Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő tudnék (285 db)

Ha van egy 2 literes tartályom, amiben a levegő 50 bar nyomáson van, akkor mennyi ideig tud 8 bar nyomást produkálni 6 mm-es kimenő nyíláson?

Legjobb válasz: Vagyis mennyi ideig tud nekem áramlani a levegõ egy 6mm-es lyukon a palackból?

A kérdező hozzászólása: Vagyis mennyi ideig tud nekem áramlani a levegõ egy 6mm-es lyukon a palackból?
A kérdező hozzászólása: Másik dolog, hogy 6mm-es lyukon max. milyen nyomást tud kifejteni?

Tisztelt Kollégák, Egy 450W-os tószivattyú elföldelve mennyi ideig tud üzemelni amíg leég? Folyamatos bekapcsolt állapotot (24 óra) feltételezve a leégéséig? Miután leégett képes e áramot felvenni bármely porcikája és mennyit? ( pl. az úszó )

"Kedves" ismer?sömnek egy ilyen csoda szivattyú 11 hónapig üzemelt a föld alatt mintegy 350 ezer HUF villanyszámlát termelve e közben! Lehetséges ez fizikailag, matematikailag, villamosságtanilag? Tudom, hogy nem de a búvárszivattyú sohasem alszik!! Bizonytalan kezd? fizikus várja megnyugtató válaszotokat!

Legjobb válasz: Nemrégiben, ebben a vízszegény idõben, az eddig megbízhatóan üzemelt búvárszivattyúmat kicsit mélyebbre engedtem, bele az iszapba ( nem direkte) cca 2 óra alatt leszívta a vizet, majd meghalta magát. Magyar gyártmányú szivattyú volt, anno még 15000.- ért vettem. Most van a tekercselõnél. Tehát ez a helyzet, ha elfogy a víz, és a szivattyú benne van az iszapban.

Nemrégiben, ebben a vízszegény idõben, az eddig megbízhatóan üzemelt búvárszivattyúmat kicsit mélyebbre engedtem, bele az iszapba ( nem direkte) cca 2 óra alatt leszívta a vizet, majd meghalta magát. Magyar gyártmányú szivattyú volt, anno még 15000.- ért vettem. Most van a tekercselõnél. Tehát ez a helyzet, ha elfogy a víz, és a szivattyú benne van az iszapban.
Nem vagyok fizikus csak villanyszerelõ! Mi az hogy elföldelve kivete a tóból és elásta majd bekapcsolta? Egyébként elképzelhetõ nem ég le a motor ha szárazon üzemel is. jet, centrifugál szivatyuk is gond nélkül üzemelnek szárazon csak ha a mûanyag lapát a keletkezett hõtõl összeolvad a difuzorral és megfoglya a motor tengelyét ettõl elkezd melegedni a tekercs de van benne hõvédelem leállitja a tekercs lehûlésig a motort majd kezdõdik elõrõl. amenyiben meg nem olvad meg a szivattyúházban a lapát és nem fogly meg beleszóródott föld a tengelyt a hüvös talajban gond nélkül üzemelhet fõleg ha hõvédelemmel ellátott. ha megszorul a tengely és nincs hõvédelem csak akkor lessz menetzárlat és ég le ekkor lecsapja a kismegszakitót de ekkor már semmit nem fogyaszt. tószivattyukat ismerve vagy a ezt a tipust szétszedve tudnám megmondani mûködne e 1 évig szárazon de egyáltalán nem fizikai képtelenség.Ez a szivattyú kb 2ó 15p alatt folyaszt el 55ft-ot szorozd be 11 hónapnyi órával lehet akkár reális is az összeg. Az uszó semmit nem fogyaszt csak egy mechanikus kapcsoló! Ez mindenesetre érdekelne miért kellett ugy elsni hogy ráadásul bedugva uszókapcsolóval felfele
Ha folyamatosan ment megállás nélkül, és nem égett le, akkor képes volt neki napi közel 11 Kw/h fogyasztani. 11 hónap alatt pedig majd 3360 Kw/h-t. Ez 170-200.000 Ft, ha alapból volt 13-15 ezres villanyszámlája, akkor teljesen reális.

