Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős kell a babákat (76 db)

Mennyi idősen kell a babának forogni?

A babám 5hónapos. Hasáról a hátára már átfordul, meg hanyatt fekve forog jobbra-balra. Csak hátról hasra nem forog még.

Legjobb válasz: 4-6 hónap között szoktak általában forgolódni. Azzal sincs gond, ha pár hónappal késõbb csinálja. A lényeg, hogy csinálja meg és jöjjön rá, hogy tud ilyet is. Az én lányom 5 hónaposan kúszott pár napig. Most 15 hós és sokszor így közlekedik itthon. Tetszik neki..

4-6 hónap között szoktak általában forgolódni. Azzal sincs gond, ha pár hónappal késõbb csinálja. A lényeg, hogy csinálja meg és jöjjön rá, hogy tud ilyet is. Az én lányom 5 hónaposan kúszott pár napig. Most 15 hós és sokszor így közlekedik itthon. Tetszik neki..
6 hónaposig "kell" mindkét irányba tudnia, de pár hét késés nem probléma. Ha egyik irányba tud, akkor hamarosan a másik irányba is rájön hogy kell. Az öledben ülhet kicsit, az én gyerekeim mindig felhúzták magukat ölben, meg babakocsiban. Az ültetés akkor nem jó, ha körbetámasszák a babát, hogy ülve játsszon. Az enyémek maguktól 10 hónaposan ültek fel, mikor már mászni is tudtak, de ettõl még elõtte is ültek etetõszékben, ölben, babakocsiban.
:-) mi az h kell ????? és mi az h 6 hónapos korig ???? nekem 3-ból 2 gyerek nem forgott még 6 hónaposan és nem mondta senki sem h baj lenne minden gyerek a saját ütemében fejlõdik az egyik már 3 hónaposan forog a másik csak 1 évesen hajlandó simán van olyan h egy egy fázist nem úgy és nem akkor csinálják mint ahogy a NAGYKÖNYVBEN megvan írva spec a kicsilányom 1 évesen volt csak hajlandó magától forogni de akkor már járt 5 hónaposan már 45fokban ülhet ha látod h húzza fel magát akkor valszeg hamarosan megy neki egyedül is
Még nem késõ, a mienk is így csinálta. Elvileg egy hónapon belül át fog fordulni a hátáról a hasára. Segítsetek neki, gyakoroljátok. Lehet lepedõben átgördíteni is, így is segíthettek neki megtanulni visszafordulni. Ülnie elvileg 9 hónapos koráig kell, de ilyen korban már semmi baja nem lesz attól, ha az öledben néha ülve tartod. Etetni nem is nagyon lehetne máshogy.

Mennyi idősen kell a babákat rászoktatni a bilire?

Kisfiam jöv?hónapban lesz 1 éves és anyósom azt mondja szoktassam rá,de hogyan? Én még túl kicsinek látom hozzá. Neki még nem lehet elmagyarázni azt hiszi rá hogy játék.

Legjobb válasz: a nyár tényleg nagyon jó dolog, akkor a legkönnyebb szobatisztaságra szoktatni õket. A bilire tétel pedig nagyon relatív. A barátnõm kislánya 1.5 évesen már szobatiszta volt (egyszerûen nem tûrte meg magán a koszos pelust), de általában tényleg a 1.5-2 évet meg szokták várni a biliztetéssel. Azért a helyedben a nyarat én kihasználnám! Próba, szerencse!

