Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő van meg (490 db)

Kinek lehet hinni abban, h mennyi időre van még elegendő kőolaj?

Ismeretterjeszt? csatornáknak? Kirugott olajtársasági dolgozóknak? Voltak olyan jóslatok pár éve, h elvileg már most sincs olaj, de olyanok is, amik még 2050-ig is elegend?nek tartják...

Legjobb válasz: Rosszul fogod meg a kérdést: olaj az még lesz sokáig, valószínûleg soha nem fogy el úgy hogy ne lehessen többet kitermelni, csak egyszerûen egy idõ után olyan drága lesz hogy nem tudják már annyian megfizetni, átállnak más energiahordozóra. Persze kereslet nélkül nem éri majd meg a kitermelõnek olyan sokat olyan drágán bányászni és ezért a kõolaj kitermelése is visszaesik és talán majd az ára is csökken. De akkor már mindegy lesz mert senki nem fog kõolajat használni, ami biztos hogy az elkövetkezendõ években stagnálni fog a kõolajkitermelés (állítólag most van nagyjából a maxon) utána szépen lassan visszesik. Persze ez attól is függ hogy hol és mennyi új mezõt találnak a jövõben, hogy a mostaniak még meddig adnak olajat, valamint hogy milyen befektetési költséggel tudják kitermelni õket. A lényeg: olcsóbb nem lesz semmilyen kõolaj alapú készítmény a következõ évtizedekben.

Rosszul fogod meg a kérdést: olaj az még lesz sokáig, valószínûleg soha nem fogy el úgy hogy ne lehessen többet kitermelni, csak egyszerûen egy idõ után olyan drága lesz hogy nem tudják már annyian megfizetni, átállnak más energiahordozóra. Persze kereslet nélkül nem éri majd meg a kitermelõnek olyan sokat olyan drágán bányászni és ezért a kõolaj kitermelése is visszaesik és talán majd az ára is csökken. De akkor már mindegy lesz mert senki nem fog kõolajat használni, ami biztos hogy az elkövetkezendõ években stagnálni fog a kõolajkitermelés (állítólag most van nagyjából a maxon) utána szépen lassan visszesik. Persze ez attól is függ hogy hol és mennyi új mezõt találnak a jövõben, hogy a mostaniak még meddig adnak olajat, valamint hogy milyen befektetési költséggel tudják kitermelni õket. A lényeg: olcsóbb nem lesz semmilyen kõolaj alapú készítmény a következõ évtizedekben.
A kérdező hozzászólása: Értem. És az mit jelent h most van a maxon a kitermelés?
A kérdező hozzászólása: Sajna én nem vagyok ilyen jól informált, de azt tudom h ez a folyamat leginkább az USA-nak köszönhetõ. Csak azt nem tudom mi lesz ezzel a sok autóval/kamionnal amihez kellene majd gázolaj/benzin. A benzin az még nem is olyan "nagy" gond, m azokat át lehet alakítani gázossá, ott az etanol is, de a gázolaj helyett mi lesz? Vagy már van valami, csak még nem hallottam róla?
A kérdező hozzászólása: Valami ehez kapcsolódó területen dolgozol h ennyit tudsz a dolgokról?
A kérdező hozzászólása: "dízel-üzemû motorokba szinte bármilyen olaj önthetõ" Ezzel lényegébe am megint ott vagyunk h kellene az olaj, m ugye a növényi eredetû olajjal megint ott vagyunk, h rengeteg terület kell neki!?!?
A kérdező hozzászólása: http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2010/tv1005/marko.html http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2010/tv1006/marko.html Ebbe is írnak elég érdekes dolgokat, és számomra új adatokat is közölnek, csak ennek se tudni a valóságalapját. Mondjuk sztem ezt nem is igazán lehet tudni...

35h. Km. vagyok ki mikorra szult meg? Van aki 40-ik hetre szult? Erdekel, kb mennyi idom van meg hatra, persze lehet, hogy mi is ki huzzuk addig, de vajon a statisztika mit mutatna?

Legjobb válasz: Persze hogy van idöd. Nekem fájást mutatott az nst a 38.héten mégis 40+6 ra született meg a lányom.

