Találatok a következő kifejezésre: Mennyi időm még ha (708 db)

Ha elkezd leereszkedni a pocak, onnantól kezdve mennyi idő még a szülés?

Nektek hány nappal a szülés napja előtt kezdett leereszkedni? Köszönöm.

Legjobb válasz: Remélem, hogy nem napok kérdése, mert az enyém már nagyon nagyon lent van. De azt olvastam, hogy az, hogy leszállt egy dolog, nem feltétlen jelzi, hogy napokon belül megindul a szülés. Mennyi idõs terhes vagy?

Remélem, hogy nem napok kérdése, mert az enyém már nagyon nagyon lent van. De azt olvastam, hogy az, hogy leszállt egy dolog, nem feltétlen jelzi, hogy napokon belül megindul a szülés. Mennyi idõs terhes vagy?
Jah, és nálam már bent van a buksija teljesen ahol a szüléskor kell lennie... Elsõ voltam. 33+1 hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem szombaton kezdett leereszkedni. Ma 38+2 hetes vagyok.
Én 38 hetesen szültem, nem volt leereszkedve egyáltalán. :/
Sosem lehet tudni, max. utólag. Azt mondják, nekem is lent van, pedig még illenék kibírnia a hölgyikének minimum 3 hetet, de 5-tel is igazán kiegyeznék. Sógornõmnek például a 38. hét végétõl szállt le a hasa, de a 41. hét elején császárosan jött a baba, mert nem lehetett sehogy sem kiimádkozni. Barátnõmnek szülés elõtt kb. 1-1, 5 héttel ereszkedett le a pocija, és utána indult be. Egy másik ismerõsnek állítólag pár napra rá indult be a szülés. Ezt tényleg csak utólag lehet megsaccolni, de a ti korotokban már tényleg mindenórásak vagytok és bármikor jön a pici, lényegében kb. pontos. 35 hkm

Kislányom 1éves. Idáig úgy ment, ha mindkét kezét fogtam. Ma már elég az egyik is. Elég stabilnak érzem, de nem magabiztos. Mennyi idő még elindulhat? 1-2hét?

Legjobb válasz: Kb igen, pár hét, talán 2. Az én kisfiam is 1 éves, és már megy magától, de még szívesebben fogja az egyik kezem. De amikor magától megy, annyira aranyos, feltartja az arca elé mindkét kezét, úgy egyensúlyoz :) De hiába megy már magától, nagyon bizonytalan még, pl küszöbön nem tud átmenni, ezért még fogom legtöbbször én is.

Kb igen, pár hét, talán 2. Az én kisfiam is 1 éves, és már megy magától, de még szívesebben fogja az egyik kezem. De amikor magától megy, annyira aranyos, feltartja az arca elé mindkét kezét, úgy egyensúlyoz :) De hiába megy már magától, nagyon bizonytalan még, pl küszöbön nem tud átmenni, ezért még fogom legtöbbször én is.
Nálunk is ugyanígy volt. Éreztem hogy már tudna járni, de soha nem engedtem el a kezét. Kb. 3 hétig tartott majd egy nap rámnézett, kacagott egyet és végigment a szobán :-), majd az egész házon :-). Mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy ilyen okosan vigyázott magára :-). Küszöbnél és kint még mindig fogja a kezem, de nem is baj

Mennyi idő még a biztosító fizet? Kb. mennyit ad ha a fürdőszobában csőtörés van?

Házunk fala kívülr?l vizesedik és ha a kádbol kiengedjük a vizet akkor el kezd bugyborékolni.Állítolag meg kell bontani a csempét a kádnál.

Legjobb válasz: Fényképezzétek le! Ez fontos! Ha meg kell bontani azt is. Valószínû, hogy kijön a biztosítós emberke is. Nálunk a lépcsõházba "eláztatás" volt a nyáron (szerencsére minket nem érintett), de a szomszéd aki a legjobban beázott, kb. egy héten belül megkapta a pénzt.

Fényképezzétek le! Ez fontos! Ha meg kell bontani azt is. Valószínû, hogy kijön a biztosítós emberke is. Nálunk a lépcsõházba "eláztatás" volt a nyáron (szerencsére minket nem érintett), de a szomszéd aki a legjobban beázott, kb. egy héten belül megkapta a pénzt.


