Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős érdemes (108 db)

Hány éves lovat érdemes venni, mennyi idősen érdemes?

Legjobb válasz: Attól függ mire kell,mennyire kell magasan idomított ló. Egy csikót manapság nem érdemes ,sok pénzt visz,be kell lovagolni(tatni) ,sok munka kell bele. 4-5 éves ló már jó.De ha egy nagyon "bejáratott" lovat akarsz ,akkor 8-10 éves korosztálynál érdemes kutakodni. Minden a használattól függ.

Attól függ mire kell, mennyire kell magasan idomított ló. Egy csikót manapság nem érdemes , sok pénzt visz, be kell lovagolni(tatni) , sok munka kell bele. 4-5 éves ló már jó.De ha egy nagyon "bejáratott" lovat akarsz , akkor 8-10 éves korosztálynál érdemes kutakodni. Minden a használattól függ.
A mai világban a legjobb egy tapasztaltabb 6 éves kortól idõsebb ló. Ha be van kocsizva és lovagolva akkor már nem lesz vele nagy gond.
Mennyi idõsen érdemes lovat venni? Én nem vagyok a híve annak, hogy kamaszok lovat kapnak. Tizenévesen épp elég dolga van az embernek anélkül is, hogy egy ilyen idõ-, energia- és költségigényes, egész embert kívánó hobbija, vagy inkább elkötelezettsége lenne. Nekem nem volt tizenévesen lovam, és el se tudom képzelni, hogy ha lett volna, hogy oldom meg. Így is alig látszottam ki a tanulnivalókból és tennivalókból, örültem, ha enni, aludni volt idõm, nem hogy még - a heti 2 edzésen felül, amelyeken az edzõm lovaival részt vettem - saját lóval is foglalkozzak. Akkor érdemes lovat venni, ha már van saját, biztos kereseted. Hány éves lovat érdemes venni? Ez a te tudásszintedtõl is függ. Ha be tudod lovagolni te magad, akkor 3 évest, ha nem, akkor belovagoltat, tehát 6 évtõl felfelé. Ha kezdõ vagy, akkor 10 év körülit, hogy tapasztalt legyen. 3 év alatti csikót nem éri meg venni, rengeteg költséget elvisz.

Mennyi idősen érdemes 3D-s ultrahangra menni?

Legjobb válasz: en 15hetessen mar nagyon mennék,de én ugy hallottam hogy a 20.on érdemes elmenni.

en 15hetessen mar nagyon mennék, de én ugy hallottam hogy a 20.on érdemes elmenni.
Szia! Én 4D-re megyek majd a 26. héten. Kiváltom vele az egyik kötelezõ ultrahangot. A babámnak az olyan, mintha egy robogó vonat menne el a feje felett, nem kínzom feleslegesen. Sok sikert, türelem:) Üdv, egy 22 hetes kismama
Mindenképpen a 20.hét után mert akkor már szebben látszik.
Én 26 hetesen voltam. Szerintem túl korán nem érdemes menni. A 26. hét után már nagyon szépen látszik minden, a nemét is pontosan meg tudják állapítani, ha megmutatja magát. Az én babikám nagyon ügyes volt, mindent megmutatott szépen. Akkor derült ki, hogy kisfiú. Most már 35 hetes.
Szia! Ha minden igaz a (valós)16. héten, ami az orvosi papír szerint kb. a 18. hét már látszanak a csontok is és már az is, hogy fiú vagy lány-e a baba. Bár nem szabad rosszra gondolni de ha valami baj lenne ebben az idõben azt már látnia kell az orvosnak! Csúnyán hangzik de tudjuk van ilyen. És igy hetekkel hamarabb lehetsz nyugodt, hogy minden O.K.!
Szia! Nézd meg ezt a leírást: http://www.csodabent.hu/mikorerdemes Itt majdnem minden héthez le van írva, hogy mi látható.

Mennyi idősen érdemes elkezdeni tanítani egy kutyát?