Persze hogy van idöd. Nekem fájást mutatott az nst a 38.héten mégis 40+6 ra született meg a lányom.
En 39+3 napra szultem.
Szia, én anno pont a 40.hétre a kiirt napra szültem. Most 35 hetes vagyok, és úgy érzem nem húzom már sokáig....
nekem a terhességem közepétõl koraszuléssel fenyegetett a doki, mert kezdett rövidülni a méhnyak, aztán 36. hétre teljesen ki voltam nyilva és a fiam nagyon lenn volt.a doki azt mondta max 2 hét és meglesz a baba.hát én már mindent csináltam-nagytakarítás, melegvizes fürdõ, szex, szekrénytologatás, emelgetés-de az én fiam nem akart kibújni még igy sem, és kerek 1 héttel hordtam túl. szóval nem lehet tudni, mert én is ugy éreztem hogy elöbb meglesz.ezt csak õ dönti el. könnyû szülést kívánok 2 hetes kiscsávó anyukája
Én 37. héten szültem a fiam.Elötte nap még nst-n voltam ami semmit nem mutatott.Kiszámíthatatlan:) Könnyû szülést neked!
hiába írjuk le hogy mikor szültünk, ez babától, egyéntõl és ezer dologtól függ. Lehet hogy már holnap szülsz, de lehet hogy még túl is hordod... Egyébként én 40+2 napra szültem.
veszélyeztetett terhes voltam, a doki már a terhesség elején mondta, hogy fel kell készülni egy 30-31 hetes szülésindulásra!30. héten be is kellet feküdnöm 1 hétre visszatartásra, meg tüdõérlelöt is kaptam!végül fájáshiány , és enyhe szivhang lassulás miatt 41.hét 5.napján császároztak:) könnyü szülést! 2 éves manó anyukája
Szia. Én három nappal szültem a kiírt elõtt, de így is indították magas vérnyomás és víz miatt, na meg rosszak voltak az nst-k.Pedig félidõtõl nyíltam, 32. hétre teljesen ki voltam egy újjnyira nyílva, ez így maradt a 37. hétig, bár feküdtem csak.Aztán kórházba kerültem, és akkor elkezdtem lépcsõzni, meg minél többet talpon lenni, hátha rásegítek az indulásra, de semmi nem történt.Aztán mikor megvizsgáltak a 39. héten, már két újjnyira nyitva voltam, másnap indították a szülést, és 3 óra meglett a fiam. Ha nem indítják, akkor akár még túl is hordhattam volna, de jobb így, mert rá volt csavarodva a zsinór a nyakára, és ezért voltak rosszak az nst-k. Én is azt hittem hogy nem húzom végig, de mégis.

Felmondás után mennyi ideig van még tb-m?

Mondták az apeh-nál,hogy felmondás után még egy bizonyos ideig az előző munkáltatóm fizeti a tb-m. De mennyi ideig?

Legjobb válasz: A munkaviszonyod megszûnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az egészségügyi ellátásokra (rendezve van a TBd) A munkáltatód csak a munkaviszony ideje alatt fizeti a TBd. Viszont a felmondás ideje és a munkaviszony vége nem minden esetben esik egybe (felmondás után még a felmondási idõ alatt munkaviszonyban állsz)

A munkaviszonyod megszûnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az egészségügyi ellátásokra (rendezve van a TBd) A munkáltatód csak a munkaviszony ideje alatt fizeti a TBd. Viszont a felmondás ideje és a munkaviszony vége nem minden esetben esik egybe (felmondás után még a felmondási idõ alatt munkaviszonyban állsz)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

36, 3hetes vagyok , tegnap voltam dokinál es aztmondta erett a lepényem mit jelent pontosan? Mennyi idö van még hátra? Mire számitsak?

meg hogyha kevesebbet mozog a baba azonnal korház,teszem hozzá farfekvéses es azt mondta a doki hogy elég nagy a kisfiam ugyhogy ha elöbb nem indul meg a szülés 2hét mulva menjek hozzá es akkor megvizsgál megint es ha ugy van "segitünk"!hogy ertsem meginditják a szülést?es mostantol minden nap szánithatok rá hogy meginduljon a babám? bocsi ha butákat kérdezek de össze vagyok zavarodva hogy eddig ugy volt papiron 4het van hátra most meg már csak 2?elöre is köszönöm a válaszokat!szép napot!

