Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szükséges a (5 db)

Mennyi idősen kezdte el a gyermeketek megköszönni, amit kap, és bocsánatot kérni, amikor szükséges?

Legjobb válasz: Most csinálja, nagyon édes: 2,5 éves. Nem tudom, hogy mennyire tudatos!

Most csinálja, nagyon édes: 2, 5 éves. Nem tudom, hogy mennyire tudatos!
1, 5 évesen már mondta, hogy kéjek, köszi, tessék.az add ide volt az elsõ ilyen jellegû, de arról hamar leszoktattam. most már 2 év nyolc hónapos, és a éjek helyett sokszor az van, hogy akajok, de akkor megkérdezem, hogy tessék, és gyorsan helyesbít, hogy kéjek szépen. ha hisztizik, és mérges vagyok, vagy bármi történik, rálép a lábamra vagy meglök vagy bármi, bocsánatot kér.mindent megköszön, kér.szerencsére jól nevelt gyerek:-)))
tudatosan mindkettõt kb. 2 hónapja, jövõ hónapban lesz 3, 5 éves a kislányom. most márolyat is mond, hogy egészségedre, ha tüsszentek, meg ilyenek.
Másél éves a lányom, ha kap valamit mondja : "kö". Ha ad valamit : "tettyék":) :) Bocsánatot akkor szokott kérni, ha rosszat csinál, és rászólok, hogy mit kell ilyenkor mondani, és jön :"boóóó" és már adja is a puszit:) :)
2 évesen már tudatosan.
Keresztfiam 17 hónapos. Ha adunk neki valamit vagy kér valamit, akkor mondja utána, hogy "Köszi!". Bocsánatot pedig úgy kér, már ha olyat csinál, amit nem kéne, hogy odajön hozzánk, bújik egy kicsit, majd ad egy puszit és mosolyog.
Enyém 4 és fél éves, és két évesen õ is megköszönt dolgokat, mostanra viszont nem, és így vagyunk a köszönéssel is, meg a bocsánatkéréssel is...
az én lányom is kb 2.5 évesen kezdte megköszönni a dolgokat, a fiam most 22 hónapos és már mondja a köszi, szívesen, és teljesen tudatos.A bocsánat kérést mostanában kezdte a lányom.(3.3)
Tudatosan, bõ 3 évesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Utolsó, a jólneveltség nem szerencse kérdése! :)
2 éves a lányom, a köszönömöt már tudatosan mondja. Bocsánatot magától még nem kér, de minket gyakran figyelmeztet, ha pl. véletlenül a fülébe akad a partedli, vagy nem jó helyre teszem egy darabját a puzzle-nak. :-)
A kö - köszönöm szerintem azóta, hogy szótagokban folyamatosan beszél, olyan 16-18 hónap között, néha szólni kell, de csomószor magától mondja. Ilyenkor mindig nagyon megdicsérem. Bocsánatot még nem kér, szerintem azt még nem érti :)
tudom, hogy nem szerencse, az én nevelésem, csak nem akartam önelégültnek tûnni.ezért volt a :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is! Utolsó - gondoltam én! :) Az én fiam 2 éves (25 hónapos), és kb. 2 hete kezdte el mondani, hogy köszönöm, ha bármit kap, illetve bocsánatot kérni a kishúgától, ha véletelnül meglöki, vagy ilyesmi. De volt már, hogy tõlem kért bocsánatot, amiért leette magát (pedig ezt soha nem mondtam neki). Szerintem is olyan édesek ilyenkor! :)

Ilyenre szüksége van a babának, vagy felesleges kellék? Ha szükséges mennyi idős kortól?

Nem akarok semmi felesleges dolgot vásárolni, amire valójában semmi szükség, vagy akár "praktikusabban is megoldható".

Legjobb válasz: nem tudom mennyi idõs a babád mi most 13 hónapos és még gézlapos fogkrémes mókát tolunk mert mást nem visel el

