Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős esetén (7 db)

El lehet a skarlátot többször is kapni? Mennyi idősen esett át a babátok rajta és hogy kapta el?

Legjobb válasz: Barátnõm kisfia kb 1 hónapja volt skarlátos. ISMÉT! Egyszer már volt skarlátos 1 éves kora körül. Most 8 éves. Azt sajna nem tudom, hogy kapta el.

Barátnõm kisfia kb 1 hónapja volt skarlátos. ISMÉT! Egyszer már volt skarlátos 1 éves kora körül. Most 8 éves. Azt sajna nem tudom, hogy kapta el.
Elvileg mostmár oltanak ellene.
A kérdező hozzászólása: ugy tudom nem oltanak ellene. mi a neve az oltásnak?
Nincs ellene védõoltás. streptococcus okozza ez egy baci és akár többször is elkapható, antibiotikummal jól kezelhetõ

Aki szoptatás alatt esett teherbe, rendszertelen menstruációnál: mikor és hogy vettétek észre- voltak tünetek? , hogy megint kopogtat a gólya? Mennyi idős volt akkor a nagyobb?

Legjobb válasz: Barátnõm volt így a 2. gyerek után. Még nem jött meg neki, szoptatott, kb fél éves volt a pici. Mondta neki a férje, hogy a hasa nemhogy lemenne, hanem nõ. Elment dokihoz,és hát baba volt, de kb 13-14 körül, mert a 12 hetes vizsgálatról simán lemaradt.

Barátnõm volt így a 2. gyerek után. Még nem jött meg neki, szoptatott, kb fél éves volt a pici. Mondta neki a férje, hogy a hasa nemhogy lemenne, hanem nõ. Elment dokihoz, és hát baba volt, de kb 13-14 körül, mert a 12 hetes vizsgálatról simán lemaradt.
Ja, és mivel meg sem jött neki egyáltalán, nem tudtak mihez viszonyítani, a baba méreteibõl próbáltak következtetni arra, hogy hányadik hétben lehet, illetve a szülés idõpontjára is. de ilyen: kb. június vége felé fog születni szinten.
Igazából én azt vettem észre, hogy ugyanúgy szurkál a hasam mint, amikor a fiammal voltam terhes. Vettem egy tesztet, negatív, rá két napra újra teszteltem, akkor pozitív lett. A fiam ekkor volt 13 hónapos. Most már 28 hetes vagyok, kislánnyal a pocakban. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem még éppen nincs 6 hónapos a lányom- nem is az elsõ gyermekem- de tisztára olyan érzésem volt, mintha babás lennék megint! Az utolsó terhességemnél tapasztaltam a nemvárt elõtt már 1 héttel sûrû pisilést, és azt álmodtam, hogy terhes vagyok. Most dettó- vizsgálgattam is magam, a méhszájam nagyon fent volt- pedig nem szokott, oly annyira nem, hogy a legkisebbet mikor vártam, a 8. héten ment fel! Már a mellem is érzékeny lett a szopik alkalmával, majd utána is, és egyre többet és egyre sûrûbben jártam a wc-re! Meg voltam gyõzõdve, hogy össze hoztunk még egy gyerkõcöt, de végül ma megjött. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Legextrémebb esetekben: mennyi idős volt a gyereked, mikor már végre átaludta az éjszakákat?

(az 5 hetes korától, 1-2 hónapos korától kezdet? válaszokra nem nagyon lennék kíváncsi... inkább, arra lennék, meddig kell még várnom?????? 2-3-4-5 éves korukig?????? )

Legjobb válasz: Csakis rajtad áll!!! Ha mindig felkelsz hozzá, nem fogja abbahagyni azt, hogy felkel éjszakánként. Hagyd, ne menj be hozzá, ne feküdj mellé, ne csinálj semmit. Max 1 hét után úgy fog aludni.. ;)

