Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet tudi a (8 db)

Hogyan lehet megállapítani, hogy egy fenyő mennyi idős? Jól tudom, hogy ahány ággyűrű hajt ki a törzsből oldal irányba annyi idős? Az ággyűrűt úgy értem, hogy sugárirányba és emeletszerűen.

Legjobb válasz: ....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

Mennyi idős korukban lehet tudi a nyulaknál, hogy fiú vagy lány?

Legjobb válasz: Az az igazság, hogy mi nemrég néztük meg, kb 2 hónaposak. Már lehet látni a különbséget. Ha érdekel: http://kepfeltoltes.hu/080521/aaanyuszi_www.kepfeltoltes.hu_..

Az az igazság, hogy mi nemrég néztük meg, kb 2 hónaposak. Már lehet látni a különbséget. Ha érdekel: http://kepfeltoltes.hu/080521/aaanyuszi_www.kepfeltoltes.hu_..
Minnél kisebb a nyuszi annál kevésbé lehet megállapítani pontosan a nyuszi nemét. Sajnos eléggé hasonlóan néz ki az ivarnyílásuk kiskorukban. De ha már ivarérettek akkor nagyon könnyen megállapítható.

A súlyából meg lehet mondani egy törpenyusziról, hogy hány hetes? Az enyém 228 gramm. Sajnos nem tudom mennyi idős.

Legjobb válasz: Nagyon függ attól milyen fajta és eddig hogy volt tartva. Holland (színes) törpe és mini nyuszik esetében 6-8 hetes is lehet. Kosorrú törpénél vagy oroszlánfejûnél 4-6 hetes. De 8 hetesnél tuti nem nagyobb, mert ez nagyon picikre.

Nagyon függ attól milyen fajta és eddig hogy volt tartva. Holland (színes) törpe és mini nyuszik esetében 6-8 hetes is lehet. Kosorrú törpénél vagy oroszlánfejûnél 4-6 hetes. De 8 hetesnél tuti nem nagyobb, mert ez nagyon picikre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!
4 hetes, ha lógófülû. Ha holland, akkor tényleg lehet akár 8 hetes is.


nem jó a link
A kérdező hozzászólása: Bocsi, remélem ez már jó lesz : http://www2.depo.hu/fisher-price/oroszlanos_bebitaxi
szerintem ne ezt vedd itt nézz szét: http://smoby.hu/index.php?kat_id=0&akat_id=0 sokkal olcsóbbak, mert több funkciójuk van, pl. rá is tud ülni a picúr

Másfél éves gyerekednek milyen omega3-at adsz, vagy mennyi idős volt a gyereked, amikor adtál neki? Tudom, egyen halat, de nem szereti, nem lehet belediktálni.

Legjobb válasz: mi ezt esszük,az egész család,az íze nem valami fantasztikus de lenyelhetõ,aztán kapnak valami finomat meg nem sok kell belõle.pont olyan 16-18 hónapos lehetett mikor elkezdtük adni a nagyobbnak.

