Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős alakul (23 db)

A területvédés mennyi idősen alakul ki egy rottweilerben?

Van egy 7 hónapos rottweilerem. Elég keveset ugat azt is inkább este/éjjel vagy a furcsa hangokat amit nem ismer. Mindenkit simán beenged senkire nem ugat mindenkivel játszik, vagy csak szimatol. Tudom hogy még fiatal de azért nem kellene már néha idegeneket ugatnia (vagy aki a kapuhoz jön) v kicsit bizalmatlannak lennie velük?

Legjobb válasz: 1,5 éves korától kezdi védeni a területet a legtöbb kutyában ekkor alakul ki a területvédõ ösztön!

1, 5 éves korától kezdi védeni a területet a legtöbb kutyában ekkor alakul ki a területvédõ ösztön!
8-10 hónapos kora körül kezdõdik a kamaszodás, ilyenkor - akárcsak az embernél is - beindul a hormongyár, próbálkozni kezd olyan dolgokkal, amik egyébként a felnõtt kutyákra jellemzõk. Ekkor indul be a területvédés is, próbálgatja a féllábas pisilést, jelölget ahol tud.:) Ezzel egyidõben szélsõségessé is válhat néha, ha örül, akkor tombol örömében, ha kikap, akkor órákra elvonul duzzogni, lakásban tartott állatok pedig, ha egyedül maradnak, lebontják a fél házat.:) Ez az idõszak kb. 1, 5-2 évesen zárul le teljesen. A lényeg, hogy 7 hónaposan még idõben vagytok, hamarosan látni fogod a változást.:)
Ja, és ilyenkor próbálgatja "feszegetni a határokat" is, szemtelenebbé válhat, akár dominánsan is felléphet veled szemben (pl. megmorog, ha az ételéhez közeledsz). Ezek természetesek ebben az idõszakban, de komolyan el kell fojtani minden ilyen próbálkozását.
az ösztön vele születik. a képzését 6 hónaposan lehet elkezdeni. A nevelését az elsõ perctõl.

Mennyi idősen alakul ki a baba valódi szemszíne?

A fiam 3 hónapos és még mindig kék a szeme.

Legjobb válasz: Általában féléves korára.

Általában féléves korára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
1 éves korára alakul ki a végleges szemszín.
En is inkabb 1 eveset mondanek. A kislanyomnak 10-11 honapos koraig gyonyoru kek szeme volt, aztan lassan valtozni kezdett, es most gyonyoru zoldes-barna. :-)
A kisfiam 9 hónapos és még mindig nagyon szép kék szeme van, a szomszéd kisfiúnak már elsõ hónapokban bebarnult.
Nagyon sokáig változik. A nagyobbik lányom
Na folytatom, véletlenül küldtem el :) Szóval sokáig változhat, a nagyobbik lányom kék szemmel született, egy évesen is még sötét szürke volt. És utána kezdett el barnulni. Most világos-barna szeme van, kb 2 éves korra tenném, hogy azóta nem változott már. A kicsi egy éves, még kék, de mind ha kezdene szürkülni. A végén még lehet, hogy neki is barna szeme lesz :) Apjuk szeme egyébként sötétbarna, az enyém pedig kék.

Mennyi idős kortól lehet hazavinni a tengeri malacot? Az üzletekben ált. Milyen idősen kerülnek?

Legjobb válasz: 3-4 hónapos korig a mamamalaccal kell lennie. Onnantól el lehet hozni õket. Sok mindentõl függ, hogy mennyi idõsen kerülnek az állatkereskedésekbe, lehet, hogy valaki 1 éves malackát ad le, vagy eleve ott születtek.

