Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő szükséges (117 db)

Milyen kompetenciák, eszközök, és megközelítőleg mennyi idő szükséges ahhoz, hogy az alább felsorolt weblapokat valaki kivitelezze? + Még 1-2 kérdés a profibbaknak = ]

1. Milyen ismeretek szükségesek egy oldal motorjának a felépítéséhez, mint mondjuk egy olyan blog szint? - de mégis népszer?, és az egyéni feltöltést, illetve profilorientáltságot is támogató - weboldal, mint pl.: azt "aztadom", vagy ehhez hasonló Facebook köré épül? reklámok elhelyezéséb?l él? "lájkolgatással" terjed? társai?

Legjobb válasz: Nagyon sokan elfelejtik, hogy a weboldalkészítés is szakma, akár a bútorasztalosé is. Ha egy bútorasztalos mestert megkérdeznél, hogy neked mint laikusnak mennyi idõbe tellne összerakni egy olyan konyhabútort, amit egy áruházban olyan 100e Ft körül tudnál megvenni, azt mondaná, hogy õ ezt 5 évig tanulta iskolában, és van mögötte vagy 10-15 év szakmai tapasztalat. Ha te kitanulod a szakmát - ami nyilván autodidakta módon kicsit több mint ami egy iskolában mesterek útmutatásával lehetõ lenne -, akkor még pár év tapasztalati munka, és menne is. Persze vehetsz elemes bútort is, és akkor vagy jól fog kinézni, vagy nem. Vagy szétesik egy hét után vagy nem. Nagyjából ugyanez van a webprogramozással is. Lehet csinálni "támogatással" is weboldalakat (ld ingyenes cms-ek), meg megcsinálhatod te magad is, meg megbízhatsz egy profit is, hogy megcsinálja neked. Ha jó konyhabútort szeretnél, akkor nem tanulod ki a bútorasztalos szakmát, legfeljebb akkor, ha késõbb is szeretnél bútorokat csinálni, esetleg ebbõl szeretnél megélni. Persze lehet hobbiból is bútorokat farigcsálni, de azokat nem biztos, hogy eladásra szánja az ember. Elég sokan vannak, akik szeretnék megtanulni a webprogramozás csínját-bínját, de ahhoz a szinthez, aminél már webprogramozónak lehet hívni valakit, ahhoz nagyon sok türelem, kitartás és idõ kell, és ezt már a nagy részük nem tudja belefektetni (lustaságból, vagy idõhiányból). Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, vágj bele, egyébként jobban jársz ha a profikra hagyod a szakmát. Sok sikert!

