Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő sikerül (61 db)

Kinek lett fogamzásgátló mellett baba? és utánna mennyi idővel sikerül a másodikat összehozni fogamzásgátló szedése nélkül?

Legjobb válasz: Nálam a sorrend: Elsõ: tervezett baba, második: szoptatás melletti hébe-hóba mensi + spirál. Harmadik: félig-tervezett/védekezett: megszakítással csináltuk a 8. napon.

Nálam a sorrend: Elsõ: tervezett baba, második: szoptatás melletti hébe-hóba mensi + spirál. Harmadik: félig-tervezett/védekezett: megszakítással csináltuk a 8. napon.
11 évig szedtem és lettem terhes. Ma már 19 hós a fiunk. Tesó 7 hónapja nem sikerül.
Csak az elsõ kérdésedre tudok válaszolni. Fogamzásgátló szedése mellett lettem terhes, és 10hónapos lesz a kislányom :-) Nem szedek tablettát, amióta volt ez a "baleset", óvszerrel védekezünk. Tesót pár év múlva szeretnénk. :-) OFF: Viszont szeretném újból elkezdeni a tablettát, elsõsorban a hormonok miatt, másodsorban pedig, hogy beálljon rendesen a ciklusom. Azért szeretném a hormonok miatt, mert amióta szültem... rengeteget fogytam, minden ok nélkül. Soha életemben nem fogyókúráztam, mindig tartottam a 60-65 között súlyt a 175 cm magasságomhoz, és most a cirka 52-53 kilóm elég karcsú, mindegyik ruha lóg rajtam..... Esetleg erre van valakinek tippe? :-)
A kérdező hozzászólása: Zsiros kenyér reggel este:D
:D:D Hidd el, akármit eszek, nem látszik meg

Mennyi ideig sikerül? Figyelem nehéz, de próbáljátok meg!

http://people.inf.elte.hu/csala_g/MultitaskingTest.htm

Legjobb válasz: 12 másodperc :S

12 másodperc :S
16.275mp elég nehéz
29 másodperc
18 Mp
20.543
18, 5 laptopon touchpad-al:-)
11mp
13 mp. elég nehéz, tényleg!
16 másodperc..:|
65s nagyon sokadik próbálkozásra :) egész jól be lehet tanulni mert ugyanaz mindig...
12mp-nel nem tudtam tobbet, pedig tobbszor is neki futamodtam :) )
17s
22, 623 5.re :)
A kérdező hozzászólása: látom egész szép eredményeket produkáltatok :)
11mp, a negatív rekordom meg 0, 2 mp :D nincs nekem ehhez türelmem :D
nekem 16 :) 11/F
183 mp õõõ hát nem tudom, nekem nem tûnt nehéznek, lehetett volna több is csak meguntam
A kérdező hozzászólása: aztaaaaaa, nem vagy te pilóta véletlenül ??? :D
20 mp:D nem is rossz;)
A kérdező hozzászólása: nem bizony :)
43 mp.
10 mp.... :D
32, de elötte próbálkoztam párat (6-7) sztem nagyon nehéz!
A kérdező hozzászólása: Ode se neki :) nehéz
Elsõ válaszoló: Oh, köszi. : ) És tényleg nehéz, de majd még gyakorolom!
3.871 mp. :D Kicsit fáradt vagyok. :)
Ember, hogy lehet ezt 2 percig? Nekem 16 másodperc, de "kis" gyakorlás után egyre jobb és jobb lesz az eredmény. ;)
Pfff :D Nekem 1 mp, elõször csináltam :D
16.64 egy kis gyakorlás után :) De a két perc nagggyon brutál :O:D
Nekem ehhez lassú a gépem, rögtön neki mennek a kékek.
29 másodperc. Ha megfigyelitek, a kékek mindig ugyan azon az úton mennek.
21 másodperc
18, 828 másodszorra. Utána 12 mp-ket csináltam.
ááá csak 15 másodperc, de utána meg már gyorsulnak, ezt képtelenség 2 percig csinálni.
11.859 másodperc

Mennyi idő alatt sikerül elaltatni csemetéiteket?

az enyém csecsem?,de érdekel az is,hogy id?sebb korban hogyan megy?