Még nincs nálam, majd 8-9 hetes korában hozzuk el. Szeretném megtanítani különböz? trükkökre, parancsokra (ül, fekszik, pacsi stb.) Mikor érdemes elkezdeni? Miután hazahoztuk rögtön lehet tanítani, vagy akkor kezdjem el ha már megszokta a helyet, jól érzi itt magát és kicsit feloldódott? Vagy? Illetve még arra is kíváncsi vagyok, hogy egy kiskutyát mennyi ideig tanítsak egyhuzamban, egy nap hányszor, hogy jókedvvel tanuljon, ne unja meg?

Legjobb válasz: Általában 6-7 hónapos korukban szokás elkezdeni a tanítást. Sok kutyus fiatal korában még eszetlen, de ha akarsz bróbálkozhatsz a tanítással, de várj pár napot amíg megismerkedik az új környezetével. Minnél többet foglalkozol vele annál okosabb lesz. Persze, ha látod rajta, hogy unja fejezd be és inkább játsz vele. Azt, hogy naponta mennyit tudod tanítani az csak a kutyától függ, nem lehet megmondani.Ha unja fejezd be, nehogy rossz gondolatai legyenek a tanítással. Sok sikert! :)

Általában 6-7 hónapos korukban szokás elkezdeni a tanítást. Sok kutyus fiatal korában még eszetlen, de ha akarsz bróbálkozhatsz a tanítással, de várj pár napot amíg megismerkedik az új környezetével. Minnél többet foglalkozol vele annál okosabb lesz. Persze, ha látod rajta, hogy unja fejezd be és inkább játsz vele. Azt, hogy naponta mennyit tudod tanítani az csak a kutyától függ, nem lehet megmondani.Ha unja fejezd be, nehogy rossz gondolatai legyenek a tanítással. Sok sikert! :)
Az elsõ perctõl! És vagy 10-15 évig!!! A játék is valamilyen szinten tanulás, az egyszerû dolgokkal kezdd ahogy írtad is.
Jaj és, hogy jobban érdekelje a tanulás, dicséret képpen adj neki mindig jutalomfalatokat! :)
Majd akkor kezd el, ha hozzászokott a környezetéhez és megbarátkozott veletek is. Az én drágámnak nehéz volt megszokni a környezetét, de pár nap alatt már egész jól megvolt/megvoltunk. Az ül, pacsi parancsot én jutalom falatokkal tanítottam meg neki(Az a kutya keksz vagy hogy hívják). Sok sikert! Egy magyar vizsla gazdija. :)
Csak azután kezd el a tanítását, hogy elkezd feléd nyitni. Ne te közeledj hozzá legelõször, hanem várd meg, míg õ akarja, hogy foglalkozz vele. Ez lehet egy-két hét is, de akár csak fél nap. Ha nem a hagyományos módszert választod (lenyomod a fenekét, leszorítod a földre, stb.), akkor már egészen fiatalon el lehet kezdeni a tanítást. Most a legfogékonyabb a kölyök. Ha pozitív megerõsítéssel dolgozol csak (és persze ésszerûen), akkor ha már egészen fiatal korában tanítod, késõbb sokkal kreatívabb lesz, sokkal nagyobb lesz a munka kedve is. Nagyon ajánlom a klikkeres tanítást, ezzel mindent el lehet érni egy kutyának, amire fizikailag képes (nem hiába használják ezt minden sportban és a mentõ, segítõ, keresõ, terápiás és rendõr kutyák képzésében is elsõ sorban). Mindig akkor kell abbahagyni a tanítást, amikor a kölyök még a legjobban élvezi. Eleinte persze csak két-három perccel lehet kezdeni (ha ettõl már kifárad, akkor még kevesebb idõ legyen), fokozatosan lehet növelni az idõt. Naponta 5-6 alkalomnál többször nem érdemes gyakorolni, tanítani, míg nagyon fiatal. Egy-egy tréninget mindig jó feladattal zárd és extra jutalomfalattal, simivel, játékkal, hatalmas örömmel, hogy csak növekedjen a lelkesedése.
Miért kell lepontozni? Miért tûnik a válasz 0%-ban hasznosnak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :) Azt nem tudom ki pontozgat, én senkit sem pontoztam le.
Szivesen! :)


