Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet vagy kell (7 db)

Mennyi idős kortól lehet (vagy kell) a személygépkocsiba babaülést tenni?

Jelenleg 9 hetes a kislányunk és még a bébihordozó van berögzítve az autónkba, de én valahogy nem érzem elég biztonságosnak. Úgy tudom, hogy amíg a baba nem ülhet addig minden képpen a hordozót kell használni.

Legjobb válasz: A hordozó biztonságos! Addig tudod használni amíg ki nem növi, vagyis el nem éri azt asúlyt ami súlyhatárnak rá van írva. Semmi képp nem idõben kell számolni. Akkor majd veheted az elsõ gyerekülész ami még lehetõleg legyen dönthetõ, hogy ha útközben elalszik kényelmesebb legyen.

A hordozó biztonságos! Addig tudod használni amíg ki nem növi, vagyis el nem éri azt asúlyt ami súlyhatárnak rá van írva. Semmi képp nem idõben kell számolni. Akkor majd veheted az elsõ gyerekülész ami még lehetõleg legyen dönthetõ, hogy ha útközben elalszik kényelmesebb legyen.
A hordozót addig tudod használni amíg belefér..mert hiába van ráírva hány kilóig jó, általában hamarabb kinövik. Gyerekülést akkor tudsz venni, amikor már tud ülni. Én legalábbis így tudom.
vannak o-18kg-ig autós ülések, ezekben van újszülött szûkítõ betét is, es általában dönthetõek, így akár újszülött kortól bele teheted.ezt is háttal kell 10kg-ig bekötni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat most már megnyugodtam.
Az én kislányom 11 hónapos és még mindig a bébihordozóban van, mert még jó neki. Szerintem is addig lehet használni amíg ki nem növi, és minden baba más tempóban növekszik.

Csőrös itatót a baba mennyi idős korától lehet vagy kell használni?

Legjobb válasz: Az én fiam négy hónaos korától abból iszik, általában hathós kortól ajánlják.

Az én fiam négy hónaos korától abból iszik, általában hathós kortól ajánlják.

Mennyi idös korig kell, lehet használni a légzésfigyelöt? Ha két érzékelö pados van. A két lapot szorosan egymás mellé kell betenni vagy maradjon közte hely (mennyi? )?

Legjobb válasz: A két lapot 10-15 cm távolságba kell tenni, és kb. 1 éves korig ajánlják. Nekem nem riasztott tévesen, és érzékeli, hogy hol a baba mégha el is mászik.

A két lapot 10-15 cm távolságba kell tenni, és kb. 1 éves korig ajánlják. Nekem nem riasztott tévesen, és érzékeli, hogy hol a baba mégha el is mászik.
A bölcsõhalál veszélye 1 éves korig áll fenn. Ha két lapos a légzésfigyelõ, nem kell szorosan egymás mellé tenni. Hogy mekkora hely van közte, az attól is függ, mekkora a matrac és mekkorák az érzékelõlapok. Lehetõleg a kettõnek együtt érzékelnie kell az egész matracot, mégis leginkább a baba alatt legyen a két lap. Nincs rá szabály, próbálgasd úgy, hogy rárakod a matracra a kezed. Ha bárhova rakod, érzékeli (nem kell mozgatni a kezed, elég, ha rárakod), akkor jó helyen van.


Mennyi idős korukig kell a babákat éjszaka is szoptatni? Mivel lehet leszoktatni az éjszakai evésről? Vagy legalább csak egyszeri evésre áttérni éjjel?

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondta,az anyum ,nagyim-csecsemõs volt,most a sogórnõm-egy éve szült,hogy igen is be kell tartatni a babával a 3órás evést.Az elején nehéz,meg lehet kéri is a cicit,de az csak szeretet pótló,viszont ha ráteszed és nem pihen a gyomra akkor nem áll be rendesen az emésztése-és hasfájós is tud lenni,mert a régi tejre újat szopizik.Ha betartod az elejétõl fogva ezt a 2-3 órás idõt,akkor max3hónapos korára át fogja aludni az éjszakát.én is így tezsek majd:)

