Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő rá, (516 db)

Akinek pajzsmirigy problémája miatt nem esett teherbe, mennyi időt kellett várnia, hogy próbálkozhassanak? Illetve, mennyi időre rá esett teherbe?

Nekem pont egy éve derült ki, hogy pajzsmirigy túlm?ködésem van, és most az utolsó két havi eredményem jó lett, de még szednem kell gyógyszert. Sokat kell még szerintetek várni? Már több mint 2 éve várjuk a babót! :(

Legjobb válasz: Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23,5) a megengedett 1,2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6,6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?

Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23, 5) a megengedett 1, 2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6, 6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?
Szia! Nekem alulmûködik és tavaly februárban derült ki 37, 9 volt akkor a TSH-m.Most augusztusban kaptuk meg a doki áldását a babához!Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül nekünk is a baba!Ja és nekem azt mondta a doki míg vagyok e földön szednem kell a gyógyszert!

Mióta vagytok házasok a párotokkal, hogy jöttetek össze, mennyi időre rá lett belőle házasság, boldogok vagytok?

Legjobb válasz: Mióta vagytok házasok : 1 éve hogy jöttetek össze : munkahelyi kapcsolat mennyi idõre rá lett belõle házasság: 11 év együttélés után boldogok vagytok?: Igen. nagyon is.

1 éve vagyunk házasok, neten ismerkedtünk meg rá fél évre volt az esküvõnk. :) Nagyon boldogok vagyunk. :)
aug 20-án hogy van esküvõ?Az piros napos ünnep.....
Mióta vagytok házasok : 1 éve hogy jöttetek össze : munkahelyi kapcsolat mennyi idõre rá lett belõle házasság: 11 év együttélés után boldogok vagytok?: Igen. nagyon is.
éve vagyunk együtt jövõre lesz az esküvõ gólyatáborban jöttünk össze, és nagyon nagyon nagyon boldogok vagyunk... Miért kérdezed?
bocsi 8 éve
3 éve vagyunk házasok, neten ismertük meg egymást 5 éve egy közösségi oldalon, 1, 5év után házasodtunk, igen boldogok vagyunk, most is együtt.
2 eve, interneten ismerkedtunk ossze, 10 ev utan hazasodtunk, boldog a kapcsolatunk
10 évig csak kollégák voltunk. Nõnapkor beteg voltam, õ hozta el hozzánk a virágot. Ettõl kezdve sûrûn találkozgattunk és sokat beszélgettünk. (Nem feküdtünk le egymással). Rájöttünk, hogy azonos az érdeklõdési körünk, az élettel kapcsolatos elképzeléseink, és aug.20.-án összeházasodtunk. Ennek már elmúlt 30 éve. Felneveltünk és taníttatunk 3 gyereket, és boldog volt és most is az a házasságunk.
Nem vagyunk még házasok. 5 éve vagyunk együtt. Jövõre lesz az esküvõnk, a 6. évfordulónkon :)
1 éve vagyunk házasok, neten ismerkedtünk. 2, 5 éve vagyunk együtt.
Neten ismerkedtünk meg 5, 5 éve, 4, 5 éve vagyunk házasok és 4, 5 éves a kislányunk. Igen, nagyon boldogok vagyunk! Nekem már volt egy 10 éves házasságom, úgyhogy a mostani férjem nagyon megbecsülöm!
130 napja vagyunk házasok, munkahelyen ismerkedtünk meg. az 5. évfordulónkon, 4, 5 év együtt élés után volt az esküvõ, és igen, úgy érzem, boldogok vagyunk, mindketten :)
több, mint 3 éve vagyunk házasok. amúgy 8 éve vagyunk együtt..5 év együttélés után házasodtunk össze. csak azért vártunk ennyit, mert nem tudtuk eldönteni hogy kicsi vagy nagy lagzink legyen... :D és igen boldogok vagyunk! vannak néha hullámvölgyek, de ez természetes dolog... 27/nõ
25 éve vagyunk házasok.Bemutattak minket egymásnak.2 év múlva házasodtunk össze, és igen boldogok vagyunk jelenleg.
6éve vagyunk együtt, 4éve házasok. Közös lett a baráti társaságunk, és így ismerkedtünk meg. Van már egy gyerkõc is. 14 hónapos! :)
2. szomszédom volt 7 év együtt járás, 2 év együtt élés után idén házasodtunk. Igen boldogok vagyunk, jól megvagyunk. 25/N

Kreatin mennyi idő alatt szívódik fel a gyomorban? ( Mennyi időre rá lehet inni edzés után a protein turmixot? )

Legjobb válasz: Jó akkor mennyi idõ alatt jut el a sejtekhez... lényeg benne van...