mi ezt esszük, az egész család, az íze nem valami fantasztikus de lenyelhetõ, aztán kapnak valami finomat meg nem sok kell belõle.pont olyan 16-18 hónapos lehetett mikor elkezdtük adni a nagyobbnak.
6 hónapos korig, és csak a tenyésztõ kérheti a tk-et.
" azért adták el, mert én kértem tk nélkül :) " Akkor mi a fenének kellene törzskönyv éppen 3 évesen? ha most kaptál volna hozzá, hidd el, nem avul az el 3 év alatt sem.
Ha a testvérei közül akár csak egyet is törzskönyveztek már, akkor a tiednek sehogy sem lehet legálisan törzskönyve, mert az alombejelentõben nem szerepel, ergo ez a kutya meg sem született hivatalosan. Ha nem lett semelyik kölyök törzskönyvezve és fél év alatt van a kutya, akkor is csak a tenyésztõ kérheti ki rá a törzskönyvet. Fél éves kor után csak iszonyú drága DNS vizsgálat után.
Sehol. Pont azért adták törzskönyv nélkül, mert nem akarták letörzskönyveztetni . Nem valószínû, hogy a "tenyésztõ" megcsinálná neked. Egyszerûen elég komoly anyagi vonzata lenne.Te pedig nem fogod tudni megcsináltatni.
Ahogy az elõttem válaszoló írta: tenyésztõnél nem opció, õ adja. Minden kutyához. Ha pedig nem kérted, akkor miért akarod letörzskönyveztetni? Nincs rá lehetõséged, csak a tenyésztõ törzskönyveztetheti a kutyádat, azt is csak 6 hónapos korig. Ha az adott alomra a "tenyésztõ" kért törzskönyvet, akkor a te kutyádnak már semmiképp nem lehet, mert egy alomra csak egyszer lehet kérni.
Tenyésztõnél nem opció a tk, hanem ad, akár kéred, akár nem.
Köze sincs a tenyésztõhöz az illetõnek, ha belement ebbe! Neked meg kár volt szaporítót választanod, hogy azon az 5000 ft-on spórolj. Látszik mennyi felelõsségérzet szorult beléd is!
mondjuk 70% túlzás volt de nagyobb számban örökít ez tény , na én kiszálltam mert nem szeretek vitatkozni fõleg ismeretlenekkel , hisz itt egyes emberek még egy 30 éve kutyázó embernek is megmagyaráznának olyan dolgokat , hogy az valami hihetetlen , de persze csak gyikon, , de azt megtudtam , hogy korcs kutyám van :( az igazából már nem számít , hogy a szülei mifélék hisz a kis kutyát a gólya hozza , lényeg hogy ha vki gyönyörködik a kutyámban majd rá szolok hogy ez egy korcs :D amúgy az ilyen "szaporító"(tks szülõk) pont arra jó hogy ha vkinek nincs pénze tks kutyára akkor itt tud találni egy jó idegrendszerû kutyát, gondolom , hát én mérget veszek rá hogy nektek is tks kutyáitok vannak :D , vki irta hogy 50ezer a kutya tksan nem tudom hol él, vagy hol vásárolta mert, minimum 70-80 ezer
A kérdező hozzászólása: 13 as te majom ki mondta neked hogy én szaporítani akarom ? lehet hogy kiállítás miatt kellene erre nem gondolsz ? ennyi eszed van
ma 12:04 Tk nélkül is viheted kiállításra. MKSZ hobby kategória. A törzskönyves kiállítások célja, bemutatni a kutyát a többi tenyésztõnek, fajta után érdeklõdõknek. Így ki tudják választani a párosításhoz számukra megfelelõt. Aki vásárolni akar kutyát, az pedig az eljövendõ kiskutyája szüleit.
A kérdező hozzászólása: ma 12:21 Köszi szépen! ezt nem tudtam köszi köszi! :D akkor elfogom vinni :D
Sok sikert a kiállításokhoz! Jó kis társaság szokott lenni az MKSZ-nél.
Gondolom valóban szaporítani akarsz és ehhez kell az, hogy valamit fel tudj mutatni. Így többért tudod majd eladni a mindenféle keverék kutyákat, igaz?
ma 19:35 Ne gondolkodj. Az nem tesz jót az agysejtjeidnek. Ha valaki éppen mutogatni, megméretni szeretné a kutyáját, miért kell mindjárt beindulni a szaporító szövegnek? El sem tudod képzelni, hogy vannak olyanok, akiknek a kiállításra járás a hobbijuk?
Sajnos igen, amit majd ott kap esetleg díjat fogja majd mutogatni a tudatlanoknak.
A kérdező hozzászólása: 24 es 26 mindenki magából indul ki , sajnállak titeket :D a szaporításba meg már csak azért nem kezdenék bele mert több pénzt visz mint hozz meg a rengetek idõ többek közt ezért sem ..Ha az ember itt fel tesz egy olyan kérdést hogy hogy kell kést élezni akkor már ráfogják az emberre hogy mészárolni indul , cirkuszba valóak vagytok !
jujj, inkább maradtál volna csönben! Ki mondta neked azt a baromságot, h a kutyák 70%ban az apjuk kinézetét örölnik? Gondolom a 6 generációs határról még nem nagyon hallottál....
ja és nem hinném hogy a kutyák örökbe vannak fogadva , mert igen büszke volt rá, pecek hosszabbítónak kiváló :)
A kérdező hozzászólása: "Sehol. Pont azért adták törzskönyv nélkül, mert nem akarták letörzskönyveztetni." azért adták el, mert én kértem tk nélkül :) ne okoskodj ott ahol nem tudod a körülményeket kösz!
