Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős ne egyen (9 db)

Mennyi idősen tud egy gyerek kimászni és kiesni a kiságyból? Hogy oldjátok meg ilyenkor hogy ne essen ki?

Legjobb válasz: Nekem a 20 hónapos ikreim már ki tudják emelni a lábukat, ergó ki si eshetnek. Szerencsére ilyen még nem volt, azért nem sûrûn csinálják. Rácsot kivenni csak az egyik kiságyból lehet, de mivel a másikból nem, ezért onnan sem vettük ki. Sztem pedig az sem oldaná meg, mert ugyanúgy felhúznák magukat... Most készülünk majd gyermekágyat venni, csak még kell rá az elég pénz:) Nincs más megoldás.

Nekem a 20 hónapos ikreim már ki tudják emelni a lábukat, ergó ki si eshetnek. Szerencsére ilyen még nem volt, azért nem sûrûn csinálják. Rácsot kivenni csak az egyik kiságyból lehet, de mivel a másikból nem, ezért onnan sem vettük ki. Sztem pedig az sem oldaná meg, mert ugyanúgy felhúznák magukat... Most készülünk majd gyermekágyat venni, csak még kell rá az elég pénz:) Nincs más megoldás.
Ha le van téve a legalsó szintre, akkor szerintem soha nem tud kimászni. Vagyis csak minimum 2 éves kora után, szerintem. addig nem elég magas hozzá. De lehet hogy még az is korai, csak késõbb. Amikor már akkora, h ki tudjon esni, nem kell kiságyba tenni. Mehet rendes ágyikóba.
Hát, most biztos le fognak pontozni, hogy hazudok, de nem érdekel. Az én fiam 11 hónapos. Legalulra van téve az ágy, mégis kijön belõle. Már egy pillanatra sem hagyhatom benne magára, mert igaz, hogy nem langaléta, de olyan erõs, hogy karból felhúzza magát és átbillen...De amióta a két kiszedhetõ rácsot is kitudja szedni, inkább ott közlekedik. Még egy éves sincs. Képzelem mi lesz késõbb...:)
Hát az a helyzet, h én a saját kiságyunkból indulok ki, és igen, ez nem szabvány kiságy. Nagyon mélyen van benne, ebbõl kizárt, h kiessen a gyerkõc. Gyerekorvos családtól kaptuk kölcsön, úgy csináltatták a gyerekeiknek. Lehet, h a boltban kapható alacsonyabb. Én ebbõl indultam ki, na meg a lányom méreteibõl. Egy éves, még 100%-ra esélytelen, h kiessen. A két évet meg tippeltem, nem kell egybõl hurrogni! :-)
tényleg ki tudnak már mászni egy éves kor elõtt, tapasztalat, bár nekünk nem esett le, mert épp ott voltunk, szerencsére, utána vastag szivacs volt a kiságy mellett, nemsokára meg saját alacsony fotelágy
Hát az elsõ hozzászólót megcáfolnám. Nem igaz hogy ha legalul van a kiságy, akkor nem tud kiesni a baba onnan soha. Az egyik barátnõm kisfia, elég mozgékony, 9 és fél hósan kifejelt a kiságyból. Szerencsére nem lett komolyabb baj. De nagyon oda kell figyelni.
6 hónaposan teljesen lent volt és kimászott. venni kellett 20 cm-rel magasabbat, ez most jó.
Le volt engedve a kiságy rácsa a legaljára, a 1, 5 évesem mégis addig tornázott, míg kizuhant a földre. Levettük a rácsokat, és oldalemelést csináltattunk hozzá, amin szabadon ki be mászkálhatott.
20 hónaposan cseréltük le a rácsoságyat, már ki tudott mászni. A másik gyerekem is 2 éves szülinap elõtt már ki tudott. Fel a láb, átbucskázik, nagy zakó a földön, ordítás... Nem túl jó.
Hát a barátnõm kisfia nem volt még két éves (pontosan nem tudom, hány hónapos volt, de 2 év elõtt, az 100%) amikor kifejelt a kiságyból. Gyorsan vettek is egy heverõt.
Középmagasan berakta a lábfejét kicsit elfordította oldalra, és máris csak derékmagasságig ért a rács, aztán fejjel zuhant ki belõle.

Mennyi idős korig ne egyen a baba semmiképp csokoládét?

Legjobb válasz: Addíg húzd ameddig lehet!Általában a kicsik 99% 3 éves kora körül már esznek hiszen az óvodában kivédhetetlen,hogy ne lássa a gyerkõc nagyobb gyerekek csokimajszolását! De csak keveset és válogasd meg milyet adsz neki!!Fontos a minõség még akkor is ha egy kicsit drágább!!