Legjobb válasz: Szia! Még most altathatod, semmi gond, hamar el is alusznak. De késöbb már több idöre lesz szükségük. Tehát valamikor eljön az idö, hogy meg kell tanulni magunktól elaludni. Minél hamarabb, annál jobb! Öszintén szólva én nem tudom, mennyi idö alatt alszik el a kisfiam (most már 3 éves), de elalvás elött sokat beszélget vagy énekelget magának.

Szia! Még most altathatod, semmi gond, hamar el is alusznak. De késöbb már több idöre lesz szükségük. Tehát valamikor eljön az idö, hogy meg kell tanulni magunktól elaludni. Minél hamarabb, annál jobb! Öszintén szólva én nem tudom, mennyi idö alatt alszik el a kisfiam (most már 3 éves), de elalvás elött sokat beszélget vagy énekelget magának.
kezdetben hipp hopp 1-2pillanat és aludt miota kinyilt számára a világ kb 6 hos kora ota fél, -egy órába is kerül neki mire lehunyja a szemét a sok forgolodás után
Bocs, még mindig az elsö vagyok, mert a válaszom fele lemaradt. Szóval mi pár hónaposan kezdtük (mert nekem nem volt olyan szerencsém, hogy letettem és aludt). Kialakítottunk egy rituált (különösen az esti alvásnál), a többinél csak az ölembe vettem, párat lépegettem vele, s egy altatódalt énekeltem és ébren betettem az ágyába. A lényeg az, hogy a dalból vagy hasonlóból már úgymond tudják, hogy mi következik, s míg a karodban van, fel is készül rá (legalábbis nem éri annyira váratlanul). Sajnos nem ment mindig sírásmentesen, pár percenként mindig ránéztem, megsimogattam, megnyugtattam. De ilyen korban még hamarabb hozzászoktathatók.
A minap fogadtam meg, hogy a következõ babámnál másképp csinálom:-) Lányom fél éves, és szenvedünk az esti alvással. Eddig szépen fürcsi, cici, és aludt, letettem, semmi gond. De mostanában amint beteszem a kiságyba, visít, ha felveszem alszik a vállamon, ha leteszem megint visít.. Nem tudom miért, de az biztos, hogy eddig is csak cicin aludt el. Errõl sikerült nagy kínok árán 3 hósan leszoktatni. A dédinél sokat van-egy épületben lakunk-nála gond nélkül elalszik, de ha engem lát, akkor könyörög a ciciért. Én is próbáltam letenni, hogy aludjon, de sírt a kiságyában. Ha nálunk van a franciaágyon-mint most is-akkor nevetgél forgolódik, énekel, de a kiságyában nincs meg. A következõt én is arra szeretném szoktatni, hogy leteszem, és aludjon el magától. Ilyenkor már nagyon nehéz átszoktatni õket, és egyre nehezebb lesz. De nem adom fel:-) A lényeg, hogy legyen "rituálé" a baba az altatás módját szokja meg. Legyen egy dal, egy mese, egy adott mozzanat, amirõl tudja, hogy alvás van. És én is pártolom, hogy a kiságy az alvás helye csak és kizárólag.
en ugy csinalom, este furcsi, eves, jatszik, aztan mikor latom dorzsoli a szemet meg keresi a cumijat akkor beviszem a szobaba lefekszek melle ugy teszek mintha aludnak, 5-10 perc es alszik o is aztan ovatosan felemelem es beteszem a kisagyaba:)
Nekem szerencsém van, 7 hós és elaltatja magát.Már pici kora óta.Remélem ezen a jó szokásán késõbb se fog változtatni.2 gyerekes anyuka
Állítólag 20 perc kell, hogy egy baba elaludjon. Kb. nekünk is ennyi, mert én szoptatással altatom el, és ennyi idõ után tudok "megszökni".
Nekünk is kb 15 20 perc, van h cicin elalszik, vagy a babakocsiba kis ringatással, de volt már h magátol elaludt.Most 10 hetes.

