Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő rá, hogy (147 db)

Akinek pajzsmirigy problémája miatt nem esett teherbe, mennyi időt kellett várnia, hogy próbálkozhassanak? Illetve, mennyi időre rá esett teherbe?

Nekem pont egy éve derült ki, hogy pajzsmirigy túlm?ködésem van, és most az utolsó két havi eredményem jó lett, de még szednem kell gyógyszert. Sokat kell még szerintetek várni? Már több mint 2 éve várjuk a babót! :(

Legjobb válasz: Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23,5) a megengedett 1,2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6,6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?

Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23, 5) a megengedett 1, 2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6, 6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?
Szia! Nekem alulmûködik és tavaly februárban derült ki 37, 9 volt akkor a TSH-m.Most augusztusban kaptuk meg a doki áldását a babához!Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül nekünk is a baba!Ja és nekem azt mondta a doki míg vagyok e földön szednem kell a gyógyszert!

Mióta vagytok házasok a párotokkal, hogy jöttetek össze, mennyi időre rá lett belőle házasság, boldogok vagytok?

Legjobb válasz: Mióta vagytok házasok : 1 éve hogy jöttetek össze : munkahelyi kapcsolat mennyi idõre rá lett belõle házasság: 11 év együttélés után boldogok vagytok?: Igen. nagyon is.

1 éve vagyunk házasok, neten ismerkedtünk meg rá fél évre volt az esküvõnk. :) Nagyon boldogok vagyunk. :)
aug 20-án hogy van esküvõ?Az piros napos ünnep.....
Mióta vagytok házasok : 1 éve hogy jöttetek össze : munkahelyi kapcsolat mennyi idõre rá lett belõle házasság: 11 év együttélés után boldogok vagytok?: Igen. nagyon is.
éve vagyunk együtt jövõre lesz az esküvõ gólyatáborban jöttünk össze, és nagyon nagyon nagyon boldogok vagyunk... Miért kérdezed?
bocsi 8 éve
3 éve vagyunk házasok, neten ismertük meg egymást 5 éve egy közösségi oldalon, 1, 5év után házasodtunk, igen boldogok vagyunk, most is együtt.
2 eve, interneten ismerkedtunk ossze, 10 ev utan hazasodtunk, boldog a kapcsolatunk
10 évig csak kollégák voltunk. Nõnapkor beteg voltam, õ hozta el hozzánk a virágot. Ettõl kezdve sûrûn találkozgattunk és sokat beszélgettünk. (Nem feküdtünk le egymással). Rájöttünk, hogy azonos az érdeklõdési körünk, az élettel kapcsolatos elképzeléseink, és aug.20.-án összeházasodtunk. Ennek már elmúlt 30 éve. Felneveltünk és taníttatunk 3 gyereket, és boldog volt és most is az a házasságunk.
Nem vagyunk még házasok. 5 éve vagyunk együtt. Jövõre lesz az esküvõnk, a 6. évfordulónkon :)
1 éve vagyunk házasok, neten ismerkedtünk. 2, 5 éve vagyunk együtt.
Neten ismerkedtünk meg 5, 5 éve, 4, 5 éve vagyunk házasok és 4, 5 éves a kislányunk. Igen, nagyon boldogok vagyunk! Nekem már volt egy 10 éves házasságom, úgyhogy a mostani férjem nagyon megbecsülöm!
130 napja vagyunk házasok, munkahelyen ismerkedtünk meg. az 5. évfordulónkon, 4, 5 év együtt élés után volt az esküvõ, és igen, úgy érzem, boldogok vagyunk, mindketten :)
több, mint 3 éve vagyunk házasok. amúgy 8 éve vagyunk együtt..5 év együttélés után házasodtunk össze. csak azért vártunk ennyit, mert nem tudtuk eldönteni hogy kicsi vagy nagy lagzink legyen... :D és igen boldogok vagyunk! vannak néha hullámvölgyek, de ez természetes dolog... 27/nõ
25 éve vagyunk házasok.Bemutattak minket egymásnak.2 év múlva házasodtunk össze, és igen boldogok vagyunk jelenleg.
6éve vagyunk együtt, 4éve házasok. Közös lett a baráti társaságunk, és így ismerkedtünk meg. Van már egy gyerkõc is. 14 hónapos! :)
2. szomszédom volt 7 év együtt járás, 2 év együtt élés után idén házasodtunk. Igen boldogok vagyunk, jól megvagyunk. 25/N

