Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet a babának fület (2 db)

Mennyi idős korban lehet a babának fület lyukasztani? És azt hallottam h picibabának csak lyukasztanak, nem lövik, ez igaz? Melyik a jobb? És mennyire fáj ez neki?

16napos a babám és egy tetoválóm?vész mondta h csak 3hós korban érdemes,vagyis h ? akkor csinálja.De miért?

Legjobb válasz: Csak azt tudom, hogy nekem még a kórázban kilyukasztották a fülem, nincs és nem is volt miatta semmi bajom. De hogy kicsit a jelenhez is közelítsek, a barátnõm kislányának 2 hetesen lett megcsinálva (most 16 hónapos), de csak azért,mert akkorra kaptak idõpontot. Ha akarták volna, már pár naposan lehetett volna.

Csak azt tudom, hogy nekem még a kórázban kilyukasztották a fülem, nincs és nem is volt miatta semmi bajom. De hogy kicsit a jelenhez is közelítsek, a barátnõm kislányának 2 hetesen lett megcsinálva (most 16 hónapos), de csak azért, mert akkorra kaptak idõpontot. Ha akarták volna, már pár naposan lehetett volna.
Én nem igazán tudok a kérdésre válaszolni csak azt szeretném írni, hogy amikor annó babaként nekem volt kis arany karika fülbevalóm én beleakasztottam az ujjam és ráncigáltam így majdnem leszakadt a fülem. Szóval azért csak óvatosan!
Kislányom január 21-én született, húsvétra kilövettük a fülét. Semmi baja nem volt tõle. Nálunk már nem lyukasztanak a kórházban, pedig nekem is még bent tették be a fülbevalóm. Igaz ez 41 éve volt. Azóta már minden ártalmas! :)
Én is terveztem fülbevalót a babánknak, de aztán olvastam egy orvos cikkét itt a neten, hogy már halált is okozott az nem egy esetben, hogy kitépték, vagy csak simán kiesett a fülébõl, majd lenyelték...Ezek után inkább nem kockáztatok, majd ha nagyobb lesz, és nem kap be mindent amit talál, talán akkor...
Én azért várnék, hogy alakuljon még a cimpája, hiszen sokat nõ, változik. Elsõ lánykámmal emgvártam, hogy õ mondja azt, na most, 3 évesen lett fülije, a másodiknál inkább azt mondtam, 1 éves kora elõtt valamivel. Épp ma cseréltem át a belõttet rendesre :)
Az én babám fülét 4 hetesen lyukasztotta ki a védõnõ. Azt mondták, hogy minél hamarabb érdemes megcsináltatni, mert ilyen pici babák fülcimpájában még kevés idegszál fut, tehát nem érdemes sokáig várni. Én mindenképp a zárt fülbevalót ajánlom / a védõnõ és a gyerekorvos is /, mert az õ fülcimpájuk még annyira rásimul a nyakukra, hogy a bedugós fülbevaló szára biztosan nyomná nekik, ha az oldalukon fekszenek. Persze nem lógós, meg nagy karika fülbevalót kell venni, mi is egy aranyos, pici köveset vettünk, kifejezetten bébinek való, soha semmibe nem akadt még bele és nem is ráncigálja. Sírt, amikor betették, de nem annyira, mint vártam, kb. 3 perc után teljesen megnyugodott. Viszont 1 hétig kenegettem, törölgettem kamillával, hogy ne fertõzõdjön el.
