Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő szokja meg a (16 db)

Mennyi idő alatt szokja meg a kiscica új környezetét? Ha 2 hónaposan kerül hozzám az ideális? Meddig fogja hiányolni a testvérét és az anyját?

Legjobb válasz: A 8 hetes kor már megfelelõ az elválasztáshoz. A cicák könnyen alkalmazkodnak, vérmérséklettõl függõen akár már néhány nap alatt beilleszkednek az új környezetbe. Ha "anyás" a kicsike, akkor lehet hogy a gazdihoz fog erõsen ragaszkodni a mama helyett, lefekvéskor hozzádbújik és szopizni próbálja a ruhát, ágynemût. Sok cica errõl felnõttkorára sem szokik le, de szerintem tök aranyos!

A 8 hetes kor már megfelelõ az elválasztáshoz. A cicák könnyen alkalmazkodnak, vérmérséklettõl függõen akár már néhány nap alatt beilleszkednek az új környezetbe. Ha "anyás" a kicsike, akkor lehet hogy a gazdihoz fog erõsen ragaszkodni a mama helyett, lefekvéskor hozzádbújik és szopizni próbálja a ruhát, ágynemût. Sok cica errõl felnõttkorára sem szokik le, de szerintem tök aranyos!
Cicafüggõ. Az enyém 6 hetes volt, s 20 perc után elfogadta az új otthonát, s dorombolt. Nem az anyukáját és a testvéreit kereste, nem akart szopni. Persze azóta is felugrik az ágyra hozzám, s nem szeret egyedül lenni, csak a gazdival:)
a 2 hónapos ideális.csak vigyázz az 1.napokban, nehogy megszökjön, utána már le se tudod "vakarni" magadról.az én cicám is szopizik néha 1 takarót, és olyan cuki!:) /Õt 4 hetesen akarták agyon csapni, úgy "loptam" el:(/
Szerintem a nyolc hetes cicával már semmi baj nem lesz, az enyém hat hetes volt, és simán ment minden! Nem vettem észre rajta, hogy hiányolná a testvéreit meg az anyukáját, de elsõ hetekben sokat kell vele foglalkozni: játszani, simogatni stb. Ilyenkor szokik hozzád. :)
én két hete kaptam egy cicàt 8 hetest!!! elsö nap probalt a lakàsban elbujni, sajnos nem tudott hovà...igy kénytelen volt elfogadni.mostmàr annyira megszokott 2 hét alatt, hogy mindig simogatni kell, ha abbahagyom, azonnal nyàvog.nem alszik csak az àgyamon(làbamnàl)és reggel ha felkelk azonnal bujik hozzam, és az orràt nyomja az arcomhoz, meg az ujjaimat nyaldossa. ha elég szertetet, törödést kap, hamar megszokja a helyét

Kontaktlencsét mennyi idő alatt szokja meg a szem?

nekem ma volt bennt a próbalencse kb 20 percig.de 20 perc után is éreztem hogy bennt van, meg mintha könnyezni akarna a szemem. az nem gáz?

Legjobb válasz: HA olyan sok ido kellet akk szerintem te nem fogod birni hordani oket. Nekem is voltak en 1-2 percen belul megszoktam oket mindig de fajt tole a szemem egesz nap,nekem is volt h konnyezet es nem birtam sokaig hordani a vege fele mar ugy volt h betenni meg betettem de nem birtam kivenni es utana ugy fajt a szemem h nem birtam nyitvatartani meg tiszta piros lett tole:(

