Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős nem (274 db)

Mennyi idősen nem piszkálják a babák a virágokat, a polcon lévő tárgyakat? Mikor lehet újra rendes lakásunk?

Legjobb válasz: Én úgy érzem hogy soha, ha már nem piszkálja(nálunk 1 éves kor után)akkor lazán beborítja az egészet játékkal. A kis fakocka éjszaka a kedvencem mezítláb:)

Én úgy érzem hogy soha, ha már nem piszkálja(nálunk 1 éves kor után)akkor lazán beborítja az egészet játékkal. A kis fakocka éjszaka a kedvencem mezítláb:)
Kisfiam 21 hónapos, mostanában kezdi békén hagyni vagy megérteni, hogy hagyja békén a tárgyakat. Van, amit játék gyanánt levesz, de már nem dobálja vagy rongálja õket. Múltkor látogatóban voltunk egy olyan lakásban, ahol porcelánok voltak az alsõ szinten végig, azok például már nem érdekelték, 2 hónapja még szétzúzott volna mindent.
A kisfiam 14 hónapos, õ még piszkálja.... :(
Rosszul írtam volt már másfél is amikor az edényeket még rakosgatta bõszen.
Az enyém 17 hónapos és (még) semmi nincs tõle biztonságban amit elér. Szóval nekünk az alsó polcokon semmi nincs, max játékok. A széket mindig el kell tennünk a gép elõl mert ide jön, megnyitja a keresõt, vagy a párom kedvenc játékát és neki áll tevékenykedni! :D Most már azt is megteszi, hogy elmegy a székért és addig ráncigálja meg tologatja még ide nem hozza, felmászik és már nyomja is. Szörnyû néha miket tud. Az összes virágomat felvittem az emeleti szobába mert oda nem megy a gyerek, nem merek semmit itt hagyni mert képes megkóstolni. Remélem idén már okosabb és szófogadóbb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nálunk most lesz 1 éves, akkor még kb. mégegyszer ennyi idõt kell várnunk. :)
Kisfiam 19 hónapos, már jóval kevesebbet piszkálja mint eddig. Már én is nagyon várom hogy újra rendes lakásunk legyen.
Szia! Az én kislányom még csak 11 hónapos, de nálunk nem ez a helyzet. Én semmit nem pakoltam el, minden úgy van, mint eredetileg, mégsem pakol. Próbálkozott persze vele, de mindig odamentem, elhoztam onnan, és mondtam neki hogy nemnem. Úgyhogy mostmár rászólok, rám néz, és rázza a kis fejét hogy nemnem és eljön onnan. Nem azt mondom hogy nem próbálkozik, de nagyon ügyesen megérti hogy mit szabad, és mit nem. Persze lehet, hogy ez változni fog, de próbálom nagyon következetesen arra nevelni, hogy nem szabad pakolni. Remélem így is marad. Többieknek kitartást!
A kérdező hozzászólása: Hát én is mondtam neki mindig, amikor olyat csinált, de mégsem használ. Most a ruhaszárítótól vagyok kész, állandóan azt rángatja, egyszer tuti magáraborítja. Ha mondom, hogy ne csinálja, elkezd vigyorogni és mégjobban csinálja, ha elhozom, majdhogynem toporzékol, annyira nem tetszik neki. Kedves utolsó, csodálom, hogy neked ilyen a babád.

Mennyi idösen nem kell már altatni? Vagyis mikor tudja hogy ha alvás akkor alvás?

10 hos a babam,mennyi idösen alszanak tudatosan mert almosak?

Legjobb válasz: Nekem 8 hónapos kora óta tudja, hogy ha kiságy, akkor alvás és alszik is. Nehéz volt megszoktatni vele, kellett kozzá kötél idegzet, mert az elején bömbölt rendesen, de nem mentem be hozzá. Napról napra kevesebbet bömbölt, most meg már ahogy a kiságyba ültetem (ültetni szoktam), már fekszik is, vackolódik, olyan aranyos. :) És egy hang nélkül elalszik. Most 1 éves.

