Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet megállapítani, hogy (11 db)

Mennyi idősen lehet megállapítani, hogy jobb, vagy bal kezes?

Az én babám 6 hónapos és szerintem bal kezes.A jobb oldalán lév? dolgokért is inkább a bal kezét használja.

Legjobb válasz: Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.

Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.
Vhol hallottam , hogy 3 éves korukig alakul ki teljesen, hogy milyen kezesek lesznek, sõt sok baba a bal kezét használja és még is jobb kezes lesz.Én kisfiam 1 éves múlt és õ is mindent bal kézel csinál, nagyon kíváncsi leszek ez marad-e neki.Ha igen , nem tudom ki tanítja majd írni, mert én is és apa is jobb kezesek vagyunk:)
én sokat olvastam errõl, mert én balkezes vagyok, és titkon szeretném, ha a babám is balkezes lenne, de csak 5-6 éves korában fog kiderülni, amikor majd megfogja a ceruzát, hogy rajzoljon, írjon. én alig várom. persze ha jobbkezes lesz, attól még ugyanúgy fogom szeretni, csak jó lenne, ha még valamiben hasonlítana rám. :) máshogy gondolkodnak a balkezesek, mert az agyuknak a jobb fele dominál, pont fordítva, mint a jobbkezeseknél, ezáltal a reál, matekos, közlekedési stb. tudmányuk háttérbe szorul, és helyét átveszi a humán rész: a fantázia, a jó írási készség, az empátia.
Véglegesen óvodás kor körül dõl el, ezt mondta a gyerekorvosunk. Addig meg lehet, hogy váltva használja a kezeit, mikor melyiket.
Én balkezes vagyok a lányom 1, 5 éves és még mind a két kezét szinte ugyanannyira használja. A ceruzát is szépen fogja már és felváltva a jobb ill. balkézzel rajzol. Egyenlõre teljesen mindegy neki. Én is szurkolok hogy balkezes legyen.
12:16-osnak én is bal kezes vagyok, és annyit a reál tárgyakhoz, hogy állítólag nagyon jó könyvelõ vagyok, és emellett novellákat-verseket írok, rajzolok, festek :) Szóval ki mit fejleszt "bele" a gyerekbe. Az én babám is egyenlõre kétkezes, bár a bal kezét sokkal többet használja, mindig azt nyújtja elõször és a kajába is azzal maszatol bele :D Még pici, de én reménykedem, szeretném átadni a "kreatív marhaságaim" a gyereknek.
Ritkán lehet korán eldönteni, de nekem az egyik lányom amióta a kezét használja, bal kézzel fog mindent, amikor választhat, akkor is a bal kezét használja.2 évesen már biztos volt, h bal kezes, most 3, 5 éves, és stabilan az.De általában sokáig változhat nekik.
A babák nagyon sokáig kétkezesek. Az én kisfiam is inkább a bal kezét használta olyan 8-9 hónapos koráig, de most 11 hónaposan már a jobb kezével nyúl mindenért.
Kétéves korig minden gyerek mindegy, hogy melyiket használja, csak utána, általában 2-3 (de akár még késõbb) évesen alakul ki a kezesség. Lányom 4, nála már egyértelmû, balkezes anyának jobbkezes lánya lett...
A kérdező hozzászólása: Tényleg az etetésnél is mindig bal kézzel akar belenyúlni.Nálunk az unokatesóm, tesóm fia, férjem apja balkezes.Esély meg van rá.:-)
Én is úgy tudom, h 3 éves kora.Az én kisfiam tuti, h balkezes(a dokink is mondta már)-19 hós-pici kora óta csak a bal kezét használja ha nyúl a játékokért, ha fogat mos, evéshez, azt nyújtja, ha mondom, h kérem a kezét, stb.A családban egyáltalán nincs balkezes.
12:16, hehehe, na igen. nem elég, hogy csupa humán cuccot vágsz, még MINDEMELLETT képes vagy arra is, ami nem is lenne evidens. persze, mert balkezes vagy. :) ez ugyanolyan, az egeret is megtanulod jobb kézzel használni, ez fel se tûnik senkinek, na, adj egy egeret a jobbkezes bal kezébe, lehet boldogulni. vagy egy ollót. tudod, hogy mirõl beszélek. :)

Mennyi idősen lehet megállapítani az aranyhörcsögnél, hogy milyen nemű?

8 kicsi van, de valahogy nem bírunk rájönni, melyik a fiú és melyik a lány... 12 naposak.

