Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet az (66 db)

Mennyi idős lehet az embrió?

20 nappal vagyok peteérés után mennyi idős lehet a picike? :)

Legjobb válasz: 5 hetes, 2 napos, ha 100%-ban akkor volt ovulációd.

5 hetes, 2 napos, ha 100%-ban akkor volt ovulációd.
A kérdező hozzászólása: 100%lék hogy akkor volt. köszönöm a gyors válaszod :)
Az 5 hét 2 nap hogy jött ki? Attól függ a ciklus hányadik napján volt peteérés. Meg igazából a menstruáció elsõ napjától kell számolni. Az mikor volt?
A kérdező hozzászólása: hát úgy volt hogy Szeptember 19.én és 20.án volt egy 2 napos. szeptember 29, 30, 1, 2 , 3 volt peteérésem. szombaton 2 tesztet csináltam (hihetetlen volt annyira vártuk :) ) mind a kettõ pozi lett meg tegnap reggel is csináltam az erõsebb pozi lett jóval :) orvos miatt is kérdezem de szerintem még korai menni.
Szerintem akkor 4 hét 5 napos. 6-7 hetesen érdemes orvoshoz menni, ha addig nincs gond, görcsölés, vérzés, stb...

Mennyi idős lehet a leírtak alapján? Kb. mennyi idős gyerekre jellemzőek az alábbi dolgok?

- felismeri a járm?veket (busz, autó, traktor, betonkever?, kamion, tank, bicikli, motor, ment?...stb.) és meg is nevezi ?ket

Legjobb válasz: 2-3 éves?

