Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szabad (21 db)

Mennyi idősen "szabad" elveszíteni?

Hány éves kortól van az, hogy már nem túl fiatal a szexhez? Tudom, hogy ez az érettségt?l is függ, de azért mondjuk 14-15 alatt ez még nem kellene, nem? Nektek mi a véleményetek?

Legjobb válasz: veszítsd el most rögtön!

veszítsd el most rögtön!
én 14 évesen vesztettem el de a bnõmmel már 1 éve voltunk együtt szal... de 14-15 alatt nem kéne!
én nem voltam kapcsolatban amikor elveszítettem 14 évesen
18
A kérdező hozzászólása: 14fél vagyok, érettnek érzem magamat hozzá, 9 hónapos kapcsolatom van, mégis taszít egy kicsit a korom, pedig nagyon kívánom a páromat.
Az hogy érettnek "érzed magad" semmit nem jelent, nem vagy érett, nem is lehetsz ennyi idõsen. A hormonjaid mondatják csak veled ...
Akármikor. Testileg már felnõtt lehetsz hozzá 15 évesen is. De ha azt nézem hogy érzelmileg mikor nõsz fel... Hát sok embernek akkor élete végéig szûznek kellene maradnia...
én meg 17múltam pár hónapja és éretlennek érzem magamat(meg a körülmények sem engedik) egy komoly kapcsolathoz, másra meg nincs igényem... F17
Elvileg 14töl szabad de nem tudják meg

Mennyi idős korig vannak a gyerekek a bölcsiben a nagy közös járókában és mennyi idős kortól vannak "szabadon"?

A kérdésem arra irányul, hogy mikortól hagyják ?ket szabadon játszani, vagyis mikortól nem kell már nekik a járóka véd?korlátja. Arra gondolok, hogy mikor biztonságos ?ket egyedül hagyni, mert egy gondozón? ugye nem tud egyszerre minden gyerekre figyelni.

Legjobb válasz: Szerintem azokat a gyerekeket, akik már biztonságosan tudnak menni, azokat már nem teszik bele. Mi 2 évesen mentünk bölcsibe, így csak a szomszéd csoportban láttam, hogy akik még éppenhogy csak totyogtak a járókában voltak, akik viszont már "jól" tudtak menni kint voltak. Persze ott is elõfordultak kisebb "balesetek", de azért figyelnek rájuk. Nem kell nagyon aggódni. Bár ezt nehéz kivitelezni, magamról tudom.

Szerintem azokat a gyerekeket, akik már biztonságosan tudnak menni, azokat már nem teszik bele. Mi 2 évesen mentünk bölcsibe, így csak a szomszéd csoportban láttam, hogy akik még éppenhogy csak totyogtak a járókában voltak, akik viszont már "jól" tudtak menni kint voltak. Persze ott is elõfordultak kisebb "balesetek", de azért figyelnek rájuk. Nem kell nagyon aggódni. Bár ezt nehéz kivitelezni, magamról tudom.

Kedves anyukák! 2 éves kislányom gyakran kiszalad az úttestre. Nem tudom vele megértetni, hogy nem szabad, veszélyes. Ti hogyan oldottátok meg ezt? Mennyi idős korában érti meg ezt egy gyerek?

Legjobb válasz: Úttest közelében fogtam a kezét. És sokszor, nagyon sokszor elmagyaráztam, hogy mennyire veszélyes, mert elüti az autó, összetöri magát, fájni fog... azt már õ kérdezte, hogy meg is lehet-e halni, és mondtam, hogy igen. Egyik ovistársát elütötte egy autó (nem lett nagy baj, "csak" törés, és akkor értette meg igazán.

