Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős ne egyen a (6 db)

Mennyi idős korig ne egyen a baba semmiképp csokoládét?

Legjobb válasz: Addíg húzd ameddig lehet!Általában a kicsik 99% 3 éves kora körül már esznek hiszen az óvodában kivédhetetlen,hogy ne lássa a gyerkõc nagyobb gyerekek csokimajszolását! De csak keveset és válogasd meg milyet adsz neki!!Fontos a minõség még akkor is ha egy kicsit drágább!!

Addíg húzd ameddig lehet!Általában a kicsik 99% 3 éves kora körül már esznek hiszen az óvodában kivédhetetlen, hogy ne lássa a gyerkõc nagyobb gyerekek csokimajszolását! De csak keveset és válogasd meg milyet adsz neki!!Fontos a minõség még akkor is ha egy kicsit drágább!!
Egyet ertek az elottem szoloval. Meg annyit tennek hozza, hogy lehetoleg sima tejcsokoladet adjunk mogyoroszarmazekok nelkul. A mogyoro ugyanis mindenfele allergiat okozhat.
Ha nagyon muszály lesz, próbáld meg a sötét étcsokit. Van belõle mindenféle ízesítésû, és az étcsoki egészségesebb, mint a tejcsoki. De ha lehet minél késõbb adj neki. Húzd ameddig lehet!
A lehetõ legtovább! A kis fogacskáit is borzasztóan tönkreteszi.

Mennyi idősen tud egy gyerek kimászni és kiesni a kiságyból? Hogy oldjátok meg ilyenkor hogy ne essen ki?

Legjobb válasz: Nekem a 20 hónapos ikreim már ki tudják emelni a lábukat, ergó ki si eshetnek. Szerencsére ilyen még nem volt, azért nem sûrûn csinálják. Rácsot kivenni csak az egyik kiságyból lehet, de mivel a másikból nem, ezért onnan sem vettük ki. Sztem pedig az sem oldaná meg, mert ugyanúgy felhúznák magukat... Most készülünk majd gyermekágyat venni, csak még kell rá az elég pénz:) Nincs más megoldás.

Nekem a 20 hónapos ikreim már ki tudják emelni a lábukat, ergó ki si eshetnek. Szerencsére ilyen még nem volt, azért nem sûrûn csinálják. Rácsot kivenni csak az egyik kiságyból lehet, de mivel a másikból nem, ezért onnan sem vettük ki. Sztem pedig az sem oldaná meg, mert ugyanúgy felhúznák magukat... Most készülünk majd gyermekágyat venni, csak még kell rá az elég pénz:) Nincs más megoldás.
Ha le van téve a legalsó szintre, akkor szerintem soha nem tud kimászni. Vagyis csak minimum 2 éves kora után, szerintem. addig nem elég magas hozzá. De lehet hogy még az is korai, csak késõbb. Amikor már akkora, h ki tudjon esni, nem kell kiságyba tenni. Mehet rendes ágyikóba.
Hát, most biztos le fognak pontozni, hogy hazudok, de nem érdekel. Az én fiam 11 hónapos. Legalulra van téve az ágy, mégis kijön belõle. Már egy pillanatra sem hagyhatom benne magára, mert igaz, hogy nem langaléta, de olyan erõs, hogy karból felhúzza magát és átbillen...De amióta a két kiszedhetõ rácsot is kitudja szedni, inkább ott közlekedik. Még egy éves sincs. Képzelem mi lesz késõbb...:)
Hát az a helyzet, h én a saját kiságyunkból indulok ki, és igen, ez nem szabvány kiságy. Nagyon mélyen van benne, ebbõl kizárt, h kiessen a gyerkõc. Gyerekorvos családtól kaptuk kölcsön, úgy csináltatták a gyerekeiknek. Lehet, h a boltban kapható alacsonyabb. Én ebbõl indultam ki, na meg a lányom méreteibõl. Egy éves, még 100%-ra esélytelen, h kiessen. A két évet meg tippeltem, nem kell egybõl hurrogni! :-)
tényleg ki tudnak már mászni egy éves kor elõtt, tapasztalat, bár nekünk nem esett le, mert épp ott voltunk, szerencsére, utána vastag szivacs volt a kiságy mellett, nemsokára meg saját alacsony fotelágy
Hát az elsõ hozzászólót megcáfolnám. Nem igaz hogy ha legalul van a kiságy, akkor nem tud kiesni a baba onnan soha. Az egyik barátnõm kisfia, elég mozgékony, 9 és fél hósan kifejelt a kiságyból. Szerencsére nem lett komolyabb baj. De nagyon oda kell figyelni.
6 hónaposan teljesen lent volt és kimászott. venni kellett 20 cm-rel magasabbat, ez most jó.
Le volt engedve a kiságy rácsa a legaljára, a 1, 5 évesem mégis addig tornázott, míg kizuhant a földre. Levettük a rácsokat, és oldalemelést csináltattunk hozzá, amin szabadon ki be mászkálhatott.
20 hónaposan cseréltük le a rácsoságyat, már ki tudott mászni. A másik gyerekem is 2 éves szülinap elõtt már ki tudott. Fel a láb, átbucskázik, nagy zakó a földön, ordítás... Nem túl jó.
Hát a barátnõm kisfia nem volt még két éves (pontosan nem tudom, hány hónapos volt, de 2 év elõtt, az 100%) amikor kifejelt a kiságyból. Gyorsan vettek is egy heverõt.
Középmagasan berakta a lábfejét kicsit elfordította oldalra, és máris csak derékmagasságig ért a rács, aztán fejjel zuhant ki belõle.