Nekem 8 hónapos kora óta tudja, hogy ha kiságy, akkor alvás és alszik is. Nehéz volt megszoktatni vele, kellett kozzá kötél idegzet, mert az elején bömbölt rendesen, de nem mentem be hozzá. Napról napra kevesebbet bömbölt, most meg már ahogy a kiságyba ültetem (ültetni szoktam), már fekszik is, vackolódik, olyan aranyos. :) És egy hang nélkül elalszik. Most 1 éves.
Én pici lányom 6 hónapos és már tudja, hogy ha kiságy evés után akkor alvás:-))Pedig hozzá kell, hogy tegyem , hogy 3 hónapig szinte csak kettõnk között aludt. Szerencsénk van vagy valamit jól csináltunk, ki tudja.
A kérdező hozzászólása: félre értettetek, én arra gondolok amikor leteszed és mondod neki és ö megérti, lefekszik és ha nem is alszik de fekszik és csendben van.vagyis tudja hogy aludni kell, remélem igy érthetöbb.értitek mire gondolok?
A kérdező hozzászólása: igen ez nálunk is igy megy, de van hogy nem megy olyan egyszerüen.amugy gratulálok az ügyes picurhoz
Születése óta beteszem az ágyba és mindig elalszik.Csak akkor rakom be amikor aludnia kell nem szokott benne játszani.Soha nem altatom magától hagyom aludni.

Mennyi idősen nem gáz még a keresztelő?

Lányom most 11 hónapos de nem tudom a nyáron lesz e rá lehetőség! Nagyon gáz ha csak később keresztelünk?

Legjobb válasz: Nézz utána Jézust hány éves korában keresztelték meg, és rájössz idõben vagytok még bõven. Nincs korhoz kötve, se törvényileg, se szokásilag. :)

Nézz utána Jézust hány éves korában keresztelték meg, és rájössz idõben vagytok még bõven. Nincs korhoz kötve, se törvényileg, se szokásilag. :)
Gáznak nem gáz semmilyen életkorban sem. Azonban úgy az igazán szép, stílusos, ha a baba még nem tud járni, és ölben kell tartani. De nyilván azt sem jó megvárni, amikorra már nehezebb súlyú, és majd leszakad a karunk. Igazán aranyos abban az életkorban, amikor már okos, csodálkozó szemeket meresztve szemlélõdik, de még nem lépte át a "súlyhatárt", ami kényelmetlenné teszi a szülõknek a ceremóniát. Sajnos errõl az ideális korról már lekéstetek, de ez legyen a legnagyobb problémátok. :)
70-80-90 évesig, de talán még tovább is
Kisfiam 7 évesen lett megkeresztelve
2 évesen kereszteltük a lányom. Akkorra lett meg a keresztapa, keresztanya, vagyis külföldrõl jött sok vendég, és össze kellett úgy hozni, hogy mindenkinek jó legyen! Nagyon szép volt! Vettem neki egy olyan ruhát, ami mint egy Mini menyasszonyi ruha, kosaras, fehér, csipkés gyöngyös selyem, nagyon szép volt benne, mint egy kis hercegnõ! Nagyon jól sikerült a keresztelõ! Most várom a másodikat júniusra, õt is csak jövõ nyáron kereszteljük!
Engem 10 évesen kereszteltek meg, nem volt gáz. Nehogy már az is divat legyen, hogy csak újszülött korban lehet keresztelni.
bármikor meg lehet keresztelni, csak minél nagyobbacska, annál valószínûbb, hogy a pap megpróbálhat rábeszélni, hogy járassátok hittanra stb. Pl kétéveseknek már szoktak tartani bibliai témájú bábozást meg hasonlók (persze papfüggõ...) szóval ha még "babakorban" keresztelitek, megelõzhetõk az egyéb járulékos-dolgok...
Én csak akkor keresztelnék meg bárkit, amikor a saját elhatározásából kéri. Egyébként így csak rákényszerítés.
kisfiam húsvétkor lesz megkeresztelve, akkor két hét híjján egy éves lesz. Járunk keresztelõ felkészítõre (egyáltalán nem gáz, nagyon kedves, vidám beszélgetések), ott van olyan szülõ, akinek a 6éves gyerekét fogják most keresztelni. Szóval bármikor lehet.
Szerintem semmilyen korban nem gáz a keresztelõ, még öregeknek sem. Viszont pont a napokban beszélgettünk a férjemmel egy családi templomozás kapcsán, hogy milyen jó volt, hogy addig tartottuk meg (kb. 15 hósan), amíg kibírta ölben azt a negyed órát és nem a padok alól kellett összeszedni :) (Off: Egyébként én nem tartom kényszerítésnek, hiszen egy családban való felnövés mindig készen kapott példák, minták sora, és azt sem a gyerek dönti el kezdetben, hogy milyen ruhát vegyen fel, milyen ételt egyen, milyen iskolákba vagy különórárákra járjon. Ha nem keresztelik meg, akkor azt a példát kapja, ha megkeresztelik, akkor meg emezt. Ha nem tetszik, úgyis választhat másképp fiatalként, felnõttként. Az ígéret szülõket/keresztszülõket "kötelezi", nem a gyereket, neki csak egy lehetõség.)
Miért lenne? Akkor tartjátok amikor nektek jó.
Fiam 13 hónapos, de még nem keresztelkedtünk. Majd....


