Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő tudom meg (132 db)

Origo nyelvvizsga szóbeli után mennyi idővel tudom meg, hogy sikerült-e? (Úgy tudom, azt aznap meg lehet már tudni. )

A szóbeli labor nélküli része.

Legjobb válasz: Így van,utána nem sokkal megtudod,kb. óránként(de lehet több is vagy kevesebb,ez attól függ,h te hanyadik vagy a csoportodban) kifüggesztik az eredményeket,ahogy a te csoportod le ment.

Így van, utána nem sokkal megtudod, kb. óránként(de lehet több is vagy kevesebb, ez attól függ, h te hanyadik vagy a csoportodban) kifüggesztik az eredményeket, ahogy a te csoportod le ment.
Nekünk az ajtóra írták ki, miután a csoport utolsó embere végzett. :)

Mostanában sokat hallani arról hogy nem sokára nem lesz elegendő tiszta vizünk. Ti mit gondoltok mennyi ideig tudunk még úgy élni normális életet mint eddig?

Legjobb válasz: Normális alatt mit értesz? Egy embernek a valódi napi vízszükséglete nem haladja meg az 50 litert: ebbõl 2-3 litert megiszik, a maradékkal fürdik, mos, mosogat. Ehhez képest ma az emberek a fejlett világban iszonyúan pazarolják az ivóvizet. Holott vannak módszerek a spórolásra, csak ma még kevesen élnek velük. Tipikus példa a vécé, azt nyugodtan le lehetne öblíteni esõvízzel vagy a fürdés, mosás utáni vízzel. A környezettudatosabb emberek ki is építettek már ilyen rendszereket, nem olyan vészesen bonyolult és anyagilag is megtérül. A korszerû mosogató- és mosógépek is alig használnak már vizet, így az embereknek már csak azt kéne megtanulni, hogy nem kéne órákig zuhanyozni és máris töredékére lehetne csökkenteni a mostani vízfogyasztásunkat.

Normális alatt mit értesz? Egy embernek a valódi napi vízszükséglete nem haladja meg az 50 litert: ebbõl 2-3 litert megiszik, a maradékkal fürdik, mos, mosogat. Ehhez képest ma az emberek a fejlett világban iszonyúan pazarolják az ivóvizet. Holott vannak módszerek a spórolásra, csak ma még kevesen élnek velük. Tipikus példa a vécé, azt nyugodtan le lehetne öblíteni esõvízzel vagy a fürdés, mosás utáni vízzel. A környezettudatosabb emberek ki is építettek már ilyen rendszereket, nem olyan vészesen bonyolult és anyagilag is megtérül. A korszerû mosogató- és mosógépek is alig használnak már vizet, így az embereknek már csak azt kéne megtanulni, hogy nem kéne órákig zuhanyozni és máris töredékére lehetne csökkenteni a mostani vízfogyasztásunkat.
Nekünk lesz. Az ilyen problémák ott jelentkeznek, ahol még csõvezeték kiépítésére sincs pénz, nemhogy pl víztisztító üzemre. De egyébként a jelenlegi technológiával is lehet akár szennyvízbõl ivóvizet csinálni, csak ugye jó drága lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Én is spórolok, a zuhanyzásnál, kézmosásnál elhasznált vízzel öntöm le wc-met.

Már 1 hete vannak joslofájásaim, amik egyre erösödnek és már éjszaka is fáj egyre kevesebbet tudok aludni mennyi idöm lehet még a szülésig vasárnap töltöm be a 39dik hetet mikor lessz ebböl szülés?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idõd van. Lehet még ma megindul, lehet csak másfél hét mulva. Nekem 32 hetesen kezdõdtek a jóslók, és szülés elõtt 2-3 héttel elmultak. Szülés elõtt semmi bajom nem volt. Ne félj, nem megy az olyan hamar... legyen kész a cuccod, hívd a férjed, ha nem ér haza, vagy félsz, hívj mentõt. Hívj egy barátnõt, aki el tud jönni hozzád, és beszélgessetek kicsit:-)(én is egyedül voltam, 39 hetesen költöztünk, igaz, utána szabin volt egy hetet a férjem, rohangáltunk átiratni mindent, és túlhordtam 8 napot)

Ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idõd van. Lehet még ma megindul, lehet csak másfél hét mulva. Nekem 32 hetesen kezdõdtek a jóslók, és szülés elõtt 2-3 héttel elmultak. Szülés elõtt semmi bajom nem volt. Ne félj, nem megy az olyan hamar... legyen kész a cuccod, hívd a férjed, ha nem ér haza, vagy félsz, hívj mentõt. Hívj egy barátnõt, aki el tud jönni hozzád, és beszélgessetek kicsit:-)(én is egyedül voltam, 39 hetesen költöztünk, igaz, utána szabin volt egy hetet a férjem, rohangáltunk átiratni mindent, és túlhordtam 8 napot)
mostmar nem sok idod van mindenoras vagy!! a nap barmelyik szakaszaban megindulhat a szules ugy hogy, ne legyel magad mostmar!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Bár megtehetném hogy valaki ithon legyen velem de sajnos a szüleim nem élnek a férjemnek meg dolgozni kell nem is keveset hogy megéljünk.De nagyon jo lenne ha ithon lehetne velem már nagyon nehezen viselem a fájásokat és jo lenne valaki aki eltereli a figyelmemet meg hát ha indul a szülés akkor tényleg jo lenne valaki melletem.De hát ez van, majd hivom ha ugy érzem menni kell, bár tudnám mikor fog jönni??!Irjatok még szerintetek mennyi idö lehet még hátra?

1-2 éve kondizok (és nem szedek semmi tápkieg. -et, se semmi káros hatású szert) még mennyi idei tudok fejlődni fehérje porok nélkül?

Kb. az elején olyan 29 cm körül volt a bicepszem most ugy nagyjából 34 lehet ,nem tudom hogy ez milyen eredmény 2 év alatt , nem csak bicepszre edzek ,minden izomcsoportra csak ezt emeltem ki ,lehetne mondjuk 40es bicepszig elmenni táp kiegek nélkül ,lehet hogy kicsit szánalmasan hangzik ,de léci válaszoljatok

Legjobb válasz: Semmi köze a fehérje pornak a fejlõdéshez.Ahhoz,hogy fejlõdj rendesen táplálkoznod kell.Naponta 2grammnyi fehérjét be kell vinned testsúly kilogramonként ami azt jelenti,hogy ha vagy 70kg akkor összesen 140grammnyi fehérjét kell bevinned a szénhidrátra is oda kell figyelni ezt körülbelül 4grammot jelent azaz 70kg vagy 280gramm szénhidrátot kell egy nap megenned(ettõl tuti fejlõdnél)...Fehérje por csak segít abban,hogy ezt a 140gramm fehérjét be tudd vinni a szervezetedbe,ez nem csoda szer ettõl nem fog megnõni az izmod.Remélem segítettem üdv: Tyoka

Semmi köze a fehérje pornak a fejlõdéshez.Ahhoz, hogy fejlõdj rendesen táplálkoznod kell.Naponta 2grammnyi fehérjét be kell vinned testsúly kilogramonként ami azt jelenti, hogy ha vagy 70kg akkor összesen 140grammnyi fehérjét kell bevinned a szénhidrátra is oda kell figyelni ezt körülbelül 4grammot jelent azaz 70kg vagy 280gramm szénhidrátot kell egy nap megenned(ettõl tuti fejlõdnél)...Fehérje por csak segít abban, hogy ezt a 140gramm fehérjét be tudd vinni a szervezetedbe, ez nem csoda szer ettõl nem fog megnõni az izmod.Remélem segítettem üdv: Tyoka
és nem szedek semmi tápkieg. -et, se semmi káros hatású szert) te irtad -ha káros a tápkieg akkor a kaja is az lenne de lenne csak. én (5hónap.2hónap szünet. 9hónap- ja) edzek 27-28as volt most 36os 83 kilóvagyokk szóval szar vagy .ja és 58kilóval kezdtem . enni kellene rendesen és akkor tápkieg nélkül is tudnál fejlõdni még hosszú évekig .
A kérdező hozzászólása: jah igen köszi:D , olyan nehéz sokat enni:D
igyál, sok vizet, tágítja a beleket kicsit, többet tudsz majd enni. (amúgy 75-80 kgig meg lehet oldani a kiegészítõ nélküli táplálkozást.)

Vasárnap töltöttem be a 38 hetet, sokszor görcsöl fáj a derekam és a forgom, és a hasam is szokott görcsölgetni, mennyi idöm lehet még vissza? Normális amit érzek, ezek a joslofájások? Miböl tudok következtetni hogy mikor indul be?

Bocsi a hülye kérdésér,elsö baba és nem tudom amit érzk az rendben van-e?!nem nagyon merek egyedül elindulni mert félek hogy éppen akkor történik valami,de a férjem aki tudna jönni velem sokat dolgozik igy nehéz megoldani de van amit nem tudok elhalasztani,miböl következtethetek arra hogy mikor indul be a szülés???

