Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős kell elkezdeni (16 db)

Mennyi idosen kell elkezdeni tanitani egy kolyoknek, hogyan kell szepen setalni porazon?

10hetes a kiskutyam, rettentoen aktiv kis terrier. Ha leviszem setalni, annyira izgatott lesz, hogy elkezd futni, kozben cikazik ide-oda, mint egy vadnyul. Egyszeruen lehetetlen ravenni, hogy arra menjunk es olyan tempoban, ahogy en akarom. Ha elindulok valamerre, akkor tuti biztos, hogy az ellenkezo iranyba kezd el huzni. Mivel alig egy kilos, igy termeszetesen nem tud elrantani, de eleg rovid a poraz, kb 130cm. Azert nem hamot vettem, hanem nyakorvet es nem flezit, hanem sima porazt, mert azt akarom, hogy labnal setaljon. Egyszeruen lehetetlen kajaval motivalni, mert amint kiteszi a labat, minden erdekli, fejest ugrik a szomszed viragaiba es belekostol mindegyikbe, ha emberek mennek el mellettunk, mindegyiket kovetni akarja, a kaja egyaltalan nem is erdekli. Az sem erdekli, hogy szinte megfolytja magat a nyakorvvel, csak huz, mint egy idiota. Meg szoktam allni, hogy csak akkor induljak tovabb, ha lenyugodott, de nem nyugszik le, hanem ugral, probal kiszabadulni es kozben nyuszitve sir. Ha mennunk kell valahova, minden szart es szemetet meg akar szagolni es a szajaba venni, a vilagon minden erdekli, meg egy apro kavics is. En persze nem hagyom, hogy o diktaljon, igy elkezdem huzni es abban remenykedem, hogy ha latja, hogy nincs megallas, akkor kenytelen lesz kovetni, de ez sem jott be. Kepes megfesziteni a pici izmait, nekem meg vegig huznom kell ot, nem adja fel a harcot. Nekem egy pitbull tulajdonos azt mondta, hogy egy 10hetes kutya meg nagyon fiatal es hiaba minden igyekezetem, akkor sem fogja tudni, hogy miert huzom. Azt mondta, ha idosebb lesz, akkor elkezdhetem tanitani, de most meg tul pici. A kerdesem az lenne, hogy tenyleg tul fiatal-e meg ehhez. Ha igen, akkor mikortol lehet elkezdeni? Ha az en modszerem nem jo, akkor hogy csinaljam helyette? Van nem olyan messze egy hely, ahol el tudnam engedni es jatszani vele, de igy, hogy egyszeruen nem jon arra, amerre en akarom, igy lehetetlen elmenni odaig, mivel csak gyalog lehet megkozeliteni. Ha kezben kezdem el cipelni, akkor pedig teljes erejebol azon dolgozik, hogy kiugorhasson a kis vadoc.

Legjobb válasz: Nem próbáltál még valami extra jutalomfalatot neki? Én egy ilyen pici kutyát még azért nem rángatnék. Két részre kell osztani a sétát. Az egyik, amikor biztonságos helyen elengeded pórázról, akkor szaglászhat, játszhat. De mikor pórázzal mentek, vezesd a jutalomfalattal a lábad mellett, és néhány lépésenként add neki oda és dicsérd. Ahogy egyre ügyesebb lesz, egyre jobban figyel rád, egyre ritkábban kel a falat is. De ez ne a tápja legyen, hanem tényleg valami extra finomság, ami érdekelni fogja! Ha nagyon virgonc, akkor rögtön fordulj meg és menj a másik irányba. Néha ez elég hülyén tud kinézni, mert csak cikkcakkolsz össze-vissza elég sokáig, míg rájön a kutya, mit akarsz tõle... Nyugodtan beszélj hozzá közben, ne sokat, csak annyit, hogy a figyelmét magadra vond és hívd. De ne foglalkozz az emberekkel, csak azzal, hogy tanítsd meg a kutyádnak a normális sétát. Gondolj arra, hogy áldozatot kell hozni, mert ha ilyen marad, az hosszú távon sokkal cikibb, mint most a laikusok szemében mulatságosnak látszó módszerekkel megtanítani neki! Kitartást, meglátod, menni fog, csak ki kell tapasztalni, mi az a kaja, ami jobban érdekli, mint bármi más. Nem árt, ha séta elõtt éhes és csak séta után etetsz. Persze nem sokkal utána kicsit megint le kell majd vinned, hiszen evés után üríteniük kell egy idõ múlva. És fontos, hogy mindez csak akkor fog mûködni, ha egy futtatón hagysz neki lehetõséget a mozgásra, szimatolásra, a világ fölfedezésére. Nem várhatod egy pici kölyöktõl, hogy a séta menetelés legyen. Az kell, hogy szépen tudjon menni, de igazi viháncolásra is meg kell a lehetõséget adni!

