Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős nem baj, (7 db)

Ejtettétek már le a babát? Mennyi idös volt? Komolyabb baj nem lett?

Legjobb válasz: Szia! leejteni nem, de 1x leesett az ágyról. Nagyon bepánikoltam, ösztönösen felkaptam. 2-3 percig sírt, aztán megnyugodott, gyorsan megnéztem a neten, hogy mik lehetnek a "baj" tünetei, pl. ájulás, aluszékonyság, sírás stb. De a lurkó vidáman viselkedett, mosolygott utána. Leejtetted?.....

Szia! leejteni nem, de 1x leesett az ágyról. Nagyon bepánikoltam, ösztönösen felkaptam. 2-3 percig sírt, aztán megnyugodott, gyorsan megnéztem a neten, hogy mik lehetnek a "baj" tünetei, pl. ájulás, aluszékonyság, sírás stb. De a lurkó vidáman viselkedett, mosolygott utána. Leejtetted?.....
7, 5 hónaposan történt az incidens, azóta még jobban vigyázok rá.
Remélem ez csak költõi kérdés. Nem ejtettük le sosem, csak egyszer legurult az ágyról, hál istennek puhára esett.
Én nem ejtettem le egyszer sem, de megmondom õszintén, ez a rémálmom. Elég kicsi vagyok, 155 centis, most ugyan van rajtam egy kis fölösleg a szülés után, de általában vasággyal együtt vagyok 45 kg. A babi meg már 7 kg. Szóval jó kis súlyzó... Egyszer viszont legurult az ágyról, a mai napig nem tudom, hogy csinálta. Hason aludt, és a szõnyegre esett, ott viszont hanyatt volt, alatta a takaró ugyanúgy, ahogy be volt takarva. Kész rémálom volt az egész. Hallom, hogy sír, rohanok ki a fürdõbõl, és a földön fekszik. Felkaptam, de abban a pillanatban el is hallgatott. Semmi baja nem lett. A doki és a védõnõ szerint minden baba átesik egyszer ezen. Banyuci
Jézusom, Nem, dehogy. Nálatok ez történt, vagy csak kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Én nem ejtettem még le a babámat, remélem nem is fogom! Már 7 hónapos. Sokszor bennem van, hogy egy rossz mozdulat, vagy rúg egyet és elejthetem, nem kell hozzá sok. A válaszokból is kiderül, hogy sajnos elöfordulhat. A párom egyszer az ölében tartotta, a fotel szélén ült, megbillent és hanyatt esett, a babát felemelte, úgyhogy nem ütödött meg, de nagyon sirt, megijedt, mert azért megrázkódhatott.
Én egyszer jártam úgy, hogy kb három hónapos volt, a hasamon feküdt, mikor felébredt felakartam vele állni, de elcsúsztam. Már láttam el fogok dõlni, botladoztam és szó szerint fejjel nekiestem a falnak, aztán térdrerogytam. az volt a szerencsém, hogy jó szorosan fogtam magamhoz a lányom és már csak akkor nem bírtam tartani mikor már térdeltem a földön. akkor leesett, de tulajdonképpen a kezem alatta volt akkor is. Hát senkinek nem kívánom! üvöltött ahhogy a torkán kifért, a cici sem vígasztalta meg. Én is bõgtem vele, az járt az eszembe állandóan mi történhetett volna. vagy õ esik ki akezembõl vagy én ráesek. azután sokáig csak úgy álltam fel ha letettem az ágyra, én felálltam és felvettem õt is.
Szerencsére még nem ejtettem el, de már egyszer elestünk együtt.Megcsúsztam a padlón és valahogy parancsoltam a reflexemnek, hogy nehogy letegyem a kezem, hogy tompítsam az esést, mert akkor a lányomat elejtem.Neki semmi baja nem lett, de én elég szerencsétlenül estem és az asztal széle végighorzsolta az oldalamat.De úgy látszik, esés közben is sikerült anyának maradnom és megóvni a gyerekemet.:) ))
orvosis vagyok és mikor gyerekambulancián voltam behoztam egy 1, 5éves kisfiút, leesett úgy 1m-rõl. pár percig sírt aztán semmi, vidám volt, eleven. és a röntgen mutatta ki, hogy vagy egy 10 cm-es repedése. pedig nem ájult el. sokszor ezt észre sem veszik. benn tartották éjszakára, de semmi sem történt. szóval ha ilyen történik egy ellenõrzõ röntgenre jó elvinni a babát, de még ha van is valami nagy %-ban teljesen tünetmentes.
még nem ejtettem el, pedig sokat hordozom háton és amikor felveszem, akkor mindig van egy kritikus pont, ahol érzem, hogy ha most csak egy picit is megmoccan valamerre akkor elejtem. de eddig ilyen még nem volt. 2x esett le az ágyról a laminált padlóra, az elég ijesztõ volt, plusz egyszer úgy elesett, hogy bedagadt a szemöldöke, akkor elvittem dokihoz, de azt mondta, ha nem ájul el az eséstõl, akkor nem lehet komolyabb baja.
Én már igen, de a puha ágyra esett szerencsére, és semmi baja nem lett, azon kívül, hogy kicsit ijedten nézett rám. Sajnos a szülés után úgy lement rólam a súly, össz-vissz 45 kiló maradtam, és nagyon gyenge.Fel akartam emelni a kicsit az ágyunkról, de megszédültem, összerogyott a lábam. A kicsit gyorsan ledobtam az ágyra (takarók meg ágytakaró volt rajta)én meg hanyatt estem. Akkor volt a kislány 4 hós.Azóta nem merem alacsonyra tenni, és nem emelem, ha nem érzem biztonságosnak.
Egyszer nagyapam le ejtette az anyamat, a konyhakore esett, de nem lett semmi baja, jogi egyetemet vegzett, szoval meg azt sem mondanam, hogy agyi karosult lett tole:)