Mennyi idősen probléma egy gyereknél, ha egyáltalán nem is érdekli a szobatisztaság? Szóval nem az, hogy mennyi idősen kell annak lennie, hanem mi az az időpont, amikor már illene legalább érdeklődne?

Szól, ha bekakil, kéri, hogy cseréljük ki. A wc-n szivesen üldögél ruha nélkül, de még sosem pisilt bele. A bilire meg max 10 másodpercre ül rá. Így esélytelen a pisi vagy bármi.

Legjobb válasz: 3 éves kor körül. ennyi idõsen kezdik az ovit és annak ugye feltétele a szobatisztaság. enyém egyáltalán nem érdeklõdött még a dolog iránt, de gondoltam 2 hétre leveszem a pelust (27 hónapos volt). 1,5 hétig bepisilt, majd szobatiszta lett

3 éves kor körül. ennyi idõsen kezdik az ovit és annak ugye feltétele a szobatisztaság. enyém egyáltalán nem érdeklõdött még a dolog iránt, de gondoltam 2 hétre leveszem a pelust (27 hónapos volt). 1, 5 hétig bepisilt, majd szobatiszta lett
3 éves korban már el kell gondolkodni. Nálunk az én kislányomat nem is érdekli, eszébe sincs leszokni róla, nem szól ha pisilni kell vagy kakilni, egyenlõre lehetetlen próbálkozni azt mondták a szakértõk! Szerencsére az óviba nem okozott gondot egy cseppet sem, felvették egyszerre és pelusozzák, vettek pelenkázót, meg matracot hozzá, azt mondták majd a nyáron talán lesz fejlõdés.

Mennyi idős korig szopott a babád? Ha szopik még, mennyi idős, ha nem választja el magát, te mikor teszed?

Az enyém 20 hónapos, esze ágában sincs abbahagyni. 2 évesen le szeretném választani, ha tudom...

Legjobb válasz: Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.

Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.
17 hónapos, szopik még reggel a napközbeni elalváshoz és az esti elalváshoz.Mostanában gondolkodom az elválasztáson, de még nem hoztam határozott döntést.
9 hónapos a fiam és cicifüggõ :) 2 éves koráig szeretném szoptatni, ha õ igényli
18 hós a kisfiam, 2 évesen szeretném majd leválasztani, ha addig magától nem tenné meg. Bár ma nappali alvásnál nem kellett neki, pedig mindég cicin aludt el.Úgyhogy lehet, hogy nálunk elkezdõdött a folyamat.
14 hós a kisfiam, reggel és este szopizik még, szép lassan választottam el, és maradtunk ennél a kettõnél.Nagyon szeret cicizni, nem igen akar leválni róla.Én januárba visszamegyek dolgozni, akkor lesz másfél éves, szerintem akkortájt elválasztom, ha magától nem hagyja el.Egyébként eszik mindent.
még most is szopizik, 7 hós, és 2 éves kora után már nem "szeretném" szoptatni, ha õ elõbb le nem választja magát. Amióta hozzátáplálok, nem szoptatok annyit, na meg teákat is adok, tápszert nem adtam.
az én lányom 15 hõnapos és még napi4x cicizik.a télen szeretnénk nekiállni a tesónak!remélem addig abba hagyja, de ha mellette is sikerül össze hozzni akkor engem nem zavar!
Én kisfiam 17 hónapos korában gondoltam úgy, hogy eddig és nem tovább. Nagyon jól viselte az elválasztást, nem volt semmi gond.
5 hónapig mert elapadt a tejem azóta eszik minden mást.
Kisfiam 6 hónapos koráig szopott, aztán egyszerûen nem kellett neki. Kiköpte, játszott vele, de szopizni esze ágában sem volt... Szenvedtünk egy ideig, aztán ennyi... pedig akartam volna még...
1, 5 hét múlva lesz 1 éves, reggel-este szopik még. Régóta úgy vagyok vele, hogy 1 éves korától babatejet kap majd reggelire, vacsira. Most is úgy gondolom, hogy 1 hónapon belül abbahagyom a szoptatást. Biztos, hogy nem lesz gond, mert nálunk soha nem volt olyan, hogy húzta volna a ruhámat, hogy õ cicit akar... Mert barátnõm gyereke pl állandóan húzta a ruhát le a mellérõl, én fiam soha nem csinált ilyet. Pedig egy zabagép amúgy, de cicifüggõ sose volt.