Nagyon sokan elfelejtik, hogy a weboldalkészítés is szakma, akár a bútorasztalosé is. Ha egy bútorasztalos mestert megkérdeznél, hogy neked mint laikusnak mennyi idõbe tellne összerakni egy olyan konyhabútort, amit egy áruházban olyan 100e Ft körül tudnál megvenni, azt mondaná, hogy õ ezt 5 évig tanulta iskolában, és van mögötte vagy 10-15 év szakmai tapasztalat. Ha te kitanulod a szakmát - ami nyilván autodidakta módon kicsit több mint ami egy iskolában mesterek útmutatásával lehetõ lenne -, akkor még pár év tapasztalati munka, és menne is. Persze vehetsz elemes bútort is, és akkor vagy jól fog kinézni, vagy nem. Vagy szétesik egy hét után vagy nem. Nagyjából ugyanez van a webprogramozással is. Lehet csinálni "támogatással" is weboldalakat (ld ingyenes cms-ek), meg megcsinálhatod te magad is, meg megbízhatsz egy profit is, hogy megcsinálja neked. Ha jó konyhabútort szeretnél, akkor nem tanulod ki a bútorasztalos szakmát, legfeljebb akkor, ha késõbb is szeretnél bútorokat csinálni, esetleg ebbõl szeretnél megélni. Persze lehet hobbiból is bútorokat farigcsálni, de azokat nem biztos, hogy eladásra szánja az ember. Elég sokan vannak, akik szeretnék megtanulni a webprogramozás csínját-bínját, de ahhoz a szinthez, aminél már webprogramozónak lehet hívni valakit, ahhoz nagyon sok türelem, kitartás és idõ kell, és ezt már a nagy részük nem tudja belefektetni (lustaságból, vagy idõhiányból). Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, vágj bele, egyébként jobban jársz ha a profikra hagyod a szakmát. Sok sikert!
sör
Na akkor röviden, szépen sorban: 1. HTML, CSS alap egy weboldalhoz, azok nélkül semmire nem mész, de ez még nem programozás. Erre jön a PHP, a javascript és az SQL. (Méééég ez sem programozás annyira, de ebbe most ne menjünk be. Az és kész.) Idõben a komplexitástól függ, de az igazán jó munkához idõ kell, méghozzá annyi, amit nem napokban, hanem inkább hetekben kell mérni. Vannak kész templatek stb, de egy egyedi oldalhoz bizony a nulláról kell indulni. (Megjegyzés: mondjuk az említett oldal ha jól rémlik pont egy tök alap, Wordpressre épülõ dolog, semmi egyediség nincs benne, ez a pár átalakítás akár pár órás munkával is megoldható, ha az ember tudja mit merre keressen.) 2. A válasz azonos szinte teljes mértékben. 3. Megoldható és az ilyeneket viszonylag könnyen, 1-2 dolog betartásával már ki is lehet védeni. Csak tanulni kell. (Olvasás, olvasás, olvasás és legalább ennyi kódolás, próbálgatás.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Reméltem, hogy vannak még normális emberek ezen az oldalon, és nem csalódtam : ) Van egy egyedi ötletem, és szeretném megvalósítani. HTML, CSS: ezekkel volt már dolgom, komolyabb weblapokat is csináltam már a segítségükkel. PHP: már többször elkezdtem barátkozni vele. Egyelõre ennyi. Akkor a többivel még ismerkednem kell jobban. Kb. mennyi idõ alatt épithetõ fel aktív tanulással szalonképes, és használható (webes) programozási tudás, mellyel a korábbiak már kivitelezhetõek?
Elég hamar, de ahhoz, hogy tényleg jól menjen azért 1-2 évet rá kéne szánni. (Persze elszántságtól és lelkesedéstõl függõen.) De ennyi kellene ahhoz, hogy megfelelõ gyakorlatod legyen.
@montihun: inkább sok kávé + néhány karton energiaital + mégtöbb kávé :)
A kérdező hozzászólása: Elég jó ez a bútoros hasonlat, ami azért is tetszik, mert nem most veszek elõször a kezembe fát, és azok megmunkálásához szükséges eszközöket. Néhány apróbb dolgot már farigcsáltam az évek alatt, és volt, hogy kisebb összegeket kerestem is vele. Tehát azon remény halvány szikrái már megjelentek elõttem, hogy a hobbi mesterséggé nõheti magát. Magyarra fordítva: volt már az évek folyamán dolgom több programozási nyelvvel, több fejlesztõeszközzel, eredményekkel. Szóval az asztalosmûhely talán már megvan :)

Egy másfél éve tartó kapcsolatban mennyi időt szükséges kettesben tölteni?

A párommal alváson kívül nem sokat találkozunk.Tegnap egész délután együtt voltunk,de ilyen hetek óta nem volt.Huszonévesek vagyunk,együtt élünk.Napi egy gyorsmenet.

Legjobb válasz: Minden párfüggõ: mennyi idejük van, mennyi igényük van egymásra. Ha nektek ez így megfelel, hát oké, mi pl. még 5 év után is kerítünk rá lehetõséget, hogy minden nap legyenek közös óráink, amikor csak egymásra figyelünk. Próbáljatok azért egy kicsit többet együtt lenni, mert el fogtok távolodni egymástól. S a gyorsmenetek helyett is, arra is szánjatok idõt, amikor kizártok mindent, s csak ti vagytok.

Minden párfüggõ: mennyi idejük van, mennyi igényük van egymásra. Ha nektek ez így megfelel, hát oké, mi pl. még 5 év után is kerítünk rá lehetõséget, hogy minden nap legyenek közös óráink, amikor csak egymásra figyelünk. Próbáljatok azért egy kicsit többet együtt lenni, mert el fogtok távolodni egymástól. S a gyorsmenetek helyett is, arra is szánjatok idõt, amikor kizártok mindent, s csak ti vagytok.

A tricepsz formálásához kb mennyi idő szükséges?

Úgy értem,megfelel? gyakorisággal elvégzett gyakorlatokkal?

Legjobb válasz: Gondolom lány vagy, mert férfi nem szokta a formálás szót használni.:) Az a kérdés, hogy az edzés mennyi idõ legyen vagy mikorra látod valami eredményét az edzéseknek? Itt találsz edzésterveket:http://body.builder.hu/edzestervek_csoport.htm4?id=12 Az eredmény pedig sok mindentõl függ; genetika, kiinduló állapot, étrend, pihenés,,stb., de pár hónap múlva látnod kell eredményt, ha jól végzed és az étrend is okés.:)

Gondolom lány vagy, mert férfi nem szokta a formálás szót használni.:) Az a kérdés, hogy az edzés mennyi idõ legyen vagy mikorra látod valami eredményét az edzéseknek? Itt találsz edzésterveket:http://body.builder.hu/edzestervek_csoport.htm4?id=12 Az eredmény pedig sok mindentõl függ; genetika, kiinduló állapot, étrend, pihenés, , stb., de pár hónap múlva látnod kell eredményt, ha jól végzed és az étrend is okés.:)

Több izületet érintő erős fájdalommal járó izületi gyulladás kezelése mennyi ideig tart, illetve mennyi ideig szükséges a beteg táppénzen tartása?