Addíg húzd ameddig lehet!Általában a kicsik 99% 3 éves kora körül már esznek hiszen az óvodában kivédhetetlen, hogy ne lássa a gyerkõc nagyobb gyerekek csokimajszolását! De csak keveset és válogasd meg milyet adsz neki!!Fontos a minõség még akkor is ha egy kicsit drágább!!
Egyet ertek az elottem szoloval. Meg annyit tennek hozza, hogy lehetoleg sima tejcsokoladet adjunk mogyoroszarmazekok nelkul. A mogyoro ugyanis mindenfele allergiat okozhat.
Ha nagyon muszály lesz, próbáld meg a sötét étcsokit. Van belõle mindenféle ízesítésû, és az étcsoki egészségesebb, mint a tejcsoki. De ha lehet minél késõbb adj neki. Húzd ameddig lehet!
A lehetõ legtovább! A kis fogacskáit is borzasztóan tönkreteszi.

Mennyit kell szopiznia egy 10 nappos babának hogy jóllakjon de ne fájjon a pocija? A Te babád mennyit evett ennyi idősen? 3 kg a kislányom!

Legjobb válasz: Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.

Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.
az enyém sokszor evett keveset. ha jol emlékszem 40-50 ml-t Ha hasfájós akkor mindegy hogy kevest eszik-e vagy sokat. mi is 3 hós koráig kinlódtunk vele
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem mindegy, mert az én kislányom bármennyit képes lenne megenni, nekem pedig rengeteg tejem van. Nyílván nem hagyhatom hogy óránként megegyen 100 g-ot! Különben folyamatos bukás és sírás a vége. Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig egy idõ után elkezd bukni aztán pedig sír mert fáj a pocija. Nem a levegõnyelédtõl hanem a túl sok tejtõl, hiszen van egy ûrtartalma a gyomrának gondolom ha azt túllépi akkor fáj a hasa.
"Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig" az igényszerinti szoptatásnak nem is az a lényege hogy bealudjon rajta! ha valóban ilyen sokat eszik akkor, nyilván nem kell rá rakni 1 óra múlva megint.
Én 2 óránként etettem. Ha mondjunk aludt akkor nem keltettem fel hanem vártam még egy órát és ha akkor is aludt akkor már felkeltettem.


Van köztetetek dohányos kismama? Mennyi idős terhesek vagytok? Mennyit szívtok el egy nap? (Akinek nem tetszik a kérdés ne írjon! )

Legjobb válasz: Én a terhesség elõtt dohányoztam, amikor teherbe estem, azzal próbáltam pótolni hogy rengeteget ittam "csõrös üvegbõl":DD Sokat sétáltam, olvastam, próbáltam elterelni a figyelmemet. Nassoltam pl. sárgarépát, tökmagot, sok gyümölcsöt. Én drasztikusan letettem a cigit onnantól hogy terhes lettem, nem mondom hogy eleinte könnyû volt, de amikor rámjött a cigizhetnék, akkor vettem pár nagy levegõt, és megpróbáltam csinálni valamit. Pár hét után már egészen tûrhetõ volt a helyzet.