Mennyit híviz egy hét alatt a babátok, mennyi idős és anyatejes vagy nem?

Legjobb válasz: Bocsi...a kérdés:Mennyit hízik.... Elírtam...

A kérdező hozzászólása: Bocsi...a kérdés:Mennyit hízik.... Elírtam...
A lányomat csak a kötelezõ oltások alkalmával mérték a védõnõk. Mondjuk máskor nem is látták, mert nem járunk orvoshoz, mert nem volt még beteg. Nagyon szépen gyarapodott a súlya, arányos. Mozgása megfelelõ, nem lusta. Eszik-iszik annyit amennyi Neki kell. A mai napig (14 hónapos) még legalább 3-szor szopizik, de persze 6 hónaos kora óta mindenevõ. 3, 45 kg-val 52 cm-rel született, most 86 cm és 14 kg.
Most két hónapos múlt és hetente járok méretni és eddig mindig 20-25 deka körül hízott, kizárólag anyatejes. Nem duci, de a védõnõ is mondja hogy elég jól gyarapszik én nagyon örülök neki. Most kb öt és fél kiló lehet, 3500-al született, de fogyott az elején.
6 hós, most 8400 g, 2950nel született. Eleinte /1-3/ hó 300-400 grammot, azóta van, hogy 50et van, hogy 400at. Csak tejcsis, vagyis az utóbbi hetekben van kis zöldség is:-)
6 hónapos a kislányunk, kezdetektõl fogva tápszeres. Nem eszik túl jól jó 2 hónapja, így legutóbb csak 8 dkg-t hízott egy hét alatt.

Mennyi idős korig normális ha egy kisgyerek "irigy", nem adja oda a többieknek a játékait?