Mennyit kell szopiznia egy 10 nappos babának hogy jóllakjon de ne fájjon a pocija? A Te babád mennyit evett ennyi idősen? 3 kg a kislányom!

Legjobb válasz: Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.

Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.
az enyém sokszor evett keveset. ha jol emlékszem 40-50 ml-t Ha hasfájós akkor mindegy hogy kevest eszik-e vagy sokat. mi is 3 hós koráig kinlódtunk vele
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem mindegy, mert az én kislányom bármennyit képes lenne megenni, nekem pedig rengeteg tejem van. Nyílván nem hagyhatom hogy óránként megegyen 100 g-ot! Különben folyamatos bukás és sírás a vége. Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig egy idõ után elkezd bukni aztán pedig sír mert fáj a pocija. Nem a levegõnyelédtõl hanem a túl sok tejtõl, hiszen van egy ûrtartalma a gyomrának gondolom ha azt túllépi akkor fáj a hasa.
"Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig" az igényszerinti szoptatásnak nem is az a lényege hogy bealudjon rajta! ha valóban ilyen sokat eszik akkor, nyilván nem kell rá rakni 1 óra múlva megint.
Én 2 óránként etettem. Ha mondjunk aludt akkor nem keltettem fel hanem vártam még egy órát és ha akkor is aludt akkor már felkeltettem.


Van köztetetek dohányos kismama? Mennyi idős terhesek vagytok? Mennyit szívtok el egy nap? (Akinek nem tetszik a kérdés ne írjon! )

Legjobb válasz: Én a terhesség elõtt dohányoztam, amikor teherbe estem, azzal próbáltam pótolni hogy rengeteget ittam "csõrös üvegbõl":DD Sokat sétáltam, olvastam, próbáltam elterelni a figyelmemet. Nassoltam pl. sárgarépát, tökmagot, sok gyümölcsöt. Én drasztikusan letettem a cigit onnantól hogy terhes lettem, nem mondom hogy eleinte könnyû volt, de amikor rámjött a cigizhetnék, akkor vettem pár nagy levegõt, és megpróbáltam csinálni valamit. Pár hét után már egészen tûrhetõ volt a helyzet.