Én a terhesség elõtt dohányoztam, amikor teherbe estem, azzal próbáltam pótolni hogy rengeteget ittam "csõrös üvegbõl":DD Sokat sétáltam, olvastam, próbáltam elterelni a figyelmemet. Nassoltam pl. sárgarépát, tökmagot, sok gyümölcsöt. Én drasztikusan letettem a cigit onnantól hogy terhes lettem, nem mondom hogy eleinte könnyû volt, de amikor rámjött a cigizhetnék, akkor vettem pár nagy levegõt, és megpróbáltam csinálni valamit. Pár hét után már egészen tûrhetõ volt a helyzet.
Én nem dohányzom. Viszont sokat olvastam a vitaminokról. Idézek a vitamin bibliából, a betegségekkel kapcsolatba hozzá a vitaminhiányt. A dohányzásról leszokóknak a következõ vitaminokat ajánlják: A, C E vitamin, szelén Ezek segítik a leszokást.
Végre 2 normális válasz, nem tökéletes és önmagukat fényezõ kismamák, hogy õk aztán bezzeg!!!!!! Bár azoknak végülis keresnivalójuk sincs itt, hisz nem is nekik szól a kérdés. Mindkét válaszolónak zöld kéz.
En a reggeli kaveval elszivok egy szalat, meg delutani orakban meg egyet. LElkiismeretfurdalas nelkul. (azelott egy dobozzal naponta).
Na, meg is érkezett az elsõ :)
Persze, hogy nem érinti a kérdés, illetve nem is a kérdésre válaszolt, de õ legalább tökéletes.
Szegénykém! Nagyon átérzem a problémádat. Én is dohányos vagyok, a terhesség alatt nagyon ritkán gyújtottam rá, de folyamatosan evett a fene érte. A leszólogatósak meg örüljenek, hogy nekik sikerült és pont. Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de szerintem is segít az orvos, ha beszélsz neki errõl. Már persze csak akkor, ha nem egy akarattal minden megy stb felfogású orvos. Komolyan mondom nincs rosszabb egy volt dohányosnál.
Csak felig vagyok "szinten zenesz". Terhesseg elott napi 1 dobozzal szivtam. Terhesseg es szoptatas alatt semmit. Babam 1 eves szulinapja ota ujbol, de mar "csak" fel dobozzal. Nekem szerencsem volt, mert a termeszet segitett. Meg nem is tudtam, hogy terhes vagyok, de mar nem kivantam se a cigit, se a kavet. Volt, hogy szinte az egesz bogre kave a mosogatoban landolt es az egyetlen meggyujtott cigi felet se szivtam el. Szoval konnyen leraktam....AKKOR...most bezzeg nem jon ossze. Pont ezert is ertelek meg. Ha neked ilyen teren nem segitett a termeszet, akkor nagyon nehez leszokni. Egyebkent pont tegnap este olvastam egy cikket, amiben terhesen dohanyzo nokrol es magzataikrol, illetve a szuletendo baba tudejerol volt szo. A cikk termeszetesen nem partolta a dohanyzast terhesen, de azt kiemelte, hogy nagyon ajanlott ilyenkor a napi C vitamin adagot felemelni, ha jol remlik 500 mg-ot emlitett, de ha 1000 mg a napi adag azzal artani nem artasz. Tehat, megprobalhatnalak lebeszelni a dohanyzasrol, de tudom milyen nehez, ezert inkabb azt mondom szedj tobb C vitamint, vagy egyel jo sok C vitamin tartalmu zoldseget, gyumolcsot es probald a minimalisra csokkenteni a cigit. Sok sikert es kellemes babavarast kivanok!
Terhesség elõtt szívtam napi 1 dobozzal. Amint megtudtam egybõl leraktam. Rá 2 hónapra mentünk lánybúcsúba. Hát nem bírtam ki, muszáj volt 1 szálat elszívnom. Ezután 1 hónappal mentünk nyaralni, 3 napra, napi 2-3 szálat szívtam, persze lelkiismeret-furdalásom volt rendesen. Utána nem is kívántam egyáltalán, ezután a maradék 5 hónapban szívtam kb össz-vissz 5-6 szálat. De akkor sem azért mert jól esett, hanem a megszokás, hogy cigi van a kezembe.
A kérdező hozzászólása: Nem veszekedést akartam indítani hölgyek!kérdeztem arra válaszoljatok, ha nem dohányztok ne írjatok!köszi
én is elszivok napi 2-3 szálat álltalában fálig a reggeli kávéhoz egy szálat:( rossz de majd lessz jobb

Engedjük vagy ne? Mennyi idős korában lehetnek egy helyen a babák /1 év/ lakásban élő kutyussal?

Legjobb válasz: Feltételezed utolsó, hogy nem vagyunk óvatosak? Attól még, hogy nem szeparáljuk el a gyereket a kutyától, még nagyon is figyelünk. Nekem az a véleményem, hogy felelõsen tartva egy állat társasága csak jót tehet a gyereknek.