Csakis rajtad áll!!! Ha mindig felkelsz hozzá, nem fogja abbahagyni azt, hogy felkel éjszakánként. Hagyd, ne menj be hozzá, ne feküdj mellé, ne csinálj semmit. Max 1 hét után úgy fog aludni.. ;)
nálunk 10 hónapos volt, de hallottam már 2 évest is.
A rokonságban van egy család, ahol a dolgozó apa és anya felváltva járkál a 3, 5 és 1, 5 éves gyerekekhez egész éjjel, ja és reggel 6-kor kelnek még hétvégén is... :((( De persze én vagyok a rossz anya, mert nekem mindkét gyerekem alszik egész éjjel, mint a bunda...
Ja a nagyobb 8 hónaposan aludta át elõször az éjszakát, amúgy kb. 3x kelt. 1, 5 éves korától alszik jól éjszaka.
Kisfiam 20 hónapos kb. fél éve mondhatni egyáltalán nem alszik éjjel már mindent kipróbáltunk a dokiknál is megállt a tudomány. Várjuk, hogy majd elmúlik. Elõtte sem volt egy nagy alvó de legalább fél éjszakát átaludt.
21 hós és még nem aludta át , még várok és reménykedem, mondjuk még szopizik
A kérdező hozzászólása: Hú, nem is gondoltam volna, ennyien járunk egy cipõben! Az én lányaim 18 hónaposak, hárman vannak. És még mindig nem alszanak, már régóta gondoltam, leszoktatom õket az evésrõl. Nyáron volt egy hét, ami alatt sikerült elérni, hogy csak 4-kor keljenek, de aztán jött egy fogzás, rögtön utána egy erõsebb betegség és lõttek a 4 órának. Aztán most karácsony elõtt másfél héttel újra megpróbáltuk, azóta ott tartunk, hogy van amikor felsírnak éjszaka 1-2 körül, aztán visszaalszanak 4-5-ig, de volt már olyan is, mikor a három közül kettõ aludt 5-6 ig is és csak akkor kérte a tápszerét. Aztán a ma éjszaka pont egy kivétel, fél 3-kor felébredtek ketten is és sírtak, üvöltöttek, nem bírtam megnyugtatni õket, aztán végül az egyiküket sikerült, de a másik még fél 4-kor is sírogatott. Nem tudom, ilyenkor mi lehet a gondjuk? Ennyire hozzászoktak a tápszerhez, hogy az nyugtatja meg õket? Csak erre tudok gondolni. Volt aki írta, hogy ez az én hibám teljes mértékben, ezzel csak annyiban értek egyet, hogy mivel õk kora babák voltak, az orvosok kötelezõvé tették a háromóránkénti etetést, éjszaka is. Szóval ha aludtak, akkor is meg kellett õket etetni. Persze mi meg kezdõ szülõként be is tartottuk, ezzel szívattuk meg magunkat. HOzzászoktak, hogy enni kell, csoda, hogy a 3 órási evésekrõl sikerült leszoktatni õket! Amúgy nem is értem, miért mondták ezt az orvosok, hisz elég szép súllyal születtek, kettõ 2 kg felett volt, a harmadikuk se sokkal maradt le, 1830-cal. Ha most születnének, tuti nem így csinálnám, de hát ilyenkor már lehet okos az ember. Akiknél még mindig nem alszik a gyerek, mit gondol, miért nem? Éreztek olyat, hogy ti rontottátok el? És ha felkel mit csinál? Csak sírogat, vagy eszik is, netán torkaszakadtából üvölt? NA, az meg eddig eszembe se jutott, hogy szobatisztaságnál is még lesznek problémáka, hogy akkor meg még pisiltetni kell.... basszus!
08.13-as vagyok. Nem érzem úgy, hogy rosszul csináltam volna valamit. Csak az igényeit elégítettem ki, és elégítem a mai napig. Éjjel is 2x kelt és csak cicin aludt vissza. Persze 3-al biztos nehezebb.
Ez relatív.... Kb. 1, 5 éves korától alussza át az éjszakákat, de szerintem mindig lesz olyan éjszaka, amikor valami miatt ébred, gyakorlatilag azóta is rendszeresen van valami. :) 2, 5 éves kislány.
kedves Kérdezõ! hármas lányok nem semmi. gratulálok. írtam korábban, csak azért írok, mert nálunk is hozzád hasonlóan alacsony születési súly miatt kötelezõ volt a keltés 3 óránként. ennél nagyobb csecsemõgondozási ostobaságot azt hiszem nem is hallottam azóta sem. nálunk is ez tette tönkre. azért gondolom így, mert a kisebbik gyerekemet nem kellett kelteni és átalussza az éjszakát 10 - 6 ig. a nagyobb most 20, a kisebb 5 hós.
Egy egészséges gyerek pontosan úgy alszik éjszaka, ahogy a szülõk SZOKTATJÁK. Ha valaki éjszaka babusgatja, eteti, itatja a kölköt, ne csodálkozzon, ha a gyermek rosszul alszik, felkel, másnap dilinyós stb. Egy 6-7 hónapos gyereket egy hét alatt rá lehet szoktatni, hogy az éjszaka alvásra való.