A kérdező hozzászólása: Jó akkor mennyi idõ alatt jut el a sejtekhez... lényeg benne van...
A gyomorban az nem szívódik fel.
15-20p, de az edzés utáni adagot célszerü a protein-gyors ch turmixal együtt inni, mert a gyors ch segíti a felszívódást.


Pajzsmirigy túlműködésem volt és egy pár hónapja alulműködésbe ment át. Akinél hasonló probléma volt, mennyi időre rá próbálkozhattatok a babaprojekttel? És mennyi időre rá jött össze?

Már nagyon régóta szeretnénk babát. A gyógyszereken kívül van még esetleg valami, ami gyorsíthatná a gyógyulást? (pl. akupunktúra, gyógynövények?)

Hogy' működött, amiikor vissza akartál menni dolgozni (gyed alatt)? Amikor bejelentetted, hogy vissza szeretnél menni dolgozni, mennyi időre rá kezdhettél? Vagy mennyi időt vártál a válaszra, hogy visszavesznek, vagy milyen beosztásba?

Kisebb, de nagy munkamennyiséggel bíró vállalkozásban dolgoztam.

Legjobb válasz: Én is szóltam, hogy 1 év múlva mennék, de azt a választ kaptam, hogy még nem tudja, hogy vissza fog-e venni. Jelenleg 2 ember van a helyemen. Én még azt nem tudom, ha lemondom a gyest 8 órás meló miatt, viszont kirugnak amint tehetik, akkor vissza tudok-e menni gyesre. Vagy 2 szék közé esek? Én a postai ajánlott levelet tartom a legtisztábbnak, akár még tértivevénnyel is. Sosem lehet tudni, meg hát esetleg a munkaügyi aktádba kellhet is nekik. Tiszta gáz ez, az ember szeretne gyereket, aztán meg a gyed/gyest végig parázza, hogy mi lesz utána, mibõl fogunk megélni.

Én is szóltam, hogy 1 év múlva mennék, de azt a választ kaptam, hogy még nem tudja, hogy vissza fog-e venni. Jelenleg 2 ember van a helyemen. Én még azt nem tudom, ha lemondom a gyest 8 órás meló miatt, viszont kirugnak amint tehetik, akkor vissza tudok-e menni gyesre. Vagy 2 szék közé esek? Én a postai ajánlott levelet tartom a legtisztábbnak, akár még tértivevénnyel is. Sosem lehet tudni, meg hát esetleg a munkaügyi aktádba kellhet is nekik. Tiszta gáz ez, az ember szeretne gyereket, aztán meg a gyed/gyest végig parázza, hogy mi lesz utána, mibõl fogunk megélni.
Kedves Válaszoló, kérdezhetnék még tõled? Én a két székes vagyok. Ha jelzem, hogy a gyed után vissza akarok menni, akkor vissza kell-e hogy vegyen, vagy csak a gyes után? Annak idején olyan papírt íratott alá velem a munkaügyes, hogy 3 évre kérem a fizetésnélküli, én mondtam, hogy 2 év után vissza akarok menni, azt mondta, hogy nyugodtan írjam ezt alá. Valszeg rosszul tettem?!
Nem tetted rosszul, a törvény szerint bármikor irhatsz nekik egy hivatalos levelet (javasolt tértivevénnyel feladni a bizonyithatóság kedvéért) és abban megirni, hogy xy dátummal (ez legkorábban egy hónappal a levél után legyen, szóval idõben jelezz!) meg kivánod szakitani a fizetés nélküli szabadságodat és ismét munkába állsz. Kéred, hhogy adják meg, hogy attól az xy naptól számitva mikor jár le a felhalmozott, kötelezõen a visszatéréskor kiveendõ szabadságod letöltése, azaz mikor kell elsõ alkalommal ténylegesen megjelenned munkába a munkahelyeden. Erre kell válaszolniuk, és nem irhatja azt, hogy nem kellesz... Csak azt, hogy mikor kell elsõ alkalommal munnkába menned. És az xy dátumtól kezdve már a fizetésedet kapod, mivel szabadságon vagy.
Neked kell IRÁSBAN belejenteni, hogy mennél vissza xy dátumtól. A levelet xy dátum elõtt min. egy hónappal kell elküldened. Tehát ha te jelzel, akkor egy hónap múlva mehetsz dolgozni. Ezen nincs mit válaszolni, mivel köteles visszavenni. Mondjuk az xy dátumtól el kell kezdened kivenni a felgyülemlett szabikat, tehát nem tudsz TÉNYLEGESEN dolgozni kezdeni azzal a dátummal, csak 1-2 hónappal késõbb, de fizetést már kapsz xy dátumtól kezdve. éppezért nincs is mirõl dönteniük: vissza kell venniük, helyet meg ráérnek csinálni neked, hisz ténylegesen mátül számitott kb. 3 hónap múlva kopogsz be az ajtón elõször...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Arra a munkára, amit én csináltam, most 4 ember van felvéve. Ergo nekem nincs beosztásom. Nem mintha szeretném vissza a régit, mert azt gyerek mellett nagyon nehéz lenne ellátni (16 órákat dolgoztam). Mindig minden megbeszélés kérdése volt a fõnökékkel, eddig is korrektül ment minden, csak mennék már, mert kéne a pénz. Viszont nem tehetem meg csak bejelentésként, mert magasabb fizura szeretnék visszamenni, ergo tárgyalás lesz az új munkakörrõl és a fizumról. Szívóskodni meg nem akarok, mert eszemben sincs máshova menni dolgozni, szeretem a munkahelyemet. Hát, eszerint marad a türelem, illetve ha februárban sem akarnak ezzel foglalkozni, akkor megírom, hogy megyek vissza. Email is jó? Vagy nagyon formálisan, postai úton kell jelezni? Ja, egy kérdés: ajánlhat a korábbi munkához képest alacsonyabb beosztást, ugyanannyi pénzért? Akkor mi van? Mármint ha nem akarom elfogadni.
Most januárban bementem és elmondtam, kislányom márciusban lesz 2éves, onnantól kivenném a szabimat és utána jönnék dolgozni.Március elején majd újra be kell mennem egyeztetni, mennyi lesz pontosan a szabi, és a papírokat elintézni.
Egyébként annyira flúgos a munkaügyes, azt a törvényi hivatkozást hol találom, hogy bármikor kérhetem, hogy visszamenhessek? Már csak hogy esetleg legyen mit az orra alá dugni. Köszi, mégegyszer és nagyon rendes vagy, hogy írsz!!! Remélem a kérdezõ nem haragszik meg.
Ezt találtam: Amennyiben ugyanis egy kismama lemond a fizetés nélküli szabadságról az effektív munkavégzés kedvéért, az addig szünetelõ munkaviszonya mintegy „feléled” – ugyanazok a jogok és kötelezettségek terhelik a két felet: a munkáltatót és a munkavállalót, mint a gyermek születése elõtt. Végül van még 1 évem, de nem akarok felkészületlen lenni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat, egyenlõre kivárok februárig, akkor béralku lesz. Jó lenne megkapni az elõléptetést.