Mindig fogtam a kezét, körülnéztünk, és úgy mentünk át a kis utcákban is. 2 évesen már tudta, nem szabad leszaladni/kiszaladni. Sokat mondd, hogy körül kell nézni, fogd mindig a kezét, és sokat mondd el, hogy az úttestre nem szabad leszaladni, valamint -mikor áthaladtok- nem szabad szaladni (nálunk legalábbis, mert ha elesne a gyerkõc az nem lenne jó...). Idõvel beérik, ne aggódj!
Úttest közelében fogtam a kezét. És sokszor, nagyon sokszor elmagyaráztam, hogy mennyire veszélyes, mert elüti az autó, összetöri magát, fájni fog... azt már õ kérdezte, hogy meg is lehet-e halni, és mondtam, hogy igen. Egyik ovistársát elütötte egy autó (nem lett nagy baj, "csak" törés, és akkor értette meg igazán.
Fogtam a kezét. MINDIG. Ha hisztizett, h engedjem el, akkor megmondtam, h jó, akkor hazamegyünk, ha nem fogad szót. Két ilyen eset után felfogta, h nem jó ez neki. Most négy éves a fiam, szuperül közlekedik, tudja, h mikor kell megállnia, tudja a lámpákat, elég sok tábla jelentését, a járdán már nem fogom a kezét, amúgy is biciklizik stb, de tudja, h felnõtt nélkül nem mehet át sehol. Ezt annyira beleneveltem, h az oviban kétszer is sírva fakadt, egy ovistársa kezét fogta, mentek volna át, és sírt, h felnõtt nélkül nem mehet át.Azóta megértette, h mi a különbség a két szitu között, de akkor az óvónéni nevetve mesélte, h mi történt :)
babahámot használunk....néznek rám hülyén, meg mindenféle elvetemültnek tartanak, hogy "pórázon" a gyerek, de leszarom, inkább nézzenek annak, minthogy egy életen keresztül sírjak utána....
Az én lányomnak játékfigurákkal elmutogattam mi lesz, ha kimegy az úttestre.Rajzoltam zebrát, volt egy kislány bábunk lépdeltettem, a kislány kiment a zebrára és elütötte egy autó(amit én toltam.)Majd elkezdett sírni-az az én kezdtem el sírni-és mondtam, hogy ez fáj neki...Ekkor megértette, hogy nem szabad leszaladni a járdáról, DE én zebra közelben mindig fogom a kezét, csak ott engedtem el, ahol nincs zebra a közelben, vagy látótávolságban van, de el tudom kapni.Õ ezt még teljesen felfogni nem tudja, ezért fogni kell a kezét, vagy gyorsan menni utána.
morbidnak hangzik, de lehet kapni ilyen gyerekpórázt, amit kistáskára, vagy a ruhájára kell tenni és úgy mentek az utcán. Ha nem érti meg, akkor muszáj az õ érdekében! Vagy úgy lépsz ki az ajtón hogy szorosan fogod a kezét. Az én fiam is ilyen volt, ment a vakvilágba, hiába szóltam rá, ezerszer elmondtam hogy veszélyes, baj lehet, körül kell nézni, elüti az autó, bibi lesz, orvos, gyógyszer ... , mindent elmeséltem. Aztán most így 3 éves korára vmennyire megértette. Nagyon nehéz.
"2 éves kislányom gyakran kiszalad az úttestre" Gyakran???? A legelsõ után kellett volna azonnal véget vetned ennek!!!
Én még a járdán is úgy megyek a gyerekekkel, hogy fogom a kezüket. Ez alapszabály, amit a legelsõ pillanattól betartatok velük. Egy kisgyerek kiszámíthatatlan, hiába szófogadó az esetek 99%-ban. De elég, ha csak meglát pl. egy érdekes falevelet az úttesten, vagy egy kismacskát a túloldalon, stb... és nem fog gondolkodni, csak nekiindul. És ha kartávolságon kívül van a gyerek, akkor még elkapni sem tudod a grabancát, egy pillanat, és már meg is lehet a baj.
Ahogy te is mondod: minden gyerek más. Én el nem tudom képzelni a 2, 5 éves fiamról, hogy direkt kiszaladna az úttestre, ettõl függetlenül, ahogy te is írtad, lehet, hogy 3 éves korában pl. én is ilyen kérdést fogok kiírni.... Hamar elhagytuk a babakocsit, 2 évesen már csak a bölcsi beszoktatásnál használtuk, amikor még ebéd után el kellett jönnünk, mert mire hazaértünk, elaludt a kocsiban. De már elõtte is simán tudtam vele menni az utcán, sõt a boltba is kocsi nélkül jártunk kézenfogva. Én a motorozásnál is kezdetektõl úgy szoktattam, hogy úttest elõtt "állj, állj, kérem a motort meg a kezed", legyen az akár csak egy lakótelepi parkoló, akár egy lámpás keresztezõdés. Soha nem engedtem, hogy motorral, vagy bicóval, kézfogás nélkül menjen át bármilyen úttesten. Bízom is benne, ha elõre megy motorral (ha szólok, megáll) megbeszéljük, hogy úttest elõtt állj. Max akkor mondom neki, hogy mellettem jöjjön, ha tudom, hogy nincs járda vége (egyben van a járda az úttesttel) és ismeretlen számára az útszakasz). A bejáratott útvonalakon (bölcsibõl haza, oda stb) már megvannak a járdán a vonalak, aminél meg kell állnia. De a helyedben a hám helyett én inkább a kézfogást alkalmaznám. Igenis fogja a kezed a járdán is, ha már ilyen heves, és kiszaladna az utcára. Meg kell vele értetni, hogy azért fogod a járdán is a kezét, mert elszaladgál. Néha késõbb elengedném, persze mondanám neki, hogy ok, akkor mehet kézfogás nélkül, de ha elszalad, akkor újra fognia kell. Egy két évessel ezt már meg lehet beszélni, fõleg, ha korábban õ is ügyesen megállt az úttestnél. Valószínûleg ezt most dacból csinálja, azt pedig még idõ elõtt le kell törni. Ezt szerintem a hám nem oldja meg.... Én ezt tenném, de persze ez az én véleményem.
hogy tud gyakran kiszaladni az úttestre? ez azért elég meredek, te felelsz a gyerekedért, ott kéne állnod mellette és ha szalad akkor egybõl elkapni. mi mindig úgy sétáltunk hogy fogtam a kezét ha út mellett voltunk, esélyt nem adtam neki arra, hogy kiszaladjon az úttestre, egyszer sem, nem hogy gyakran! miért nem tudod megfogni a kezét? nem értem :(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem szeretnélek elkeseríteni, de az én kislányom még két hónappal ezelõtt is megállt az úttestnél, leszállt a motorról, nyújtotta a kezét, és együtt mentünk át. Ez két hónapja volt. :) Persze minden gyerek más, csak leírtam Neked.
Az én kisfiam másfél éves, és fogalmam sincs miért, szerintem fél az autóktól, de ha elkiáltom magam"autó"rohan megfogni a kezem.Bár mi vidéken élünk itt nyugodtan és kényelmesen lehet tanítgatni a kicsiket.
Én felvettem, és akárhogy hisztizett nem tettem le. Neki a menés érdekesebb volt, ez volt a bünti. 3éves és nem szalad el, megvár. A lányommal ugyan így teszek, mehet a sírás, a hiszti, ha nem fogad szót felveszem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A gyerekhámon én is gondolkodtam, néztem a neten, de olyan kicsinek tûnik "póráz"-rész. Aki használ ilyet, milyet vásárolt? Úgy érzem, nálunk ez lesz a megoldás. Biztos, hogy furcsán fognak rám nézni, de ez így félelmetes, amit csinál.
A kérdező hozzászólása: A megértõ válaszokat köszönöm! :)