HA olyan sok ido kellet akk szerintem te nem fogod birni hordani oket. Nekem is voltak en 1-2 percen belul megszoktam oket mindig de fajt tole a szemem egesz nap, nekem is volt h konnyezet es nem birtam sokaig hordani a vege fele mar ugy volt h betenni meg betettem de nem birtam kivenni es utana ugy fajt a szemem h nem birtam nyitvatartani meg tiszta piros lett tole:(
Nekem sokáig tartott mert extra érzékeny a szemem (talán a tiéd is), és hozzátenném még hogy csak 1 fajta lencsét bír a szemem, semmi mást, a többi kiesik, szúr meg minden. Tehát meg kell találni a jó fajtát is. Nekem elsõ napokban könnyezett a szemem tõle, néha alig láttam kint a nagy napsütésben, szélben meg alig bírtam nyitva tartani. De mivel a szemüveggel meg szédülök nem volt más megoldás, így nem adtam fel, minden nap hordtam és egyre jobb lett. Kellett vagy 2 hét mire normálisan bírtam, addigra már a berakás is tökéletesen ment. Egy éve van kontaktlencsém, most már semmi gond vele. Hozzá kell szokni. Az nem megy 20 perc alatt szerintem a legtöbb embernek.
A kérdező hozzászólása: remélem nekem is jó lesz :)
A kérdező hozzászólása: kontaktlencsét kivételkor elég bele tenni a tárolóba vagy elötte kell ez is? *Öntsön néhány csepp ápolószert a lencsére. Körkörös mozdulatokkal finoman dörzsölve tisztítsa meg. (Peroxid alapú rendszernél ezt a tisztítási mûveletet nem kell elvégezni) 3. A lencsét tisztítás után bõven öblítse le ápolószerrel, ügyelve arra, hogy az összes szennyezõdést eltávolítsa (felhalmozódott nyálka, baktériumok, lerakódások) *erre nem emlékszem h mondták volna
Nekem valahogy rögtön megszokta....igaz elsõ nap aláment egy szemfesték darab, amit nem vettem észre, és nyomott, de azóta semmi gond. Napi több órát benn volt kezdésnél is, és azóta sins semmi gond.
A tisztitásnál amúgy meg fontos a dörzsölés, egy sima áztatásnál nem jönnek le a rátapadt szennyezõdések...leöbliteni sztem felesleges, max ha egy látható szösz van rajta akkor. És igy be a tárolóba :) na ez az, ami ne spórolj:)
Nekem aránylag jól megszokta a szemem 3 nap útán már olyan 12-14 óráig is kibirtam vele :) am kb olyan 2 hónapja hordok kontaktot ;)de tényleg a fajta is számit mert amikor elsõnek próbalencséket kaptam azokban nem tudtam nem sírni... most másik fajta van és exra légáteresztõ és egyálltalán nem érzem hogy bent lennne :) /air optix aqua/

Mennyi idő alatt szokja meg a kutyus az új lakást?

Lehet, hogy kicsit hosszan írom le… 10 éves kutyusommal most költöztünk albérletbe, eddig anyával laktunk, így nem csak az új helyet kell megszoknia, hanem azt is, hogy nem lesz ott napi szinten a „másik” gazdi. Alapvetően én foglalkoztam vele többet, de a nyáron 3 hónapot külföldön voltam, így elég erősen ragaszkodik anyukámhoz is. Hétvégén költöztünk be és sokat sétáltunk a környéken is, de néha odament az ajtóhoz és nyüszögött. Ma reggel hagytam otthon először egyedül, mivel egész nap dolgozok elég hosszú időre. (Ezzel a régi lakásban nem is volt gond, soha nem hisztizett, tudta, hogy megyünk munkába és délután hazajövünk. Nagyrészt aludt napközben, soha nem rombolt, nem rágott meg semmit, pisi-kaki nem volt…) Itt ma reggel egész más volt, ugrált az ajtónál, ugatott, nyüszített. Kíváncsi vagyok, mi fogad majd, ha hazaérek. Gondolom időbe telik, míg megszokja, de nagyon rossz érzés volt így ott hagyni… Valaki volt már hasonló helyzetben? Hogyan tudnék neki abban segíteni, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban megszokja az új helyet? Még annyit mondanék, hogy próbálom fizikailag is lefárasztani. Reggel kb. 15-20 percet sétáltunk, munka után elviszem egy hosszabb, egy órás sétára + kertben játszás.

Legjobb válasz: Az egyedfüggõ. Az én kutyám hamar megszokta az új helyet. Mondjuk én nem hagytam magára, amíg teljesen meg nem szokta.