Hogyha a mai Budapesten hirtelen megjelenne 10000 Waffen SS katona, korabeli fegyverzettel, és úgy, hogy semmit sem tud a modern korról, meg tudnák-e szállni a várost? Mennyi ideig tudnák megszállás alatt tartani?

Igen, a Náci Zombik cím? film megnézése ihlette a kérdést :D

Legjobb válasz: a cigányok kirabolják õket, a fegyvereiket eladják mint fém, aztán az ukránok kiszednék a szerveiket majd a maradék ruhák a British múzeum tárlatába kerülnének egy jóindulatú ajándékozó jóvoltából... bizony nagy magyar valóság ellen semmi esélye néhány nácinak

a cigányok kirabolják õket, a fegyvereiket eladják mint fém, aztán az ukránok kiszednék a szerveiket majd a maradék ruhák a British múzeum tárlatába kerülnének egy jóindulatú ajándékozó jóvoltából... bizony nagy magyar valóság ellen semmi esélye néhány nácinak
Szerintem 10000 jól kiképzett SS katona az egész magyar katonaságot és rendõrséget(és népet)is villámháború módra elsöpörné, egész Magyarországgal együtt.Õk jobban ki voltak képezve, mint a mai katonák!
ugyis beszernának máglátnák a , , jútúbot" meg a, , gugulit" visza ásnák megukat megha zombik akor még egy kis szél is szét fuja öket
El tudná foglalni Hogy miért?: A Waffen SS volt a 2.v.h elit katonaegysége, ismertek voltak a kegyetlenségeikrol, egység megszállt területek polgári lakosságával való kegyetlenkedés, egy kegyetlen hidegvéru fanatikus gyilkosok voltak. 10.000 katona szerintem ugyanúgy el tudná foglalni de egy ido után már nemlesznek olyan jók, ha semmit nem tudnának a mai korról.
Ha olyan katonák lennének mint a náci zombikban, akkor nem nagyon hiszem. Végül is két orvostan-hallgató agyonveri az LSSAH tisztjeit kalapáccsal :D Most 10.000 katona ellen beállítanának 1000 orvost, és már meg is van védve a város :D
valahogy úgy érzem, te is cáfolod a kérdésed elméletbeli lehetõségét a kommenteddel...
Felettébb érdekes kérdés :) 10000 náci zombi ellen, nem hinném, hogy bármi esélye lenne a Budapest lakosságának. Azt sem hiszem, hogy megfékezné õket, a minõségi magyar rendõrség és katonaság.
Nem tudnák megszállni, az újpesti B-közép ellen esélyük se lenne.
Hehehe... Herzog ezredes és a netnácik. ResszkeSS BudapeSStt :D http://peter1989.files.wordpress.com/2009/12/dead_snow_022.jpg
A filmben tudtommal Herzog ezredes kivételével szinte kivétel nélkül az összes baka Wehrmacht katona volt, nem SS.
Szerintem megilletõdve állnának az Erzsébet téren és vakarnák a fejüket. Majd elmennének a BKV-val és asszimilálódnának.
Nem mellesleg a mai cuccokkal, mint golyóállómellény, modern fegyverek, gps, stb... ezek ellen ezeknek semmi esélyük sem lenne. Az SS csupán kegyetlen volt, de nem voltak felruházva semmiféle szuper képességgel, hacsak a gerinctelenséget nem vesszük ide.
"10000 Waffen SS katona" "az esély erre elég kicsi" Khmm, nem tudok róla, hogy ilyen létezne manapság, tehát inkább teljesen lehetetlen, nemdebár?
Hát ennek az eseménynek a valószínûsége elég kicsi nem? Szerintem egyelõre ettõl nem kell félni.
Ma elfoglalni talán, de megtartani biztos nem tudnák. A SS fegyverei a meguk idejében voltak a legjobbak( Tigris, MP-44, MG-42..stb), de ezek ma már inkább múzeumba valók. Mégha lenne is utánpótlás akkor se tudnák tartani. Ha viszont mondjuk felszerelnék õket : Leopárd-2A6-okkal meg G-36-osokkal meg a mai modern fegyverekkel akkor viszont eléggé húzós lenne legyõzni õket!
Kb 1 hétig tudnák megtartani pestet! 1-2 nap után a magyar hadsereg reorganizálódna. Amikor már a katonáink is fegyvert fognak onnantól szép sorban meghalnak az SS katonák. Utánpótlásuk nincs. és körbe vannak véve, hiszen 1 városban vannak. Nem írtad hogy van-e tiszt náluk, és rádió. ha van akkor szervezett ellenállásba alakulhatnak, és akkor 2 hét is kell mire sok civil nõ áldozat árán, de megtisztul a város. Jobb felkészülni...
A 250 fontos bomba a Waffen SS-t is ugyanúgy tépi szét mint egy rendes normális embert. Ráadásul képzelheted mekkora vérfürdõt rendeznének még a mi 30 darab lestrapált T-72-eseink a (modern tankokhoz képest röhejes) Tigerrel és (a szintén használhatatlan) Panzerfausttal felszerelt SS ellen.
Attól függ hogyan. Ha van megfelelõ utánpótlásuk, és minden szükséges felszerelésük, akkor alighanem el tudnák foglalni, és meg is tudnák tartani egy intervencióig.
Nincs tartalék lõszerük, nincs tankjuk, egyetlen BTR-rel szét lehetne kapni õket.
A kérdező hozzászólása: Nem zombik lennének!
A kérdező hozzászólása: "egész Magyarországgal együtt" Azért ne túlozzunk, elõbbutóbb beletörne a bicskájuk abba, hogy fogalmuk sincs olyan dolgokról, mint a GPS, az internet, a NATO vagy az EU, vagy egyáltalán Európa és a világ mai helyzete.
háát ellenük menne a rendõrség, a katonaság, a kommandó, a maffiózók, a lakosság a XIII. kerületi cigányok a cigány vajdák eggyesitenék erejüket, :D esélyük se lenne, mellesleg a régi fotokbol itéllve a katonák akkoria irtó kis vékonykák voltak, és nem voltak olyan hude nagyon képzettek, meg ha azzok is akkor képzeld el az akkori képzést meg a mai katonák, kommandósok képzését.. jah meg akkor még nem volt olyan sok cigány se mint most, végre vmi hasznukat is vennénk :D


