Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet megállapítani, (14 db)

Mennyi idősen lehet megállapítani az aranyhörcsögnél, hogy milyen nemű?

8 kicsi van, de valahogy nem bírunk rájönni, melyik a fiú és melyik a lány... 12 naposak.

Legjobb válasz: Nekem 5-6 hetesen sikerült, de azt mondták addigra ivarérettek lehetnek, így mivel õk is balesetbõl származtak, hamarabb elszeparáltam õket. Mindegyiket vödörbe tettem, tele volt a szoba festékes vödrökkel. :) Késõbb sikerült néhány egynemût összeszoktatni, így már kevesebb vödröm van s több baleset sem fog történni :)

Nekem 5-6 hetesen sikerült, de azt mondták addigra ivarérettek lehetnek, így mivel õk is balesetbõl származtak, hamarabb elszeparáltam õket. Mindegyiket vödörbe tettem, tele volt a szoba festékes vödrökkel. :) Késõbb sikerült néhány egynemût összeszoktatni, így már kevesebb vödröm van s több baleset sem fog történni :)
Azért is tettem külön õket, mert az anyák már nagyon visítottak szoptatáskor, rossz volt hallgatni és a kicsik már ettek mindenfélét, így nem lett semmi bajuk.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezekszerint nem én vagyok a vaksi, hogy 12 naposan még nem tudom megállapítani?
Újszülött korban is meg lehet, de tény hogy nem egyszerû. A fiúknál nagyobb a távolság a két lyuk között. http://exoticpets.about.com/od/hamsters/ss/sexinghamsters.htm
a nöstényeknél közel van a két lyuk a fiuknál messze :P

Mennyi idősen lehet megállapítani, hogy jobb, vagy bal kezes?

Az én babám 6 hónapos és szerintem bal kezes.A jobb oldalán lév? dolgokért is inkább a bal kezét használja.

Legjobb válasz: Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.

Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.
Vhol hallottam , hogy 3 éves korukig alakul ki teljesen, hogy milyen kezesek lesznek, sõt sok baba a bal kezét használja és még is jobb kezes lesz.Én kisfiam 1 éves múlt és õ is mindent bal kézel csinál, nagyon kíváncsi leszek ez marad-e neki.Ha igen , nem tudom ki tanítja majd írni, mert én is és apa is jobb kezesek vagyunk:)
én sokat olvastam errõl, mert én balkezes vagyok, és titkon szeretném, ha a babám is balkezes lenne, de csak 5-6 éves korában fog kiderülni, amikor majd megfogja a ceruzát, hogy rajzoljon, írjon. én alig várom. persze ha jobbkezes lesz, attól még ugyanúgy fogom szeretni, csak jó lenne, ha még valamiben hasonlítana rám. :) máshogy gondolkodnak a balkezesek, mert az agyuknak a jobb fele dominál, pont fordítva, mint a jobbkezeseknél, ezáltal a reál, matekos, közlekedési stb. tudmányuk háttérbe szorul, és helyét átveszi a humán rész: a fantázia, a jó írási készség, az empátia.
Véglegesen óvodás kor körül dõl el, ezt mondta a gyerekorvosunk. Addig meg lehet, hogy váltva használja a kezeit, mikor melyiket.
Én balkezes vagyok a lányom 1, 5 éves és még mind a két kezét szinte ugyanannyira használja. A ceruzát is szépen fogja már és felváltva a jobb ill. balkézzel rajzol. Egyenlõre teljesen mindegy neki. Én is szurkolok hogy balkezes legyen.
12:16-osnak én is bal kezes vagyok, és annyit a reál tárgyakhoz, hogy állítólag nagyon jó könyvelõ vagyok, és emellett novellákat-verseket írok, rajzolok, festek :) Szóval ki mit fejleszt "bele" a gyerekbe. Az én babám is egyenlõre kétkezes, bár a bal kezét sokkal többet használja, mindig azt nyújtja elõször és a kajába is azzal maszatol bele :D Még pici, de én reménykedem, szeretném átadni a "kreatív marhaságaim" a gyereknek.
Ritkán lehet korán eldönteni, de nekem az egyik lányom amióta a kezét használja, bal kézzel fog mindent, amikor választhat, akkor is a bal kezét használja.2 évesen már biztos volt, h bal kezes, most 3, 5 éves, és stabilan az.De általában sokáig változhat nekik.
A babák nagyon sokáig kétkezesek. Az én kisfiam is inkább a bal kezét használta olyan 8-9 hónapos koráig, de most 11 hónaposan már a jobb kezével nyúl mindenért.
Kétéves korig minden gyerek mindegy, hogy melyiket használja, csak utána, általában 2-3 (de akár még késõbb) évesen alakul ki a kezesség. Lányom 4, nála már egyértelmû, balkezes anyának jobbkezes lánya lett...
A kérdező hozzászólása: Tényleg az etetésnél is mindig bal kézzel akar belenyúlni.Nálunk az unokatesóm, tesóm fia, férjem apja balkezes.Esély meg van rá.:-)
Én is úgy tudom, h 3 éves kora.Az én kisfiam tuti, h balkezes(a dokink is mondta már)-19 hós-pici kora óta csak a bal kezét használja ha nyúl a játékokért, ha fogat mos, evéshez, azt nyújtja, ha mondom, h kérem a kezét, stb.A családban egyáltalán nincs balkezes.
12:16, hehehe, na igen. nem elég, hogy csupa humán cuccot vágsz, még MINDEMELLETT képes vagy arra is, ami nem is lenne evidens. persze, mert balkezes vagy. :) ez ugyanolyan, az egeret is megtanulod jobb kézzel használni, ez fel se tûnik senkinek, na, adj egy egeret a jobbkezes bal kezébe, lehet boldogulni. vagy egy ollót. tudod, hogy mirõl beszélek. :)