Az egyedfüggõ. Az én kutyám hamar megszokta az új helyet. Mondjuk én nem hagytam magára, amíg teljesen meg nem szokta.
Vegyél neki játékokat
Nagyon pici a kutya?
Magát a lakást hamarabb megszokja, mint te, az egyedüllét elviselése meg falkavezérség és fárasztás kérdése. Ha tudod, inkább reggel mozgasd meg kicsit jobban, sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Akumi, azt hiszem muszáj lesz reggel is nagyobb sétát beiktatnom... a szomszéd bácsi szerint egész nap nyüszögött, ugatott és kaparta az ajtót. Szerencsére tegnap felragasztottam egy szõnyegdarabot az ajtó aljára, bár azt is leszedte, de az ajtóban nem tett nagy kárt... Valahogy számítottam rá, hogy ez lesz, pedig soha nem csinált még ilyet. Most persze séta, játék és vacsi után kidõlt teljesen. Remélem gyorsan megszokja a helyet, mert ez így neki is rossz, nekem is, meg nyilván a szomszéd bácsi sem hallgatja nagy örömmel. 2.-nak: vannak játékai, de csak egy-kettõt hagytam neki elõl. 3.-nak: törpe uszkár, szóval elég kicsi kutya, de nagyon energikus. :)
mindenki így volt az elején, csak sokan nem ismerik ezt be,
A kérdező hozzászólása: köszi kicsit megnyugtattál!
A kérdező hozzászólása: köszi nAGYON KEDVES VAGY!
Senki nem született extra rutinnal , de ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, inkább haladj lassabban és érj oda, mint lezúzd valaki kocsiját , életét! A 40 es sebesség az jó ötlet , csak ezt próbáld meg az út jobb szélén csinálni és ne a felezõvonalnál , mert sokan le fognak dudálni !Arra figyelj oda, hogy nagyon meleg van és a türelmüket az emberek otthon hagyják! Baleset mentes vezetést!
Azért írtam ezt a 40-est, mert egy éve még én is kezdõ voltam, friss jogsival. Most, egy év után, és közel 10e km-el mõgöttem elmondom, kellett az elején az a gyakorlás, amit magamtól szereztem, és ehhez hozzátartozott a 40-es tempo. Van egy ismerõs, velem együtt szerezte a jogsiját, egy oktatónál voltunk, hiába vezetett le 3-4 ezret, mindig ült mellett valaki, és ha most beül az autóba, egyedül, el van veszve, mert képtelen egyedül menni. tehát a másik javaslatom, 100-200 km olyannal akinek van jogsija, és ha már nem a kuplungal van gond, akkor egyedül menj ki a forgalomba, nem lesz a legjobb eleinte, de belejössz.
Én is azt javaslom, hogy inkább menj lassabban, így több idõd lesz reagálni. Szükséged is lesz rá, mert sokan nem bírják a "csoszogást" és inkább belemennek egy veszélyesebb elõzésbe - de legalább csiszolják a rutinodat. Ha pedig türelmetlenül dudálnak, igyekezz minél kevésbé felvenni. A kapkodásból nagyon csúnya baleseteket lehet összehozni (pl. elsõbbség meg nem adása, kipörgõ kerékkel irányíthatatlanul meglóduló autó, stb.). Ezt kerüld el.
csak nyugodtan, az elején lassabban, úgy könnyebben átlátod a forgalmi helyzeteket. Ha 40-el mész lakotton akkor 40-el mész, más is volt kezdõ. ha meg hirtelen leblokkolsz pl. egy keresztezõdésnél, engedj el mindenkit, aztán akkor mehetsz a végén, de élve átjutsz.

Mennyi idő alatt szokja meg a szervezet a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Változó, de kb pár hónap.

Változó, de kb pár hónap.
ha az elsõ 3 hónapban vannak mellékhatása, és nem múlik a 4.ben akkor másféle gyógyszer kell
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mennyi idő után szokja meg a lábad a magassarkú cipőt? Eddig csak laposat hordtam, és ugy döntöttem nőcis leszek, de iszonyatosan FÁJ a lábam benne.