Nem próbáltál még valami extra jutalomfalatot neki? Én egy ilyen pici kutyát még azért nem rángatnék. Két részre kell osztani a sétát. Az egyik, amikor biztonságos helyen elengeded pórázról, akkor szaglászhat, játszhat. De mikor pórázzal mentek, vezesd a jutalomfalattal a lábad mellett, és néhány lépésenként add neki oda és dicsérd. Ahogy egyre ügyesebb lesz, egyre jobban figyel rád, egyre ritkábban kel a falat is. De ez ne a tápja legyen, hanem tényleg valami extra finomság, ami érdekelni fogja! Ha nagyon virgonc, akkor rögtön fordulj meg és menj a másik irányba. Néha ez elég hülyén tud kinézni, mert csak cikkcakkolsz össze-vissza elég sokáig, míg rájön a kutya, mit akarsz tõle... Nyugodtan beszélj hozzá közben, ne sokat, csak annyit, hogy a figyelmét magadra vond és hívd. De ne foglalkozz az emberekkel, csak azzal, hogy tanítsd meg a kutyádnak a normális sétát. Gondolj arra, hogy áldozatot kell hozni, mert ha ilyen marad, az hosszú távon sokkal cikibb, mint most a laikusok szemében mulatságosnak látszó módszerekkel megtanítani neki! Kitartást, meglátod, menni fog, csak ki kell tapasztalni, mi az a kaja, ami jobban érdekli, mint bármi más. Nem árt, ha séta elõtt éhes és csak séta után etetsz. Persze nem sokkal utána kicsit megint le kell majd vinned, hiszen evés után üríteniük kell egy idõ múlva. És fontos, hogy mindez csak akkor fog mûködni, ha egy futtatón hagysz neki lehetõséget a mozgásra, szimatolásra, a világ fölfedezésére. Nem várhatod egy pici kölyöktõl, hogy a séta menetelés legyen. Az kell, hogy szépen tudjon menni, de igazi viháncolásra is meg kell a lehetõséget adni!
Szerintem nagyon is jól csinálod. Gondolom nem rég kezdtetek még el sétálni, az oltások miatt. Tehát teljesen természetes a kíváncsiskodás, ne is fojtsd el az érdeklõdését! Viszont ha valamit föl akar enni, erõsen szólj rá! Ezt most kicsi korában nagyon jól bele tudod nevelni, hogy ne egyen föl semmit a földrõl. De a botozás, szimat stb. nem baj. Az is jó, hogy húzod, tovább mész vagy csak megállsz. A nevelés alapjait most kell lerakni! Meglátod, ha ezen a minden csoda három napig tart idõszakon túl lesztek, sikerülni fog motiválni is. Persze nem árt, ha körben kideríted, mivel lehet õt igazán. Lehet, hogy egy rongy lesz, amivel hozakodhattok, lehet valami virsli. Milyen jutalomfalatot használtál? De akkor is azt mondom, most még annyira új neki a világ, hogy egyáltalán nem baj, hogy minden érdekesebb. Elmúlik. Én beleestem a kutyámmal abba a hibába, hogy hagytam neki a dolgokat, mondván még nagyon pici, hat szeleburdiskodjon. Nagy hiba volt, mert késõbb sokkal nehezebben tanulta meg! Pici korában láttam rajta, hogy sokkal nyitottabb volt az ilyen dolgokra, sokkal szívesebben figyelt rám oda. Nagyon megbántam, hogy nem akkor kezdtem el tanítani a normális, laza pórázas sétát. Szerintem csinálj mindent a régiek szerint. Majd ha lenyugodott, ami néhány nap lesz, esetleg 1-2 hét, akkor pedig várd el komolyabban a dolgokat. Pótolhatatlan idõket vesztegetsz el, ha most nem használod ki azt, hogy egy ilyen pici kutya sokkal együttmûködõbb! Késõbb is megtanítható mindenre, de sokkal nehezebb lesz. A másik meg, hogy a pici korban megtanult dolgok valahogy sokkal mélyebben és stabilabban megmaradnak a kutyákban, mint amiket késõbb tanítunk. Nekem ez a tapasztalatom.