Legjobb válasz: Ennek a betegségnek a gyógyulása,igen hosszadalmas.Ha a fájdalom el is múlt attól még nem biztos,hogy újra terhelhetõk az izületek,mert lehetséges a visszaesés.Ebbõl kifolyólag én úgy gondolom,hogy a táppénzes idõ akár hónapokra is kiterjedhet.De a háziorvos meg tudja pontosan mondani,és biztos nem 2 hetet fog mondani.

Ennek a betegségnek a gyógyulása, igen hosszadalmas.Ha a fájdalom el is múlt attól még nem biztos, hogy újra terhelhetõk az izületek, mert lehetséges a visszaesés.Ebbõl kifolyólag én úgy gondolom, hogy a táppénzes idõ akár hónapokra is kiterjedhet.De a háziorvos meg tudja pontosan mondani, és biztos nem 2 hetet fog mondani.

A kerdesem eleg erdekes: az lenne hogy az ovszerben mennyi ideig marad az "anyag"vagy az magatol felszivdok elobb vagy utobb, es ehhez mennyi ido szukseges?

Legjobb válasz: Már mint a sperma? Ha arra gondolsz hogy a spermában a kis srácok meddig aktívak? Nem sokáig alacsonyabb hõmérsékleten mint az ideális hamar el halnak.

Már mint a sperma? Ha arra gondolsz hogy a spermában a kis srácok meddig aktívak? Nem sokáig alacsonyabb hõmérsékleten mint az ideális hamar el halnak.
A kérdező hozzászólása: nem, en ugy gondoltam h ugy ahogy van eltunik az ovszerbol az egesz?es ehhez mennyi ido szukseges..
ne használd fel újra :D jó tanács

Mennyi idõ alatt tudok lefogyni kb.15 kg-t? Most 80 kg vagyok és 165 cm (nõ vagyok) mennyi idõ szükséges hogy le tudjam adni azt a 15kg-ot? És hogyan? Mi lenne a leggyorsabb módszer? Ha fitneszterembe kezdek el járni az jó lesz?

Segítsetek!!!

Legjobb válasz: Szia. A sárga kapszulát olvasd el (body.builder.hu oldalról ingyenesen letölthetõ regisztráció után, vagy google de android market-en is fent van). Kb. 100 oldal könnyen emészthetõ könyv , amiben minden információt megtalálsz a célod eléréséhez!

Szia. A sárga kapszulát olvasd el (body.builder.hu oldalról ingyenesen letölthetõ regisztráció után, vagy google de android market-en is fent van). Kb. 100 oldal könnyen emészthetõ könyv , amiben minden információt megtalálsz a célod eléréséhez!
Ha gyorsan fogysz, tönkre megy a bõröd és csak plasztikázni lehet majd, hogy újra normális legyen. Max heti fél vagy 1 kiló. A Sárga tényleg hasznos, érdemes elolvasni. Összefoglalva: aerób edzés és (lehetõleg kiszámolt) diéta kell neked.
Megfelelõ edzés, precíz táplálkozás plusz pihenés.Nem lesz olyan gyors mint ahogy elvárod, kitartás kell hozzá, neten szarásig vannak jó cikkek ilyen témában, keress utána:)
igen a bõrödre figyelj testvérem fél év alatt fogyott 20 kg ot nagyon rondán nz ki a hasa viszont én 1 év alatt fogytam 10 kg ot és semmilyen rondaság nincs rajtam

Középfokú angol nyelvvizsga felkészülésére mennyi idő szükséges? (lent)

11 osztályos tanuló vagyok, szóval elég rég óta tanulom az angolt. sajnos az elején nagyon hanyag voltam, így elég nagy a lemaradásom. a beszélgetés nagyon nem megy...egyszer?en, alig tudok kinyögni egy értelmes mondatot, eléggé bizonytalan vagyok.