Hogy' működött, amiikor vissza akartál menni dolgozni (gyed alatt)? Amikor bejelentetted, hogy vissza szeretnél menni dolgozni, mennyi időre rá kezdhettél? Vagy mennyi időt vártál a válaszra, hogy visszavesznek, vagy milyen beosztásba?

Kisebb, de nagy munkamennyiséggel bíró vállalkozásban dolgoztam.

Legjobb válasz: Én is szóltam, hogy 1 év múlva mennék, de azt a választ kaptam, hogy még nem tudja, hogy vissza fog-e venni. Jelenleg 2 ember van a helyemen. Én még azt nem tudom, ha lemondom a gyest 8 órás meló miatt, viszont kirugnak amint tehetik, akkor vissza tudok-e menni gyesre. Vagy 2 szék közé esek? Én a postai ajánlott levelet tartom a legtisztábbnak, akár még tértivevénnyel is. Sosem lehet tudni, meg hát esetleg a munkaügyi aktádba kellhet is nekik. Tiszta gáz ez, az ember szeretne gyereket, aztán meg a gyed/gyest végig parázza, hogy mi lesz utána, mibõl fogunk megélni.

Én is szóltam, hogy 1 év múlva mennék, de azt a választ kaptam, hogy még nem tudja, hogy vissza fog-e venni. Jelenleg 2 ember van a helyemen. Én még azt nem tudom, ha lemondom a gyest 8 órás meló miatt, viszont kirugnak amint tehetik, akkor vissza tudok-e menni gyesre. Vagy 2 szék közé esek? Én a postai ajánlott levelet tartom a legtisztábbnak, akár még tértivevénnyel is. Sosem lehet tudni, meg hát esetleg a munkaügyi aktádba kellhet is nekik. Tiszta gáz ez, az ember szeretne gyereket, aztán meg a gyed/gyest végig parázza, hogy mi lesz utána, mibõl fogunk megélni.
Kedves Válaszoló, kérdezhetnék még tõled? Én a két székes vagyok. Ha jelzem, hogy a gyed után vissza akarok menni, akkor vissza kell-e hogy vegyen, vagy csak a gyes után? Annak idején olyan papírt íratott alá velem a munkaügyes, hogy 3 évre kérem a fizetésnélküli, én mondtam, hogy 2 év után vissza akarok menni, azt mondta, hogy nyugodtan írjam ezt alá. Valszeg rosszul tettem?!
Nem tetted rosszul, a törvény szerint bármikor irhatsz nekik egy hivatalos levelet (javasolt tértivevénnyel feladni a bizonyithatóság kedvéért) és abban megirni, hogy xy dátummal (ez legkorábban egy hónappal a levél után legyen, szóval idõben jelezz!) meg kivánod szakitani a fizetés nélküli szabadságodat és ismét munkába állsz. Kéred, hhogy adják meg, hogy attól az xy naptól számitva mikor jár le a felhalmozott, kötelezõen a visszatéréskor kiveendõ szabadságod letöltése, azaz mikor kell elsõ alkalommal ténylegesen megjelenned munkába a munkahelyeden. Erre kell válaszolniuk, és nem irhatja azt, hogy nem kellesz... Csak azt, hogy mikor kell elsõ alkalommal munnkába menned. És az xy dátumtól kezdve már a fizetésedet kapod, mivel szabadságon vagy.