a nyár tényleg nagyon jó dolog, akkor a legkönnyebb szobatisztaságra szoktatni õket. A bilire tétel pedig nagyon relatív. A barátnõm kislánya 1.5 évesen már szobatiszta volt (egyszerûen nem tûrte meg magán a koszos pelust), de általában tényleg a 1.5-2 évet meg szokták várni a biliztetéssel. Azért a helyedben a nyarat én kihasználnám! Próba, szerencse!
Szerintem ezt is gyereke válogatja.Valaki már1- 1, 5 éves korában érdeklõdést mutat a szobatisztaság iránt, más baba pedig még 2, 5 évesen sem akar bilizni.Az én fiam május végén lesz 1 éves, de mivel mi sok idõt töltünk majd a telken, valószínû hogy sokszor nem lesz rajta pelus.Tehát meg fogom nézni, hogy mennyire mutat hajlandóságot a bili iránt.Szerintem ezt majd nyáron te is kipróbálhatod, ha nem megy ez sem baj, mert elvileg 3 éves korára kell szobatisztának lennie egy gyereknek. A nagyfiam is nyári születésû, õ 1 évesen észre sem vette a bilit, és 2 éves korára szobatiszta lett.
Nekem egy barátnõm kislánya 1 évesen már bilizett és a barátnõm tanácsára én is megpróbáltam. Hát az én lányom még meg sem ült rajta, úgyhogy elhalasztottuk pár hónappal. Ekkor az eredmény ugyanaz lett. A barátnõm mondta, hogy higyjem el, hogy minél korábban annál jobb és ha szól, hogy pisilni kell, akkor ültessem rá. Nálunk itt volt a probléma, hogy õ egyáltalán nem szólt. Szóval nem is próbáltuk többet, mert egyszerûen õ még nem érett meg rá agyilag. Pedig szépen beszél, szóval tudná mondani. Most lesz két éves , nyáron majd komolyabban belefogunk. Szóval gyerekfüggõ a dolog.
áhhh még ráértek a bilivel...inkább 2 ébesen érdemes, amikor tudja már mondani h pisi, kaki...mi 10, 5 hósak vagyunk, csak kiváncsiságból tettük bilire...véletlen pont belepisilt. Esetleg jön a nyár, ugyis lehetnek pelus nélkül egy kicsit...ha jön a pisi, ráultetheted...de ne erõltesd
Ne hallgass anyósodra, 1 évesen még tényleg kicsi hozzá a gyerek. Nekem is mondogatta anyósom, hogy az õ gyerekei már 9 hónaposan szobatiszták voltak, ja, persze, úgy, hogy fél napig rajta ültek a bilin, fel sem állhattak, csak mert anyós lusta volt pelenkát mosni.Régen még volt, hogy rá is kötötték a gyereket a bilire... Most már tudományos tény, hogy a gyereknek testileg és pszichésen is meg kell érni a szobatisztaságra. Az 1 éves gyerek záróizmai még fejletlenek, képtelen arra, hogy visszatartsa a vizeletet/székletet. A szobatisztaság egy érési folyamat, kell hozzá, hogy megerõsödjenek a záróizmai, hogy képes legyen felismerni az ürítési ingereket, hogy jelezni tudja hogy pisilt/kakilt, késõbb már elõre tudja ezeket jelezni, és végül hogy vissza is tudja tartani pár percig, míg eljut a biliig.
Na ez is olyan kérdés amirõl megoszlanak a vélemények és átmegy vitába. Szerintem igaza van anyósodnak, (bár tudom, hogy nekik ritkán van igazuk:) , de most mégis. Egyébként is jön a nyár, és a nyáron a legalkalmasabb elkezdeni a biliztetést. Mert elég rá csak egy kis gatya. Reggelente mikor felkel ültesd bilire, meg minden tisztábatételnél. És ha már nagyon meleg lesz akkor csak egy kisgatyát adj rá és tedd gyakran bilire.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Néha rátesszük a bilire de nem tetszik neki feszíti magát és feláll. Én nem fogom erõltetni. Majd nyáron még megpróbálom.
Igen, manapság a biliztetést is máshogy ajánlják, ahogy a hozzátáplálást is. Ebben azért hallgattam anyukámra, gondoltam, megér egy probát. 10 honaposan probáltuk ki a bilit, eloszor csak reggel (olyankor mindig volt kakis pelus). Most 1 éves a kicsi, reggel és délben bilizik, és mind a kétszer abba intézi, ezt megszoktuk. Majd a nyáron lehet, probálkozunk gyakrabban. Kiváncsiságbol tettem rá, de tetszik neki. Manapság egyébként olyan másfél-kétéves kor korul ajánlják csak.

Mennyi idősen kell másznia a babának?

Legjobb válasz: Hát nem tudom.De az én lányom 6 hónapos volt a húgomé meg 9 mikor elkezdett mászni.Mennyi idõs a babád? Mondjuk ösztönzésre elé rakhatsz valamit amit szeret,és ne add neki oda rögtön,hanem egy kicsit "szenvedjen" érte.No nem órákig csak lásd, hogy menne érte, és akkor add neki.Én mászó micimackóval ösztönöztem.Nekünk bejött.

