Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet tudi (13 db)

Hogyan lehet megállapítani, hogy egy fenyő mennyi idős? Jól tudom, hogy ahány ággyűrű hajt ki a törzsből oldal irányba annyi idős? Az ággyűrűt úgy értem, hogy sugárirányba és emeletszerűen.

Legjobb válasz: ....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

Ma befogadtam egy édes kis keverék kutyust. Nem tudom mennyi idős lehet, de talán pár hónapos/ fél éves körül. Nagyon sírt, mikor egyedül hagytam, mit lehet tenni? ( Többi lenn. )

Nem volt még kutyám ő az első. És egyenlőre betettük őt egy nagyobb zárt helyre a tárolóba odakinn, hogy ne szökjön el. A probléma az, hogy sír, mert egyedül hagytam. A kérdésem pedig az lenne, hogy, ha azt a helyet megszokja ott, de később máshova zárjuk éjszakára, akkor ugyan úgy sírni fog a másik helyen is vagy megszokja, hogy esténként egyedül van?

Legjobb válasz: Nem tudod bevinni a házba? Ha csak pár hónapra is, utána is ki lehet szoktatni, de megtanul alkalmazkodni, beilleszkedni közétek, ha veletek van az elején :)

Nem tudod bevinni a házba? Ha csak pár hónapra is, utána is ki lehet szoktatni, de megtanul alkalmazkodni, beilleszkedni közétek, ha veletek van az elején :)
Uj meg neki a hely. Meg kell szoknia. Ha minden este magara hagyod, megszokja egy ido utan, ne aggodj. Ez meg csak az elso esteje egyedul :)
jól van a kutyus?
majd meséld el mi volt az orvosnál!
A kérdező hozzászólása: Holnap viszem õt, tegnap este kinn hagytuk õt a teraszon szundított, csináltunk kuckót és nem sírt. :)
Állatorvos látta? Most is sír még? Azóta hogy van a kutyus?
A kérdező hozzászólása: Utcáról. :)
Honnan fogadtad be? Menhelyrõl vagy utcáról?
Mi vettünk neki egy plüss kutyát a lomosban, ahhoz szokott hozzábújni. Amikor áttettük a végleges helyére, vittük vele a kutyáját is. Csak az elsõ helyén sírt (egy ideig), a véglegesen már nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) Nem a házba semmiképp nem hozok be állatkát akármennyire is édes meg sajnálom. :S Meg kell szoknia a dolgokat.
Tapasztalatból mondom, hogy kell még neki egy kis idõ, amíg megszokja! Mi 3/4 éve fogadtunk be az utcáról egy kutyát, a beköltözés után még egy hónapig sírt éjszakánként, bár nem minden este, de volt, hogy alig akarta abbahagyni... Nem tudtunk mit tenni, eleinte lementünk hozzá, babusgattuk, de ekkor csak még jobban vonyított, nyöszörgött, úgyhogy inkább hagytuk. Szép lassan le is szokott róla. :)
A kérdező hozzászólása: Jelentem a kutyus nagyon jól van, egészséges és nagyon kis pimasz lett. :DD Az állatorvosnál minden okés volt, kb. 7 hónapos most. :) Végül a teraszon lett a helye...és sírni nem szokott már. :)
Mekkora most?
Mérd meg hány deka, meg áruld el, hogy fiú, vagy lánymalac. Lehet, hogy már elmúlt egy éves, utána már alig változik a súlyuk. De az is lehet, hogy többet kellene ennie, ha még növésben van. Szénát ne minden nap kapjon, hanem mindig legyen elõtte, azaz sose ne hagyd kifogyni, ha lehet! És friss vize is legyen mindig, akkor is, ha nem szokott inni.
A kérdező hozzászólása: Fiú, nem tudom hány deka, de elég pici. Az állatkereskedésben azt mondták, hogy még fiatal, de látszik is rajta! Széna mindig van elotte, meg a vízét is naponta cserélem!:)
Hány cm hosszú körülbelül? Egyébként becsapós, mert úgy tud megnõni, hogy észre sem veszed. Bizonyos fajtáknál a füle állásából lehet következtetni a korára (de ez csak saját tapasztalat), ha felfelé áll, akkor még nagyon fiatal, ahogy idõsödik, úgy lekonyul, és végül beáll közel vízszintesre.
Itt van öt fiú malac súlya hetente grammban az elsõ évükben. Ha megméred, nagyjából be tudod határolni a korát. http://www.guinealynx.info/images/Ferraretto_m.png
A kérdező hozzászólása: Amikor setal akkor van egy olyan 15-20 centi hosszu, viszont amikor egy helyben gubbaszt akkor van olyan 10-15cm.
Az már nem egy pici malac, mondhatni, kifejlett.
A kérdező hozzászólása: De olyan kis picinek tunik, azokhoz a malacokhoz kepest amiket a neten latok. A kezemben is picike. Meg vekonyka pedig sokat kap enni.