Császárral szültem 7 hónapja és még mindig nagyon fáj a varratom. Mennyi ideig normális ha fáj?

Már töbször voltam az orvosomnál és azt mondta , hogy türelem nekem úgy látszik lassabban gyógyúl.

Legjobb válasz: Ha szép a sebed,úgyértem nem piros,nem váladékozik,nincs lázad,akkor nyugodj meg mert ez természetes.Vannak emberek akiknek a szövetei érzékenyebbek,és jobban észreveszi a szervezetük az idegen anyagokat,mint pl a belsõ varrat.A fájdalom meg sajna 2 évig is megmaradhat,én kb eddig éreztem idõnként húzódni a vakbélmûtétem hegét.Sajna Nekem is rosszak a szöveteim,világos bõrû és szõke vagyok.Az ilyen tipusú embereknek mindíg érzékenyebb a szövetük,és nehezebb a sebgyógyulásuk.Jobbulást!

Ha szép a sebed, úgyértem nem piros, nem váladékozik, nincs lázad, akkor nyugodj meg mert ez természetes.Vannak emberek akiknek a szövetei érzékenyebbek, és jobban észreveszi a szervezetük az idegen anyagokat, mint pl a belsõ varrat.A fájdalom meg sajna 2 évig is megmaradhat, én kb eddig éreztem idõnként húzódni a vakbélmûtétem hegét.Sajna Nekem is rosszak a szöveteim, világos bõrû és szõke vagyok.Az ilyen tipusú embereknek mindíg érzékenyebb a szövetük, és nehezebb a sebgyógyulásuk.Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ! Akkor ígyekszem türelmes lenni .

Szerintetek az normális ha arra érzek kényszert hogy megüljek valakit? De ez csak néha inkább magamat kínoznám. Szerintetek ha levágom a lábam akkor mennyi idő még rendbe jön?

Legjobb válasz: elmehetsz lovagolni. Ha levágod a lábad, 1-2 év, mire visszanõ, attól függ, mennyit lovagolsz közben.

elmehetsz lovagolni. Ha levágod a lábad, 1-2 év, mire visszanõ, attól függ, mennyit lovagolsz közben.
Normális a gondolkodásod, természetesen mindenki így látja a dolgokat, ahogyan te.A lábadat is nyugodtan levághatod, mert nem nyolc nap túl gyógyul.Ezért is ajánlom havi rendszerességgel a lábad megcsonkítását, remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Ajjajj jaj szóval ha tényleg ilyen késztetés éreznék csak simán biztatnátok rá?:D hát azért ez vicces:'D
Megülni valakit - valószínûleg ébredezõ szexuális vágyak. Majd fogsz te még lovagolni eleget. A láb levágása... Mókás dolog, beszélgess róla hadirokkantakkal, talán még akad néhány. A következõ inkarnációdban már teljesen jó lesz a lábad.

Az ínyfék betud gyulladni vagy bedagadni? Ha igen mit kell vele tenni? Mennyi idő még rendesen begyógyul?

Legjobb válasz: Nekem kiskoromban elszakadt.nagyon rossz volt, és sok idõ alatt gyógyult meg.alig tudtam adig beszélni, és minden csípte.

Nekem kiskoromban elszakadt.nagyon rossz volt, és sok idõ alatt gyógyult meg.alig tudtam adig beszélni, és minden csípte.

Szerintetek ha már jon az elovaladek mennyi ido meg mutalok? Kamaszodok?

Lecci ertelmes valaszokat!:)

Legjobb válasz: nos ez egyéntõl függ, de szerintem olyan fél éven belül, legkésõbb egy éven belül megkezdõdik a mutálás. Igen, ez a kamaszodás jele :) amúyg ott alul meg már szõrösödik? :D Amúgy az ilyen alap dolgokkal tisztában vagy, hogy mitõl lehet terhes egy lány, mitõl nem, a szõrt a farkadnál inkább ollóval vágd, jobban jársz, és a borotválkozással is tényleg ráérsz még olyan jó 5-9 évig... én sajnos 3 éve az állam alatt borotválom, és sajnos elég erõs...