Neked kell IRÁSBAN belejenteni, hogy mennél vissza xy dátumtól. A levelet xy dátum elõtt min. egy hónappal kell elküldened. Tehát ha te jelzel, akkor egy hónap múlva mehetsz dolgozni. Ezen nincs mit válaszolni, mivel köteles visszavenni. Mondjuk az xy dátumtól el kell kezdened kivenni a felgyülemlett szabikat, tehát nem tudsz TÉNYLEGESEN dolgozni kezdeni azzal a dátummal, csak 1-2 hónappal késõbb, de fizetést már kapsz xy dátumtól kezdve. éppezért nincs is mirõl dönteniük: vissza kell venniük, helyet meg ráérnek csinálni neked, hisz ténylegesen mátül számitott kb. 3 hónap múlva kopogsz be az ajtón elõször...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Arra a munkára, amit én csináltam, most 4 ember van felvéve. Ergo nekem nincs beosztásom. Nem mintha szeretném vissza a régit, mert azt gyerek mellett nagyon nehéz lenne ellátni (16 órákat dolgoztam). Mindig minden megbeszélés kérdése volt a fõnökékkel, eddig is korrektül ment minden, csak mennék már, mert kéne a pénz. Viszont nem tehetem meg csak bejelentésként, mert magasabb fizura szeretnék visszamenni, ergo tárgyalás lesz az új munkakörrõl és a fizumról. Szívóskodni meg nem akarok, mert eszemben sincs máshova menni dolgozni, szeretem a munkahelyemet. Hát, eszerint marad a türelem, illetve ha februárban sem akarnak ezzel foglalkozni, akkor megírom, hogy megyek vissza. Email is jó? Vagy nagyon formálisan, postai úton kell jelezni? Ja, egy kérdés: ajánlhat a korábbi munkához képest alacsonyabb beosztást, ugyanannyi pénzért? Akkor mi van? Mármint ha nem akarom elfogadni.
Most januárban bementem és elmondtam, kislányom márciusban lesz 2éves, onnantól kivenném a szabimat és utána jönnék dolgozni.Március elején majd újra be kell mennem egyeztetni, mennyi lesz pontosan a szabi, és a papírokat elintézni.
Egyébként annyira flúgos a munkaügyes, azt a törvényi hivatkozást hol találom, hogy bármikor kérhetem, hogy visszamenhessek? Már csak hogy esetleg legyen mit az orra alá dugni. Köszi, mégegyszer és nagyon rendes vagy, hogy írsz!!! Remélem a kérdezõ nem haragszik meg.
Ezt találtam: Amennyiben ugyanis egy kismama lemond a fizetés nélküli szabadságról az effektív munkavégzés kedvéért, az addig szünetelõ munkaviszonya mintegy „feléled” – ugyanazok a jogok és kötelezettségek terhelik a két felet: a munkáltatót és a munkavállalót, mint a gyermek születése elõtt. Végül van még 1 évem, de nem akarok felkészületlen lenni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat, egyenlõre kivárok februárig, akkor béralku lesz. Jó lenne megkapni az elõléptetést.

Akinek olyan kevés volt a teje, hogy a babája egy-egy etetés alkalmával már sírt a végén, mert hamar kiürült a cici, annak sikerült visszahoznia a tejet? Mivel és mennyi időre rá?

Legjobb válasz: Nekem három hetembe telt, estére mindig pótolnom kellett, napközben meg annyit raktam cicire, hogy nem is nagyon voltunk külön:) Volt hogy napközben is adtam még neki tápszert, de végül fokozatosan egyre kevesebb kellett, és a harmadik hét végére teljesen elhagytuk. Azóta is szopizik. Ez két hónapos korában volt, most fél éves múlt.