Nem szabad a babát büfiztetés nélkül letenni? és meddig? Mennyi idős koráig? és leghoszabb idő mennyi volt mikor nem bűfizett?

Legjobb válasz: Szia! Az lányomat mindig leraktam, de vagy oldalra vagy hasra, ugyanis nem nagyon büfizett, csak ritkán, de soha nem folyt neki semmi vissza. Tehát én leraktam büfi nélkül.

Szia! Az lányomat mindig leraktam, de vagy oldalra vagy hasra, ugyanis nem nagyon büfizett, csak ritkán, de soha nem folyt neki semmi vissza. Tehát én leraktam büfi nélkül.
én este nem bufiztetem egyik gyerekemet se mert rossza alvok voltak és ha bufiztetem akkor még ringatni is kellet mert nem akart vissza aludni
Én büfiztetem, de ha 10perc kb nincs büfi akkor nem erõltetem.
Én büfiztettem, de ha 2-3 perc után nem volt büfi, akkor nem volt és kész, leraktam. Addig kell, amíg ülni nem tud, mert akkor már akkor büfizik, amikor õ akar :-)

Mennyi idős korától érti meg egy gyerek azt, hogy valamit nem szabad?

Lassan egy éves a kisfiam és hiába mondom el neki nap mint nap vagy 20-szor valamire, hogy nem és viszem el onnan akkor is bepróbálkozik. Én próbálok nyugodt maradni de amúgy is rosszabb napjaimon iszonyatosan feldühít amikor már sokadjára kell rászólni. Még nem értik ilyen korban vagy csak ennyire nagyon akaratos és makacs?

