Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő sikerül teherbe (8 db)

Mennyi idő után sikerül teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia! Október 15.-én a férjem bejelentette ,hogy most jött el az idõ hogy gyereket szeretne. 21.tõl-24.-ig volt peteérésem. Novemberben már amikor a menstruációmat vártam, ami nem jött meg terhes is lettem. Szóval elsõre sikerült. Üdv: 24 hetes kismami

Szia! Október 15.-én a férjem bejelentette , hogy most jött el az idõ hogy gyereket szeretne. 21.tõl-24.-ig volt peteérésem. Novemberben már amikor a menstruációmat vártam, ami nem jött meg terhes is lettem. Szóval elsõre sikerült. Üdv: 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Összejött:) 2 hónap alatt. mindenkinek boldog babavárást kívánok. Kívánunk:)
Mi augusztus elején kezdtünk próbálkozni és októberben már nem jött meg.
Szia! Mi 14-16 hónapig próbálkoztunk. A nõgyógyászom már elõreirányozott egy telkes kivizsgálást. mert úgy látta, hogy nekem valószínû PCO-m van. Január végén február elején szerettünk volna menni hozzá a férjemmel, 2 nappal a vizsgálatok elõtt pozitívat teszteltem. Azt mondják azért az egy év próba belefér, mert elég sok a stresszes munkahely az otthoni dolgok stb..... 16hetes tyúkanyó! Egy nagy kalappal :)
3.5év után estem teherbe, teljesen váratlanul.Kitartás!Üdv 26hetes kismama
Mi októbertõl próbálkoztunk, és karácsony körül fogant a picike :-)
Szia! Mi is kb. 2 hónapja próbálkozunk, és szerintem ez még nem nagy idõ! Ne akard görcsösen, de azért figyelj a "jelekre"! Hõmérséklet, folyás! Azért nem árt ha tisztában vagy, hogy mikor van peteérésed! Szorítok Neked Nagyon! Én is vágyom mág egy csöppségre, és remélem hamarosan összejön! Bízzatok magatokban! Jó babavárást!
A görcsölés alatt azt értem, hogy minden nap azzal foglalkoztam, hogy terhes akartam lenni. Szegény férjemet akkor is "rákényszeritettem" a szexre amikor õ fáradt volt.
A rástresszelés az amikor görcsösen akarod. Általában akkor nehezebben sikerül. :( Én minap néztem meg a Jónás napomat, mely szeritn 3-a az ideális nap. Az kb 3 nappal a menszim után van. a peteérés az ovu naptár szerint meg még odébb van. Szóval szerintem 2 naponkénti szerelmes együttlét nem babára célirányosan meghozhatja a várva várt babát.
Masodik honapban.26 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mi 2 hónapja próbálkozunk, egészségesek vagyunk, nem dohányzunk, bízom benne, hogy gyorsan összejön! Mit értesz rástresszelés alatt?
Szia! Ez nagyon változo. Amikor mi is elhatároztuk, hogy kisbabát szeretnénk, nagyon rágörcsöltem a témára igy egy év kellett, hogy sikerüljön. Sajnos a kisbabának nem indult be a szivmüködése igy a terhességet be kellett fejezni. Ezt követte ujabb 3 sikertelen terhesség. Minden létezõ vizsgálatra elmentünk és idén februárban ujra probálkoztunk. Elsõre sikerült.
Nekem az elsõ terhességemnél egybõl sikerült, a mostaninál 2. hónapra, igaz fogamzásgtlót szedtem, igy nem is baj, ha nem sikerült elsõre.
Ez nagyon változo .A kisfiammal 3.probálkozásra sikerült most a 2.babát szeretnénk 16 hónapja próbálkozunk és semmi.Nálam oké eddig minden vizsgálat párommnál találtak egy kis gyúladást ezt kezelték remélem most már nem várat sokáig a gólya magára.
Szerintem ez alkat függõ. Mi január óta próbálkozunk, de még semmi. De szeritnem ez még nem nagy idõ. Sajnos vannak itt olyanok is, akik már évek óta és még mindig nincsen baba. :(
ez genetikai adottság is.mi ahogy akartuk elsõre össze is jött.nem gondolom hogy szerencse, peteérés, ciklus stb.játszik közre.nekem a ciklus 7.ik napján foggant a csöpség amire azt mondják száraz nap és nem lehet teherbe esni.