Legjobb válasz: Elõször is nem kérdezel butaságokat, és NYUGODJ MEG! Egyáltalán nem tesz jót, ha idegeskedsz. Én már a 32. héttõl folyamatosan azon paráztam, hogy milyen lesz a szülés, nagyon fog-e fájni, minden rendben lesz e a manómmal, aztán meg is lett az eredménye. 35. héten szültem. Azt hiszem én mondhatom, hogy nagyon "szép" szülésem volt, mert összesen fél óra volt vajúdással együtt. Idõm sem volt megijedni. Ha a manód farfekvéses és ráadásul nagy is akkor sajnos van esély arra, hogy császározni fognak, gondolom a doki azért akar megvizsgálni, hogy el lehessen dönteni, megszülheted vagy császár. Szerintem a legjobb az lenne, ha mindened összepakolnád, ami a kórházba kell, ne kelljen kapkodni. Mivel nekem váratlanul történt, semmi nem volt összepakolva és persze, hogy a cuccok fele itthon maradt. Kitartást, nagyon sok türelmet és persze könnyû szülést kívánok:) 2,5 hónapos anyuka

Elõször is nem kérdezel butaságokat, és NYUGODJ MEG! Egyáltalán nem tesz jót, ha idegeskedsz. Én már a 32. héttõl folyamatosan azon paráztam, hogy milyen lesz a szülés, nagyon fog-e fájni, minden rendben lesz e a manómmal, aztán meg is lett az eredménye. 35. héten szültem. Azt hiszem én mondhatom, hogy nagyon "szép" szülésem volt, mert összesen fél óra volt vajúdással együtt. Idõm sem volt megijedni. Ha a manód farfekvéses és ráadásul nagy is akkor sajnos van esély arra, hogy császározni fognak, gondolom a doki azért akar megvizsgálni, hogy el lehessen dönteni, megszülheted vagy császár. Szerintem a legjobb az lenne, ha mindened összepakolnád, ami a kórházba kell, ne kelljen kapkodni. Mivel nekem váratlanul történt, semmi nem volt összepakolva és persze, hogy a cuccok fele itthon maradt. Kitartást, nagyon sok türelmet és persze könnyû szülést kívánok:) 2, 5 hónapos anyuka
Szia! Nekem elvileg 3 hetem lenne de a múlt héten mondta a doki, h. ráérek csak 5 hét múlva szülni mert nem nagy a baba és a lepény is teljesen jó. Még NST-re se járok meg laborom sincs pont emiatt mert korainak ítélte meg. Nekem is 2 hét mólva kell mennem újra. Így a végén már ezt csinálják, mert az sem jó ha túlhordod meg az sem ha hamarabb megindítják esetleg amikor még nem is kéne. Hogy farfekvéses a babád az nem baj? Ilyenkor császározni szoktak úgy tudom vagy nem? És igen, azért a 36.hét után már bármikor megszülethet ezt számításba kell venni.
A kérdező hozzászólása: bocsánat"hasonlot":-)
A kérdező hozzászólása: de arik vagytok köszi a válaszokat megprobálok nem idegeskedni, amugy igen ugy néz ki császár lesz mondta a doki szinte csak erröl a variáciorol beszélt es hogy jobban félti a faros babákat mert hamarabb beakadhat kezük lábuk tekeredhet a köldökzsinor stb.ugyhogy a 'segitünk' az azt jelentheti hogy nemnem hagynak majd engem es a babát se szenvedni (marmint a termeszetes szülés megprobálásával)hanem megcsászároz?es megvárja hogy elinduljon vagy majd ö inditja 2 het mulva?ÁÁÁ.. elveszek a kérdesek rengetegében elöreis köszi a türelmet hozzám!:-)

Abból a ctg-ből amelyik csak a baba szívét ellenőrzi és nincs alsó értéke, hogy állapítja meg az orvos hogy mennyi idő van még a szülésig? Mert se az összehúzódásokat se a fájásokat nem mutatja.

Legjobb válasz: Önmagában egyik CTG sem képes megállapítani a szülés pontos idõpontját. De a vizsgálatkor két tappancsot helyeznek a pocidra. Az egyik a szívhangot nézi a másik a méhösszehúzódást. A papír amire a görbét rajzolja a gép be van skálázva, onnan látszik a megfelelõ szívfrekvencia. Nekem a 39-dik héten a CTG-n semmi fájástevékenység, vagy méhösszehúzódás nem volt, teljesen zárt volt a méhszájam, és két nap múlva spontán megindult a szülés és rendesen megszültem a babámat.

Önmagában egyik CTG sem képes megállapítani a szülés pontos idõpontját. De a vizsgálatkor két tappancsot helyeznek a pocidra. Az egyik a szívhangot nézi a másik a méhösszehúzódást. A papír amire a görbét rajzolja a gép be van skálázva, onnan látszik a megfelelõ szívfrekvencia. Nekem a 39-dik héten a CTG-n semmi fájástevékenység, vagy méhösszehúzódás nem volt, teljesen zárt volt a méhszájam, és két nap múlva spontán megindult a szülés és rendesen megszültem a babámat.