Legjobb válasz: Én egyszer 4 órát táncoltam egy magassarkúban kb. 5-6 cm- es sarka volt. Azóta 10-11 centisekben sem fáj a lában, órákig kibírom. Szerintem kezdd kicsit kisebbel(nem kell túl kicsi) ha azt megszoktad, jöhet a nagyobb és még nagyobb :) Meg lehet szokni

Én egyszer 4 órát táncoltam egy magassarkúban kb. 5-6 cm- es sarka volt. Azóta 10-11 centisekben sem fáj a lában, órákig kibírom. Szerintem kezdd kicsit kisebbel(nem kell túl kicsi) ha azt megszoktad, jöhet a nagyobb és még nagyobb :) Meg lehet szokni
Hozzá kell szokni, mert megerõlteti a lábat, hogy a testsuly pontja megváltozik, az izmok is feszesebbek. Elõször csak egy fél óra, pihen a láb, és nem feltétlenül kell tüsarkuval kezdeni, az még a gyakorlott lábat is kikésziti.
nekem nem csak a lábam, hanem a derekam sem tudja megszokni.1 óra után fáj a derekam, fáj a lábam, fel is törik a magas sarkú cipõk rendesen.Van egy pár, nagyon szépek, de mindig megfogadom, hogy többet nem veszek fel...aztán mégis:) Mondjuk ha nem kell benne sokat mászkálni, meg egész nap benne lenni, akkor oké, akkor felveszem:)
Hozzálehet szokni, utána meg a lapos lesz a kényelmetlen(de az nem lesz annyira utána se mint lapos után a magas). Én azt csináltam hogy felvettem kb 8centist, nagyon fájt a lábam, egy hétig ebbe jártam, és hozzászoktam.
Kezd elõször egy kb 3-4 centissel, aztán haladj a magassarkúig :)
Pár hét alatt megszokja...nekem volt, hogy kb egy évig csak magas sarkúban jártam kivéve edzésre De csak akkor szokod meg, ha jó minõségû, valódi bõr, jó a talpkiképzése...esetleg próbáld talpbetéttel, Scholl, ilyesmi
Az én lábam sosem szokta meg, de laposba is lehetsz "nõcis", nem azon múlik.
Én se nagyon tudom megszokni:-S meg rogyadozik benne a térdem! Ez ellen mit lehet tenni? pedig annyira nem magas kb 4-5cm-es.

Egy ékszer teknősnek kb. mennyi idő kell még hozzá szokik a környezetéhez?

Egy hete vettem már nem él annyira de a kimászóra nem mászik ki az ujjamtól nem fél mikor a víz alatt van a teki de mikor 2 lábra áll és ki dugja nagy nyújtózások árán a fejét és oda megyek akkor elbújik a szűrő és fűtő alá is ásott a kavicsba lukat és oda bújik. Am ez normális?

Legjobb válasz: normális.amíg ilyen picik addig nagyon bújósak.Nem akarsz majd mellé venni még egy tekit?Lehet úgy jobban felbátorodna.Õk is szeretnek többen lenni,nekem három van együtt,szeretnek egymáson feküdni pl,meg 2 közülük egy párt alkot mondhatni.:) Vegyél majd neki uv lámpaégõt,azt nagyon szeretik a tekik,felmennek ilyenkor a kimászóra sütkérezni, esetleg nyáron ki is teheted õt a napra akváriummal együtt,ha megoldható.mi az erkélyre szoktuk nyáron kitenni.Kicsit hamarabb algásodik a vize olyankor,de akkor többször kell kimosni. Nagyon fontos a napsütés nekik ez a lényeg!!

