Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős kell elkezdeni a (13 db)

Mennyi idősen kell elkezdeni a tanítást?

Pontosan mennyi id?sen kell elkezdeni egy kiskutya tanítását?(pl.:ül,fekszik,stb.)

Legjobb válasz: 2-3 hónaposan már lehet tanítgatni

2-3 hónaposan már lehet tanítgatni
Minél korábban, de csak kis adagokban. 5 percnél tovább nem tudnak koncentrálni.
A kérdező hozzászólása: Jó.Köszönöm a válaszokat.

Mennyi idősen kell elkezdeni az etetését a boxer kiskutyáknak? Bővebben lent.

Van 3 db ma épp 3 hetes kis boxerünk. Nagyon szépen fejlődnek, szép kövérek, van tejcsi a mamának rendesen. Már le vannak foglalózva, és 6 hetesen elviszik őket, mikor kezdjük el az etetésüket. (Mert szerintem még igen korai lenne.) Hozzáértő emberek válaszát várom!

Legjobb válasz: szerintem ha 3 hetesek, akkor már meg lehet próbálni az etetésüket. inkább 8 hetesen add oda õket!! a kicsik 6-8 hetes koruk között tanulják hogy hogy kell viselkedni más kutyákkal, az anyjuk akkor teszi rendbe õket ha harapnak.. a kölyköknek kell az a 2 hét az anyjuk mellett!

szerintem ha 3 hetesek, akkor már meg lehet próbálni az etetésüket. inkább 8 hetesen add oda õket!! a kicsik 6-8 hetes koruk között tanulják hogy hogy kell viselkedni más kutyákkal, az anyjuk akkor teszi rendbe õket ha harapnak.. a kölyköknek kell az a 2 hét az anyjuk mellett!
Minek szaporítasz, ha fingod nincs a dolgokról? 8 hetes korukig az anyjukkal kell maradniuk.
Kezdhetitek a hozzátáplálást, de tényleg csak 8 hetes korukban adjátok oda a kölyköket, így van, ahogy az elsõ írta, 6-8 hetes korukban az anyjuk nevelésére van még szükség!
Elõször kínáljátok meg õket puhára áztatott, jó minõségû kölyöktáppal. Foguk még nem nagyon van ennyi idõsen, de a puha tápot el tudják nyammogni. Legalább ismerkedjenek vele. Egyelõre naponta 1x adj nekik, aztán ha látod, hogy rábuknak (idõvel rájönnek, mi a dolog lényege) akkor sûrítheted az etetési idõközöket. Vizet se felejts el adni nekik, tálból inni is meg kell tanulni. Nálunk rendszerint több gondot okozott, mint az evés. :) És tényleg kicsit korai a 6 hét.
Egyébként úgy emlékszem a legtöbb tenyésztõ Royal Canin Starter táppal kezdi a kölyök kutyáknál a táplálást..

Mennyi idosen kell elkezdeni nevelni a kutyakat?

Legjobb válasz: Amikor hazaviszed rögtön akkor.

Amikor hazaviszed rögtön akkor.
Egybõl el kell kezdeni (sõt az az ideális ha már a tenyésztõ is elkezdi). Persze itt most nem feltétlen engedelmességi gyakorlatokra gondolok, de ha kiskutya megszokta az új helyét ezeket is el lehet kezdeni játékos formában.
Tudod, ahogy hozzád kerül, már " neveled". Hol a helye, mi a neve, mit szabad, mit nem, nem ugrálunk senkire, stb. Mindezt következetesen, beépítve a mindennapok életébe. Ül, fekszik, odajön, marad pedig sok sok jutalommal.Közben szépen növöget majd és telik az idõ, és okosodik.
Én annyit tanácsolnék , hogy mivel még kölyök tedd labdamániássá :) Utánna jól jön majd ha tanítod más dolgokra .
én 12hetesen kezdtem el tanítgatni az udvaron, és mikor megkapta a utolsó oltását akkor vittem sétálni is. szerencsére õ irtó gorsan tanult, mára már rengeteg trükköt tud és a sétákon is szépen jön melletem. de ha nálatok van az anyja is akkor nem te vagy a falkavezér így természetesen nem akar engedelmeskedni neked. ha egyedül van akkor elõbb gyakorold a falkavezérséget vele és könnyebb lesz a dolgod.
3 hónapos kortól tudod elkezdeni nevelni, de az a lényeg, hogy a tanítást és játéknak vegye, és mindig nagyon türelmesnek kell lenni vele
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnem, hogy a fejemre nojon, de most meg csak 8 hetes es mindent jateknak tekint...
A kérdező hozzászólása: Hogy erdemes elkezdeni ? Irnatok gyakorlati peldakat ?