Hát nem tudom.De az én lányom 6 hónapos volt a húgomé meg 9 mikor elkezdett mászni.Mennyi idõs a babád? Mondjuk ösztönzésre elé rakhatsz valamit amit szeret, és ne add neki oda rögtön, hanem egy kicsit "szenvedjen" érte.No nem órákig csak lásd, hogy menne érte, és akkor add neki.Én mászó micimackóval ösztönöztem.Nekünk bejött.
Én úgy tudom, hogy általában 8hónap, de ha ettõl elõbb, vagy késõbb csinálja, az sem baj. Pl nekem 8, 5hós a babám és nagyon nem mászik még, a kisebbik 7, 5hósan kezdett mászni.
Illetve a nagyobbik gyerekem 7, 5hósan kezdett mászni, most a kicsi 8, 5hósan még nem mászik. :)
Nekem kb. 7 hónapos kora óta kúszik, de csak most 9 és fél hónaposan kezdett el mászni. Nagyon ari, kis lassított felvétel. alig várom, hogy beinduljon... :)
10 hónapos kor az "elõírt", de sok baba már korábban tud. Az én lányaim mind a kettõ 10 hónaposan kezdett mászni.
A kisfiam lusti volt és csak 10 hónaposan kezdett mászni(5 hónapos korától kúszott). Nekem a védõnõ anno annyit mondott, hogy 9 hónapos koráig ha nem kezd el valamilyen mozgást(kúszás vagy mászás) akkor érdemes megnézetni szakorvossal ill. gyógytornásszal.
A lányom 1 éves, és 2 hete kezdett el mászni. Már elõtte megcsináltuk az egy éves státusz vizsgálatot, mert a védõnõm szabira ment. Kérdezte, mászik-e? Mondtam nem, erre azt mondta, nem baj, majd fog. Másnap elkezdett mászni. A védõnõ mondta, hogy sok gyerek kezd késõn mászni. Az a lényeg, hogy másszon.
Az én fiam 10 és fél hónapos és még csak most próbálgatja kinyomni magát! Voltunk már neurológusnál is. Mondta, hogy semmi baja a gyereknek, majd fog mászni, ha kész van rá, nem minden gyerek fejlõdik egyformán, nyugodjak meg!
7-10 hónapos kor között kezdenek általában mászni és elõtte a legtöbb gyerek kúszik. Az sem baj, ha 10 hónaposnál késõbb indul el, bár én ebben a korban már megnézetném szakemberrel.
7-10 tûnik nekem is a nagy átlagnak.
Vàltozò, minden gyerek máskor kezd.Általában 7-10hònap közt.A lányom 6 hònaposan màr jòl mászott, elõtte 5hònaposan fòka jàrást gyakorolta.
Szia, mennyi idõs a babád? Gondolom azért kérded, mert úgy hogy véled késik a mozgás? Nem tudom melyik városban élsz, de vidd el a gyerekorvoshoz, õ ad beutalót, mert lehet, hogy le van tapadva valahol izom, vagy épp túl laza, de lehet hogy semmi ilyesmi, de nem baj ha látja gyógytornász. Én elég késõn vittem el, és addigra tényleg letapadt néhány izom a külsõ combon, ami akadályozta. Harcoltam, hogy minél elõbb kerüljön valakihez, és utólag örülök neki, mert 2 alkalom után mászott. Ez sima masszázs volt, nem a "durvább" (nem jut eszembe a neve). Iszonyat élvezte, jól esett neki és egy órát foglalkozik a gyerekkel, mindenféle fejlesztés, amit a gyerek játéknak lát. Szóval, ha úgy érzed ne hagyd
Dévény módszernek hívják.


A babám 2 hetes. Kb. mennyit kell ennyi idősen szopizniuk a babáknak?

Legjobb válasz: Nem kórtól függ, hanem súlytól, legalább is a mi dokink azt mondja, minden 1 kg-ra 150 grammot kell számolni. Az én kislányom most kb 3,6 kg(4 hetes) így az õ adagja kb. 530 g egész napra, naponta 7-szer szopizik, ha elosztom akkor kb 70-80 g az egyszeri adagja. Remélem érthetõ voltam!