A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) és az oldal is jó
Ha már elmúltál 25 éves, van saját lakásod, és tudod, hogy az elkövetkezõ 18 évben kivel fogsz, és hol lakni, és hogy mind, mostantól 18 éven át csincsillázni szeretnétek! :D Kereskedésbeli csinit csak végsõ esetben vegyél, és csak rágcsálóhoz értõ helyrõl. Vannak már leinformálható tenyésztõk, akiknél baba koruktól kézben nõnek fel a csinik, így õ szoktat kézhez téged. Ilyen helyen mellesleg kiképeznek a csincsillázás fortélyaira. Egy kereskedésben 2 hete minimálbérért dolgozó diáklány, nem biztos hogy ért az összes halhoz, békához, madárhoz, rágcsálóhoz, tücsökhöz, rákhoz, a dísznövényekhez, és tápokhoz...
A kérdező hozzászólása: 13 éves vagyok :D de köszi a tanácsokat azért jobb ha már kézhez szokott állattal van dolgom :)
Nekünk is van csincsillánk, állatkereskedésbõl vettük. Mindenki óva int ettõl a helytõl, de én épp azért vettem onnan, mert sajnálom szegény állatokat ott egy rakásra zsúfolva a rikoltozó madarakról nem is beszélve, ami csak a csinik napközbeni nyugalmát zavarják. Így kicsit olyan érzés, mintha "menhelyrõl" hoztam volna haza egy szeretõ, gondos gazdihoz, megmentve õt a mindennapi állandó vásárlók fogdosásától, piszkálódásaitól. A mi csincsillánk alatt nem forgács van, azt állandóan sepregetni kellene, hanem fapellet.Ez egy természetes, mindenféle ragasztóanyagtól mentes préselt farudak, úgy néz ki mint a nyúltáp. Nagy barkácsáruházakban(Baumax) lehet kapni, 15 kg nincs egy 1000-es. Össze sem lehet hasonlítani a forgáccsal, amiben világos színe miatt rögtön szembetûnõ a kaki is és pár nap múlva cserélni is lehet. A pelletben napok múlva is keresni kell a kakit mert a színe miatt nem eltûnik benne:) Nagyon jó választás a csincsilla, nálunk a családban mindenki el van ájulva Tõle!:)
A ketrec 10.000, - + berendezés, ha te csinálod. 20.000, - és csillagos ég között, ha veszed. A 12.000, - kivételes szerencse, a 30.000, - a reális ár. A széna, kaja, homok, alom, havonta 2-10.000, - attól függõen hol vásárolsz. És baj esetére, állatorvosra mindig legyen a zsebedben egy 10.000, - forintos. És persze csinibõl is kettõ db. egynemû kell.
Ha 13 éves vagy, nem árt ha a szüleidet is belebolondítod a csinikbe, mert tényleg igen sokáig élnek. Sanszos, hogy lesz olyan az életedben, hogy nem viheted õket magaddal. Kolesz, külföldi út, albérletes szárnypróbálgatás, anyósnál lakás... :D Fura 13 évesen erre gondolni, de ha jól tartod õket lesznek ilyen gondjaid. :) Szóval csak ha családi darab lesz belõlük! Intézd úgy, hogy a szüleid is imádják õket! :D
A kérdező hozzászólása: próbálom megszerettetni velük :)
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül?
Szió! Ha még nem határoztad el teljesen, hogy beadatod a babádnak a védõoltást, akkor megosztanék Veled valamit. Gyógyszerészek mondták nekem, hogy ha jót akarok, akkor nem adatom be a babámnak, mivel csak 20 évig nyújt védettséget. Ha valaki a bárányhimlõt felnõttkorban kapja el, akkor nagyon komoly tünetekkel járhat, SÕT nõk esetén még akár meddõséget is okozhat a felnõttkori bárányhimlõ. (Bele sem gondolok, hogy terhesen elkapva milyen szövõdményekkel járhat.) Véleményem szerint gyermekkorban átesni rajta egyáltalán nem vészes, fel sem veszik. Azért nem hiszem, hogy minden ellen be kellene oltani a gyerekeinket. Ha tehetném, én lebeszélnélek róla. Zita (35 hetes kislány anyukája)
Én ma kérdeztem a doktornõt arról hogy meddig véd, azt mondta állandó védettséget ad.Azért mondják hogy 10-15 év, mert kb.akkor kezdték gyártani a vakcinát.
szia! 9 hós kortól adható, de érdemes megvárni vele a 15 hós kort. Az oltással 15-20 nap alatt alakul ki a védettség. Bármilyen más oltással együtt adható. Az árát sajna nem tudom
Szia! Én sem tudom, hogy mennyibe kerül, a barátnõmék a 15 hós oltással egyszerre adatták be.
Zita, én pont azért oltatom be a kicsifiam, h nehogy pont akkor kapja el valakitõl mikor én épp babát várok... szóval gondolni kell a környezetre is! az, h nem "hat", csak 15 -20 évig, na bumm, akkor 15 évente kibir egy szurit a köv.15 év védelme érdekében, sztem..

