Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős lehet (500 db)

Mennyi idős lehet a leírtak alapján? Kb. mennyi idős gyerekre jellemzőek az alábbi dolgok?

- felismeri a járm?veket (busz, autó, traktor, betonkever?, kamion, tank, bicikli, motor, ment?...stb.) és meg is nevezi ?ket

Legjobb válasz: 2-3 éves?

2-3 éves?
Én is úgy gondolom, mint elõttem: van amelyiket hamarabb tudta, van, amelyiket késõbb, de 3, 5 éves korára minderre képes volt. Autót, traktort és teherautót már 1 éves kora után nem sokkal megkülönböztetve mondta (nyilván nem tisztán). Tehát én is olyan 3 éves gyerekre mondanám jellemzõnek, hogy ezt mind tudja.
Nekem most 3 évesen tudja ezeket a fiam. Fõleg ezen akadt meg a szemem: -folyamatában emlékszik dolgokra, a saját szavaival el is mondja (hol volt, kivel és mit csinált) - felismeri a saját, vagy rokonok lakóhelyét, mondjuk az utca elején, vagy egy keresztezõdésnél . Ezt pár hónapja vettem észre nála, h mondogatja.
2, 5-3, 5 ig terjedõen de gyerekfüggõ.Három éves korára mindet tudta a felsoroltakból a fiam, de pl a kulcsot már másfél évesen is a zárba dugta :)
Ezt elég nehéz megmondani, mert minden gyerek máskor kezd el beszélni. Kb. 2.5 éves korra tippelnék.
Fiam 3éves másfél éves kora óta így alakul: felismeri a jármûveke, 2évesen meg is nevezi, kulcsot zárba illeszt(volt szökés is:(), felismeri a saját kapunkat- nagyszülõkét 1háznyiról, mesél, ismeri az irányokat(utasításra mutatja), 3évesen személyeket összekapcsol hellyel közzel jól, utca végébõl hazatalál, nagyszülõkhöz is, be sem áll a csipogója, elég régen történt dolgokat is el tud mondani. Halkan-hangosan kb sose fogja:D 17hónapos lányom: felismeri a jármûveket busz autó motor meg is nevezi helyesen, kulcsot próbálja zárba tenni ahol feléri, ismeri az irányokat, hazatalál egy háznyiról, a többihez még nincs elég szava, tudása.
Nekem inkább 2, 5 -3. Fõleg ha meg is nevezi. Mert pl lányom 2 évesen kezdett jobban beszélni.
20-24 honapos kora kozt tudta ezeket a fiam, kiveve a kulcsot, az meg nem megy neki, most 27 honapos.
2 éves, vagy picit fiatalabb, olyan 20 hónapos. de ezek a felsoroltak nem 1xre jelentkeznek ám, mert a lakóhelyeket és jármûveket már hamarabb felismeri (1 év után nem sokkal), kulcsot kb. másfél évesen beteszi a zárba, de az irányok meg a személyek egymáshoz kapcsolása késõbbi képesség, 2 év körüli.
Az én kisfiam 2, 5 és 3 éves kora között ezt mind tudta már. Van köztük olyan, mait kicsit elõbb is.