2-3 éves?
Én is úgy gondolom, mint elõttem: van amelyiket hamarabb tudta, van, amelyiket késõbb, de 3, 5 éves korára minderre képes volt. Autót, traktort és teherautót már 1 éves kora után nem sokkal megkülönböztetve mondta (nyilván nem tisztán). Tehát én is olyan 3 éves gyerekre mondanám jellemzõnek, hogy ezt mind tudja.
Nekem most 3 évesen tudja ezeket a fiam. Fõleg ezen akadt meg a szemem: -folyamatában emlékszik dolgokra, a saját szavaival el is mondja (hol volt, kivel és mit csinált) - felismeri a saját, vagy rokonok lakóhelyét, mondjuk az utca elején, vagy egy keresztezõdésnél . Ezt pár hónapja vettem észre nála, h mondogatja.
2, 5-3, 5 ig terjedõen de gyerekfüggõ.Három éves korára mindet tudta a felsoroltakból a fiam, de pl a kulcsot már másfél évesen is a zárba dugta :)
Ezt elég nehéz megmondani, mert minden gyerek máskor kezd el beszélni. Kb. 2.5 éves korra tippelnék.
Fiam 3éves másfél éves kora óta így alakul: felismeri a jármûveke, 2évesen meg is nevezi, kulcsot zárba illeszt(volt szökés is:(), felismeri a saját kapunkat- nagyszülõkét 1háznyiról, mesél, ismeri az irányokat(utasításra mutatja), 3évesen személyeket összekapcsol hellyel közzel jól, utca végébõl hazatalál, nagyszülõkhöz is, be sem áll a csipogója, elég régen történt dolgokat is el tud mondani. Halkan-hangosan kb sose fogja:D 17hónapos lányom: felismeri a jármûveket busz autó motor meg is nevezi helyesen, kulcsot próbálja zárba tenni ahol feléri, ismeri az irányokat, hazatalál egy háznyiról, a többihez még nincs elég szava, tudása.
Nekem inkább 2, 5 -3. Fõleg ha meg is nevezi. Mert pl lányom 2 évesen kezdett jobban beszélni.
20-24 honapos kora kozt tudta ezeket a fiam, kiveve a kulcsot, az meg nem megy neki, most 27 honapos.
2 éves, vagy picit fiatalabb, olyan 20 hónapos. de ezek a felsoroltak nem 1xre jelentkeznek ám, mert a lakóhelyeket és jármûveket már hamarabb felismeri (1 év után nem sokkal), kulcsot kb. másfél évesen beteszi a zárba, de az irányok meg a személyek egymáshoz kapcsolása késõbbi képesség, 2 év körüli.
Az én kisfiam 2, 5 és 3 éves kora között ezt mind tudta már. Van köztük olyan, mait kicsit elõbb is.
ügyes a babád. persze ez sokban függ attól is hogy korán kezdett el beszélni :) mert ugye az az alapja mindennek :) én írtam hogy 22 hónapos a lányom. nekem mostanában kezd el ragozni, 2-3 szavas mondatokat mondani. a barátnõm kislánya 1, 5 évesen már szépen beszélt és olyan kis okosságokat mondott :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, meglepõdtem. :) Még nincs másfél éves. Az utcában nagyon sok szomszéd házát megismeri, mondja, hogy ki lakik ott, hogy hívják a kutyákat, macskákat. Ha szóba kerül itthon valamelyik szomszéd, akkor is mondja rögtön a kutyája nevét. Múltkor az apukájának elmondta (nem mondatokkal, csak szavakkal, hogy játszón volt, a barátnõm kislányával, és hogy a kislány motorozott. Olyan dolgokat tud, mond, hogy én sokszor csak pislogok, hogy ezt meg honnan szedte? Nagyon figyelmes gyerek, és borzasztó jó a memóriája is. Múltkor egyik ismerõsöm autója volt nálunk, voltak benne kupakok. Ma megint itt volt az autó, beszállt, és azonnal mondta, hogy kupak, és kereste is ott, ahol voltak. Pedig több hete volt. Néha már-már félelmetes, mennyi mindenre emlékszik. :)
Fiam 22 hós, az általad felsoroltakat már egy ideje tudja.
lányom 22 hónapos.belõle kiindulva olyan 2-2, 5 évesre tippelek. a lányom is felismeri a jármûveket bár betonkeverõt, tankot nem látott még, tv-t meg nem sûrûn néz :) emlékszik kivel mit csinál. ha itthon pl. tyukot lát, mondja hogy apósom, azaz nagyinál papó tyuk. az irányokat ismeri, ha mondom hogy hangosabban kiáltson valakinek akkor úgy kiált. megmondom õszintén a lakóhelyes dolgot még nem volt eszembe megfigyelni nála :) emlékszik mondjuk arra hogy egy hónapja egy bohóc adott neki lufit, azaz az apja vette el, azt úgy mondja: bóc (bohóc) apa léggömb :) na várjuk a kort :) én erõsen húzok a kettõhöz :)
Hát olyan 3 és 4 éves közötti gyerekre gondolok! Barátnõm kislánya 2, 5 és ilyeneket nem nagyon tud még: folyamatában emlékszik dolgokra, a saját szavaival el is mondja (hol volt, kivel és mit csinált) - felismeri a saját, vagy rokonok lakóhelyét, mondjuk az utca elején, vagy egy keresztezõdésnél - személyeket egymáshoz kapcsolja (xy, vele együtt lakik z, van egy kutyájuk, )
Ha mindent összevetve nézem akkor én is úgy gondolom, hogy ezeket együtt mind olyan 2, 5-3, 5 éves kora körül csinálja. Az enyém 4 éves, mindent tud egy ideje amit felsoroltál.
Szia! Ügyes a babád nagyon. Az én lányomis másfél éves, és hihetetlen dolgokat tud produkálni. Ezke nagy résézt tudja, mait felsorolátl. Amin pont tegnap lepõdtem meg, több, mint egy hónapja virágboltba voltunk, koszorút rendelni, és a virgáárus csaj, adott neki egy mûvirágot, berakta a fiókjába, tegnap pedig megtalálta, hozta oda hozzám, és mondta, hogy mag, mag, a csajszit Magdikának hívják:) :) :) :

Tengeri malac 1 kg súlyú, mennyi idős lehet? Meglepi lenne, az állatkereskedésben, ahol kinéztem, azt mondták, hogy 0, 5 éves körüli, de szerintem idősebb.