Szülei törzskönyves állatok! 8 as te tudod miket írsz ? szaporító? Én öt nem nevezném annak . Én kutyámnak is törzskönyvesek a szülei ráadásul nem is akár milyenek mert gyõztes szülõk, és a kutyám olyan szép , hogy én ilyent a környéken nem találok ha vihetném kiállításra nagyon nagy sansz lenne , hogy jó helyezést érne el vagy nyerne akár, ja és nincs tkja. amúgy 3 évesen már nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Azért akarok törzskönyvet , hogy az olyan embereknek mint ti akik egy kutyáról csak akkor tudják megmondani , hogy fajtatiszta ha csak tkja van , igazolni tudjam, de akkor nem lesz neki.
Szaporító az, aki a pénzért gyártja a kölyköket, nem azért, hogy tökéletesebb legyen a fajta. Márpedig aki nem tk-ezteti a kölyköket az nem is a fajta érdekeit nézi! Ilyen egyszerû. És nem mi mondjuk, hogy keverék, hanem mindenki. Tk nélkül bizonytalan a származása, nem lehet tudni mit örökölt, kik a felmenõk. Persze, lehet DNS vizsgálatot csinálni egy vagyonért, csak azt nem értem, ha ennyi pénzed van, miért nem akartál igazi tenyésztõtõl kölyköt? 9-es, és mégis honnan tudod, hogy valóban azok a szülei a kutyádnak, akiket te mondasz? Mert a szaporító, akitõl vetted azt mondta? Ugyan, ne legyél már ennyire naiv!
Egy ennyi idõs kutyának már nem tudsz törzskönyvet kérni, elõttem már többen leírták miért. De ha csak azért szeretnéd, hogy mások ne tudjanak beszólni érte, akkor teljesen felesleges. A te kutyád, és gondolom nem fogod többé/vagy kevésbé szeretni, ha van törzskönyve.
Jajaja tudjuk kérdezõ csak azért akarsz tk-t csináltatni hogy itt a sehonnai gyiken a nóném arcoddal, a nó ném embereknek tudjad mondani hogy a nóném kutyádnak tk-e van, és csak ezért adnál ki egy rakat pénzt. Ennyi erõbõl hazudhatsz is, az sokkal olcsóbb. Ne nézzél már ennyire szánalmasan hülyének mindenkit. Ismerd csak be, vagy ha nem teszed az sem baj, mindenki látja, 3 éves a kutyád, és szeretnéd szaporítani és hát jól nézne ki ha lenne tk-e a kutyának. Szerintem akitõl vetted se igazi tenyésztõ volt. Ne szaporíts ! És most majd mondani hogy ááá nem is igaz, mit dumálunk arról amit nem is tudunk... Csak éppen tök egyértelmû mit akarsz, és szánalmas vagy. Ne szaporíts !
Figyelj, nekünk tökmindegy. Nekem is tk nélküli "fajtatiszta", vagy fajtajellegû keverék (kinek hogy tetszik) kutyám van. Amikor vettem, fogalmam sem volt róla, hogy miért fontos a tk, amolyan úri szórakozásnak gondoltam a tk-et, meg a kiállításokat, tenyészszemléket. És most van egy 5.5 kg-os yorkshire terrierem, ami a standardnek a duplája. A törzskönyv nem rongyrázás, hanem garancia arra, hogy a kutyád olyan lesz, amilyennek lennie kell. + valószínûleg nem fog örökletes betegségeket hordozni. Senkit nem érdekel, és nem az alapján fognak megítélni, hogy van e tk-e a kutyádnak. Az Neked kellene, hogy fontos legyen, ez is része a felelõsségteljes kutyatartásnak. Te egy szaporítót támogattál, amikor tk. nélküli kutyát vettél. Egy tenyésztõnél a törzskönyv nem opció, igenis kiváltja minden kutyának, ennyi. Még annyi, hogy miután én ezt megértettem, elvittem a kutyámat ivartalanítani.
tegnap 23:04 Ugyan már... Ha kérdik, van-e törzskönyve, max rávágod, hogy persze. Kétlem, hogy ilyenkor még meg is kellene mutatnod. Annyit tehetsz , hogy megtanulod a szülei nevét. Ha kérdezik, meg tudod mondani. Ha pedig a kérdezgetõ úgy folytatja, hogy pároztatást akar, azt simán le lehet pattintani.
Vicces emberek járnak erre felé az biztos :D 11 es ! 1. háznál voltak a szülei megtudtam nézni! veled ellentétben nem vagyok hülye kicsit értek a dolgokhoz , nehéz lenne becsapni, + a szülei fent vannak az interneten szal... 2. látom az anyán hogy most szoptatott le van robbanva 3. amikor a kiskutyát a szülõk elé vittük a kutyák nyugtalanná váltak 4 látom hogy a kis kutya echte apjára ütõt általában a kis kutyák 70% ban az apa génjeit öröklik 5. a Tenyésztõ mögött 20 év kutyázás tapasztalat van , visszatérõ vendégei vannak, hírneve van 90 es kutya katalógusokban tûnik fel a neve szal csak nem kockáztatja 6. nem én állítom hogy csoda szép kutya állatorvos , tenyésztõ ismerõseim , egyéb ismerõsök mondják hogy gyönyörû és hogy ilyen kutyát ritkán látni még sorolhatnám a pontokat .... a tényeket meg nyugodtan lelehet pontozni nem izgat :DD és nekem nem kell tk mert nem vagyok tenyésztõ , ö csak hobbi állat nekem , nekem elég az , hogy küllemre és idegrendszerre is kiváló . Ja abban meg 10000% ig biztos vagyok hogy az ide írt okoskodóknak vagy nincs kutyája vagy utcai vegyes, volt még nem is régen itt egy téma , hogy milyen kutyád van? és ilyen válaszok jöttek hogy pit és cane corso keverék :D
A kérdések majd fele itt arról szól, hogyan pároztasson illetve ha már éppen csak nem szül a kutya mit kell csinálni, mindezt azért hogy szaporítsanak és mint látszik, tudatlanul vagy épp tudatosan felismerve hogy nem ártana egy törzskönyv.