szerintem is pici még ehhez. az én kutyusom 4 hónapos korában már szépen tudott jönni, aztán ivartalanítás miatt egy kis ideig nem mehettünk vele hosszabb távra pláne h tél volt, így késõbb kezdhettem vele mindent elölrõl. :D aztán hirtelen azt vettem észre, h szépen jön mellettem:) hagyd csak hagy szaglásszon, stb, most fedezi fel a világ dolgait. most h itt a jó idõ, az én 9 hónapos kutyusom pár hete látott meg elõször egy 2-3 centis bogarat, de h mit lemûvelt:DD szóval türelem. várj még 1-2 hónapot, ugyanolyan szépen meg lehet majd tanítani, hagy élvezze ki maximálisan gyerekkorát:) gondolom am., h attól is függ milyen fajta. terrieren belül. Nekem westiem van, dettó bekapott mindent, ez volt a legnagyobb gondom vele..de ez is megoldódott mára, nagyon ritkán fordul elõ h bármit is bevenne a szájába, akkor is kiköpi ha rászólok. még esetleg annyi, h ha nagyon rosszul viselkedik, menj vele haza. a póráz 2 végénbõl sokat lehet tanulni, abban is sokszor használták "büntinek". vagy keress rá h póráz mellett hogyan kell megtanítani(mert járdán már tanulhatja a dolgokat), h jöjjön. én egy oldalról lestem le, miszerint bal lábhoz igazítottam, és egy kis jutifalira hívtam fel a figyelmét, amit végig mutattam neki. pár lépés után megkapta, aztán elõvettem még egyet, ekkor már növeltem a lépések számát, és csak utána kapta meg a falatot. hihetetlen hamar rájött a dolgok mûködésére:) kitartás!!:)
Vidd pórázon sokat és sokszor. Viseld el, hogy most még egy kis bohóc, de ne hagyd, hogy õ diktáljon. Egy rántás a pórázon, hogy arra menjetek, amerre Te akarod. Hamar meg fogja tanulni. Ha most leállsz a tanítással, akkor õ nyert. Türelem és következetesség. Hidd el, pillanatok alatt meg fogja tanulni. Tavaly volt, hogy nagyon elfoglalt voltam és a 15 hetes kutyámat még nem szoktattam a sétához, hétvégén meg kiállítás. Csütörtökön és pénteken nagy sétákat tettünk. Elsõ nap még ketten 3 irányba mentünk, pénteken már alakult a dolog. Vasárnap már tökéletesen viselkedett.
A kérdező hozzászólása: Hat mikor kutyat vettem en is ugy terveztem a dolgot, ahogyan irtatok :) Mar ket hete lassan nalunk van, minden nap megyunk setalni, tobbszor is. Hiaba rantok kicsiket, allok meg, ha huz majd indulok, mikor laza a poraz, eddig semmi nem segitett. A viragok es a szemet sokkal izgibb, mint a seta. Kepes egesz uton kitartani a labaval es hagyni, hogy huzzam a porazon, mikozben mar a szeme is kidulled a folytastol. Mar az feszelyez, hogy mit gondolhatnak az emberek, hogy egy tenyernyi kutyat huzok magam utan a betonon a nyakanal fogva. Ugy tunik, soha nem fogja megtanulni a helyes viselkedest. De ha azt mondjatok, akkor nem adom fel, folytatom a huzavonat es csak remenykedem, hogy par het mulva beno a feje lagya.
Ne húzzad, hanem rántsál rajta egyet. Az arra hasonlít, amikor az anyja megrázza. Ha húzod, az csak erõpróba (fizikai és lelki). Az elõbbiben te nyerhetsz, az utóbbiban van esélye. A terrierek elég akaratos bagázs, ne hagyd, hogy a fejedre nõljön. Attól még boldog lehet a gyerekkora, hogy tudja a szabályokat. Ha rájön, hogy van egy hely ahol szaladgálhat, arra fog rohanni eszetlenül, azután meg ha lenyugodott, szépen sétál veled. A lényeg: rántani és nem húzni. Javaslok egy könyvet, ami nagyon jó kutyaneveléshez: Patay László - Szelidíts meg! http://vmek.oszk.hu/00500/00551/00551.pdf
Szerintem próbálkozz eleinte póráz nélkül (persze valami biztonságos helyen). Egyszerûen haladj elõre, ne nézz hátra, határozott lépésekkel menj. Egy ilyen picur még fél, hogy elveszik, neked nem kell félned, hogy elveszted, utánad fog menni. Ha utolér, melléd megy, adj neki jutit, nagyon dícsérd meg! Idõvel nehezítheted irányváltásokkal, stb. Meg kell tanulnia, hogy ha nem figyel rád, akkor el fog veszni. Nem árt néhányszor ráijeszteni úgy, hogy elbújsz valahova, és hagyod hadd keressen egy kicsit, hadd ijedjen meg! Aztán jelezz neki valamilyen hanggal, és ha megtalál, jutalom, nagy dícséret. Így meg fogja tanulni, hogy hozzád tartozik, és pórázon is jobban fog mûködni :)
A kérdező hozzászólása: Na, ezeket feltetlenul ki fogom probalni! Az tenyleg igaz, hogy ha le is marad, 10-20 meter utan el kezd futni utanam. Ezt ki fogom hasznalni es amikor mellem er, jutifalat. Szerencsere sok biztonsagos hely van errefele, ahol el lehet engedni, hatalmas belathato teruletek. Koszi a valaszokat!