Diesel autóval mennyi ideig tudnék még autózni, ha megszűnne a generátor töltése?

Legjobb válasz: SzívóDÉ-vel vagy bármivel amin nem az ECU vezérli a befecskendezést hanem mechanikus úton megy amíg ki nem fogy az üzemanyag,bár egy idõ után nem lesz világításod. Egy modern géppel 30-40km-nél megáll a történet bármit is csinálsz.

SzívóDÉ-vel vagy bármivel amin nem az ECU vezérli a befecskendezést hanem mechanikus úton megy amíg ki nem fogy az üzemanyag, bár egy idõ után nem lesz világításod. Egy modern géppel 30-40km-nél megáll a történet bármit is csinálsz.
2*225Ah xD
Hogyne, csak neked mekkora akksid van, meg hány darab? :D
Kamionban lehalt a generátor, helyzetjelzõvel még elmentem 350 km-t :) ( elektromos adagolós dízel, ABS stb..)
Egy régi adagolós szívódízellel (Pl. Csepel) amíg az üzemanyag ki nem fogy! Egy mai elektronikával zsúfolt jármûvel néhány száz km-t. Szerintem.
Nekem már szakadt el az ékszíjam. Attól függ mekkora aksi van az autódban. Nekem 100-as volt, kb. 12 km-t tudtam még menni. Viszont ha nincs még éppen lehetõséged az autót szervizbe vinni, teheted azt, hogy kettesbe rakod a váltót és 2500-3500 közti fordulaton használod az autót. Olyan ez mint a bicikli dinamója. Pár napig mentem így anno. Persze az autó többet fogyaszt.
Persze. Motorvezérlés, világítás, szenzorok, ABS, ESP, légzsákvezérlés, ha elektromos a szervó akkor az is, stb, nem sorolom, de ennyi.
ha minden fogyasztót lekapcsolsz akkor 30km tuti van benn...
Nemá, ennyit zabál az elektronika?
elsõ nagyon képben van...