38 éves kismamik, mennyi idő alatt sikerült a baba? Most döntöttük el a párommal, két hónapja probálkozunk még csak, de nagyon várom, ötleteket is szívessen fogadok a siker érdekében :-), barátcserjét már szedem

Legjobb válasz: Hát én csak 37 leszek januárban. De mi 4 hónapja próbálkozunk egy babával. Igaz,hogy Õ lesz a harmadik baba. Hát remélem,hogy hétvégére kiderül,hogy sikeres volt-e ez a hónap.A második babám most 11 hónapos Õ elsõre sikerült. Sajnos ugy látom a követzekõ egy kicsit várat magára.Sajnos ötleteket nem tudok adni de én is visszatérek ide hátha írnak valami okosat. Sok sikert azért neked is!

Hát én csak 37 leszek januárban. De mi 4 hónapja próbálkozunk egy babával. Igaz, hogy Õ lesz a harmadik baba. Hát remélem, hogy hétvégére kiderül, hogy sikeres volt-e ez a hónap.A második babám most 11 hónapos Õ elsõre sikerült. Sajnos ugy látom a követzekõ egy kicsit várat magára.Sajnos ötleteket nem tudok adni de én is visszatérek ide hátha írnak valami okosat. Sok sikert azért neked is!
Nekem 35 évesen a 3. hónapban sikerült az elsõ baba.Azt hittem tovább tart majd, mivel pajzsmirigyes vagyok, épp menni akartam kivizsgáltatni magam mikor sikerült-)Cickafark teát ittam amúgy, de szerintem bekevarta a ciklusomat és igy abba is hagytam.A következõ hónapban sikerült a baba.

Aki csak lefejt tejed ad a babájának, mert a pici nem hajlandó szopizni, az hányszor fej egy nap? Kb. mennyit sikerül lefejnie naponta? és egy fejés mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.

Szia! 5-ször, 6-szor fejek egy nap, a legnagyobb mennyiség 400 ml/nap volt. Átlagban 340-350 ml körül sikerül fejni. Az én kisfiam azonban már 4 hónapos, így a fenti mennyiség sajnos csak 2-3 étkezésre elegendõ. Üdv.A.
avent kézivel fejtem s azzal jó volt, 8 hónapig fejtem mindig legalább egy fejéssel elõbb jártam mint ahogy evett volna. Éjjel nappal fejtem majdnem...
ui ja nekem csak anyatejes volt, rengeteg tejem lett, 1000ml is egy nap összesen vagy még több, sose kapott tápszert.elsõ voltam
Nekem a legelején 30 g jött le a két mellembõl 1-1 alkalommal :) , aztán beindult, és most napi kb. 700 g. Ahhoz, hogy ezt fenntartsam, napi 5-ször kell fejni, nagyjából 4 óránként (reggel dupla adag jön, mert már nem kelek fel fejni hajnalban). Most 8 hónapos a baba, és a hozzátáplálással együtt még mindig elég neki ennyi tej. Ha úgy érzem, kevesebb tejem van, akkor átállok a 3 óránkénti fejésre ideiglenesen, és 1-2 nap alatt megnõ a mennyiség. Egy fejés általában 20-25 percig tart összesen, reggel egy kicsit tovább. Jobban örülnék, ha a baba megtanult volna szopizni, de ez van :)

Mennyire valószínű, hogy a próbálkozás 3. hónapjában sikerül a bébi? Mennyi idő után kell orvoshoz menni, ha nem jön össze?

