Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet használni (24 db)

Mennyi idősen lehet használni kerékpáron gyerekülést?

Legjobb válasz: gyerekülést bármikor legfeljebb gyereket nem mindegy mikor amikor már stabilan ül,de lehet még késõbb..

gyerekülést bármikor legfeljebb gyereket nem mindegy mikor amikor már stabilan ül, de lehet még késõbb..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, a gyerek mekkora legyen!
több mint egy évesen ült bele.
A kresz szabályai szerint, a már stabilan ülni tudó gyermeket lehet szállítani kerékpáron gyermekülésben.
Én is szeretnék majd gyerekülést, mert imádok bicajozni. Gyerekemet meg majd csak akkor fogom benne vinni, ha nem csak stabilan ül, de állni is tud. Elég macera, ha olyan helyen állok meg, ahol hirtelen a bicajt nem tudom megtámasztani, a gyerekemet meg nemtudom letenni, mert még nem áll a saját lábán.

Az úgynevezett háti hordozót mennyi idős kortól, mennyi ideig, biciklizéshez lehet használni? Nem egészségtelen?

Legjobb válasz: Az tuti, hogy biciklizéshez nem lehet használni. Ha már fel tud ülni a babád magától, akkor már nem egészségtelen neki, neked pedig akkor ha birod :)

Az tuti, hogy biciklizéshez nem lehet használni. Ha már fel tud ülni a babád magától, akkor már nem egészségtelen neki, neked pedig akkor ha birod :)
Nekünk is van háti hordozónk, de kerékpáron nem használjuk, mert szerintem nem biztonságos. Bár nem eshet ki belõle, de bicajozás közben az ember az egész testével egyensúlyoz, hátrafordul, ha kanyarodik, stb., szóval a gyerek feleslegesen rázkódik benne. Nálunk a férjem bringáján van egy gyerekülés hátul, abban jól be lehet kötni az egész testét és a lábacskáit. Általában egy fél óra után el is szokott benne aludni. Egyébként gyalogosan azóta használjuk a hordozót, mióta egyedül felül (7 hónap), de huzamosabb ideig nem szeret benne lenni, valószínûleg azért mert nem lát ki belõle rendesen.

Mennyi idős kortól "lehet" fojtó nyakörvet használni?

Legjobb válasz: Nincs korhoz kötve, ha szükséges, akkor szükséges. De mondjuk kölyökre én nem raknék feltétlenül fém fojtót, inkább vennék egy retrieverpórázt, vagy egy hasonló kerek keresztmetszerû szövet fojtót, néha lehet látni boltokban. Bár igazából ha valaki nem bír el egy olyan fiatal kutyával, akinél még fel kell tenni ezt a kérdést, azon a fojtó sem segít. Inkább szakembert keresnék, mint új nyakörvet, mert a legjobb eszköz is hatástalan lesz olyan kézben, aki nem tudja, miért és hogyan kell használni.

Nincs korhoz kötve, ha szükséges, akkor szükséges. De mondjuk kölyökre én nem raknék feltétlenül fém fojtót, inkább vennék egy retrieverpórázt, vagy egy hasonló kerek keresztmetszerû szövet fojtót, néha lehet látni boltokban. Bár igazából ha valaki nem bír el egy olyan fiatal kutyával, akinél még fel kell tenni ezt a kérdést, azon a fojtó sem segít. Inkább szakembert keresnék, mint új nyakörvet, mert a legjobb eszköz is hatástalan lesz olyan kézben, aki nem tudja, miért és hogyan kell használni.
(És kölyök alatt most a fél éves kor körüli és feletti korosztályt értem, még mielõtt bárki kitalálja, hogy a két hónapos kutyára is gond nélkül adnék fojtót :) )
Akkor, ha már megbízhatóan jön laza pórázon, nem ijed meg ugató kutyáktól, mellette elhúzó autóktól sem, különben károkat okozhat a nyakcsigolyáinak egy erõs rántás. Nálunk ez mostanában jött el, 9 hónapos. Olyan, mintha rajta sem lenne. Én azért vettem, mert BH vizsgához követelmény az egysoros láncnyakörv, addig is szokjuk. A "fojtó" megnevezés eléggé durván hangzik, félreérthetõ, alapesetben nem szabadna fojtania, teljesen lazán lóg a kutyán. Nem tudom, mire kell, de a húzás ellen ne alkalmazd, tanítsd máshogy!
Félfojtóval kezdd, ennek egyik fele szövet a másik lánc így könnyebben átáll mert nem is olyan rossz érzés neki d emár csörög a lánc ha húz. Egyébként nem a kutya kora a mérvadó hanem a gazda képzettsége. Szóval ha full kezdõ vagy és nulla tapaszalatod van - kérdést gondolom ezért írtad ki mert lövésed sincs- többet ártasz vele mint használsz.Keress egy normális kiképzõt aki segít vagy kutyasulit.
Ne kezdj el használni! Ha mindenképp úgy gondolod, hogy már csak a fojtó lehet a segítség, akkor is keress fel egy normális iskolát, ahol tudnak segíteni a gondokban, és ha még mindig kitartasz a fojtó-szenvedély mellett, meg tudnak tanítani a helyes használatra. Addig is elégedj meg egy normális csatos nyakörvvel. Felelõtlenül, tudás és ész nélkül komoly gondokat okozhatsz mind az egészségében, mind a késõbbi nevelésében.