Találtam egy pici sünit, és nem tudom, hogy mennyi idős lehet?

Legjobb válasz: A sün évente kétszer ellik, a második általában augusztusban van. A kis sünöknek kéthetes korukban nyílik ki a szemük.

A sün évente kétszer ellik, a második általában augusztusban van. A kis sünöknek kéthetes korukban nyílik ki a szemük.
szerintem vidd be egy állatkertbe :) ott biztosan jó helye lesz...sok sünit elütnek mostanság szóval én biztosan nem hagynám kint és megtartani se tartanám mert nem az a természetes közege :)
A kérdező hozzászólása: betettem egy dobozba. Neki már nyitva van a szeme. Kb 12-15 centi a teljes hossza
szia! Tedd vissza oda, ahol találtad! Az anyja eteti! Nálunk sok süncsalád nõtt már fel, de még soha nem vettem el õket az anyjuktól.
A kérdező hozzászólása: istenem, hogy minek beszélsz ilyen hülyeséget. Mivel a sünik október és november között téli álomra mennek, ezért nem eteti a kis sünijüket. Ha egy süni súlya nem éri el az 50 dkg-t, akkor nem éli túl a téli álmot, ezért át kell teleltetni. Ennek a süninek a súlya 10 dkg. Tehát ha van anyja, ha nincs anyja, akkor is meghal egy hónapon belül, ha én nem szedem fel. Mellesleg a mi kertünkben is van három nagy süni.
Én mindenképpen megérdeklõdném, akár álatkertben is, hogy szakszerûen, hogyan kell gondját viselni, és mivel kellene eteni, ha eszik önálóan.Lehet, hogy meleg lakásban nem vonulna téli álomra, és bepótolná a lemaradást az evésben. Én azt vettem észre, hogy a kutyánk kajáját meg szokták dézsmálni a sünök, mivel ott maradt a kicsi ék alakú pofiuk lenyomata a fõzelékben, amit a kutya kapott.Tettem oda pici almadarabokat, meg hasonlót, de azt nem bántották. Ellenben a krumplifõzelék, babfõzelék mindíg felkeltette az érdeklõdésüket. Nálunk is van egy család, valahol hátul a kertben.Nyáron szoktak sétálgatni.Nem egyszer észrevettük az udvaron ülve, hogy jött a nagy, gondolom az anya, mögötte pedig két három kicsi.Megáltak a kutya tányérjánál 8-10 percre, majd tovább vonultak.Fedlejthetetlen élmény.
hát, ebben a téli álomban nem vagyok biztos.... Nélunk itt, Kápomegyeren iszonyat sok süni van, ösz végén jönnek elõ, aztán itt vannak sokáig.. de lehet, hogy õk már urbanizált sünök, és nem alsznak téli álmot.. mindenesetre az biztps, hogy ha kimegy a barátnõm az erdõ mellett az erkélyére, millió sün grasszál arrafelé....
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. közben az volt, hogy elõször elvittem az állatorvosomhoz, aztán beszéltem egy állatkerti gondozóval, aztán végül bevittem az állatkertbe. Nálunk a sünik a kertben amúgy macskakaját esznek, mégpedig jó sokat, és jó dagi is mindegyik. Viszont ennek a picikének a széklete megváltozott a macskakajától, aztán kihányta a tojást. Meg az történt, hogy a dobozkájának az oldalán volt egy peroráció, amit kinyomott, és a lyukon keresztül kipottyant, kb 1 métert zuhant. És történt valami a jobb hátsó lábával. Ezek miatt adtam be az állatkertbe. Azt mondták, hogy nem úgy tûnik, mintha valami baja lenne, de most egyelõre azért ott van. Talán rendbe teszik a kajálását. Viszont van rá lehetõségem, hogy visszakapjam. Mondták, hogy ha akarom, visszaadják. Akár most, akár késõbb.
Nem tudod, hogy mennyi idõs lehet.

