Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet vagy (47 db)

Gratulálok! :-)
ha még csak most maradt ki, akkor a babád kb akkora, mint egy riszszem. Persze, hogy nwm látszik az UH-n, fõleg, ha az hasi UH. Elkövetted azt a tipikus hibát, hogy fellelkesülve túl hamar mentél orvoshoz. A kimaradt vérzés után két-három héttel érdemes elõször elmenni orvoshoz. Ekkor már van szívcsõ-pulzálás is.
Ha az elmaradt menszesz után 1-2 napon belül csináltad a tesztet, akkor kb.5 hetes lehetsz.Teljesen normális, hogy nem látszik egyértelmûen semmi.Ne aggódj!1-2 hét és látszani fog UH-n az embrió.
A kérdező hozzászólása: Nov.11-én még megjött és a következõnek dec. 9-én kelett volna de nem.Dec.13-án csináltam tesztet 2 csíkos lett.És ma voltam dokinál.Tehát akkor az nem gond ha még nem látszódott?!Kicsit izgulok:)
Szia, ilyen koraterhességet hüvelyi uh-al esetleg ki lehet mutatni, hasival nem nagyon.Ne aggódj egy hét múva már biztos látszik a petezsák!
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi ultrahangom volt nem hasi nekem rögtön azt csinálta a doki.Sokáig nézegette mintha valami de nem volt meggyõzõ.Lehet tényleg korai még.Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Elküldött a doki menotest vizsgálatra illetve vizeletet kelett leadjak.Pozitív lett.Még nem tudtam visszamenni hozzá majd csak jövõhéten tudok.A pozítív menotest az tuti terhesség??
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál.Ismét hüvelyi UH-volt.De láttam a picikémet 7 hetes 5 napos:) :) Köszönöm mégegyszer a válaszokat.

Nevelési tanácsadóba mikor szokták vinni a gyereket? Mit csinálnak ott a vele, mennyi idősen lehet vinni? Orvos vagy valaki ajánlja?

Legjobb válasz: 3 évesen már simán viheted, te vagy a védõnõ is kérheti a vizsgálatot. Játszanak vele, téged meg kikérdeznek mindenrõl a terhességtõl kezdve.

3 évesen már simán viheted, te vagy a védõnõ is kérheti a vizsgálatot. Játszanak vele, téged meg kikérdeznek mindenrõl a terhességtõl kezdve.
mikor gond van vele... 3 éves kortól lehet menni, de ha az ovi nem küld akkor 5 éves kor alatt nem nagyon szeretnek fogadni :(
Nevelési tanácsadóba többféle problémával lehet fordulni. Magatartási, mozgási, beszéd, hallás, pszichés gondokkal. Tanulási nehézségekkel. 3 éves kortól nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytató korig. A vizsgálatot csak a gyereket tanító vagy nevelõ pedagógus kérésére és csak a szülõ beleegyezésével lehet végezni. Vizsgálatot ajánlhat bárki, de a szülõnek kell bejelentkezni személyesen vagy telefonon. Az adatok felvétele után meghatározott idõben megtörténik a vizsgálat, amely megpróbálja kideríteni a fennálló probléma okát. Elõször elvégzik a megfelelõ vizsgálatokat, aztán ha szükség van rá elkezdik a terápiát. Ellátják a szülõt megfelelõ tanácsokkal.

Tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy ultrahang szerint 24, számitás szerint 26 hetes vagyok! Mennyi idős lehet a babám?

Ezek a méreteim:BpD:60,4 23+1 HC227s 24+1 AC196mm s.24. FL:42mm.s.24. Bsuly667gKicsit ideges vagyok ,szerintetek jok ezek a méretek?Hány hetesnek felelnek meg???Remélem nem maradt el a fejl?désben, mert magamon viszont észreveszem hétr?l hétre hogy n?l!!