Feltételezed utolsó, hogy nem vagyunk óvatosak? Attól még, hogy nem szeparáljuk el a gyereket a kutyától, még nagyon is figyelünk. Nekem az a véleményem, hogy felelõsen tartva egy állat társasága csak jót tehet a gyereknek.
Nálunk születésétõl kezdve egy lakásban él a fiam a kutyával. Nagyon jól megvannak. Ne haragudj, de nem is értem a kérdést.
Bármikor együtt lehetnek, de felügyelet nélkül nem szabad õket egyedül hagyni. Nekem van egy nagyon jámbor kutyám, dobolhatnak rajta a gyerekek, mászhatnak a hátára, a múltkor megtépték a fülét, még csak oda sem morgott, de akkor sem hagynám õket egyedül.
Születése óta együtt vannak. A kutya 3 éves, a gyerekem 1, 5 éves, soha nem volt gond belõle. Jól nevelt szófogadó a kutya. Inkább kitér, minthogy bántsa.
Miért ne lehetne, kell is hoyg együtt legyenek. Fiam mióta hazahoztuk a kórházból együtt szokott lenni velük, de csak felügyelettel természetesen. A kutyák a gyerekszobába nem mehetnek be de mindenhova máshova igen.
Láttátok azt a videót, amikor a család kedvence nyugodtan fekszik a padlón, anyuka kezében az újszülött, apuka is ott van, nagyszülõk, és egyszer csak felugrik a kutya, kikapja az anyuka kezébõl az újszülöttett és szétmarcangolja??? Le lehet pontozni, de nálunk ki van zárva bármiféle kutya a gyerek közelébe. Tenyésztettem kutyát, tartottam elég sokat, de gondolom tisztába vagytok vele, hogy olyan nincs, hogy ismered a saját kutyád! Elég egy vékony sikítás, vagy hiszti a kisgyerektõl, ha már jár, kb egy magasságba lesz a kutyával. Akármikor megkaphatja! Még egy jámbor jószág is. Inkább legyetek óvatossak, mintsem ha már megtörténik a baj bánkódtok hogy miért engedtétek ezt meg.
6ossal teljesen egyet értek.
A kutya "falkalény", nekem az a véleményem, hogy az az ember tartson kutyát, aki tisztában van a falka mûködésével és érti a kutyát is! Sajnos ezt kutyatartóként nem így tapasztalom... Kisgyermek melletti kutyatartásnál a hierarchiának óriási szerepe van! A kutyának meg kell értenie, hogy õ az UTOLSÓ a családi hierarchiában, tehát övé az omega szerep. A kisgyermek születésével egy dominánsabb, falkavezérségre törekvõ kutyánál várható, hogy rivalizálásba kezd. És itt jön a képzett és okos gazdi, aki ezt tudja kezelni, ki tudja alakítani a rangsort! Ugyanúgy, mint a farkas falkában! A kutya akkor fogja jól érezni magát a családban, ha biztos helye van és ez a szerep nem a vezérség az emberek között. Jó idegrendszerû kutya, akivel folyamatosan (!) foglalkoznak, képzik, és rendben van a helye, nyugodtan tartható gyermek mellett. De, sohasem egyedül!!!! Egy állat ugyanis mindig ösztönlény marad, 100%-osan nem szabad benne megbízni. Valószínûleg, hogy a babát õrizni fogja és vigyáz rá, kisgyermekkel eljátszik és ez nagyon jó hatással van a gyermek fejlõdésére is (szocializáció, empátia, érzelmek). Viszont amíg kicsi a gyermek és nem tudja a kutyát irányítani, semmiképpen nem szabad õket felügyelet nélkül egyedül hagyni. Ha betartjátok a szabályokat, foglalkoztok a kutyával (kiképzõ segítségével), akkor egy nagyon pozitív és gyümölcsözõ állat-ember barátság áll elõttetek. Én ezt kívánom nektek tiszta szívbõl! egy szintén kutyatulajdonos anyuka

Ti hogyan, hol, és mennyi idős volt a kutyátok amikor azt tanítottátok neki, hogy ne menjen el tőletek, pl. Egy øeten ahol kuyták vannak? Amikor először vettétek le róla a pórázt nem féltetek, hogy nem jön vissza?

Mennyi ideig tanított'átok, mib?l tudtátok, hogy ha kint vagytok és leveszitekróla ott is vissza fog jönni??? Volt olyan hogy nem jöt vagy nem akart vissza jönni???

Legjobb válasz: Elhoztam a tenyésztõtõl, és másnap elengedtem. Egy nagy, de bekerített helyen, egy másik kutyával. A falka szellem miatt, visszajön a másik kutyával. Volt olyan, hogy nem akart visszajönni, de nem sokszor, ilyenkor futottam az ellenkezõ irányba, ettõl megijedt, hogy ott hagyom, és futott utánam.