Legjobb válasz: Szeritnem ez sok mindentõl függ. Nekünk a 2. hónapban sikerült.:) Ne ess kétségbe,ne görtcsölj,jön a baba,mikor akar. Azt mondják 1 év sikeretelenség után ajánlott orvoshoz fordulni. Sok sikert Nektek! 15 hetes kismami

Szeritnem ez sok mindentõl függ. Nekünk a 2. hónapban sikerült.:) Ne ess kétségbe, ne görtcsölj, jön a baba, mikor akar. Azt mondják 1 év sikeretelenség után ajánlott orvoshoz fordulni. Sok sikert Nektek! 15 hetes kismami
Bármikor összejöhet, ha adott minden. Egy év után mondják, hogy orvoshoz kell fordulni.Ha van peteérésed, akkor ne görcsölj rajta és hamar összejön.
1, másfél évet mondanak.De te még várhatsz vele.Figyeld a peteérésedet, akkor szeressétek egymást sürübben!
Ismerõsömnek 3évet mondott a doki, mert õ is kétségbe volt esve.Rá 3 hónapra sikerült. Nekem a második tabimentes hónapban már sikerült is.Bár tény, h sok szándékosság nem volt benne:)
2 év védekezés nélküli szexuális élet után veszik a párt fel a meddõségi gondozóba. Ebbõl úgy gondolom, 2 év a türelmi idõ. Nekem az elsõ baba a 7. ciklusban jött össze. Utána a második 1 év után sem. Ne ekkor kezdtem a dokim nyakára járni, és még fél év kemény munka után meg is lett az eredmény. Szóval ne türelmetlenkedj, a 3 hónap az szinte semmi. Persze ha az ember nagyon akarja, akkor 1 hónap is soknak tûnok. SDzerinztem ezt olvasgasd, hogy az esélyeket tudd növelni: http://babatervezok.otthona.net/
Én kaptam egyszer egy ilyet, a hátamra szoktam használni, ha fáj.:D
a fitnes öv alatt a szauna övet érted? Csak mert az semmit nem hat, komolyan, õszintén mondom.(nekem is volt)Attól, hogy izzad a hasad, nem fog látszódni semmi, mert ugyebár nyáron a hónaljad is izzad, de nem fogy le :) Hasból csak úgy tudsz fogyni, hogy kevesebbet eszel, rendszeresen futsz, vagy bicajozol, és emellett hasazol. A has a legkeményebb dió!!! Sajna az semmi mástól nem megy le. De ha mondjuk minden este futsz 30 percet meg hasazol 30 percet akkor olyan kockás hasad lesz elöbb utóbb hogy sajtot reszelhetsz majd rajta. napi egy órát pedig be lehet szorítani a nemes cél érdekében :P Sok sikert!
Hehe, ja.
"De ha mondjuk minden este futsz 30 percet meg hasazol 30 percet akkor olyan kockás hasad lesz elöbb utóbb hogy sajtot reszelhetsz majd rajta." Ezt te írtad. Oké, hogy kedvesen-bájosan, de irtó nagy baromságot.
