Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő visszautalják az (1 db)

Mennyi idő még visszautalják az adót? Már lassan 1.5hója beküldtem!

Legjobb válasz: nekem tavaly július közepén reagáltak rá. sajnos a beadási határidõ közelébe jut eszébe sokmindenkinek hogy leadja, akkor marha sok felgyülemlik, ez pesze nem lenne mentség nekik hogy hónapokig üljenek rajta. az a tapasztalatom hogy nem nagyon tudák betartani a határidõt.

nekem tavaly július közepén reagáltak rá. sajnos a beadási határidõ közelébe jut eszébe sokmindenkinek hogy leadja, akkor marha sok felgyülemlik, ez pesze nem lenne mentség nekik hogy hónapokig üljenek rajta. az a tapasztalatom hogy nem nagyon tudák betartani a határidõt.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszodat! Remélem nemsokára utalják mert ki kell fizetnem a festõt és már múlthéten számitottam a pénzre!
Hát úgy írja a törvény, hogy a beadási határidõtõl számított 30 nap, tehát május 20-át követõ 30 napon belül utalják elvileg, ha késõbb akkor kamatot is kapsz. Szerintem nem sietik el, ha sokat kapsz vissza akkor megvizsgálják hogy jogos-e, mert mostanság voltak ezzel visszaélések.
Az adót a beadástól számított 30-45 napig utalják ki. De ha vészesen közel adtad már be május 20-hoz , akkor már a 20-ai dátumtól számolnak. Egyébként kamatot nem kapsz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell önellenőrzést készíteni?

Az szja-mat a munkáltatóm készítette, időben leadtuk. később vette észre-ugyancsak a munkáltatóm-, hogy egy hónapra nem vették figyelembe a családi kedvezményt. Ezért most önellenőrzést kell készíteni. hogyan kell ezt megtenni, ezt nekem kell benyújtani, vagy újra a munkáltatóm készíti el?
Milyen nyomtatványon kell ezt megtenni?

2

Mikor fizetik vissza az adót?

Május 21-én adtam postára az adobevallásomat . Kapok vissza pénzt mikorra várhato?

2

Adóhatóság felméri az ingatlanát, ez mit jelent?

Ma kaptunk egy levelet, hogy az adóhatóság felméri az ingatlanunkat! Vagyis egyik tanyánkat, de nem tudjuk, hogy miért. Mit lehet ilyenkor csinálni, vagy miért kaphattuk ezt a levelet?

Lényegében olyan ingatlanról van szó, ahol nem lakunk, csak dolgozni járunk ki!

3

Annak is kell adóbevallás küldeni akinek nem volt bevétele?

8

Magánszemélyként saját készítésű "kézműves" kisbútorokat árulok az interneten. Van alanyi mentes, magánszemélyes adószámom is. Volna egy külföldi vevőjelölt. Eladhatok neki? Mit kell írnom a számlára? Kell közösségi adószám hozzá?

1

Bonyolult számítás, mennyi táppénzt kellene kapnom?

Kissé bonyolult tudom, de megpróbálom összefoglalni. 2012. novemberben elszakadt a keresztszalagom, de még GYES-en voltam, egészen január 18-ig. Ezután kivettem a szabadságom, ami rendben is volt, onnan táppénz. Bruttó fizetésem 245.000 HUF. Márciusban műtöttek, és áprilisban már végig táppénzen voltam, sem kórházban, sem betegszabin, tiszta táppénz. Májusban ugyanez, mégis csak 59.000 HUF fizetést kaptam, pedig mindkét alkalommal az összes táppénzes papírt leadtam időre (le is másoltam őket) Ezt keveslem. Valaki ki tudná nekem számolni, mennyi táppénz járna, mert nekem egy kicsit magas. Ismétlem 2012 január 18-tól Gyes-en vagyok, 2012 január 17-ig TGYÁS (maximum összegen. Július 1-től várnak vissza munkába, és jó lenne korrigálni addig, ha rosszul számoltak el.

Köszönöm előre is!

2

Mi a különbség a személyi jövedelemadó (Szja) és az általános forgalmi adó között (áfa)?