Mennyi idő után érdemes orvoshoz menni, ha nem sikerül teherbe esnem?

Kb 3 hónapja próbálkozunk, h. babánk legyen mégsem akar jönni!Kérdésem, hogy mikor menjek orvoshoz, hogy segítsen vagy meddig várjak vele? Nem szeretnék éveket várni, kísérletezni. :( Adjatok ötletet!Köszönöm

Legjobb válasz: Szia.3 hónap az nagyon keve´s,pláne,ha gyógyszert is szedt´l.Fö a türelem.Az orvos is még csak azt mondsaná.Nekünk egy évünkba került,mire sikerült.Minnél többet gondolkozol rajta,a pszihéd anna´l inka´bb leblokkolja a szervezeted.Pro´ba´ld másra terelni a gondolataidat. Az ege´szse´ges próbálkoza´si idö,1-1,5 év.Csak uta´nna kezdik vizsga´lni,hogy nincsen e valami elzáródás,vagy gyulladás,stb...Nyugodtan hidd el,mert az én orvosom is ezt mondta nekem.Mikor ma´r azt mondtam,hogy majd jön amikor akar,lenyugodtam(11hónap után.),akkor lett a tesztem pozitív.Kívánom,te is nyugodj meg,élj ege´szse´gesen,és jönni fog a baba,amikor ö tudja,hogy itt az ideje. 25hetes kismama.

Szia.3 hónap az nagyon keve´s, pláne, ha gyógyszert is szedt´l.Fö a türelem.Az orvos is még csak azt mondsaná.Nekünk egy évünkba került, mire sikerült.Minnél többet gondolkozol rajta, a pszihéd anna´l inka´bb leblokkolja a szervezeted.Pro´ba´ld másra terelni a gondolataidat. Az ege´szse´ges próbálkoza´si idö, 1-1, 5 év.Csak uta´nna kezdik vizsga´lni, hogy nincsen e valami elzáródás, vagy gyulladás, stb...Nyugodtan hidd el, mert az én orvosom is ezt mondta nekem.Mikor ma´r azt mondtam, hogy majd jön amikor akar, lenyugodtam(11hónap után.), akkor lett a tesztem pozitív.Kívánom, te is nyugodj meg, élj ege´szse´gesen, és jönni fog a baba, amikor ö tudja, hogy itt az ideje. 25hetes kismama.
Én kilenc hónapot "bírtam" várni csak, de az én ciklusom nagyon rendszertelen volt, minden hónapban azt hittem, hogy teherbe estem, mert napokat késett. Végül is én fõleg emiatt mentem el viszonylag hamar, és az orvosom se nagyon tiltakozott, hogy minek mentem MÁR, és írt is fel peteérés serkentõt, mert nemigen volt peteérésem. Szóval a 3 hónap próbálkozás még nagyon kevés, még várjál pár hónapot. Figyeld a ciklusod, hogy rendben van e, és türelem!
Azt szokták mondani, ha rendszeres szexuális élet mellett egy év alatt nem lesz terhesség akkor el kell menni kivizsgáltatni, mert akkor esélyes a meddõség. még van 9 hónapod, hogy sikerüljön szóval nyugi.
1 év !!!hamarabb felesleges, inkább addig természetessen probálkozzatok..
Két hét.
pontosan, 2 hét
Nekem is napra pontosan két hét kellett hozzá.
Nálam 12 nappal utána a délutáni vizeletbõl egyértelmûen pozitív volt.
de ha 2 hét után a teszt nagyon halvány, esetleg 2-3 óra elteltével mutat halvány másodikat, ne aggódj, pár nap és csinálj újat.

Már 1 éve lesz, hogy nem szedek fogamzásgátló gyógyszert és mégsem sikerül teherbe esnem. Mennyi idő kell, hogy kiürüljön a szervezetből a gyógyszer?

