Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet egy (90 db)

Mennyi idős lehet egy 15 cm hosszúságú patkány 13cm-es farokkal?

Pár napja van meg a patkányom, azt mondták 1 hónapos, de ez szerintem kevés ekkore nővéshez, aki ért hozzá kérem irja meg mennyi idős lehet.

Legjobb válasz: Egy ekkora patkány már majdhogynem kifejlett. Kb. 3 hónaposra saccolnám.

Egy ekkora patkány már majdhogynem kifejlett. Kb. 3 hónaposra saccolnám.
Egy egy hónapos patkány kb. akkora, mint egy egér. A 15 centi még kifejlett méretnek is megteszi kisnövésû példányoknál, akár öreg is lehetne. Hím vagy nõstény egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: hím, de nem olyan széles átmérõjû v hogy irjam..:P mint egy kifejlett patkány...

Mennyi idősen lehet egy gyerekre szandált adni zokni nélkül?

Lehet, hogy hülye kérdésnek tűnik, de első gyerek, és semmi tapasztalatom nincs. Azt tudom, hogy azért kell rájuk, hogy ne dörzsölje ki a szandál. De nem meleg az úgy nekik? És meddig jó, ha így adjuk rá?

Legjobb válasz: Én mindig adtam rá zoknit- úgy kényelmesebb volt neki. Aztán a homokozóban úgyis levehette a cipõvel együtt

Én mindig adtam rá zoknit- úgy kényelmesebb volt neki. Aztán a homokozóban úgyis levehette a cipõvel együtt
Egy megfelelõ méretû és kiképzésû szandál nem töri fel. Az viszont igaz, hogy ha homok megy alá, az nem jó, tehát homokozóban vagy mezítláb, vagy zokni+cipõ.
tényleg hülye kérdésnek tûnik, bocs! :) ha jó idõ van akkor adj rá zoknit mert kényelmes és nem fázik meg a lába szandiban, ha meleg van, sõt kánikula akkor meg eszedbe se jusson ráadni zoknit, mert az hagyján, hogy nem is kényelmes az izzadt zokniban sétálni, de még gombás is lesz a lába
Szerintem kezdettõl lehet, de én nem adok. Szerintem nem gusztusos és nem is jó érzés. Sokkal jobban izzad a láb zokni nélkül, mint jóféle pamutzokniban. Ha kidörzsölné a szandál, azt amúgy jelezni fogja a gyerek! :)
én ezen nem gondolkoztam és nem dörzsölte ki a lábát a szandi :) a kisfiamra nem adtam semmilyen lábbelit az elsõ nyarán, õ mezítlábazott vagy ha hidegebb volt mamuszt kapott, de akkor még csak mászott. A második nyáron, akkor 1, 5-2 éves kora közt volt már simán, szandi nélkül hordta a szandit. Alányom idén nyáron 1, 5 éves, õ is zokni nélkül fogja hordani.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Eddig Siesta és Elefanten cipõi vannak, a szandija is ilyesmi lesz majd. Akkor nem kell zokni bele. Köszi szépen!

Kb mennyi idős lehet egy 4 cm-s ékszer teknős?

Állatkereskedésb?l van és ott nem kérdeztem meg... vki vélemény?köszi

Legjobb válasz: minimum 10 éves.

minimum 10 éves.
A kérdező hozzászólása: 4 cm-s? kisteknõs ... nem tudom h lenne 10 éves.... szoval?
kb. 1 év alatt, de nem biztos ;), az én tekim 6 cm és fél éves
A kérdező hozzászólása: köszi:)
az én teknõsöm 7-8 cm és 1 és fél éves. ! még , h 10 éves :D

Mennyi idősen lehet egy babát legkorábban élményfürdőbe vinni?

Legjobb válasz: Bár mi nem voltunk, csak mikor 9 hónapos volt a lányom, de akik babauszásra járnak, õk már a pici 2 hónapos korától járnak.

Bár mi nem voltunk, csak mikor 9 hónapos volt a lányom, de akik babauszásra járnak, õk már a pici 2 hónapos korától járnak.
Szia!Nälunk 3 honapos kortol van babauszäsi tanfolyam, en järok a kislänyommal mär 3 honapja(IMÄDJA).Mi järunk vele usziba is.Igaz nem elmenyfürdö, de a kiscsaj elvezi.De fel oränäl toväbb nem szoktunk a vizben lenni.Fel ora szünet es ujra pancsi. most 8 honapos a Lara länyom

Egy tacskónak mennyi idősen lehet kölyke mennyi kölyke lehet és mennyi időbe telik a vemhesség?

