Találatok a következő kifejezésre: Mennyi időm még A vizsgálat (16 db)

Pénteken megyek szemészhez, mert kicsit homályosan látok, néha még fáj is a szemem. Mennyi ideig tart a vizsgálat és mit fognak csinálni?

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Valószínûleg bele kell majd nézned egy mûszerbe, miközben az álladat alátámasztják, hogy ne mozogjon a fejed, és abban a mûszerben egy léggömböt meg egy autópályát fogsz látni. Ennek az a lényege, hogy közben a másik oldalról az orvos megfigyeli a szivárványhártyádat, meg a pupilládat, ilyesmiket. Ezután leültetnek egy székbe, és a szoba túloldalán lévõ tábláról kell egyre kisebb betûket elolvasnod, mindig csak fél szemmel, a másikat el kell takarnod a kezeddel. Így vizsgálják a látásod élességét. Nekem ezeket csinálták eddig mindig. Egyszerûek, és teljesen fájdalommentesek.

Valószínûleg bele kell majd nézned egy mûszerbe, miközben az álladat alátámasztják, hogy ne mozogjon a fejed, és abban a mûszerben egy léggömböt meg egy autópályát fogsz látni. Ennek az a lényege, hogy közben a másik oldalról az orvos megfigyeli a szivárványhártyádat, meg a pupilládat, ilyesmiket. Ezután leültetnek egy székbe, és a szoba túloldalán lévõ tábláról kell egyre kisebb betûket elolvasnod, mindig csak fél szemmel, a másikat el kell takarnod a kezeddel. Így vizsgálják a látásod élességét. Nekem ezeket csinálták eddig mindig. Egyszerûek, és teljesen fájdalommentesek.
ja, és az egész max fél óra.
Ugyan az volt nálam is mint az elsõnek!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Mennyi időm van még? A vizsgálat eredménye 2111 lett.35 hetes vagyok a doki azt mondta még ki kéne birnom kéthetett.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak pár óra, de lehet, hogy még 7 hét. Ezt nem lehet elõre tudni. A terhességet 37 héttõl tekintik érettnek, de ha 36 hétre születik, az sem baj. Pihenj sokat, próbálj feküdni, hogy ne tágulj tovább, és nem idegeskedj! nem lesz baj:-)

Lehet, hogy csak pár óra, de lehet, hogy még 7 hét. Ezt nem lehet elõre tudni. A terhességet 37 héttõl tekintik érettnek, de ha 36 hétre születik, az sem baj. Pihenj sokat, próbálj feküdni, hogy ne tágulj tovább, és nem idegeskedj! nem lesz baj:-)
Szia! Így van, ahogy az lõttem szóló írta. Az, hogy kicsit nyitva vagy semmit nem jelent. A lányommal a 42-ik hét végén indítottak, pedig nyitva voltam a 30-ik héttõl. Kitartás, üdv
Szia! Én 36. hétre szültem. Ez nem kívánságmûsor (a dokinak üzenem), a baba akkor jön, amikor megérett rá. Az én babómra végig azt mondták az ultrahangok során, hogy 2-3 héttel fejlettebb a koránál. Akkor meg minek várt volna még?:)

Hogyan zajlik és mennyi ideit tart egy nst vizsgálat? A ctg miben más? Egyiken sem voltam még.

Legjobb válasz: Egyszerre nézik a magzati szívmûködést és a méhtevékenységet. Ctg és nst nem más, különbözõ vizsgálatot jelent, hanem: Ezt találtam neked róla: CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.

Egyszerre nézik a magzati szívmûködést és a méhtevékenységet. Ctg és nst nem más, különbözõ vizsgálatot jelent, hanem: Ezt találtam neked róla: CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.
a ctg a gép neve (computer tomograf), amivel az nst-t végzik. Kb 20 perc, ha mozog a baba megfelelõen, két nagy kör alakú tappancsot raknak a pocakra, ezek mérik a baba szívhangját, a méhösszehúzódásokat és ha rendesen mûködik a gép, akkor adnak a kezedbe egy kis hengert is, amin van egy gomb. Akkor kell megnyomnod, amikor érzed a babát mozogni. Érdemes vinni üdítõt, csokit, mert a babák szeretnek mindig ilyenkor aludni, fel kell õket ébreszteni, hogy értékelhetõ legyen az eredmény. Betöltött 36. héttõl kell menni általában, de itt már olvastam 35. hetet is, kórháza válogatja.
Szia! Az NST vizsgálat úgy néz ki, hogy két kis tappancsot rátesznek a hasadra, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba szívhangját figyeli.A vizsgálat kb.20-25 percig tart, de ez attól is függ, mennyire aktív a babád, mert ha épp alszik, és nem mozog, akkor tovább tart, vagy késõbb megismételtetik, ha nem sikerül felébreszteni:-)Egy vizsgálat alatt legalább 4-5 mozgást kell neki mutatni. A ctg-t nem tudom azon nem voltam sosem. Könnyû szülést, jó babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm szépen!