Ha bemegyek az Eonhoz kora reggel, mert kikapcsolták az áramot, és mutatom a befizetett csekket meg befizetem a visszakapcsolási díjat, mennyi időre rá kapcsolják vissza?

Mert holnap már péntek és ha holnap nem kapcsolják vissza most hétvégén áram nélkül leszünk, ráadásul hétf? is munkaszüneti nap :( 16.-áig kellett volna befizetni a csekket, mi 19.-én fizettük be és ma kapcsolták ki.

Legjobb válasz: Kaptál róla valami levelet,hogy tartozásod van? Csak mert mi nyáron voltunk így,de nekünk 40 ezer forintos tartozásunk volt és nekünk nem kapcsolták ki.Kaptunk 1 hónap türelmi idõt, még így is.Nem hiszem,hogy azért kikapcsolják az áramot mert 3 nappal késõbb fizettétek be. Mis soha nem fizettük még be idõbe.Mindig hó elsején kellene,de mivel 10-dikén kapunk fizut így 11-dikén szoktuk befizetni egyszer sem volt ebbõl probléma.

Kaptál róla valami levelet, hogy tartozásod van? Csak mert mi nyáron voltunk így, de nekünk 40 ezer forintos tartozásunk volt és nekünk nem kapcsolták ki.Kaptunk 1 hónap türelmi idõt, még így is.Nem hiszem, hogy azért kikapcsolják az áramot mert 3 nappal késõbb fizettétek be. Mis soha nem fizettük még be idõbe.Mindig hó elsején kellene, de mivel 10-dikén kapunk fizut így 11-dikén szoktuk befizetni egyszer sem volt ebbõl probléma.
A kérdező hozzászólása: Ez két részletfizetési csakk volt ( kétszer 20 ezer ft) és kaptunk értesítõt h 16.-áig be kell fizetni különben ez lesz :S Most abban reménykedek , hogy ha reggel bemegyek hátha valahogy meg lehet oldani h ne maradjunk áram nélkül.
Valószínûleg ez már rég megoldódott, de azért álljék itt a válasz: Ha reggel bemutatod a befizetési csekket, és kifizeted az eljárási díjat, akkor a szolgáltató azonnal intézkedik a visszakapcsolásról. Tehát még aznap lesz áramod. (De ha aznap nem, akkor másnap, 24 órán belül vissza kell kapcsolnia.) A másik: ha befizettél egy kikapcsolásra adott csekket, és ezt a határidõn túl tetted, máskor tessék a befizetési bizonylatot elfaxolni. Az 400 Ft a postáról. A visszakapcsolási díj meg 25000 Ft körül van...
22000ft a visszakapcsolás:S

Miután felállt a babátok, mennyi időre rá indult el?