Honnan tudhatom, hogy mennyi időm van még hátra 37 hetes vagyok van valami konkrét jelzés iyenkor, a nyákcsap és a magzatviz elfolyás előtt?

Vannak már menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmaim de nem minden nap, szokott fájni a derekam is ezek jelenthetik azt, hogy hamarabb fogok szülni mint a kiírt id?m?

Legjobb válasz: szia. igazából sokat nem tudok segíteni, mert én is ebben a cípõben járok cak 2 héttel elõlrébb. az a baj hogy ahpgy én is sokat kérdezgettem, olvasgattam már errõl, minden nõ, minden terhesség más és más. sajnos én is mindig ezeket a válaszokat kapom. nekem is kb 37 hetesen kezdõdtek ezek mint neked, de én úgy tudom ez nem jelenti h elõbb jön a baba. Ezek az ún jósló fájások. Ha itt az idõ szerintem úgyanezt fogjuk érezni csak erõsebben meg rendszeresebben.

szia. igazából sokat nem tudok segíteni, mert én is ebben a cípõben járok cak 2 héttel elõlrébb. az a baj hogy ahpgy én is sokat kérdezgettem, olvasgattam már errõl, minden nõ, minden terhesség más és más. sajnos én is mindig ezeket a válaszokat kapom. nekem is kb 37 hetesen kezdõdtek ezek mint neked, de én úgy tudom ez nem jelenti h elõbb jön a baba. Ezek az ún jósló fájások. Ha itt az idõ szerintem úgyanezt fogjuk érezni csak erõsebben meg rendszeresebben.
Szia!Kétgyerekes anyuka vagyok ezek josló fájások.Nekem a nyákcsap távozása után beis indult a szülés, de nem mindenkinek.Tudom, hogy alig várod már a babádat, de jobb lenne ha idõre jönne!Ezek a fájdalmak meg lesznek az utolsó pillanatig.Sok sikert!
Nekem a dokim azt mondta, hogy mivel elég hamar kinyílt a méhszájam 35.héten C1100-as volt, meg amikor megvizsgált, érezte, hogy nagyon lent van a baba feje, hogy nem húzom ki a 40 hetet. Valóban nem sikerült, 37. hétre született meg a lányom. De ezt szerintem doki tudja a legbiztosabban megmondani, de még õk is tévedhetnek. Nekem pl. jósló fájásaim kb. 33. héttõl voltak már és még így is húztam 4 hetet! 7 hetes kislány anyukája.
Nekem a 32héttõl gyógyit kellett szedjek, annyi keményedésem volt a 36héten elhagytam-ez csak izomlazító volt amúgy..azt hittem hipp hopp kijön.Minden alkalommal mikor wc-re megyek már vároma jelét a nyákdugónak stb és semmi.Próbáltam többször is a melegvizes fürdõt és csak nem akar kijönni, pedig már nagxon nyûgös vagyok..szval sztem ez nem ezen múlik.Ha a lepényed megérett és a bébi s úgy gondolja akkor fog kijönni.Ne siettesd idõ elõtt.Ha betöltöd a 37hetet akkor már nem vagy koraszülött vele, de azért bírjátok még..39hetes kismama

Milyen címszó alatt lehet olyan formanyomtatványt letölteni, amelynek segítségével érdeklődhetek az ONYF-nél, hogy mennyi időm van még hátra a nyugdíjig?

Beléptem az onyf.hu-ra, de ott rengeteg ilyen nyomtatvány van, segítsetek melyikre van szükségem?

Legjobb válasz: Nekem most nem nyílik meg az ONYF honlapja. Emlékeim szerint szolgálati idõ elismerési kérelem a neve, elég terjedelmes legalább 6-8 oldalas nyomtatvány.

Nekem most nem nyílik meg az ONYF honlapja. Emlékeim szerint szolgálati idõ elismerési kérelem a neve, elég terjedelmes legalább 6-8 oldalas nyomtatvány.

Mennyi időm van még hátra a jóslófájásoktól? Kinek hogy zajlott?

Szerdára vagyok kiírva. Ma reggel szépen elment a nyákdugó is,és délután már jöttek is a jóslófájások. Innentől még kb mennyi időm van?? 1-2 nap ,vagy órák....?