Legjobb válasz: Mint minden másik kutya, a tacskó szuka is 7-8 hónapos kora környékén válik ivaréretté. Ekkor már ivarérett, de lelkileg, szellemileg még kölyök! A 3. tüzelésnél, másfél éves korban lehet legkorábban pároztatni. A vemhesség kb. 60 nap. Az alomszám változó, a standard 6-8 ír, de lehetnek eltérések. Ha nem tenyész állat, érdemes maximum az elsõ tüzelés után ivartalaníttatni. Nem kell neki vemhesnek lenni...

Mint minden másik kutya, a tacskó szuka is 7-8 hónapos kora környékén válik ivaréretté. Ekkor már ivarérett, de lelkileg, szellemileg még kölyök! A 3. tüzelésnél, másfél éves korban lehet legkorábban pároztatni. A vemhesség kb. 60 nap. Az alomszám változó, a standard 6-8 ír, de lehetnek eltérések. Ha nem tenyész állat, érdemes maximum az elsõ tüzelés után ivartalaníttatni. Nem kell neki vemhesnek lenni...
Minek akarsz kiskutyát neki? Ez neki nem túl jódolog, csak mondom. De mielõtt vmi baj lenne. 1, 5 éves kortól, a kölykök száma változó, lehet 6, v annál több is. 60 +-3 nap a vemhességi idõ. De tényleg nem nagyon kéne , mert nagyon kicsi fajta kutya, ha nincs folyamatosan állatorvosi felügyelet alatt, nagy bajok történhetnek vele, akár bele is pusztulhat, fõleg, hogy ha az elsõ vemhessége, és megijjed, nem tudja mit kell csinálni (képletesen).
Ugyanannyi idõsen mint más kutyáknak, ugyanannyi idõbe telik mint más kutyáknak. És ne szaporíts!
Ahányszor csak akar, nehogy kiürüljenek a menhelyek.
09:44, te is nagy ész lehetsz! "kihalt volna a tacskó faj" A tacskó, az nem faj. Menj vissza az általános iskolába, van még mit tanulnod!
Mindjárt megtudhatjuk, hogy a teljes tacskóállomány 2 kanra vezethetõ vissza, akiket rendszeresen hordtak mindenfelé szaporítani. Adjunk hálát, hogy nem halt ki a "faj"
Kedves elsõ, nem lehet valaki CSAK kíváncsi, függetlenül attól, hogy van-e kutyája vagy nincs? Ha én feltenném a kérdést, hogy mennyi idõsen és hány kiskutya születhet egy dalmata párnál, le lennék hurrogva, és senkinek se jutna eszébe, hogy csak a népszerû 101 kiskutya történetrõl jutott eszembe?
*akarom...
Kedves elsõ hozzászóló. Van neked kutyád egyáltalán? Azt levágtam, hogy tacskód sosem volt. Nekem tacskóm van és sõt már elõtte is volt 2. Igaz nekem kan volt mindegyik, de rendszeresen hordtuk pároztatni, az ellésnél semmi ilyen probléma nem adódott amiket felsoroltál, mert ott is jelen voltunk. Ha így lenne ahogy leírtad kihalt volna a tacskó faj.
(Állattenyésztést tanultam) A kutya 7-8 hónapos kora körül válik ivaréretté, mint ahogy elöttem is írták. DE más az ivarérettség és más a TENYÉSZ érettség. Csak a tenyész érett egyedeket lehet pároztatni. Harmadik tüzeléstõl. Ám a vemhesség altt, illetve az ellésnél lehetnek komplikációk. Utóbbi esetében rámegy a szuka is és a kölykök is. ( elpusztulnak ) Ellés után elõfordulhat, hogy az anya nem fogadja el a kölyköket. Ilyenkor nem szoptat, vagy rosszabb esetben megöli õket. ( tapasztalat )
Mint minden más kutya fajta, 7-8 hónapos kora körül válik ivaréretté, de én 1, 5-2 éves koráig nem vonnám tenyésztésbe, mint ahogy a nõk is 14 éves korukban menstruálnak elõször, de lelkileg még nem érettek a terhességre, így egy kutya sem. És nem egészséges 3-4 alomnál többet elhozni élete során egy kutyától, és évente max. 2-szer elljen. És miután kivontuk a tenyésztésbõl érdemes ivartalanítani, hogy késõbb ne legyenek balesetek és sok öregkori problémát is meg lehet vele elõzni (pl.méhgyulladás), plusz az általában kellemetlen dolgokkal járó tüzelés is megszûnik. A vemhesség általában 63 nap, de változó ez függ attól, hogy a tüzelés melyik idõszakában történt a párzás, attól, hogy mikor termékenyült meg a pete, és még sok dologtól. De a vemhesség és a szoptatás ideje alatt érdemes magasabb energiatartalmú tápot adni szukának, ugyanis ezek eléggé rendesen megviselik a szervezetét. Ilyenkor minõségi eledelt kell kapnia, abból is a speciálisan vemhes/szoptató szukáknak vagy aktívan dolgozó, sportoló kutyáknak készült tápot érdemes venni. Ultrahangra a párzástól számított 20-23.-ik napban már lehet menni ultrahangra, hogy egészségesek-e a kölykök, és, hogy vannak-e egyáltalán, bár a számukat még így is elég nehéz megmondani. A szuka testhõje szülés elõtt a normális 38.5°-39°-ról 37°-ra csökken. A kiskutyák világrajövetele közt eltelhet akár 1 óra is, de ha a szukán látszik, hogy vajúdik, de nem jön kutyus, érdemes kihívni a dokit, mert lehet, hogy egy kölyök megakadt valahol a szülõcsatornában. A kiskutyákat miután az anyjuk letisztította õket, segítsük az emlõkhöz, az egészséges kutyus azonnal szopni kezd, de minden esetre a szülés elõtt még fektessünk be tápszerre, amit gyorsan kézhez vehetünk, ha a kiskutyus nem akar szopni. Jó dolog egyébként ha csinálunk/veszünk egy elletõládát, ahova könnyen felszerelhetjük a melegítõlámpát is. Érdemes egy könnyen mosható/tisztítható gumiszõnyeget az aljára tenni, és kibélelni olyan puha rongyokkal, pokróccal amit nem sajnálunk. Itt egy kép: http://www.slando.hu/photos/live/84/muanyag_elletolada_elado.. Fontos a perem, mert így a picik nem tudnak szökdösni, persze amíg nem jönnek rá a kijutás módjára :)
, , és sok öregkori problémát is meg lehet vele elõzni (pl.méhgyulladás), " Nagyon jó dolgokat írtál! :-) Bocsi de muszáj kijavítanom. A méhgyulladás kortól független. Jelentkezhet az elsõ tüzelés után is. Akkor alakulhat ki, amikor nem tisztul le rendesen. Öregkorban viszont elõfordulhat ciszta / ák a petefészken, vagy a méhben. És emlõ daganat.