Én a terhesség elõtt dohányoztam, amikor teherbe estem, azzal próbáltam pótolni hogy rengeteget ittam "csõrös üvegbõl":DD Sokat sétáltam, olvastam, próbáltam elterelni a figyelmemet. Nassoltam pl. sárgarépát, tökmagot, sok gyümölcsöt. Én drasztikusan letettem a cigit onnantól hogy terhes lettem, nem mondom hogy eleinte könnyû volt, de amikor rámjött a cigizhetnék, akkor vettem pár nagy levegõt, és megpróbáltam csinálni valamit. Pár hét után már egészen tûrhetõ volt a helyzet.
Én nem dohányzom. Viszont sokat olvastam a vitaminokról. Idézek a vitamin bibliából, a betegségekkel kapcsolatba hozzá a vitaminhiányt. A dohányzásról leszokóknak a következõ vitaminokat ajánlják: A, C E vitamin, szelén Ezek segítik a leszokást.
Végre 2 normális válasz, nem tökéletes és önmagukat fényezõ kismamák, hogy õk aztán bezzeg!!!!!! Bár azoknak végülis keresnivalójuk sincs itt, hisz nem is nekik szól a kérdés. Mindkét válaszolónak zöld kéz.
En a reggeli kaveval elszivok egy szalat, meg delutani orakban meg egyet. LElkiismeretfurdalas nelkul. (azelott egy dobozzal naponta).
Na, meg is érkezett az elsõ :)
Persze, hogy nem érinti a kérdés, illetve nem is a kérdésre válaszolt, de õ legalább tökéletes.
Szegénykém! Nagyon átérzem a problémádat. Én is dohányos vagyok, a terhesség alatt nagyon ritkán gyújtottam rá, de folyamatosan evett a fene érte. A leszólogatósak meg örüljenek, hogy nekik sikerült és pont. Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de szerintem is segít az orvos, ha beszélsz neki errõl. Már persze csak akkor, ha nem egy akarattal minden megy stb felfogású orvos. Komolyan mondom nincs rosszabb egy volt dohányosnál.
Csak felig vagyok "szinten zenesz". Terhesseg elott napi 1 dobozzal szivtam. Terhesseg es szoptatas alatt semmit. Babam 1 eves szulinapja ota ujbol, de mar "csak" fel dobozzal. Nekem szerencsem volt, mert a termeszet segitett. Meg nem is tudtam, hogy terhes vagyok, de mar nem kivantam se a cigit, se a kavet. Volt, hogy szinte az egesz bogre kave a mosogatoban landolt es az egyetlen meggyujtott cigi felet se szivtam el. Szoval konnyen leraktam....AKKOR...most bezzeg nem jon ossze. Pont ezert is ertelek meg. Ha neked ilyen teren nem segitett a termeszet, akkor nagyon nehez leszokni. Egyebkent pont tegnap este olvastam egy cikket, amiben terhesen dohanyzo nokrol es magzataikrol, illetve a szuletendo baba tudejerol volt szo. A cikk termeszetesen nem partolta a dohanyzast terhesen, de azt kiemelte, hogy nagyon ajanlott ilyenkor a napi C vitamin adagot felemelni, ha jol remlik 500 mg-ot emlitett, de ha 1000 mg a napi adag azzal artani nem artasz. Tehat, megprobalhatnalak lebeszelni a dohanyzasrol, de tudom milyen nehez, ezert inkabb azt mondom szedj tobb C vitamint, vagy egyel jo sok C vitamin tartalmu zoldseget, gyumolcsot es probald a minimalisra csokkenteni a cigit. Sok sikert es kellemes babavarast kivanok!
Terhesség elõtt szívtam napi 1 dobozzal. Amint megtudtam egybõl leraktam. Rá 2 hónapra mentünk lánybúcsúba. Hát nem bírtam ki, muszáj volt 1 szálat elszívnom. Ezután 1 hónappal mentünk nyaralni, 3 napra, napi 2-3 szálat szívtam, persze lelkiismeret-furdalásom volt rendesen. Utána nem is kívántam egyáltalán, ezután a maradék 5 hónapban szívtam kb össz-vissz 5-6 szálat. De akkor sem azért mert jól esett, hanem a megszokás, hogy cigi van a kezembe.
A kérdező hozzászólása: Nem veszekedést akartam indítani hölgyek!kérdeztem arra válaszoljatok, ha nem dohányztok ne írjatok!köszi
én is elszivok napi 2-3 szálat álltalában fálig a reggeli kávéhoz egy szálat:( rossz de majd lessz jobb

Engedjük vagy ne? Mennyi idős korában lehetnek egy helyen a babák /1 év/ lakásban élő kutyussal?

Legjobb válasz: Feltételezed utolsó, hogy nem vagyunk óvatosak? Attól még, hogy nem szeparáljuk el a gyereket a kutyától, még nagyon is figyelünk. Nekem az a véleményem, hogy felelõsen tartva egy állat társasága csak jót tehet a gyereknek.