3-4 hónapos korig a mamamalaccal kell lennie. Onnantól el lehet hozni õket. Sok mindentõl függ, hogy mennyi idõsen kerülnek az állatkereskedésekbe, lehet, hogy valaki 1 éves malackát ad le, vagy eleve ott születtek.
bocs rosszul írtam, 3-4 hetes
Az enyémek 4 hetesek, még szopnak!De jövõhéten elválasztjuk õket az anyjuktól mert a kis hím már elkezdett "berregni" az anyjának!:)
Igen, , nálunk is szopiztak 4 hetesen, de mi már 3, 5 hetesen elválasztottuk a fiút, mert már 2 hetesen berreget, húzta a popsiját, és mászott a mamira, de nem volt semmi baj, hogy nem tudott "végig" szopizni. Most 5 hetesek(L) (az elsõvoltam)


Mennyi idős koráig raktál babád feje alá a kiságyban textil pelust?

Legjobb válasz: 10 hónapos, még mindig akok a feje alá, de nem pelust, hanem párnahuzatot...anya adott néhányat(nagy párna huzata)ezt teszem a feje alá.

10 hónapos, még mindig akok a feje alá, de nem pelust, hanem párnahuzatot...anya adott néhányat(nagy párna huzata)ezt teszem a feje alá.
4 hónapos a lányunk, még próbálkozunk vele, de nagyon hamar maga alá gyûri, a fejére húzza, szájába tömi és nem sokára már a feje közelében sincs, szóval már most is szinte felesleges. :)
Kislányom 3 hetes és állandóan maga alá gyûri, így 2 napja kivettem.
Én is addig raktam, amíg el nem kezdte "bejárni" a kiságyat, utána már teljesen felesleges volt, nem maradt rajta és állandóan a fejére húzta.
én soha nem raktam, de nem is volt bukós, és állandóan máshol volt a kiságyban, szóval meg se maradt volna a feje alatt
Amíg bukott.
Amíg bukott.
amíg nagyjából rajta maradt. ahogy kúszott, mászott, nem volt értelme.
Amíg bukós volt, kb. 6 hónapig. Utána már hiába tettem oda bármit, szétgyûrte, játszott vele...és amúgy sem fekszik egy helyben, álmában is nagyon mozgékony.
elsõ vagyok, pont ezért jó a párnahuzat...én begyûröm a széleit a lepedõvel a matrac alá, így nem gyûri be a feje alá, és mégsem csak simán a lepedõn alszik.

Hogy szoptattok? Mennyi ideig tart egy szopi? Mindkét mellből vagy csak 1 mellből egyszerre? Mennyi idős a babátok és hogy alakul a napja? Hányszor eszik egy nap és mennyiket eszik egyszerre?

Legjobb válasz: Szia! -Fekve szoptatok, mindkét cicibõl -3,5 hós kiscsajom van. este 9kor alszik el, éjjel 1x kel enni hajnaltájt vmikor, majd olyan 9ig alszik. Utána egy nagy káosz a napunk, össze vissza eszik,alszik, de próbálom a 3 órát tartani...de csak próbálom...:-DD Ami tuti:este fél 8kor fürcsi, 8tól kaja, és 9kor fekvés.

