Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős kell a (197 db)

A kiskutyáknak mennyi idősen kell a védőoltásokat beadatni?

11 hetes kutyámat a tenyészt?je már 3-szor beoltatta, utoljára júli 7-én. Mikor kell vinnem megint oltásra?

Legjobb válasz: Szia! elvileg 6 hetes kortól 2 hetente kell vinni oltani a kutyát. 6 hetesen 8 , 10 és 12 hetesen. Utána is kaphat oltásokat de ezek a legfontosabbak. Szerintem a legbiztonságosabb ha elviszed orvoshoz és õ majd meg mondja mikor mit kell neki beadni.

Szia! elvileg 6 hetes kortól 2 hetente kell vinni oltani a kutyát. 6 hetesen 8 , 10 és 12 hetesen. Utána is kaphat oltásokat de ezek a legfontosabbak. Szerintem a legbiztonságosabb ha elviszed orvoshoz és õ majd meg mondja mikor mit kell neki beadni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! az lesz hétfõn viszem is az állatorvoshoz...

Mennyi idősen kell a kiskutyákat féregteleníteni először?

Legjobb válasz: amikor kaptunk egy kutyát hat hetesen és elvittük állatorvoshoz az állatorvos már akkor féregtelenítette.

amikor kaptunk egy kutyát hat hetesen és elvittük állatorvoshoz az állatorvos már akkor féregtelenítette.
2-4 hetesen kell elõször és utána kéthetente.
KÖTELEZÕ féregteleníteni 3 hónapos és 9 hónapos korban.
2 hetes kortól 2 hetente, 4-5 hónapos korig, de az se baj, ha 6 hónaposig. Az mindegy, hogy nincs benne, de ha egyszer csak férget kap, nagyon visszamaradhat a fejlõdésben. Én így szoktam csinálni. Aztán 3 havonta, 2 hetes ráismétléssel.
Én 3 hetesen adom elõször. Aztán 2 hetente, mert a páros heteken oltást kapnak, a páratlanon féreghajtót. Jó, hogy szóltok, szerdán be kell adnom!

Mennyi idősen kell a babának forogni?

A babám 5hónapos. Hasáról a hátára már átfordul, meg hanyatt fekve forog jobbra-balra. Csak hátról hasra nem forog még.

Legjobb válasz: 4-6 hónap között szoktak általában forgolódni. Azzal sincs gond, ha pár hónappal késõbb csinálja. A lényeg, hogy csinálja meg és jöjjön rá, hogy tud ilyet is. Az én lányom 5 hónaposan kúszott pár napig. Most 15 hós és sokszor így közlekedik itthon. Tetszik neki..

4-6 hónap között szoktak általában forgolódni. Azzal sincs gond, ha pár hónappal késõbb csinálja. A lényeg, hogy csinálja meg és jöjjön rá, hogy tud ilyet is. Az én lányom 5 hónaposan kúszott pár napig. Most 15 hós és sokszor így közlekedik itthon. Tetszik neki..
6 hónaposig "kell" mindkét irányba tudnia, de pár hét késés nem probléma. Ha egyik irányba tud, akkor hamarosan a másik irányba is rájön hogy kell. Az öledben ülhet kicsit, az én gyerekeim mindig felhúzták magukat ölben, meg babakocsiban. Az ültetés akkor nem jó, ha körbetámasszák a babát, hogy ülve játsszon. Az enyémek maguktól 10 hónaposan ültek fel, mikor már mászni is tudtak, de ettõl még elõtte is ültek etetõszékben, ölben, babakocsiban.
:-) mi az h kell ????? és mi az h 6 hónapos korig ???? nekem 3-ból 2 gyerek nem forgott még 6 hónaposan és nem mondta senki sem h baj lenne minden gyerek a saját ütemében fejlõdik az egyik már 3 hónaposan forog a másik csak 1 évesen hajlandó simán van olyan h egy egy fázist nem úgy és nem akkor csinálják mint ahogy a NAGYKÖNYVBEN megvan írva spec a kicsilányom 1 évesen volt csak hajlandó magától forogni de akkor már járt 5 hónaposan már 45fokban ülhet ha látod h húzza fel magát akkor valszeg hamarosan megy neki egyedül is
Még nem késõ, a mienk is így csinálta. Elvileg egy hónapon belül át fog fordulni a hátáról a hasára. Segítsetek neki, gyakoroljátok. Lehet lepedõben átgördíteni is, így is segíthettek neki megtanulni visszafordulni. Ülnie elvileg 9 hónapos koráig kell, de ilyen korban már semmi baja nem lesz attól, ha az öledben néha ülve tartod. Etetni nem is nagyon lehetne máshogy.