Nekem mindenki azt mondta, az anyum , nagyim-csecsemõs volt, most a sogórnõm-egy éve szült, hogy igen is be kell tartatni a babával a 3órás evést.Az elején nehéz, meg lehet kéri is a cicit, de az csak szeretet pótló, viszont ha ráteszed és nem pihen a gyomra akkor nem áll be rendesen az emésztése-és hasfájós is tud lenni, mert a régi tejre újat szopizik.Ha betartod az elejétõl fogva ezt a 2-3 órás idõt, akkor max3hónapos korára át fogja aludni az éjszakát.én is így tezsek majd:)
Az elõzõ válaszolótól kérdezném, hogy akkor mit csinált a sírós, éhes bébivel, hogy kihúzzák a következõ etetésig?
Az elsõ válaszoló vagyok.Kis teát kell neki adni vagy egy kis vizet.Nem biztos, hogy azért sír mert éhes.Az elején nehezen megy, fõleg ha nem így idult neki a rendszerben de türelemmel le lehet szokatni róla.Sokszor csak az anya kell neki.
Már ne haragudjatok, nem akarok megbántani senkit, de ekkora hülyeséget rég halottam, hogy a régi tej ne keveredjen az újjal. Ez egy régimódi elavult gondolat. A babát annyiszor kell cicire tenni, ahányszor akarja. Nem attól fogja átaludni az éjszakát, hogy hagyod bömbölni, és 3 óránként eteted.Szerintem.

Van egy kislány cicám, szeretnék neki fogamzás-gátlótablettát venni. Mennyi idős kortól lehet neki adni? Állatorvostól kell kérni, vagy egyszerűen a állatpatikában is lehet kapni?

Legjobb válasz: 8 hónaposan már lehet neki adni. Állatorvos írja fel. De miért nem ivartalanítod inkább? Hosszú távon olcsóbb, meg aztán a gyógyszer még/emlõdaganatot okozhat szegény mirmikénél.

8 hónaposan már lehet neki adni. Állatorvos írja fel. De miért nem ivartalanítod inkább? Hosszú távon olcsóbb, meg aztán a gyógyszer még/emlõdaganatot okozhat szegény mirmikénél.
Inkább ivartalanítsd. Nem éri meg hetente 200Ft-ért tablettát venni mivel az 52 hét alatt(1év) 10400Ft ami annyi mintha ivartalanítanád a macskád, és amúgy is ezt a tablettát csak 1 évig szedheti a cica, és akkor utána mi lesz?
Az úgy jó hogy mondjuk egy hónapban egy cica. Meg ugye nem ajánlatos sokáig szedniük mert csúnya kimenetelei lehetnek. Vagy ha tudod kérd meg az orvost hogy fizethess részletre.
Nem sok a 15 ezer, ha úgy csinálják, ahogy kell, nem spórolva el semmit. Nekem 2, 5 éve tavasszal az ismerõs doki -tavalyi áron- 10 ezerért csinálta. Egészen addig csodálkoztam a fent belinkelt árakon (gyanúsan olcsónak tartva), amíg meg nem láttam, hogy amit ír, az csak a munkadíj, amihez jön a gyógyszer-költség még, megfejelve azzal, hogy az árlista eleve 2007-es..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Igazatok van tényleg jobb lenne ivartalanítani a cicát. De nekem 3 lány cicám van és egyenlõre nem tudom mind a 3-mat ivartalaníttatni.Ezért gondoltam erre, hogy míg az egyiknél megcsináltatom az ivartalanítást, addig a másik cica szedje a bogyót.
Javítsatok ki, ha tévedek, de mi csak akkor adunk a cicusnak gyógyszert, ha rájön a tüzelés, hamar észrevenni. Abban a periódusban kap összesen 2-3 Ovarid tablettát (kis testû) és nem engedjük ki az udvarra.
A kérdező hozzászólása: És nem tudjátok véletlenül, hogy mennyibe kerül egy ivartalanítás ? Ahol én lakom ott 15 ezret kérnek el, ezt picit sokkalom.
Ez valóban soknak tûnik. Mi ide járunk. Itt az árszabás is. http://www.pointernet.pds.hu/veterinary/06/matyus_janos/arak..
Most van megint a Zöld Zebránál ivartalanítási akció, nézd meg, hátha van hely a közeletekben: http://gallery.site.hu/d/15698504-1/201010.jpg Ha igen és szeretnél élni a lehetõséggel, akkor az adott rendelõ kapcsolattartójánál jelentkezz elõször regisztrációra.