Milyen nimfa papagájt érdemes venni fiút vagy lányt? Melyiket lehet előbb megszelídíteni? És honnan tudom hogy mennyi idős? És milyen nemű?

Legjobb válasz: Fiú papagáj tud beszélni! :)A meg szelídités a madártól függ!Mennyi idõst nem tudom sorry! A nemét ha vad színû akkor a akkor az arcán van egy piros pötyy ha sötét akkor fiú ha világosabb akkor lány! :) Õ itt egy fiú :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Nym.. Õ pedig egy lány!http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/89/Nym..

Fiú papagáj tud beszélni! :) A meg szelídités a madártól függ!Mennyi idõst nem tudom sorry! A nemét ha vad színû akkor a akkor az arcán van egy piros pötyy ha sötét akkor fiú ha világosabb akkor lány! :) Õ itt egy fiú :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Nym.. Õ pedig egy lány!http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/89/Nym..
Kép alapján nem nagyon fogja tudni senki megmondani, hogy fiú vagy lány. (Illetve, van, aki azt HISZI, hogy tudja, de a külsõ a legtöbb esetben nem mérvadó.) Az "okosok" azt tartják, hogy a nimfa esetében az egyetlen biztos pont az ének. Ha egy idõ után dallamosan énekelget, akkor fiú. A kalitka aljába tegyél madárhomokot (NE játszótértit!!!), állatkereskedésekben kapsz. Ritkán fogod látni, hogy csipeget belõle, de attól még szüksége van rá, kell az emésztéséhez. A füvekkel vigyázz, vannak növények, amik mérgezõek lehetnek a számára! Tyúkhúrt kaphat és szeretik is általában, de csak olyan helyrõl szedj, ahol nem benzingõzös! (És vigyázz, mert van egy növény, ami olyan, mint a tyúkhúr, de nem fehér apró virágai vannak, hanem ugyanolyan aprók, csak kékek, na az a növény mérgezõ.)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!Azt szeretném meg kérdezni hogy hogyan tudok fel tölteni képet a papagájomról??Hátha valaki tud segíteni hogy fiú vagy lány!!Köszönöm elõre is a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Egész nap a papagájokról olvasgatok, de gondoltam tapasztalt emberektõl kérdezgetek!Hmm mind egy majd ha elviszem állat orvoshoz akkor majd meg kérdem tõle pár dolgot!
Se ma se holnap sõt lehet hogy még 1 hét múlva se fog csipogni mivel kell neki pár hét mire teljesen megszokja az új helyét. Ha már ivarérett és hím akkor dallamos hangokat, éneket fogsz hallani tõle.
Olvass el inkább néhány szakkönyvet, mert így egy csomó mindent nem fogsz tudni!
A kérdező hozzászólása: Mit lehet betenni a ketrecbe alulra?Füvet?És mikor fog csipogni?Mert az én nimfám olyan kis szótlan!Ma hoztam haza ugyan de nem igazán csipog még :-(!Lehet valami baj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor hímet fogok venni!Remélem nem tolnak át az állatkereskedésbe!!! :-)
Az 1. válaszoló téved!!!!!! A hím és a tojó is egyformán lehet szelíd és vad mert a szelídség nem a nemtõl hanem a madártól függ(minden papagáj egyéniség). Egyedüli tartásra hímet érdemes venni mert a tojók bármikor tojhatnak egyedül is és ebbõl sok probléma lehet. A korát nem nagyon lehet megmondani. Minden színváltozatnál mást kell nézni a nem megállapításához. A vadas(szürke) színváltozatnál pl. a pofafolt világossága, élénksége nem számít. Ivarérés, az elsõ vedlés után(10-14 hónap) a hímek feje sárga lesz míg a tojóké szürke marad. Tehát az 1. válaszoló által linkelt képeken hímek vannak.
párban kell tartani, 2 hím is megvan egymással
Attól függ milyen színváltozatú és mennyi idõs. A legtöbb színváltozatnál képen is meg lehet különböztetni a nemeket de csakis ivarérés után mert ivarérés elõtt a hímek is úgy néznek ki mint a tojók tehát lehetetlen megmondani. A tarkáknál viszont élõben is csak tippelni lehet. A legbiztosabb az éneklés. A hímek 3-12 hónapos korukban elkezdenek dallamos hangokat kiadni. Ha fel akarsz tölteni pár képet akkor ne ide hanem inkább az idre fórumára töltsd ide:http://www.idre.hu/index.php?option=com_jfusion&Itemid=23&jf... Csinálj képet a farktollairól alulról is mert az idrén általában azt is szokták nézni. ma 19:05 Honnan vetted hogy kép alapján nem lehet megmondani a nemét? Pl.: A vad színû ivarérett hímek feje sárga míg a tojóké szürke tehát látható a képen. A lutino hímek teste sárga míg a tojóké halvány sárga, fehér tehát ezt is látni a képen.
nem jó a link
A kérdező hozzászólása: Bocsi, remélem ez már jó lesz : http://www2.depo.hu/fisher-price/oroszlanos_bebitaxi
szerintem ne ezt vedd itt nézz szét: http://smoby.hu/index.php?kat_id=0&akat_id=0 sokkal olcsóbbak, mert több funkciójuk van, pl. rá is tud ülni a picúr