Lövetni nem szabad! Én body piercer vagyok, és a lövés senkinek nem ajánlott, mivel a lövõ pisztolyt nem lehet kellõképpen fertõtleníten, senkinek ne engedd, hogy lõje a babád fülét. Jobb helyeken minden piercinget (a fülbevalót is beleértve) egyszer használatos, steril infúziós tûvel szúrnak be. Én gyereknek még sose csináltam, de szerintem jobb ezt minél kisebb korban, mert akkor nem fog rá emlékezni. Valaki írta, hogy Németországban nem csinálnak ekkora gyerekeknek, mert nem kaphatnak érzéstelenítést. Nos, ez a német gyakorlat, de magyarországon alapból nem adhatnak be semmiféle fájdalomcsillapítót, a lidokain sprét leszámítva. Az viszon a sima bõrfelületen nem ér semmit, csak nyálkahártyán van hatása, tehát csak szajon belül fújják. Németország más, ott lidokain injekciót is adhatnak. Magyarországon nem adhat be injekciót senki, csak orvos vagy ápoló. Így emiatt ne aggódj, ez késõbb is épp annyira fog fájni neki (nem fáj amúgy nagyon, csak egy pillanat az egész), csak ha nagyobb, akkor emlékszik is már rá. Nekem egy évesen szúrták, és még mindig emlékszem rá. Szerintem már most meg lehet csinálni, csak nagyon vigyázz rá, hogy jó helyre menj, és hogy tisztán tartsd a sebet.
A kórházban kilyukasztják, de nem mindegy milyen fülbevalót veszel. Már én is nézegettem, de rám szólt az ékszerész, hogy az a pillangós gyerek fülbevaló, amit kinéztem nem újszülött, hanem másfél éves gyerek fülébe való. Én nem mondtam volna meg róla, mert pici volt, de megköszöntem, hogy nem hagyta, hogy már jó elõre beruházzak. Rendes volt!
Kérdezd a védönõt nálatok mikortól lehet ez mindenhol más.Amugy ha beszélsz kozmetikussal õ átlövi.A karika vagy hasonló fülbevalót én sem ajánlanám, mert hamarosan húzgálni fogja a pici a fülét és lehet belõle probléma, a bedugossal valoszinü nem lesz gond
Szia! Nálunk a védõnõk csinálják. Sztem õt kérdezd.
A kérdező hozzászólása: És ha a tetoválós csak lövi akkor hol lehet lyukasztatni tûvel??Azt ki csinálja?Mert a kozmetikusok is lõni szokták.Viszont ha lyukasztják akkor az nem forr be, ha nem hord fülbevalót.Szerintem az a jobb. Szóval hová tudom vinni, tudja valaki?
tényleg sokaknak a kórházban megcsinálják, vagy kb 1 hónaposan
Ja, növérem lánynak még a kórházban kilukasztották annó 3 éve Nógra´dmegyében.
Szia.Én Németországban lakom, e´s itt nem lukasszák ki a baba´k fülét, csak 5-6 éves korukban.Azt mondta a doki, hogy nem lehet nekik még fájdalom csillapítót adni, és én sem tudhatom, hogy akar-e a lányom fülbevalót vagy sem.megyünk haza nyáron, és én is megcsináltatom otthon.Már megvettem a fülbevalót a születe´se elött.
Szia! Nekem március 12-én született meg a kislányom, és azt mondta a körzeti orvosom is, hogy 6 hetesen már nyugodtan átlövethetem a fülét. Pont 6 hetes volt, amikor belövettem neki, és abban a pillanatban sírt csak fel. Utána sem fájt neki. Azt mondta a gyerekorvos, hogy a szúrás nagyon drasztikus megoldás. A lövetést ajánlom. Az én babámnak - mint írja a tetoválós - fertõtlenítés nélkül sem lett semmi baja, és 2 munkatársam szintén nem rég szült, és az õ babájuknak is van fülbevalója, amit úgy lövettek be...

Debrecenben hol lehet pici babának fület lyukasztatni? Nekem anno még a védőnő lyukasztotta, de most a kislányomnál már azt mondta a védőnő, hogy ők már nem csinálják. És mennyi idős korban ajánlott?

Legjobb válasz: Én kozmetikushoz vittem a kislányomat, akkor volt 6,5 hós. Orvosi fémbõl készült fülcsit lõtt a fülébe és 6 hétig nem lehetett kicserélni.

Én kozmetikushoz vittem a kislányomat, akkor volt 6, 5 hós. Orvosi fémbõl készült fülcsit lõtt a fülébe és 6 hétig nem lehetett kicserélni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!