Az elsõ vagyok. A sok olvasni nem tudó ember, aki azt hiszi, hogy ez egy vita rovat, kicsit agresszív.Biztos a sok gyúrás :D:D Ugyanazt írtam amit ti, csak lazára vettem a témát. Olvassátok el még egyszer: azt írtam, hogy ne várja egy szauna ( már tudom rezgõ ) övtõl azt hogy lapos kockás hasa lesz, mert ahhoz bizony fogyózni kell, kardiózni, meg erõsíteni. Ti is ugyanezt írtátok le, csak bunkó módon, magatokat dicsõítve, másokat leszólva, és kacifántosan, hogy okosnak tûnjetek.Szegény lány ( egy mezei halandó ember ) kérdezett valamit, ti meg itt kakaskodtok, és kioktatjátok. Na most pontozzatok le, mert ilyenkor ezt szoktatátok, ezért vagyok 50% os. Én kedvesen röviden tömören, és érthetõen válaszoltam meg ugyanazt amit ti.
Masszírozásra tökéletes, ahogy írták is. Átlazítja az izmot (de ezt ugyanígy elérhetõ nyújtással vagy mástól kapott masszázzsal). Fogyasztani nem fogyaszt.
Hiába felülésezgetsz, ha ott lesz felette ugyanúgy a háj... Totálisan igazuk van a 2. és az az utáni hozzászólóknak. Az elsõ pedig olvasson kicsit utána.
Igazuk van az elöttem szólóknak, az izomerõsítéstõl a zsír nem tûnik el, ahhoz fogyni kell. Nemhiába a szálkásítás lényege, hogy fogysz. lefogyod a zsírt a bõröd alól. ennek semmi köze az izmokhoz. (ha lenne akkor a bodybuilderezõknek nem kéne szálkásítaniuk, hiszen izmuk van elég. De nekik is kell)
A kérdező hozzászólása: utolsó -.-" szerintem te nem vagy ép eszû ... tök marhaságot beszélsz szerintem, szerintem felüléssel igenis lehet kockásítani futás stb... meg h éjfélkor futni mész.... -.-" ne fényezd már magad! senkit nem érdekel a leszólásaid stb... -.-" pf..
A kérdező hozzászólása: köszönöm ^^ nem szaunás, hanem ilyen "izom rezgetõ" vagy én nemtom xd mert van bordám alatt vagy nemtom h pontosan hol, 2 hasizmom ami kõkemény és büszke vagyok rá, de azalatt a medencémnél meg van egy pici pocakom, ruha alatt kockásnak néz ki fõleg ha befeszítem, dehát közeleg a nyár a fürdõruha :D és akkor ugye már látszani fog ^^ köszönöm szépen a választ! anyum azt mondja felülés a legjobb, ha kedvem van csinálom kifáradásig (tudom mindig kéne, kedvtõl függetlenül, de a lustaság gyõzõtt, de majd elszánom magam és akkor mennifog) köszönöm ^^ tabletát meg ilyet meg nem szewdhetek mert még fejlõdõk xd anyum mondta
sziasztok! bocsi, de nem olvastam végig az elõzményeket... szóval ez az öv egy sz*r... mi is megvettük anyukámmal, de mikor kipróbáltuk akkor égett szagot éreztünk és inkább kikapcsoltuk mert féltünk, hogy megráz az áram. ez egy ócska kínai termék. visszaküldtük és visszakaptuk az árát... csak a 600 ft-os postaköltséget kellett kifizetnünk... szóval én most kipróbáltam az ultrahangos zsírbontást!!! 40 perces kezelés és alkalmanként nekem 2-3 cm ment le a hasamról... teljesen fájdalommentes az egész, szal bárkinek tudom ajánlani. most egy 10 alkalmas bérletet vettem. nekem eddig bevált. a neten olvass utána ha érdekel!