nos ez egyéntõl függ, de szerintem olyan fél éven belül, legkésõbb egy éven belül megkezdõdik a mutálás. Igen, ez a kamaszodás jele :) amúyg ott alul meg már szõrösödik? :D Amúgy az ilyen alap dolgokkal tisztában vagy, hogy mitõl lehet terhes egy lány, mitõl nem, a szõrt a farkadnál inkább ollóval vágd, jobban jársz, és a borotválkozással is tényleg ráérsz még olyan jó 5-9 évig... én sajnos 3 éve az állam alatt borotválom, és sajnos elég erõs...
A kérdező hozzászólása: Hát igen, mar egeszen szoros..meg nem teljesen csak balra meg jobbra + folotte ugy egy 3centi..szerinted..fel even belul?

Ha ma reggelre bedagadt a lányom ínye, akkor kb. mennyi idő még áttör a foga?

Már vagy egy hete szenvedünk vele.Éjszaka is nyöszörög miatta :( Ez lesz az els? foga. 6hónapos.

Legjobb válasz: Napok vagy hetek. sajnos nem kiszámítható. A dagadt íny után még jön az a fázis, hogy az íny alatt már fehérlik, de még mindig nem tört át. Na onnan egy héten belül általában meg szokott lenni. Elsõ lányommal olyan fél éves kortól kezdõdött a fogmizéria, és 10,5 hónaposan tört át az elsõ foga.

Napok vagy hetek. sajnos nem kiszámítható. A dagadt íny után még jön az a fázis, hogy az íny alatt már fehérlik, de még mindig nem tört át. Na onnan egy héten belül általában meg szokott lenni. Elsõ lányommal olyan fél éves kortól kezdõdött a fogmizéria, és 10, 5 hónaposan tört át az elsõ foga.
ha be van dagadva akkor szerintem pár nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma reggelre áttört a fogacska :)

Mennyi ideig normális, ha rezekció után fáj még mindig a fogam?

Tavaly októberben gyökérkezelt fogam megfájdult, hétf?n voltam m?ttetni, gyökércsúcs rezekció. Azóta is kb. 12-16 óránként vennem kell be fájdalomcsillapítót. Ez normális? és ilyenkor lüktet a fogam, és érzékeny is, nem tudok nagyon rágni rajta. Meddig lehet ezt normálisnak mondani, hogy fáj? Vagy huzassam ki inkább? Jobb fels? 5ös fogam a kérdéses fog, és februárban lett rá korona rakva...szóval eddig 45 ezremben van ez a fog...kérlek, segítsetek nekem!!!

Legjobb válasz: ennyire hátul is csinálnak rezekciót (gyökércsúcs kezelést)? nekem elõl csináltak, egy darabig elvan vele utána az ember. már nem emlékszem, meddig fájt, vagy fájt-e, mert régen volt. legjobb, ha felhívod a dokit és megkérdezed. de szerény véleményem szerint egy hétig még nem gond.

ennyire hátul is csinálnak rezekciót (gyökércsúcs kezelést)? nekem elõl csináltak, egy darabig elvan vele utána az ember. már nem emlékszem, meddig fájt, vagy fájt-e, mert régen volt. legjobb, ha felhívod a dokit és megkérdezed. de szerény véleményem szerint egy hétig még nem gond.

Ha egy baba már nagyon akar menni kézen fogva, kb. mennyi idő még magától indul el?

Tudom egyén függ?, ki-mikor indul el, de kíváncsi lennék kinek, hogyan indult el a babája...

Legjobb válasz: én egyik gyerekemet sem sétáltattam kézen fogva, kinek jó az? Majd megy, ha tud önállóan, addig meg kapaszkodjon a bútorok mentén. Esetleg vehetsz neki olyan kis tologatós játékot, ami nem borul fel és bele is tud kapaszkodni és menni vele. Nekem egy évesen mentek maguktól, igaz, eleinte oldalazva, szóval nem igazi járás volt, az csak másfél éves kortól volt.