Legjobb válasz: Elsö terhességemnél nem voltak joslo fájásaim. Egyik éjjel arra ébredtem, hogy csikar a hasam. Volt is egy kis hasmenésem. A férjemnek lett gyanus, hogy 40 percenként van hascskarásom. Utána fél oránként, 20 percenként. Azán 10 perceseknél lezuhiztunk és indultunk a korházba. Mire a kocsiba száltunk, már 5 perces fájásaim voltak. A mostani terhességemnél 37 hetesen voltak josloim. Azota semmi. Még van egy hetem, meg egy napom a kiirthoz.

Elsö terhességemnél nem voltak joslo fájásaim. Egyik éjjel arra ébredtem, hogy csikar a hasam. Volt is egy kis hasmenésem. A férjemnek lett gyanus, hogy 40 percenként van hascskarásom. Utána fél oránként, 20 percenként. Azán 10 perceseknél lezuhiztunk és indultunk a korházba. Mire a kocsiba száltunk, már 5 perces fájásaim voltak. A mostani terhességemnél 37 hetesen voltak josloim. Azota semmi. Még van egy hetem, meg egy napom a kiirthoz.
nekem mikor elment a nyákdugó aznap meglett a babám, pár órára rá, de jóslóim már 3 nappal elötte kezdödtek.
ha elment a nyákdugó bármennyi lehet hátra.. órák, napok... ez egyénfüggõ- engem ugyanilyen tünetekkel hazaküldtek még vasárnap délután, hogy ebbõl még nem lesz szülés.. aztán este 6kor, ahogy mentem ki wcre és felálltam, elfolyt a magzatvíz :) másnap hajnalban megszületett a kislányom! :)
A kérdező hozzászólása: hát lányok, éjjel fél 1-kor bementem kórházba 5 perces fájásokkal, és hétfõ hajnali 4.15-kor megszületett a kislányom 3100 grammal és 50 cm-rel
gratulálok! Sok egészséget és boldogságot kívánok a babádnak és neked!!! :) Az én kislányom is 4:15-kor született:) minden jót!!!

Miért nem jelzi hogy mennyi idő van még hátra?

Toshiba laptopom van és ha kihúzom a töltőről, nem jelzi a kis ikonon hogy hány perc van még hátra csak a %-ot..be lehet ezt valahogy állítani?

Legjobb válasz: Ha hosszabb ideig használod, akkor sem? Nekem akkor nem szokta kiírni, mikor 1-2 percen belül összevissza használom (teljes terhelés, üresjárat), és nem tudja kiszámítani.

Ha hosszabb ideig használod, akkor sem? Nekem akkor nem szokta kiírni, mikor 1-2 percen belül összevissza használom (teljes terhelés, üresjárat), és nem tudja kiszámítani.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor sem. Sõt amikor már teljesen lemerül azt sem úgy jelzi hogy percekkel elõtte csipog, hanem 1et sípol és közben már kapcsol is ki..

Az 5 perces fajasoktol kb mennyi ido van meg a baba szuleteseig?

a korhaz kb 45perc kocsival es nem akarok majd tul koran bemenni de tul keson sem...

Legjobb válasz: Nekem pl. nem is rémlenek az 5 percesek, a 88 percesek után én egybefüggõnek éreztem õket és összefolyt az idõ is :) De gondolom ez változó, mindenesetre nem lehet már sok.....