Mennyi idősen kell a vadászgörényt ivartalanítani?

Legjobb válasz: Elõször is nem kell ivartalanítani. Másodszor, ha ivartalanítani szeretnéd, akkor: a, Lány, akkor leghamarabb 7 hónapos kora után ajánlott, még az elsõ tüzelés elõtt. De ha már tüzel és nem szeretnél szaporulatot, akkor vidd el orvoshoz és õ pontosan elmondja a teendõket, mivel ha a lány túltüzel, akkor abba belehal. b Fiú, akkor leghamarabb 7 hónapos kora után, de vele ráérsz, mert nem lesz semmi problémája mint a lánynak. Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed van írj.

Elõször is nem kell ivartalanítani. Másodszor, ha ivartalanítani szeretnéd, akkor: a, Lány, akkor leghamarabb 7 hónapos kora után ajánlott, még az elsõ tüzelés elõtt. De ha már tüzel és nem szeretnél szaporulatot, akkor vidd el orvoshoz és õ pontosan elmondja a teendõket, mivel ha a lány túltüzel, akkor abba belehal. b Fiú, akkor leghamarabb 7 hónapos kora után, de vele ráérsz, mert nem lesz semmi problémája mint a lánynak. Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed van írj.
A kérdező hozzászólása: Igen segítettél, köszönöm !

Mennyi idősen kell a babákat rászoktatni a bilire?

Kisfiam jöv?hónapban lesz 1 éves és anyósom azt mondja szoktassam rá,de hogyan? Én még túl kicsinek látom hozzá. Neki még nem lehet elmagyarázni azt hiszi rá hogy játék.

Legjobb válasz: a nyár tényleg nagyon jó dolog, akkor a legkönnyebb szobatisztaságra szoktatni õket. A bilire tétel pedig nagyon relatív. A barátnõm kislánya 1.5 évesen már szobatiszta volt (egyszerûen nem tûrte meg magán a koszos pelust), de általában tényleg a 1.5-2 évet meg szokták várni a biliztetéssel. Azért a helyedben a nyarat én kihasználnám! Próba, szerencse!