Szia! Ugyan írtad, hogy nem vagy rá kíváncsi, de azért én megosztom veletek, hogy az én kislányom 1 hónapos kora óta nem eszik éjszaka, és azóta át is alussza az éjjeleket. Csak akkor vannak éjszakai ébredések, ha jön a foga, akkor is max. 1 hétig. Olyankor bekenem az ínyét dentinox géllel, cumi, aztán alszik tovább. Most 11 hónapos. Nem tudom hogy csak a jó szerencsének köszönhetem ezt, vagy volt némi ráhatásom nekem is a dologban. BUÉK mindenkinek!
Unokatesóm lánya már 6éves és olyan rossz alvó, hogy már phszichologushoz járnak vele, mert már a doki mondta, hogy ez már alvásprobléma. Õ kétoránként kelt üvöltve 4éves koráig.... Pedig szeretik, egyedüli gyerek (sajnos nem lehet eü okok miatt anyukájának több gyermeke, ebbe az egy terhességbe is majd belehalt :-( szegény), sokat foglalkoznak vele és mégis. Mióta psszichológushoz járnak vele, egy fokkal jobb lett. de ez azért elég kirívón eset szerintem - és nem is normális. Neki tényeg gondjai vannak. Sajnos, senki sem tudja miért alakult így a kislány.
Szia! Én is kíváncsi lennék meddig kell még várni :) 21 hónapos a lányom és még én sem alszok éjjel. Egy éjjel sem. Neked mekkora a gyermeked?
2 éves múlt a fiam, egyszer még felkel inni, vagy átjön a mi ágyunkba, talán 2x volt, hogy hajnal 6-ra tolódott ez. Még olyan sosem volt, hogy lefektettem 9-kor és legközelebb reggel 7-kor találkoztunk...:)
Az enyém 2, 5 éves és egy hétbõl mondjuk jó esetben 2 éjszakát alszik át teljesen egyedül. A többi napokon mindíg felkelek és odafekszem mellé, és akkor visszaalszik
másfél éves kora óta vannak átaludt éjszakái, de egy hónapban kb. 5-ször van olyan amikor egyáltalán nem kel fel mondjuk 7-ig, a többi alkalommal hajnali 4-6 között kér enni és azt elszopogatva visszaalszik még 7-8-ig. Mi már ennek is nagyon örülünk. Közben van egy újszülött is, õ már most alszik 6 órákat egybe ami mifelénk csodaszámba megy a nõvére után...
utolsó vagyok: ja, most 22 hónapos amúgy
Van ismerõsöm, akinek 4 és fél éves a gyereke és azt mondja, hogy mostanában egész kipihent, mert CSAK 2x kell fel a gyerek éjjel :) Mondjuk ez az õ hülyeségük.
Kb. 19 hónapos kora óta alussza át ébredés nélkül. Csak reggel kel. Most 25 hónapos :)
Az ocsem elso atalvos ejszakaja 4, 5eves koraban volt, ez extremnek szamit?:)
22 hónapos. Egyre gyakrabban elõfordul heti 3-4x is. Csak akkor ébred, ha melege van, vagy jön a front, vagy a foga. Éjjel legurult a kiságyról )le van véve az egyik rácsos oldal), csak ezért ébredt fel. Ilyenkor picit cicizik és alszik tovább.
21, 5 hónapos, tegnap és ma éjjel átaludta, ami azt jelni, hogy aludt 5-ig, 6-ig és ez nagy szó! Én 2, 5 éves koromig nem aludtam át.-)))
2 éves, de aztán rögtön ágytiszta lett és éjjel egyszer-kétszer kijár pisilni. Illetve fel nem kel, csak jelez, hogy pisilni kell és mire odaérek az ágyhoz alszik is, úgyhogy én viszem ki 4 éves. De a kicsi talán 8 hónapos kora óta átalussza teljesen, 2 évesen vettük le a pelust és õ nem kel fel éjjel pisilni.
2 éves a fiam, és még most is gyakran felsír. Kb. két hónapja már nem megyünk át hozzá, ha "csak úgy" sír. (Ha inni kér, párnája leesett, stb., akkor igen.), és azóta látbányosan javult a helyzet, több éjszakánk is volt már, amit végigaludt. Mondjuk nálunk ezek a sírások max 5 percig tartottak, aztán visszaaludt magától. Valahol logikus, hogy meg kell tanulniuk maguktól visszaaludniuk, és ezt így tudjuk csak megtanítani nekik, mégha pár napig nehéz is. :(
19 hónaposan, de ez is csak a tél miatt van. mindennap 2*1 -1, 5 óra kintlét annyira kiszívja, hogy alszik éjszaka. de csak amióta igazán hideg van (kb. 1 hónapja)
13.21-esnek üzenném, hogy - nem kívánom Neked - arra azért még ne vegyél mérget, hogy ezután is át fogja aludni az éjszakát! Sok-sok dolog van ami megzavarja Õket késõbb is, pl. ha elkezdi a bölcsit, ovit, fél a sötétben stb.... Tehát 11 hónaposan még nem túl sok mindent élt meg. Kívánom, hogy ne legyen részed ilyesmiben, de a mienknek is késõbb kezdõdtek az igazán kemény idõszakok, amik felborították az éjszakai nyugalmat. 2, 5 éves kislány anyukája.