normális.amíg ilyen picik addig nagyon bújósak.Nem akarsz majd mellé venni még egy tekit?Lehet úgy jobban felbátorodna.Õk is szeretnek többen lenni, nekem három van együtt, szeretnek egymáson feküdni pl, meg 2 közülük egy párt alkot mondhatni.:) Vegyél majd neki uv lámpaégõt, azt nagyon szeretik a tekik, felmennek ilyenkor a kimászóra sütkérezni, esetleg nyáron ki is teheted õt a napra akváriummal együtt, ha megoldható.mi az erkélyre szoktuk nyáron kitenni.Kicsit hamarabb algásodik a vize olyankor, de akkor többször kell kimosni. Nagyon fontos a napsütés nekik ez a lényeg!!
A kérdező hozzászólása: Halogénizzós lámpám van az jó?Kicsit melegít.
hát nem árt, de én inkább az uv-t ajánlom, ha nincs napsütés, az pótolja.D vitamin termelésben is nagy szerepe van. http://diszhaldiszkont.shp.hu/hpc/elemkepek/diszhaldiszkont/.. SUN GLO nekem ilyen hosszúkás van , normál menetes, kb 2000 -2500ft-volt az állatkereskedésben, nem olcsó, de nekünk bevált, elég sokáig kitart.Lehet neten olcsóbb nem tudom.Én a gyengébbet vettem 15W-osat, mert az eladónéni panelba ezt ajánlotta, de szerintem lehet az eggyel nagyobbat is.Csak figyelni kell ne hogy túl közel legyen a tekihez, ne hogy elérje, ne legyen túl meleg stb.
de ha nyáron meg tudod oldani, hogy kiteszed õt a napra az nagyon jó, mert azért az igazi napsütést mindennél jobban szeretik.
Amúgy izgága a teki?Mekkora, még pici?Mivel eteted, ha nem baj, hogy megkérdezem?
A kérdező hozzászólása: 4-5cm-es 1 hete van meg ezért mérsékelten izgága még fél kicsit Etetés:2naponta fehér hal táp vagy saláta és alma vagy élõ hal de szeretnék neki adni csirke májat meg csirkehúst is.

Mennyi idő alatt szokja meg a régi macska az új kismacskát?

A régi macskám egy éves, ivartalanított n?stény. Tegnap jött az új cica, kb. 2 hónapos n?stény. A nagy egyel?re fúj és morog a kicsire, és ha a kicsi simogatása után nyúlok felé, rám is fúj, és üti a kezemet (nem játékból). Kíváncsi lennék, kinél mennyi ideig tartott a folyamat, és hogyan zajlott, illetve ha bármilyen javaslatotok van, az is érdekelne :)

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak akkor fognak összeszokni, ha a kicsi megnõ. Szerintem így ellenséges kölyöknek gondolja a nagyobb cica. Az is lehet, hogy örökké viaskodni fognak egymással a gazdiért, a figyelemért. Nekem van egy 3 éves macsom, tavaly született egy kölyke, és most is állandóan nekimegy (nem gyilkos szándékkal), de meg szokta csapkodni a mancsával, ha a közelébe megy. A fiatalabb is nõstény. Szerintem már õk nem fognak megbékélni, de remélem nálad máshogy lesz! :)