Nem kórtól függ, hanem súlytól, legalább is a mi dokink azt mondja, minden 1 kg-ra 150 grammot kell számolni. Az én kislányom most kb 3, 6 kg(4 hetes) így az õ adagja kb. 530 g egész napra, naponta 7-szer szopizik, ha elosztom akkor kb 70-80 g az egyszeri adagja. Remélem érthetõ voltam!
Ahogy az elõzõ írta. Annyit tennék hozzá, hogy 5 kg felett 120 ml-vel kell számolni. És még azt, hogy ez csak átlag! Lehet a te babád kicsivel többet vagy kevesebbet eszik, az nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mennyi idős koráig kell a babát a kiskádban fürdetni?

Legjobb válasz: Ameddig tartanod kell. Neked kényelmesebb a kiskád amíg tartanod kell a babát, mert nem kell a kád elõtt térdelve tartanod. Ha úgy érzed, hogy biztonságosan bele tudod úgy ültetni, hogy nem veti hanyatt magát, nem csúszik bele a vízbe, akkor lassan kezdheted átrakni a nagyba, persze elõször kevés vízbe. (Aztán nagy kaland lesz az elsõ "nagyvízben" fürdés)

Ameddig tartanod kell. Neked kényelmesebb a kiskád amíg tartanod kell a babát, mert nem kell a kád elõtt térdelve tartanod. Ha úgy érzed, hogy biztonságosan bele tudod úgy ültetni, hogy nem veti hanyatt magát, nem csúszik bele a vízbe, akkor lassan kezdheted átrakni a nagyba, persze elõször kevés vízbe. (Aztán nagy kaland lesz az elsõ "nagyvízben" fürdés)
én mikkor már olyan nagyocska volt hogy a kád állvány nem volt már olyan biztonsságos , a kiskádat be tettem a nagyba hogy olyan sok vízett ne engedjek .
Három hónapos korától nagykádban fürdetjük.Nem KELL kiskádban fürdetni.Az elején figyelni kell, hogy ne legyen vizes a köldökcsonk.Aztán figyelni kell, hogy rendesen tartsd, amíg nem tud ülni magától biztonságosan.
kb másfél éves koráig
Sztem amíg nem áll teljesen egyedül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.

Mennyi idős kortól kell a babának cipőt venni?

Mikor váltja fel a zoknit a cip?cske? Vannak terhes barátn?im, akik már most megvettek egy-két cip?t a születend? babájuknak. De minek? Hiszen azt majd csak jóval kés?bb tudja hordani, nem? Mikor kerül fel az els? cip?? Egy évesen? Vagy korábban?

Legjobb válasz: Cipõt vagy cipõféleséget akkor használok rá, ha hideg van, de nem annyira, hogy kezeslábas (zárt talpú) overált adjak rá. 8 hónapos kislányom, de van cipõje, már pár hónapos korában adtam rá. Szerintem ezért kell cipõ, vagy nagyon vastag kötött zokni.

Cipõt vagy cipõféleséget akkor használok rá, ha hideg van, de nem annyira, hogy kezeslábas (zárt talpú) overált adjak rá. 8 hónapos kislányom, de van cipõje, már pár hónapos korában adtam rá. Szerintem ezért kell cipõ, vagy nagyon vastag kötött zokni.
Olyan cipõcskét, ami arra van, hogy a lábát melegítse, akár már babakorában adhatsz rá, ha kiviszed a levegõre. Járócipõ akkor kell, ha már kezd járni.

Mennyi idősnek kell lennie a babának, hogy szoptatás alatt ehessek bármit?

Lassan 6 és fél hónapos lesz a kislányom. Eddig nem ettem pl.: Babot,káposztát..nem akartam,hogy fájjon neki a kis pocija. Azt viszont nem tudom,hogy mikortól ehetem ezeket. Úgy ennék már egy jó töltött káposztát:)))

Legjobb válasz: Ki kell kísérletezni,persze be lehet tartani ezeket, de érdemes kipróbálni,ha eszel, mert lehet hogy nem is okoz nála gondot.