ügyes a babád. persze ez sokban függ attól is hogy korán kezdett el beszélni :) mert ugye az az alapja mindennek :) én írtam hogy 22 hónapos a lányom. nekem mostanában kezd el ragozni, 2-3 szavas mondatokat mondani. a barátnõm kislánya 1, 5 évesen már szépen beszélt és olyan kis okosságokat mondott :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, meglepõdtem. :) Még nincs másfél éves. Az utcában nagyon sok szomszéd házát megismeri, mondja, hogy ki lakik ott, hogy hívják a kutyákat, macskákat. Ha szóba kerül itthon valamelyik szomszéd, akkor is mondja rögtön a kutyája nevét. Múltkor az apukájának elmondta (nem mondatokkal, csak szavakkal, hogy játszón volt, a barátnõm kislányával, és hogy a kislány motorozott. Olyan dolgokat tud, mond, hogy én sokszor csak pislogok, hogy ezt meg honnan szedte? Nagyon figyelmes gyerek, és borzasztó jó a memóriája is. Múltkor egyik ismerõsöm autója volt nálunk, voltak benne kupakok. Ma megint itt volt az autó, beszállt, és azonnal mondta, hogy kupak, és kereste is ott, ahol voltak. Pedig több hete volt. Néha már-már félelmetes, mennyi mindenre emlékszik. :)
Fiam 22 hós, az általad felsoroltakat már egy ideje tudja.
lányom 22 hónapos.belõle kiindulva olyan 2-2, 5 évesre tippelek. a lányom is felismeri a jármûveket bár betonkeverõt, tankot nem látott még, tv-t meg nem sûrûn néz :) emlékszik kivel mit csinál. ha itthon pl. tyukot lát, mondja hogy apósom, azaz nagyinál papó tyuk. az irányokat ismeri, ha mondom hogy hangosabban kiáltson valakinek akkor úgy kiált. megmondom õszintén a lakóhelyes dolgot még nem volt eszembe megfigyelni nála :) emlékszik mondjuk arra hogy egy hónapja egy bohóc adott neki lufit, azaz az apja vette el, azt úgy mondja: bóc (bohóc) apa léggömb :) na várjuk a kort :) én erõsen húzok a kettõhöz :)
Hát olyan 3 és 4 éves közötti gyerekre gondolok! Barátnõm kislánya 2, 5 és ilyeneket nem nagyon tud még: folyamatában emlékszik dolgokra, a saját szavaival el is mondja (hol volt, kivel és mit csinált) - felismeri a saját, vagy rokonok lakóhelyét, mondjuk az utca elején, vagy egy keresztezõdésnél - személyeket egymáshoz kapcsolja (xy, vele együtt lakik z, van egy kutyájuk, )
Ha mindent összevetve nézem akkor én is úgy gondolom, hogy ezeket együtt mind olyan 2, 5-3, 5 éves kora körül csinálja. Az enyém 4 éves, mindent tud egy ideje amit felsoroltál.
Szia! Ügyes a babád nagyon. Az én lányomis másfél éves, és hihetetlen dolgokat tud produkálni. Ezke nagy résézt tudja, mait felsorolátl. Amin pont tegnap lepõdtem meg, több, mint egy hónapja virágboltba voltunk, koszorút rendelni, és a virgáárus csaj, adott neki egy mûvirágot, berakta a fiókjába, tegnap pedig megtalálta, hozta oda hozzám, és mondta, hogy mag, mag, a csajszit Magdikának hívják:) :) :) :
Szerintem olyan 5-6 hónap körül.
Szerintem is 5 hós körüli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ez biztos? Akitõl való 14 hetesnek mondta, csak nekem is gyanús volt.
Igen biztos!6 hónapos a kutyám, 5 és fél hónaposan jöttek ki az új metszõfogai!:)