Mennyi idős kortól lehet megemelni a babakocsi háttámláját, hogy tudjon nézelődni a baba? Lányom 2, 5 hónapos, én már emelném neki, kicsit tudja tartani a fejét.

A pihen?széket is jobban szereti úgy, ha tud bel?le nézel?dni. köszi

Legjobb válasz: Én 5 hós koráig csak fekve sétáltattam. Amikor már támasztva tudott ülni, akkor emeltem fel a babakocsi háttámláját, de csak addig, mintha hordozóban ülne.

Én 5 hós koráig csak fekve sétáltattam. Amikor már támasztva tudott ülni, akkor emeltem fel a babakocsi háttámláját, de csak addig, mintha hordozóban ülne.
Most lesz 5 hónapos és 2 napja emeltem meg neki egy kicsit. 2.5 hós babának még nem szabad.
nem szabad még nagyon kicsi. majd ha megtámasztva tud ülni akkor lehet félig ülõ helyzetbe emelni
Túo kicsi. Kb 5 hósan lehet, feltève ha érdekel a gerince.
Hát ennyi idõsen még nem kéne emelni.Nézelõdhet még eleget.
Nálunk az orvos 4, 5 hónaposan "adott engedélyt". Szerintem is korai még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, közben már beszéltem a védõnõvel is. Azt mondta, hogy 4 hónapos koráig még nem szabad, nem kell teljesen vízszintesbe lennie, de ne üljön. És persze, hogy érdekel a gerince. Csupán azért érdeklõdtem, mert az autós hordozóban sincs vízszintesbe a legtöbb baba. De az sem egészséges a kis gerincének.

Merröl merre szoktak elöször fordulni a babák (hasrol hátra vagy hátrol hasra), mennyi idösen? Mitöl lehet hogy a 3 honapos fiam 2*megfordult hátrol hasra és töször nem tudja megcsinálni pedig probálja?

Legjobb válasz: Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.

Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.
szia az én fiamat a hasára raktam és õ onnan tudott átfordulni elõször a hátára.visszafele már nehezebb volt.1-2 hónap eltelt a két forgás közt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!