Ki kell kísérletezni, persze be lehet tartani ezeket, de érdemes kipróbálni, ha eszel, mert lehet hogy nem is okoz nála gondot.
Nem törvényszerû az, hogy megfájdul tõle a hasa. Én mindig ettem mindent, és soha nem fájt a hasuk.
2 hónapig nem ettem ilyesmit aztán igen semmi gond nem lett. Elõször csak keveset egyél valamibõl és meglátod hogy reagál rá. Mi is 6 és fél hósak vagyunk :)

Mennyi idős korukig kell a babákat éjszaka is szoptatni? Mivel lehet leszoktatni az éjszakai evésről? Vagy legalább csak egyszeri evésre áttérni éjjel?

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondta,az anyum ,nagyim-csecsemõs volt,most a sogórnõm-egy éve szült,hogy igen is be kell tartatni a babával a 3órás evést.Az elején nehéz,meg lehet kéri is a cicit,de az csak szeretet pótló,viszont ha ráteszed és nem pihen a gyomra akkor nem áll be rendesen az emésztése-és hasfájós is tud lenni,mert a régi tejre újat szopizik.Ha betartod az elejétõl fogva ezt a 2-3 órás idõt,akkor max3hónapos korára át fogja aludni az éjszakát.én is így tezsek majd:)

Nekem mindenki azt mondta, az anyum , nagyim-csecsemõs volt, most a sogórnõm-egy éve szült, hogy igen is be kell tartatni a babával a 3órás evést.Az elején nehéz, meg lehet kéri is a cicit, de az csak szeretet pótló, viszont ha ráteszed és nem pihen a gyomra akkor nem áll be rendesen az emésztése-és hasfájós is tud lenni, mert a régi tejre újat szopizik.Ha betartod az elejétõl fogva ezt a 2-3 órás idõt, akkor max3hónapos korára át fogja aludni az éjszakát.én is így tezsek majd:)
Az elõzõ válaszolótól kérdezném, hogy akkor mit csinált a sírós, éhes bébivel, hogy kihúzzák a következõ etetésig?
Az elsõ válaszoló vagyok.Kis teát kell neki adni vagy egy kis vizet.Nem biztos, hogy azért sír mert éhes.Az elején nehezen megy, fõleg ha nem így idult neki a rendszerben de türelemmel le lehet szokatni róla.Sokszor csak az anya kell neki.
Már ne haragudjatok, nem akarok megbántani senkit, de ekkora hülyeséget rég halottam, hogy a régi tej ne keveredjen az újjal. Ez egy régimódi elavult gondolat. A babát annyiszor kell cicire tenni, ahányszor akarja. Nem attól fogja átaludni az éjszakát, hogy hagyod bömbölni, és 3 óránként eteted.Szerintem.

Mennyi idős koráig kell a babát böfiztetni?

Legjobb válasz: Az enyém lassan 1.5 éves, de az est tápszer után (meg az éjjeli után) még ringatom egy kicsit, hogy böfizzen. Napközbeni evések után értelem szerûen nem.

Az enyém lassan 1.5 éves, de az est tápszer után (meg az éjjeli után) még ringatom egy kicsit, hogy böfizzen. Napközbeni evések után értelem szerûen nem.
amíg fel nem tud ülni egyedül.
Nekem is másfél éves alányom, bár már éjszaka 7 hónapos kora óta nem eszik, de az esti tápszer után még én is sétálok vele , amíg nem büfizik.Mert ha egybõl lerakom aludni, büfi nélkül, akkor 20 perc múlva ordítva kel, mert fáj a pocija.
úgy tudom, miután ül, meg már támaszkodik akkor tud böfizni magától, kisfiamat kb 4 hónapos kora óta nem kell mert tud magától
10 hónapos, és már jó ideje nem szoktuk, mióta aktívan mozog, ül, forog, azóta nem igényli, megoldja egyedül.

Mennyi idős korukig kell a babákat büfiztetni?

Legjobb válasz: Amíg nem ülnek. Akkor már megy nekik egyedül is :-))

Amíg nem ülnek. Akkor már megy nekik egyedül is :-))
Szia!Hááát, addig mindenképpen, amíg nem csücsül.Legalábbis én azt gondolom, ha már képes egyedül ülni, akkor evés után könnyebben kijön a büfije.Amíg mindig csak vízszintes testhelyzetben van, addig kell neki a segítség. Babám 7 hónapos, még büfiztetem, de most már elég ügyes, hamar sikerül megkönnyebülnie.Hmmm, eszembe jut, amikor pár hetesen 20 percig vártunk szegénykémmel.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!