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, tökéletesek a méretek! Ne aggódj, a pici babád semmirõl se fog lemaradni! Minden emberke más ritmusban él, máshogy fejlõdik. A babád majd szépen behozza a lemaradást, vagy kiderül, hogy eredetileg gondolták rosszul a fogantatás napját:) Gondtalan gyerekvárást kívánok!

Szia! Nyugi, tökéletesek a méretek! Ne aggódj, a pici babád semmirõl se fog lemaradni! Minden emberke más ritmusban él, máshogy fejlõdik. A babád majd szépen behozza a lemaradást, vagy kiderül, hogy eredetileg gondolták rosszul a fogantatás napját:) Gondtalan gyerekvárást kívánok!
Ha Uh szerint 24 hetes vagy, akkor 24 hetes vagy. Nem mindig akkor van PÉ, amikor kéne. Én pl. az utolsó mensihez számítva, eddig mindig 2 hét csúszásban voltunk. Egyszerûen abban a ciklusban máskor volt PÉ, mint kellett volna, máskor fogant a baba. 23 hetes kismama
Nálam is az lehet, amit a 2. válaszoló írt. Minden Uh szerint (12., 18. hetinél és késõbb is) 1 héttel nagyobb volt a baba! Valószinûleg nem középidõben fogant, hanem mensi után pár nappal.

Mennyi idősen lehet először megmondani egy csirkéről, hogy kakas lesz-e vagy tyúk?

A naposcsibék még teljesen egyformák, és a nemi szervük sem igazán látható, nem? Hogyan csinálják ezt a gyakorlatban?

Legjobb válasz: 1 hét :) ird be gugliba, angolul hogy kiskakas :D

1 hét :) ird be gugliba, angolul hogy kiskakas :D
1 naposan látszik, a szárnyuk végén a toll kezdemények van egy videó is h hogy lehet szétválogatni õket, és nem nehéz, ha érdekel írj és küldöm a videó linkjét
nagybátyám felesége már kikelés után (persze miután megszáradtak) meg tudja mondani a szárnyuk végén lévõ tollacskákból...bár ennek technikája számomra rejtélyes, én csak a farokból tudom megmondani a nemüket :D
A tarajuk is markánsabb.épp tollasodás elött. kb 2 hét

Mennyi idősen lehet megállapítani, hogy jobb, vagy bal kezes?

Az én babám 6 hónapos és szerintem bal kezes.A jobb oldalán lév? dolgokért is inkább a bal kezét használja.

Legjobb válasz: Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.

Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.
Vhol hallottam , hogy 3 éves korukig alakul ki teljesen, hogy milyen kezesek lesznek, sõt sok baba a bal kezét használja és még is jobb kezes lesz.Én kisfiam 1 éves múlt és õ is mindent bal kézel csinál, nagyon kíváncsi leszek ez marad-e neki.Ha igen , nem tudom ki tanítja majd írni, mert én is és apa is jobb kezesek vagyunk:)
én sokat olvastam errõl, mert én balkezes vagyok, és titkon szeretném, ha a babám is balkezes lenne, de csak 5-6 éves korában fog kiderülni, amikor majd megfogja a ceruzát, hogy rajzoljon, írjon. én alig várom. persze ha jobbkezes lesz, attól még ugyanúgy fogom szeretni, csak jó lenne, ha még valamiben hasonlítana rám. :) máshogy gondolkodnak a balkezesek, mert az agyuknak a jobb fele dominál, pont fordítva, mint a jobbkezeseknél, ezáltal a reál, matekos, közlekedési stb. tudmányuk háttérbe szorul, és helyét átveszi a humán rész: a fantázia, a jó írási készség, az empátia.
Véglegesen óvodás kor körül dõl el, ezt mondta a gyerekorvosunk. Addig meg lehet, hogy váltva használja a kezeit, mikor melyiket.
Én balkezes vagyok a lányom 1, 5 éves és még mind a két kezét szinte ugyanannyira használja. A ceruzát is szépen fogja már és felváltva a jobb ill. balkézzel rajzol. Egyenlõre teljesen mindegy neki. Én is szurkolok hogy balkezes legyen.
12:16-osnak én is bal kezes vagyok, és annyit a reál tárgyakhoz, hogy állítólag nagyon jó könyvelõ vagyok, és emellett novellákat-verseket írok, rajzolok, festek :) Szóval ki mit fejleszt "bele" a gyerekbe. Az én babám is egyenlõre kétkezes, bár a bal kezét sokkal többet használja, mindig azt nyújtja elõször és a kajába is azzal maszatol bele :D Még pici, de én reménykedem, szeretném átadni a "kreatív marhaságaim" a gyereknek.
Ritkán lehet korán eldönteni, de nekem az egyik lányom amióta a kezét használja, bal kézzel fog mindent, amikor választhat, akkor is a bal kezét használja.2 évesen már biztos volt, h bal kezes, most 3, 5 éves, és stabilan az.De általában sokáig változhat nekik.
A babák nagyon sokáig kétkezesek. Az én kisfiam is inkább a bal kezét használta olyan 8-9 hónapos koráig, de most 11 hónaposan már a jobb kezével nyúl mindenért.
Kétéves korig minden gyerek mindegy, hogy melyiket használja, csak utána, általában 2-3 (de akár még késõbb) évesen alakul ki a kezesség. Lányom 4, nála már egyértelmû, balkezes anyának jobbkezes lánya lett...
A kérdező hozzászólása: Tényleg az etetésnél is mindig bal kézzel akar belenyúlni.Nálunk az unokatesóm, tesóm fia, férjem apja balkezes.Esély meg van rá.:-)
Én is úgy tudom, h 3 éves kora.Az én kisfiam tuti, h balkezes(a dokink is mondta már)-19 hós-pici kora óta csak a bal kezét használja ha nyúl a játékokért, ha fogat mos, evéshez, azt nyújtja, ha mondom, h kérem a kezét, stb.A családban egyáltalán nincs balkezes.
12:16, hehehe, na igen. nem elég, hogy csupa humán cuccot vágsz, még MINDEMELLETT képes vagy arra is, ami nem is lenne evidens. persze, mert balkezes vagy. :) ez ugyanolyan, az egeret is megtanulod jobb kézzel használni, ez fel se tûnik senkinek, na, adj egy egeret a jobbkezes bal kezébe, lehet boldogulni. vagy egy ollót. tudod, hogy mirõl beszélek. :)

Honnan lehet tudni hogy pontosan mennyi idős terhes vagy? Nekem mindig csak annyit mondanak hogy 6 meg 9 meg stb hetes, de azt sose hogy pontosan a hét melyik napján lépek a következő hétbe.

Legjobb válasz: Szia, vannak jó kis kalkulátorok a neten, amik segítségével ezt könnyen kiszámolhatod. pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html

Szia, vannak jó kis kalkulátorok a neten, amik segítségével ezt könnyen kiszámolhatod. pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Mindig a mensi elsõ napjától számítják a terhességet. Tehát ha mondjuk utoljára kedden jött meg a mensid, akkor mindig kedd lesz a hetek fordulója.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, úgy örülök hogy mostmár én is tudom pontosan mennyi idõs vagyok!
nekem nem volt 3honapja mensim hormonzavar miatt, igy mikor megtudtam hogy terhes vagyok nem tudtam mennyi idös, ultrahangon megmertek es 8hetet allapitottak meg, azt mondjak milimeterenkent szamolhatok a napok bizonyos idö utan.nekem 8hetesen 13mm

Mikortol alhat a babám rendes ágyon? (Mennyi idösen? ) Meddig birja a sulyát a kiságy? Hogyan lehet átszoktatni nagy ágyra, eljön az idö hogy ő akar ott aludni vagy én mondjam hogy ott aludjon? Mikor vegyük meg az uj (nagy) ágyat?