Legjobb válasz: Max. pár hónap. A sikertelenség nem emiatt van. Talán nincs semmi gond, de esetleg már kérhetsz az orvostól kivizsgálást.

Max. pár hónap. A sikertelenség nem emiatt van. Talán nincs semmi gond, de esetleg már kérhetsz az orvostól kivizsgálást.
A mai nagyon alacsony hormontartalmú tabletták 1-2 nap alatt kiürülnek a szervezetbõl.Itt más lehet a baj, fõleg egy 1 után.
Jaa... Persze... arra is azt mondták amit én szedtem hogy "nagyon alacsony hormontartalmú". Mégis kellett az a jó pár hónap amíg helyre rázódtam. Szerintem is gyógyszer és szervezetfüggõ.
Na de 1 év???
Bizony, van akinél egy év :-(
Az biztos hogy a fogamzásgátlók nincsenek jó hatással a szervezetre semmilyen szempontból sem, meg úgy hallottam elvékonyítják a méhnyálkahártyát, de egyébként is egy egészséges párnak fél év mire összejön egy baba ez még tök egészséges, én azt mondom ne ess kétségbe ráérsz majd ha nem sikerül egy év után is + pár 1-3 hó a fogitabi miatt, de a nyakamat teszem rá hogy addig sikerül.
Kedves Kérdezõ! A ciklusaid hossza egyébként rendben van? Pontosan jön meg? Esetleg a hõmérsékletedet figyeled? Ha figyeled van peteérésed? Mert ha a fogamzásgátló kavart be, ezeken meglátszana.
Illetve pontosítok, valószínûleg ezeken is látszana.
Nem ürülnek ki olyan gyorsan szerintem sem....én már több mint 2 hónapja abbahagytam és sehol sincs a mensim....mindenki azt mondja várjak türelemmel, rendezõdni fog....
Köszi szépen, kedves vagy hogy válaszoltál! Hát én is várok, csak nagyon nehéz! Neked viszont gartulálok a babóhoz!
20:44-es! Amikor 50-60 nap között volt meg, akkor is csak gyógyszer hatására jött meg, amit az orvos írt fel (a nevét sajna nem tudom). Aztán úgy döntöttem, hogy tart ameddig tart, de várok, hátha lesz vérzésem gyógyszer nélkül is, hiszen ennyi erõvel vissza is térhetek a fogamzásgátló szedéséhez... :-( 68 napra iszonyú görcsök között megjött, de így sem volt peteérés egy két hónapig. A hormonvizsgálaton nekem minden eredményem okés volt, csak nem jött meg. A dokim erre azt mondta, hogy a szervezetemnek idõ kell, amíg emlékszik arra, hogy mit kell csinálnia, hiszen eddig "mûvi" mensik voltak a hormongyógyszer miatt. Szerencsére beálltam és már nagyon várom, hogy kibújjon a kisfiam! :-)
Indulhatsz orvoshoz. Kiürülés max. 3 hónap.
nem is kellett volna várni semennyit. A mai gyógyszerek után egyböl lehet próbálkozni! Alapos kivizsgálás, ott már biztosn van gond.
lehet hogy nem a gyogyszer miatt van , en peldaul soha nem szedtem semmifele gyogyszert es megsem sikerul lassan 2 es fel eve :(
Cáfolok! Nekem közel egy év volt, mire kiürült a gyógyszer a szervezetembõl (9évig szedtem), orvosnál is voltam, meg minden. A ciklusaim 56-60 naposak voltak, peteérésem nem volt, stb. 1 év és 1 hónap után állt be a mensim 28-30 naposra, majd az 5. ilyen hónap után teszteltem pozitívat. Összegezve, majd 1, 5 év múlva sikerült teherbe esnem. 39 hetes km
Én is szeretnék cáfolni! Nekem körülbelül 8 vagy 9 hónap után állt vissza a ciklusom a normál kerékvágásba. 2 évig szedtem a gyógyszert. Viszont ha idõben megjött 1 éven keresztül, illetve ha esetleg mérted a hõdet és az mutatott pé-t akkor szerintem is menj dokihoz.
Szia! Szerintem is menj el dokihoz, ha más nem csak azért h kiderüljön minden ok és megnyugodj!!Én 3, 5 évig szedtem gyógyszert, és miután 1 év után sem lettem terhes, elkezdõdtek a kivizsgálások, ahol kiderült h pco-m van és nincs peteérésem, hiába tûnt úgy a görbémen!Most várok a meddõségi klinikán idõpontra, remélem neked egyszerûbb lesz!!!! Sok sikert!!!!
Kedves 17:55-ös! Megkérdezhetem, hogy minek a segítségével állt be a ciklusod? Én 7 évig szedtem a bogyót, 9 hónapja hagytam abba, de nekem még mindig 65 naposak a ciklusaim. Igaz én most már a hormonvizsgálat eredményét várom, az talán mond valami okosat!
Tök mindegy, meddig szedtétek a bogyót, ezek szerint esetleg az számit, hogy MIT szedtetek... Én 15 évig szedtem gyógyszert (és a régiek szarabbak voltak) és közben is végig 28 napos ciklusaim voltak és utána is, sose volt semilyen gondom....
A kérdező hozzászólása: A ciklusaim hosszával nincs semmi baj, 28- naposak, ritkán 26-27- napra is megjön de inkább mindig 28. Nem hõmérõzöm, most fogom kipróbálni az ovulációs tesztet elõször de lehet érdemes lenne hõmérõznöm is. Ha hõmérõzöm, akkor azt minden reggel kell, vagy hogyan csináljam?