Mennyi idősen hagytátok a nagyiknál a gyerkőcöt először több napra? Mennyi idősen lehet már rájukhagyni?

Babóm nyáron lesz 8-9 hónapos, de már anyósom azt tervezte, hogy majd egy hétre megkapja. Mondtam, hogy most nyáron biztos nem, f?leg ha még szopizni fog, esetleg majd jöv?re.

Legjobb válasz: Az én kislányom 1 éves és aludt már ott mindegyik mamánál párszor.Szombat reggel oda vittem és vasárnap délután mentem érte.Munkám miatt,meg voltunk wellness hétvégén a férjemmel.Hozzátenném mindegyik mama sûrûn vigyázz rá és imád náluk lenni!

Az én kislányom 1 éves és aludt már ott mindegyik mamánál párszor.Szombat reggel oda vittem és vasárnap délután mentem érte.Munkám miatt, meg voltunk wellness hétvégén a férjemmel.Hozzátenném mindegyik mama sûrûn vigyázz rá és imád náluk lenni!
Nagyon korai szerintem is. Én majd ha Õ akar ott aludni, illetve mikor már el tudja mondani ha baja van, mit szeretne...stb. Most úgy gondolom 3 éves koráig biztos nem.
Hát én leghamarabb 5-6 évesen hagynám egyedül több napra a nagyanyjánál. Most lesz egy éves, szilveszterkor a tesómnál hagytam 6 órán át ( majd megõrültem hogy mi lehet vele), de ez volt eddig a leghosszabb idõ amit nélkülünk töltött. Amúgy hamarabb is ott lehetne hagyni több napra, ha másabb lenne a mama és közelebb lakna.
Szerintem ahogy õ tervezi, az még nagyon korai!
Babáim 6 hónaposak, most szilveszterkor az éjszakát anyukámnál töltötték. Nem is azért, hogy bulizni tudjunk, mert arra aztán a legkevésbé sem vágytam, hanem, hogy végre tudjak több órát egy huzamban aludni. De azért hozzáteszem, hármasikreim vannak, gondolom más lenne egy babával. Nem volt semmi gond, jobban aludtak, mint itthon és hát én anyumban nagyon megbízok, soha nem tenne olyat, amit elõtte meg nem kérdezne tõlem és egyébként is nagyon ért a babákhoz. Sajnos sokat segíteni nem tud, mert még dolgozik. De több napra én sem hagynám ott õket, ez meg kivételes nap volt. A késõbbiekben pedig biztos nem tervezem még egy ideig az ilyen hosszabb "nyaralásokat" a nagyszülõknél. Majd mikor már jóval nagyobbak lesznek.
Szia Igaz nekem még csak 9 hónapos a lányom, de akkor engedném el a mamihoz amikor már õ is ott szeretne maradni, de elõbb csak 1 éjszakára, aztán ha jól bírta és szeretne maradni akkor még 1 kicsit tovább is ott lehet.
Lányom másfél éves, nyárra tervezem, hogy otthagyom éjszakára a szüleimnél. Barátnõm két éjszakára hagyta az anyukájánál a lányát aki akkor nyolc hós lehetett, és nagyon jól elvolt. Abszolút nem volt nyûgös, evett, aludt, játszott ahogy kell. És mikor megérkeztek a szülõk ott folytatódott minden ahol abbamaradt, semmi duzzogás vagy ilyesmi. Mondjuk õ tápszeres, a szopással nem volt gond. Viszont az egy hét az nagyon hosszú idõ szerintem, azt túlzásnak tartom ilyen idõs korban.
Én még nem éreztem erre érettnek az idõt. Nem is tudom, hogy mikor fogom. Talán majd, ha ovis lesz. (2 éves)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is így gondoltam, hogy még korai, sõt még lehet, hogy 2, 5 évesen is korai lesz. Majd megy akkor, amikor már folyékonyan tud beszélni, és megérti, hogy anya miért nincs ott vele, miért csak a mamival meg a papival van. Én úgy emlékszem, hogy már iskolás voltam, mikor elõször voltam a nagyimnál több hétre.
Az elsõ nagyinál 4 napig volt 5 hónaposan az ég világon semmi baj nem volt semmivel. Utána 3 hét múlva ment a férjem mostoha anyjához 3 napra. Majd 2 héttel késöbb anyuhoz 1 hétre. Az igaz hogy egyik nagyi sincs 55 nél idõsebb szóval emiatt se féltem. És nekünk is nyugtunk volt egy kicsit.

Mennyi idős koruktól veszik a kezükbe a babák a dolgokat, és veszik be a szájukba? Arra gondolok, hogy mennyi idősen lehet már nekik rágókát adni pl.

Legjobb válasz: A kisfiam kb. 4 hós kora körül fogta meg a csörgõt, amit a kezébe adtunk. Eleinte olyat próbálj, ami könnyû és belefér a kis markába.

A kisfiam kb. 4 hós kora körül fogta meg a csörgõt, amit a kezébe adtunk. Eleinte olyat próbálj, ami könnyû és belefér a kis markába.
A lányom 3 és fél hónapos, tegnap kezdett el nyúlni a csörgõje felé, meg is fogja olyan kis ügyetlenül, és beveszi a szájába.
Nekem is 3, 5 hónapos, és kb 1hete próbálja megfogni a tárgyakat, és a szájába venni, még ügyetlen egy picikét a drágám:) , de egyre jobban megy neki.Szerintem olyan 4 hós kora körül már jól megy majd neki:) !!
2, 5 hósan már megfogta a csörgõt, rágókát, ha a kezébe adtuk. Aztán 3, 5 hós kora körül már maga nyúlt érte. 6 hós babás

Egy tacskónak mennyi idősen lehet kölyke mennyi kölyke lehet és mennyi időbe telik a vemhesség?