Mennyi idősen ehet egy gyerek téliszalámit? Az egy éves unokahugom imádja. Nem tudom, hogy lehet e.

Legjobb válasz: "Mi is felnõttünk" - ettõl falra mászom. Nem az elõbbi válaszolók közül vagyok, de meg kell írnom. Apámnak is meghalt egy testvére, nagyanyám koránm meghal, koszorúérmeszesedés, nekem is meghalt egy újszülött testvérem, szóval ne mondd senkinke, hogy mi is felnõttünk, mert közülünk sokan nem. Igienis be kell tartani a védõnõ tanácsát, mert mint ahogy a könyvelõ könyvel, a védõnõ a csecsemõgondozás szakija. Bocsánat, de nem tudtam megállni. Úgy tudom, másfél évesen ehet.

"Mi is felnõttünk" - ettõl falra mászom. Nem az elõbbi válaszolók közül vagyok, de meg kell írnom. Apámnak is meghalt egy testvére, nagyanyám koránm meghal, koszorúérmeszesedés, nekem is meghalt egy újszülött testvérem, szóval ne mondd senkinke, hogy mi is felnõttünk, mert közülünk sokan nem. Igienis be kell tartani a védõnõ tanácsát, mert mint ahogy a könyvelõ könyvel, a védõnõ a csecsemõgondozás szakija. Bocsánat, de nem tudtam megállni. Úgy tudom, másfél évesen ehet.
Igen 4 hónaposan májkrémet evett a fiam! Ma 16 éves, és egészséges.A 16 év alatt csak bárányhimlõs volt, és néha az óvodában/iskolában megfázás.Ma is mindent megeszik, nem allergiás semmire.Miért kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni?Mi is felnõttünk, és semmi bajunk nem lett..Azok a gyerekek akik már kiskorukban elevenebbek, és nyitottabbak a világ felé(és az anyuka nem sopánkodik azon, hogy :Hogy te jó ég megette a gyerek az almacsutkát is!!!Azok sokkal egészségesebbek lesznek, hisz a szervezetük jobban ellenáll mindennek...Egyébként szerinted amit a boltban veszel az mind egészséges? Már a dobozos tej sem az....Hagyni kell, hogy a gyermek fedezze fel az ízeket!
Megkérdeztem a védõnõt, még nem adhatsz azt mondta. Három évesen, mert nagyon fûszeres.
te jó ég! májkrém 4 hónaposan? tele van tartósítószerrel meg sóval! még felnõtteknek sem egészséges, nemhogy egy babának!
Ha szereti akkor miért ne egye?? Hidd el a gyerekek pontosan tudják, mit szeretnek.Az én fiam 4 hónaposan már ette a májkrémet, és mai napig is imádja..9 hónaposan az apósom bablevest adott neki(a babot turmixolta, és a bab levessel együtt ette...Mai napig az egyik kedvenc étele a fiamnak a bableves.A húgom kislánya 1 éves kora óta imádja a csirkelábat enni(olyan élvezettel szopogatja, hogy öröm nézni)pedig a családból senki nem szereti csak õ....
Vannak "kerge" anyukák...bocs az OFF-ért.
A 12.51-es "kerge"anyukás válaszoló vagyok.Az én nagy fiam 17(!) éves, és eszem ágában sem volt májkrémet adni neki 4 hós korában(holott én csak 20 éves kis "taknyos" anyuka voltam).Akkor is hasonló volt a hozzátáplálás menete, legfeljebb kisebb dolgok változtak, az alap NEM...a pici most 1 éves, de neki sem adtam 4 hós korában májkrémet(SÕT, még soha nem kapott).Majd kb.15 hós korában adok neki.
Hát én három éves korig azért nem várnék. Az oké, hogy nem egészséges, de biztos nem azon akarod felhízlalni. Azért 1, 5 éves koráig várnék. A "májkrém témához" annyit fûznék hozzá, hogy a 2 éves lányom imádja, nem emlékszem mikor kezdtük el, kb 15 hósan. De vannak olyan hetek , amikor egyáltalán nem eszik húst, csak a virsli és a májkrém, ami állati eredetû étel és mindig megeszi. Máskor meg zabálja a husit. Szóval nem májkrémen él. Egyébként 4 hósan tényleg iszonyúan korai, de ha 16 évvel ezelõtt volt, akkor megértem, akkor még más volt a felfogás.
A kérdező hozzászólása: Most akkor adhatok a kicsinek téliszalámit???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek!! Jó kis vitafórum alakult ki belõle...sokat tanultam..bár még nincs saját babám, majd biztosan hasznát veszem. Nem adtam a kicsinek végül, csak megkostolta. Nem sokat van nálam, csak néha néha vigyázok rá, ugyhogy lehet, hogy legközelebb is kérdezek. Köszönöm mégegyszer!!!