Mennyi idős kortól kaphat a baba gesztenyét? A bolti csomagolt gesztenyemasszát is lehet neki adni, vagy hogy kell elkészíteni?

Legjobb válasz: Én 6-7 hónapos korától adok, bár Sopronban élünk és saját gesztenyét fõztem, pucoltam és tettem a mélyhûtõbe még õsszel. Csomagolt masszát biztos nem adnék neki. A fõzelékbe szoktam néhány darabot tenni. Nagyon szereti.

Én 6-7 hónapos korától adok, bár Sopronban élünk és saját gesztenyét fõztem, pucoltam és tettem a mélyhûtõbe még õsszel. Csomagolt masszát biztos nem adnék neki. A fõzelékbe szoktam néhány darabot tenni. Nagyon szereti.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Szia! Olvasd el, mi van benne.Rumaroma, vanilia, cukor.Nem való massza a gyereknek.Üvegesben van a kecskemétinek hússal, azt lehet adni már húsevõ babának, vagy vegyél igazi gesztenyét, de azt babrásabb megcsinálni. /Z/
Gesztenyét már 6 hónapos kortól lehet adni. De nem a masszát, mert az aromát, tejszínt, cukrot is tartalmaz. De lehet kapni fagyasztottan (én az Intersparban vettem) 2 félét, amit adhatsz. Az egyik fõtt, darált gesztenye. Ennek elõnye, hogy csak olvasztani és melegíteni kell és könnyen porciózható. A másik meg egész gesztenye. Párolt almával vagy meggyel, esetleg tápszerrel, anyatejjel keverve finom. Késõbb adhatsz mellé husit is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt megnézem az intersparba.

Melyik a jobb megoldás: ha kifőzöm mindig a cumisüvegeket vagy amit be lehet rakni mikróba sterilizáló készülék? Érdemes ilyet venni? Egyébként mennyi idős koráig kell a babának minden nap ezt elvégezni?

Legjobb válasz: Szia, én a mikrós dolgot ajánlanám, ha olyan a mikrótok. a tesóm is így használja, és elégedett. az õ kislánya 2 éves, de még mindig iszik cumisüvegbõl, elõfprdul, hogy még ilyenkor is néha ki sterilizálja neki a mikróba. :-))

Szia, én a mikrós dolgot ajánlanám, ha olyan a mikrótok. a tesóm is így használja, és elégedett. az õ kislánya 2 éves, de még mindig iszik cumisüvegbõl, elõfprdul, hogy még ilyenkor is néha ki sterilizálja neki a mikróba. :-))
sztem mostanság túlzásba viszik a sterilizálást!egyik gyerekemnél sem használtam vegyszert csak kifõztem mindent a picinek igaz gyakrabban mint akik sterilizálót használnak de szerintem ez sokkal jobb megoldás!
Sztem nem érdemes sterilizálóra költeni, annyi minden van ami kell!Ha kifõzöd tökéletes lesz, hidd el.Bárcsak már én is itt tartanék:-) 15 hetes kismama
A kifõzés jó. Én mégis a CHICCO fertõtlenítõ folyadékát használtam, kb 1 liter 1ooo Ft magasságában van, ami nekem 1 évig elég volt. (Régebben a TESCOban is lehetett kapni)Azt hiszem, hogy 1l vízhez kell adni egy adagolókupaknyit és a cumisüveget, cumit, játékot 20 percig benne tartani. A babának én 1 éves koráig adtam forralt és lehûtött vizet és eddig sterilizáltam a dolgait is.
Én olyan sterilizálót használok, amihez nem kell folyadék, hanem csak vizet tenni az aljába rá a cuccokat + fedõ és a mikróba tenni. A gõz sterilizálja és szerintem egyszerûbb mint fõzögetni (lányomnál még azt csináltam) és nem kell hozzá nagy edény meg olyan sok víz.
A mikroba még a saját dolgaimat sem tenném bele, nemhogy a babámét. Nekünk nincs is. Az a készülék nem emberért van. Többek közt kiöli az összes élõt az ételbõl, a hullámokról nem is beszélve. Én max kifõzném, olcsóbb is:)
Nekem pont tegnap mondta a védõnõm, hogy felejtsen el a folyadékkal való sterilizálást csak a fõzést használjam az a legjobb.Fölösleges a gyereket még ilyen kemimáliával is tömni....mint fertõtlenítõ folyadék, és igaza van nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!