Lehet, hogy csak akkor fognak összeszokni, ha a kicsi megnõ. Szerintem így ellenséges kölyöknek gondolja a nagyobb cica. Az is lehet, hogy örökké viaskodni fognak egymással a gazdiért, a figyelemért. Nekem van egy 3 éves macsom, tavaly született egy kölyke, és most is állandóan nekimegy (nem gyilkos szándékkal), de meg szokta csapkodni a mancsával, ha a közelébe megy. A fiatalabb is nõstény. Szerintem már õk nem fognak megbékélni, de remélem nálad máshogy lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Remélem, nálunk másképp lesz, talán az pozitív irányba befolyásolja a dolgokat, hogy az én macskám ivartalanított...
Nekem van egy 1 éves exkandúrom. Egy hete szereztem mellé egy kis társat, egy 6 hetes csöpp kislányt. :) Az elsõ 2 nap félelmetes volt, azt hittem megeszi, de azóta úgy meszerették egymást, hogy nagyon. :) A nagycicamosdatja a kicsit, együtt alszanak, nagyon édesek. :) Pedig õ kifejezetten egy vadállat, agresszor macska. Most pedig igazi anyai ösztönök törtek elõ belõle. :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jó, hogy ezt mondod :) Nálunk még mindig borzalmas a helyzet, aludni se tudok miattuk, és nem csak azért, mert a kismacska ugrál rajtam éjszaka, hanem az aggodalom miatt is. A nagy ma reggel olyan mélyen belémvágta a karmát, hogy nyüszítettem. Ez a legijesztõbb, hogy a saját macskám bánt. Pedig ma vele aludtam, és aranyos volt éjszaka. A kicsivel egyre közelebb merészkednek egymáshoz, már egy pofon is kiosztásra került...
Az elõzõ vagyok. Félelmetesnek tud tünni ahogy harap és karmol. Eleinte, emikor elkapta a kicsit, azt hittem õt is úgy harapja, ahogy engem szokott. A kicsi csak úgy nyivákolt, a nagynak meg befeszül az egész teste. Aztán nagy nehezen végigvártam egy ilyen bunyót, közben megnéztem õket közlebbrõl, és kiderült, hogy nem is harapja, csak odaszorítja az arcát, és max nyalogatja, meg megcsipkedi. :) Elég ilyesztõnek tud tünni a szitu, de vigyáz rá nagyon a nagymacsek, hoy ne essen beja. Például én szanaszét vagyok karmolva és harapva, a kicsin meg egy karcolás sincs. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ :) Az én macskáim még csak egyszer kerültek fizikai kontaktusba, ami egy pofonban nyilvánult meg, a kicsi irányába. Az is igaz, hogy éjszakára és amíg a munkahelyemen vagyok, különzártam õket. Azt hiszem, ma éjszaka megkockáztatom a nyitott ajtókat, ma már sokkal kevesebb a morgás, mint eleinte volt :) Szerencse, hogy a tieid két nap alatt elfogadták egymást, az én idegeimet már felõrölte ez az öt nap :D
Már megint én vagyok! :) Eszembe jutott még egy nagyon fontos dolog! Sokat szertgesd a régi cicát. Látványosan többet és jobban mint a kicsit. Különben féltékeny lesz, és az is lehet az oka annak, ha bántja õt. A kicsinek meg nem fog törést okozni, neki tök mindegy. :) Én abban a két napban kábé nem is foglalkoztam a kicsivel, csak amikor a nagy nem látta. :)
A kérdező hozzászólása: Na, jelentem, együtt alszanak :D

Mennyi idõ alatt szokja meg a kutya a másikat? Többi lent

Van egy kb 5 éves foxi keverék kan kutyám, menhelyrõl ma hoztunk mellé egy kb 1-2 éves keverék foxi kan kutyát. Már egymás mellette vannak, egyik sincs megkötve, egyértelmûen az eddig itt lakó a domináns, morog rá, néha megcsipkedi, a most hozott pedig lassan mozog, gondolom fél és megadja magát. Néha lefekszik neki. Ha éjszaka kint vannak felügyelet nélkül, gond nem lehet ugye? 4-5 órája már együtt vannak, kisebb csipkelõdésen kívül nem volt gond (a kicsi nem mer visszacsípni)

Legjobb válasz: Bármikor lehet gond. Növeli a rizikót, ha: - rájuk bízzátok a dolgot, nem mutatjátok meg nekik a helyes viselkedést - a régebbi kutya falkavezérnek hiszi magát, és úgy véli, joga van eldönteni, hogy ki költözhet be és ki nem - akármelyik, vagy mindkettõ szocializálatlan, nem szokott más kutyákhoz, nem tud velük normálisan viselkedni - akármelyik, vagy mindkettõ ivaros, pláne, ha betüzel a környéken egy-két szuka - nincsenek lemozgatva, mert akkor a verekedésbe prímán bele tudják vinni a felgyülemlett energiáikat. Én egyáltalán nem hagynám õket felügyelet nélkül, amíg nem 100%-os a viszonyuk.