A védőnő, doki nem piszkált titeket, hogy még nem beszél a gyermeked (biztos valami baj van vele)? Ha igen mennyi idős volt akkor?

Legjobb válasz: Szia! Nem de nem is foglalkoznék vele! Azt mondják,hogy általában a fiúk 2,5 évesen kezdenek el de persze vannak akik jóval elõbb de van aki csak 3 évesen szólal meg! Az én kisfiam 2 éves és kb. 3 hónapja kezdett el beszélni nagyon sok szót mondd utánunk. Mostmár próbálja összerakni a szavakat. Neked mennyi idõs a babád?

Szia! Nem de nem is foglalkoznék vele! Azt mondják, hogy általában a fiúk 2, 5 évesen kezdenek el de persze vannak akik jóval elõbb de van aki csak 3 évesen szólal meg! Az én kisfiam 2 éves és kb. 3 hónapja kezdett el beszélni nagyon sok szót mondd utánunk. Mostmár próbálja összerakni a szavakat. Neked mennyi idõs a babád?
Miután lányom a 2 éves státuszon ráordított a dokira, hogy "nem nyúlsz hozzám", szerintem eszükbe sem jutott volna piszkálni.... :-)))) Ne törõdj vele, ha ezzel piszkálnak. Már csak azért se, mert ugyebár idegen helyen a legtöbb gyerkõc akkor sem szólal meg, ha amúgy folyékonyan beszél. Egyébként sem kell elvárni egy gyermektõl az összefüggõ beszédet 3 éves kor alatt, úgyhogy ne aggódj. Tényleg, mennyi idõs a babád?
Az én 17 hónaposomnak olyan 10-15 érthetõ szó az aktív szókincse, ezen kívül rengeteg utánzott állathang, autó hangja, horkolás, ilyesmi. 1 hete voltunk nem kötelezõ oltáson, a doki és a védõnõ is el volt ájulva, hogy milyen ügyes, mennyi hangot tud, mindent megért, megcsinált, amit kértek tõle, és a saját szavaival elmagyarázta, hogy kinn vár bennünket mama az autóval. (Mama brüm-brüm és mutatott kifele.) Úgyhogy 17 hónaposan ennyi is elég, bár én sem idegeskedek ezen, de nekem megvan az az elõnyöm, hogy a szakmámból adódóan tudom, hogy sokfélék a gyerekek. 2, 5 éves kor után beszélünk megkésett beszédfejlõdésrõl abban az esetben, ha nincs 50 szavas aktív szókészlet.
Az én fiam 15 hónapos és csak pár szót mond:apa, nem(ezt kristály tisztán), oppppppáááááá(ez a hoppá), de, ana(ez az anya)és ennyi. Én 8 hónaposan már pofáztam 1000-el viszont hugom 2 éves koráig egy mukkot se szólt.Anyuék elvitték orvoshoz, hogy néma lesz-e a hugom vagy miért nem beszél már. Azt mondta neki a doki annó, ha 3 évesen se szólal meg vigye vissza akkor. Másnap hugom a mamáméknál ült a függöny elõtt, egyszer csak megszólalt:Ott a légy. Mondatot mondott. :) )) Szóval, te se izgulj.Egyik gyerek ilyen a másik meg olyan.