Nekem három hetembe telt, estére mindig pótolnom kellett, napközben meg annyit raktam cicire, hogy nem is nagyon voltunk külön:) Volt hogy napközben is adtam még neki tápszert, de végül fokozatosan egyre kevesebb kellett, és a harmadik hét végére teljesen elhagytuk. Azóta is szopizik. Ez két hónapos korában volt, most fél éves múlt.
Nekem is kb. 3 hét volt. Kicsit sûrûbben raktam mellre, mindig 2 mellbõl szoptattam. 1 amúgy sem volt neki elég akkor. Ittam Laktoherbet, de nem éreztem, hogy használt volna. Aztán visszaállt minden a régi kerékvágásba. Kitartás.
Az sem jó, ha túl sok tejtermelõ teát iszol, pont azért mert ha meghajt, akkor kiürül a folyadék a szervezetbõl, ahelyett hogy tejcsit csinálna belõle! Szerintem napi 1-2 csészénél többet fölösleges inni. Helyette próbálj meg minden reggel inni egy bögrényi rántáslevest, nekem ettõl annyi tejem lett, hogy tele raktam a hûtõt, pedig az elsõ hetekben én is úgy szenvedtem mint te! Kitartás, és próbálj meg nem idegeskedni (bár ezt könnyû mondani), mert az is csak árt a tejtermelésnek!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, remélem sikerül!

Mennyi idõ kell hogy letöltõdjön Xbox-ra a Forza Horizon kinect?

Tudom hogy sok idõ mire letöltõdik mert sok helyet foglal, de még is mennyi idõ kell?

Nős vagy nősülni akaró férfiak! Hogyan jöttetek rá és mennyi idő múlva hogy az az a bizonyos nő akivel le szeretnétek élni az életeteket?

Legjobb válasz: 3 éve vagyok nõs, és nagyon hamar rájöttem. Külsõleg pont az az alacsony, formás, nagymellû, nagy fenekû, mosolygós, szexi nézésû nõ, aki az esetem. Belsõleg meg egy aranyos, visszafogott, érzékeny kis nõ, nem buta (diplomás és az egészségügyben dolgozik) és van egy sajátságos fanyar humora. A szex meg egyszerûen leírhatatlan vele (nyilván a fentiek miatt is). 4 hónap ismeretség után kértem meg a kezét.

3 éve vagyok nõs, és nagyon hamar rájöttem. Külsõleg pont az az alacsony, formás, nagymellû, nagy fenekû, mosolygós, szexi nézésû nõ, aki az esetem. Belsõleg meg egy aranyos, visszafogott, érzékeny kis nõ, nem buta (diplomás és az egészségügyben dolgozik) és van egy sajátságos fanyar humora. A szex meg egyszerûen leírhatatlan vele (nyilván a fentiek miatt is). 4 hónap ismeretség után kértem meg a kezét.
Ismerosom mondta erre: Amint bekapta a legyet az asszony...
Erre nagyon nehéz rájönni... én már többször voltam nõs, de nincs rá recept. Az életem legnagyobb szerelmeit nem vettem el és nagyon jól tettem. Amikor filozófiát gyártottam abból, hogy egy tiszta, egyszerû, falusi lányt veszek el, abba rendkívül csalódtam, egy hisztis hárpia vált belõle. Amikor azt hittem, hogy majd inkább egy egyszerû városi, értemiségi árvát teszek családtaggá, azzal is nagyon pórul jártam. Végül egy csendes, kedves, okos, értelmes és kedves feleségem lett, és jobb sem kellene ennél! Megjegyzem, hogy jelenlegi, utolsó és végleges feleségemmel kezdetben nagy ellenszevvel viseltettünk egymás iránt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, az utolsó 2 válaszolónak pedig sok boldogságot!
Erre kb másfél év alatt rá kell jönni.
Sehonnan. A nõ nyaggatja, vagy terhes lesz. A pasik nem akarnak nõsülni, mert az felelõsséggel jár, és jobb esetben egy életre szólna, így nem tudnak mást [email protected] Tehát, nem igazán jönnek õk erre rá, inkább bele se mennek komoly kapcsolatba, nehogy eljussanak arra a pontra, ahol már házasodni kéne. Csak kefélnek jobbra-balra, jól elvannak így. Gyíkok.

