Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő tudnék megtanulni (14 db)

Mennyi idõ alatt tudnék megtanulni oroszul?

Jól beszélek szlovákul (kétnyelvû környezetbõl származom), jól értek oroszul (beszélt szöveg kb 80%-a), írok/olvasok, de beszélni nem tudok sajnos.

Legjobb válasz: Ha jól veszem ki beszélni szeretnél megtanulni. Elõször hangosan olvass fel orosz regényeket párodnak, õ majd kitudja javítani amit rosszul ejtesz és hozzászoksz az orosz szavak kimondásához, aztán szép lassan próbálj meg oroszul beszélgetni. Egyedül nem fogsz tudni megtanulni beszélni. Nekem sikerült 3 idegen nyelvet megtanulnom de a beszéd sehogy sem ment gyakorlópartner nélkül.

Ha jól veszem ki beszélni szeretnél megtanulni. Elõször hangosan olvass fel orosz regényeket párodnak, õ majd kitudja javítani amit rosszul ejtesz és hozzászoksz az orosz szavak kimondásához, aztán szép lassan próbálj meg oroszul beszélgetni. Egyedül nem fogsz tudni megtanulni beszélni. Nekem sikerült 3 idegen nyelvet megtanulnom de a beszéd sehogy sem ment gyakorlópartner nélkül.
Néhány hónap, van egy ismerõsöm aki 9 óra alatt tanult meg csehül alapfokon, és azóta is a cseh nyelv szerelmese.

Mennyi idő alatt tud megtanulni egy dalt egy 3-3, 5 éves kisgyerek?

Pl. Halász Judit: Boldog születésnapot című dalára gondoltam. Vagy csak a refrént képesek még elsajátítani?

Legjobb válasz: áá ha épp eleget halják az egéászet képesek megtanulni,de ez gyerekfüggõ,mert ha igazából nem érdekli,nem fogja megtanulni még ha képes is lenne rá.

áá ha épp eleget halják az egéászet képesek megtanulni, de ez gyerekfüggõ, mert ha igazából nem érdekli, nem fogja megtanulni még ha képes is lenne rá.
az en fiam meg nincs harom (de nemsoka), en azt vettem eszre, hogy tanitani nem nagyon tudom, viszont magától elég egy tucatszor. (kb két hete enekeltem neki az iciri piciri dalt, o meg este siman elenekelte (ketszer hibazott), a tuzolto samet legalabb 100x hallotta, de nem megy neki a szöveg, az en elmentem a vasarba-t kb 30 enekles utan jegyezte meg, a wheels on the bus-nak pedig csak minden szak utolsó két sorát hajlandó elénekelni, a baj van a reszeg tengeresszelnek pedig egyszeruen kiszelektalta a "hej ho, de huzz ra egyet.." reszt, es anelkul enekli.. (december vegen kezdett el beszelni) azert irtam le ilyen reszletesen, mert szerintem teljesen a daltól fugg, es hogy mennyire tetszik neki. (én speciel nem tanitottam neki ezeket, amikor kiadta, hogy enekeljem el, elenekeltem, de ennyi, mert szerintem tuti megall egy kicsit a fejlodesbe, ha enekelek neki, olyan hangom van) ja, meg egy idoben kerte, hogy enekeljem el a "pom pom"ot, szerencsére arrol leszokott, de fel ora kellett, amíg kibarkópáztuk, hogy az alma egyuttestol a boldog szuletesnapomra gondolt, amit kb egy hónapja latott veletlenul. szoval igy elore szerintem nem lehet megmondani mi "ragad" meg bennuk
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Angliában szeretnék dolgozni, de sajnos németet tanultam. Német nyelvtudásom középfokú. Mennyi idő alatt tudnék egy megfelelő szinten megtanulni angolul? Pl. étterembe dolgozás stb.

Legjobb válasz: Ez csak tõled függ, mennyire vagy kitartó, mennyi idõt szánsz rá. Szerintem egy nyár alatt nagyon sok idõráfordítással már jó eredményt lehet elérni. Én is éppen tanulok, mert az én célom is Anglia.:))))

Ez csak tõled függ, mennyire vagy kitartó, mennyi idõt szánsz rá. Szerintem egy nyár alatt nagyon sok idõráfordítással már jó eredményt lehet elérni. Én is éppen tanulok, mert az én célom is Anglia.:) )))
Én meg Németországban dolgoznék szívesen, de csak angolul tudok vmennyire. :D Amúgy az angol az elején nem túl nehéz, azt mondják könnyebben tanulható, mint a német. Szerintem ha ráállsz, pár hónap alatt meg tudod tanulni az alapokat. Persze kitartás és szorgalom az kell hozzá meg egy jó könyv vagy egy jó tanár.
Ahogy a példában írtad, az étteremben dolgozáshoz szerintem-ha nagyon(!) elszánt vagy-elég lesz 2-3 hónap... De minden munkához más-más szintû nyelvtudás kell...


