Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős nem baj, ha (5 db)

Mennyi idős korig nem baj, ha kancsal a baba?

A kisfiam négy hónapos, és a bal szeme még nem mozgatja úgy mint a jobbat.

Legjobb válasz: Négy hónaposan már nem kéne kancsalnak lennie. Menjetek el szemészetre, mert ha gond van, jobb, ha egész pici korától kezelik, annál hamarabb elmúlik!

Négy hónaposan már nem kéne kancsalnak lennie. Menjetek el szemészetre, mert ha gond van, jobb, ha egész pici korától kezelik, annál hamarabb elmúlik!

A védőnő, doki nem piszkált titeket, hogy még nem beszél a gyermeked (biztos valami baj van vele)? Ha igen mennyi idős volt akkor?

Legjobb válasz: Szia! Nem de nem is foglalkoznék vele! Azt mondják,hogy általában a fiúk 2,5 évesen kezdenek el de persze vannak akik jóval elõbb de van aki csak 3 évesen szólal meg! Az én kisfiam 2 éves és kb. 3 hónapja kezdett el beszélni nagyon sok szót mondd utánunk. Mostmár próbálja összerakni a szavakat. Neked mennyi idõs a babád?

Szia! Nem de nem is foglalkoznék vele! Azt mondják, hogy általában a fiúk 2, 5 évesen kezdenek el de persze vannak akik jóval elõbb de van aki csak 3 évesen szólal meg! Az én kisfiam 2 éves és kb. 3 hónapja kezdett el beszélni nagyon sok szót mondd utánunk. Mostmár próbálja összerakni a szavakat. Neked mennyi idõs a babád?
Miután lányom a 2 éves státuszon ráordított a dokira, hogy "nem nyúlsz hozzám", szerintem eszükbe sem jutott volna piszkálni.... :-)))) Ne törõdj vele, ha ezzel piszkálnak. Már csak azért se, mert ugyebár idegen helyen a legtöbb gyerkõc akkor sem szólal meg, ha amúgy folyékonyan beszél. Egyébként sem kell elvárni egy gyermektõl az összefüggõ beszédet 3 éves kor alatt, úgyhogy ne aggódj. Tényleg, mennyi idõs a babád?
Az én 17 hónaposomnak olyan 10-15 érthetõ szó az aktív szókincse, ezen kívül rengeteg utánzott állathang, autó hangja, horkolás, ilyesmi. 1 hete voltunk nem kötelezõ oltáson, a doki és a védõnõ is el volt ájulva, hogy milyen ügyes, mennyi hangot tud, mindent megért, megcsinált, amit kértek tõle, és a saját szavaival elmagyarázta, hogy kinn vár bennünket mama az autóval. (Mama brüm-brüm és mutatott kifele.) Úgyhogy 17 hónaposan ennyi is elég, bár én sem idegeskedek ezen, de nekem megvan az az elõnyöm, hogy a szakmámból adódóan tudom, hogy sokfélék a gyerekek. 2, 5 éves kor után beszélünk megkésett beszédfejlõdésrõl abban az esetben, ha nincs 50 szavas aktív szókészlet.
Az én fiam 15 hónapos és csak pár szót mond:apa, nem(ezt kristály tisztán), oppppppáááááá(ez a hoppá), de, ana(ez az anya)és ennyi. Én 8 hónaposan már pofáztam 1000-el viszont hugom 2 éves koráig egy mukkot se szólt.Anyuék elvitték orvoshoz, hogy néma lesz-e a hugom vagy miért nem beszél már. Azt mondta neki a doki annó, ha 3 évesen se szólal meg vigye vissza akkor. Másnap hugom a mamáméknál ült a függöny elõtt, egyszer csak megszólalt:Ott a légy. Mondatot mondott. :) )) Szóval, te se izgulj.Egyik gyerek ilyen a másik meg olyan.

A te gyerekedet mekkora láz "üt ki"? Mennyi idős? Baj ha nem fekszik?

3,5éves lányom lázas. Persze voltunk orvosnál(torokgyulladás),de ha nem lenne lázas észre sem lehetne venni hogy beteg. Most 38,2 a láza de nagyon jól elvan,nem is nyűglődik. Kapott lázcsillapítót. Hiába mondom hogy pihenjen,most is nyaggat hogy menjünk ki. Este volt 39fok,és a felett akkor már csak feküdt inkább,de sokat mászkált is.

Legjobb válasz: Nálunk változó, van hogy 37.0-nál meg akar halni, máskor meg 38,5-nél mászkál. 39-nél azért már csak fekszik.