Ha dec.29-re vagyok kiírva akkor most mennyi idős terhes vagyok pontosan? Apás szülés esetén milyen feladatokat adhatnak az apukának? Kinek hogy tetszik az Amira név? (Pap vezetéknévhez keresek lányneveket)

Legjobb válasz: Nekünk is Pap a vezetéknevünk. Az A betûs nevek kiestek eleve. Mi Pap Anitát szerettük volna, de Papa Nita lenne belõle. Szerintem ugyanez a helyzet az Amirával is. Egyébként tetszene. Én januárban szülök, van már egy Viktóriánk, most Nikolettát várunk. Minden jót!

Nekünk is Pap a vezetéknevünk. Az A betûs nevek kiestek eleve. Mi Pap Anitát szerettük volna, de Papa Nita lenne belõle. Szerintem ugyanez a helyzet az Amirával is. Egyébként tetszene. Én januárban szülök, van már egy Viktóriánk, most Nikolettát várunk. Minden jót!
nem a kérdésedre válaszolok tudom csak gondoltam h megosztom veled h mi is Pap-ok vagyunk és lánykánk lesz és Gréta Anett lesz a neve ha váletlenül mégis fiú azon még harcolunk Apával:) Amugy nekem tetszik Az Amira név...28 h km
Nekem az Amira nem tetszik, kicsit furcsának találom, talán az M, meg az R berû miatt kicsit durva hangzású.Akkor inkább már az Alina, vagy az Amina, ezek majdnem ugyan azok, de én szebbnek találom õket :)
36 hetes és 2 napos vagy szerintem :) Apuka hagyja, hoyg szorongasd a kezét, törölgetheti a homlokod, adhat inni, ha szabad, majd elvághatja a köldökzsinórt. Konkrétan feladatot NEM adhatnak neki! Az Amira név szép, de nem illik a paphoz. Pap Amira = PAPAMIRA = Papa Mira Pap Gréta Pap Emese Pap Helka Pap Helga Pap Ágnes Pap Sára
A kérdező hozzászólása: És ha csak Mirának hívnánk? Az kinek hogy tetszik? Adjatok tippeket mert már szinte feladtuk.... Ha lehet akkor írjátok már meg, hogy ennyi idõsen kinek milyen méretekkel rendelkezett a babája.
Az apukának leginkább te adsz majd feladatokat...:) Itat...etet(szõllõ cukor esetleg csoki) tartani fogja neked a labdát mikor jönnek a fájások, és a legfontosabb masszírozza a derekad!!!....stb. Amira?Nekem kicsit furcsa név, de nektek kell dönteni.
Szia!Én december 27-re vagyok kiirva és ma vagyok 36+6.Kedden csináltak uh-ot a méretek:BPD:91mm, OFD:109mm, HC:315mm, AC:344mm, FL:74mm.Becsült súly:3260 gramm.Nálunk is apás szülés lesz, elsõ baba.http://baba.rufftech.hu/calc/calculator_06_query.php Itt beütöd a vzetéknevet meghogy fiú vagy lány és kiad egy csomó nevet.BOLdog babavárást!!
Szia! A "Papa Mira" írója vagyok. A Mira szép, és illik is szerintem. Tetszik! Pap Mira :-) Kellemes, és kicsi lánynak is illik, és felnõtt nõnek is.