Mennyi idős kortól lehet párnát használni az alváshoz?

Legjobb válasz: Mi most vagyunk 16 hónaposak, és ismerõsöm tanácsára 1 hete tettem be neki párnát, hogyha szeretné használni, akkor tudja. Eddig még érintetlen

Mi most vagyunk 16 hónaposak, és ismerõsöm tanácsára 1 hete tettem be neki párnát, hogyha szeretné használni, akkor tudja. Eddig még érintetlen
nem jó a link
A kérdező hozzászólása: Bocsi, remélem ez már jó lesz : http://www2.depo.hu/fisher-price/oroszlanos_bebitaxi
szerintem ne ezt vedd itt nézz szét: http://smoby.hu/index.php?kat_id=0&akat_id=0 sokkal olcsóbbak, mert több funkciójuk van, pl. rá is tud ülni a picúr

Mennyi idös korig kell, lehet használni a légzésfigyelöt? Ha két érzékelö pados van. A két lapot szorosan egymás mellé kell betenni vagy maradjon közte hely (mennyi? )?

Legjobb válasz: A két lapot 10-15 cm távolságba kell tenni, és kb. 1 éves korig ajánlják. Nekem nem riasztott tévesen, és érzékeli, hogy hol a baba mégha el is mászik.

A két lapot 10-15 cm távolságba kell tenni, és kb. 1 éves korig ajánlják. Nekem nem riasztott tévesen, és érzékeli, hogy hol a baba mégha el is mászik.
A bölcsõhalál veszélye 1 éves korig áll fenn. Ha két lapos a légzésfigyelõ, nem kell szorosan egymás mellé tenni. Hogy mekkora hely van közte, az attól is függ, mekkora a matrac és mekkorák az érzékelõlapok. Lehetõleg a kettõnek együtt érzékelnie kell az egész matracot, mégis leginkább a baba alatt legyen a két lap. Nincs rá szabály, próbálgasd úgy, hogy rárakod a matracra a kezed. Ha bárhova rakod, érzékeli (nem kell mozgatni a kezed, elég, ha rárakod), akkor jó helyen van.

Mennyi idős kortól lehet a babának más kozmetikumokat is használni a gyógyszertáriakon kívül?

Legjobb válasz: ha nem allergiás hajlamú,akkor 6 hetes kor után nyugodtan lehet.