Egy 7 cm-es (hieroglifás) ékszerteknős kb mennyi idős lehet?

Legjobb válasz: A növekedése nagyban függ attól,hogy mennyi kaját kap.Kb.1,5-2cm-es a páncélhossza,amikor kikel a tojásból,és minden napos etetés mellett havonta kb.0,7-1 centi nõ.Tehát a tiéd,ha minden nap kapott elég kaját,akkor most nagyjából 5-7 hónapos lehet(szóval fél év körüli):).

A növekedése nagyban függ attól, hogy mennyi kaját kap.Kb.1, 5-2cm-es a páncélhossza, amikor kikel a tojásból, és minden napos etetés mellett havonta kb.0, 7-1 centi nõ.Tehát a tiéd, ha minden nap kapott elég kaját, akkor most nagyjából 5-7 hónapos lehet(szóval fél év körüli):) .

Mennyibe kerül és mennyi idősen lehet elvégezni egy ringtitkári tanfolyamot?

Legjobb válasz: ingyen volt az utolso, ha meoe tag vagy korhoz nincs kötve szerintem, olyan 16 éves kortol voltunk a csapatban de hogy öszinte legyek nem tudom lesz-e mostanában, az europa kiállitás elött volt, mert oda kellett egy csomo ember .. talán a világkiállitás elött is lesz (az ugye 2013)

ingyen volt az utolso, ha meoe tag vagy korhoz nincs kötve szerintem, olyan 16 éves kortol voltunk a csapatban de hogy öszinte legyek nem tudom lesz-e mostanában, az europa kiállitás elött volt, mert oda kellett egy csomo ember .. talán a világkiállitás elött is lesz (az ugye 2013)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszod uhha hát akkor jövõre nem is igazán van esély arra, hogy legyen?
nem tudom, de szerintem nyugodtan hivd fel a meoe-t a http://www.kennelclub.hu-n megtalálod az elérhetõségeiket ha lesz tanfolyam azt is itt fogják meghírdetni ha tudok segíteni a írj nyugodtan privit
Helyi szervezetek is szoktak tartani cacibok elõtt.

Ma befogadtam egy édes kis keverék kutyust. Nem tudom mennyi idős lehet, de talán pár hónapos/ fél éves körül. Nagyon sírt, mikor egyedül hagytam, mit lehet tenni? ( Többi lenn. )

Nem volt még kutyám ő az első. És egyenlőre betettük őt egy nagyobb zárt helyre a tárolóba odakinn, hogy ne szökjön el. A probléma az, hogy sír, mert egyedül hagytam. A kérdésem pedig az lenne, hogy, ha azt a helyet megszokja ott, de később máshova zárjuk éjszakára, akkor ugyan úgy sírni fog a másik helyen is vagy megszokja, hogy esténként egyedül van?