Szeretnénk második babát jo lenne addig átszoktatni de nem akarom hogy azt éreze a teso miatt kell máshol aludnia.

Legjobb válasz: Attól függ mennyi idõs a pici, vagy hát a nagy. Nekem a nagy fiam 3 éves koráig aludt a kiságyban. Akkor kapott új ágyat és úgy szokott át,hogy õ akart az új ágyban aludni. Volt amikor az éjszaka közepén vissza költözött a kiságyba. De kb 1 hónap alatt megszokta. Mindenképp olyan ágyat vegyél amit akár 18 éves koráéig tud használni. Ha egyik kicsi másik pici akkor viszont szükséged lesz még egy darabig 2 kiságyra.

Attól függ mennyi idõs a pici, vagy hát a nagy. Nekem a nagy fiam 3 éves koráig aludt a kiságyban. Akkor kapott új ágyat és úgy szokott át, hogy õ akart az új ágyban aludni. Volt amikor az éjszaka közepén vissza költözött a kiságyba. De kb 1 hónap alatt megszokta. Mindenképp olyan ágyat vegyél amit akár 18 éves koráéig tud használni. Ha egyik kicsi másik pici akkor viszont szükséged lesz még egy darabig 2 kiságyra.
Nekem fél éves volt, mikor már nem tudott aludni a kiságyba.Nagyon végigaludta az éjszakát.A leesés problémát úgy oldottam meg, hogy egy felnõtt takarót feltekertem, és azt tettem a szélére.

Mennyi idős kortól lehet sétáltatni vagy akár futni járni kölyök kutyussal és mennyidős kortól lehet/érdemes kutyaiskolába vinni?

Am most 6 hetes skót juhász kölyökről van szó és még egy kérdés kutyasuliba csak olyan pórázt lehet használni ami ilyen rendes és nem olyan kihúzhatós(bocsi a megfogalmazásért)

Legjobb válasz: Rendes póráz kell suliba, oviba és a sétához is. A 2. oltása után már lehet vinni sétálni és oviba is, iskolába 6hónapos kora után iskolától függõen. Teljesen felesleges otthon elszeparálni amíg nincs meg az összes oltása, mert azokat a betegségeket amit összeszedhet egy séta alkalmával bárki hazaviheti a cipõjén/ruháján is. Természetesen nem egy zsúfolt kutyafuttatóba kell vele menni, de a kinti pórázas sétákat és az ovit nyugodtan el lehet kezdeni. Futni annyit fusson amennyi jól esik neki, 1éves koráig az aktív sportot felejtsd el vele. Persze a többi kutyával futkoshat, lehet vele labdázni... de õ érzi, hogy mi az ami neki már sok és észre fogod venni rajta, amíg pórázas futtatásnál valószínûleg inkább menne tovább utánad/melletted.