Legjobb válasz: A kisfiam 3 éves, nála is van bizonyos fokú irigység- én is azt gondolom, hogy ez életkori sajátosság. Az, hogy errõl a szülõ tudomást vesz-e és hajlandó-e vele foglalkozni, az egy másik kérdés. Szerintem óvodás kor környékéig lehet életkori sajátosság, hogy bizony valamire azt mondja, hogy "enyém" és "nem adom". Ismerkedik ezekkel a fogalmakkal, már próbálja elkülöníteni a dolgait másokétól és próbálgatja a határait velünk szülõkkel és a gyerektársakkal is. Természetes számomra, hogy arra igyekszem terelni, hogy jó és szép dolog megosztani a dolgainkat másokkal és jó érzés együtt játszani (ez utóbbi is olyan 3 éves kor körül kezd kialakulni). Több-kevesebb sikerrel szokott is mûködni. Ez is egy tanulási folyamat. Szoktam példákat is mutatni vagy mondani ("nézd, anya is odaadja a kulcsot, mert X néni kérte" vagy "gyere hoztunk péksüteményt, adjunk belõle a barátaidnak is") Bevallom õszintén, hogy gyermekközösségben az viszont nagyon szokott zavarni, amikor olyan anyuka és gyerek VÁRJA EL RENDSZERESEN ÉS ISMERETLENÜL az én kicsimtõl a teljes osztozkodást vagy a játékainak, tárgyainak a feltétel nélküli és azonnali odaadását, akit sem nem ismerünk, sem õ maga nem ad semmit vagy nem is hoz semmit. Szerintem mindenki ismeri ezt a típusú anyát és gyerekét. Ilyen esetekben azt gondolom, hogy az átadásnak és az osztozkodásnak is van határa- és nem azért, mert én magam irigy lennék, hanem mert ez nem a kölcsönösségrõl, hanem inkább már a kihasználásról szól. Ilyenkor nekem mindig beugrik az, hogy bizony felnõttként sem adok mindig mindenkinek oda mindent, nem mindig mindenkivel osztozkodom. Nekem is néha igen rosszul esne, ha oda kellene adnom egy számomra fontos dolgot csak azért, mert más hangosabban ordít. Igenis adott szituációban van helye a nemet mondásnak is és azt is ugyanúgy kell megtanulni, mondani, árnyalni a helyzeteket, mint a szívességet és az osztozkodást. Álságosnak tartanám, ha a kicsimet arra tanítanám, hogy feltétlenül mindent adjon oda, osszon meg, nehogy nemet mondjon véletlenül, mert az rossz... Én sem teszem ezt. A felnõtt világban elég sok olyan helyzet van, amikor azzal találkozom, hogy mások nem mernek nemet mondani, mert mit gondol a másik, mennyire illetlen, milyen véleménnyel lesznek így róla... talán ezek a kínos szituációk is ilyen helyzetekben IS gyökerezhetnek. Bevallom, elõfordult már nem egyszer, hogy nemet mondtunk vergõdõ, hisztizõ, erõszakkal és verekedéssel játékot magának "kérõ", vagy inkább erõszakosan kikövetelõ gyermeknek és cseppet sem éreztem magam emiatt rosszul. Sõt. Aki nem tud nomrálisan kérni vagy viszonyulni, az mégis milyen jogon várja el a szívességet? A kisfiam az én példámon keresztül lassan talán azt is látni fogja, hogy hogyan lehet normálisan elutasítani is egy kérést válaszerõszak vagy lelkiismeretfurdalás nélkül. Az pedig nekem evidencia, hogy mindig kérünk és megköszönünk, legyen az játék, ebéd otthon, segítség vagy bármi. Én is a gyerek felé, õ is felém. Ezt talán elõbb is kialakul, mint az odaadás. Ez annak a bizonyos éremnek a másik oldala. Én így érzem magam hiteles szülõnek. Nehéz ezt megfogalmazni, de arra igyekszem tanítani, hogy alapból legyen kedves és nyílt- kb. úgy, hogy megelõlegezi az ismeretleneknek is a kezdeti bizalmat (hajlandóságot arra, hogy ha valaki szépen kéri, akkor lehetõsége van rá, hogy megkapja a dolgot). Ha valaki szépen kéri a dolgait vagy szívesen cserélne, akkor szép dolog ezt elfogadni. Ha nem szeretné, akkor mondja azt, hogy "most nem szeretném odaadni ezt, majd ha játszottam vele", vagy esetleg: "most ezt használom, de addig itt van ez helyette vagy gyere játsszunk együtt". Alapból pozitív hozzáállás- ám ha válaszul negatív hozzáállás tapasztalunk, akkor nem kell továbbra is pozitívan viselkedni, egyszerûen el is lehet utasítani valamit, ha azt nem akarja megtenni. De ezt tegye normális hangnemben, esetleg valami magyarázattal. Sok idõ, amíg ezt egy kicsi megtanulja és nincs két egyforma helyzet, így nehéz rá határt, életkort is mondani. Szép napot.