Legjobb válasz: A mi malackánk júliusban született. Igen jó bõrben van, gyakorlatilag egész nap eszik. Pont most, a kérdésed miatt felraktuk a konyhai digi mérlegre (+/- 5 gr-ot téved) és 707 gr (70 dkg). Nem vagyok malacszakértõ, de azt kétlem, hogy majd' 50 %-os eltérés lehet két közel azonos korú malacka között. Szerintem inkább valami ottragadt vén csont lehet szegény, akit senki nem vitt el fiatalon. De remélem, jönnek majd rutinos malactartók és õk is elmondják a tapasztalataikat.

A mi malackánk júliusban született. Igen jó bõrben van, gyakorlatilag egész nap eszik. Pont most, a kérdésed miatt felraktuk a konyhai digi mérlegre (+/- 5 gr-ot téved) és 707 gr (70 dkg). Nem vagyok malacszakértõ, de azt kétlem, hogy majd' 50 %-os eltérés lehet két közel azonos korú malacka között. Szerintem inkább valami ottragadt vén csont lehet szegény, akit senki nem vitt el fiatalon. De remélem, jönnek majd rutinos malactartók és õk is elmondják a tapasztalataikat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sokat segítettél.. :)
Szia! elsõ hsz. vagyok megint. Utána érdeklõdtem, és az egy év körüli tengik szoktak egy kiló körül járni, de meglehetõsen nagy eltérések vannak fajtánként, plusz a fajtatiszták nagyobbra nõnek, mint a keverékek, akár 20-30 dkg különbség is lehet két azonos korú malacka között. Ennél többet sajnos nem tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Neked a segítséget!!
Szia! Nálam van egy 4 hónapos egészséges kisfiú, kb. 30dkg. lehet, bár nem mértem le. Õ éppen gazdit keres. Jelképes összegért (300Ft), oda tudnám adni. Képet is tudok küldeni, ha érdekel. Még csak annyit, hogy az állatkereskedésbõl vásárolt malacok, általában elvadultak, és az elõéletükrõl sem lehet semmit tudni.

Kölyök kutyának mennyi idősen lehet már szilárd ételt adni? (Illetve bármi mást, mint az anyatej)

Legjobb válasz: 3 hetes kortól el lehet kezdeni kinálni vizbe áztatott pépes táppal.

3 hetes kortól el lehet kezdeni kinálni vizbe áztatott pépes táppal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
:)
Még egy szaporító. Remek!
Véletlenül születtek vagy szándékotok szerint? Milyen fajták? Egészségesek?
Én inkább táp helyett elõször tejbegrízt ajánlanék és majd utánna vízben áztatott tápot. Amikor a táp következik mindenképpen minõségi tápot kapjanak, mert ilyen korban rengeteget fejlõdnek, szükségük van a megfelelõ etetésre.
Gratulálok! :-)
ha még csak most maradt ki, akkor a babád kb akkora, mint egy riszszem. Persze, hogy nwm látszik az UH-n, fõleg, ha az hasi UH. Elkövetted azt a tipikus hibát, hogy fellelkesülve túl hamar mentél orvoshoz. A kimaradt vérzés után két-három héttel érdemes elõször elmenni orvoshoz. Ekkor már van szívcsõ-pulzálás is.
Ha az elmaradt menszesz után 1-2 napon belül csináltad a tesztet, akkor kb.5 hetes lehetsz.Teljesen normális, hogy nem látszik egyértelmûen semmi.Ne aggódj!1-2 hét és látszani fog UH-n az embrió.
A kérdező hozzászólása: Nov.11-én még megjött és a következõnek dec. 9-én kelett volna de nem.Dec.13-án csináltam tesztet 2 csíkos lett.És ma voltam dokinál.Tehát akkor az nem gond ha még nem látszódott?!Kicsit izgulok:)
Szia, ilyen koraterhességet hüvelyi uh-al esetleg ki lehet mutatni, hasival nem nagyon.Ne aggódj egy hét múva már biztos látszik a petezsák!
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi ultrahangom volt nem hasi nekem rögtön azt csinálta a doki.Sokáig nézegette mintha valami de nem volt meggyõzõ.Lehet tényleg korai még.Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Elküldött a doki menotest vizsgálatra illetve vizeletet kelett leadjak.Pozitív lett.Még nem tudtam visszamenni hozzá majd csak jövõhéten tudok.A pozítív menotest az tuti terhesség??
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál.Ismét hüvelyi UH-volt.De láttam a picikémet 7 hetes 5 napos:) :) Köszönöm mégegyszer a válaszokat.