Legjobb válasz: 3,5 ÉVES ÉS MÉG MOST SEM ÉRTI.

3, 5 ÉVES ÉS MÉG MOST SEM ÉRTI.
A kérdező hozzászólása: Wow. Ezek szerint teljesen mindegy mennyi idõs. Akkor szerintem én befonom a szemöldököm mielõtt falnak megyek :-P. Megpróbálom elterelni a figyelmét ahogy tanácsoltátok. Zöld pacsi ment :-D
Érti õ, ne aggódj, csak nem érdekli.
a gyerekek-sõt még a kamaszok is, feszegetik a határokat-meddig lehet elmenni. én-óvónõként -egyet tanácsolok.soha ne azt mondd, hogy mit NEM-mert felhivod a figyelmét a dologra-"nem szabad kipakolni a kukából"-persze, hogy azt érti, h kipakolni a kukából.inkább azt hangsúlyozd, h tedd vissza a kukába a ....-amit elõzõekben irtak, a figyelemelterelés, az nagyon jó.én még az elsõ gyerkõcnél azt csináltam, h nagyon sok mindent lehetett-nézhetett, kivehetett, kipróbálhatott, kirámolhatott, de amit nem, (sütõ, elektromos dolgok..stb)azt nagyon hangsúlyosan mondtam, h EZT NEM-nem volt igazából problémánk.persze résen voltam, gyerekzárak, dugók voltak, de megértette
Még kamaszként se fogja:) Majd mindig az ellenkezõjét csinálja amit mondasz. A tilos érdekli csak.
Nálunk is mint a 3.-s válaszolónál. :D Tereld el valamivel a figyelmét ilyenkor!
Nagyon korán értik már... az más kérdés, hogy ugyan úgy csinálják tovább amit nem szabad, de érteni már szerintem értette 10 hónapos kora körül is.
Valószínûleg érti, csak nem érdekli. Hogy mikor fogja komolyan venni, az az õ természetétõl és a Te határozott hozzáállásodtól egyaránt függ. Én nem vagyok egy különösebben szigorú szülõ, a kisfiam pedig igazán eleven. Nála olyan 2-2, 5 éves kora környékén vettem észre, hogy ami igazán fontos, abban elsõre szót fogad. Tehát onnantól lehettem nyugodt, hogy úttesten nem szalad át, ablakon nem mászik ki, sõt, amikor vele és a csecsemõ kistesójával tömegközlekedtünk, képes vokt másfél órán keresztül nyugodtan fogni a babakocsi rúdját, és eszébe sem jutott elengedni. De ami nem volt életbevágó - normálisan egyél, ne üsd a húgodat stb. - azt még sokáig elengedte a füle mellett.
A lányom 11 hónapos kora körül már kezdte érteni, mert rögtön abbahagyta a tiltott tevékenységet. Egy idõre.... Majd utána ismét csinálta és direkt rámnézett, hogy mi a reakció :) ))) Szóval egy dolog az, hogy érti, másik dolog az, hogy mikor engedelmeskedik.
Sosem fogja megérteni. :D
Az én vaddisznóm mindjárt kétéves! Tudom, hogy hallja, meg érti azt, hogy nem szabad! De alkalmi süket!!!!!!

Mennyi idos korban szabad vinni fedett furdobe a kicsiket?

Legjobb válasz: 30 fokos vízbe már 3 hónapos kortól az elsõ két oltáson legyen túl

30 fokos vízbe már 3 hónapos kortól az elsõ két oltáson legyen túl

Mennyi idős volt a gyermeketek, mikor először egyedül hagytátok pl. játszani a szobában és nem járókában, csak úgy szabadon?

Azt értem ezalatt, hogy pl. ? bent van, ti meg mondjuk készítitek az ebédet a konyhában. Hány éves volt ekkor?

Legjobb válasz: 6,5 hónapos, mikor már kúszott, azóta rendszeresen játszik egyedül.