Feltételezed utolsó, hogy nem vagyunk óvatosak? Attól még, hogy nem szeparáljuk el a gyereket a kutyától, még nagyon is figyelünk. Nekem az a véleményem, hogy felelõsen tartva egy állat társasága csak jót tehet a gyereknek.
Nálunk születésétõl kezdve egy lakásban él a fiam a kutyával. Nagyon jól megvannak. Ne haragudj, de nem is értem a kérdést.
Bármikor együtt lehetnek, de felügyelet nélkül nem szabad õket egyedül hagyni. Nekem van egy nagyon jámbor kutyám, dobolhatnak rajta a gyerekek, mászhatnak a hátára, a múltkor megtépték a fülét, még csak oda sem morgott, de akkor sem hagynám õket egyedül.
Születése óta együtt vannak. A kutya 3 éves, a gyerekem 1, 5 éves, soha nem volt gond belõle. Jól nevelt szófogadó a kutya. Inkább kitér, minthogy bántsa.
Miért ne lehetne, kell is hoyg együtt legyenek. Fiam mióta hazahoztuk a kórházból együtt szokott lenni velük, de csak felügyelettel természetesen. A kutyák a gyerekszobába nem mehetnek be de mindenhova máshova igen.
Láttátok azt a videót, amikor a család kedvence nyugodtan fekszik a padlón, anyuka kezében az újszülött, apuka is ott van, nagyszülõk, és egyszer csak felugrik a kutya, kikapja az anyuka kezébõl az újszülöttett és szétmarcangolja??? Le lehet pontozni, de nálunk ki van zárva bármiféle kutya a gyerek közelébe. Tenyésztettem kutyát, tartottam elég sokat, de gondolom tisztába vagytok vele, hogy olyan nincs, hogy ismered a saját kutyád! Elég egy vékony sikítás, vagy hiszti a kisgyerektõl, ha már jár, kb egy magasságba lesz a kutyával. Akármikor megkaphatja! Még egy jámbor jószág is. Inkább legyetek óvatossak, mintsem ha már megtörténik a baj bánkódtok hogy miért engedtétek ezt meg.
6ossal teljesen egyet értek.
A kutya "falkalény", nekem az a véleményem, hogy az az ember tartson kutyát, aki tisztában van a falka mûködésével és érti a kutyát is! Sajnos ezt kutyatartóként nem így tapasztalom... Kisgyermek melletti kutyatartásnál a hierarchiának óriási szerepe van! A kutyának meg kell értenie, hogy õ az UTOLSÓ a családi hierarchiában, tehát övé az omega szerep. A kisgyermek születésével egy dominánsabb, falkavezérségre törekvõ kutyánál várható, hogy rivalizálásba kezd. És itt jön a képzett és okos gazdi, aki ezt tudja kezelni, ki tudja alakítani a rangsort! Ugyanúgy, mint a farkas falkában! A kutya akkor fogja jól érezni magát a családban, ha biztos helye van és ez a szerep nem a vezérség az emberek között. Jó idegrendszerû kutya, akivel folyamatosan (!) foglalkoznak, képzik, és rendben van a helye, nyugodtan tartható gyermek mellett. De, sohasem egyedül!!!! Egy állat ugyanis mindig ösztönlény marad, 100%-osan nem szabad benne megbízni. Valószínûleg, hogy a babát õrizni fogja és vigyáz rá, kisgyermekkel eljátszik és ez nagyon jó hatással van a gyermek fejlõdésére is (szocializáció, empátia, érzelmek). Viszont amíg kicsi a gyermek és nem tudja a kutyát irányítani, semmiképpen nem szabad õket felügyelet nélkül egyedül hagyni. Ha betartjátok a szabályokat, foglalkoztok a kutyával (kiképzõ segítségével), akkor egy nagyon pozitív és gyümölcsözõ állat-ember barátság áll elõttetek. Én ezt kívánom nektek tiszta szívbõl! egy szintén kutyatulajdonos anyuka

Ti hogyan, hol, és mennyi idős volt a kutyátok amikor azt tanítottátok neki, hogy ne menjen el tőletek, pl. Egy øeten ahol kuyták vannak? Amikor először vettétek le róla a pórázt nem féltetek, hogy nem jön vissza?

Mennyi ideig tanított'átok, mib?l tudtátok, hogy ha kint vagytok és leveszitekróla ott is vissza fog jönni??? Volt olyan hogy nem jöt vagy nem akart vissza jönni???

Legjobb válasz: Elhoztam a tenyésztõtõl, és másnap elengedtem. Egy nagy, de bekerített helyen, egy másik kutyával. A falka szellem miatt, visszajön a másik kutyával. Volt olyan, hogy nem akart visszajönni, de nem sokszor, ilyenkor futottam az ellenkezõ irányba, ettõl megijedt, hogy ott hagyom, és futott utánam.