Mennyi idős terhesség esetén nem tartják vissza a babát infúzióval?

Koraszülés gyanús vagyok, és érdekelne, hogy hányadik hétre engedik megszületni a babát?

Legjobb válasz: 36. heten engedik megszuletni, elotte visszatartas.

36. heten engedik megszuletni, elotte visszatartas.
Szia állítólag a 36 héttõl nem tartják vissza.De szerintem korháztól is függ.A barátnõmet 36 hetessen elkapta a szülés és visszatartották neki még 2 hetet.Ettõl kicsit félek mert az orvosom szerint bármikkor jöhet nálam a baba, mert mind a 2 méhszáj nyitva van.Remélem már 37 hetemet töltöm kedden, és ha elkap akkor nem tartják vissza.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És a visszatartás infúzió, majd hazaengednek, vagy bent is fognak a végéig? Azért kérdezõsködök ennyit, mert van egy 18 hónapos kisfiam is, és nem akarok bent lenni a kórházban. Viszont ma (gondolom az idõjárás) már nagyon nem jól voltam. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kifiam 36 hetes 4 naposan született, õt már hagyták, a Barossban szültem, most is ott fogok.
Szeritnem ez attól is függ, hogy mi okozza a szülés megintdulását. De a 36 hét reális, utána már nem nagyon szokták tartani, hacsak nem annyira gyenge a szülési folyamat, hogy érdemesnek tartsák még visszatartani. Én vérzés miatt voltam 29 hetesen Pécsen kórházban, ott kaptam egy 24 órás infúzót, és egy hetet tartottak bent. A szembeágyon görcsökkel volt bent a hölgy, többször is kapott infúzitó (24 órásat), de hazaengedték 32 hetesen. a másik vérzõ hölgyet annak ellenére, hogy minden reggel vérzett, 2 infúziókúra után 36 hetesen hazaadták, mondván, hogy ha beindul a szülés, nem baj... Azért jó lenne, ha gondoskodnál valakirõl, aki tudja vállani a picit, ha benntfgonának... És ne félj, nem biztos, hogy most is koraszülés lesz, engem is azzal fenyegetnek azóta, és egyben vagyunk 37 hetesen:-)
Szia a második válaszoló vagyok.A barátnõmet bentfogták korházba 1 hétig, utánna hazaengedték.Ne félj mert én is rosszul voltam 32 hetessen, már akkor bent akkartak fogni a korházba, de énsem maradhatok bent, mert van egy kisfiam.Görcsöltem sokat és a méhszájjam is elkezdett kinyilni, kaptam 5 napig valami szurit, attól elmultak a görcsök.Azt mondták hogy nemfogom kihúzni csak pár hétig.Szerencsére még 37 hetessen egyben vagyok.De sajnos a görcsölgetés megvan plussz még derékfájás.Boldog babavárást!!!!

Valakinek a babája esett-e már át H1N1-en? Milyen idős baba? Mennyire komoly? Tényleg olyan durva, mint ahogy azt mondják?

Legjobb válasz: A szomszéd kislány nálunk most volt az...Ugyan olyan mint a rendes influenza.Azon kívül hogy köhög még egy kicsit semmi baja.Még 1 hetet se volt beteg.Az orvos ugyan úgy antibiotikumot írt neki.Másfél éves kislány am.

A szomszéd kislány nálunk most volt az...Ugyan olyan mint a rendes influenza.Azon kívül hogy köhög még egy kicsit semmi baja.Még 1 hetet se volt beteg.Az orvos ugyan úgy antibiotikumot írt neki.Másfél éves kislány am.
Nem tudom, de akkor nyilván nem H1N1-es volt a kislány, ugyanis ez egy vírus, amit nem antibiotikummal kezelnek. Az antibiotikum a baktérium-eredetû betegségek esetében alkalmazható. Off.
Az antibiotikum nem a vírust öli hanem a szövõdményeket próbálja mérsékelni mert szerinted akkor mit írnak fel rá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!