Mennyi idős terhességnél kell elkezdeni a sárgatest hormon tablettát szedni, hogy biztos megmaradjon a baba?

két hetes még nem kés?? akkor kell vissza menem az orvoshoz és félek hogy el késem!

Legjobb válasz: Szia! Én nem szedtem semmilyen sárgatest hormont!Hívd fel az orvosodat és kérdezd meg tõle!Hisz kétségbe vagy esve, neki kell elmondani, hogy mikor kell elkezdeni szedni!Nyugodj meg és vedd fel vele a kapcsolatot!

Szia! Én nem szedtem semmilyen sárgatest hormont!Hívd fel az orvosodat és kérdezd meg tõle!Hisz kétségbe vagy esve, neki kell elmondani, hogy mikor kell elkezdeni szedni!Nyugodj meg és vedd fel vele a kapcsolatot!
Nem mindenkinek kell szednie, ezt az orvos dönti el. Általában: ha barna folyásod van, vagy vérezgetsz, esetleg korábban már volt vetélésed, akkor felirja a doki.
Szia! Aggodalomra semmi okod!! Akkor kell sárgatesthormont szedni, a volt már embryóelhalásod, vagy spontán vetélésed, vagy a terhesség alatt barnás pecsételõ vérzésed van, esetleg ha korábbi hormonszintméréseden kiderült hogy a véredben nagyon alacsony a progeszteronszint. Mindenképp kérd ki az orvosod tanácsát, és egyátalán nem vagy még elkésve nekem 6-dik héten írták ki mert barnáztam. Üdv.: Amarilla egy 21 hetes kismama

Mennyi idős korban és hogyan kell elkezdeni a kölyök agár felkészítését a coursingre? Mennyit és hogyan kell edzeni vele? Lécci csak olyan írjon aki ért is hozzá!

Legjobb válasz: Már 4-5 hetesen is szoktak pecázni velük. (Botra rá a mûnyuszit és húzogatod elõtte.) Ez már felkészítésnek számít. Konkrétan az edzést, a futást fél éves kora körül, addig csak annyit rohangáljon, amennyi jólesik neki. Persze mérettõl is függ, egy whippet fél évesen már terhelhetõ, egy magyar agarat egy éves koráig nem erõltetnék. Ha komolyan akarod venni, akkor menj el vele egy versenyre vagy edzésre, egy egyenes 15-20 métert húznak neki már pár hónaposan is. Ott találsz hozzáértõ trénereket, akik tanácsolhatnak edzésprogramot.

Már 4-5 hetesen is szoktak pecázni velük. (Botra rá a mûnyuszit és húzogatod elõtte.) Ez már felkészítésnek számít. Konkrétan az edzést, a futást fél éves kora körül, addig csak annyit rohangáljon, amennyi jólesik neki. Persze mérettõl is függ, egy whippet fél évesen már terhelhetõ, egy magyar agarat egy éves koráig nem erõltetnék. Ha komolyan akarod venni, akkor menj el vele egy versenyre vagy edzésre, egy egyenes 15-20 métert húznak neki már pár hónaposan is. Ott találsz hozzáértõ trénereket, akik tanácsolhatnak edzésprogramot.
Akkor olyat kérdezz, aki ért is hozzá, tenyésztõket, versenyzõket...