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

én nagyon szeretnék nyelvpiercinget, csak nem tudom mennyire fáj? ! Mivel öblögettétek? Mennyi idő volt még begyógyult? 17 éves lány

Legjobb válasz: ha nem tetszik ne csináltass! de ne fikázd le! biztos vmi holt csúnya nyomorék vagy és csak irigy vagy.

ha nem tetszik ne csináltass! de ne fikázd le! biztos vmi holt csúnya nyomorék vagy és csak irigy vagy.
Miért akarsz ilyet?/nyelv pilsing/.Szerintem egy nagy marhaság!De jol van te tudod , mindenki azt csinálja és úgy ahogy jól érzi magát.Szerintem nem kellene , mert miért akarsz szenvedni ha éppen nem muszály!Szenvedhetsz akkor ha épp kell és nem a te akaratodbol !Én ezen a véleményen vagyok .Lehet hogy elítélsz , de gondolkozzál el rajta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !szerintem minnem hamarabb megfogom csinaltatni :)
Igen nagyon csúnya és ráadásul kövér is vagyok:) Utolsónak:P
Le lehet pontozni, nekem sem tetszik a nyelvpiercing, nagy és káros divatnak tartom. És úgy ámblokk minden piercinget. Annyira hivalkodó! Egyedül a fülben tetszik a több fülbevaló. Miért kínozzátok magatokat hogy fém legyen a testetekben? Annyira nagy divat lett hogy manapság már az a feltûnõ akinek nincs semmi idegen a testében. Ismerek nem egy olyan fiút, lányt, akinek van orrpiercinge, szemöldök-, ajakpiercinge, holott olyan csúnya, mitteszeres, pattanásos, kezeletlen az arcbõre hogy undorító rájuk nézni! Ezzel akarják kielemni vagy én nem is tudom... Aztán majd teszik fel itt a millió kérdést naponta hogy begyulladt, mivel kezeljem, ki kell-e venni, mi a teendõ. Nem hogy a tanulással tõrõdnének ennyit... Ja és nem vagyok begyepesedett, csak ésszerûen szabadon gondolkodom. 19L
szia, én 2hónapja csinálttam. egyáltalán nem fájt mivel érzéstelenítette, de komolyan hidd el nem lesz semmi para... énis nagyon izgultam de nem kell ettöl tartani. miután betette az ékszert kicsit furcsa volt, meg kellett szokni de teljesen normálisan beszéltem.(sõt már aznap rágóztam is ! :D) aztán másnapra kicsit bedagadt (de nem olyan hûû de nagyon) és akkor kcisit pöszébb lett a beszédem és nehezemre esett beszélni, de már aznap ettem minden rendes kaját :D szoval én lehet hogy a szerencsésebbek közé tartozom. ja és én minden étkezés után phlogosollal öblögettem, azt nemtudom hogy mennyibe kerül, de patikában tuti lehet kapni már vény nélkül is. sok sikert hajráááá :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
elõttem mindent leírtak szinte, nekem 5 éve van. anyira emlékszem, hogy miután megcsináltattam, rámjött a szuperpara, mert figyegett valami elhalt darab a lyuk mellett, és annyira megijedtem, hogy toporzékoltam, majd visszamentem, és mondták, hogy normális. én corsodyllal öblítettem. nem volt azóta semmi gáz vele. egy kórházi mûtét miatt 4 napra ki kellett vennem, és akadálytalanul vissza tudtam tenni. mindent megtnaulhatsz vele, a beszédet, a kaját, a csávókkal is mindent, ha esetleg még ez foglalkoztatna :) én azóta fokozottan figyelek a nyelvem tisztaságára, az ékszer tisztántartására, mert könnyen "lepedékes2 lehet. mindenképp megbízható emberrel csináltasd meg.
én is phlogosollal öblögettem, nem hiszem hogy egy 1000esnél több
nekem 9 éve van a nyelvemben. Spray-vel érzéstelenítik, csak egy erõsebb nyomást érzel. Egy ollószerû fogóval kihúzzák a nyelved, és pillanatok alatt átbökik. Az elsõ ékszer nagyon nagy lesz, hogy legyen helye a nyelvednek dagadni, de miután leapadt kérésedre kicserélik kisebbre, amiért elvileg már nem kell külön fizetni. Én is pösze voltam pár napig, és csak joghurtokat ettem, de azt hiszem ez max. 1-2 hét volt. Volt pár mûtétem azóta, amikor ki kellett vennem, és nélküle volt furcsa, akkor tûnt pöszének a beszédem. Nekem igazából semleges, már fel sem tûnik hogy van, és persze nem mutogatom meg kocogtatom a fogamhoz mint a kis suttyók, mert enyhén szólva tönkreb...sza a fogzománcot
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:)
ha nem tetszik ne csináltass! "de ne fikázd le! biztos vmi holt csúnya nyomorék vagy és csak irigy vagy." Nem jó, ha az ember önmagából indul ki...:) És "mások sértege(té!!!)séért (...) kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!" legközelebb! Egyébként ez egyéni ízlés dolga, és kár oda-vissza mocskolódni! 23F (19L barátja:)