Nagy szépen köszönöm a válaszokat előre is!

5

Mi kell ahhoz, hogy magánszemély kiadjon nyárra egy nyaralót?

Van egy balatonfüredi apartmanunk, amit nyaralónak szoktunk használni, de idén jobban jönne a pénz, szívesen kiadnánk.

Mi ennek a legális módja? Kell ehhez céget alapítani, vagy megoldható magánszemélyként is? Kell hozzá bármilyen engedély? Adózás? Hogyan, mennyit?

Köszönöm szépen.

6

Angliaban elok: Otthonrol kapott penz utan kell adozni?

Zarojelbe megjegyeznem: 5 eve elek idekinn, korulbelul 4 eve kapok benefitet a HMRC-tol majd 3 eve child benefitet es child tax creditet, mivel van egy majd 3 eves gyermekem.
Tulnyomo reszt az en es a parom jovedelme a minimum berezes korul van - jelenleg en 5 oraban dolgozok, de parom annyit tulorazik, hogy kettonk jovedelme egyutt olyan, mintha mind a ketten teljes munkaidoben tulorak nelkul minimalberert dolgozna. 2 evig itthon voltam vele, addig stagnaltunk anyagilag, illetve lassan csokkentunk. Ahogy visszamentem dolgozni, elkezdtunk lassan gyarapodni. Nagyon lassu mertekben gyarapszunk. Gyerekvallalas elott mar megnyitottunk egy CASH ISA-t mind a kettonk reszere, az egyiken 4, masikon 3 ezer volt kabe, amit nem kellett bejelenteni.
Apukam eldontotte, hogy meg eleteben megprobal segiteni, es kiadni az oroksegem nagy reszet. (olyan baja van, hogy barmelyik pillanatban....de akar elhet meg hosszu ideig is) Hazat szeretnenk venni, ezert szeretne segiteni.
Otthon is van megtakaritasunk, itt is volt az a par ezer a szamlan, plusz az ISA-k. Eppen onerobol is bele tudtunk volna vagni. Kabe 1.5 hete utalt a szamlankra 14 ezer fontot. Az erdekelne, hogy ebbol most nekem adoznom kell e.
Mult heten kirandulni voltunk egy hetig. Kozben egy level a HMRC-tol, hogy mult ev majusatol iden majusig kerik a bank statementemet, amit epp a kirandulas alatt egettem el barbaquzas kozben. Csutortokon visszajottunk a kirandulasbol, mert volt egy program, amire a lanyunkat nem akartuk vinni, barataink vigyaztak ra. Ekkor lattam meg a levelet. Masnap elso dolgunk volt bemenni a bankba es atutaltatni a maximalis osszeget az ISA-kra. Ez 5700-at le vett fejenkent, igy mar csak par ezer maradt, plusz az eleve rajta levo.
Az a kerdesem, hogy kell e adoznom ez utan. Meg van egy lehetosegem, amivel esetleg eldughatok meg tobb penzt az adozas elol: van egy lehetoseg, hogy a gyerek szamara nyitok egy megtakaritasi szamlat, csak azt meg nem csinaltuk meg, mert elobb utana akarunk jarni pontosan, hogy azt mi mozgathatjuk e, mennyit lehet berakni egy adoevben, azt jelenteni kell e.
Ami a Cash Isa-n van, azt tudom, hogy nem vagyok koteles bejelenteni a HMRC-nek, irja is a papiron, hogy azt ne szamoljam. Gyerek reszerol 3000-re emlekszem, de nem vagyok benne biztos.
Ha azt is megcsinalom, akkor kerekre eltunik az egesz, mert apukam 14300 fontot utalt at nekunk.
Ez teljesen legalis, ugy ertem betenni a cash isa-ra, mindenki ezt csinalja, hogy minel kevesebbet kelljen adoznia, hulye lennek nem kihasznalni. Csak azt nem tudom, hogy mivel lattak, hogy ott van, igy most kell e majd adoznom utana. Kell?

1

Ha valaki vissza adja a vállalkozását azt az önkormányzatnál is bekel jelenteni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!