Mennyi idősen kell elkezdeni az etetését a boxer kiskutyáknak? Bővebben lent.

Van 3 db ma épp 3 hetes kis boxerünk. Nagyon szépen fejlődnek, szép kövérek, van tejcsi a mamának rendesen. Már le vannak foglalózva, és 6 hetesen elviszik őket, mikor kezdjük el az etetésüket. (Mert szerintem még igen korai lenne.) Hozzáértő emberek válaszát várom!

Legjobb válasz: szerintem ha 3 hetesek, akkor már meg lehet próbálni az etetésüket. inkább 8 hetesen add oda õket!! a kicsik 6-8 hetes koruk között tanulják hogy hogy kell viselkedni más kutyákkal, az anyjuk akkor teszi rendbe õket ha harapnak.. a kölyköknek kell az a 2 hét az anyjuk mellett!

szerintem ha 3 hetesek, akkor már meg lehet próbálni az etetésüket. inkább 8 hetesen add oda õket!! a kicsik 6-8 hetes koruk között tanulják hogy hogy kell viselkedni más kutyákkal, az anyjuk akkor teszi rendbe õket ha harapnak.. a kölyköknek kell az a 2 hét az anyjuk mellett!
Minek szaporítasz, ha fingod nincs a dolgokról? 8 hetes korukig az anyjukkal kell maradniuk.
Kezdhetitek a hozzátáplálást, de tényleg csak 8 hetes korukban adjátok oda a kölyköket, így van, ahogy az elsõ írta, 6-8 hetes korukban az anyjuk nevelésére van még szükség!
Elõször kínáljátok meg õket puhára áztatott, jó minõségû kölyöktáppal. Foguk még nem nagyon van ennyi idõsen, de a puha tápot el tudják nyammogni. Legalább ismerkedjenek vele. Egyelõre naponta 1x adj nekik, aztán ha látod, hogy rábuknak (idõvel rájönnek, mi a dolog lényege) akkor sûrítheted az etetési idõközöket. Vizet se felejts el adni nekik, tálból inni is meg kell tanulni. Nálunk rendszerint több gondot okozott, mint az evés. :) És tényleg kicsit korai a 6 hét.
Egyébként úgy emlékszem a legtöbb tenyésztõ Royal Canin Starter táppal kezdi a kölyök kutyáknál a táplálást..