8 hetes a kutyám. Mennyi ídős korában kell elkezdeni a nevelését, tanítását?

Legjobb válasz: Ahogy látod, hogy megszokta nálatok. Én érkezésétõl számítva vártam egy hetet, h megszokja a helyét és kezdtem is.

Ahogy látod, hogy megszokta nálatok. Én érkezésétõl számítva vártam egy hetet, h megszokja a helyét és kezdtem is.
Azonnal ahogy hazavitted. Az alapvetõ szabályoknak azonnal érvényeb kell lépni, mint pl, nem pisilünk, nem kaiklunk bent, nem rágunk papucsot, nem megyünk be egyik másik helyiségbe, nem kunyizunk az asztalnál....stb. Ebben a korban a legjobb megtanítani a nem vagy a fújj parancsokat is hiszen könnyen ki lehet zökkenteni a kiskutyát abból amit éppen csinál. Egy hangosabb szóra abbahagyja, így megtanulja a jelentését. Biztonságos terepen (ha minden oltás megvan!) ilyenkor már lehet kezdeni a póráz nélküli sétát, hiszen a kölyökben él az a ragaszkodás aminek hatására igyekszik a gazdi fenekében lenni. ez nagyon jó alap a késõbbiekben!
Úgy látom vannak értelmes hozzászólások, de sztem ezzel azért keress fel egy szakoldalt, vagy egy szakavatott kiképzõt! Ott még tanácsokat is kaphatsz!
kezd most
A kérdező hozzászólása: már neveljük

Mennyi idősen, és hogyan kell elkezdeni bevezetni a darabos ételt?

8 hós a kisfiam és 2 foga van(most törte át az ínyét még 2-?).

Legjobb válasz: ilyen korban el lehet kezdeni a kekszekkel, babapiskótával.....számíts rá, h egy párszor ki kell majd szedni a torkából, a kiflivel nem tud nagy galibát csinálni....azt hagyhatod nyugodtan....ki kell tapasztalni, h mit tud veszély nélkül enni, milyen márkát, méretüt....stb....aztán lassan egy egy darab étel, amit ehet....krupli, puhább dolgok, késõbb csirkehús...

ilyen korban el lehet kezdeni a kekszekkel, babapiskótával.....számíts rá, h egy párszor ki kell majd szedni a torkából, a kiflivel nem tud nagy galibát csinálni....azt hagyhatod nyugodtan....ki kell tapasztalni, h mit tud veszély nélkül enni, milyen márkát, méretüt....stb....aztán lassan egy egy darab étel, amit ehet....krupli, puhább dolgok, késõbb csirkehús...
szia.Nekem a babám elég nehézkesen kezdte el a darabosat. Fõtt ételbõl szinte semmit elõször. Sõt amit csak alig turmixoltam attól öklendezett. Én úgy kezdtem hozzá, hogy reggel és este vacsira elkezdtünk áttérni a szendvicsre. Vékony szelet kenyeret vágtam és ráreszeltem a felvágottat. Ebbõl apró falatokat adtam. Ezen tanulta meg, hogy rágni kell az ételt. Amikor már tudta hogy kell, tudtam neki adni puha ételeket (pl. a levesbõl a zöldségek, a fõtt husit stb) Ezután már semmivel nem volt gond, tudta, hogy mindent rágni kell. Az én babám kb 9-100 hónapos volt mikor elkezdtük a kenyeret, és kb 11 hónapos, amikor szilárd ebédet evett. Most 1 éves múlt, de még nincs foga (bár úgyis mindegy, mert nem az elsõ fogaikkal esznek, hanem az ínyükkel rágnak) Nekem a babapiskóta nem jött be, mert az olvad a szájában és azt csak szopogatta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

A baba mennyi idős koráig "kell" elkezdenie, kúszni és mászni?

Mennyi id?s koráig nem gond ha ezek közül valamelyiket nem csinálja?