A súlyából meg lehet mondani egy törpenyusziról, hogy hány hetes? Az enyém 228 gramm. Sajnos nem tudom mennyi idős.

Legjobb válasz: Nagyon függ attól milyen fajta és eddig hogy volt tartva. Holland (színes) törpe és mini nyuszik esetében 6-8 hetes is lehet. Kosorrú törpénél vagy oroszlánfejûnél 4-6 hetes. De 8 hetesnél tuti nem nagyobb, mert ez nagyon picikre.

Nagyon függ attól milyen fajta és eddig hogy volt tartva. Holland (színes) törpe és mini nyuszik esetében 6-8 hetes is lehet. Kosorrú törpénél vagy oroszlánfejûnél 4-6 hetes. De 8 hetesnél tuti nem nagyobb, mert ez nagyon picikre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!
4 hetes, ha lógófülû. Ha holland, akkor tényleg lehet akár 8 hetes is.

Mennyi idős korukban lehet tudi a nyulaknál, hogy fiú vagy lány?

Legjobb válasz: Az az igazság, hogy mi nemrég néztük meg, kb 2 hónaposak. Már lehet látni a különbséget. Ha érdekel: http://kepfeltoltes.hu/080521/aaanyuszi_www.kepfeltoltes.hu_..

Az az igazság, hogy mi nemrég néztük meg, kb 2 hónaposak. Már lehet látni a különbséget. Ha érdekel: http://kepfeltoltes.hu/080521/aaanyuszi_www.kepfeltoltes.hu_..
Minnél kisebb a nyuszi annál kevésbé lehet megállapítani pontosan a nyuszi nemét. Sajnos eléggé hasonlóan néz ki az ivarnyílásuk kiskorukban. De ha már ivarérettek akkor nagyon könnyen megállapítható.

Másfél éves gyerekednek milyen omega3-at adsz, vagy mennyi idős volt a gyereked, amikor adtál neki? Tudom, egyen halat, de nem szereti, nem lehet belediktálni.

Legjobb válasz: mi ezt esszük,az egész család,az íze nem valami fantasztikus de lenyelhetõ,aztán kapnak valami finomat meg nem sok kell belõle.pont olyan 16-18 hónapos lehetett mikor elkezdtük adni a nagyobbnak.

mi ezt esszük, az egész család, az íze nem valami fantasztikus de lenyelhetõ, aztán kapnak valami finomat meg nem sok kell belõle.pont olyan 16-18 hónapos lehetett mikor elkezdtük adni a nagyobbnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!