Rendes póráz kell suliba, oviba és a sétához is. A 2. oltása után már lehet vinni sétálni és oviba is, iskolába 6hónapos kora után iskolától függõen. Teljesen felesleges otthon elszeparálni amíg nincs meg az összes oltása, mert azokat a betegségeket amit összeszedhet egy séta alkalmával bárki hazaviheti a cipõjén/ruháján is. Természetesen nem egy zsúfolt kutyafuttatóba kell vele menni, de a kinti pórázas sétákat és az ovit nyugodtan el lehet kezdeni. Futni annyit fusson amennyi jól esik neki, 1éves koráig az aktív sportot felejtsd el vele. Persze a többi kutyával futkoshat, lehet vele labdázni... de õ érzi, hogy mi az ami neki már sok és észre fogod venni rajta, amíg pórázas futtatásnál valószínûleg inkább menne tovább utánad/melletted.
Hathetes kutyának még az anyja mellett lenne a helye!!! Tenyésztõ nem adta volna oda ennyi idõsen, tehát szaporítótól van, úgyhogy nagyon figyelj oda a kutya egészségére, és helyes táplálására. A 4. oltásig nem viheted sétálni, egyéves koráig ne vidd rendszeresen futni, mert a csontjai és az ízületei még fejlõdésben vannak. Viszont a kutyaovit mindenképpen ajánlom, mert a kutyád életébõl kimaradt egy fontos szocializációs szakasz, amit ott fogtok tudni behozni.
Én 3 hónapos németjuhász kutyámat éppen ma vittem el sétáltatni az utcában. Szerintem is várd meg minimum a 3 hónapot. + A kutya adottságaitól függ. Nekem egy jól megtermett nagy kutyusom van 3 hónapos létére, a nyaka is erõsödik folyamatosan, de 3 hónapos kor alatt nem ajánlatos, mert a nyaka még nem bírná el. Kutyaoviba meg szerintem nem kell elvinned. A stjuhász kutya nem az a vérmes kutyafajta, mint egy németjuhász, vagy rottweiler, alapjáraton barátságos, és terelõ kutyus. De ha szeretnéd oviba vinni, vigyed. A kutya suli helyett, ha nem akarsz rá költeni nagyobb összegeket, akkor tanísd meg te. Nem olyan nehéz. A kutya suliba pedig fegyelem is kell, hogy ne más kutyákkal foglalkozzon. / hozzáteszem azért a suliban azt is megtanuljátok, de általában vizsgáztatni kell utána./
Én a sétával is és a sulival (inkább ovi) megvárnám a 3 hónapos kort. ekkor kell ugyanis hogy megkapja a veszettség elleni oltást. Enélkül be sem engedik az oviba. Rendes pórázt használj a tanuláshoz!Flexivel nem tudnád fegyelmezni. Az semmire nem való pláne nem egy skótjuhásznál.
3 hónaposan mehetsz sétálni, de 6 hón apos koráig ne futtasd. 6 hetesen épp az elsõ oltását kapta meg, még 8 hetes koráig az anyja mellett lenne a helye, nemhogy kutyaoviban. Oda 12 heteskora után viheted, amikora veszettség elleni oltást is megkapta.
ja és a flexi pórázt collie-nál feleljtsd el. vegyél normális pórázt neki
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat én is hasonlóan gondoltam csak még soha nem volt kutyám. A kiskutya még nincs nálam csak a foglalót tettük még le és most már elkezdtem utánanézni h pontosan hogy mennek a dolgok. kutyasuliba azért szeretnék menni vele mert nem értek annyira a kutyákhoz és nem akarom h a fejemre nõljön esetleg mert késõbb nehezebb megnevelni :D még1-szer köszi a válszokat.
szükséges védõoltásokat megkapva mehettek sétálni, aztán oviba. csak egy kicsit szerintem ovi elõtt szoktasd meg vele a pórázt és hogy te vagy a falkavezér.

Milyen nimfa papagájt érdemes venni fiút vagy lányt? Melyiket lehet előbb megszelídíteni? És honnan tudom hogy mennyi idős? És milyen nemű?

Legjobb válasz: Fiú papagáj tud beszélni! :)A meg szelídités a madártól függ!Mennyi idõst nem tudom sorry! A nemét ha vad színû akkor a akkor az arcán van egy piros pötyy ha sötét akkor fiú ha világosabb akkor lány! :) Õ itt egy fiú :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Nym.. Õ pedig egy lány!http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/89/Nym..