Legjobb válasz: Ezen az oldalon életkorra lebontva megnézheted mi az amit a babának annyi idõsen tudni kell és mi az amit tudhat. http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=8 Most én a 8 hónapos kort linkeltem be,de itt be tudod írni,hogy téged melyik életkor érdekel és kiírja arra is,egyébként érdekes mert itt 8 hótól írja,hogy kúszni kezd,a lányom meg már 5 hónaposan kúszott.

Ezen az oldalon életkorra lebontva megnézheted mi az amit a babának annyi idõsen tudni kell és mi az amit tudhat. http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=8 Most én a 8 hónapos kort linkeltem be, de itt be tudod írni, hogy téged melyik életkor érdekel és kiírja arra is, egyébként érdekes mert itt 8 hótól írja, hogy kúszni kezd, a lányom meg már 5 hónaposan kúszott.
Én úgy tudom, hogy kúszni 8 hónapos korig , mászni 10 hónapos korig "kell".Mondjuk a lányom 11 hónaposan kezdett mászni és semmi gond vele.
Itt megtalálod általában mit mennyi idõsen csinálnak a babák, és mikor érdemes orvoshoz fordulni ha elmarad a mozgás fejlõdése: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/a-csecsemo-mozgasfe..
Én is úgy tudom, hogy 8-9 hós kora körül, de nem feltétlenül, mert nem jelent semmit, ha késõbb kezdi el. A keresztfiam 11 hónaposan kezdett mászni, 13 hónaposan totyogott. Napok alatt hatalmasa fejlõdött. A kisfiam most 4 hónapos, 3 napja fordult át elõször magától nyögve nyelõsen, ma meg már vissza is fordult. Türelem! :-) (Tapasztalat, én is ráparáztam a forgásra!)

Kisfiúknak mennyi idős korban kell elkezdeni húzogatni a kukijukon a bőrt? most 2 hónapos

Legjobb válasz: Nekem az orvos azt mondta hogy 1 vagy 2 éves koráig nem szabad.

Nekem az orvos azt mondta hogy 1 vagy 2 éves koráig nem szabad.
Nekem az orvos pont úgy mondta ahogy az elsõ válaszoló írta.
mi is elejétõl fogva óvatosan húzogattuk és már tök jó! 3 hós fiú anyukája
Nekünk is azt javasolta a doktor néni, hogy minden este fürdéskor csak egyszer amennyire engedi. Most hat hónapos, és az övé is szépen alakul már.
nekem pedig azt mondta az orvos, amit a második válaszolónak, és a kórházi doki, védõnõ is. ha nincs begyulladva, 1 éves kor elõttig felesleges huzogatni (az újszülöttek nagy százalékánál sérülés nélkül ez nem is megy). a kisfiam 6 hónapos, és még nem huzogattuk, és minden rendben (rendszeresen látja orvos). Szerintem nézz utána szakkönyvekben, és az idevágó újságok különszámaiban is írnak a kérdésrõl. szerintem ne húzogasd túl korán, többet árthatsz, mint használsz.
És most megint miért is kellett lepontozni? Csak mert leírtam, hogy nekem mit mondott a mi doktornõnk???
Engem is foglalkoztatott ez a kérdés és a védõnõmet meg a gyerekorvost is megkérdeztem, hogy most akkor mi legyen. Azt mondta a doktornõ, hogy nyugodtan húzogassuk elkerülve vele a késõbbi problémákat. Mert ugye az ismert tendencia az, hogy most nem szabad egy éves korukig hozzányúlni. De nekem mondta a dokinõm, hogy tavaly elég sok kisfiúnak kellett pont ez miatt átesnie a beavatkozáson. És azt tanácsolta, hogy mikor fürdetjük szépen húzzuk hátra ameddig engedi a bõr. Szépen bejáratódik, és semmi baj sem lesz vele. :) Nekem 6 hónapos a kisfiam, és már egy ici- picit látszik a makja feje.:)
Én amióta hazajöttünk a kórházból, azóta minden fûrdéskor felhúzom , de nem szabad erõltetni csak amennyire engedi. Most 9 hónapos és teljesen feljön neki.