Legjobb válasz: Nem tudod bevinni a házba? Ha csak pár hónapra is, utána is ki lehet szoktatni, de megtanul alkalmazkodni, beilleszkedni közétek, ha veletek van az elején :)

Nem tudod bevinni a házba? Ha csak pár hónapra is, utána is ki lehet szoktatni, de megtanul alkalmazkodni, beilleszkedni közétek, ha veletek van az elején :)
Uj meg neki a hely. Meg kell szoknia. Ha minden este magara hagyod, megszokja egy ido utan, ne aggodj. Ez meg csak az elso esteje egyedul :)
jól van a kutyus?
majd meséld el mi volt az orvosnál!
A kérdező hozzászólása: Holnap viszem õt, tegnap este kinn hagytuk õt a teraszon szundított, csináltunk kuckót és nem sírt. :)
Állatorvos látta? Most is sír még? Azóta hogy van a kutyus?
A kérdező hozzászólása: Utcáról. :)
Honnan fogadtad be? Menhelyrõl vagy utcáról?
Mi vettünk neki egy plüss kutyát a lomosban, ahhoz szokott hozzábújni. Amikor áttettük a végleges helyére, vittük vele a kutyáját is. Csak az elsõ helyén sírt (egy ideig), a véglegesen már nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) Nem a házba semmiképp nem hozok be állatkát akármennyire is édes meg sajnálom. :S Meg kell szoknia a dolgokat.
Tapasztalatból mondom, hogy kell még neki egy kis idõ, amíg megszokja! Mi 3/4 éve fogadtunk be az utcáról egy kutyát, a beköltözés után még egy hónapig sírt éjszakánként, bár nem minden este, de volt, hogy alig akarta abbahagyni... Nem tudtunk mit tenni, eleinte lementünk hozzá, babusgattuk, de ekkor csak még jobban vonyított, nyöszörgött, úgyhogy inkább hagytuk. Szép lassan le is szokott róla. :)
A kérdező hozzászólása: Jelentem a kutyus nagyon jól van, egészséges és nagyon kis pimasz lett. :DD Az állatorvosnál minden okés volt, kb. 7 hónapos most. :) Végül a teraszon lett a helye...és sírni nem szokott már. :)

Egy 3-4 cm-es teknős mennyi idős lehet kb? Pl. Egy sárgafülű ékszerteknős?

Legjobb válasz: Juj az még nagyon pirinyó, szerintem 1,5 hetes kb, de még lehet annyise. (:

Juj az még nagyon pirinyó, szerintem 1, 5 hetes kb, de még lehet annyise. (:
Lehet sokkal idõsebb is, ha nem táplálták megfelelõen vagy nem volt megfelelõ a hõmérséklet.
Szomszédom ékszer teknõse 5 cm és 15 éves, enyém 8 éves és kb 20 centis mert én szabadban tartom tavasszsal, nyáron
Az én vörösfülû ékszertekim 6 éves és még csak 8cm hosszú
az en sargafulu teknosom 4cm, es 1honapja kaptam...es uzletben pedig kitudja miota ott volt
Ha egy éves korára nem nõ meg legalább 8-10 centire akkor ott valami baj van, nagy valószínûséggel alultáplált, vagy csak nem megfelelõ kajával táplált. Esetleg túl kicsi az akvárium, vagy nincs lehetõsége napozásra ami szintén nagyon fontos. Fagyasztott vagy élõ halat mindenképp kell adni nekik. Egyébként a kérdésre válaszolva mi is kb akkorán vettük õket :) kb 2 hetesek olyankor.
rajtam is tudnátok segíteni? most karácsonyra kaptam babát(ékszerteki)akkor még csak 3-4 centisvolt most kb. 1dm. mennyi idõs? honnan tudom hogy fiú vagy lány?
az én tekim 6cm es akkor menyi idõs???? léci segitsetek

Meglehet valahogy állapítani egy kis nyusziról, hogy mennyi idős lehet kb?

Sajnos ahol vettem ott nem tudtak konkrétat mondani.

Legjobb válasz: Ha kereskedésbõl vetted, fiatal lehet még. Sokszor 2-3 hetes korukban választják el az anyukájuktól 6 hét helyett. Tudsz róla fotót felrakni? Milyen fajta?

Ha kereskedésbõl vetted, fiatal lehet még. Sokszor 2-3 hetes korukban választják el az anyukájuktól 6 hét helyett. Tudsz róla fotót felrakni? Milyen fajta?
Ha mutatsz fotót, és megmondod milyenfajta(bár lehet hogy e nélkülis)akkor kb.-re meglehet mondani:)
A kérdező hozzászólása: Alexandra!Elvileg írtam neked neked, sok helyen olvastam a válaszaidat és benned nagyon bízok, kérlek írj!Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!