Elhoztam a tenyésztõtõl, és másnap elengedtem. Egy nagy, de bekerített helyen, egy másik kutyával. A falka szellem miatt, visszajön a másik kutyával. Volt olyan, hogy nem akart visszajönni, de nem sokszor, ilyenkor futottam az ellenkezõ irányba, ettõl megijedt, hogy ott hagyom, és futott utánam.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek, most így hat hónaposan kimegyünk egy ilyenn mezõféleºégre ahol van egy csomó kutya akkor ha hívom vissza fog jönni???
11 hónaposan vettem, egyik délután hoztam haza:) Aztán másnap reggel kimentünk a határba, ugy voltam vele lesz ami lesz elengedem, fussa ki magát. Szerintem még elhagyni sem tudtam volna:) ) Mondjuk én az összes kutyámmal játszom amikor kinnt vagyunk. Az elsõ 10 perc szimatolgatás, és utána játék, ezt tudják, és eszük ágában sincs elmenni.
3 hónaposan az elsõ séta alkalmával kivittem a szõlõbe és elengedtem. Igazából meg sem fordult a fejemben, hogy nem jön, egy kiskutya nagyon figyel arra, hogy ne maradjon le a falkától meg amúgy sem tudna úgy szaladni, hogy ne érjem utol. Érdemes minél hamarabb tudatosítani benne a póráz nélküli sétát, ma már 2 éves a kutyám és gond nélkül elsétál mellettem póráz nélkül bárhol(kutyakiállítástól kezdve belvároson át, szóval tényleg bárhol). Egy tanács: ne csinálj ebbõl akkora nagy dolgot, ha izgulsz meg mondogatod magadban, hogy el fog menni a kutya, hát, akkor valóban el fog menni. Legyél határozott és magabiztos és akkor meg sem fordul majd a fejében, hogy otthagyjon.
2. vagyok. Én erdõs részen engedtem el elõször, nyakörvvel, bilétával. Igazából tudom, hogy nem szabad, de én akkor elõször és utoljára utána mentem és megfogtam.
Nah az jó.. Akkor engedd el a kutyát és fussát az úton. Ha megáll akkor jó :) Ne akkor kezdj el futni amikor már leült az csalás :P
A kérdező hozzászólása: ezt mér eddig is gyakoroltuk, hogy leül és csak vezényszóra indulhat el. :)
Elõbb kell ilyenkor észre venni a kutyákat mint a kutya :) elég nehéz de egy féléves kutyánál még simán kivitelezhetõ. Én is minden kutyámal azonnal el kezdtem a póráznélküli sétát. Hogy ha meg elfut a kutya szólok neki egyszer ha csak hátra pillant de még mindig ugyan arra tart akkor én kezdek el az ellenkezõ irányba futni.. A 10hónapos kutyámnál is beválik meg a 3hónaposnál is :) Amúgy amit mindenképpen gyakorolj vele mielõtt elengeded az az hogy minden ismétlem minden patkánál üljön le. ha ez kifogástalanul megy akkor engedd el. Labdát dobj az útra stb és úgy is próbáld.. Persze ne forgalmas helyen..
A kérdező hozzászólása: Hát az enyém most 6 hónapos. 2. válaszoló amikor elment akkor, hogy jött vissza??? Én attól félek, hogy meglát egy kutyát és megy utánna és nem jön vissza......
Természetesen 8 hetesen ahogy hazahoztam másnap az elsõ utcai sétát póráz nélkül kezdtük. Egy kölyök kutya nem megy el a gazdájától, illetve amíg nincs kötõdés addig gyakorlatilag bármely más ember vagy kutya csoporttal hajlandó elmenni és lecsatlakozni a gazdájáról, de ez nem azt jelenti, hogy elvész. Hívod és ugyan úgy megy hozzád is. Pár hét alatt kialakul a kötõdés és ez megszûnik, akkor már nem megy el másokkal. Kamasz korban kezdõdnek a gondok, amikor önállósodni kezd. De eddigre már stabilan ismeri a behívást és remélhetõleg a gazdi olyan tekintélyt tudott kialakítani, ami fölül írja az önállósodási hajlamot és továbbra is behívható marad.
3 évesen került hozzám, kb 1 hónap után engedtem el elõször, ott is hagyott, mint annak a rendje... Vadászkutya, így elvitte az orra. A következõ próbával vártam még egy hónapot, akkor már nagyon szépen jött.
nem, nem fog visszajönni. viszont ha be tudsz kerülni a kutyás társaságba, akkor játék közben érdemes többször magadhoz hivni, kaja, simi, és utána mehet megint játszani. tanulja meg, a gazdához visszamenni mindig jó dolog.
16, 942412 xd
20
Uccsó vagyok: Bocs, de nem hagyhattam ki. De amúgy te tudod, de tényleg 18 felett, de nem csak azért, hogy pedo lennél vagy valami, de még nagyon éretlenek azok a lányok egy 26 éves fiúhoz, vagyis már férfihoz :)
A kérdező hozzászólása: Én is olyasmire gondoltam mint Te utolsó kommentelõ.. de ne olccs már hisz épp azé kérdezem :D
18 felett. de jobb a 20 felett. Közel 30 vagy ember, en tini csajokkal kezdj ki!
Legalásan 14, valójában meg 18. Amúgy nem kell foglalkozni ezekkel.
16
18 szerintem én 20 vagyok a pasim meg 26 és 15 tõl legálisan szexelhettek.
Min. 19
A kérdező hozzászólása: nem 16tól?
14 felett már legálisan meg is dughatod.
A kérdező hozzászólása: pontos válaszra gondoltam nem 17-18ra meg "körülire" :)
17
18 körül
17-18
A kérdező hozzászólása: migiri értem én egyébként olyan 20ra gondoltam minimum csak hááááát megerõsítés kellett mert szükség volt rá :) )))

Mennyi idős kortól lehet egy kisgyerekkel úgy menni az utcán, hogy ne akarjon minden kapuban megállni és mindenhol letérni az útról?