Szia! -Fekve szoptatok, mindkét cicibõl -3, 5 hós kiscsajom van. este 9kor alszik el, éjjel 1x kel enni hajnaltájt vmikor, majd olyan 9ig alszik. Utána egy nagy káosz a napunk, össze vissza eszik, alszik, de próbálom a 3 órát tartani...de csak próbálom...:-DD Ami tuti:este fél 8kor fürcsi, 8tól kaja, és 9kor fekvés.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!21:12-es egy mellbõl szoptatsz vagy ké mellbõl egy alkalommal? Amúgy megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok, akinek "ritkán" eszik a babája egy nap...:) de hízik rendesen, azért gondolom, hogy nem gáz, ha csak 5ször eszik egy nap.
kislányom most 4, 5 hónapos. azt irom le ami most van, mert változó. ha nem altatni akarom akkr ülve szoptatom, ha alvás lesz akkor feküdve. 15-20 percet szopik, ha nem általában egy mellbõl, mindig a másikból, de ha érzem hogy sok van és folyik abból amelyikbõl épp nem szopik, akkor ráteszem, vagy eszik vagy nem. az hogy mennyit eszik, változó 100-200 között. van tej bõven. kb 9ig henyélünk az ágyban, játszunk(velünk alszik) átöltözünk, eszik, van amikor újra elalszik. fél 1 ig még eszik 1x, majd ekkor megyünk lefeküdni, cicin alszik el, de nem mindig. az apukájával is szivesen álomba merül. kb 1, 5 órát alszik, majd ha olyan az idõ séta, ha nem akkor játék, 7ig még eszik 1x, 7kor mi is vacsizunk, 7, 30kor fürdés, evés, játék, aztán alvás. kb 12kor felkel enni, reggelig még 1x, 7 körül kerzdõdik a nap.
Ez így rengeteg kérdés és ennyibõl fogalmunk sincs (legalábbis nekem), hogy konkrétan mire vagy kíváncsi... Szerintem elõször is írd le, neked mi a gondod (ha van) és hogy pontosan mit szeretnél tudni. ;)
A kérdező hozzászólása: nincs gond, csak kíváncsi vagyok ki hogy etet és mennyit eszik a babája hányszor.Mert elég sok leszólást kaptam mikor írtam egyszer hogy 8 hetes babám napi 6szor eszik, 4 óránként etetem.De átlagban több mint 150ml-t eszik egy alkalommal, szóval 3óránként nem tudnék kaját tuszmákolni bele.
Ha ezt õ maga alakította így és/vagy nem reklamál miatta, akkor semmi gond nincs ezzel! Van baba, amelyik fél éves koráig 2 óránként szopik, de van, amelyik nagyon hamar rááll a 4 órára. Ezen belül (sõt, ezeken kívül is) sok minden belefér még a "normálisba", a lényeg, hogy a baba kiegyensúlyozott legyen és megfelelõ mértékben hízzon az adott életkorokban. Ha valami nem jó nekik, azt biztosan tudatják velünk :) , akkor lehet gondolkodni a változtatáson.
6 hetes a babám, napi 4-5 alkalommal szopik, 20-30 perc egy alkalom, 3-4 óránként kéri, éjjel alszik este 8-tól reggel 8-ig. Csak anyatejes -- szopik, semmi mást nem kap. Néha mérem a szopikat, soha nem eszik 200 gr alatt. Így eszik 2 hetes kora óta.
utolsó vagoyk, én is próbáltam többször mellre tenni, mert kevésnek találtam a napi 4-5 alkalmat, de akkor fáj a hasa és bukik sokat.

Mennyi idős kortól lehet alomtálcát rakni a cicák alá?

Van 3 egy hónapos, árva kiscicám, mikor tehetek be hozzájuk alomtálcát? És hogy tanulják meg? Csak mert azt olvastam, hogy az anyjuktól tanulják meg. Ja és még valami: mikor és hogyan kezdik el maguktól nyalogatni a tejet?

Legjobb válasz: Már 4-5 hetesen meg tudják tanulni használni, ugyanekkor az önálló evést is. Az alomra szoktatás egyszerû, ha látod hogy készül üríteni (kapirgál, szaglászik a földön), megfogod és beleteszed az alomtálcába. Két-három ilyen után már magától tudni fogja. Tejre nincs szüksége, 3 hónaposan már ehet junior tápot.

Már 4-5 hetesen meg tudják tanulni használni, ugyanekkor az önálló evést is. Az alomra szoktatás egyszerû, ha látod hogy készül üríteni (kapirgál, szaglászik a földön), megfogod és beleteszed az alomtálcába. Két-három ilyen után már magától tudni fogja. Tejre nincs szüksége, 3 hónaposan már ehet junior tápot.
Mármint egy hónaposan.
3 hónapos = 12 hetes :O ?????? Nekem az 5 hetes kismacskám már simán eszik egyedül! :O
Nekem most van 4kiscicám 1hónaposak és már szépen esznek junior kajcsit meg már az almot is használják.Az alomhoz nem is kellet segíteni nekik tudták maguktól.Tegyél be alomtálcát tedd bele a cicát hagy szaglássza, ismerkedjen vele.
A kérdező hozzászólása: Már betettem nekik, de pár nap múlva az egyiknek véres volt az ürüléke, félek, hátha megette. Mióta kivettem, nincs baja. Most akkor betegyem?