a nyár tényleg nagyon jó dolog, akkor a legkönnyebb szobatisztaságra szoktatni õket. A bilire tétel pedig nagyon relatív. A barátnõm kislánya 1.5 évesen már szobatiszta volt (egyszerûen nem tûrte meg magán a koszos pelust), de általában tényleg a 1.5-2 évet meg szokták várni a biliztetéssel. Azért a helyedben a nyarat én kihasználnám! Próba, szerencse!
Szerintem ezt is gyereke válogatja.Valaki már1- 1, 5 éves korában érdeklõdést mutat a szobatisztaság iránt, más baba pedig még 2, 5 évesen sem akar bilizni.Az én fiam május végén lesz 1 éves, de mivel mi sok idõt töltünk majd a telken, valószínû hogy sokszor nem lesz rajta pelus.Tehát meg fogom nézni, hogy mennyire mutat hajlandóságot a bili iránt.Szerintem ezt majd nyáron te is kipróbálhatod, ha nem megy ez sem baj, mert elvileg 3 éves korára kell szobatisztának lennie egy gyereknek. A nagyfiam is nyári születésû, õ 1 évesen észre sem vette a bilit, és 2 éves korára szobatiszta lett.
Nekem egy barátnõm kislánya 1 évesen már bilizett és a barátnõm tanácsára én is megpróbáltam. Hát az én lányom még meg sem ült rajta, úgyhogy elhalasztottuk pár hónappal. Ekkor az eredmény ugyanaz lett. A barátnõm mondta, hogy higyjem el, hogy minél korábban annál jobb és ha szól, hogy pisilni kell, akkor ültessem rá. Nálunk itt volt a probléma, hogy õ egyáltalán nem szólt. Szóval nem is próbáltuk többet, mert egyszerûen õ még nem érett meg rá agyilag. Pedig szépen beszél, szóval tudná mondani. Most lesz két éves , nyáron majd komolyabban belefogunk. Szóval gyerekfüggõ a dolog.
áhhh még ráértek a bilivel...inkább 2 ébesen érdemes, amikor tudja már mondani h pisi, kaki...mi 10, 5 hósak vagyunk, csak kiváncsiságból tettük bilire...véletlen pont belepisilt. Esetleg jön a nyár, ugyis lehetnek pelus nélkül egy kicsit...ha jön a pisi, ráultetheted...de ne erõltesd
Ne hallgass anyósodra, 1 évesen még tényleg kicsi hozzá a gyerek. Nekem is mondogatta anyósom, hogy az õ gyerekei már 9 hónaposan szobatiszták voltak, ja, persze, úgy, hogy fél napig rajta ültek a bilin, fel sem állhattak, csak mert anyós lusta volt pelenkát mosni.Régen még volt, hogy rá is kötötték a gyereket a bilire... Most már tudományos tény, hogy a gyereknek testileg és pszichésen is meg kell érni a szobatisztaságra. Az 1 éves gyerek záróizmai még fejletlenek, képtelen arra, hogy visszatartsa a vizeletet/székletet. A szobatisztaság egy érési folyamat, kell hozzá, hogy megerõsödjenek a záróizmai, hogy képes legyen felismerni az ürítési ingereket, hogy jelezni tudja hogy pisilt/kakilt, késõbb már elõre tudja ezeket jelezni, és végül hogy vissza is tudja tartani pár percig, míg eljut a biliig.
Na ez is olyan kérdés amirõl megoszlanak a vélemények és átmegy vitába. Szerintem igaza van anyósodnak, (bár tudom, hogy nekik ritkán van igazuk:) , de most mégis. Egyébként is jön a nyár, és a nyáron a legalkalmasabb elkezdeni a biliztetést. Mert elég rá csak egy kis gatya. Reggelente mikor felkel ültesd bilire, meg minden tisztábatételnél. És ha már nagyon meleg lesz akkor csak egy kisgatyát adj rá és tedd gyakran bilire.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Néha rátesszük a bilire de nem tetszik neki feszíti magát és feláll. Én nem fogom erõltetni. Majd nyáron még megpróbálom.
Igen, manapság a biliztetést is máshogy ajánlják, ahogy a hozzátáplálást is. Ebben azért hallgattam anyukámra, gondoltam, megér egy probát. 10 honaposan probáltuk ki a bilit, eloszor csak reggel (olyankor mindig volt kakis pelus). Most 1 éves a kicsi, reggel és délben bilizik, és mind a kétszer abba intézi, ezt megszoktuk. Majd a nyáron lehet, probálkozunk gyakrabban. Kiváncsiságbol tettem rá, de tetszik neki. Manapság egyébként olyan másfél-kétéves kor korul ajánlják csak.
Nem mindegy, kistestû, közepes testû, vagy nagy.
A kérdező hozzászólása: Közepes.:)
Egyéves korig nagyjából.
Ez az, amit ki kell tapasztalni. Táponként változik egyébként, de átlagban tényleg 1 éves koráig van a junior, 2-6 hónap között pedig a baby táp. De vannak olyan tápok is, amik 2 hónaptól egészen felnõtt korukig adhatók. Nálunk spediel a legtöbb táp 1, 5-2, 5 éves koráig írja, hogy junior táp való a kutyusomnak (nagytestû), de én már 9 hónaposan felnõtt táppal etettem, mert ez volt számára a megfelelõ, a többivel különbözõ okok miatt gondjaink voltak.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen!:)
Általában rá van írva a tápra, azzal nagyot nem tévedhetsz, ha betartod. Kivéve persze, ha valami szutyokkal eteted :) De a jobb minõségûeknek azért lehet hinni.
Én prémium és szuperprémium táppal etetek a kezdetektõl, nem szabad semmit sem készpénznek venni. Nem egy tenyésztõrõl tudok, akik a közepes testû növendék kutyàikat 6-8 hònapos koruktòl felnõtt táppal etetik.
Sajnos ez tipikusan olyan téma, hogy ahány tenyésztõt, állatorvost, bármiféle szakembert megkérdezel, annyiféle választ fogsz hallani, és a jó részükkel valósznûleg fel lehet nevelni egy tökéletesen egészséges kutyát. Nyilván vannak kivételek, de a legtöbb kutyának semmi baja nem lesz, ha egy ideig nem a számára tökéletes összetételû tápot kapja. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes kutyának egyedi a fejlõdési üteme, nem hiszem, hogy bármilyen sémát rá lehetne húzni bármilyen kutyára.

Mennyi idősen probléma egy gyereknél, ha egyáltalán nem is érdekli a szobatisztaság? Szóval nem az, hogy mennyi idősen kell annak lennie, hanem mi az az időpont, amikor már illene legalább érdeklődne?