Nekem pl. nem is rémlenek az 5 percesek, a 88 percesek után én egybefüggõnek éreztem õket és összefolyt az idõ is :) De gondolom ez változó, mindenesetre nem lehet már sok.....
Elsõ gyerekrõl van szó gondolom. 3-4 óra biztosan van még... Szép szülést!!!!
Én valamivel elõbb indulnék, mint 5 perces fájás. Nekem elfolyt a vizem, rá fél órára már 3-4 perces fájásaim voltak, utána végig2-3 perces. Kimaradt az 5perces.:)
Szia! Nekem a szülésznõm azt mondta, hogy akkor induljak, 1 órán keresztül tartó 5 perces fájásaim vannak. 0, 5 óránál tartó 5 perceseknél menjek zuhanyozni (ugyanis még az is elmúlhat meleg zuhanyra). A másik eset, ha elfolyik a magzatvíz, akkor zuhany és azonnali indulás! Nekem is 1. baba lesz.
akkor indulj, ha 5 percesek, vagy ha elfolyt a magzatvíz. nekem az elsõ babámnál olyan 2-3 óra eltelt szerintem, de komolyan nem néztem az óramutatót, csak a percmutatót :) de nekem burokrepesztéssel indult a szülésem, lehet, ez emiatt más....
A válasz megírásának idõpontja: 03-11 14:00! Én is így jártam :S Csütörtök reggel 7-kot indították és szombat délelõtt 11 elõtt vették ki császárral. Már péntek déltõl 5 perceseim voltak, azt hittem ott halok meg :S
Nekem 2 óra múlva született meg...1 órán keresztül voltak 5 percesek.Így összesen(vajúdással, kitolással együtt)3 óra alatt lett meg a baba.
nekem rögtön 5 percesek voltak, de az erõsségük változott, 6 óra volt mire megszületett az elsõ fájástól, és elsõ baba.
második babával, mekóniumos magzatvíz szivárgással rögtön 4-5 perces fájások után 2 és fél óra alatt megszületett
Nekem onnantol meg 15 ora volt hatra. :) gyors es konnyu szulest!
03.11 14:00 vagyok! Én is azért sírtam már a második nap, hogy mikor lesz már vége! Most újra kismama vagyok és azt mondta a doki, hogy megint császár lesz. Ebbõl a szempontból örülök, de azért lehet, hogy inkább megpróbáltam volna a hüvelyi szülést!
Mi a helyzet azóta?
A kérdező hozzászólása: Uramisten hogy lehet 5perces fajasokkal ket harom napot kihuzni?Hiszen ez rengeteg idoooo!!!!
Engem indítottak, és amikor 5 perces fájásaim voltak, még eltelt 2 nap. Ezután burok repesztés, onnantól még 6 óra szinte egybefüggõ fájásokkal! (Császár lett a vége)
jaj, 8 percesek, nem 88 :)
Elsõ gyereknél nekem még 7óra volt utána kb. Másodiknál meg egy óra sem. De ez változó, azért az elsõ szülésnél nem érdemes elõbb bemenni, mert akkor nagy valószínûséggel még van pár óra vajúdás.
Elsõ vagyok, és nekem is elsõ babám született amikor a 8 percesektõl számítva másfél órán belül szültem.....
Nekem 5 percesekkel kezdodott, hajnali 5-kor, nem surusodtek a fajasok, megis bementunk reggel 8-kor, nehogy baj legyen. Ejjel 0:25-kor szuletett meg a kisfiam csaszarmetszessel :)
A kérdező hozzászólása: Akkor mondjuk ha 5 perceseknel elindulok az pont jo nem?
Azt tudom, hogy a 3, es 1 perces fajasok iszonyuak voltak az 5 percesekhez kepest.Egesz nap fekudtem a korhazban az 5 perceseimmel, es vartam a csodat (a szulest), de sajnos nem tagultam, es a fajasok sem surusodtek, csak az idotartamuk volt hosszabb, este 9-kor inditottak nalam a szulest, 3 es fel orat vajudtam meg, akkor sem tagultam megfelelokeppen, es csaszar lett belole. Oszinten nem tudom neked megmondani, hogy mikor menj be, de en egesz nap azon agyaltam a korhazban, hogy barcsak otthon maradtam volna meg, es vartam volna az erosebb, surubb fajasokat, mert az 5perceseim a 3 es 1percesekhez kepest semmik voltak.
Ismet en vagyok... Szerintem, ha nem olyan erosek meg a fajasaid, es csak olyan 15-20mp-esek, akkor meg van ido, DE!te dontessz Konnyu szulest kivanok neked :) es kitartast!
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen!Elso baba lesz es igy eleg nehez donteni mit mikor kene!
Nekem az elsõ szülésem az elsõ fájástól számítva másfél óra volt, meg a második is.Ez mindenkinél máshogy van szerintem, elsõ gyereknél nem nagyon tud az ember idõzíteni, de inkább elõbb menny, mint késõbb.
5 perceseknél mindenképp indulj, útnak, de elõbb semmiképpen sem.Amikor járkálsz sétálsz nem olyan gáz a fájdalom, magamról tudom..a kórházban viszont rögtön lefektetnek és a fekvés miatt eszméletvesztésig tud fokozódni a fájdalom.Elsõnél 72 órát vajúdtam fekve, 2.-nál 3óra vajúdás volt összesen, sétálgatva.Plussz 45 perc szülés, mert köldökzsinór volt a nyakán, de így is szupi volt jó emlék:)
Sok sikert :) Remélem minden rendben lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!