Mennyi ideig fog még fáj a fogam/ínyem? Valószínűleg nő a bölcsességfogam már 4-5 napja fáj, elég kellemetlen, azon az oldalon enni sem tudok. Ha elmegyek ezzel fogdokihoz tud valamit kezdeni vele?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy tud-e valamit kezdeni vele.de nekem kb.3-4 hónaponta elkezd fájni fáj vagy 3-4 napig majd abbamarad.Habár nekem nem ilyen intenzív a fájás de azért nem jó érzés.:\

Nem tudom hogy tud-e valamit kezdeni vele.de nekem kb.3-4 hónaponta elkezd fájni fáj vagy 3-4 napig majd abbamarad.Habár nekem nem ilyen intenzív a fájás de azért nem jó érzés.:\

Mennyi ideig bírom még? Nem tudok mit tenni édesanyámmal! Se tisztelni, se szeretni nem tudom!?

A lényeg, hogy nem jövök ki édesanyámmal! Akármit teszek, ? mindenért ideges! A tanulmányi átlagom még soha sem esett 4,6 alá, nem hordok kirívó öltözete, nem viselkedek furcsán! De édesanyám úgy lát, mint ha maga a megtestesült gonosz lennék! Nem foglalkozik velem, hogy mi történik! Kollégiumban élek miközben suli van, csak hétvégenként járok haza! Soha nem jött el egy szül?i értekezletre, megbeszélésre stb... Nem érdekelte a jegyeim, csak amikor év végén megkaptam a bizonyítványt, és volt benne két 4-es elkezdett ordibálni! Elhordott minden utolsó idióta és retardált embernek! Pedig neki csak egy 8 osztályos végzettsége van! Édesapám olyan magas szinten retardált, hogy ha mellette halna meg valaki, neki fel sem t?nne! Õ csendbe van, nem dolgozik, csak a TV el?tt ül! Anyu jár dolgozni, de nem túl sokat kap! Nem akarok olyan lenni mint ?k, és számomra elrettent? példák a szüleim! Amikor menni kellett suliba beiratkozni anyu végigkiabálta az utat a kocsiban. Ott mondta, hogy csak szálljon ki, és ? felakasztja magát! Semmit nem tett senki, csak nem volt kedve bemenni az iskolába! Semmi sem érdekli, de ha csak hangosan veszed a leveg?t el?ször téged majd magát akarja megölni! És mindenkihez így viszonyul! Katolikusnak vallja magát, de túlzás amit csinál! Egész nap azt várja, hogy Isten leszáll hozzá, és megkönyörül rajta! A napjából 10 órán át folyamatosan imádkozik, hogy a családja t?njön el!!!!!! Nagyon rossz ember, és remélem Isten sem lesz vele könyörületes! Tönkrement a gyerekkorom, most hogy a feln?tté válás szakaszát megkezdtem csak sírni tudok, hogy nem volt "gyerekszobám". Templomra és hülye gyógyszerekre megy el a pénz amire egyáltalán nincs szükség. (tudtommal altatót és nyugtatót vesz)

Legjobb válasz: Nagyszülõkkel, nagynénikkel, nagybácsikkal, más rokonnal mi a helyzet? Próbálj tõlük segítséget kérni, akár hozzájuk is költözhetsz. De a gyámügy is tud segíteni.

Nagyszülõkkel, nagynénikkel, nagybácsikkal, más rokonnal mi a helyzet? Próbálj tõlük segítséget kérni, akár hozzájuk is költözhetsz. De a gyámügy is tud segíteni.
Túl sok az ellentmondás a sztoridban: Apa nem dolgozik, anya igen, de szarul keres. Mibõl tartotok fent autót? De komolyan, mert mi is egykeresetes család vagyunk és tudni szeretném, hogy közel minimálbérbõl hogyan... Anya elméletileg dolgozik, gondolom alszik néha, eszik.. stb. de emellett napi 10 órája jut arra, hogy imádkozzon az eltûnésedért. Erre is kíváncsi vagyok mert én speciel idõhiánnyal küzdök. Amennyiben ennyire nagyon rossz neked, hogy néha enni sincs mit, javaslom a legközelebbi TGYSZ (régen GYIVI) megkeresését-minden megyeszékhelyen van és kérd állami gondozásba vételed. Ott senki nem fog lehülyézni, lesz ruhád, mindennap ételed, járhatsz iskolába. Igaz nem fognak kocsival vinni a kapuig, de ha ennyire borzalmasnak ítéled a helyzeted ez egy nagyon jó megoldás rá.
Tudom, hogy nem nagy vigasz, de beteg lehet szegény.
Hát..most velem is ez van..:/ De én megvárom a 18-at aztán elmegyek jó messzire tõlük!! Már ott tartok h utálok otthon lenni, csak elengedni sem engednek el..://

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!