Mennyi idő telik el a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés eredménye, valamint ha kapok beutalót, akkor a vérvétel (vas szint ellenőrzés) eredménye között? A hormonszintet is a vérből állapítják meg? Annak az a vizsgálat mennyi idő alatt van meg?

Legjobb válasz: Rákszûrés után általában 2-3- hét mire van citológiai eredmény/Debrecenben/.A vasszint ellenõrzése megvan már másnapra,szerintem a hormonszint is megvan max.2-3 nap alatt./Vérbõl!/

Rákszûrés után általában 2-3- hét mire van citológiai eredmény/Debrecenben/.A vasszint ellenõrzése megvan már másnapra, szerintem a hormonszint is megvan max.2-3 nap alatt./Vérbõl!/
Max negyed óra- húsz perc. Fizikális vizsgálat, és ultrahang. Eredmény azonnal lesz.
Ha rák, azt azonnal nem tudja megmondani. Ahhoz kellenek további vizsgálatok. De hogy egyáltalán lehet-e rák, azt azért igen.

Mennyi időbe telik még meg van a magzatvíz vizsgálat eredménye? Genetika miatt kell.

Legjobb válasz: 1 hónap, de nekem azt mondták, ha gond van, kb. két hét múlva szólnak.

1 hónap, de nekem azt mondták, ha gond van, kb. két hét múlva szólnak.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha minden rendben akkor menni kell az eredményéért és ennyi? Utána vissza kell még menni kontrolra?
Nekem a Bajcsyban csinálták, azt mondták, kb. 2 hét alatt megvan. Meg is volt.
3. vagyok. Igen, vissza kellett menni egy kontroll uh-ra. Akkor kaptam kézhez az eredményt is.
A kérdező hozzászólása: Nekem Pécsen fogják csinálni. Jövõ szerdán megyek tanácsadásra gondolom akkor kapok idõpontot a minta vételre. Köszönöm a válaszokat.

Herebiopsziás műtét előtt mindenképp kell csináltatni genetikai vizsgálatot? Miből áll ez a vizsgálat? És mennyi időn belűl van meg az eredmény?

Legjobb válasz: Egy vérvétel az egész. Ha van már saját gyereked korábbról totál fölösleges. Egyébként kell.

Egy vérvétel az egész. Ha van már saját gyereked korábbról totál fölösleges. Egyébként kell.

Kb. Mennyi idő alatt van meg a terheléses cukor vizsgálat eredménye?

Legjobb válasz: Nekem aznap delutan (Janos korhaz labor)

Nekem aznap delutan (Janos korhaz labor)
Nekem másnap reggelre lett kész.

A májfunkció vizsgálat eredményét kb. mennyi idővel a vérvétel után kapom meg?

A beiratkozáshoz szükséges,de csak augusztus végére kaptam id?pontot...

Legjobb válasz: Ez kórház/labor függvénye. Van ahol még aznap kiadják, van ahol egy hetet is kell rá várni.

Ez kórház/labor függvénye. Van ahol még aznap kiadják, van ahol egy hetet is kell rá várni.
Mint általában. Aznap délután, vagy másnap, vagy ami a szokás arrafelé
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

MR gerinc vizsgálat a székesfehérvári szent györgy kórházban hogyan történik? Nyitott? Mennyi ideig kell feküdni? Mikor kapom meg az eredményt? Aki volt már az írja már le mindenképp, minden részlet érdekelne!

Legjobb válasz: Én koponya MR-en voltam, Budapesten. Ott csak a fejem volt a gépben, talán 30 perc volt az egész. Nekem 1 héten belül meg volt az eredményem. A gépnek a hangja egy kissé hangos, de meglehet szokni. Elsõre szokatlan a hangja de utána fel se tûnik. Hát ha ez segített kicsit

Én koponya MR-en voltam, Budapesten. Ott csak a fejem volt a gépben, talán 30 perc volt az egész. Nekem 1 héten belül meg volt az eredményem. A gépnek a hangja egy kissé hangos, de meglehet szokni. Elsõre szokatlan a hangja de utána fel se tûnik. Hát ha ez segített kicsit
Szerintem nem nyitott gépen csinálják. Felfekszel a kis asztalra az becsusszan a kis "kapszulába". Klausztrofóbiások rémálma. Olyan jó fél órás lesz kábé a dolog és kur-va hangos a gép. Nekem 1, 5 T-s gépen csinálták, igaz csak hasi vizsgálat volt, de szerintem a gerinc sem lesz hosszabb idõ. Nem szabad mozogni. Más részlet nincs. Elképzelhetõ, hogy levélben kapod meg a leletet ez lehet, hogy egy-másfél hét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!