A te gyerekedet mekkora láz "üt ki"? Mennyi idős? Baj ha nem fekszik?

3,5éves lányom lázas. Persze voltunk orvosnál(torokgyulladás),de ha nem lenne lázas észre sem lehetne venni hogy beteg. Most 38,2 a láza de nagyon jól elvan,nem is nyűglődik. Kapott lázcsillapítót. Hiába mondom hogy pihenjen,most is nyaggat hogy menjünk ki. Este volt 39fok,és a felett akkor már csak feküdt inkább,de sokat mászkált is.

Legjobb válasz: Nálunk változó, van hogy 37.0-nál meg akar halni, máskor meg 38,5-nél mászkál. 39-nél azért már csak fekszik.

Nálunk változó, van hogy 37.0-nál meg akar halni, máskor meg 38, 5-nél mászkál. 39-nél azért már csak fekszik.
Hõemelkedésnél mindig bamba szegénykém, akkor teljesen kész van, ha láza van akkor meg ugyanúgy pörög, mintha semmi baja nem lenne. (39-nél eddig nem volt magasabb neki)
Én ahogy visszaemlékszem hiába voltam lázas, hiába volt olyan, hogy alig kaptam levegõt annyira tele volt az orrom mindig pörögtem. De máig nem szokásom feküdni mikor beteg vagyok. 1 alkalommal volt olyan, hogy kiütött de akkor is 17 voltam.
39, 2-vel vittem dokihoz, akkor azt mondta milyen kis virgonc. 39, 5-nél már fekszik.
39-nél már bágyad, addig jól van. Most esett át a mandulagyulladáson..
85, 5 felett nyûgösödik, de akkor sem lassul... 2 éves múlt márciusban


3 éves kor körül
Kisfiam 2, 5 éves, õ egyáltalán nem akart bilizni. A vécére tehetõ ülõkével néha oda pisil, de nem viszi túlzásba. Védõnõ szerint még ráér, nem kell sürgetni.
óvodás korra (3) "illik"
Majd ha megérik rá. Kisfiam nem akart nyáron az lenni, 2, 5 volt. Hiába volt a meleg miatt rajta gatyó, belepisilt/kakilt és szólt, én meg mostam és takarítottam:-) De esze ágába sem volt WC-re ülni. (a bili még úgy se kellett neki).33 hónaposan egyszer csak szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. 2 hét alatt szobatiszta lett nappalra. 3. héten már a nappali alváshoz sem kellett pelus.Éjjelre még van, na de az még is ér. Nem kell erõltetni, siettetni meg fõleg nem szabad.
Örülök, hogy ilyeneket olvasok. :-) A fiam 17 hónaposan korházba került, mert felfázott, és ugye vizeletet kellett tõle venni. Mire a doki meghökkenve kérdezi tõlem, hogy még nem pisil bilibe? Én mondtam neki, hogy miért kéne, még kicsi, beszélni se sokat tud. De õ állította, hogy ilyen korban már legalább a pisit bilibe kellene végeznie. Én nem foglalkozom vele, mert én is azt vallom, hogy eljön az ideje. Mire oviba megy, addigra szerintem tudnia kell.
Nappalra 3 éves korra, éjjelre 5 éves korra kell szoba, ill. ágytisztának lenni.