Mit mennyi idősen kell elkezdeni fejleszteni egy babánál?

Leírnátok nekem mondjuk a kezdetekt?l 6 éves korig, hogy mikor mit kell fejleszteni egy babánál? Mit mikor kell megtanítani? Mikor milyen játék a hasznos? Stb.

Legjobb válasz: 2-vagyok! Igen én sem fejlesztés céljából mondom neki! Jaj igen az ételeket én is elmondom, hogy mi-micsoda, fontos, mert egyik rokonom kislánya már iskolás és alig ismeri az ételeket!

2-vagyok! Igen én sem fejlesztés céljából mondom neki! Jaj igen az ételeket én is elmondom, hogy mi-micsoda, fontos, mert egyik rokonom kislánya már iskolás és alig ismeri az ételeket!
elõször mutogasd neki állatok képeit és mond neki a nevüket hogy tanulja meik állatnak mi a neve és hogy edzõdjön a memóriája.
Szia! Én fürdésnél már a kezdetekkor mondtam neki most éppen mit mosok neki (arca, keze, hasa stb), hol van a szeme, orra stb. Az állatokat is lehet neki mutatni, a hangjukat utánozni! A legózás, építés, puzzle is nagyon hasznos és szeretik is a gyerekek!
Hát, lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de direktben nem igazán fejlesztettem/fejlesztem a gyerekeket. Inkább ösztönbõl "fejlesztek": sokat beszélek hozzájuk, mondókázok, énekelek. Sokat kirándulunk az erdõben, ott mindig elmondom, hogy melyik növény mi, öltözésnél elmondom a ruhadarabokat, fõzésnél mondom, hogy mit csinálok éppen, fürdésnél mondom, hogy melyik testrészét mosom, ha játszunk (pl. építünk), akkor elmondom, hogy melyik játék milyen színû formájú. De ezek közül egyiket sem direktben, hogy "ülj le, és elmondom, hogy mi micsoda", hanem csak úgy jön. Játszunk, és mondom pl. hogy "nézd, milyen szép piros autó" és hasonlók.

Mennyi idősen kell elkezdeni a tanítást?

Pontosan mennyi id?sen kell elkezdeni egy kiskutya tanítását?(pl.:ül,fekszik,stb.)

Legjobb válasz: 2-3 hónaposan már lehet tanítgatni

2-3 hónaposan már lehet tanítgatni
Minél korábban, de csak kis adagokban. 5 percnél tovább nem tudnak koncentrálni.
A kérdező hozzászólása: Jó.Köszönöm a válaszokat.

Mennyi idosen kell elkezdeni nevelni a kutyakat?

Legjobb válasz: Amikor hazaviszed rögtön akkor.

Amikor hazaviszed rögtön akkor.
Egybõl el kell kezdeni (sõt az az ideális ha már a tenyésztõ is elkezdi). Persze itt most nem feltétlen engedelmességi gyakorlatokra gondolok, de ha kiskutya megszokta az új helyét ezeket is el lehet kezdeni játékos formában.
Tudod, ahogy hozzád kerül, már " neveled". Hol a helye, mi a neve, mit szabad, mit nem, nem ugrálunk senkire, stb. Mindezt következetesen, beépítve a mindennapok életébe. Ül, fekszik, odajön, marad pedig sok sok jutalommal.Közben szépen növöget majd és telik az idõ, és okosodik.
Én annyit tanácsolnék , hogy mivel még kölyök tedd labdamániássá :) Utánna jól jön majd ha tanítod más dolgokra .
én 12hetesen kezdtem el tanítgatni az udvaron, és mikor megkapta a utolsó oltását akkor vittem sétálni is. szerencsére õ irtó gorsan tanult, mára már rengeteg trükköt tud és a sétákon is szépen jön melletem. de ha nálatok van az anyja is akkor nem te vagy a falkavezér így természetesen nem akar engedelmeskedni neked. ha egyedül van akkor elõbb gyakorold a falkavezérséget vele és könnyebb lesz a dolgod.
3 hónapos kortól tudod elkezdeni nevelni, de az a lényeg, hogy a tanítást és játéknak vegye, és mindig nagyon türelmesnek kell lenni vele
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnem, hogy a fejemre nojon, de most meg csak 8 hetes es mindent jateknak tekint...
A kérdező hozzászólása: Hogy erdemes elkezdeni ? Irnatok gyakorlati peldakat ?