6, 5 hónapos, mikor már kúszott, azóta rendszeresen játszik egyedül.
éves? :) mikor elkezdett kúszni már szabadon garázdálkodhatott, 5, 5 hónapos volt akkor :) mondjuk nem nagy a lakás és persze ez a valóságban úgy néz ki (azóta is, 3 éve...), hogy én megyek a dolgomra, õ meg jön utánam :D
A kérdező hozzászólása: Felügyelet nélkül gondoltam. Pl. õ bent babázik 20 percet, ilyesmikre értettem
Hát én pár hónaposan már ott hagytam a szõnyegen. Veszélyes dolog nem volt a szobában, amit leránthatott volna vagy ilyesmi. Köré tettem a játékait, és elvolt. Nyilván nem órákra hagytam magára, hanem 10-20-30 percekre. A bébiõrzõn meg hallottam, ha van valami. Néha ránéztem.
3 éves múlt mikor már egyedül játszott a másik szobában. Most 4 évesen már csukott ajtó mellett is magára merem hagyni. Muszáj becsukni az ajtót, mert a másfél éves húga a szájába veheti az apró játékokat amivel játszik. 2, 5 évesen, amikor a kicsi született, még nem lehetett egyedül hagyni, jött velünk pelenkázni, etetni. Járókánk nem volt, mindig is szabadon közlekedtek, de a nyomukban kellett lenni, illetve a hugira még mindig figyelni kell.
2. vagyok. igen, felügyelet nélkül hagytam pár hónaposan már. igyekeztünk bababiztossá tenni a lakást, fürdõ-wc ajtó zárva, amerikai konyhás nappalink van, így ha kijött láttam, a szobájába meg rosszat nem igen tud tenni, még kilincs sincs az ablakon ;) persze füleltem, na meg ha hív(ott) mindig megyek, mentem. tied hány éves?
Egy évesen már simán bevonult a saját szobájába, amíg en a konyhában csináltam a dolgomat. Néha ránézem, ha épp nagy volt a csend. Mert olyankor tuti garázdálkodott. :)

A Kölyök border collienak mennyi idős koráig nem szabad tejet, és tésztát adni?

Legjobb válasz: Nálam is ugyanez van, csak fordított az arány, mert mindig marad kaja, és elõbb azt mérem ki, utána egy kis tápot. A paradicsomot lelopta a bokorról, a fügét a fáról, a diót összetöri és meghámozza. A paprika is eltûnik, nem válogat. Banánt még nem kapott :)

Nálam is ugyanez van, csak fordított az arány, mert mindig marad kaja, és elõbb azt mérem ki, utána egy kis tápot. A paradicsomot lelopta a bokorról, a fügét a fáról, a diót összetöri és meghámozza. A paprika is eltûnik, nem válogat. Banánt még nem kapott :)
A én borderem 70-30%-ban tápot és fõtt kaját eszik amiben néha van tészta. Ez mindig is így volt. Egészséges, és néha kell neki a változatosság. A fõtt répát szereti a legjobban :) A tej tényleg nem a legjobb választás, de a joghurt vagy a túró már igen. A natúr joghurt kifejezetten jót tud tenni nekik. Persze lehet hiperszuper prémium tápon kutyát nevelni, és biztos hogy nagyon jó, de nálunk ez a bevett gyakorlat, hogy van fõtt kaja is. Fõleg télen még növelek is az adagon, mert kint tartott kutya esetében jó a meleg ennivaló. Ez nem jelenti azt hogy a kutya tésztán és kenyéren él. A tenyésztõ, akitõl a kutyust vettem is etetett nekik fõzött kajával. Ezért álláspontom szerint a tészta kis mértékben mehet, a tej nem. Lehet lepontozni
Tejet soha sem kell neki adni, nem való a kutyának, tésztát meg szintén nem érdemes, felfújódhat tõle és akár gyomorcsavarodás is lehet a vége, ha hajlamos rá. Inni víz, enni hús, rizs, zöldségek összefõzve só és fûszerek nélkül. De jóval egyszerûbb lenne táppal etetni, mint külön neki fõzni.
Kutya-kutya. Ez nem fajtaspecifikus kérdés. Tejet meg ne erõltesd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tökéletes választ ! :) én is így gondom csak egyesek nem... köszi!
Szerintem semennyi idõs koráig. Illetve a tej az egyedre válogatja, ha nincs tõle hasmenése, akkor nyugodtan lehet neki, de a legtöbb kutyának hasmenése van tõle. A tészta meg az embernek is full egészségtelen, nemhogy a kutyának.
alternatívák a kutya táplálásában: http://ujsag.allatvilag.net/2011/08/cerberos-kutyaiskola-alt..

A kutyáknak mennyi idős korukig szabad levágatni a fülüket?