Onnantól, hogy babád elindult, mennyi idöre rá tudott lemászni az ágyról, kanapéról?

Legjobb válasz: Nálunk ez fordítva történt. 8 hónaposan kezdett mászni és állt fel egyedül. Aztán ezt követõen le is mászott már mindenhonnan. Lemászott és mászva is folytatta a kis útját. 13 hónaposan indult el, majd 14 hónaposan ment stabilan.

Nálunk ez fordítva történt. 8 hónaposan kezdett mászni és állt fel egyedül. Aztán ezt követõen le is mászott már mindenhonnan. Lemászott és mászva is folytatta a kis útját. 13 hónaposan indult el, majd 14 hónaposan ment stabilan.
10-11 hósan már le-fel közlekedett az ágyról, 14 hósan indult el.
Szia! A lányom 8 hónaposan kezdett el mászni. Most 12 hónapos, még mindig nem jár a két lábacskáján, csak mászik. De biztonságosan le tud ereszkedni a kanapéról, fotelekbõl, hason, lábbal, fenékkel elõre.
Elõbb tudott fel/le mászni, mint járni. Természetesen állni már tudott. A lemászást meg kell neki tanítani. Van, amelyiknek nagyon hamar megy, van amelyiknél 10-20 próbálkozás, de ügyesek! Engedni kell egyedül, nem szabad félteni. Mindegyik gyerekemnek voltak "zuhanásai", de csak akkor ütötték meg magukat nagyon, ha valamire rá is estek (pl. görgõs szék lábára fejjel). Ha nincs semmi útban, akkor pici balesetke csak.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors válaszokat! akkor majd kicsit rávezetem a dologra :)
nálunk is elõbb volt. 7 hónaposan állt fel, 8 hónaposan olyan kis komisz volt, hogy odatolta az ágyhoz a játékos dobozt és arról mászott fel az ágyra, ott felállt és fél-egy órán keresztül nézett ki az ablakon :) lemászni akkor tanítottam meg neki, 3-4 nap alatt sikerült is. 10 hónaposan már minden segítség és kellék nélkül mászott fel az ágyra, kanapéra, fotelra, párkányra, 1 évesen indult el
Nekem is mindkét gyerek simán fel-lemászott mindenhová, s csak utána indultak el. 8 hósan bárhonnan lemásztak, bárhová felmásztak, a lányom 9 hónaposan indult el, a fiam most egyéves és a napokban tette meg elsõ önálló lépéseit.
Addig örülj, amíg nem tud felmászni, nehogy megtanísd neki. addig van nyugtod, amíg nem tudja.
Na nálunk meg már 10 hónaposan elindult a kiscsaj, rá két hétre nagyjából ha eszébe jutott hogy, akkor lejött szépen, viszont egyszer hiába voltam mellette csak sikerült fejjel indulni a földnek, azóta nem mer lemenni. Most 11, 5 hónapos.

Teherbeesés után általában mennyi időre rá kezdjük érezni, hogy feszül a mellünk?

Legjobb válasz: 2 héttel utana, de van, akinek nem is feszül, és nem is hány, és mégis terhes. miért? nem védekeztetek?

2 héttel utana, de van, akinek nem is feszül, és nem is hány, és mégis terhes. miért? nem védekeztetek?
ez változó.. pár héttel utána.
A kérdező hozzászólása: Hát az elején nem védekeztünk, de amikor már érezte hogy közel van...akkor már igen.
Én már kb 1 héttel késõbb éreztem, hogy teltebb. elõször azt hittem, hogy premenstruációs tünet, de éreztem, hogy ez más. és rá 1 héttel teszteltem pozitívat.
és? h fogják hivni? tervezett baba? mivel, ha nem, akkor nem értem, h miért nem lehetett védekezni.. és mi az, h a végén védekeztetek? neked az a védekezés, h nem élvez beléd? ez most komoly? nem vagyunk már az ókorban!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!