Mennyi idős volt a babátok, mikor kispárnát tettetek a feje alá?

Kislányom 1 éves,és nagyon megvan/megvolt fázva,és és eddig bébikispárna,meg textilpelus volt a feje alatt,de mivel már kicsit szélesebb a válla,mint a feje,így mikor az oldalán feküdt,kicsit "lógott"a fejecskéje,és állandóan lefolyt a nátha a torkára(bocsi),és fulladozott egész éjjel.Hiába szívattam neki.Tettünk a buksija alá egy kispárnát,és azóta semmi gond,nyugodtan alszik,pedig még mindig náthás,csak így nem a torkára folyik.És úgy vettük észre,mintha így kényelmesebb is lenne neki.Hagyhatjuk alatta,nem árt neki?

Legjobb válasz: A lányom nagyon rosszul aludt.Növérem tanácsa´ra kipróbáltuk és nagypárnát tettünk a feje alá.Ekkor 4 hónapos volt.Azóta is nagypárnán alsziik.Söt mikor megvolt fázva,még meg is emeltük a fjealját orvos tanácsa´ra,és jobban kapott levegöt. Ha neki kényelmesebb,nyugodtan altasd pa´rnával.

A lányom nagyon rosszul aludt.Növérem tanácsa´ra kipróbáltuk és nagypárnát tettünk a feje alá.Ekkor 4 hónapos volt.Azóta is nagypárnán alsziik.Söt mikor megvolt fázva, még meg is emeltük a fjealját orvos tanácsa´ra, és jobban kapott levegöt. Ha neki kényelmesebb, nyugodtan altasd pa´rnával.

Mennyi idős kortol lehet a babák feje alá tenni kispárnát?

Legjobb válasz: Egy éves kor alatt semmiképp, a feje alá max. textilpelus kell. Utána lehet már lapos párnát. Az én lányom 2 éves, és még ilyen takaró vastagságú párnán alszik, nem is szereti a vastagabbat, de nem is erõltetem neki.

Egy éves kor alatt semmiképp, a feje alá max. textilpelus kell. Utána lehet már lapos párnát. Az én lányom 2 éves, és még ilyen takaró vastagságú párnán alszik, nem is szereti a vastagabbat, de nem is erõltetem neki.

6 hónapos kislányom folyton előre gyűri a fülét. Mit tegyek, hogy ne legyen elálló a füle? Mennyi idős korára alakul ki a fül végleges formája?

Van hogy alvás közben teljesen az arcára van simulva, vagy játék közben "igazítja" előre. Félek, hogy később el fognak állni a fülei.

Legjobb válasz: Az enyém is folyton elfekszi a fülét, most a haja csiklandozza, azért piszkálja. Ha téged zavar, adj rá textil hajpántot és húzd rá a fülére.

Az enyém is folyton elfekszi a fülét, most a haja csiklandozza, azért piszkálja. Ha téged zavar, adj rá textil hajpántot és húzd rá a fülére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.

Mennyi idős koromig alakul az alkatom?

16 éves lány vagyok, fogok még fejlődni, formálódni?

Legjobb válasz: Akár életed végéig.

Akár életed végéig.
elvileg 21 éves korodig vagy fejlõdésben, de az utolsó 1-2 évben már nincs olyan nagy változás
ha nem teszel érte akkor nem leszel igazán formás, a tényleg szép testért tenni is kell, de kb21éves korodig nõhetsz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!