ha nem allergiás hajlamú, akkor 6 hetes kor után nyugodtan lehet.
Az én lányom 14 hónapos és még mindig mindenbõl a gyógyszertárit használom. Én meg vagyok vele elégedve. Csak samponnak használom a Niveát. Csak azért, hogy illatáradatban ússzon a sok kence-ficétõl nem használom, így sem "büdös", hanem ellenkezõleg: érzem a finom saját baba illatát! Ennél jobb nincs is.
Ha nem érzékeny a babád bõre, akkor akár néhány hetes korától használhatsz más kence-ficéket.De ismerned kell a babád bõrét.Az én kisfiam 4 hónapos, nagyon szívós kölyök, nem érzékeny a bõre sem.Én úgy fürdetem, hogy 1-2 napig Johnson's, aztán 1-2 napig gyógyszertári fürdetõkrém.De tényleg babája válogatja.Picikém 3, 5 hónapos korában, mikor nem figyeltem oda, lenyalogatta a kanalamról a 6 hónaposoknak való bébiételt (én akartam megenni, mert mire õ megehette volna, lejárt volna a szavatossága), jó nagy kanál volt, semmi baja nem lett tõle, és kiabált, hogy adjak még neki...Persze nem adtam, hiszen bepánikoltam, hogy valami baja lesz tõle, de semmi!!!Viszont más babáknak a bõrük is, pocakjuk is érzékenyebb, úgyhogy én a helyedben megvárnám a 3 hónapos kort, én is csak akkor próbáltam ki a Johnson's-t, mert elfelejtettem gyógyszertárit venni...
A kérdező hozzászólása: lehet hülye kérdés de a haját is a fürdetõkrémmel moshatom?
A haját is lehet fürdetõkrémmel. Egyébként én sose használtam a gyógyszertári fürdetõt. Eleinte Gabit, majd a Neogranormonos fürdetõt sampont használtam. Mindég gyönyörû volt a bõre.
a gyógyszertári cuccok is kõolajszármazékok...

Mennyi idős kortól lehet bolhaírtó pórt/nyakörvet/sprayt használni?

Legjobb válasz: Spot-ont már 6 hetesen rá lehet tenni a kiskutyára. A többit nem.

Spot-ont már 6 hetesen rá lehet tenni a kiskutyára. A többit nem.
nyakörvet 3 hónaptól, de én tudok olyat aki már 2 hónaposan rárakta a kutyára és semmi baja sem lett.
Szia! Frontline spray-t 2 hetes kortól. Üdv.

Mennyi idős korig lehet használni egy bébiőrt?

Érdemes venni?

Legjobb válasz: Mi elég sokáig használtuk, fõleg a délutáni alvásoknál volt hasznos, én tudtam tenni-venni a kertben pl. De most már a harmadikkal használjuk, szóval megvan 10 éve, megérte megvenni. De van akinek a garzonban felesleges mondjuk, mert mindent hall anélkül is. Sokmindentõl függ, hogy kinek mi éri meg.

Mi elég sokáig használtuk, fõleg a délutáni alvásoknál volt hasznos, én tudtam tenni-venni a kertben pl. De most már a harmadikkal használjuk, szóval megvan 10 éve, megérte megvenni. De van akinek a garzonban felesleges mondjuk, mert mindent hall anélkül is. Sokmindentõl függ, hogy kinek mi éri meg.
Lehet használni 18 éves koráig is ha hagyja, de általában az elsõ évben szokták.
Elsõ vagyok, mi kb. 3 éves korig használtuk és fogjuk használni.
Sokáig! A fiam még csak másfél éves, de kertes házban áldás a bébiõr. De pl. barátaink nyaraláshoz még most is viszik az 5 éves lányuk mellé!
Én is nagyon szeretem.Mi is kertes házban lakunk és amikor a pici elalszik, a nagyobb tesóval megyünk ki a kerte és igy nyugodtan kertészkedünk, játszunk :) Érdemes igen és hát hogy meddig?az attol függ meddig van rá szükség.

Mennyi idős kortól lehet elektromos fogkefét használni egy kisgyereknél? Ti mikor vettetek neki?

Legjobb válasz: A dobozon általában 5+ van, mi kb. másfél éves korában használtuk pár hónapig, mert jöttek a fogai, és jól esett neki, ahogy az ínyét masszírozta.

A dobozon általában 5+ van, mi kb. másfél éves korában használtuk pár hónapig, mert jöttek a fogai, és jól esett neki, ahogy az ínyét masszírozta.
Barátnõm a fiának már 2 éves kora elõtt is használta.
Az én fogorvosom aki szerintem szuper jó orvos, és 2 kisgyereke van, õ azt mondta, hogy 2 éves kortól azt használjuk. Mi is azt használunk, õ is azt fog.
Kb 2 éves korától azzal mossa.
2 éves volt, amikor vettünk neki egy DM-es márkájút. Nagyon szerette, de elromlott. Akkor vettünk neki egy Oral B-t, 4 és fél éves, és a mai napig ezt használja.
A kérdező hozzászólása: Szerintem akkor veszek neki én is egyet, most a DM-Ben egy csomó 25%os kupon van Oral B, Signal, meg hasonló termékekre. Amúgy 2 éves a lányom, és szeret fogat mosni, de ezzel szerintem alaposabban lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!