Ha sétálunk valahova, a kisfiam egyel?re minden kapuban megáll, minden autót, fát, virágot, követ megfog, megtapogat. Nagyon aranyos ez a kis felfedez? érdekl?dése, csak ha kicsit haladni szeretnék vele, óriási patáliát csap, hisztizik és leül a földre. Mennyi id?s korában sétálhatok majd úgy vele, hogy el is jussak oda, ahova szeretnék?

Ha valaki nem akar gyereket, akkor azt szokták rá mondani, hogy önző. De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?

Legjobb válasz: Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket? Én azért vállalok,hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjembõl és belõlem. Önzõség gyereket vállalni? Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni,amikor sír, vagy késõbb, mondjuk az érettségi elõtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét,hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem,hogy az önzõ szó az, ami idepasszol!

Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket? Én azért vállalok, hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjembõl és belõlem. Önzõség gyereket vállalni? Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni, amikor sír, vagy késõbb, mondjuk az érettségi elõtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét, hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem, hogy az önzõ szó az, ami idepasszol!
Én azt se értem, miért lenne önzõ, aki nem akar gyereket. Mi benne az önzés?
Nekem is az jutott eszembe, hogy mégis ki az aki azt mondja, hogy önzõ aki nem akar gyereket?
hidd el, az önzõség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett mellesleg ha értelmezed a kérdést, akkor láthatod, hogy nincs benne olyan kijelentés, miszerint minden szülõ önzõségbõl vállal gyereket konklúzió: valószínûleg pont te tartozol ezek közé az önzõ emberek közé, akik hárítani szoktak, hogy márpedig mekkora önfeláldozás a gyerekvállalás. a segélyek, pszichopatizmus, meg a társadalmi elvárások mást mutatnak. ha valóban önfeláldozó lennél, kivennél egy gyereket az árvaházból. hogy is van ez? (szeretem az álszent embereket...)
08:01 onnan tudom hogy 1 buta nõ vagy, hogy 1. nem tudod értelmezni a szövegeket 2. le is pontozol, mert nem tetszik valami 3. olvasod te egyáltalán amit írsz? "Ha valaki nagyon önzõ, akkor max. nem vállalja. De azt sem írtam, hogy önzõ az aki nem szül gyereket." 4. csattanónak "Szóval te nagyon nem tudsz szöveget értelmezni, kedves válaszoló!" kérem valaki döntse el, hogy kettõnk közül ki nem tud szöveget értelmezni. 5. én vagyok a hülye hogy szóba állok veled
Atyagatya.. Több oldalban veszekedtek a semmin konkrétan. :D Mért jó ez...
70%-os mindenben igazad van. Rád is hagyom!:) Két tippem van rád nézve: vagy azért nincs gyereked, mert nem állt fel még soha, hogy csinálni tudj, vagy ha véletlenül (nem remélve), hogy te nõ vagy, akkor nyilván való, hogy egy annyira cinikus, szánalmat keltõen keserû ember vagy, hogy senki nem is akart tõled gyereket! Talán jobb is a pedagógus társadalomnak, hogy ha hozzád hasonló gyerekekkel nem kell foglalkoznunk! Szép napot!
Elnézésedet kérem, 70%, de nem érzem magam sem hülyének, sem értelmi fogyatékosnak. Te viszont tényleg iszonyú bunkó vagy, be is vallottad, ennyit legalább lehet benned tisztelni... és mostmár számba adták a jelzõt: megkeseredett is vagy, soraidból ítélve. Nem irigyellek sem téged, sem a párodat, családodat. Hideg és számító embernek tûnsz hsz-eid alapján. (TÛNSZ. Nagybetûkkel.) Miért lenne önzõség, hogy létrehozok valamit? Önzõ vagyok mert gyereket akarok vállalni? Na tessék kifejteni nekem, mert nem értem az érvelésed. És azért, mert nem tudom kifejezni magam, ne emelj szót, nem vagyok magyar anyanyelvû.
"hidd el, az önzõség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett" Na ebbõl lehet gondolni, hogy a kedves 70%-osnak nincs gyereke! Csak annyira érzéketlen (még egy kutyához is, nem hogy egy gyerekhez), hogy észre sem veszi, amikor egy ilyet leír! Álszent az szerinte, aki magának szül és nem árvaházból hoz haza gyereket! Szóval lehet, hogy én nagyon-nagyon buta vagyok, de én, mint szülõ, ilyet soha nem írnék le. Mert egy szülõbõl nem ez jön. Ha meg nem vagyok az, akkor nem dumálok bele a nagyok dolgába!