Hogyan tudnék kutyás oldalt csinálni? Ha reklámok lennének rajt azzal mennyit kereshetnék? (elég lenne nekem akár havi 1-2 ezer) Hol tudnék utána olvasni, megtanulni valahogy készíteni? Mennyi idő alatt tanulhatnám meg és készíthetném el?

15 éves vagyok. Informatikából 5-ös bár ott nem ilyeneket tanulunk. Napi 1-2 órát tudnám csinálni. Szeretnék rá fórumot, képeket feltölteni, estleg hirdetéseket lehessen rá feladni és még természetesen írni a fajtáról. És mindent itthon, ingyen szeretnék csinálni.

Legjobb válasz: http://podesign.info kérd meg õket, biztosan segítenek, az én játék nagykeremnek is õk csinálták meg a webolalt, nem volt olcsó, de mindenre jó nekem, webshopban is árulok azóta

http://podesign.info kérd meg õket, biztosan segítenek, az én játék nagykeremnek is õk csinálták meg a webolalt, nem volt olcsó, de mindenre jó nekem, webshopban is árulok azóta
Elõször honlapszerkesztési ismereteket kell szerezned. Az alap html nyelv pofonegyszerû, bárki megtanulhatja, aztán ha az megy (alap html-lel is pofás oldalakat lehet csinálni), akkor lehet nekiesni a php-nak, js-nek stb. Illetve vannak a wysiwyg szerkesztõk (dreamweaver, frontpage, meg egy csomó), de azokhoz sem árt valami alapismeret, sokkal inkább fog hasonlítani a honlap az elképzelthez. Ha tudsz angolul, akkor irány a google ->"html tutorial" Vagy az e-bookz.hu-n sok hasznos magyar nyelvû könyv, jegyzet van. Keresni változóan lehet vele, egyértelmûen a forgalmad alapján. Eleinte semmit sem fogsz, de ha tényleg hasznos vagy szórakoztató oldalt készítesz, akkor elõbb-utóbb nõ a látogatottság is, amivel már lehet keresni. (Hobbioldalakból csak igazán ritka esetekben lesz valaki milliomos, de néhány 1000 ft-ot azért lehet kereseni.)
tanuld meg valamelyik portál rendszer használatát pl. drupal. de arra ne nagyon számíts hogy majd pénzt keresel egy weboldallal, legalábbis nem egyhamar
azta ez a podesign nem semmi

Kb. mennyi idő alatt tudnék megtanulni alapszinten gitározni? Második: Mennyibe kerül egy akusztikus gitár?

Nem akarok rögtön profi lenni, csak mondjuk tábortűz féleséghez elmenjen, amit játszok.

Legjobb válasz: Néhány egyszerû szám 2-3 hónap. ha szorgalmas és kitartó vagy. Én 25-30e Ft körül ajánlanék gitárt kezdésnek.

Néhány egyszerû szám 2-3 hónap. ha szorgalmas és kitartó vagy. Én 25-30e Ft körül ajánlanék gitárt kezdésnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Kb 15000 ft.Én nekem egy egész klassz számot 1-2hét alatt megtanultam szinte tökéletesen.Az akkordoktól is függ.Ha alap akkordos a szám amit játszani szeretnél , szóval nem olyan bonyolultak az akkordok , se a pengetési mód akkor egész hamar meg lehet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Mennyi idő alatt tudnék megtanulni varrni?

Nagymamám nagyon jól tud varrni, a szakmája is ezzel kapcsolatos. És arra lennék kíváncsi, hogy ha mondjuk heti másfél-2órát tanítgatna, akkor mennyi idő alatt tudnék megtanulni varrni úgy, hogy akár saját magamnak is tudjak ruhákat varrni.

Legjobb válasz: Ennyi idõ alatt nagyon sokára. Amikor én tanultam (már nagyon régen) napi 8 órát voltam a mesteremnél,és két év után tudtam már a nem túl bonyolult dolgokat megvarrni. 3 év után lettem segéd.

Ennyi idõ alatt nagyon sokára. Amikor én tanultam (már nagyon régen) napi 8 órát voltam a mesteremnél, és két év után tudtam már a nem túl bonyolult dolgokat megvarrni. 3 év után lettem segéd.
Hát igen, ha az olyan egyszerû lenne! De hát ez is egy szakma! Hiába tudsz varrni, szabni is tudni kell, márpedig, ha az anyagot elszabtad, akkor bizony azt a ruhát elqrtad! Édesanyám is varrónõ volt, sokat varrt otthon, minket is befogott és tanított. Megtanított annyira, hogy saját részre kiskosztümöt varrtam fordított gomblyukkal. Ma már nem mernék hozzáfogni.
Második vagyok. Nem elriasztani akartalak. Természetesen bármi anyagot beszegni, vagy pl. kiégetett törölgetõ-ruhát "helyrepofozni" stb. nagyon gyorsan meg lehet tanulni. Ahhoz végülis csak annyi kell, hogy a géppel tudj egyenesen varrni. Aztán majd jön a többi is. Vágj bele nyugodtan, amennyit megtanulsz, az már a tied!