Terhesség? Mennyi idős lehet? Miért nem láthatja még az ultrahang? Azt hallottam ha nincs semmilyen tünet ( hányás és hasonlók ) lehet, hogy kisfiú?

Az orvos szerint nem látszik az ultrahangon, mert hátrahajló méhem van. De még hozzáfüzte kb. 4-5 hetes lehet.(Dec.18) Elküldött vérvételre, hogy tehessek valamit a fa alá. 29360 lett a HCG szintem. Okt. 21-én volt utoljára havim. Émelygek semmi egyéb tünet. Január els? hetében megyek vissza a dokimhoz. Remélem akkor majd látszik majd a babám!!!

Legjobb válasz: Én is mikor elõszór elmentem,alig találta meg a petezsákot,azt mondta a doki,jóindulatúan egy petezsák amit lát.Vissza kellett mennem 1.5hét múlva,akkor már nagyon szépen látható volt a petezsák.Én is azért mentem dokihoz,mert azt hittem vagyok már 5 hetes,hisz az orvosok az utolsó menszitõl számolják,én is onnan számoltam,de mivel hosszabb a ciklusom késõbb történt a megtermékenyítés.Most 7 hetes vagyok.Remélem minden rendben lesz nálad is.Én is ugyan igy aggódtam,mint Te.