Legjobb válasz: Nekem 5-6 hetesen sikerült, de azt mondták addigra ivarérettek lehetnek, így mivel õk is balesetbõl származtak, hamarabb elszeparáltam õket. Mindegyiket vödörbe tettem, tele volt a szoba festékes vödrökkel. :) Késõbb sikerült néhány egynemût összeszoktatni, így már kevesebb vödröm van s több baleset sem fog történni :)

Nekem 5-6 hetesen sikerült, de azt mondták addigra ivarérettek lehetnek, így mivel õk is balesetbõl származtak, hamarabb elszeparáltam õket. Mindegyiket vödörbe tettem, tele volt a szoba festékes vödrökkel. :) Késõbb sikerült néhány egynemût összeszoktatni, így már kevesebb vödröm van s több baleset sem fog történni :)
Azért is tettem külön õket, mert az anyák már nagyon visítottak szoptatáskor, rossz volt hallgatni és a kicsik már ettek mindenfélét, így nem lett semmi bajuk.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezekszerint nem én vagyok a vaksi, hogy 12 naposan még nem tudom megállapítani?
Újszülött korban is meg lehet, de tény hogy nem egyszerû. A fiúknál nagyobb a távolság a két lyuk között. http://exoticpets.about.com/od/hamsters/ss/sexinghamsters.htm
a nöstényeknél közel van a két lyuk a fiuknál messze :P

Mennyi idős terhességnél lehet megállapítani, hogy a has a puffadás miatt nagyobb, vagy a baba miatt?

Illetve hogyan lehet megállapítani? A babás hasat is be lehet húzni? (persze nem a 38. hétre gondolok)

Legjobb válasz: A baba 12. héttöl már van akinél látszik, elötte a méh keménységébõl ill nagyságából lehet megállapítani. De miért nem csinálsz egy tesztet az biztosan kimutatja ha babát vársz.

A baba 12. héttöl már van akinél látszik, elötte a méh keménységébõl ill nagyságából lehet megállapítani. De miért nem csinálsz egy tesztet az biztosan kimutatja ha babát vársz.
A pár hetes hasat be lehet húzni, a terhességet doki, vagy teszt állapítja meg.Miért nem tesztelsz?Mire vársz?Ha a hasad nagyobbodására, akkor felvilágosítalak, hogy mire a pocidon észreveszed, már túl kellett volna esned jó pár vizsgálaton.Elég felelõtlen vagy!!(Már bocs!) 14 hetes kismami
Én vagyok a kérdezõ. Lehet, hogy én is rossz helyre írtam a kérdést, de Ti sem olvastátok el megfelelõen... Nem magát a terhességet szeretném megállapítani... mert azt már 4 hete tudom! Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ki hogyan élte meg azt, hogy elkezdett nõni a pocakja.
Szia.Valószínü, hogy fe´lre értelmezték a ke´rde´sedet.Ez elö fordul.Eleinte belehethúzni a hasat, de felesleges, mert nem jó az embriónak.Oyan neki, mintha szorítana a nadrág.Késöbb persze ha akarna´d sem tudna´d.Nálam a puffada´s nem tartott sokáig, A pocakom pedig a 3, hónaptól la´tszódott.Ez akattól függ, kinek elöbb, kinek késöbb kezd látszódni.Hamarosan a lábaidat sem fogod látni. Gratula a babához. 38hetes kismama.


Hogyan lehet megállapítani, hogy egy fenyő mennyi idős? Jól tudom, hogy ahány ággyűrű hajt ki a törzsből oldal irányba annyi idős? Az ággyűrűt úgy értem, hogy sugárirányba és emeletszerűen.

Legjobb válasz: ....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

Hónap elején kezdtük a kóstoltatást 3, 5 hónaposan védőnői javaslatra. Ebédre és vacsorára tápszert kap a pici, a többi evés anyatej. Honnan lehet megállapítani, hogy mennyi az a mennyiség, ami elég neki ilyen idősen?

Túl vagyunk az almán, a répán, most megy a kettő összekeverve. Szopizás előtt vagy után jobb kóstoltatni? Az üveges bébiételt felbontás után le lehet fagyasztani?

Legjobb válasz: Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?

Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?
Én is ezt akartam kérdezni, ugyan mi oka lehetett a védõnõnek, hogy hozzátáplálást javasolt 3, 5 hónaposan? :( Mindenképp szopi után adj neki bármit, különben elválasztod a kelletténél hamarabb, de szerintem felesleges elsietni, akár hónapokig is élhet tejen és almán, felesleges megterhelni a szervezetét. De ha nagyon sietni akarsz vele, akkor krumpli, sütõtök, körte stb. Az üveges bébikaját szerintem nem lehet fagyasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos elég kevés a tejem, hiába próbálok mindenféle tejszaporítót. Az az igazság, hogy örülök annak, hogy eddig is tudtam szoptatni, mivel egyedül maradtam a kicsivel. Apa szülés elõtt 2 héttel lelépett, így a stressz nem igazán volt elkerülhetõ. Természetesen szeretném még szoptatni, ahogy tudom. Lehet, hogy megpróbálom felváltani a tízórai és a déli etetést. A kicsikém egyébként elég nagy étvágyú, nem tudja mi az elég. :) )) Köszönöm még egyszer a segítségeteket.

Hogy lehet megállapítani hogy mennyi idős egy gabonasikló?

Legjobb válasz: Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.

Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.
A kérdező hozzászólása: sajnos õ sem tudta csak annyit hogy tavaly évvégi születésû. Egyébként 30-35cm körül van.
Olyan 4-6 hónapos lehet szerintem.

A telsesen fekete macskám már nagyon őszül. Vajon hány éves lehet kb? Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi idős?

Legjobb válasz: Az állatorvos megközelítõleg meg tudja határozni, elsõsorban a fogai alapján.

Az állatorvos megközelítõleg meg tudja határozni, elsõsorban a fogai alapján.
Szerintem 10 éves körüli lehet.
9-10-11
A mi cicánk még nem volt egy éves és már õszült. A fekete németjuhász kutyusunk még nem volt egy éves, mikor már voltak fehér "hajszállai". Két fekete cicánk volt és mind a kettõ korán elkezdett õszülni.

Kaptunk egy Nimfa papagájt. Hogyan lehet megállapítani. Hogy mennyi idős?

Legjobb válasz: A papagájoknál legjobban a csõr és a csõr körüli szarurétegrõl saccolható meg az élet kor.

A papagájoknál legjobban a csõr és a csõr körüli szarurétegrõl saccolható meg az élet kor.

Miből lehet megállapítani, hogy a csirke már tyúk, vagy épppen kakas? Kb. mennyi idős korában? Tojni a tyúk mikor kezd el?

Legjobb válasz: a kakasoknak nagyobb a tarajuk már kb 2-3 hetes korukban is látszik.A tyúkok pedig 5-6 hónapos korukban kezdenek el tojni évszaktól függõen.

a kakasoknak nagyobb a tarajuk már kb 2-3 hetes korukban is látszik.A tyúkok pedig 5-6 hónapos korukban kezdenek el tojni évszaktól függõen.
A csirkéknek megnézik a szárnyvégi tollazatát. Ha a tollak váltakozo hosszuságúak (egyszer rövidebb, mászor hosszabb), akkor tyúk, ha pedig mindegyik egyforma hosszúságú, akkor kakas. Ezzel a módszerrel már 1-2 napos korban meg lehet állapítani a nemét
A kakasoknak csibekorukban sokkal pirosasabb és nagyobb a tarajuk.
Mi tavasszal vettünk három darab napos csibét, és most novemberben kezdtek el tojni, napi egy tojást. A szárnyvég-vizsgálat jó dolog, kár, hogy most tudtam meg, mert így sajnos lett egy kakasunk is, aki minden reggel 4:18-kor kukorékol... :S Bár azt mondják, így jobban tojnak a tyúkok, hogy néha "megbúbolja" õket a kakaska. :) ))
Hurrrá! Megtaláltam a választ! Ezen a videón 3:33-tõl figyelj http://www.youtube.com/watch?v=8zbkkkn_PxE

Használt laptopról, hogy lehet megállapítani mennyi idős?

Most vettem kereskedőnél, aki azt mondta 3 hónapos, az akku csak 30percet bír! :-(

Legjobb válasz: Letöltöd rá a hdd sentinel programot és ott kiirja mennyit ment a merevlemeze összesen. Ha nem volt merevlemez csere akkor nagyon pontos.

Letöltöd rá a hdd sentinel programot és ott kiirja mennyit ment a merevlemeze összesen. Ha nem volt merevlemez csere akkor nagyon pontos.
rákeresel a neten mikor gyártották. 3 hónap alatt egy akksi sem amortizálódik le így.
A neten nem fogja tudni azt megnézni, hogy az a konkrét laptop mennyi idõs, és ellent kell, hogy mondjak, ha a gép folyton be van dugva, akkor meg tudja adni magát ennyi idõ alatt is az aksi - találkoztam olyan géppel, ami nem volt egy éves, és 7 percet(!) bírt az aksi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!