Hm, arról akarsz engem meggyõzni, 70% hogy azért vagyok önzõ, mert nem az árvaházból veszek ki egy gyereket elsõ körben?... Hm, valóban nem, mert jó, ha van egy sajátom is. Mellesleg nekem is vannak örökbefogadott testvéreim (összesen 12-en vagyunk), akiket édestestvérként szeretek (édestestvér csak 1 van belõle), a családi minta tehát megvan. Te is úgy szóltál be nekem, hogy fogalmad sincs a családi helyzetemrõl. :) 1-1. Mellesleg én nem mondtam, hogy egyedülálló vagy, ahogy azt sem, hogy biztosan családban élsz. Én azért feltételezem az utóbbit. És te örökbefogadtál? Hány gyereket nevelsz? Nem szoktam sajnálni a falu gyerekeitõl sem a játékot, sem a másik holmikat. Mivel nekem még nincs gyerkõc, (most halt el bennem a babám 2 hete, de vagyunk párommal, hogy jön majd a kicsi, ha jönni akar), ezért amire nincs szükségünk jelenleg, azt el szoktuk ajándékozni a faluba valakihez. Egyenlõre ennyit tehetünk, meg azt, hogy a kóbor kisállatokat befogadjuk, és gazdát keresünk nekik. Mi így szoktuk. Bele lehetne abba is menni, hogy akkor miért pottyantanak gyereket azok, akik árvaházba adják be (mert nagyon sok ilyen van! és nagyon nem értek egyet ezzel), de inkább ne tegyünk, ez a topic nem errõl szól.
o nézzük csak, hány gyereket is fogadtál örökbe? hány jótékonysági rendezvényen jártál? Miért te mennyit? Ja, hogy te most ideírsz egy számot és akkor jó vagy. Na akkor ennyi erõvel bárki írhatná, hogy fogadott már örökbe gyereket! A mondat, az önzõségrõl viszont továbbra is ott van. Aki akár NEVEL gyereket az nem dumál itt az önzõség mögé bújtatott önfeláldozásról. Legalábbis egy NORMÁLIS szülõ nem! Hát tudod messzirõl jött ember, sokára ér ide!:)
Nem mondtam, hogy fogadtam örökbe, mert hazudnék, és azt még névtelenül se tenném. De tervezem, ha úgy adódik, akkor segítek majd néhány árva gyermeken. Mivel még csak 23 leszek, úgy döntöttem, még nincs itt az ideje ennek. Ha saját baba jönni akar, akkor jönni fog, nem állok útjába. Nem járok jótékonysági rendezvényekre, mert ott a pénz 70-80%-a zsebbe megy és nem az adott célokra. Inkább személyesen keresek meg olyanokat, akik rászorulnak.
(ex)83%-os válaszadó: Az a gond, hogy ez a vita nem az anyasági tapasztalatokról szól, illetve nem ezen tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy válaszolj a kérdésre. Ez inkább logikai, filozófiai kérdés. Tény, hogy igényel ismereteket is gyerek/szülõ témában, de ne ömleszd össze a kettõt. 70%-os válaszadó: Egyetértek veled a legtöbb állításban, de ugyan már: nõket tipizálni, miszerint a logika nem az õ asztaluk? Elhiszem, hogy ideges lettél a vita hevében, de ha elkezdesz általánosítani, a végén még beéred a 83%-os vitapartneredet, és akkor aztán te is társadalmilag elfogadott szentté válsz.
Ez nem szakmai kérdés te nagyon okos! Már ebbõl is látszik, hogy gyereket csak képen láttál! Nem hogy árvát, semmilyet. Pottyantottál? A te családodban nyilván így mondják! Nem is baj, ha ilyen helyre nem születik gyerek. Szóval még mindig nem értem, hogy akinek fingja nincs a gyerekvállalásról az miért osztja itt az észt? Örökbefogadásról meg végképp ne dumálj. Szóval az álszentes mondatodat most kellene átgondolni. Jössz itt az árvaházzal, pedig ahogy beszélsz nyilvánvaló, hogy egy kutya kipusztulna melletted.
07:22 :) megint kifogáshegyek de mivel vagyok eléggé értelmes, nem állok le magyarázni olyannak, aki úgysem érti :D érvelés: egyértelmû hogy... te aztán ismered az érv fogalmát +dramatizáljuk túl a dolgot, jelentsük be hogy elmenekülünk, nehogy véletlenül válaszoljon a másik rá :D én vagyok a beképzelt és bunkó, mert egyesek nem tudnak gondolkodni és én ezt ki is mondom :) jól nézzétek meg emberek, ilyen, amikor egy hülye akar ítélkezni mások felett, de leégeti magát. szép napot és jó nemgondolkodást! :) 10:28 még mindig nem írtam sehol, hogy nincs gyerekem, de ugye ez téged nem zavar, te még mindig médium vagy, és a vesémbe