Mennyi idősen érdemes elkezdeni modellkedni?

Vannak valami feltételek??

Legjobb válasz: 13-14 évesen az ideális. Akkor még van esélyed, hogy felfedezzenek!

13-14 évesen az ideális. Akkor még van esélyed, hogy felfedezzenek!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm:)
18 évesen késõ?

Mennyi idősen érdemes kanalat adni a gyerek kezébe és kb. mikor tudja megfelelően használni anélkül, hogy magára öntené az egész ételt?

Legjobb válasz: Akármikor is adod a kezébe, az elején magára fogja önteni az egészet. :) Egyébként onnantól, hogy érdeklõdik utána, sokan akár már 8-9 hónaposan is, de 1 évesen mér simán. Ilyenkor persze kell egy másik kanál is, amivel Te eteted, ha azt szeretnéd, hogy valamennyi kaja a szájába is jusson.

Akármikor is adod a kezébe, az elején magára fogja önteni az egészet. :) Egyébként onnantól, hogy érdeklõdik utána, sokan akár már 8-9 hónaposan is, de 1 évesen mér simán. Ilyenkor persze kell egy másik kanál is, amivel Te eteted, ha azt szeretnéd, hogy valamennyi kaja a szájába is jusson.
Minél hamarabb adod oda neki, annál hamarabb fog ügyesen enni. Persze nem 6 hónaposan !
a fiam mar 6 hósan kivette a kezemböl..volt maszatolas böven meg takaritas de 18hós kora ota leül egyedül enni (nyilvan nem levest) és egy két lepottyant darab akad körülötte de szépen eszik!
15 hónapos kora óta kap kanalat. Elõször picit ügyetlenkedett, egyre jobban ment és 2 hónap alatt rengeteget fejlõdött. Most másfél éves, villával felszúr mindent, nem is eszi a földre. A kanalat még mindig megfordítja a szájában, de a szilárd kaja, pl zöldségek a szájában marad.

Mikor, mennyi idősen érdemes pároztatni a hullámosokat?

Az évszak mennyire számít ezen a téren? Hogy is működik ez az egész pontosan?

Legjobb válasz: 1 éves korukban érik el a tenyészérettségüket (Az ivarérettségüket, már elõbb elérik, de csak 1évesen szabad õket tenyésztésbe vonni.) Ha fûtött helyen vannak, akkor mindegy milyen évszak van. Ha kinti röpdében vannak, akkor tavasztól nyár végéig költenek.