Bármikor lehet gond. Növeli a rizikót, ha: - rájuk bízzátok a dolgot, nem mutatjátok meg nekik a helyes viselkedést - a régebbi kutya falkavezérnek hiszi magát, és úgy véli, joga van eldönteni, hogy ki költözhet be és ki nem - akármelyik, vagy mindkettõ szocializálatlan, nem szokott más kutyákhoz, nem tud velük normálisan viselkedni - akármelyik, vagy mindkettõ ivaros, pláne, ha betüzel a környéken egy-két szuka - nincsenek lemozgatva, mert akkor a verekedésbe prímán bele tudják vinni a felgyülemlett energiáikat. Én egyáltalán nem hagynám õket felügyelet nélkül, amíg nem 100%-os a viszonyuk.
Én nem szoktam az ilyen csipkelõdést sem eltûrni, amennyiben nincs rá oka a kutyának, tehát a másik nem nyomul, nem ugrál a fején, stb. A mostani ideiglenesemnél fordult elõ elõször, hogy már ismerkedésnél neki ment a kutyámnak, azonnal le lett állítva, többet nem fordult elõ, másnap még figyeltem õket, de már nem volt rá szükség.
Nekünk 3 nap pokol volt. Az elsõ pár óra remekül ment, még a 'régi' az egyik játékát is odaadta az 'új'-nak. Aztán kezdõdött a pokol. Kb 3 napig ráült, szekálta annak ellenére, hogy mindig le volt állítva. Látszott, hogy nem szeretné, ha lenne egy új jövevény. Aztán minta elvágták volna. Kb egy éve volt, azt a 3 napot leszámítva nagyon jól elvannak. Együtt játszanak, alszanak, egymás mellett esznek, együtt sétálunk, játszunk. A 'régi' a fõnök, de ha fitogtatja leállítjuk, az 'új'-at is, ha dominálni akarja a 'régit'. Pár napig én nem hagynám felügyelet nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Képzeljétek már a második nap éjszakáján együtt aludtak összebújva :D Hát erre nem számítottam, nagyon örülök neki, hogy a fõnök elfogadta az új menhelyi jövevényt :) Nagyon aranyosak együtt. Próbaidõn van nálunk a kutyus, de ezzel így már családtagnak tekinthetõ :)

Ha nem bírja a tömeget és a hangzavart maga körül a kislányom, mennyi idő alatt szokja meg a bölcsiben?

Szereti a gyerekeket, de max 2-3 gyerekkel van meg egyszerre. Járunk hetente egyszer játszó csoportba a bölcsibe, de a végére teljesen kiborul. Hogyan fogja ezt megszokni? Õ mindig az a magának való típus volt.

Legjobb válasz: Pont a te lányodnál lenne fontos, hogy ne bölcsibe hanem családi napközibe irasd, oda is olyan minöségibe ahol egy gondozó családi körülmények között max 5 gyerekre vigyázz. Elvileg egy 3 év alatti gyereknek ez lenne az igénye, hogy elég figyelmet gondoskodást kapjon ezekben az években, és 10-20 gyerekkel együtt egész nap nem tud ilyet kapni. Tudom soknak nincs választása, de ez lenne a kegoldás. Más nincs berakod és hagyod üvölteni, egyszer tuti nem fog üvölteni.

Pont a te lányodnál lenne fontos, hogy ne bölcsibe hanem családi napközibe irasd, oda is olyan minöségibe ahol egy gondozó családi körülmények között max 5 gyerekre vigyázz. Elvileg egy 3 év alatti gyereknek ez lenne az igénye, hogy elég figyelmet gondoskodást kapjon ezekben az években, és 10-20 gyerekkel együtt egész nap nem tud ilyet kapni. Tudom soknak nincs választása, de ez lenne a kegoldás. Más nincs berakod és hagyod üvölteni, egyszer tuti nem fog üvölteni.
Igen, gáz, ha valakinek nincs másra lehetõsége, és ilyenkor pont jólesik azt hallani, hogy hát így jártál, üvölt, majd megszokja. Bakker. A szívem összeszorul, mert lányom is most megy bölcsibe, sajnos ez van. Magánbölcsit is néztem, ott 19-en vannak, a bölcsit most szeptemberben meg 10-en kezdik. Remélem jó lesz. Próbálok pozitívan hozzáállni és akkor remélem a lányom is ezt érzi majd. Az egyik dadus mesélte, hogy egy nehéz eset volt, egy kisfiú, aki nagyon magának való volt. Neki kellett egy fél év mire teljesen beszokott. Ez nem azt jelenti, hogy fél évig üvöltött, az anyja meg vergõdött a lelkiismeret-furdalásában, hanem hogy szépen-lassan jutottak el odáig, hogy a gyerek felfedezze a társaságot, játsszon, ne legyen szótlan. Lehet lányodnak is majd idõ kell, de lehet meg fogsz lepõdni rajta, hogy milyen hamar képes alkalmazkodni. mert van ilyen is! Csak te is állj hozzá pozitívan. Sok sikert és ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!