Én is mikor elõszór elmentem, alig találta meg a petezsákot, azt mondta a doki, jóindulatúan egy petezsák amit lát.Vissza kellett mennem 1.5hét múlva, akkor már nagyon szépen látható volt a petezsák.Én is azért mentem dokihoz, mert azt hittem vagyok már 5 hetes, hisz az orvosok az utolsó menszitõl számolják, én is onnan számoltam, de mivel hosszabb a ciklusom késõbb történt a megtermékenyítés.Most 7 hetes vagyok.Remélem minden rendben lesz nálad is.Én is ugyan igy aggódtam, mint Te.
A férjed szerint mit hallucinálsz? A terhességet? Fura, na mindegy ez a ti dolgotok. Ha még ennyire fiatal a terhesség, simán lehet, hogy nem látja még az orvos, sõt az a ritkább, ha látja. 7-8 hetesen érdemes elmenni elõször az orvoshoz (persze, ki az aki ki tudná ezt várni!) Mondjuk azt meg nem értem, hogy okt. 21-én volt utoljára havid, mert akkor már 10 hetes terhesnek kellene lenned! Mivel nekem okt. 23-án volt az utolsó menzeszem elsõ napja, és onnantól kell számolni. Nem novembert akartál írni??? Amúgy az meg, hogy fiú-e vagy lány, azt a tünetedbõl, a hasad formájából, meg, hogy mit kívánsz, ezekbõl nem lehet megállapítani. Ez csak egy népi hiedelem. Olyan, mint mondjuk az idõjárási babonák, vagy bejön vagy nem. Semmi alapja. Ez a spermácskától függ csakis, hogy éppen melyik találta meg a petécskét! :D
A kérdező hozzászólása: Mindent jól írtam le. A dátumok stimmelnek. Ezért kérdeztem, hogy mennyi idõs lehet kb.a babám, mert én is a szülési kalkulátorral 10 hetesnek számoltam ki magam! Közben meg csak 6-7 hetes. jó kis különbség 3-4 hét szért ez godolom nem mindegy. De majd a jövõ héten kiderül. REMÉLEM! Köszi a válaszokat.
Szia! Én sem teljesen értem, hogy hogyan lehetsz 5-6 hetes, hiszen nekem November 12-én volt az utolsó mensim, nekem dec. 27-én azt mondta a dokim, hogy 6 hetes vagyok. Szerintem ez nagyon kevés! Szerintem is menj el egy másik orvoshoz! Boldog babavárást!
Ne agggódj:-) Én harmadjára mentem vissza a dokihoz, mire látott valamit, addigra már 6hetes voltam szerinte, szerintem meg 7. Gratula a babóhoz.
Ha késõbb volt peteérésed nem féliõben, akkor még kisebb a baba és azért lehet, hogy még nem látja. A hányás csak a 5. hét körül jelentkezik, és nem is törvényszerû hogy lesz. Nekem nem volt sokáig. Aztán egyik reggel mint a villámcsapás úgy ért. Egyébként nekem is hátrahajló méhem van. Azt mondták nehezebb lesz így teherbe esnem, ehhez képest rögtön az elsõ hónapban...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, végre valaki aki megért. A Férjem szerint csak halucinálok. Köszi mégegyszer!
Szia Nekem kb annyi volt a tünetem hogy nõtt a cicim semmit nem kívántam jobban vagy kevésbé még hányingerem se volt egyszer se bárki a hasamra nézz egybõl azt mondja fiús hasam van és közbe kislány lesz tehát az ilyen dolgok semmit se jelentenek
Én az a válaszoló vagyok, aki kérdezte, hogy október, vagy november. Szóval, akkor meg nem értem, miért nem látta a doki. Hisz akkor - dec. 18-án már 8 hetes terhes voltál, szóval szívhangot is -elvileg- kellett volna hallania, bár hallottam olyat, akinél még csak a 9. héten hallották meg. Az is lehet, valami rosszabb gépe van, és hát abban is lehet valami, hogy hátrahajló méhben nehezebben veszi észre. VAgy az orvos a béna. De tesztet azt csináltál amúgy? Nekem az 5. héten még csak egy nagyon pici pöttyöt látott a doki. Aztán a 7+4 kiderült, hogy ketten is vannak. Szóval az biztos, hogy minél nagyobb, annál jobban lehet látni. Kívánom, hogy amikor legközelebb mész, már mindent lássatok, és megnyugodhass. (azért lehet, hogy másik dokihoz is elmehetnél, akinek egy profibb gépe van)

Az egyik kopó, másik eb című filmben játszó BORDEAUX-I DOG mennyi idős lehet? (amikor a film készült)

Legjobb válasz: 11 éves. Három kutyával forgatták a filmet, a nevük Barry, Beasley és Vigor. Barry (szül. 1978) 14 évesen 1992-ben pusztult el. A filmet 1989-ben forgatták, tehát a kutya 11 éves volt a filmben. A wikipedia Beasley-t említi, nem voltam ott, nem tudom mi az igazság.

11 éves. Három kutyával forgatták a filmet, a nevük Barry, Beasley és Vigor. Barry (szül. 1978) 14 évesen 1992-ben pusztult el. A filmet 1989-ben forgatták, tehát a kutya 11 éves volt a filmben. A wikipedia Beasley-t említi, nem voltam ott, nem tudom mi az igazság.
Mekkora most?
Mérd meg hány deka, meg áruld el, hogy fiú, vagy lánymalac. Lehet, hogy már elmúlt egy éves, utána már alig változik a súlyuk. De az is lehet, hogy többet kellene ennie, ha még növésben van. Szénát ne minden nap kapjon, hanem mindig legyen elõtte, azaz sose ne hagyd kifogyni, ha lehet! És friss vize is legyen mindig, akkor is, ha nem szokott inni.
A kérdező hozzászólása: Fiú, nem tudom hány deka, de elég pici. Az állatkereskedésben azt mondták, hogy még fiatal, de látszik is rajta! Széna mindig van elotte, meg a vízét is naponta cserélem!:)
Hány cm hosszú körülbelül? Egyébként becsapós, mert úgy tud megnõni, hogy észre sem veszed. Bizonyos fajtáknál a füle állásából lehet következtetni a korára (de ez csak saját tapasztalat), ha felfelé áll, akkor még nagyon fiatal, ahogy idõsödik, úgy lekonyul, és végül beáll közel vízszintesre.
Itt van öt fiú malac súlya hetente grammban az elsõ évükben. Ha megméred, nagyjából be tudod határolni a korát. http://www.guinealynx.info/images/Ferraretto_m.png
A kérdező hozzászólása: Amikor setal akkor van egy olyan 15-20 centi hosszu, viszont amikor egy helyben gubbaszt akkor van olyan 10-15cm.
Az már nem egy pici malac, mondhatni, kifejlett.
A kérdező hozzászólása: De olyan kis picinek tunik, azokhoz a malacokhoz kepest amiket a neten latok. A kezemben is picike. Meg vekonyka pedig sokat kap enni.