Ha elkezd csökkenni (ok nélkül) a tej mennyisége és már kevés a babámnak, mennyi ideig küzdjek hogy hátha sikerül visszaszaporítani, és mikor adjak pótlást?

Úgy tudom,ha kevés a tej és pótlást adok, akkor egy idő után még kevesebb lesz. 11 hetes babám van, 2 napja kezdett csökkenni a tej fokozatosan, ma már 2 óránként kér enni és így is csak 40-80ml jön két ciciből. Éhes marad. Nem merek tápszerrel pótolni, szedem a MoreMilk kapszulát, és iszok több folyadékot és engedem hogy cicizzen amikor csak akar. Visszajöhet még a tej? Meddig mehet ez így?

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolót kicsit kiegészíteném: Az õ elgondolása (úgy olvasom) a napi mennyiségek mérésén alapszik. "Ha nem jön össze a napi elegendõ mennyiség, csak kevesebb", ebbõl gondoltam ezt. Hááát, ha eddig nem méricskéltél (vagy esetleg nem a megfelelõ módon), akkor szerintem nem most kellene erre rászoknod, mert téves következtetésre juthatsz általa. Ha tényleg ugrásnál jártok, akkor igen valószínûen tényleg kevesebb tejed van most, mint kellene; tehát esélyes, hogy gyakori szopival se fogja megenni a babád azt az adagot, amit elõtte vagy amire most már igénye lenne (kicsit felborult most a tejtermelés üteme, de néhány nap múlva idomulni fog újra). Magyarul, nehogy csak a méregetés alapján arra juss, hogy hú, nincs meg a napi adag és jöhet a tápszer.. mert elsõ körben erre általában nincs szükség (csak a sokadik utániban). De, ha az elõzõ nem erre gondolt, hanem csak úgy saccper megtippeled, hogy megvan-e a napi adag, az megint picit problémás lehet. Egyrészt, ha kezdõ szoptató anyuka vagy, akkor még nem biztos, hogy ezt jól meg tudod saccolni, másrészt ugyanaz igaz itt is, mint feljebb, hogy most valószínûleg kevesebbet szopizik a babád, mint az elvárt.. A túl hamar adott táppal viszont nem jutsz közelebb a több tejhez. A másik dolog pedig, hogy de bizony megeshet, hogy a tejszaporítás akár 1-2 hétig is eltart, "normálisan" is. Vagy legalábbis olyan értelemben normálisan, hogy nem a tejtermeléssel van gond ilyenkor, hanem itt-ott a szoptatási gyakorlattal (idõhúzás, pótlás, cumizás, egyebek), ami apránként, de kihúzhatja a szaporítás eredeti idejét. De ha te esetleg nem vagy ezekkel tisztában, akkor tévesen úgy ítélheted meg, hogy mégis a testeddel van baj, nem lesz elég tejed több idõ alatt sem és tápszert adsz; megint sanszos, hogy kissé korán. Mindezt nem kötözködésként írtam ám, és egyébként egyetértek a többiekkel abban, hogy növekedési ugrásban jártok. Ilyenkor pedig az az elsõdleges, hogy gyakran szoptatsz, ameddig szükség van rá. Ideális esetben tényleg pár nap lesz, amíg kapcsol a szervezeted, de ha ez esetleg elnyúlik, az sem biztos, hogy rögtön "gyári hibát" jelent, hanem esetleg gyakorlati gondokat. De hogy mikor kell mindenképp pótlás, az nehéz kérdés. A szakemberek azt javasolják, hogy addig húzd, ameddig csak bírjátok; egy kis nyügizés, sírdogálás még belefér ilyenkor, ha meg tudod nyugtatni a babád és általában jól hajlandó szopizni. De ha nagyon kínlódik, nehezen mûködik együtt már a szopiban is, akkor szükség lehet rá; de akkor meg igen elõvigyázatosan. Szóval próbálj valahol a még épp elviselhetõ szinten lavírozni vele, remélhetõleg gyorsan javulni fog a helyzet.