1 éves korukban érik el a tenyészérettségüket (Az ivarérettségüket, már elõbb elérik, de csak 1évesen szabad õket tenyésztésbe vonni.) Ha fûtött helyen vannak, akkor mindegy milyen évszak van. Ha kinti röpdében vannak, akkor tavasztól nyár végéig költenek.
6 hónaposan ivarérettek, 9-10 hónaposan tenyész érettek. Az évszak mindegy, csak legyen legalább 15 fok. Bár nálam volt hogy már 5 fokban is költöttek.

Szerintetek mennyi idősen érdemes elkezdeni a szexet? A baratom 18, 5 és mar nagyon szeretné. Több vita volt mar ebből, mert en nagyon felek. Egy eve vagyunk egyutt, es megbízom benne. Emiatt jelenleg szunetel a kapcsolatunk. Köszi L/16

Legjobb válasz: Csak erõltetni akarja a fiú. Én a helyedben nem mennék bele a szexbe! Ha szeret téged, akkor várni fog rád, tapasztalatból mondom! Elég baj, ha ezen vesztek össze, és emiatt szüneteltek. :(

Csak erõltetni akarja a fiú. Én a helyedben nem mennék bele a szexbe! Ha szeret téged, akkor várni fog rád, tapasztalatból mondom! Elég baj, ha ezen vesztek össze, és emiatt szüneteltek. :(
Nem kortól függ, hanem érettségtõl. Amíg nem vagy kényelmes a szituációval, addig semmiképp se tedd meg.
A szexet akkor érdemes elkezdeni ha ugy érzed itt az ideje és szertnéd is már ha rád akarja eröltetni akkor hagyd a francba ne a szex legyen az amiért veled van!
A kérdező hozzászólása: 17, 5 bocs elírtam. :/
Szia! Tényleg nincs itt az ideje. ha azt kérdezi mikor azt mondd neki nem tudod elõre mikor állsz majd rá készen, õszintén mondd meg neki hogy még nem szeretnéd, nem érzed magad elég érettnek hozzá. nem kell bedõlni olyan szõvegnek, hogy majd õ vigyáz rád meg stb, mert az kamu, vigyázni nem fog tudni ha már közel neki az orgamus. azz csak egy dolog hoygy 1 éve vagytok együtt, van aki 2 évig vagy 3 is szédit egy nõt mig meg nem kapja aztán ha megvan eldobja, vagy ha nem volt jó neki akkor szakit vele.legalább nem kell majd paráznod, hogy jól védekeztek e vagy sem. várj még vele.
érzelmileg zsarol, nem veszed észre..? nem kéne hagynod magad.
Igen, érezni fogod, ha készen állsz!
Velem is ez volt (csak akkor én még fiatalabb, 15 éves voltam), a barátom 17. Õ nagyon akarta, de én nem voltam rá felkészülve, és így is voltak gondok a kapcsolatunkban. Szóval én a helyedben nem mennék bele, én se tettem, és életem egyik legjobb döntése volt.
Véded õt, ami érthetõ, mert fiatal vagy és szerelmes. De a válaszolóknak igazuk van, ha ezért tart szünetet, mert nem fekszel le vele, akkor nem szeret és nem tisztel igazán. Nagyon jól gondold meg, mert az elsõ alkalmat nem szabad csak úgy eldobni! Akkor mondd neki, hogy szeretnéd, amikor 100%osan azt érzed, hogy készen állsz rá. Azért ne feküdj le vele, mert különben szünetet tart, vagy szakít, mert meg fogod bánni! Ha õ nem képes elfogadni, hogy te még nem érzed magad kész erre (ami maximálisan érthetõ) akkor ennyit is ért, és jobb is, ha nem folytatjátok.
Az elsõ 3 mindent összefoglalt
Hidd el a rózsaszín felhõ ott van a szemeid elõtt és vannak dolgok amiket nem veszel észre, én ezt tapasztalatból mondom . Az a lényeg, hogy neked legyen tiszta a lelkiismereted, magaddal sokkal tovább fogsz együtt élni mint bárki mással, 1 év ide vagy oda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Ezert soha nem tennem, h ne hagyjon el, ezt mar nem egyszer elmondtam.Ilyen ertelemben nem vagyok olyan mint az atlag 16 éves csajszikak.Azert megvan a magamhoz valo eszem, de persze a øozsaszín" felhõkkel kapcs.is teljesen igazatok van.Ezek utan sok mindent kell tennie, keresni, hogy minden olyan legyen, mint regen...normalisan, vaalamilyen szintem én is hibas vagyok, mert nem sok mindent hagytam neki, értitek. :/