Pest megyében hol (kitől? ) lehet megtanulni kontaktlabdázni? Esetleg van valaki közületek, aki tud? Ha igen, mennyi ideje, és mennyi idő volt, amíg elsajátította? (Bővebben lent! )

http://www.youtube.com/watch?v=FX7xruR12YA <--- A napokban akadtam rá erre a videóra, és teljesen elb?völt... Nagyon szeretném ezt én is megtanulni. 15 éves lány vagyok amúgy. Fontos lenne. YouTube-on néztem még egy jónéhány videót err?l, olyat is, amin a technikáját mutatják, de azért az lenne az igazi, ha személyesen tanulhatnám valakit?l. Nem ezzel akarok "sikereket" elérni, csak a magam szórakoztatására... Köszönöm a normális válaszokat!

Legjobb válasz: Lehet, hogy rossz kategóriába írtam, akkor elnézést! De azért írjatok választ, kérlek titeket! Fontos!

A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rossz kategóriába írtam, akkor elnézést! De azért írjatok választ, kérlek titeket! Fontos!
Ááááá... A light rutin 1 labdás fele. :D Pest megyében fogalmam sincs. Én Nógrádból vagyok. De ha tudsz angolul a contactjuggling.org az ajánlott kiindulóoldal. Én olyan 4 hónapja csinálom és autodidakta (meg kétbalkezes) vagyok. Mennyi idõ alatt lehet megtanulni? Attól függ mit akarsz. A kontaktzsonglõrködésnek elég sok trükkje / technikája van és úgy tippelem kb. SENKI sem tudja az összeset... ráadásul még elég új elõadómûvészeti ág ahhoz, hogy még mindig találjanak ki újakat. :)

Pécsen melyik nyelviskola jó és olcsó is viszonylag? Mennyi idő alatt tudnék megtanulni németül, hogy a középfokú nyelvvizsgát le tudjam tenni?

Legjobb válasz: Szia! Én az Alma nyelviskolában tanultam 4 félévet, jó volt, de nyelvvizsgára nem mentem el. Szerintem én nem tudtam haladni a csoporttal, így jóval kevesebbet tudtam, mint amennyit kellett volna tudni ennyi idõ alatt. Egyszóval nekem is kellene most a nyelvvizsga, így magántanárhoz fogok járni.

Szia! Én az Alma nyelviskolában tanultam 4 félévet, jó volt, de nyelvvizsgára nem mentem el. Szerintem én nem tudtam haladni a csoporttal, így jóval kevesebbet tudtam, mint amennyit kellett volna tudni ennyi idõ alatt. Egyszóval nekem is kellene most a nyelvvizsga, így magántanárhoz fogok járni.
A kérdező hozzászólása: Az Alma nyelviskolát én is nézegettem, mert olcsóbb. Köszönöm a választ. :)

Hogyan és mennyi idő alatt tudnék megtanulni kottázni?

Az a helyzet, hogy sosem jártam zeneiskolába, viszont énekből szeretnék érettségizni. Jó hangom van az elméleti részt is el tudom sajátítani, csupán egy a bökkenő...hogy nem tudok hallás után kottát írni, sem kottát olvasni...sőt igazság szerint én általános iskola óta nem igazán fogtam énekfüzetet a kezembe. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan és mennyi idő alatt tudnék felkészülni a középszintű énekérettségire (most 11.-es vagyok) a válaszokat előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Nagyon sok gyakorlás kell hozzá, hogy kihalld melyik énekhang hol helyezkedik el hangrendszerben. Próbálj zongorával gyakorolni. Felénekelsz egy hangot, majd kikeresed, hogy melyik billentyû van vele azonos magasságban. Ugyanígy tehetsz más énekeseket hallgatva. (bár az emberi hang általában jóval kissebb terjedelemben mozog, mint a zongora hangkészlete).

Nagyon sok gyakorlás kell hozzá, hogy kihalld melyik énekhang hol helyezkedik el hangrendszerben. Próbálj zongorával gyakorolni. Felénekelsz egy hangot, majd kikeresed, hogy melyik billentyû van vele azonos magasságban. Ugyanígy tehetsz más énekeseket hallgatva. (bár az emberi hang általában jóval kissebb terjedelemben mozog, mint a zongora hangkészlete).
Ha androidos a telefonod akkor google play-bõl töltsd le a Music Tutor Sight Read-ot , az nekem sokat segített.:)

Mennyi idő alatt tudnék megtanulni varrni?

Nem akarom kitanulni a varrónő szakmát, mert az két év, amúgy is van már elég szakmám. Szeretnék otthon magamtól megtanulni varrni. Ajánlott könyv? Varrógép, varrógép ára? Megérné egy ilyen tudás? Nyilván megvarnám a lakástextileket és aruhákat a családban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!