Az elõzõ válaszolót kicsit kiegészíteném: Az õ elgondolása (úgy olvasom) a napi mennyiségek mérésén alapszik. "Ha nem jön össze a napi elegendõ mennyiség, csak kevesebb", ebbõl gondoltam ezt. Hááát, ha eddig nem méricskéltél (vagy esetleg nem a megfelelõ módon), akkor szerintem nem most kellene erre rászoknod, mert téves következtetésre juthatsz általa. Ha tényleg ugrásnál jártok, akkor igen valószínûen tényleg kevesebb tejed van most, mint kellene; tehát esélyes, hogy gyakori szopival se fogja megenni a babád azt az adagot, amit elõtte vagy amire most már igénye lenne (kicsit felborult most a tejtermelés üteme, de néhány nap múlva idomulni fog újra). Magyarul, nehogy csak a méregetés alapján arra juss, hogy hú, nincs meg a napi adag és jöhet a tápszer.. mert elsõ körben erre általában nincs szükség (csak a sokadik utániban). De, ha az elõzõ nem erre gondolt, hanem csak úgy saccper megtippeled, hogy megvan-e a napi adag, az megint picit problémás lehet. Egyrészt, ha kezdõ szoptató anyuka vagy, akkor még nem biztos, hogy ezt jól meg tudod saccolni, másrészt ugyanaz igaz itt is, mint feljebb, hogy most valószínûleg kevesebbet szopizik a babád, mint az elvárt.. A túl hamar adott táppal viszont nem jutsz közelebb a több tejhez. A másik dolog pedig, hogy de bizony megeshet, hogy a tejszaporítás akár 1-2 hétig is eltart, "normálisan" is. Vagy legalábbis olyan értelemben normálisan, hogy nem a tejtermeléssel van gond ilyenkor, hanem itt-ott a szoptatási gyakorlattal (idõhúzás, pótlás, cumizás, egyebek), ami apránként, de kihúzhatja a szaporítás eredeti idejét. De ha te esetleg nem vagy ezekkel tisztában, akkor tévesen úgy ítélheted meg, hogy mégis a testeddel van baj, nem lesz elég tejed több idõ alatt sem és tápszert adsz; megint sanszos, hogy kissé korán. Mindezt nem kötözködésként írtam ám, és egyébként egyetértek a többiekkel abban, hogy növekedési ugrásban jártok. Ilyenkor pedig az az elsõdleges, hogy gyakran szoptatsz, ameddig szükség van rá. Ideális esetben tényleg pár nap lesz, amíg kapcsol a szervezeted, de ha ez esetleg elnyúlik, az sem biztos, hogy rögtön "gyári hibát" jelent, hanem esetleg gyakorlati gondokat. De hogy mikor kell mindenképp pótlás, az nehéz kérdés. A szakemberek azt javasolják, hogy addig húzd, ameddig csak bírjátok; egy kis nyügizés, sírdogálás még belefér ilyenkor, ha meg tudod nyugtatni a babád és általában jól hajlandó szopizni. De ha nagyon kínlódik, nehezen mûködik együtt már a szopiban is, akkor szükség lehet rá; de akkor meg igen elõvigyázatosan. Szóval próbálj valahol a még épp elviselhetõ szinten lavírozni vele, remélhetõleg gyorsan javulni fog a helyzet.
"Ok nélkül" nem szokott csökkenni a tej. 11 hetes a babád, tehát kb. 3 hónapos. Ilyenkor növekedési ugrás van, hirtelen többet szeretne szopizni a baba, viszont kell néhány nap, amíg a Te szervezeted ehhez az igényhez alkalmazkodik, és annyit termel, amennyi a babádnak kell. Elképzelhetõ, hogy 2-3 napon át két óránként kéri, szoptasd is meg, és meglátod, utána "visszaritkul" majd.
Mármint nem a tej ritkul vissza, hanem a szopások száma. :o)
3. vagyok. Igen, hát úgy gondoltam az egész napi mennyiséget, hogy nem lehet összehasonlítani azt, hogy 2 óránként 40-80 ml jön, azzal, hogy korábban x óránként több jött. Szóval valahogy máshogy kellene ezt nézni. :) Kézenfekvõnek tûnik úgy nézni, hogy egy nap összesen mennyi. És igen, eltarthat több napig a szaporítás, amivel nincs is gond, amíg a babát nem viseli meg. Azért vagyok egy kicsit "harapós" erre a témára, mert anno unokatesómmal azt csinálta a nagynéném, hogy 2 hónapos koráig nem volt elég neki a teje, de nagyon nem. Unokatesóm már annyira lefogyott, hogy kórházba, infúzióra akarták kötni... Óránként szoptatta, de szegény gyerek egyfolytában ordított, mert sosem tudott egyszerre pár kortynál többet enni. Na ez az a helyzet, ami szerintem túlzás.... Ha a baba elfogadja, hogy többször eszik kevesebbet, akkor nincs gond, úgy eltarthat bármeddig. Kit érdekel? ;-)
Na, akkor végülis egyrõl beszélünk. :) Igen, az ilyen esetek mondjuk már tényleg problémásak, valószínûleg senki szaki nem mondta volna erre azt, hogy erõltessék tovább a csak szoptatást.. de ez mondjuk elég szélsõséges példa. (De megértem, hogy ezért is ugrasz erre.) Csak ugye ott van a gyakoribb szitu, hogy inkább anyuka az, aki nem bírja napokig hallgatni, nézni, hogy a babája nyûglõdik, és a tápszer kéznél van, tutira jóllakat.. szóval elég nagy lehet a kísértés, hogy bevessük. Szóval nem egyszerû belõni, hogy meddig menjen a próbálkozás és mikortól kell már tényleg pótlás - de aki bizonytalan, az keressen hozzá szakmai segítséget. Ha alaposan körüljárják a témát, kiderül, hogy valóban nagy baj van-e, vagy csak anyuka érzékeny inkább.
12. hét után. Sok sikert :o)
Bocsi hogy belekérdezek a kérdésedbe, de akkor a 12. hétig nem is mentek a jövendõbeli orvosotokhoz? Remélem, hogy hamarosan én is ebbe a cipõbe járok majd, ezért érdekel. Még egyszer ne haragudj! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kedden lesz a beültetés, már alig várom.
Szasztok! Bocs hogy belekérdezek. Ti hol csináltattátok a chalmydia tesztet? Magándokinál vagy közkórházban? Mennyibe került.? Egyébként Sok sikert kívánok mindenkinek remélem összejön a baba.
A kérdező hozzászólása: Én magándokinál csináltattam a rákszûréssel együtt volt 14000ft.