Legjobb válasz: Én nyelvvizsga elõtt 2 hónappal elkezdtem járni heti kétszer külön tanárhoz, meg még a suliba is erre gyúrtunk heti 4 órában, valamint itthon a kedvenc filmjeimet, sorozataimat angolul néztem, ezáltal újabb kifejezéseket tanultam meg. Yahoo-t raktam be a kezdõlapnak, és ott is mindig angolul olvastam a híreket, érdekességeket. Sima volt. Szerintem ennek az a lényege, hogy élvezettel tanuld, ne azért mert kötelezõ. A felkészülési idõ pedig rajtad múlik, hogy mennyi energiát fektetsz bele. Lehet 1 hónap vagy évek. Csak rajtad múlik.:) Sok sikert!;)

Én nyelvvizsga elõtt 2 hónappal elkezdtem járni heti kétszer külön tanárhoz, meg még a suliba is erre gyúrtunk heti 4 órában, valamint itthon a kedvenc filmjeimet, sorozataimat angolul néztem, ezáltal újabb kifejezéseket tanultam meg. Yahoo-t raktam be a kezdõlapnak, és ott is mindig angolul olvastam a híreket, érdekességeket. Sima volt. Szerintem ennek az a lényege, hogy élvezettel tanuld, ne azért mert kötelezõ. A felkészülési idõ pedig rajtad múlik, hogy mennyi energiát fektetsz bele. Lehet 1 hónap vagy évek. Csak rajtad múlik.:) Sok sikert!;)
Egy hét és 7 év között.
Fél év legalább kell (de inkább egy év)

Mennyi idő szükséges ahoz, hogy letegyük az engedelmességi vizsgát?

Legjobb válasz: Én ugy halottam hogy 1-1 és fél éves korától már lelehet tenni a vizsgát vele. Amugy azt kiképzõ-tõl kérdezd meg hogy mennyi idõ.Remélem erre gondoltál a kérdésedben.

Én ugy halottam hogy 1-1 és fél éves korától már lelehet tenni a vizsgát vele. Amugy azt kiképzõ-tõl kérdezd meg hogy mennyi idõ.Remélem erre gondoltál a kérdésedben.
Kutya és gazdafüggõ. Ha a gazdának már volt nem egy kutyája, akivel ilyen szinten foglalkozott, akkor nagyon gyorsan. Ha nem volt, és még õ is csak tanulja a kutyakiképzés alapjait, akkor több idõ. Ezek mellett nem elhanyagolható tényezõ, hogy mennyit tudsz vele foglalkozni napi, heti szinten.
Általában 12 foglalkozás azaz 3 hónap után már esélyes.
Persze, ha otthon is gyakorol az ember és nemcsak hetente egyszera kutyasuliban.

Mennyi idő szükséges az ovis beszoktatáshoz egy 3 és fél éves fiúnak? Konkrétan kb. hány nap?

Arra az időre szabit kell kérnem előre, de pontosan meg kell adnom hány nap lenne ez. Én 3 hétre gondoltam, de nem ismerem, hogy zajlik ez. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Attól függ, az óvoda mit kér, bent lehetsz-e, vagy a sokkterápiát választják. Ha beengednek, akkor a kisfiad természetébõl próbálj kiindulni, mennyire anyás, mennyire, meddig viseli el a hiányodat. A 3 hét reálisnak tûnik. Azonban fel kell készülni, az elején sokat fog betegeskedni.

Attól függ, az óvoda mit kér, bent lehetsz-e, vagy a sokkterápiát választják. Ha beengednek, akkor a kisfiad természetébõl próbálj kiindulni, mennyire anyás, mennyire, meddig viseli el a hiányodat. A 3 hét reálisnak tûnik. Azonban fel kell készülni, az elején sokat fog betegeskedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor 3 hetet kérek.

5 kiló leadásához mennyi idő szükséges?

minnél hamarabban kéne... nem is kilók a fontosak, inkább a centik, tehát hogy vékonyabbnak látszódjak. 2 hét elég lehet rá? most 60 kg vagyok

Legjobb válasz: sok mindentõl függ, de havi 1 kg a reális. Nagyon nagyban függ attól, hogy mennyi izmod van, ez nem csak a fogyás gyorsaságát határozza meg, hanem a formádat is, ami eltûnt a háj alatt:) Lényeg, hogy felejtsd el a "minél hamarabb" jelszót, mert evvel csak elb..szod az egészet. A lényeg a türelem, ha túl gyors, akkor az azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálsz!

sok mindentõl függ, de havi 1 kg a reális. Nagyon nagyban függ attól, hogy mennyi izmod van, ez nem csak a fogyás gyorsaságát határozza meg, hanem a formádat is, ami eltûnt a háj alatt:) Lényeg, hogy felejtsd el a "minél hamarabb" jelszót, mert evvel csak elb..szod az egészet. A lényeg a türelem, ha túl gyors, akkor az azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálsz!
egy hónap kb heti 1 kiló fogyás az ideális

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!