Ha nem sikerül teherbe esnem, akkor mennyi idő után érdemes elmenni orvoshoz kivizsgáltatni magunkat? Olyan tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Az 1 évet nem véletlenül mondják, hanem mert az az orvosi átlag, de az én környezetemben átlag 3 hónap alatt mindenkinek sikerült, akinek nem, ott valamivel rá kellett segíteni. Ha már túlvagy ezeken, akkor bocs, de két hónapig hõmérõvel és ovuteszttel figyeld a ciklusod, középidõben legyetek együtt, elõtte legalább 1 nap kihagyással. Ha így sem megy, és már 6 hónap eltelt, simán elmehetsz dokihoz, úgyis egy hormonvizsgálattal indít, az nem vészes.

Az 1 évet nem véletlenül mondják, hanem mert az az orvosi átlag, de az én környezetemben átlag 3 hónap alatt mindenkinek sikerült, akinek nem, ott valamivel rá kellett segíteni. Ha már túlvagy ezeken, akkor bocs, de két hónapig hõmérõvel és ovuteszttel figyeld a ciklusod, középidõben legyetek együtt, elõtte legalább 1 nap kihagyással. Ha így sem megy, és már 6 hónap eltelt, simán elmehetsz dokihoz, úgyis egy hormonvizsgálattal indít, az nem vészes.
Hát nekem anno két évet mondtak.Azt mondták két év a statisztikai átlag.De ha gondot észleltek akkor elöbb fel kell keresni az orvost.De pl. a párodat bármikor kivizsgáltathatjátok egy magán dokinál, vagy egy rendes urológiai rendelésen, csak kérni kell hogy vizsgálják meg.De egyébként attól függ mennyire vagytok határozottak.Hallottem olyat aki 6 hónap próba után kivizsgáltatta magát, csak elég erélyesen kérte.Meg hallottam olyat is aki többször orvost váltott, mire az egyik hajlandó volt kivizsgáltatni.
A dokim 1 évet javasolt, azt mondta ha addig nem sikerül, átjárhatóságit csinál!Szerencsére 4.hónapban megfogant a pici!:) 15 hetes
A Budai Meddõségi Centrumban (BMC) tartott elõadáson az alábbiakat mondták: A rendszeresen, védekezés nélkül együtt levõ párok 50%-nál fél éven belül, 90%-nál egy éven belül bekövetkezik a terhesség. A maradék 10% esetében érdemes felkeresni egy orvost.
Általában egy évet mondanak, de van olyan doki, aki szerint nem szabad annyit várni, mert csak megy az idõ. Szerintem is. Mi másfél éve próbálkozuk, egy év után mentünk orvoshoz, már bánom, hogy nem elõbb. Annyira nem macerásak azok a vizsgálatok, megéri mielõbb megtudni, hogy minden rendben van-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönök szépen mindent Mindenkinek!! Szerintem várunk egy évet, és ha nem sikerül, akkor elmegyünk. Végülis már 5 hónap eltelt! Mégegyszer Köszönöm!!