Mennyi idot tud ellenni egy 8 hos baba hordozoba?

Kisfiamat hordozom szuletese ota.de mostanaban mar sokszor visit ha be teszem a manducaba.pedig jo lenne ha megmaradna benne tobb idot mert hetvegen piacon arulunk es addig jo lenne ahatamra rakni. Mert sok ember kozt ugy erzem ez a legbiztonsagosabb.

Legjobb válasz: Tedd inkább egy járókába,utazóágyba abba is biztonságban lenne, de jobban tudna mozogni.

Tedd inkább egy járókába, utazóágyba abba is biztonságban lenne, de jobban tudna mozogni.
szerintem gyerekfüggõ. Pont ebben az életkorban például az én lányom egy percet sem volt el a hordozóban, állandóan mehetnékje volt.
A kérdező hozzászólása: Nem merem jarokaba tenni.mert sokan vannak.veletlen masfele nezek es kilophatjak.lehet tul agoddom de annyi rosszat hallani.ketsegtelen hogy jarokaba jobban elvan.
Ha piacon árultok, akkor magatok mögé, tehát a stand mögé nem mennek be az emberek, ott sem lehet a járókában, ott sem lenne biztonságban? Vagy valaki nem tudna otthon vigyázni rá? Vagy te maradj otthon és valaki más menjen piacozni? Csak ötletelek, mert ha a saját 7 hónaposomból indulok ki, most folyamatos mehetnékje van, tuti nem lenne el több órát a hátamon.
17 hónapos a lányom, sosem volt babakocsink, én is szintén Manducában hordozom mióta kinõtte a kendõt. Sosem visít, nagyon szeret a hátamon lenni, nézelõdni. Viszont a te helyzetedben én is bajban lennék, mert az oké, ha megyünk pl. kutyát sétáltatni, vagy bárhová, ám ha hosszú a sor a boltban, vagy postán, akkor néha, ha nagyon mehetnékje van, akkor elkezd kalimpálni a lábaival és szépen leveri a vesémet :) ) Persze nem annyira durva a helyzet, de több órás ácsorgásra biztos nem vállalkoznék vele. Mondjuk egy 8 hónapos még nagyon fiatal, elvileg jobban elvan mozdulatlanul, te ismered a fiad, hogy mekkora a mozgásigénye.
Mi is árulunk, kis elkerített helyen csücsül a 9 hósom mögöttünk. Észre sem lehet venni, úgy elvan. Kilopják? Ne már! Ezt Te sem gondolod komolyan szerintem.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat.sajnos nekunk nem ugy van megoldva a stand hogy eltudnank keriteni egy reszt, mindenhova be tudnak menni az emberek az asztal korul.nem magyarorszagon arulunk gondolom mas szokasok.persze probalok figyelni a kicsire de egesz vegig ideges vagyok nehogy eltereljek a figyelmem es kozelebe menjen valaki.ferjemnek segitenenk hetvegen , de egyre nehezebben van el a kicsi.ismeros nincs aki vigyazhatna ra, valuszinu ahogy nagyobb lessz nem tudunk majd kimenni vele a piacra.

Mennyi időt tud alvás nélkül kibirni egy ember?

kávéval mennyit? és kávé nélkül mennyit?

Legjobb válasz: 72 óra vagy több is kávéval, kávé nélkül is biztosan ki lehet sokat, ha jól tudom 1 hét körül van a maximum utánna már károsodik az ember agya.