Mennyi idős terhességnél lehet megállapítani, hogy a has a puffadás miatt nagyobb, vagy a baba miatt?

Illetve hogyan lehet megállapítani? A babás hasat is be lehet húzni? (persze nem a 38. hétre gondolok)

Legjobb válasz: A baba 12. héttöl már van akinél látszik, elötte a méh keménységébõl ill nagyságából lehet megállapítani. De miért nem csinálsz egy tesztet az biztosan kimutatja ha babát vársz.

A baba 12. héttöl már van akinél látszik, elötte a méh keménységébõl ill nagyságából lehet megállapítani. De miért nem csinálsz egy tesztet az biztosan kimutatja ha babát vársz.
A pár hetes hasat be lehet húzni, a terhességet doki, vagy teszt állapítja meg.Miért nem tesztelsz?Mire vársz?Ha a hasad nagyobbodására, akkor felvilágosítalak, hogy mire a pocidon észreveszed, már túl kellett volna esned jó pár vizsgálaton.Elég felelõtlen vagy!!(Már bocs!) 14 hetes kismami
Én vagyok a kérdezõ. Lehet, hogy én is rossz helyre írtam a kérdést, de Ti sem olvastátok el megfelelõen... Nem magát a terhességet szeretném megállapítani... mert azt már 4 hete tudom! Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ki hogyan élte meg azt, hogy elkezdett nõni a pocakja.
Szia.Valószínü, hogy fe´lre értelmezték a ke´rde´sedet.Ez elö fordul.Eleinte belehethúzni a hasat, de felesleges, mert nem jó az embriónak.Oyan neki, mintha szorítana a nadrág.Késöbb persze ha akarna´d sem tudna´d.Nálam a puffada´s nem tartott sokáig, A pocakom pedig a 3, hónaptól la´tszódott.Ez akattól függ, kinek elöbb, kinek késöbb kezd látszódni.Hamarosan a lábaidat sem fogod látni. Gratula a babához. 38hetes kismama.


Mennyi idős korától lehet megállapítani a kölyök tengerimalacnak a nemét?

Legjobb válasz: Már pár naposan meglehet állapítani. Nekem elsõ nap sikerült megállapítani. :)

Már pár naposan meglehet állapítani. Nekem elsõ nap sikerült megállapítani. :)
Akár azonnal is meg lehet állapítani, de egy-két hetes korában már egyszerûbb.
Születéstõl kezdve(legalábbis én innentõl már pontosan megállapítom).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Hogyan lehet megállapítani, hogy egy fenyő mennyi idős? Jól tudom, hogy ahány ággyűrű hajt ki a törzsből oldal irányba annyi idős? Az ággyűrűt úgy értem, hogy sugárirányba és emeletszerűen.

Legjobb válasz: ....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

....annyit mondhatok, hogy van 1 fenyõfám, ami harminc éves, és 10 méter magas.....egyébként fogalmam sincs, simán lehetséges amit írsz

Használt laptopról, hogy lehet megállapítani mennyi idős?

Most vettem kereskedőnél, aki azt mondta 3 hónapos, az akku csak 30percet bír! :-(

Legjobb válasz: Letöltöd rá a hdd sentinel programot és ott kiirja mennyit ment a merevlemeze összesen. Ha nem volt merevlemez csere akkor nagyon pontos.