Nálunk változó, van hogy 37.0-nál meg akar halni, máskor meg 38, 5-nél mászkál. 39-nél azért már csak fekszik.
Hõemelkedésnél mindig bamba szegénykém, akkor teljesen kész van, ha láza van akkor meg ugyanúgy pörög, mintha semmi baja nem lenne. (39-nél eddig nem volt magasabb neki)
Én ahogy visszaemlékszem hiába voltam lázas, hiába volt olyan, hogy alig kaptam levegõt annyira tele volt az orrom mindig pörögtem. De máig nem szokásom feküdni mikor beteg vagyok. 1 alkalommal volt olyan, hogy kiütött de akkor is 17 voltam.
39, 2-vel vittem dokihoz, akkor azt mondta milyen kis virgonc. 39, 5-nél már fekszik.
39-nél már bágyad, addig jól van. Most esett át a mandulagyulladáson..
85, 5 felett nyûgösödik, de akkor sem lassul... 2 éves múlt márciusban


3 éves kor körül
Kisfiam 2, 5 éves, õ egyáltalán nem akart bilizni. A vécére tehetõ ülõkével néha oda pisil, de nem viszi túlzásba. Védõnõ szerint még ráér, nem kell sürgetni.
óvodás korra (3) "illik"
Majd ha megérik rá. Kisfiam nem akart nyáron az lenni, 2, 5 volt. Hiába volt a meleg miatt rajta gatyó, belepisilt/kakilt és szólt, én meg mostam és takarítottam:-) De esze ágába sem volt WC-re ülni. (a bili még úgy se kellett neki).33 hónaposan egyszer csak szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. 2 hét alatt szobatiszta lett nappalra. 3. héten már a nappali alváshoz sem kellett pelus.Éjjelre még van, na de az még is ér. Nem kell erõltetni, siettetni meg fõleg nem szabad.
Örülök, hogy ilyeneket olvasok. :-) A fiam 17 hónaposan korházba került, mert felfázott, és ugye vizeletet kellett tõle venni. Mire a doki meghökkenve kérdezi tõlem, hogy még nem pisil bilibe? Én mondtam neki, hogy miért kéne, még kicsi, beszélni se sokat tud. De õ állította, hogy ilyen korban már legalább a pisit bilibe kellene végeznie. Én nem foglalkozom vele, mert én is azt vallom, hogy eljön az ideje. Mire oviba megy, addigra szerintem tudnia kell.
Nappalra 3 éves korra, éjjelre 5 éves korra kell szoba, ill. ágytisztának lenni.

Most akkor mennyi idős vagyok? Ilyenkor baj, ha még csak a petezsák látszik, benne semmit nem lehetett látni? El vagyok keseredve.

Kalkulátorok szerint 5 hetes és 4 napos, tegnap a doki azt mondta 4 hetes és 3 napos vagyok. Csak egy üres petezsák látszódott és mivel picit barnáztam kaptam Duphastont és Utrogestant is.

Legjobb válasz: 4-5 hetesen csak egy üres petezsák látszik. Én kb 4 hetesen voltam dokinál, akkor 6mm-es volt. A szívhang az kb 6. héttõl van, és akkor már látható egy nagyon mini foltocska a petezsákban. Mikor kell vissza menned a dokihoz?

4-5 hetesen csak egy üres petezsák látszik. Én kb 4 hetesen voltam dokinál, akkor 6mm-es volt. A szívhang az kb 6. héttõl van, és akkor már látható egy nagyon mini foltocska a petezsákban. Mikor kell vissza menned a dokihoz?
Ne légy még elkeseredve, most a legfontosabb a nyugalom! Szedd a terhesvitamint és a doki által felírt dolgokat és pihenj sokat! Még nagyon az elején vagy, nem jelent semmit, hogy csak üres petezsák látszódik, gondolom 2-3 hét múlva vissza kell menned és akkor már fogod látni a kis embriódat is! :) Boldog babavárást!
Az orvosok azért mondanak el minden olyan lehetõséget, ami lehet, h rosszul is végzõdhet, h ne lehessen õket felelõségre vonni. Nekem is ugyan ezt mondta, 5+6 voltam, rá egy hétre meglett a 3mm embrióm szívhanggal. Nyugodj meg, és jó babavárást.
Szia! Ne agódj, a kalkulátor csak az ideális 28 napos ciklus szerint számolja a terhességi idõt. Nekem is többet dob ki, mivel 35 napos ciklusaim voltak, így a babám is ennyivel "fiatalabb". Mire legközelebb mész, már tuti, hogy lesz ott valaki!! Minden jót, és gartulálok!!
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva rendelt vissza. Azt mondta, addigra kiderül, hogy van-e baba és minden rendben, vagy nem fejlõdik bent senki? De én érzem, hogy baba lesz és hogy minden rendben lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem így gondolkodni, mert különben megõrülnék.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. :)
szia ne ijedj meg ha esetleg szívhang sem lesz, mert nekem is csak a 8-9. hét körül hallotta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!