Azért ne hibáztasd magad, hogy annyit engedtél neki, amennyit. Te megszabtad azt a korlátot, amin belül neked még jó. Ezt el kell fogadnia, ezért egyáltalán nem vagy hibás!
Nekem ezekbõl még mindig úgy tûnik, hogy még mindig türelmetlen, és ez nem tisztességes veled szemben. Én nem adnám oda magam egy ilyen fiúnak. Én másfél év után vesztettem el a szüzességem, pedig õ sokkal idõsebb volt, és már elõttem is élt nemi életet, még se kérdezgetett tõlem ilyeneket, annyit mondott, hogy majd szóljak, ha készen állok rá, õ nem akarja elsiettetni. Úgyhogy a te barátodban én nem bíznék meg! Elsõ voltam :)
ne azért add oda neki magad, mert szerinted megérdemelne... jah, azt látom, hogy te szereted õt, de ha õ azért kért szünetet, mert nem fekszel le vele, az SZÁNALMAS.
ha te is készen vagy rá, csak akkor érdemes elkezdeni. amúgy majd csak rossz élményed párosul hozzá és a jövõben lehet, hogy soha vagy csak nagyon nehezen fogod teljesértékûen élvezni! ha elhagyással fenyeget, hagyd elmenni, az ilyen ne kelljen! sok sikert és kitartást!
Figyelj, szerintem értelmes lány vagy, gondolj bele, ha erõlteti akkor nem szabad vele csak azért lefeküdni, nem kötelezõ, sõt 16 évesen nyugodtan várj még vele, mond meg neki ha nem érti meg akkor mehet, ha megérti akkor meg ott van a keze használja bátran, csak akkor feküdj le vele ha elég érettnek és késznek érzed magad hozzá
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a korrekt valaszokat, nagyon rendesek vagytok.Csak tudjatok ha mondom, hogy nem szeretnem...kérdezi, hogy mikor? Erre nem lehet valaszt adni ugy gondolom...valamikor fogjuk azt erezni, hogy keszek vagyunk?
ne indítsátok újrra.
Ha azt kérdezi, hogy "mikor", meg erõlteti, és emiatt szünetel a kapcsolat is, akkor csak arra játszik.
nagyon erõlteti a srác, bármennyire is fáj, de ez nem korrekt tõle, add ki az útját, belül fogod érezni, nyilván még nem érzed akkor ne tedd meg
A kérdező hozzászólása: Igazabol nem eroltette tulsagosan soha, mert mindig abbahagyta, ha akartam, tehat ezzel semmi problema, csak mar besokalt.Egy szinte tényleg megertem.Es mar rengeteg dolgot tuléltunk egyutt, ezalatt az egy ev alatt, csak amint latjuk õ is pasibol van.Csak ez a szünet dolog, ami mar 5 napja megy...értitek. :/
srác szégyellje össze magát, hogy erõlteti... ha félsz, akkor semmiképpen sem. csak azért lefeküdni vele, hogy veled maradjon, teljesen fölösleges, mert ha ezzel tud terrorizálni, megteszi mással is... plusz ha ennyire ez a fontos neki, akkor annak is nagy a valószínûsége, hogy a szex után otthagy. akkor és csak is akkor szabad lefeküdni valakivel, ha már nem félsz. egy természetes izgulás belefér, de ameddig nem érzed azt, hogy na most már te is kívánod, nem vagy tisztában a folyamatokkal, védekezéssel, addig nem érdemes. nagyon jól tetted, hogy nem adtad még oda magad neki, valszeg ez a fiú nem is érdemel meg téged. érezni fogod, amikor megfelelõ lesz az idõ, a helyszín, és a partner, és hogy mikor vagy kész rá ;)
A kérdező hozzászólása: NA jo azert ne ess tulzasba...:) Köszönöm az aggodast, de ha egy eve együtt vagyunk...miert hagyna el?Volt mar errol szo, mert kerdezte, hogy ettol félek, hogy aztan elhagy?de tudom, hogy nem hagyna el, mert nekem mindig ott van ha kell, es tamogat, es megerdemelne...tudom, csak meg nincs itt az ideje...azt hiszem ://
Így van, itt mindenki egyre gondol, szerintem elhihetnéd nekünk! Tényleg lehet az van, hogy naiv vagy egy kicsit, mert nagyon szerelmes vagy belé, ez egy picit baj, mert ha meggyõz arról, hogy nem fog fájni, nem lesz semmi baj, te meg elhiszed, majd lefeküdtök, aztán ott fog hagyni; akkor meg sajnos bánhatod egy életen át, hogy miért neki adtad oda a szüzességed! Még egyszer mondom, hogy én nem tenném a helyedben! Mi csak meg akarunk téged védeni egy csalódástól!!!