Mennyi idős terhességnél kell elkezdeni a sárgatest hormon tablettát szedni, hogy biztos megmaradjon a baba?

két hetes még nem kés?? akkor kell vissza menem az orvoshoz és félek hogy el késem!

Legjobb válasz: Szia! Én nem szedtem semmilyen sárgatest hormont!Hívd fel az orvosodat és kérdezd meg tõle!Hisz kétségbe vagy esve, neki kell elmondani, hogy mikor kell elkezdeni szedni!Nyugodj meg és vedd fel vele a kapcsolatot!

Szia! Én nem szedtem semmilyen sárgatest hormont!Hívd fel az orvosodat és kérdezd meg tõle!Hisz kétségbe vagy esve, neki kell elmondani, hogy mikor kell elkezdeni szedni!Nyugodj meg és vedd fel vele a kapcsolatot!
Nem mindenkinek kell szednie, ezt az orvos dönti el. Általában: ha barna folyásod van, vagy vérezgetsz, esetleg korábban már volt vetélésed, akkor felirja a doki.
Szia! Aggodalomra semmi okod!! Akkor kell sárgatesthormont szedni, a volt már embryóelhalásod, vagy spontán vetélésed, vagy a terhesség alatt barnás pecsételõ vérzésed van, esetleg ha korábbi hormonszintméréseden kiderült hogy a véredben nagyon alacsony a progeszteronszint. Mindenképp kérd ki az orvosod tanácsát, és egyátalán nem vagy még elkésve nekem 6-dik héten írták ki mert barnáztam. Üdv.: Amarilla egy 21 hetes kismama

Mennyi idős korban és hogyan kell elkezdeni a kölyök agár felkészítését a coursingre? Mennyit és hogyan kell edzeni vele? Lécci csak olyan írjon aki ért is hozzá!

Legjobb válasz: Már 4-5 hetesen is szoktak pecázni velük. (Botra rá a mûnyuszit és húzogatod elõtte.) Ez már felkészítésnek számít. Konkrétan az edzést, a futást fél éves kora körül, addig csak annyit rohangáljon, amennyi jólesik neki. Persze mérettõl is függ, egy whippet fél évesen már terhelhetõ, egy magyar agarat egy éves koráig nem erõltetnék. Ha komolyan akarod venni, akkor menj el vele egy versenyre vagy edzésre, egy egyenes 15-20 métert húznak neki már pár hónaposan is. Ott találsz hozzáértõ trénereket, akik tanácsolhatnak edzésprogramot.

Már 4-5 hetesen is szoktak pecázni velük. (Botra rá a mûnyuszit és húzogatod elõtte.) Ez már felkészítésnek számít. Konkrétan az edzést, a futást fél éves kora körül, addig csak annyit rohangáljon, amennyi jólesik neki. Persze mérettõl is függ, egy whippet fél évesen már terhelhetõ, egy magyar agarat egy éves koráig nem erõltetnék. Ha komolyan akarod venni, akkor menj el vele egy versenyre vagy edzésre, egy egyenes 15-20 métert húznak neki már pár hónaposan is. Ott találsz hozzáértõ trénereket, akik tanácsolhatnak edzésprogramot.
Akkor olyat kérdezz, aki ért is hozzá, tenyésztõket, versenyzõket...

Mennyi idősen, és hogyan kell elkezdeni bevezetni a darabos ételt?