A kisfiam 3 éves, nála is van bizonyos fokú irigység- én is azt gondolom, hogy ez életkori sajátosság. Az, hogy errõl a szülõ tudomást vesz-e és hajlandó-e vele foglalkozni, az egy másik kérdés. Szerintem óvodás kor környékéig lehet életkori sajátosság, hogy bizony valamire azt mondja, hogy "enyém" és "nem adom". Ismerkedik ezekkel a fogalmakkal, már próbálja elkülöníteni a dolgait másokétól és próbálgatja a határait velünk szülõkkel és a gyerektársakkal is. Természetes számomra, hogy arra igyekszem terelni, hogy jó és szép dolog megosztani a dolgainkat másokkal és jó érzés együtt játszani (ez utóbbi is olyan 3 éves kor körül kezd kialakulni). Több-kevesebb sikerrel szokott is mûködni. Ez is egy tanulási folyamat. Szoktam példákat is mutatni vagy mondani ("nézd, anya is odaadja a kulcsot, mert X néni kérte" vagy "gyere hoztunk péksüteményt, adjunk belõle a barátaidnak is") Bevallom õszintén, hogy gyermekközösségben az viszont nagyon szokott zavarni, amikor olyan anyuka és gyerek VÁRJA EL RENDSZERESEN ÉS ISMERETLENÜL az én kicsimtõl a teljes osztozkodást vagy a játékainak, tárgyainak a feltétel nélküli és azonnali odaadását, akit sem nem ismerünk, sem õ maga nem ad semmit vagy nem is hoz semmit. Szerintem mindenki ismeri ezt a típusú anyát és gyerekét. Ilyen esetekben azt gondolom, hogy az átadásnak és az osztozkodásnak is van határa- és nem azért, mert én magam irigy lennék, hanem mert ez nem a kölcsönösségrõl, hanem inkább már a kihasználásról szól. Ilyenkor nekem mindig beugrik az, hogy bizony felnõttként sem adok mindig mindenkinek oda mindent, nem mindig mindenkivel osztozkodom. Nekem is néha igen rosszul esne, ha oda kellene adnom egy számomra fontos dolgot csak azért, mert más hangosabban ordít. Igenis adott szituációban van helye a nemet mondásnak is és azt is ugyanúgy kell megtanulni, mondani, árnyalni a helyzeteket, mint a szívességet és az osztozkodást. Álságosnak tartanám, ha a kicsimet arra tanítanám, hogy feltétlenül mindent adjon oda, osszon meg, nehogy nemet mondjon véletlenül, mert az rossz... Én sem teszem ezt. A felnõtt világban elég sok olyan helyzet van, amikor azzal találkozom, hogy mások nem mernek nemet mondani, mert mit gondol a másik, mennyire illetlen, milyen véleménnyel lesznek így róla... talán ezek a kínos szituációk is ilyen helyzetekben IS gyökerezhetnek. Bevallom, elõfordult már nem egyszer, hogy nemet mondtunk vergõdõ, hisztizõ, erõszakkal és verekedéssel játékot magának "kérõ", vagy inkább erõszakosan kikövetelõ gyermeknek és cseppet sem éreztem magam emiatt rosszul. Sõt. Aki nem tud nomrálisan kérni vagy viszonyulni, az mégis milyen jogon várja el a szívességet? A kisfiam az én példámon keresztül lassan talán azt is látni fogja, hogy hogyan lehet normálisan elutasítani is egy kérést válaszerõszak vagy lelkiismeretfurdalás nélkül. Az pedig nekem evidencia, hogy mindig kérünk és megköszönünk, legyen az játék, ebéd otthon, segítség vagy bármi. Én is a gyerek felé, õ is felém. Ezt talán elõbb is kialakul, mint az odaadás. Ez annak a bizonyos éremnek a másik oldala. Én így érzem magam hiteles szülõnek. Nehéz ezt megfogalmazni, de arra igyekszem tanítani, hogy alapból legyen kedves és nyílt- kb. úgy, hogy megelõlegezi az ismeretleneknek is a kezdeti bizalmat (hajlandóságot arra, hogy ha valaki szépen kéri, akkor lehetõsége van rá, hogy megkapja a dolgot). Ha valaki szépen kéri a dolgait vagy szívesen cserélne, akkor szép dolog ezt elfogadni. Ha nem szeretné, akkor mondja azt, hogy "most nem szeretném odaadni ezt, majd ha játszottam vele", vagy esetleg: "most ezt használom, de addig itt van ez helyette vagy gyere játsszunk együtt". Alapból pozitív hozzáállás- ám ha válaszul negatív hozzáállás tapasztalunk, akkor nem kell továbbra is pozitívan viselkedni, egyszerûen el is lehet utasítani valamit, ha azt nem akarja megtenni. De ezt tegye normális hangnemben, esetleg valami magyarázattal. Sok idõ, amíg ezt egy kicsi megtanulja és nincs két egyforma helyzet, így nehéz rá határt, életkort is mondani. Szép napot.
Szerintem egyáltalán nem is normális. De az emberek már csak ilyenek...
A kérdező hozzászólása: Neked van gyereked?
Kb 2 / éves kor körül már illendõ lenne ha megértenè hogy meg osztjuk a játékankat másokkal.
2/3 éves kor * utolsó voltam
2, 5 éves korban van egy fejlõdési szakasz aminél meg kéne jelennie az irigységnek, ekkor tudatosul ugyanis a gyerekben a birtoklás. szóval a 2 éves kor nem jó válasz, hisz szerencsés esetben akkor ez még nem is jelenik meg. 3 éves korban meg ugye jön az óvoda, ami vagy segít ezen, vagy ront ezen :/ de ebben a korban már legalább abból az összefüggésbõl meg kéne értenie, hogy akkor kap õ is mástól kölcsön ha õ is ad. nehéz dolog :)
A kérdező hozzászólása: A kislányom szeptemberben lesz 3, 5éves. Azt nem mondanám hogy irigy inkább azt hogy egyes gyerekeknek nem szívesen adja oda a dolgait, még másoknak igen! Egy ideje már nem volt rá jellemzõ, de mióta elkezdett egy nála 7hónappal fiatalabb kislánnyal barátkozni, úgy látom azóta mintha "visszafejlõdne"! Az a lányka igen csak nem szívesen osztozkodik(persze õ sem volt különb).:) ))
Szerintem megjelenik az irigység 1, 5-2 évesen is, pláne ha közösségbe jár, csak meg kell tanítani, hogy oda adjuk a másiknak, jobb estben 3-3, 5 évesen már nem fog irigykedni