Akinek későn indult el a babája az pontosan mikor volt? Mennyi idősen? Lehet valahogyan segíteni a babának, hogy ráérezzen?

Legjobb válasz: 15,5 hónaposan indult el a kisfiam, amikor felállt mindig hívtam, csalogattam magam felé, kitárva a két karom.

15, 5 hónaposan indult el a kisfiam, amikor felállt mindig hívtam, csalogattam magam felé, kitárva a két karom.
15 hónapos volt a kisfiam. Nálunk semmiféle praktika nem vált be, egyszerûen kényelmes volt neki a mászás. Hiába ültönk le egymással szembe és engedtük el a kezét, hogy átsétáljon apától hozzám, eszébe sem jutott. Aztán egy szép szombati délelõtt kisétált az apukája kezei közül. Azóta jár:-)
Unokaöcsém, 2 évesen! Azóta persze már bõven bepótolta a lemaradást:) Szerintem érdekes játékokkal, labdagurítással, járássegítõvel lehet ösztönözni, de olvastam, hogy aki sokat hintázik, hamarabb megtanul menni, jó az egyensúlyérzéknek.
Lányom 18 hósan kezdett el rendesen menni, de nálunk sajnos komoly gondok voltak, ezért volt ekkora késés. Ha aggódsz, nézesd meg a picit egy Dévényes-gyógytornásszal, ha módod van rá. A nagy után én már alapból elvittem a kicsit is egy állapot-felmérésre, és vele is járnunk kell.

Mennyi idősen lehet megállapítani az aranyhörcsögnél, hogy milyen nemű?

8 kicsi van, de valahogy nem bírunk rájönni, melyik a fiú és melyik a lány... 12 naposak.

Legjobb válasz: Nekem 5-6 hetesen sikerült, de azt mondták addigra ivarérettek lehetnek, így mivel õk is balesetbõl származtak, hamarabb elszeparáltam õket. Mindegyiket vödörbe tettem, tele volt a szoba festékes vödrökkel. :) Késõbb sikerült néhány egynemût összeszoktatni, így már kevesebb vödröm van s több baleset sem fog történni :)

Nekem 5-6 hetesen sikerült, de azt mondták addigra ivarérettek lehetnek, így mivel õk is balesetbõl származtak, hamarabb elszeparáltam õket. Mindegyiket vödörbe tettem, tele volt a szoba festékes vödrökkel. :) Késõbb sikerült néhány egynemût összeszoktatni, így már kevesebb vödröm van s több baleset sem fog történni :)
Azért is tettem külön õket, mert az anyák már nagyon visítottak szoptatáskor, rossz volt hallgatni és a kicsik már ettek mindenfélét, így nem lett semmi bajuk.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezekszerint nem én vagyok a vaksi, hogy 12 naposan még nem tudom megállapítani?
Újszülött korban is meg lehet, de tény hogy nem egyszerû. A fiúknál nagyobb a távolság a két lyuk között. http://exoticpets.about.com/od/hamsters/ss/sexinghamsters.htm
a nöstényeknél közel van a két lyuk a fiuknál messze :P

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!