Legjobb válasz: Mint minden másik kutya, a tacskó szuka is 7-8 hónapos kora környékén válik ivaréretté. Ekkor már ivarérett, de lelkileg, szellemileg még kölyök! A 3. tüzelésnél, másfél éves korban lehet legkorábban pároztatni. A vemhesség kb. 60 nap. Az alomszám változó, a standard 6-8 ír, de lehetnek eltérések. Ha nem tenyész állat, érdemes maximum az elsõ tüzelés után ivartalaníttatni. Nem kell neki vemhesnek lenni...

Mint minden másik kutya, a tacskó szuka is 7-8 hónapos kora környékén válik ivaréretté. Ekkor már ivarérett, de lelkileg, szellemileg még kölyök! A 3. tüzelésnél, másfél éves korban lehet legkorábban pároztatni. A vemhesség kb. 60 nap. Az alomszám változó, a standard 6-8 ír, de lehetnek eltérések. Ha nem tenyész állat, érdemes maximum az elsõ tüzelés után ivartalaníttatni. Nem kell neki vemhesnek lenni...
Minek akarsz kiskutyát neki? Ez neki nem túl jódolog, csak mondom. De mielõtt vmi baj lenne. 1, 5 éves kortól, a kölykök száma változó, lehet 6, v annál több is. 60 +-3 nap a vemhességi idõ. De tényleg nem nagyon kéne , mert nagyon kicsi fajta kutya, ha nincs folyamatosan állatorvosi felügyelet alatt, nagy bajok történhetnek vele, akár bele is pusztulhat, fõleg, hogy ha az elsõ vemhessége, és megijjed, nem tudja mit kell csinálni (képletesen).
Ugyanannyi idõsen mint más kutyáknak, ugyanannyi idõbe telik mint más kutyáknak. És ne szaporíts!
Ahányszor csak akar, nehogy kiürüljenek a menhelyek.
09:44, te is nagy ész lehetsz! "kihalt volna a tacskó faj" A tacskó, az nem faj. Menj vissza az általános iskolába, van még mit tanulnod!
Mindjárt megtudhatjuk, hogy a teljes tacskóállomány 2 kanra vezethetõ vissza, akiket rendszeresen hordtak mindenfelé szaporítani. Adjunk hálát, hogy nem halt ki a "faj"
Kedves elsõ, nem lehet valaki CSAK kíváncsi, függetlenül attól, hogy van-e kutyája vagy nincs? Ha én feltenném a kérdést, hogy mennyi idõsen és hány kiskutya születhet egy dalmata párnál, le lennék hurrogva, és senkinek se jutna eszébe, hogy csak a népszerû 101 kiskutya történetrõl jutott eszembe?
*akarom...
Kedves elsõ hozzászóló. Van neked kutyád egyáltalán? Azt levágtam, hogy tacskód sosem volt. Nekem tacskóm van és sõt már elõtte is volt 2. Igaz nekem kan volt mindegyik, de rendszeresen hordtuk pároztatni, az ellésnél semmi ilyen probléma nem adódott amiket felsoroltál, mert ott is jelen voltunk. Ha így lenne ahogy leírtad kihalt volna a tacskó faj.
(Állattenyésztést tanultam) A kutya 7-8 hónapos kora körül válik ivaréretté, mint ahogy elöttem is írták. DE más az ivarérettség és más a TENYÉSZ érettség. Csak a tenyész érett egyedeket lehet pároztatni. Harmadik tüzeléstõl. Ám a vemhesség altt, illetve az ellésnél lehetnek komplikációk. Utóbbi esetében rámegy a szuka is és a kölykök is. ( elpusztulnak ) Ellés után elõfordulhat, hogy az anya nem fogadja el a kölyköket. Ilyenkor nem szoptat, vagy rosszabb esetben megöli õket. ( tapasztalat )