Egészségesnek mondanak, mégsem sikerül teherbe esni. Elkezdtem folsavat és E-vitamint szedni. Aki ugyanilyen helyzetben volt ezzel a kezeléssel terhes maradt? Mennyi idő után?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam, egy éve hagytam abba a gyógyszert és csak most lattem terhes. A ciklusom soha nem volt 28 napos mindig késett 2-3 hetet is. Novemberben elkezdtem szedni a béres szépségvitaminját(van benne folsav is) mert nagyon hullot a hajam, és nemtudom hogy ettõl vagy nem de az orvos azt mondta hogy 5 hetes terhes vagyok.

Szia! Én is így voltam, egy éve hagytam abba a gyógyszert és csak most lattem terhes. A ciklusom soha nem volt 28 napos mindig késett 2-3 hetet is. Novemberben elkezdtem szedni a béres szépségvitaminját(van benne folsav is) mert nagyon hullot a hajam, és nemtudom hogy ettõl vagy nem de az orvos azt mondta hogy 5 hetes terhes vagyok.
Szia! Milyen vizsgálatokat végeztek Nálatok?
Szia! Én is most várom az eredményt: teázok, E-vitamint, folsavat, és C-vitamint szedek, mindezt kb 1, 5 hónapja. Remélem már lesz hatása. Az E-vitaminról nekem is jókat mondtak! Sok sikert! Remélem hamarosan babázunk mindannyian! ;-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ és gratulálok!!!! Akkor várjam én is? Bár bejönne. Amúgy a folsavat kb 2 hete, az E-vitamint mától szedem. Egyelõre még menzeszem van, de hátha hamarosan kismama leszek :-)
A kérdező hozzászólása: Egyelõre csak engem vizsgált nõgyógyász, UH-n is, de még nem próbálkozunk egy éve, "csak" 9 hónapja. Szerintem eddig már össze kellett volna jöjjön. Mindneképpen, elhatároztam, hogy a héten orvoshoz megyek és hazudni fogok az orvosnak, hogy letelt az év és kicsit komolyabban vizsgáljon ki, illetve küldjön hormonvizsgálatra is. De magam fejétõl elkezdtem szedni amit írtam, illetve teázok: cickafark 14 napig, utána palástfû. Már nagyon kéne egy gyerek :-(((
Szia! Nekem rögtön az elsõ hónapban összejött a baba, miután elkezdtem szedni ugyanezeket. Bár én vas-komplexet szedtem, de az eredmény ugyanaz.(folsav) Az E vitamint a dokim el is magyarázta, hogy hogyan segít: progreszteron termelésrre készteti a májat, ami a beágyazódás hormonja, így nagyobb az esélye a sikeres beágyazódásnak. Lehet, hogy ebben a hónapban amúgy is terhes maradtam volna, de mindenesetre 6 hónapos sikertelen próbálkozás után egybõl eredmény azért elgondolkodtató!! Drukkolok, hogy neked is sikerüljön!!!:) 5 hetes babás
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! És nagyon köszönöm a választ, biztató amit mondasz!

Mennyi idő múlva forduljak orvoshoz, ha nem sikerül teherbe esnem?

2006 júliusában hagytam abba a gyógyszerem, szeptembert?l nem védekezünk, és egyel?re semmi... A ciklusom szabályos 29 napos.