8 hós a kisfiam és 2 foga van(most törte át az ínyét még 2-?).

Legjobb válasz: ilyen korban el lehet kezdeni a kekszekkel, babapiskótával.....számíts rá, h egy párszor ki kell majd szedni a torkából, a kiflivel nem tud nagy galibát csinálni....azt hagyhatod nyugodtan....ki kell tapasztalni, h mit tud veszély nélkül enni, milyen márkát, méretüt....stb....aztán lassan egy egy darab étel, amit ehet....krupli, puhább dolgok, késõbb csirkehús...

ilyen korban el lehet kezdeni a kekszekkel, babapiskótával.....számíts rá, h egy párszor ki kell majd szedni a torkából, a kiflivel nem tud nagy galibát csinálni....azt hagyhatod nyugodtan....ki kell tapasztalni, h mit tud veszély nélkül enni, milyen márkát, méretüt....stb....aztán lassan egy egy darab étel, amit ehet....krupli, puhább dolgok, késõbb csirkehús...
szia.Nekem a babám elég nehézkesen kezdte el a darabosat. Fõtt ételbõl szinte semmit elõször. Sõt amit csak alig turmixoltam attól öklendezett. Én úgy kezdtem hozzá, hogy reggel és este vacsira elkezdtünk áttérni a szendvicsre. Vékony szelet kenyeret vágtam és ráreszeltem a felvágottat. Ebbõl apró falatokat adtam. Ezen tanulta meg, hogy rágni kell az ételt. Amikor már tudta hogy kell, tudtam neki adni puha ételeket (pl. a levesbõl a zöldségek, a fõtt husit stb) Ezután már semmivel nem volt gond, tudta, hogy mindent rágni kell. Az én babám kb 9-100 hónapos volt mikor elkezdtük a kenyeret, és kb 11 hónapos, amikor szilárd ebédet evett. Most 1 éves múlt, de még nincs foga (bár úgyis mindegy, mert nem az elsõ fogaikkal esznek, hanem az ínyükkel rágnak) Nekem a babapiskóta nem jött be, mert az olvad a szájában és azt csak szopogatta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

A baba mennyi idős koráig "kell" elkezdenie, kúszni és mászni?

Mennyi id?s koráig nem gond ha ezek közül valamelyiket nem csinálja?

Legjobb válasz: Ezen az oldalon életkorra lebontva megnézheted mi az amit a babának annyi idõsen tudni kell és mi az amit tudhat. http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=8 Most én a 8 hónapos kort linkeltem be,de itt be tudod írni,hogy téged melyik életkor érdekel és kiírja arra is,egyébként érdekes mert itt 8 hótól írja,hogy kúszni kezd,a lányom meg már 5 hónaposan kúszott.

Ezen az oldalon életkorra lebontva megnézheted mi az amit a babának annyi idõsen tudni kell és mi az amit tudhat. http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=8 Most én a 8 hónapos kort linkeltem be, de itt be tudod írni, hogy téged melyik életkor érdekel és kiírja arra is, egyébként érdekes mert itt 8 hótól írja, hogy kúszni kezd, a lányom meg már 5 hónaposan kúszott.
Én úgy tudom, hogy kúszni 8 hónapos korig , mászni 10 hónapos korig "kell".Mondjuk a lányom 11 hónaposan kezdett mászni és semmi gond vele.
Itt megtalálod általában mit mennyi idõsen csinálnak a babák, és mikor érdemes orvoshoz fordulni ha elmarad a mozgás fejlõdése: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/a-csecsemo-mozgasfe..
Én is úgy tudom, hogy 8-9 hós kora körül, de nem feltétlenül, mert nem jelent semmit, ha késõbb kezdi el. A keresztfiam 11 hónaposan kezdett mászni, 13 hónaposan totyogott. Napok alatt hatalmasa fejlõdött. A kisfiam most 4 hónapos, 3 napja fordult át elõször magától nyögve nyelõsen, ma meg már vissza is fordult. Türelem! :-) (Tapasztalat, én is ráparáztam a forgásra!)

