Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő termelődnek (6 db)

Ez kb. mennyi idő lehet? Apukám többször áttétes, ma azt mondta az orvos, hogy a mája nem termel protrombint (vérelvadásgátlót), és kezd szétesni, aminek májkóma lesz a vége, ami azt jelenti, hogy hamarosan meghal.

A veséb?l indul a daganat,van áttét a mellékvesében,tüd?ben,hasnyálmirigyben és a májban. 2 napja a tudata is zavart,és teljesen kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Ne ess kétségbe! Mindannyian meghalunk, apádnak van lehetõsége búcsúzni, sokaknak nincs. Tedd könnyûvé számára ezt az idõt - ha tudod - halljon meg boldogan. Erre van esély, remélem, meg fogsz lepõdni.

Ne ess kétségbe! Mindannyian meghalunk, apádnak van lehetõsége búcsúzni, sokaknak nincs. Tedd könnyûvé számára ezt az idõt - ha tudod - halljon meg boldogan. Erre van esély, remélem, meg fogsz lepõdni.
Búcsúzz el tõle, készüljetek fel, hogy édesapádat hamarosan el kell engedni, sajnos meg vannak számlálva az utolsó órái, legfeljebb egy-két napja lehet még. Ha a májmûködés leállt, akkor a többi szerv mûködése is leáll. Gondoskodjanak fájdalomcsillapításról és a békés, csendes eltávozásról. Nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Ma hajnalban meghalt, nagy fájdalmai voltak.

Mivel tudnám lemérni hogy egy napelem mennyi áramot termel különböző időkben? Létezik valami wattóra mérő vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Milyen napelem? A kis teljesítményû (pl solar lámpa) napelemet rákötöd valami terhelésre. Pl 3w-os izzó, és megnézed mekkora áramot ad le, illetve mekkora feszültségen. A kettõbõl együtt már ki tudod számolni

Milyen napelem? A kis teljesítményû (pl solar lámpa) napelemet rákötöd valami terhelésre. Pl 3w-os izzó, és megnézed mekkora áramot ad le, illetve mekkora feszültségen. A kettõbõl együtt már ki tudod számolni
A kérdező hozzászólása: Én valami mûszerre gondoltam ami kb. tizedes vagy százados jegy pontossággal leméri
Ez elég pontosan leméri. Ugye az izzóval és a napelemmel sorba kell kapcsolni egy multimétert, árammérés állásban, így máris megkapod a leadott áramot. Ha van még egy mûszered, vagy voltmérõd, akkor ezalatt megméred a leadott feszültséget is. Mindkettõ legalább tizedes pontosságú. Ha a két kapott értéket összeszorzod, akkor megkapod a napelem teljesítményét. Ha nincs 2 mûszered, akkor elõször megméred az áramot, utána pedig a feszültséget. Így elég pontosan meg lehet mondani a teljesítményét.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:)

Van koztetek olyan aki PCOS-kent esett teherbe? Kb mennyi idobe kerult? Igaz h a policisztak ellenanyagot termelnek amitol hha teherbe is estem volna a kov menstruacioval kiurulne, tehat elmenne?

Mi mar probalkozunk egy ideje, de nem jon ossze. Egyszer osszejott, megvolt a ket csik, de utana barnaztam es megjott. Akkor a doki mondta h PCOS-m van es hiaba esek teherbe az ugyis elmegy, mert a policisztak vmi ellenanyagot termelnek? Igaz ez? Ti szedtetek vmit? Nekem metaformin-t irtak fel, hasznal ez vmit? mar szedem egy ideje es nem jott ossze. Segitsetek!!!

Legjobb válasz: Én nem vagyok PCOS, de az egyik barátnõm igen. Hihetetlen, de mind a két alkalommal elsõre összejött nekik a baba. Most fogja szülni a másodikat. Szóval nem lehetetlen.

Én nem vagyok PCOS, de az egyik barátnõm igen. Hihetetlen, de mind a két alkalommal elsõre összejött nekik a baba. Most fogja szülni a másodikat. Szóval nem lehetetlen.
Én is PCOs vagyok. A doki állítása szerint csak "enyhe" PCOm van. 31-39 naposak a ciklusaim, sok cisztám volt, és a tesztoszteronom bõven a felsõ határérték felett. Nem kaptam semmilyen kezelést, és terhes lettem :-)
Nekem is PCO-m van, én is metformint kaptam. Elsõ hónapban összejött a baba vele, sok évi hiábavaló próbálkozás után. Nem hallottam, hogy ellenagyagot termelnének a ciszták, viszont azt hiszem hormont termelnek, ami nem engedi a tüszõket megérni. Bonyolult betegség ez, elsõsorban anyagcsere rendellenesség, nõgyógyászati tünetekkel, ezért is használ a Metformin, amely a vér cukorszintjét csökkenti. Drukkolok, remélem hamar sikerül teherbe esned. Ne add fel, és segít az is, ha diétázol (szénhidrátokat, összetett cukrot fõleg hagyd el).
2 naponta kell együtt lenni!
Ha a párodnak kicsit picik a kiskatonái akkor én inkább ezt javasolnám hogy tesztelj magadon ( lh teszt , mikroszkóp , hõ váladék vizsga ..) és elõtte meg utána 3 -3 napig mindent bele egyébként meg mivel lassúk a katonák én 3 naponta való együtt létet mondanék...

Mi ez a szobanövényen:sárga, kicsi telepek, ragacsos váladékot termelnek, amire jönnek a darazsak. Hogyan lehet kiirtani? Mennyi idő után tűnnek el?

Legjobb válasz: Pajzstetû. Lehet venni tetûirtót, de én máshogy oldottam meg: letörtem a növény leveleit, és mivel ezek a tetvek csak a levélen élnek, eltûntek. A növény meg 2 hét alatt több levelet hozott, mint amennyi elõtte volt.

Pajzstetû. Lehet venni tetûirtót, de én máshogy oldottam meg: letörtem a növény leveleit, és mivel ezek a tetvek csak a levélen élnek, eltûntek. A növény meg 2 hét alatt több levelet hozott, mint amennyi elõtte volt.
Igen, pajzstetvek. Nekem bevált a Vape pajzstetûirtó spray. Igaz, a citrom ledobott jó pár levelet utána.
Mindennap.
Nem termelõdik naponta, ezért is mondják, hogy nem lesz nagyobb esélye senkinek sem a teherbe esésre, ha naponta akár többször is vagy naponta szerelmeskedik valaki. Egészséges, életképes hímivarsejtek 2 naponta termelõdnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!