Üdv! 1. ) Egy őrző-védő kutya kiképzését mennyi idős korban kell elkezdeni? 2. ) A kiképzés meddig tart? (Mikor mondható el az, hogy a kutya képes ellátni pl. : egy telephely őrzését? ) 3. ) Ja és persze mibe fáj egy ilyen kiképzés?

Legjobb válasz: hát nem csak az engedelmes munka vérzett több sebbõl, hanem ez az õrzõ-védõ is... nem akarok belemenni a részletekbe, de szerintem keressetek egy jobb segédet, mert ezt fájt végignéznem :(

hát nem csak az engedelmes munka vérzett több sebbõl, hanem ez az õrzõ-védõ is... nem akarok belemenni a részletekbe, de szerintem keressetek egy jobb segédet, mert ezt fájt végignéznem :(
Nálunk a kutyaiskolában ÖV-re csak az alapengedelmessel rendelkezõ kutyák mehetnek (vizsga nem szükséges), külön az ÖV nem tudom mennyibe kerül, de itt a bérlet/jegy árában benne van (1500Ft a napi jegy és 10000 a 10alkalmas bérlet). Kb 40-50perc engedelmes foglalkozás majd utána ÖV. Hogy meddig tart az konkrétan a kutyától függ. 7-8hónapos kortól mehetnek engedelmesre a kutyák, ha a kiképzõk elég érettnek találják, és feljebb is akkor léphetnek, ha erre alkalmasak. Konkrét életkort sajnos nem tudok mondani, én még nem tartok ott.
Milyen fajtáról kérdezel? Õrzésre egy egészségesen idegenektõl magát távol tartó kutya kell.Egy éves kora körül érdemes kiképzõt hívni a telephelyre, hogy ott , helyben gyakoroljanak szituációkat.
A férjem 1 évesen kezdte vinni a kutyát ilyen képzésre. Még az elején vannak és kb egy foglalkozás 10 percig tart. 1000 Ft/alkalom
Ezért a pénzért én is elvállalom, ha budapesti vagy, bár számlát adni nem tudok, de tökéletes munkát adok ki a kezembõl. Bár a felvételen nem is a kutyával van a gond, hanem a vezetõjével. El tudom azt is képzelni ha ez a kutya egy hozzáértõ kezében van, akkor a munka is kifogástalan lenne. Ebbõl a kutyából többet kilehet hozni, de nem ezzel a vezetõvel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából csak azért kérdem, mert már az idén 4. éve havi 40-50 eFt-ot fizet a cégem "kutyakiképzés" címen egy vállalkozónak. Azt gondolom, ennyi idõ alatt már beszélni is meg lehet tanítani az állatot. Vagy nem jól gondolom?
tegnap 22:47-nek Nem írtam BH-vizsgát. Ez egy engedelmességi vizsga. Viszont az engedelmességi vizsga is megköveteli a pontosságot és a precízséget. Sõt mi több a bíró felsorolja a hibákat és a vizsgázónak törekednie kell arra, hogy legközelebb felkészültebb legyen úgy min t saját-magának ÉS A KUTYÁJÁNAK.
nem ismerem a helyszínt, és a segédet sem, de a munka amit láttam siralmas volt...
ma 17:39 Talán csak elkerülte a figyelmedet, a videón E1 vizsga van. Nem BH.
ma 18:02 :) ))))) Jobb segédet? Tudod, hol tréningezik a videón lévõ kutya? Felismerted a helyszínt? Megjegyzem, nem ismerem a videón lévõ kutyát, és nem jártam azon a helyszínen sem.
Az engedelmességi vizsga is ajánlott. Nálunk heti 1x1óra volt 1000ft/alkalom. Azt 7 hetesen kezdtük.
Ha a céged azért fizet egy vállalkozónak, hogy az bizonyos napokon akár elvigye a kutyát gyakorolni, netán megfuttatni egy nagyobb szabad területen. Ébren tartja a kutya védõösztönét fogatásokkal, szituációs gyakorlatokkal, akkor nem sok az a pénz érte. Milyen fajta kutyáról van szó?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!