Mikor gyártottak ilyen monitort (lent)? Mennyi idős? Van hozzá driver? Nem bírja az 1024x-es felbontást. A videokártyával van baj, v régi a monitor?

http://www.daytek.ca/g701pf.html

Legjobb válasz: Olyan 6-10 éves lehet. Bírnia kéne 1280x1024-ig a felbontást, így az 1024x768-at is. Viszont ha nem Plug and Play monitor, akkor nem fogja a Windows kibogarászni, hogy mi a típusa és kell hozzá driver. Ne kérdezd honnan, a gyártó honlapján nincs. Esetleg valami Szabvány SVGA-t kéne megadni.

Olyan 6-10 éves lehet. Bírnia kéne 1280x1024-ig a felbontást, így az 1024x768-at is. Viszont ha nem Plug and Play monitor, akkor nem fogja a Windows kibogarászni, hogy mi a típusa és kell hozzá driver. Ne kérdezd honnan, a gyártó honlapján nincs. Esetleg valami Szabvány SVGA-t kéne megadni.
A kérdező hozzászólása: Plug & Play monitor, csak kaptam egy haveromtól, neki ment.Az én videokártyám FX5500as, nem valami fényes, de nem is játszok rajta...szal nem is kell jobb, viszont a monitor nem bírja a nagy felbontást.Nem találok hozzá drivert.Esetleg, ha vki tudna, akk küldene egy linket?

Most akkor mennyi idős vagyok? Ilyenkor baj, ha még csak a petezsák látszik, benne semmit nem lehetett látni? El vagyok keseredve.

Kalkulátorok szerint 5 hetes és 4 napos, tegnap a doki azt mondta 4 hetes és 3 napos vagyok. Csak egy üres petezsák látszódott és mivel picit barnáztam kaptam Duphastont és Utrogestant is.

Legjobb válasz: 4-5 hetesen csak egy üres petezsák látszik. Én kb 4 hetesen voltam dokinál, akkor 6mm-es volt. A szívhang az kb 6. héttõl van, és akkor már látható egy nagyon mini foltocska a petezsákban. Mikor kell vissza menned a dokihoz?

4-5 hetesen csak egy üres petezsák látszik. Én kb 4 hetesen voltam dokinál, akkor 6mm-es volt. A szívhang az kb 6. héttõl van, és akkor már látható egy nagyon mini foltocska a petezsákban. Mikor kell vissza menned a dokihoz?
Ne légy még elkeseredve, most a legfontosabb a nyugalom! Szedd a terhesvitamint és a doki által felírt dolgokat és pihenj sokat! Még nagyon az elején vagy, nem jelent semmit, hogy csak üres petezsák látszódik, gondolom 2-3 hét múlva vissza kell menned és akkor már fogod látni a kis embriódat is! :) Boldog babavárást!
Az orvosok azért mondanak el minden olyan lehetõséget, ami lehet, h rosszul is végzõdhet, h ne lehessen õket felelõségre vonni. Nekem is ugyan ezt mondta, 5+6 voltam, rá egy hétre meglett a 3mm embrióm szívhanggal. Nyugodj meg, és jó babavárást.
Szia! Ne agódj, a kalkulátor csak az ideális 28 napos ciklus szerint számolja a terhességi idõt. Nekem is többet dob ki, mivel 35 napos ciklusaim voltak, így a babám is ennyivel "fiatalabb". Mire legközelebb mész, már tuti, hogy lesz ott valaki!! Minden jót, és gartulálok!!
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva rendelt vissza. Azt mondta, addigra kiderül, hogy van-e baba és minden rendben, vagy nem fejlõdik bent senki? De én érzem, hogy baba lesz és hogy minden rendben lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem így gondolkodni, mert különben megõrülnék.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. :)
szia ne ijedj meg ha esetleg szívhang sem lesz, mert nekem is csak a 8-9. hét körül hallotta.

Mennyi idős korig nem baj, ha kancsal a baba?

A kisfiam négy hónapos, és a bal szeme még nem mozgatja úgy mint a jobbat.

Legjobb válasz: Négy hónaposan már nem kéne kancsalnak lennie. Menjetek el szemészetre, mert ha gond van, jobb, ha egész pici korától kezelik, annál hamarabb elmúlik!

Négy hónaposan már nem kéne kancsalnak lennie. Menjetek el szemészetre, mert ha gond van, jobb, ha egész pici korától kezelik, annál hamarabb elmúlik!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!