A Ti gyermeketek nem étvágytalanabb a nagy melegben? Mennyivel több folyadékot iszik meglegben, mint amúgy? Mennyi idős?

Legjobb válasz: Igen valamivel késõbb eszik ( kb. 4 óránként szokott enni) eddig nem nagyon ivott, pár kortyot csak, most azonban 3,5-4 dl teát is megiszik. 8 hónapos

Igen valamivel késõbb eszik ( kb. 4 óránként szokott enni) eddig nem nagyon ivott, pár kortyot csak, most azonban 3, 5-4 dl teát is megiszik. 8 hónapos
3 éves és még nem az. Fiú.
Nyáron volt a kisfiam 2, 5 éves. Hiába volt a nagy meleg miatt itthon gatyóba, messzirõl elkerülte a WC-ét, bilit. Majd 33 hónaposan (novemberbe) szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. Onnantól kezdve 2 hét alatt biztonsággal az lett, a kezdettõl kezdve 1 hónap után nappali alváshoz sem kellett pelus, 1 hónapra rá éjjelre sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek.
34hónapos kislányom még mindig nem szobatiszta, pedig próbálkoztam már mindennel!:(((
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is, ment a kezecske. Miket próbáltál már? Kislányom 4.-én múlt 2, 5 éves és ma volt elõször, hogy nem volt rajta pelus és nem pisilt be, hanem odaért a bilihez:-).
Az enyém márc 9.-én lesz 3éves. Az egész nyarat végigpróbáltuk hogy nem adtam rá pelust, de nem igazán zavarta sem a pisi sem a kaka.:( Oda végezte a dolgát éppen ahol volt, és hiába kértem soha nem szólt hogy mikor kell neki! Volt nála is párszor olyan amikor pont elkaptam hogy kell neki, és ráültettem a bilire akkor abba csinál, de magától soha nem szólt. Egy idõ után meguntam az állandó takarítást! Most már csak abban reménykedek hogy nála is az lesz hogy magától egyik napról a másikra leszokik!!!
A fiam 30.-án lesz 3 éves, nappalra már egy éve szobatiszta pisi szempontból, kaki szempontból kb 3 hónapja.Viszont éjjelre még pelus van, mert reggel van hogy abba kakil alvás után, illetve éjjel még bepisil.Nagyon várom már hogy mikor hagyjuk el éjjelre is, de nem erõltetem, mert amikor beszéltünk róla visszatartotta a kakit és szorulásos lett.
2 éves és 9 hónapos, most már mondhatom rá, hogy kvázi szobatiszta. Napközben nincs pelusa, néha még bepisil, de nem mindennapos. Ma nagyon büszke voltam rá, egész nap nem voltunk otthon, mentünk több helyre, sokat autóztunk, és egyetlen balesete sem volt. Pont 2, 5 évesen ezt még nem mertem volna megcsinálni. Szerintem 3 éves korára lesz biztonságosan szobatiszta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!