72 óra vagy több is kávéval, kávé nélkül is biztosan ki lehet sokat, ha jól tudom 1 hét körül van a maximum utánna már károsodik az ember agya.

Egy átlagos ló, amelyik rendesen van edzve, mennyi ideig tud vágtázni folyamatosan, megállás nélkül?

Legjobb válasz: Fajtától és kortól függ. Te ismered a lovat neked kell tudnod meddig bírja, hogy fáradékony, sprinter, vagy kitartó hosszú táv ló.

Fajtától és kortól függ. Te ismered a lovat neked kell tudnod meddig bírja, hogy fáradékony, sprinter, vagy kitartó hosszú táv ló.
Fajtától és kortól függ, de még a ló nemétõl, és a "cipelt" teher súlyától is; rövidtávon egy angol telivér legyorsul bármit, de legfeljebb 2-3 kilométer után feltörölheted vele a padlót, ha úgy tényleg elereszted, had menjen, és ekkor ereje teljében lévõ lóról beszélünk. Ezzel szemben egy ügetõ már nagyobb távokat is elmegy veled, bár a vágtája az olyan, amilyen... A quarter meg fõleg, nem véletlenül negyed mérföld a neve mondjuk, de bírja az tovább is. Egyébként se kéne célnak lenni, hogy a lovat addig hajtsuk, amíg még túléli (mert a lóból tényleg szó szerint kihajthatod az életet is), nem véletlen, hogy egyes versenyeken van minimum idõ is, ha annál kevesebb alatt teljesíted a versenyt, akkor büntetõpont. Ezeknél jellemzõen verseny közben és a végén is kötelezõ orvosi kontroll, minden van...
gondolom azért kérdezte, hogy "átlagos ló", hogy ne arabról és ne hidegvérûrõl legyen szó. nos szerintem egy átlagos ló, ami ahogy írod rendesen fel van edzve kb 20 km-t tud egy kellemes lassú vágtában megtenni. de ez csak lassú vágtára vonatkozik és jól feledzett lóra. ha a hosszú lassú vágtákhoz van szoktatva a ló hamar beáll a légzése és sokáig el lehet vele menni. de természetesen ez a "ne próbáld ki otthon" kategória! (az elõzõnek jegyzem meg, hogy egyébként a western nyereg készítõ "Májki" egy telivérrel nyerte évekig az országos távlovas versenyeket)
Ez egy megválaszolhatatlan kérdés. Addig tud, amíg össze nem esik és ki nem múlik. Ezt nem szokás próbálgatni.
Távlovas versenyeken jegyzem meg, nem sprint tempót megy, mert nem képes a lóból kierõszakolni a 60-70 km/h-t, és mint írtam, a telivér az igazi eleeszted és had menjen tempóval bír max. 2-3 km-t. Az angol telivér amúgy teljesen átlagos fajta, sõt, a legtöbb fajtában jelen van, vagy mint nemesítõ, vagy, mint valamely kívánatos tulajdonság örökítõje, ezért szerintem teljesen joggal és alappal indulunk ki belõle. Egy kényelmes, kiegyensúlyozott vágtát nyilván tovább bír a ló, ha jól van felkészítve, de többek között a szamárral ellentétben a ló nem áll meg, ha már a végkimerülés határán van - ha a lovas hajtja, akkor zokszó nélkül megy addig, hogy a végén miután leszálltál, ott pusztul. Ezért nem kísérletezünk ilyesmivel.

A Trónok Harca könyv mennyi időt tud le a sorozatból?

Bocsi, a hülye megfogalmazásért, de gondolom mindenki érti.

Legjobb válasz: Az elsõ évadot

Az elsõ évadot
Viszont a sorozatnak vannak hiányosságai. Tudom, hogy adaptáció, de akkor is. Nem a legjobb. Persze aztán összeállhat még a végére. Bízok bennük.
Elsõ évad=elsõ könyv Második évad=második könyv Harmadik évad=harmadik könyv fele
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm! Egyébként csak kíváncsiságból, mert már olvasom a könyvet is. :) Még az elején vagyok, 140. oldal körül, de már így is sokkal részletesebb, mint a sorozat

Mennyi időt tud a kutya figyelni egyhuzamban? És hogyan tanítsam meg a kutyámnak, hogy szóra lefeküdjön?