Mint minden más kutya fajta, 7-8 hónapos kora körül válik ivaréretté, de én 1, 5-2 éves koráig nem vonnám tenyésztésbe, mint ahogy a nõk is 14 éves korukban menstruálnak elõször, de lelkileg még nem érettek a terhességre, így egy kutya sem. És nem egészséges 3-4 alomnál többet elhozni élete során egy kutyától, és évente max. 2-szer elljen. És miután kivontuk a tenyésztésbõl érdemes ivartalanítani, hogy késõbb ne legyenek balesetek és sok öregkori problémát is meg lehet vele elõzni (pl.méhgyulladás), plusz az általában kellemetlen dolgokkal járó tüzelés is megszûnik. A vemhesség általában 63 nap, de változó ez függ attól, hogy a tüzelés melyik idõszakában történt a párzás, attól, hogy mikor termékenyült meg a pete, és még sok dologtól. De a vemhesség és a szoptatás ideje alatt érdemes magasabb energiatartalmú tápot adni szukának, ugyanis ezek eléggé rendesen megviselik a szervezetét. Ilyenkor minõségi eledelt kell kapnia, abból is a speciálisan vemhes/szoptató szukáknak vagy aktívan dolgozó, sportoló kutyáknak készült tápot érdemes venni. Ultrahangra a párzástól számított 20-23.-ik napban már lehet menni ultrahangra, hogy egészségesek-e a kölykök, és, hogy vannak-e egyáltalán, bár a számukat még így is elég nehéz megmondani. A szuka testhõje szülés elõtt a normális 38.5°-39°-ról 37°-ra csökken. A kiskutyák világrajövetele közt eltelhet akár 1 óra is, de ha a szukán látszik, hogy vajúdik, de nem jön kutyus, érdemes kihívni a dokit, mert lehet, hogy egy kölyök megakadt valahol a szülõcsatornában. A kiskutyákat miután az anyjuk letisztította õket, segítsük az emlõkhöz, az egészséges kutyus azonnal szopni kezd, de minden esetre a szülés elõtt még fektessünk be tápszerre, amit gyorsan kézhez vehetünk, ha a kiskutyus nem akar szopni. Jó dolog egyébként ha csinálunk/veszünk egy elletõládát, ahova könnyen felszerelhetjük a melegítõlámpát is. Érdemes egy könnyen mosható/tisztítható gumiszõnyeget az aljára tenni, és kibélelni olyan puha rongyokkal, pokróccal amit nem sajnálunk. Itt egy kép: http://www.slando.hu/photos/live/84/muanyag_elletolada_elado.. Fontos a perem, mert így a picik nem tudnak szökdösni, persze amíg nem jönnek rá a kijutás módjára :)
, , és sok öregkori problémát is meg lehet vele elõzni (pl.méhgyulladás), " Nagyon jó dolgokat írtál! :-) Bocsi de muszáj kijavítanom. A méhgyulladás kortól független. Jelentkezhet az elsõ tüzelés után is. Akkor alakulhat ki, amikor nem tisztul le rendesen. Öregkorban viszont elõfordulhat ciszta / ák a petefészken, vagy a méhben. És emlõ daganat.