Letöltöd rá a hdd sentinel programot és ott kiirja mennyit ment a merevlemeze összesen. Ha nem volt merevlemez csere akkor nagyon pontos.
rákeresel a neten mikor gyártották. 3 hónap alatt egy akksi sem amortizálódik le így.
A neten nem fogja tudni azt megnézni, hogy az a konkrét laptop mennyi idõs, és ellent kell, hogy mondjak, ha a gép folyton be van dugva, akkor meg tudja adni magát ennyi idõ alatt is az aksi - találkoztam olyan géppel, ami nem volt egy éves, és 7 percet(!) bírt az aksi.

Hogy lehet megállapítani hogy mennyi idős egy gabonasikló?

Legjobb válasz: Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.

Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.
A kérdező hozzászólása: sajnos õ sem tudta csak annyit hogy tavaly évvégi születésû. Egyébként 30-35cm körül van.
Olyan 4-6 hónapos lehet szerintem.

Hónap elején kezdtük a kóstoltatást 3, 5 hónaposan védőnői javaslatra. Ebédre és vacsorára tápszert kap a pici, a többi evés anyatej. Honnan lehet megállapítani, hogy mennyi az a mennyiség, ami elég neki ilyen idősen?

Túl vagyunk az almán, a répán, most megy a kettő összekeverve. Szopizás előtt vagy után jobb kóstoltatni? Az üveges bébiételt felbontás után le lehet fagyasztani?

Legjobb válasz: Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?

Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?
Én is ezt akartam kérdezni, ugyan mi oka lehetett a védõnõnek, hogy hozzátáplálást javasolt 3, 5 hónaposan? :( Mindenképp szopi után adj neki bármit, különben elválasztod a kelletténél hamarabb, de szerintem felesleges elsietni, akár hónapokig is élhet tejen és almán, felesleges megterhelni a szervezetét. De ha nagyon sietni akarsz vele, akkor krumpli, sütõtök, körte stb. Az üveges bébikaját szerintem nem lehet fagyasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos elég kevés a tejem, hiába próbálok mindenféle tejszaporítót. Az az igazság, hogy örülök annak, hogy eddig is tudtam szoptatni, mivel egyedül maradtam a kicsivel. Apa szülés elõtt 2 héttel lelépett, így a stressz nem igazán volt elkerülhetõ. Természetesen szeretném még szoptatni, ahogy tudom. Lehet, hogy megpróbálom felváltani a tízórai és a déli etetést. A kicsikém egyébként elég nagy étvágyú, nem tudja mi az elég. :) )) Köszönöm még egyszer a segítségeteket.

A telsesen fekete macskám már nagyon őszül. Vajon hány éves lehet kb? Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi idős?

Legjobb válasz: Az állatorvos megközelítõleg meg tudja határozni, elsõsorban a fogai alapján.

Az állatorvos megközelítõleg meg tudja határozni, elsõsorban a fogai alapján.
Szerintem 10 éves körüli lehet.
9-10-11
A mi cicánk még nem volt egy éves és már õszült. A fekete németjuhász kutyusunk még nem volt egy éves, mikor már voltak fehér "hajszállai". Két fekete cicánk volt és mind a kettõ korán elkezdett õszülni.

Hörcsög nemét mikor lehet biztosan megállapítani? Még az ivarérettség előtt? Mennyi idősen lesz ivarérett?

Legjobb válasz: Elég könnyû. De hozzá kell szokjon a szemed. Tehát keríts valakit, aki már tudja, pl. engem.:) Kb. negyedóra elsajátítani, ha életedben elõször látsz hörcsögöt. A fiúnak óóóóriási heréje van, még felülrõl is látszik, alig bír menni tõle. Ha leül, megfogja a pici "kezeivel", és maga alá húzza, mert máshogy nem tudna leülni. De mivel szõrös az is, kicsit gyakorolni kell, hogy felismerd. Ez elég pici hörcsögnél is már ekkora, néhány hónaposnál fiatalabbat még én nem láttam, ugyhogy az alsó korhatárt nem tudom Neked sajnos megmondani.

Elég könnyû. De hozzá kell szokjon a szemed. Tehát keríts valakit, aki már tudja, pl. engem.:) Kb. negyedóra elsajátítani, ha életedben elõször látsz hörcsögöt. A fiúnak óóóóriási heréje van, még felülrõl is látszik, alig bír menni tõle. Ha leül, megfogja a pici "kezeivel", és maga alá húzza, mert máshogy nem tudna leülni. De mivel szõrös az is, kicsit gyakorolni kell, hogy felismerd. Ez elég pici hörcsögnél is már ekkora, néhány hónaposnál fiatalabbat még én nem láttam, ugyhogy az alsó korhatárt nem tudom Neked sajnos megmondani.
A himek hatsoja feltunoen hosszabb es 3 het utan mar a herei is kifejlodnek.A nosteny hatsoja rovidebb.Az ivarerettsegukben meg nem vagyok biztos , h mikortol van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!