nem tudom mennyi idõs a babád mi most 13 hónapos és még gézlapos fogkrémes mókát tolunk mert mást nem visel el
Most várom a negyedik babánkat, tehát van tapasztalat!:) Az elsõvel bõven rá fogsz érni, majd két éves kortól, elõbb úgy sem használnátok, ha most vennéd meg addig meg elkeveredne, a pici babának egy ilyen kis hajkefe kell, illetve egy bébi olló, a többi felesleges, sosem használnád, tehát ez az utóbbi csomag úgy ahogy van így ebben az állapotban felesleges! :)
Mi fogkefét onnantól használunk, hogy kibújtak az elsõ fogacskák. Lehet venni ilyen gumi sörtéjü kefét is, az még az ínyét dörzsölgetni jó lehet fogzásnál, de sima rágóka ugyanolyan jó szerintem. A hajkefe mellett fogkefe van?
A kérdező hozzászólása: December végére vagy január elejére várjuk az elsõ babánkat. Kiírás szerint december vége, de hát ezt úgy is õ dönti el mikor lesz a nagy nap. :) Amúgy igen, én fogkefének néztem a hajkefe és fésû köztit. 2. válaszoló, akkor azt mondod, hogy egy ilyen biztonsági körömvágóolló és bébi hajkefe kivételével az összes többi felesleges? Jó tudni... Köszi mindenkinek!
Amit elsõként linkeltél, nekünk olyan volt, de csak a gumi sörtés fogkefét használtuk, 4hónapos volt a lányom mikor kibújt az alsó 2 foga és onnantól azzal mostam neki és Nenedent fogkrémet tettem rá.Most 15hónapos és kb.2 hónapja vettem neki puha sörtéjû gyerek fogkefét és most már azzal mossuk a fogát (14foga van már). Van neki hajkefe is de sokat még nem kellett használni, mivel mostanában kezd igazából hajasodni. Biztonsági körömolló is van.
Semmi értelme. Az Én babám nagy hajjal született de kefét sosem használtuk.Selyem baba haj. Biztonsági köröm csipkedõ helyet simát használtunk, amit mi is. Alkohollal letöröltem és kész. Fogkefe hasznos volt , de sima bébi rossmanos 300 Ft ért , fogzásnál is szerette ha dörzsölgetem. Tehát 10-edébõl meg lehet oldani.
Ha még nincs baba, hanem "csak" terhes vagy nehogy megvedd a szettet 3000-ért! A felét nem fogod használni. Én vettem biztonsági körömollót (szintén még terhesen), egyszer sem használtam, mert azzal nem bírom levágni a baba körmét. Puhasörtéjû kefét az elmúlt 2 hétben kezdtem el használni, most 10 hónapos a baba, most kezd a szemébe lógni, a rendes mûanyag fésû szerintem 2-3 éves kora körül fog kelleni amikor már szép dús haja lesz és nem rángatja a fejét a baba. Szóval ahogy az egyik válaszoló írta, csak egy puhasörtéjû hajkefét vegyél és egy babafogkefét. Legjobb az ujjra húzható szilikon fogkefe az elején. http://babaszafari.hu/spd/unas_427185/DreamBaby_ujjra_huzhat..
Nekünk ilyen van: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/37762?storetype=s.. A fogkefét még nem használtuk, a másik 2 nagyon jó. Egy hajkefe és egy olló ami kell.
Láttam ezt a készletet a minap az auchanban 2500-ért. Párom akarta megvenni:) Lebeszéltem róla, bár a fiam nagy hajjal született, Van egy babakefénk (egyébként, ha nincs is haja a babának, akkor is jó átfésülni a buksiját, mert ha koszmós vagy hámlik hamarabb letisztul).Sima fésüre nincs egyenlõre szükség.Fogkefére jó ideig szintén nincs.Olló: tök felesleges biztonsági, egy sima körömolló tökéletes, akár a tied is, elõtte alkohollal áttörlöd (azt úgy is kell venned a köldökápoláshoz).Az a narancssárga nem tudom mi....:) Üdv:3 gyerekes anyuka

Mi a feltétele annak hogy a gyerek Ausztriában járjon oviba? -mennyi idősen veszik fel -szükséges e a kinti lakcím -valamelyik szülőnek kint kell e dolgoznia -mennyibe kerül

Legjobb válasz: En is eppen ovodakeresesen vagyok, azt tudom leirni amit a napokban több ovibolis hallottam.A bejelentes altalaban marcius elsö hete(de valtozhat ovodankent).3 eves koruktol kezdhetik(vannal ovik ahol 2 eves kortol).Az allami nalunkegesz napra 180 euro+ kaja.A lakcimbejelentöt, valamint szülöi munkaigazolast kernek.Mivel ausztriaban csak az iskolakezdes elötti 1 ev a kötelezö ovodaev, nagyon megszürik kit vesznek be.Elöször a kötelezöket, utana akik mar bölcsisek voltak elözö evben, es utana a többi gyereket.En mult evben azert nem kaptam bölcsödei helye(hozzatennem ez egy maganbölcsöde volt), mert ugyan mindkettönknek van munkahelye, de meg akkor nem jart le a gyesem.A baratnöm otthon van a fel eves lanyaval, allami ovodabol rögtön elutasitottak, maganovodaba is csak fel napra vettek be(190 euro).Hirtelen ennyi jutott eszembe.Nem tudom merre laktok, lehet a hatar mellett maskogy müködik.Kell igazolas a Gkk-tol is meddig vagy gyesen.