Egy 7 cm-es (hieroglifás) ékszerteknős kb mennyi idős lehet?

Legjobb válasz: A növekedése nagyban függ attól,hogy mennyi kaját kap.Kb.1,5-2cm-es a páncélhossza,amikor kikel a tojásból,és minden napos etetés mellett havonta kb.0,7-1 centi nõ.Tehát a tiéd,ha minden nap kapott elég kaját,akkor most nagyjából 5-7 hónapos lehet(szóval fél év körüli):).

A növekedése nagyban függ attól, hogy mennyi kaját kap.Kb.1, 5-2cm-es a páncélhossza, amikor kikel a tojásból, és minden napos etetés mellett havonta kb.0, 7-1 centi nõ.Tehát a tiéd, ha minden nap kapott elég kaját, akkor most nagyjából 5-7 hónapos lehet(szóval fél év körüli):) .

Mennyi idősen lehet először banánt adni a babáknak? Mennyivel célszerű először kísérletezni a hozzátáplálásnál?

Legjobb válasz: Fél évesen már lehet adni. Egyre vigyázz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy inkább ne is adjak neki 1 éves koráig. Mert állítólag legújabb felfedezés, hogy a banán apró magvai keresztreakcióba lépnek a parlagfûvel és allergiát okoz. Én azért adtam neki, de a közepébõl kikapartam a magokat. Vagy adj neki üvegest, abban sincs. Elõször csak pár falatot, mint bármi mást.

Fél évesen már lehet adni. Egyre vigyázz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy inkább ne is adjak neki 1 éves koráig. Mert állítólag legújabb felfedezés, hogy a banán apró magvai keresztreakcióba lépnek a parlagfûvel és allergiát okoz. Én azért adtam neki, de a közepébõl kikapartam a magokat. Vagy adj neki üvegest, abban sincs. Elõször csak pár falatot, mint bármi mást.
Mivel én 4 hónapos kortól táplálok hozzá, már az elsõ pár gyümölcs után (alma-barack) adok, kb 5 hónapos korától. A keresztallergia sajnos mástól is elõjöhet, nem tudom, hogy lehet elkerülni, például a nyers répától is lehet, pedig annak nincs is magja...
Csak óvatosan a banánnal! Az én kisfiam elõször kihányta, így vártam vele sokat, mire újra kapta. Inkább üvege bébiételben adtam. Most a kicsim bár már 8 hónapos, még nem adtam neki, annyi más friss gyümölcs van, aminek szezonja van, inkább azokat etetem. A banánnal várok még, ráérek télen, amikor kevesebb a gyümölcs. Most lehet adni: almát, körtét, barackot, szilvát. Nálunk bejön még a fagyasztott megy is.
Elvileg 7 hónapos kortól lehet adni banánt a babának, de eleinte keveset, mert megfogja a hasát. Én barackot, szilvát, a savanyúbb almát édesítem vele cukor helyett.

Mennyibe kerül és mennyi idősen lehet elvégezni egy ringtitkári tanfolyamot?

Legjobb válasz: ingyen volt az utolso, ha meoe tag vagy korhoz nincs kötve szerintem, olyan 16 éves kortol voltunk a csapatban de hogy öszinte legyek nem tudom lesz-e mostanában, az europa kiállitás elött volt, mert oda kellett egy csomo ember .. talán a világkiállitás elött is lesz (az ugye 2013)

ingyen volt az utolso, ha meoe tag vagy korhoz nincs kötve szerintem, olyan 16 éves kortol voltunk a csapatban de hogy öszinte legyek nem tudom lesz-e mostanában, az europa kiállitás elött volt, mert oda kellett egy csomo ember .. talán a világkiállitás elött is lesz (az ugye 2013)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszod uhha hát akkor jövõre nem is igazán van esély arra, hogy legyen?
nem tudom, de szerintem nyugodtan hivd fel a meoe-t a http://www.kennelclub.hu-n megtalálod az elérhetõségeiket ha lesz tanfolyam azt is itt fogják meghírdetni ha tudok segíteni a írj nyugodtan privit
Helyi szervezetek is szoktak tartani cacibok elõtt.

Ma befogadtam egy édes kis keverék kutyust. Nem tudom mennyi idős lehet, de talán pár hónapos/ fél éves körül. Nagyon sírt, mikor egyedül hagytam, mit lehet tenni? ( Többi lenn. )

Nem volt még kutyám ő az első. És egyenlőre betettük őt egy nagyobb zárt helyre a tárolóba odakinn, hogy ne szökjön el. A probléma az, hogy sír, mert egyedül hagytam. A kérdésem pedig az lenne, hogy, ha azt a helyet megszokja ott, de később máshova zárjuk éjszakára, akkor ugyan úgy sírni fog a másik helyen is vagy megszokja, hogy esténként egyedül van?