én egyik gyerekemet sem sétáltattam kézen fogva, kinek jó az? Majd megy, ha tud önállóan, addig meg kapaszkodjon a bútorok mentén. Esetleg vehetsz neki olyan kis tologatós játékot, ami nem borul fel és bele is tud kapaszkodni és menni vele. Nekem egy évesen mentek maguktól, igaz, eleinte oldalazva, szóval nem igazi járás volt, az csak másfél éves kortól volt.
Ezt elég érdekesen a magad nyelvére fordítottad.Az amit önállóan csinál, tehát ha önállóan lépked és te nem fogod !!!
11 hónapos a lányom, 3 hónapja felállt, 1 hónapja megy a bútor mellett és azóta kézen fogva is. Másképp nem hajlandó elindulni, pedig tudná szerintem, ha akarná. Látszik rajta az akarat. Megtanult eddig szépen magától guggolni.. Nekünk van olyan "önálló járós bigyókánk", de nem nagyon erõlteti, mert túl gyors neki. Hiába fékezzük be, még nem bír vele menni, mert nagy a lendület hozzá. Foghatom neki én is azt a bigyót, hogy ne legyen gyors, de megint hajolgatok .. akkor meg nem tök mindegy, hogy kézen fogva "hajolok" (egyébként alacsony növésû vagyok szerencsére) vagy fogom neki a járássegítõt? Tudtommal eddig nem volt megvetendõ, ha egy szülõ segített járni a gyereknek. Mióta a lányunk kézen fogva jár, le se lehet lõni. Napról napra nagyobb távolságokat teszünk meg. Ettõl legalább erõsödik, mivel egyáltalán nem tartjuk és fogjuk, hanem õ magától megy csak fogja az ujjunkat.
A kérdező hozzászólása: Na, most ha veszek neki egy tologatható akármi, nem ugyanaz, mintha én fogom a kezét? Nem erõltetek rá semmit, addig lépked ameddig õ akar, ha elfárad leül, vagy belekapaszkodik az útjába álló valamibe...
nem ugyanaz, mert addig is önállósodik, te meg nem kapsz derékfájást
Ne foglalkozz az ilyen nehogy megfogd a kezét mondatokkal, ha a gyerek jön húzza az ujjad a kezed akkor igenis menni kell vele, fiam 10 hónaposan húzott de csak egyik ujjam fogta, önálló lépései voltak, 11 hónaposan még nem túl stabilan járt, de 1 éves korára gyönyörûen ment, jó az egyensúly érzéke 9 hónapos korától, bárhol feláll, lehajol, leguggol kapaszkodás nélkül, önálló stabil járása után 2 héttel már szaladt.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy azért hozzá tudott szólni olyan is, aki nem dorgált le azért, mert meg merem fogni a babám kezét és segítek neki... Ha nem nyúzna állandóan azzal, hogy menjek vele, eszembe nem jutna erõltetni. De egész nap belém kapaszkodik, lépni nem tudok tõle és ha csak állok, ideges lesz, hogy miért nem haladunk :-) Szóval nekem sajna marad a derékfájás, mert elég magas vagyok, de szerencsére kicsi lányom se lesz alacsony növésû :-) Szóval gondolom olyan 3-4 hónap kell, mire a felállástól eljutnak az önálló járásig... (?) ahogy anno nálam...
jaj hülyeség ez, hogy nem szabad kézen vezetgetni!!én úgy voltam vele mint Te!Inkább vezetgettem, mint vettem neki egy több ezer forintos tologathatós akármit.Ráadásul egyik ismerõsöm lánya ilyeneket tologatott, és ugye az gyorsabban gurul mint ahogy a baba megy, elkezdett lábujjhegyen menni, amiért gyógytornászhoz kellett vinni.Szóval errõl ennyit. Kisfiam is kb 11 hónapos korától ment kézen fogva, vezetgetve, és õ is folyton kérte!Megfogta az ujjam és húzott, nem lehetett nem-et mondani.De nem is akartam. 14 hónaposan egyik napról a másikra elindult magától és onnantól nincs megállás:) most 20 hónapos, semmi hátránya nincs azért, mert vezetgettem. Szerintem ha folyton nem-et mondok neki a vezetgetésre, akkor késõbb tanul meg járni, mert neki az adott biztonságot, hogy foghatta a kezem és mikor már úgy érezte elengedte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!