Legjobb válasz: Szerintem még lehet próbálni, valószínûleg még simán felállna neki a füle, ha vágatnád. De nem ajánlanám már ilyen korban, nagyobb a kockázat, hogy nem áll fel, és a kutyának sem a legjobb érzés, amikor fel van kötve a füle és legszívesebben lekaparná. Muszáj levágatni, nem jó így ahogy van most a kutyus? Olyan szépek a boxerek, vagy azoknak keverékei is lógó füllel :)

Szerintem még lehet próbálni, valószínûleg még simán felállna neki a füle, ha vágatnád. De nem ajánlanám már ilyen korban, nagyobb a kockázat, hogy nem áll fel, és a kutyának sem a legjobb érzés, amikor fel van kötve a füle és legszívesebben lekaparná. Muszáj levágatni, nem jó így ahogy van most a kutyus? Olyan szépek a boxerek, vagy azoknak keverékei is lógó füllel :)
ismim kutyájának az alomtársának 5-6 hónaposan vágatták le a fülét és az altatásból nem kelt fel.. bár ez nem a fülvágáshoz hanem h az orvos túl sok altatót adott neki...
szabadni szabad bármikor, nem tiltja semmilyen törvény... attól is függ milyen fajta (mekkora fület vágnak neki), mert pl. kaunak 2 naposan nyesik a fülét, dobinak 8-10 hetesen. de a kutyám egyik testvérének 6 hósan vágták a fülét, az is felállt szépen.
Újszülött kutyának csak a farkát vágják. Négy, hat hetes kortól lehet fület vágni. Ám nem jó sokáig várni vele, mert a porc erõsödik. Max. öt hat hónapos korig még vágható, de akkor már elég vastag, és nagy a füle.
A kérdező hozzászólása: kutyám az boxer pitbull keverék szal nem vmi porcoos a füle , és már több mint 5 hónapos :/
15:11 vagyok. Figyu! Az tök mindegy milyen féle fajta kutyi. A lényeg, hogy egy két három hónapos kutya fülét ha befogjuk a satuba, az vékonyabb vastagságra, és kissebb ( hosszra )mint egy hat hónaposé. Kicsi kutyának puhább a füle, idõsebbnek meg erõsebb. Sokkal. Ha már elmúlt hat hónapos, nem biztos hogy találsz olyan dokit aki bevállalja, de meg lehet próbálni.
17:40-nek. Sajnálom a kutyit.... :-( Ezért érdemes jól kõrbe kérdezni. Kérdezgetni embereket, hogy melyiket ajánlják.

Mennyi idős kortól szabad a baba ételét sózni, cukrozni?

Legjobb válasz: Én már szoktam egy picit sózni,cukrot pedig a sóskába raktam neki.:)6,5 hós

Én már szoktam egy picit sózni, cukrot pedig a sóskába raktam neki.:) 6, 5 hós
1 vagyok.szölõ cukrot használok a baBA ételeihez.
1 csipet tengeri sót a kezdetektõl, 5 hós korától (felnõttnek íztelen így is, de kihozza nekik az ételek valódi ízét), cukrot viszont csak nyírfacukrot, esetleg sztíviát kap, de 13 hónapos, és 5-nél többször nem kapott édesített ételt. Szénhidrátot eszik eleget a kalácsból, kuglófból, zsömlébõl, tésztából, ami az étrendjében van, nem beszélve a gyümölcsökrõl, gesztenyérõl, sütõtökrõl, amikben szintén sok cukor van. 8 hónapos korától használok petrezselymet, kaprot, fokhagymát, vöröshagymát az ételeibe, 11 hónapos korától mindenféle fûszert, amit magunknak is (kömény, lestyán, majoranna stb.) csak kevesebbet.
Az enyém 8 hós!Az utóbbi pár napban sóztam már egy picit a fõzijét!Cukrot én is szölöcukrot használok és eddig én is csak a sóskát cukroztam neki mert az anélkül ehetetlen!Én is most próbálkozok a hagymával és a zölfûszerekkel éppen!
Zoldfuszerekkel mar eleg hamar lehet izesiteni a fozeleket, sot en kb. 9 honapos koratol raktam bele, cukrot meg most sem teszek neki semmibe, de nem tudom, hogy mit ajanlanak. Mi cukor nelkul esszuk a soskat is. Neki azert szoktam beletorni egy kis banant. 11 honapos kisfiam van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!