Ki hogyan tanította meg, hogy hogyan intsen "pápá"-t a pici? Mennyi időbe telt? Hány hónapos volt? Mi már egy hónapja tanulgatjuk, de sajna nem sok sikerrel.

9 hónapos a babám

Legjobb válasz: Akkor fog pá-pázni,amikor kedve lesz hozzá.Éppígy ha idõsebb lesz,sem fog mindig köszönni,amikor kellene.Idõ kell hozzá,míg rászokik.

Akkor fog pá-pázni, amikor kedve lesz hozzá.Éppígy ha idõsebb lesz, sem fog mindig köszönni, amikor kellene.Idõ kell hozzá, míg rászokik.
Mi nem tanítottuk, mégis megtanulta. Amikor valaki elment, akkor integetett a picinek. Egy idõ után õ is utánozta az integetést.
Ja! És természetesen õ sem csinálja akárkinek és akármikor, csak ha van hozzá kedve és szimpatikus neki, aki kéri tõle :) ))
Nálunk is kb. 9 hónaposan integetett, de nem mindenkinek.Mostmár(jövõhéten lesz 10 hónapos), mindig integet, mondja is.
Éppen aktuális a téma.Kisfiam 10 hós, és már régóta tanítgattam neki, de egyáltalán nem fogta meg a dolog.Kalácsot például egy-két nap után sütögetett, ezért már rá is hagytam, hogy akkor ne csinálja.Már talán két hete is van, hogy utoljára próbálkoztam. Ma meg, a mamának minden felszólítás nélkül heves pápá-ba kezdett, mikor indult haza.Szóval, hihetetlenek...
szia.kisfiam 6 hónapos és nagymamik dolga volt a tanítás, de már felemeli a kezét és mozgatja az ujjait is, de tényleg nem mindenkinek, még nekik se mindig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!