Mennyi idősen érdemes tanítani a kölyköket? És mi az a korhatár amikor már nem?

Azt szeretném kérni,hogy küldjetek olyan linkeket(vagy videókat)amiből meg tudom tanítani az össze fontos "trükkre" a kutyáimat(Pl ül,fekszik,áll std).Keverék kutyákról van szó.Õket mennyire nehéz tanítani?(mondjuk szerintem ugyan olyan mint a fajta tisztákat,de érdekel a véleményetek és az igazság.)Előre is köszi.

Legjobb válasz: A kutya egész életében tanul, ezért egész életében tanítani kell. Aki tudja, hogyan tanítsa õket, annak könnyû lesz, aki nem, annak meg nehéz. Ráadásul a keverékek is lehetnek sokfélék, õk nem egy fajta, hogy legyenek ilyen általános tulajdonságaik :) Majd kiderül, mikre képesek. Neked viszont legfõképp az olvasást javaslom, mert videók alapján nem lehet kutyát nevelni. Tanítani igen, de az a könnyebbik része a kutyatartásnak :) Rákeresel youtube-on, hogy "dog training", és mindent megtalálsz az ültetésrõl, fektetésrõl és minden másról, de a lényegért olvasni kell, Cesar Millant és/vagy meg ezt: http://arm.uw.hu/downloads/falkavezer.pdf Meg persze minden elérhetõt, de én ezeket ismerem és tartom megbízhatónak :)

A kutya egész életében tanul, ezért egész életében tanítani kell. Aki tudja, hogyan tanítsa õket, annak könnyû lesz, aki nem, annak meg nehéz. Ráadásul a keverékek is lehetnek sokfélék, õk nem egy fajta, hogy legyenek ilyen általános tulajdonságaik :) Majd kiderül, mikre képesek. Neked viszont legfõképp az olvasást javaslom, mert videók alapján nem lehet kutyát nevelni. Tanítani igen, de az a könnyebbik része a kutyatartásnak :) Rákeresel youtube-on, hogy "dog training", és mindent megtalálsz az ültetésrõl, fektetésrõl és minden másról, de a lényegért olvasni kell, Cesar Millant és/vagy meg ezt: http://arm.uw.hu/downloads/falkavezer.pdf Meg persze minden elérhetõt, de én ezeket ismerem és tartom megbízhatónak :)
Minél korábban kezded a tanitását annál jobb, kölyökkorban nagyon gyorsan tanulnak a kutyuk, jutifalattal a legegyszerûbb, én azzal tanítottam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!