Szól, ha bekakil, kéri, hogy cseréljük ki. A wc-n szivesen üldögél ruha nélkül, de még sosem pisilt bele. A bilire meg max 10 másodpercre ül rá. Így esélytelen a pisi vagy bármi.

Legjobb válasz: 3 éves kor körül. ennyi idõsen kezdik az ovit és annak ugye feltétele a szobatisztaság. enyém egyáltalán nem érdeklõdött még a dolog iránt, de gondoltam 2 hétre leveszem a pelust (27 hónapos volt). 1,5 hétig bepisilt, majd szobatiszta lett

3 éves kor körül. ennyi idõsen kezdik az ovit és annak ugye feltétele a szobatisztaság. enyém egyáltalán nem érdeklõdött még a dolog iránt, de gondoltam 2 hétre leveszem a pelust (27 hónapos volt). 1, 5 hétig bepisilt, majd szobatiszta lett
3 éves korban már el kell gondolkodni. Nálunk az én kislányomat nem is érdekli, eszébe sincs leszokni róla, nem szól ha pisilni kell vagy kakilni, egyenlõre lehetetlen próbálkozni azt mondták a szakértõk! Szerencsére az óviba nem okozott gondot egy cseppet sem, felvették egyszerre és pelusozzák, vettek pelenkázót, meg matracot hozzá, azt mondták majd a nyáron talán lesz fejlõdés.

Mennyi idősen kell oltás a törpenyuszimnak?

Van egy kosorrú törpenyuszim és sok helyen hallom,olvasom hogy oltás kell a nyuszinak. Ti mivel oltattátok be és mikor? Létszi segítsetek fontos, félek,hogy baja lesz!

Legjobb válasz: Kombinált oltással, kb 3 hónaposan. Rá 2 hétre kell egy emlékeztetõ oltás! És ezután fél évente oltatni.

Kombinált oltással, kb 3 hónaposan. Rá 2 hétre kell egy emlékeztetõ oltás! És ezután fél évente oltatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Mennyi idős volt a gyermeketek amikor elkezdtétek és mennyi idő múlva lett teljesen szobatiszta? Hogy kezdtétek el és mennyi idő múlva szólt, ha kakálni és pisilnie kell napközben?

El?re is köszönöm, a lányom 1,5 éves.

Legjobb válasz: Volt bili a fürdõszobában 1 éves kora óta, de nem használtuk, csak mondtuk, hogy mire jó, ha utánunk jött a WC-re. Végül a WC-t próbálta ki kíváncsiságból 16 hónaposan. Mivel onnantól kezdve mindig szólt, ha kakilnia kellett, alkalmanként próbáltam rábírni, hogy pisiljen is bele, de nem akart:) Én innentõl számítom a szoktatás kezdetét, mert én ekkor kezdtem próbálkozni vele. Végül 3 évesen lett teljesen szobatiszta éjjelre és nappalra is. Egyébként kisfiú.

Volt bili a fürdõszobában 1 éves kora óta, de nem használtuk, csak mondtuk, hogy mire jó, ha utánunk jött a WC-re. Végül a WC-t próbálta ki kíváncsiságból 16 hónaposan. Mivel onnantól kezdve mindig szólt, ha kakilnia kellett, alkalmanként próbáltam rábírni, hogy pisiljen is bele, de nem akart:) Én innentõl számítom a szoktatás kezdetét, mert én ekkor kezdtem próbálkozni vele. Végül 3 évesen lett teljesen szobatiszta éjjelre és nappalra is. Egyébként kisfiú.

Mennyi idősnek kell lennie a babának, hogy szoptatás alatt ehessek bármit?

Lassan 6 és fél hónapos lesz a kislányom. Eddig nem ettem pl.: Babot,káposztát..nem akartam,hogy fájjon neki a kis pocija. Azt viszont nem tudom,hogy mikortól ehetem ezeket. Úgy ennék már egy jó töltött káposztát:)))

Legjobb válasz: Ki kell kísérletezni,persze be lehet tartani ezeket, de érdemes kipróbálni,ha eszel, mert lehet hogy nem is okoz nála gondot.

Ki kell kísérletezni, persze be lehet tartani ezeket, de érdemes kipróbálni, ha eszel, mert lehet hogy nem is okoz nála gondot.
Nem törvényszerû az, hogy megfájdul tõle a hasa. Én mindig ettem mindent, és soha nem fájt a hasuk.
2 hónapig nem ettem ilyesmit aztán igen semmi gond nem lett. Elõször csak keveset egyél valamibõl és meglátod hogy reagál rá. Mi is 6 és fél hósak vagyunk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!