Elkezdtük a kutya sulit, és minden nap kell gyakorolnunk, hogy ne maradjunk le. Tegnap másfél órát suliztunk, utána volt 2 órás pihi, majd én megint elkezdtem vele gyakorolni, előszőr 10 percet a lakásban, ott még ment a dolog, aztán lent a parkbna, de ott már tökre nem figyelt. Lehet hogy agyilag elfáradt nagyon? És egy nap hány percet lehet vele foglalkozni kb? A másik kérdésem, hogy hogyan tudom megtanítani a kutyának, hogy ne csak kézjellel feküdjön le, hanem szóra is?

Legjobb válasz: Hat mondod is neki es mutatod is es azntan szepen lassan csak mondod

Hat mondod is neki es mutatod is es azntan szepen lassan csak mondod
másfél óra iskola után, már teljesen felesleges otthon is gyûrni. Max. kérsz tõle egy ül-t ha kimentek valahova. rád néz elkéretszkedik, mehet futkározni, vagy labdázni. Fekszik. Elõször adjuk a vezényszót, majd kézjellel segitjük a kutyát.
Azért a suli után nem kellene már gyakorolnod! Ezzel csak azt éred el, hogy le sem fog sz*rni a kutya és megunja, megutálja az egészet! Nem kell túlzásba vinni a dolgot. Ha minden nap akarsz gyakorolni, akkor naponta 10-15 perc bõven elég, még akkor is hamar megunja. Én a helyedben nem gyakorolnék minden nap, vagy ha igen, akkor játékosan, hogy élvezze õ is a tanulást.. ez, amit te csinálsz, nagyon nem jó :/ A fektetés meg annyi, hogy megvárod, míg magától lefekszik (falattal a kezedben ugye) és mikor lefeküdt, kiadod a parancsot. Pár fekvés után megtanulja.
Parkban egyelõre ne gyakorolj, mert úgyse fog sikerülni és csak azt tanulja meg a kutya, hogy nem kell engedelmeskednie a parancsaidnak! Akkor vidd ki a gyakorlást az utcára, ha otthon és a pályán már szépen dolgozik és erõsebb ingerkörnyezetben is magadon tudod tartani a figyelmét.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, akkor naponta csak negyed órákat fogunk gyakorolni. Lefeküdni kézjellel lefekszik, csak hangra nem. Az ülés már megy ül szócskára. De otthon minden gyakorlatot megcsinál, csak kint a szabadban nehéz, meg akutya suliba megcsinálni, gondolom a külsõ ingerek miatt. Azért gondoltam h inkább kinti terepen gyakorlok, h ott is tanulja meg h engedelmeskednie kell.
Kezdésnek a kutyától függõen akár 5perc aktív figyelem is megterhelõ lehet, ezt az idõt lehet szép lassan kihúzni 15-20percre, ennél tovább nem érdemes húzni. Persze az aktív koncentrációt igénylõ gyakorlatok közt érdemes sõt szükséges is némi játékos feloldás, így egy idõ múlva 30-40percre nyújtható a gyakorlás. De tudni kell nem túl húzni a kutyát és idõben abbahagyni, mert ha állandóan túl van terhelve és megunja akkor nem fog örömmel dolgozni.
A kérdező hozzászólása: valószínû h már nem érdekelte a dolog tegnap, mert igaz leült, de nem figyelt már rám úgy mint a suliban. Viszont késõbb kijött 2 kutya ismerõsünk is, és az egyik gazdival gyakoroltuk a láb mellett követést meg ültetést, és akkor meg mind3 kutya figyelt, az én kutyám is. De ott azért játékosan gyakoroltunk, meg hát több kutyával, lehet azért :) én egyedül uncsi vagyok neki :/ :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!