Elhoztam a tenyésztõtõl, és másnap elengedtem. Egy nagy, de bekerített helyen, egy másik kutyával. A falka szellem miatt, visszajön a másik kutyával. Volt olyan, hogy nem akart visszajönni, de nem sokszor, ilyenkor futottam az ellenkezõ irányba, ettõl megijedt, hogy ott hagyom, és futott utánam.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek, most így hat hónaposan kimegyünk egy ilyenn mezõféleºégre ahol van egy csomó kutya akkor ha hívom vissza fog jönni???
11 hónaposan vettem, egyik délután hoztam haza:) Aztán másnap reggel kimentünk a határba, ugy voltam vele lesz ami lesz elengedem, fussa ki magát. Szerintem még elhagyni sem tudtam volna:) ) Mondjuk én az összes kutyámmal játszom amikor kinnt vagyunk. Az elsõ 10 perc szimatolgatás, és utána játék, ezt tudják, és eszük ágában sincs elmenni.
3 hónaposan az elsõ séta alkalmával kivittem a szõlõbe és elengedtem. Igazából meg sem fordult a fejemben, hogy nem jön, egy kiskutya nagyon figyel arra, hogy ne maradjon le a falkától meg amúgy sem tudna úgy szaladni, hogy ne érjem utol. Érdemes minél hamarabb tudatosítani benne a póráz nélküli sétát, ma már 2 éves a kutyám és gond nélkül elsétál mellettem póráz nélkül bárhol(kutyakiállítástól kezdve belvároson át, szóval tényleg bárhol). Egy tanács: ne csinálj ebbõl akkora nagy dolgot, ha izgulsz meg mondogatod magadban, hogy el fog menni a kutya, hát, akkor valóban el fog menni. Legyél határozott és magabiztos és akkor meg sem fordul majd a fejében, hogy otthagyjon.
2. vagyok. Én erdõs részen engedtem el elõször, nyakörvvel, bilétával. Igazából tudom, hogy nem szabad, de én akkor elõször és utoljára utána mentem és megfogtam.
Nah az jó.. Akkor engedd el a kutyát és fussát az úton. Ha megáll akkor jó :) Ne akkor kezdj el futni amikor már leült az csalás :P
A kérdező hozzászólása: ezt mér eddig is gyakoroltuk, hogy leül és csak vezényszóra indulhat el. :)
Elõbb kell ilyenkor észre venni a kutyákat mint a kutya :) elég nehéz de egy féléves kutyánál még simán kivitelezhetõ. Én is minden kutyámal azonnal el kezdtem a póráznélküli sétát. Hogy ha meg elfut a kutya szólok neki egyszer ha csak hátra pillant de még mindig ugyan arra tart akkor én kezdek el az ellenkezõ irányba futni.. A 10hónapos kutyámnál is beválik meg a 3hónaposnál is :) Amúgy amit mindenképpen gyakorolj vele mielõtt elengeded az az hogy minden ismétlem minden patkánál üljön le. ha ez kifogástalanul megy akkor engedd el. Labdát dobj az útra stb és úgy is próbáld.. Persze ne forgalmas helyen..
A kérdező hozzászólása: Hát az enyém most 6 hónapos. 2. válaszoló amikor elment akkor, hogy jött vissza??? Én attól félek, hogy meglát egy kutyát és megy utánna és nem jön vissza......
Természetesen 8 hetesen ahogy hazahoztam másnap az elsõ utcai sétát póráz nélkül kezdtük. Egy kölyök kutya nem megy el a gazdájától, illetve amíg nincs kötõdés addig gyakorlatilag bármely más ember vagy kutya csoporttal hajlandó elmenni és lecsatlakozni a gazdájáról, de ez nem azt jelenti, hogy elvész. Hívod és ugyan úgy megy hozzád is. Pár hét alatt kialakul a kötõdés és ez megszûnik, akkor már nem megy el másokkal. Kamasz korban kezdõdnek a gondok, amikor önállósodni kezd. De eddigre már stabilan ismeri a behívást és remélhetõleg a gazdi olyan tekintélyt tudott kialakítani, ami fölül írja az önállósodási hajlamot és továbbra is behívható marad.
3 évesen került hozzám, kb 1 hónap után engedtem el elõször, ott is hagyott, mint annak a rendje... Vadászkutya, így elvitte az orra. A következõ próbával vártam még egy hónapot, akkor már nagyon szépen jött.
nem, nem fog visszajönni. viszont ha be tudsz kerülni a kutyás társaságba, akkor játék közben érdemes többször magadhoz hivni, kaja, simi, és utána mehet megint játszani. tanulja meg, a gazdához visszamenni mindig jó dolog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!