Mennyi idősen és hogyan kell elkezdeni tanítani az önálló evésre a babákat? Ti hogy csináltátok?

Már a hozzátáplálás elejétől kanalat kell adni a kezébe és had maszatoljon?Én őszintén megmondom nem engedtem eddig neki,hogy a tényárba turkáljon,most 9 hónapos.Viszont falatokat adok már neki(kenyér) és ügyesen a szájába teszi már őket.Kanalazást mikortól érdemes elkezdeni?még nem késtem el vele ugye?

Legjobb válasz: Ez nem igaz, hogy nehéz lesz rászoktatni az egyedül evésre. 1 éves koráig én etettem a lányomat. Akkor adtam elõször kanalat a kezébe. Elõször csak játszott vele, majd próbálkoztunk azzal hogy fogom a kezét a kanállal és a szájához emelem. Most 14 hónapos és próbálkozik egyedül enni, kisebb-nagyobb sikerrel. Nem késtél még el semmivel. Védõnõ azt mondta 2 éves korban elvárás hogy egyedül tudjon enni kanállal.

Ez nem igaz, hogy nehéz lesz rászoktatni az egyedül evésre. 1 éves koráig én etettem a lányomat. Akkor adtam elõször kanalat a kezébe. Elõször csak játszott vele, majd próbálkoztunk azzal hogy fogom a kezét a kanállal és a szájához emelem. Most 14 hónapos és próbálkozik egyedül enni, kisebb-nagyobb sikerrel. Nem késtél még el semmivel. Védõnõ azt mondta 2 éves korban elvárás hogy egyedül tudjon enni kanállal.
14-15 hónaposan adtam a kezébe a kanalat, addig csak én etettem. Most már néha önállóan akar enni (18 hós) de még mindig nem a legtökéletesebb, de alakul... Én 14 hónaposan (bölcsis voltam) már tudtam egyedül enni, így arra biztatlak kezd el nyugodtan, minél hamarabb annál jobb :D Nem hibáztatom magamat sem, nekem tökéletes ha mostanra tanulja meg az is, de Anyukám sokszor mondja, hogy bezzeg én ilyenkor már ettem egyedül. Na persze a közösségnek is van ereje, mert ha több gyerkõccel eszik együtt a lányom, akkor dicsérik, hogy milyen szépen eszik... Én azt mondom nem vagy elkésve, hajrá, ma már hagyd, hogy egyedül is próbálkozzon :)
Lehet megint nem lesz megfelelõ a válaszom, de én így csináltam: Kezébe egy kanál, kezembe egy kanál... és mutattam/mondtam neki: Anya ad egy kanállal, most Tünde ad eszik egy kanállal. Megfogtam a kezét, és egy kicsit belemerítettem az ételbe, és emeltük a kanalat a szájához... hamm! Nagyon ügyes vagy, most Anya ad egy kanállal... stb. Kb dupla annyi ideig tartott, de tetszett neki.
9-10hónaposan kell már kanalat adni a kezébe, maszatolni fog, de így fogja majd szépen megtanulni, hogy hogyan kell enni.
Akkor kell elkezdeni, amikor már a kezébe tudja fogni a kanalat. Nem baj, ha eleinte a fele mellé megy. Most már elég nehéz lesz rászoktatnod az önálló evésre.
Dehogy lesz nehéz! A lányomat 20 hónapos koráig etettem, akkor adtam neki kanalat és villát, hogy próbáljon egyedül enni. 2 nap után tökéletesen ment. A fiam 2 évesen ment elõször bölcsibe, ott evett elõször egyedül és semmi gond nem volt vele Egyik gyerek sem evett úgy, mint a malac. szépen ettek , nagyon minimális ment mellé.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom hogy még nem adtam kanalat a kezébe, persze hogy adtam...Csak értelmét nem láttam annak hogy kézzel trancsírozza az ételt mindenhova, a kanál meg 1 percen belül a földön köt ki. De hogy kell megtanítani egyébként?Okés hogy a kanál a kezében...és hogy tovább?Fogjam meg a kezét, vagy hagyjam hogy egyedül jöjjön rá mit kell csinálni vele?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!