Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős mutat (4 db)

Mennyi idős korára zárult be, gyógyult meg babátok köldöksérve? Műtét nélkül.

Legjobb válasz: Nekünk azt mondták rá, hogy menjünk vissza a sebészetre 1-1.5 éves korában és akkor megnézik kell-e valamit csinálni vele. 1 hónapos korában vittem el, de akkor azt mondták várni kell, mert lehet hogy majd magától visszamegy. Én úgy tudom azért is nem csinálnak vele semmit mert ez az egyetlen olyan sérv ami nem tud kizáródni.

Nekünk azt mondták rá, hogy menjünk vissza a sebészetre 1-1.5 éves korában és akkor megnézik kell-e valamit csinálni vele. 1 hónapos korában vittem el, de akkor azt mondták várni kell, mert lehet hogy majd magától visszamegy. Én úgy tudom azért is nem csinálnak vele semmit mert ez az egyetlen olyan sérv ami nem tud kizáródni.
hello!a most 6 éves fiamnál köldök sérvet diagnosztizáltak 4 hetes korában, elvittem a sebészetre azt mondták amikor majd elkezd magátol felülni elmulik, felült nem múlt el.visszavittem akkor azt mondták majd ha járni fog.11 honapos korában járt, nem mult el visszavittem.ott azt mondták hogy majd 2 éves korára mondanom se kell betöltötte a kettött, nem múlt el.visszavittem ott megint azt mondták majd ekkor majd akkor, mostmár nem hagytam annyiban konzultáciot kértem 3 orvos nézte meg mind a 3 mást mondott.elvittem egy fizetõs sebészetre(Szegeden)2007 nov 6-án azt mondták nincs mire várni már ha visszaakart volna menni akkor már rég megtörtént volna.rá 1 hónapra megmûtötték.reggel 7 re mentünk este 7 kor ki is jöhettünk.30 perces mûtét volt! Az elõzõ komenthez még szolnék!!A nagybácsikámnak köldök sérve volt nem mûtötték meg mert nem engedte kifordultak a belei.Nem karok ilyeszgetni, mert õ idõsebb volt már de a köldöksérvnek is lehetnek komojabb formái!!3 órás mûtéttel tudták visszatenni a dolgokat a helyére. De neked kitartást!!Menny idõs mot a babád??
Az én lányomnak is köldöksérve lett 1 hónapos korában.A gyerek orvosunk azt mondta, hogy nem kell megmûteni, csak ha nem múlik el, akkor is csak 2 éves kora után.Azt javasolta a dr.nõ, hogy fektessem hasra minél többször.De a lányom nem szeretett hason feküdni.A védõnõ azt ajánlotta, hogy egy kis steril gézt hajtsak össze kis gombócba, és nyomjam be vele a köldökét, és ragasszam le ragtapasszal.De egész napra nem lehetett így hagyni, mert kicsit kiszívta a ragtapasz.Én általában csak éjszakára raktam fel, és reggel levettem.Bevált!!!Bár a dr.nõ ezt ellenezte, és nem is mondtam el neki.1 éves korára, vagy talán még hamarabb, visszahúzódott.Most 2 éves a lányom, és semmi gond vele.Nem kell mûteni, és nincs rá panasz.Bár azért látszik a köldökén, hogy valami gond volt vele.De legalább nem kellett mûteni!!!Nekünk bevált, szerintem próbáld ki te is.Gyógyulást a kicsikének.
az én lányom 5, 5 éves, neki is van köldöksérve mióta megszületett. Sosem mondanak rá semmit, h kéne-e vele valamit csinálni... pedig látta több orvos, mikor beteg volt, de sosem említenek semmit azzal kapcsolatban. Ezek szerint csak "szépséghiba" ... ?
Huh. A lányomnak is van, nálunk (Bp) azt mondják, hogy 3 éves koráig semmit nem csinálnak vele. Õ még csak most múlt kettõ, de "masszívan megvan", mint pici korában. A letapasztásról én úgy tudom, hogy "elavult technika", már rájöttek, hogy semmit nem használ, tehát akinek visszamegy, annak anélkül is visszamegy, akinek meg nem, annak nem... Nemsokára megyünk a sebészetre más okból, erre is rá fogok kérdezni. (Szegény kicsim, ez lenne a 3. mûtétje, ami kilátásban van. :o(( Megkérdezhetném, hogy akinek csinálták a mûtétet, hogy viselte? Mûtét után meddig volt "beragasztva" (vagy nem tudom?), lehetett fürdeni vele rögtön?
Nekünk nagy szerencsénk volt.kb 1, 5 hónapos korába mondta a dr nõ hogy sérve van, akkora volt mint egy cseresznye.Azt mondta hogy egyáltalán ne foglalkozzak vele, majd 3 éves korába.3, 5 hósan egyik napról a másikra múlt el neki, ezt kaptuk tõle karácsonyra.Dec. 23 este fürdetésnél még cseresznye nagyságú volt a köldöke, 24-én reggel peluscserénél már rendesen be volt süppedve :)
Kedves 21.05.-ös író!! Mi ahhoz képest nagyon jol viseltük, egyedül a nyugtató inyekciot viseltük nehezen, mert amikor beadták neki nem foghattam meg hogy megnyugtassam, csak ott ülhettem mellette, de nem foghattam meg nem is szolhattam hozzá(Szeged)!!45 perces volt a mûtét nyomókötést teetek rá .Este már haza is engedtek.Fürdeni aznap nem lehetett sõt ugy emlékszem utánna még 1 hétig csak tusolni és csak ugy h víz ne érje!!!!Nem lesz rajta nagy kötés!!Már 3 éve történt de gyönyörû lett!!!!Remélem segíthettem!!