Fiú papagáj tud beszélni! :) A meg szelídités a madártól függ!Mennyi idõst nem tudom sorry! A nemét ha vad színû akkor a akkor az arcán van egy piros pötyy ha sötét akkor fiú ha világosabb akkor lány! :) Õ itt egy fiú :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Nym.. Õ pedig egy lány!http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/89/Nym..
Kép alapján nem nagyon fogja tudni senki megmondani, hogy fiú vagy lány. (Illetve, van, aki azt HISZI, hogy tudja, de a külsõ a legtöbb esetben nem mérvadó.) Az "okosok" azt tartják, hogy a nimfa esetében az egyetlen biztos pont az ének. Ha egy idõ után dallamosan énekelget, akkor fiú. A kalitka aljába tegyél madárhomokot (NE játszótértit!!!), állatkereskedésekben kapsz. Ritkán fogod látni, hogy csipeget belõle, de attól még szüksége van rá, kell az emésztéséhez. A füvekkel vigyázz, vannak növények, amik mérgezõek lehetnek a számára! Tyúkhúrt kaphat és szeretik is általában, de csak olyan helyrõl szedj, ahol nem benzingõzös! (És vigyázz, mert van egy növény, ami olyan, mint a tyúkhúr, de nem fehér apró virágai vannak, hanem ugyanolyan aprók, csak kékek, na az a növény mérgezõ.)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!Azt szeretném meg kérdezni hogy hogyan tudok fel tölteni képet a papagájomról??Hátha valaki tud segíteni hogy fiú vagy lány!!Köszönöm elõre is a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Egész nap a papagájokról olvasgatok, de gondoltam tapasztalt emberektõl kérdezgetek!Hmm mind egy majd ha elviszem állat orvoshoz akkor majd meg kérdem tõle pár dolgot!
Se ma se holnap sõt lehet hogy még 1 hét múlva se fog csipogni mivel kell neki pár hét mire teljesen megszokja az új helyét. Ha már ivarérett és hím akkor dallamos hangokat, éneket fogsz hallani tõle.
Olvass el inkább néhány szakkönyvet, mert így egy csomó mindent nem fogsz tudni!
A kérdező hozzászólása: Mit lehet betenni a ketrecbe alulra?Füvet?És mikor fog csipogni?Mert az én nimfám olyan kis szótlan!Ma hoztam haza ugyan de nem igazán csipog még :-(!Lehet valami baj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor hímet fogok venni!Remélem nem tolnak át az állatkereskedésbe!!! :-)
Az 1. válaszoló téved!!!!!! A hím és a tojó is egyformán lehet szelíd és vad mert a szelídség nem a nemtõl hanem a madártól függ(minden papagáj egyéniség). Egyedüli tartásra hímet érdemes venni mert a tojók bármikor tojhatnak egyedül is és ebbõl sok probléma lehet. A korát nem nagyon lehet megmondani. Minden színváltozatnál mást kell nézni a nem megállapításához. A vadas(szürke) színváltozatnál pl. a pofafolt világossága, élénksége nem számít. Ivarérés, az elsõ vedlés után(10-14 hónap) a hímek feje sárga lesz míg a tojóké szürke marad. Tehát az 1. válaszoló által linkelt képeken hímek vannak.
párban kell tartani, 2 hím is megvan egymással
Attól függ milyen színváltozatú és mennyi idõs. A legtöbb színváltozatnál képen is meg lehet különböztetni a nemeket de csakis ivarérés után mert ivarérés elõtt a hímek is úgy néznek ki mint a tojók tehát lehetetlen megmondani. A tarkáknál viszont élõben is csak tippelni lehet. A legbiztosabb az éneklés. A hímek 3-12 hónapos korukban elkezdenek dallamos hangokat kiadni. Ha fel akarsz tölteni pár képet akkor ne ide hanem inkább az idre fórumára töltsd ide:http://www.idre.hu/index.php?option=com_jfusion&Itemid=23&jf... Csinálj képet a farktollairól alulról is mert az idrén általában azt is szokták nézni. ma 19:05 Honnan vetted hogy kép alapján nem lehet megmondani a nemét? Pl.: A vad színû ivarérett hímek feje sárga míg a tojóké szürke tehát látható a képen. A lutino hímek teste sárga míg a tojóké halvány sárga, fehér tehát ezt is látni a képen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!