En is eppen ovodakeresesen vagyok, azt tudom leirni amit a napokban több ovibolis hallottam.A bejelentes altalaban marcius elsö hete(de valtozhat ovodankent).3 eves koruktol kezdhetik(vannal ovik ahol 2 eves kortol).Az allami nalunkegesz napra 180 euro+ kaja.A lakcimbejelentöt, valamint szülöi munkaigazolast kernek.Mivel ausztriaban csak az iskolakezdes elötti 1 ev a kötelezö ovodaev, nagyon megszürik kit vesznek be.Elöször a kötelezöket, utana akik mar bölcsisek voltak elözö evben, es utana a többi gyereket.En mult evben azert nem kaptam bölcsödei helye(hozzatennem ez egy maganbölcsöde volt), mert ugyan mindkettönknek van munkahelye, de meg akkor nem jart le a gyesem.A baratnöm otthon van a fel eves lanyaval, allami ovodabol rögtön elutasitottak, maganovodaba is csak fel napra vettek be(190 euro).Hirtelen ennyi jutott eszembe.Nem tudom merre laktok, lehet a hatar mellett maskogy müködik.Kell igazolas a Gkk-tol is meddig vagy gyesen.
Hol laktok? A határok mellett elég sok osztrák- magyar ovi van én inkább oda íratnám.
A kérdező hozzászólása: Mosonmagyaróváron lakunk és nagyon nagyon szeretném kinti ovi v. bölcsibe járatni a környéken..pl Nickelsdorf, Andau stb..esetleg van valaki aki kiviszi mindennap? A magánbölcsinek/ovinak mik a feltételei?


A baba mennyi idos koraig szukseges kimosni a frissen vasarolt babaruhakat?

Az en lanyom 10 honapos es eddig mindent kimostam, amit csak vettunk neki, meg a zoknikat, kabatokat is. Nemregiben kapott telikabatot, azt talan mar nem szukseges atmosni. Vagy megis?

Legjobb válasz: Én minden új ruhát kimosok. A miénket is. Szerintem baj nem lehet belõle, és az üzletben, piacon olyan sokan összefogdossák, felpróbálják. Én jobban érzem magam, ha ki vannak mosva, mielõtt elõször felvesszük.

Én minden új ruhát kimosok. A miénket is. Szerintem baj nem lehet belõle, és az üzletben, piacon olyan sokan összefogdossák, felpróbálják. Én jobban érzem magam, ha ki vannak mosva, mielõtt elõször felvesszük.
mindent ki kell mosni! es nem csak a babanak, hanem magatoknak is.
Nekem 16 éves a nagyobb gyerek, de még neki is minden új ruhát kimosok.A picinél is ezt teszem most, és a késõbbiekben is.
Te sem láttál még elég filmet, hogy mi betegségeket lehet így elkapni? Én autómatice bármi, amit veszek, kapok, megy a mosásba!
A kabatot szerintem sem kell, azt en sem mostam ki. Nem erintkezik kozvetlenul a borevel. Azon kivul viszont minden mast kimosok, legtobbszor meg sajat magamnak is, ha ujat veszek.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Azert dilemmaztam, mert 2 nap mulva elutazunk es addig nem szaradnanak meg a teli rucik (16 fokbol megyunk a minuszba :-( ). De ugy dontottem, majd ott kimosom oket!
Sztem is mindig mosd ki, én is a magunkét is kimosom, nem is tudnám úgy felvenni, meg sokszor olyan állott szaga van, meg fõleg mennyien össszefogdossák.A picinek meg méginkább mosd ki ha teheted.
Én nemhogy a frissen vásárolt babaruhákat kimosom, de még a miénket is, pedig már elmúltunk 30 évesek.

Mennyi idős korig szükséges a légzésfigyelő?

Legjobb válasz: Azt mondják, hogy a babák az elsõ életévükben vannak annak a veszélynek kitéve, hogy egyszer csak el felejtenek alvás közben levegõt venni. Azért ebbe már a szélsõséges esetek is bele vannak kalkulálva szerintem. Mi olyan 6-7 hónapos koráig használtuk az eszközt, de igazából egyszer sem riasztott.

Azt mondják, hogy a babák az elsõ életévükben vannak annak a veszélynek kitéve, hogy egyszer csak el felejtenek alvás közben levegõt venni. Azért ebbe már a szélsõséges esetek is bele vannak kalkulálva szerintem. Mi olyan 6-7 hónapos koráig használtuk az eszközt, de igazából egyszer sem riasztott.
Az elsõ éves koráig ne rakd külön szobába.Legyen veled egy helységben.És soha ne becsüld le az anyai ösztönt hamarabb jelez, ha baj van, mint akármelyik gép.:)
Ezt tényleg komolyan gondolod? Ha a babát kicsit fölemeled még akkor is érzékeli.
Az én kislányom 3hónapos több mint egy hónapja megfordul a tengelye körül!Este le rakom reggel már az ágy másik sarkában van! Nem tudom hogy ilyenkor mit ér a légzés figyelõ! :-)
Kettõvel ezelõtti biztos arra gondol, hogy a lapok nem fedik le a kiságy egész területét, és ezért tévesen riszt, ha lemászik róla a baba. Legalábbis nálunk ezért riaszt be :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!