A terhességi teszt mennyi idős terhességet mutat ki először?

Legjobb válasz: Én ugy tudom h a mostani tesztek már a 10napos terhességet kimutatják.

Én ugy tudom h a mostani tesztek már a 10napos terhességet kimutatják.
Igen, igaza van az elõttem válaszolónak. A Clearblue tesztre rá is van írva, hogy már mensi elõtt 4nappal is kimutathatja a terhességet. De jobb, ha megvárod a kimaradt mensit szerintem, és csak utána tesztelsz.
A menzi elõtt 4 nappal a terhesség már 3 hetes és 3 napos, tehát 24 napos (szabályos, 28 napos ciklus esetében). A 10 nap, amirõl beszéltek, a megtermékenyüléstõl van számítva, de a terhességet az utolsó menzi elsõ napjától kell számolni. Szerintem viszont nem érdemes elõbb tesztelni, mint a 35. nap környéke az utolsó menzitõl számítva. A terhesség akkor már 5 hetes (3 héttel vagy a megtermékenyülés után), és a teszt biztos eredményt ad. Ettõl függetlenül, Nekem 4 hetesen már kimutatta a teszt, de egyértelmû teszteredményem az 5. héten lett. Két erõs csík az egy héttel azelõtti haévány második csíkkal szemben.
Legelõbb az elmaradt menstruáció napján érdemes tesztelni. Érzékeny teszttel. Állítólag a clearblue jó nagyon. De ha a terhesség fennáll már a legtöbb teszt kimutatja a tecskós 700 Ft os is :)
Nekem anno 4 hetes terhességet (tehát 2 héttel a "megfoganás" után) kimutatott, bár nagyon halvány volt az a 2. csíkocska. 5 hetesen már egyértelmû, vastag 2. csíkot láttam.

Mennyi idős terhességet mutat ki biztosan az ultrahang?

A terhességi heteket az utolsó menszesz els? napjától számítjuk ugye?

Legjobb válasz: Igen, onnan kell számítani!! Nekem, már 5 hetesen mutatta, igaz, csak egy kicsi pontot láttam...

Igen, onnan kell számítani!! Nekem, már 5 hetesen mutatta, igaz, csak egy kicsi pontot láttam...
Nekem 4 hét 5 naposan láttam egy 3 mm-es pontot.:) 7 hetesen pedig hallottuk és láttuk a szívhangját is a babócánknak!:)
Biztosra nehéz megmondani, olvashatsz itt olyan válaszokat, hogy 7-8 hetesen nem látszott. Ha elsõ vizsgálatra mész, akár látszhat is, ha nem, visszahívnak.

Az ultrahang mennyi idős terhességet mutat ki? Előfordulhat, hogy a 7 hetes még nem látszik?

Legjobb válasz: Nekem már 6 hetesen látszott. De szerintem függ attól is hogy hová és hogyan ágyazódott be a picúr. Biztosan ott van. :) Szorítok.

Nekem már 6 hetesen látszott. De szerintem függ attól is hogy hová és hogyan ágyazódott be a picúr. Biztosan ott van. :) Szorítok.
7 hetes terhességnek vagyis a petezsáknak már látszania kell.Az elsõ terhességemnél 6 hetesen már észlelték az ultrahangon a kicsit.
Nálam 7 hetesen már a kis szívdobogását is lattuk/hallottuk. Szerintem nem létezik.
Nem akarlak elszomorítani, de nekem is kimutatta már 5 hetesen a petezsákot, nagyon jól látszott.Nem írtad, de gondolom tesztet csináltál, és pozitív lett.Szerintem csinálj egy másikat is.Majd szurkolok! 10 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!