látsz. sõt, azt sem írtam, hogy 2 kezem van, tehát biztos hogy nincs egy sem, mert neked igen... lehet játszani a sértõdött kislányt, de ha egyszer nincs logikád, akkor miért ne nevezhetnélek butának? "pusztán úgy éreztem, hogy utalsz rá " :D:D:D én meg érzem a telepatikus nõikombinálós képességeimmel, hogy szemüveges vagy, 165 magas, duci, õszülõ hajú, szereted a buktát, és hétvégente ballábon ugrálva kiáltozod, hogy "mellékvesetranszplantáció". ez mind egyértelmûen látszik ebbõl: "Tudom, hogy nem írtad". akárhogy is olvasom, még mindig csak egy buta kislány vagy (a nõ jelzõt viszont visszavonom) végül is okoskodhatsz tovább, de szerintem lényegi elõrelépés nem lesz, úgysem fogunk egyetérteni, ahhoz túl csökönyös vagy, hogy belásd a hibáid. azt viszont õszintén mondom, hogy sajnálom azokat a gyerekeket, akiket te akarsz felnevelni. lehet hogy egy kakis pelenkát ki tudsz cserélni, de az is biztos, hogy nem te fogsz értelmes embereket nevelni belõlük, ha véletlenül azzá válnak. habár ha úgy nézzük, egy hülye szülõ néha motiváló is lehet, és küzdésre készteti a gyereket. de egy idõs kislánynak, aki tud gyereket szülni, már illene az alapvetõ logika képességét elsajátítani
A kérdező hozzászólása: 83%-os! Sajnálom, de a hiba te készülékedben van. Te nem tudtad értelmezni a kérdést, se érvelni, és azóta itt puffogsz. Egyébként: intelligenciaszint, nem inteligencia szint, mellélövés, nem mellé lövés, és van még pár helyesírási hibád. Nem válaszoltál arra, amit írtam, hanem megsértõdtél, és törölted a kérdést a listádból. Szánalmas. Neked gyereked van, és úgy viselkedsz, mint 12 éves hisztis kislány.
ez az elsõnek ment
szerintem nem önzõség hanem magánügy h ki válla gyereket és ki nem és ne gondolom h ez vezetné azokat kik gyereket vállalnak spec nekem 3 van de ez még nem jutott eszembe h ne legyen egyedül akkor kell egy társ olyan aki szintén nem akar gyereket sok olyan idõs van aki egyedül van mert a gyerekei rá se néznek
Szerintem nem csak önzõség (illetve nem is) emiatt nem vállalnak gyereket. Aki meg vállal szintén nem azért teszi, hogy ápolják öreg korában. Ez elég szûk látókörû gondolkozás, ha valaki eszerint vállalna vagy nem vállalna gyereket, és az is szûk látókörûség, ha valaki azt gondolja, hogy ez így van. Aki nem vállal babát, annak általában komolyabb indokai vannak.
Utolso: eldontottem melyikotok nem tud szoveget ertelmezni. A valasztas rad esett!!! A buta jelzo is inkabb teged illet!!
07:45 köszönöm!!!! kérek!!! indoklást!!! is!!! ha!!! lehet!!!!!! !!!!!!
Nem érzem magam butának! Viszont van gyerekem, ami valószínûleg neked nincs. És nem, nem írtam félre. Számomra nem önzõ az sem, aki nem vállal gyereket, de az végképp, aki vállal. Ahogy írtam úgy gondolom, hogy az emberek nagy része nem azért vállal gyereket, hogy az majd eltartsa, ápolja idõs korára! Vagy legalább is nekem nem ez volt a szempont!
10:38 nyilván én sem érzem magam annak, ha leállok vitázni egy atomfizikussal, de nagy eséllyel meglehet, hogy neki lesz igaza... maradjunk annyiban, hogy elhiszem hogy nálad nem ez volt a szempont
Az atomfizikusnak max. az atomfizika terén lehet igaza. Az kétszer sem biztos, hogy bármilyen más témában többet tud, mint én vagy más. Na ez a téma pont olyan! Nem értem miért lennél ebben a témában okosabb, mint bárki más? Mert te nyilvánvaló a gyereket nem vállalok táborát erõsíted. Na én meg a másikat! Akkor miért is hülyébb is bárki a másiknál?
13:00 1.megint nem érted amit mondtam 2.ha így van, akkor te sem vagy óvónéni, ne okoskodj pedadógiában 3.annyira nyilvánvaló, hogy egy szót sem ejtettem errõl, de te valószínûleg okjs médium is vagy, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban. sõt, lehet hogy szülészorvos is. és ha van gyerekem, akkor már beszélhetek hülyeséget és attól megnõ az intelligenciám is egy vitához, vagy az emberismeretem? ne fárassz kérlek, a logika nem a nõk asztala
Úristen!!!!Egy normális kérdésen, hogy lehet így összeveszni????Ezen kéne egy kicsit elgondolkodnia mindenkinek!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!