Legjobb válasz: Bocs, elírtam. Tavaly, 2007 júliusában hagytam abba a gyógyszert :)

A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam. Tavaly, 2007 júliusában hagytam abba a gyógyszert :)
ez a 7. honap. ha jol számolom. én mikor megkérdeztem az orvost az mondták hogy fél év után.De én azt mondom meg kell várni vele az 1 évet. de mindig felmegy a hõd a ciklus 2. felében? mert ha nem akkor nincs peteérés. attol hogy van menzi attol még nembisztos hogy van peteérés
A kérdező hozzászólása: Sajnos a hõmet eddig nem mértem. A menzeszem nagyon-nagyon gyenge, és ált. csak 3 napos. Elõtte van pecsételés (1-2 nap).
Szia! Próbáld meg a hõmérõzést mielõbb, mert ha ne adj isten nincs peteérésed, akkor ne várj tovább, inkább fordulj dokihoz. Nekem sem volt peteérésem, mint a hõmérõzésnél kiderült, pedig napra pontosan jött meg a menszeszem 18 éve! Nekem egy sikeres fogyókúra segített, valószínû a túlsúly okozta a peteérési gondokat ill. a hormonális problémát. Most 35 hetes terhes vagyok, szóval fel a fejjel, de mielõbb járj a végére! Nagyon sok sikert, szorítok!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, aranyosak vagytok! Holnap veszek lh tesztet, és elkezdek hõmérõzni! Gratulálok, hogy Neked már úton van a baba!
Én fogamzásgáló abbahagyása után 1 évvel mentem elõször, de nekem szabálytalan mensim volt és peteérési zavarom is, amit hõméréssel és lh tesztekkel derítettem ki. Ezt a vérvétel megerõsítette és elkezdtük a kezelést rá.

Mennyi idő után lehet érezni, hogy ha sikerül teherbe esni?

Elképzelhet? hogy az ovuláció utáni 5-6. napon premenstruációs tünetekhez hasonló mellfeszülés, illetve alhasi nem fájdalom,inkább csak történés érzése jelentkezzen?

Legjobb válasz: Mindenki máskor érez és mást. Vannak kivételes esetek, akik állítják, hogy akár a termékenyítés után pár nappal érzik, de ez igen ritka és biológiailag szinte lehetetlen. Általában a mensi elmaradása az elsõ jel, néha már elõtte pár nappal jelentkezik a mellfájás, hasfájás, hányinger, szédülés. De a tünetek leggyakrabban az 5-6 héten kezdõdnek. Én 5 hetesen vettem észre(hosszabb ciklusaim vannak) egy reggel, hogy fáj a mellem, és + lett a teszt:-)De most 18 hetes vagyok, és a has és mellfájáson kívül nincs és nem is volt más tünetem.

Mindenki máskor érez és mást. Vannak kivételes esetek, akik állítják, hogy akár a termékenyítés után pár nappal érzik, de ez igen ritka és biológiailag szinte lehetetlen. Általában a mensi elmaradása az elsõ jel, néha már elõtte pár nappal jelentkezik a mellfájás, hasfájás, hányinger, szédülés. De a tünetek leggyakrabban az 5-6 héten kezdõdnek. Én 5 hetesen vettem észre(hosszabb ciklusaim vannak) egy reggel, hogy fáj a mellem, és + lett a teszt:-)De most 18 hetes vagyok, és a has és mellfájáson kívül nincs és nem is volt más tünetem.
Szerintem még korai lenne bármilyen tünet.Kb 4dik hét után érzel vmit.Én pl kivános voltam a 4dik héten már.Kovi ubit kivántam, de mindenki más.Várd meg ha késik a menszeszed akkor tesztelj.Sok sikert!!!
szia! nem tudom, én terhes vagyok-e, de ovulációm után vagy négy napig úgy éreztem, hogy valami történik a méhem környékén.. egy hétre rá meg reggel irtó hányingerem volt.. azóta is enyhén néha rosszul vagyok.. elvileg hétfõn kell majd megjönnie, kíváncsian várom az eredményt.. szerintem ha jól ismered a szervezeted, akár ilyen hamar is érezheted.. sok sikert neked is :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!