Legjobb válasz: Nem tudod bevinni a házba? Ha csak pár hónapra is, utána is ki lehet szoktatni, de megtanul alkalmazkodni, beilleszkedni közétek, ha veletek van az elején :)

Nem tudod bevinni a házba? Ha csak pár hónapra is, utána is ki lehet szoktatni, de megtanul alkalmazkodni, beilleszkedni közétek, ha veletek van az elején :)
Uj meg neki a hely. Meg kell szoknia. Ha minden este magara hagyod, megszokja egy ido utan, ne aggodj. Ez meg csak az elso esteje egyedul :)
jól van a kutyus?
majd meséld el mi volt az orvosnál!
A kérdező hozzászólása: Holnap viszem õt, tegnap este kinn hagytuk õt a teraszon szundított, csináltunk kuckót és nem sírt. :)
Állatorvos látta? Most is sír még? Azóta hogy van a kutyus?
A kérdező hozzászólása: Utcáról. :)
Honnan fogadtad be? Menhelyrõl vagy utcáról?
Mi vettünk neki egy plüss kutyát a lomosban, ahhoz szokott hozzábújni. Amikor áttettük a végleges helyére, vittük vele a kutyáját is. Csak az elsõ helyén sírt (egy ideig), a véglegesen már nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! :) Nem a házba semmiképp nem hozok be állatkát akármennyire is édes meg sajnálom. :S Meg kell szoknia a dolgokat.
Tapasztalatból mondom, hogy kell még neki egy kis idõ, amíg megszokja! Mi 3/4 éve fogadtunk be az utcáról egy kutyát, a beköltözés után még egy hónapig sírt éjszakánként, bár nem minden este, de volt, hogy alig akarta abbahagyni... Nem tudtunk mit tenni, eleinte lementünk hozzá, babusgattuk, de ekkor csak még jobban vonyított, nyöszörgött, úgyhogy inkább hagytuk. Szép lassan le is szokott róla. :)
A kérdező hozzászólása: Jelentem a kutyus nagyon jól van, egészséges és nagyon kis pimasz lett. :DD Az állatorvosnál minden okés volt, kb. 7 hónapos most. :) Végül a teraszon lett a helye...és sírni nem szokott már. :)

Tengeri malac 1 kg súlyú, mennyi idős lehet? Meglepi lenne, az állatkereskedésben, ahol kinéztem, azt mondták, hogy 0, 5 éves körüli, de szerintem idősebb.

Legjobb válasz: A mi malackánk júliusban született. Igen jó bõrben van, gyakorlatilag egész nap eszik. Pont most, a kérdésed miatt felraktuk a konyhai digi mérlegre (+/- 5 gr-ot téved) és 707 gr (70 dkg). Nem vagyok malacszakértõ, de azt kétlem, hogy majd' 50 %-os eltérés lehet két közel azonos korú malacka között. Szerintem inkább valami ottragadt vén csont lehet szegény, akit senki nem vitt el fiatalon. De remélem, jönnek majd rutinos malactartók és õk is elmondják a tapasztalataikat.

A mi malackánk júliusban született. Igen jó bõrben van, gyakorlatilag egész nap eszik. Pont most, a kérdésed miatt felraktuk a konyhai digi mérlegre (+/- 5 gr-ot téved) és 707 gr (70 dkg). Nem vagyok malacszakértõ, de azt kétlem, hogy majd' 50 %-os eltérés lehet két közel azonos korú malacka között. Szerintem inkább valami ottragadt vén csont lehet szegény, akit senki nem vitt el fiatalon. De remélem, jönnek majd rutinos malactartók és õk is elmondják a tapasztalataikat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sokat segítettél.. :)
Szia! elsõ hsz. vagyok megint. Utána érdeklõdtem, és az egy év körüli tengik szoktak egy kiló körül járni, de meglehetõsen nagy eltérések vannak fajtánként, plusz a fajtatiszták nagyobbra nõnek, mint a keverékek, akár 20-30 dkg különbség is lehet két azonos korú malacka között. Ennél többet sajnos nem tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Neked a segítséget!!
Szia! Nálam van egy 4 hónapos egészséges kisfiú, kb. 30dkg. lehet, bár nem mértem le. Õ éppen gazdit keres. Jelképes összegért (300Ft), oda tudnám adni. Képet is tudok küldeni, ha érdekel. Még csak annyit, hogy az állatkereskedésbõl vásárolt malacok, általában elvadultak, és az elõéletükrõl sem lehet semmit tudni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!