Legjobb válasz: Nagyon rosszat teszel vele, ha vezetgeted!! Ne fogd a kezét, akkor induljon el, ha õ is érett rá.

Nagyon rosszat teszel vele, ha vezetgeted!! Ne fogd a kezét, akkor induljon el, ha õ is érett rá.
A kérdező hozzászólása: Kislányom még csak tegnap állt fel és már most nagyon ügyes, mert már van, hogy csak egy kézzel kapaszkodik és ha fogom mind két kezét elölrõl, akkor pár lépést már megy! Neki mennyi idõ lehet?
10 hónaposan állt fel, 14, 5hósan indult el! Szerintem ne járasd õt, persze ez a te dolgod, de csak akkor menj vele kézen fogva, ha õ elengedett kézzel már tesz pár lépést!
A fiam 7 hónaposan állt fel, 13 hónaposan indult el.
10, 5 hónaposan állt fel, most 12, 5 egy-egy lépést megtesz bútorokba kapaszkodva, de egy lépést sem vezetgetjük. Gyógytornász szerint nem jó, majd elindul, ha itt lesz az ideje. Már írták, hogy a vezetgetés a korai miért nem jó: nem jól fejlõdik az egyensúlyozó érzéke. A huppanások kellenek ehhez.....
7 hónaposan állt fel, és lépegetett, ha a kezét fogtam. Utána tanult meg mászni és ülni. Most 10 hónapos és az ágyba kapaszkodva, oldalazva járkál.
Az én babám 9 hónaposan állt fel teljesen egyedül, eddig segítség kellett és fogni kellett a kezét mert könnyen lehuppant a földre. 9 hónaposan már magától állt fel a radiátorba kapaszkodva, de késõbb már egyedül szinte. Elindulni pedig nem nagyon sikerült neki, nem igazán próbálkozott. Persze segítettünk neki kezét fogva lassan lépegetett elõre, meg érezte is hogy akkor ezt kell csinálni, de nem tartott sokáig. Kb 12 hónapos volt amikor felállt egyedül kapaszkodás nélkül akkor odamentem hozzá, megfogtam a kezét és léptettem elõre, majd óvatosan elengedtem a kezét, de persze a kezem ott volt hogy ha eldõlne eltudjam kapni, de nem nagyon kellett, szépen jött felém. Aztán amikor az apja tanitgattam akkor kivitte az udvarra a fûre ott ha esik nem lesz nagy baja. felállítot6ta elengedte a kezét és mondta hogy menjen oda hozzá, akkor jóformán nem is járt hanem szaladt az apja felé, persze eldõlt de az apja megfogta. Végül a sok gyakorlás után már egyedül képes volt járni minden féle gond nélkül.
3 hónap telt el a kettõ között.
5ös:elõzõ elõtti voltam. :) Rosszat azért nem tesz vele, csak késlelteti a folyamatot.
Ha ezt csinálod vele, akkor annál késõbb. Ha nem vezeted kézen fogva, akkor valószínûleg hamarabb, de még hónapok is lehetnek. elõzõ
Egyik babám 8 hónaposan állt fel és 16 hónaposan indult csak el segítség nélkül. A másik szintén 8 hónaposan állt fel, és 11 hónaposan ment, egy évesen már szaladt.
az én babám 2 hónapja állt fel, de még nem indult el!
Az enyém 10 hósan állt fel, és 18 hónaposan indult el önállóan.

Akinek hátrafele kezdett kúszni a babája, mennyi idővel rá tudott előre is kúszni, majd mászni a kicsi?

Legjobb válasz: rá 3 hétre mászott rendesen. bár nekem korán,már 6 hónaposan rendesen mászott

rá 3 hétre mászott rendesen. bár nekem korán, már 6 hónaposan rendesen mászott
Nálunk kb egy hét négykézláb rugózás volt, egy hét hátrafele mászás, egy hét elõre, és már térdel egy hete, ma meg már térdrõl is felnyomja magát lábbal. Most nyolc hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Alacsony progeszteron szintnek nálatok mik voltak a tünetei? A doki mit írt fel rá és mennyi időre rá sikerült teherbe esnetek?

Nálam 3 napig tartó barnázás el?zte meg a mostani nemvártamat, hónapok óta nem tudok teherbe esni, pedig id?zítünk, ovu tesztet is csinálok az elevitet pedig szeptember óta szedem. A dokimhoz majd csak a hét végén fogok tudni elmenni, addig is olvasgatok err?l. Nem vagyok orvos, de a tünetek közül sok megvan nekem is és több hónapja vagyok úgy, hogy rosszul érzem magam a b?römben...persze bebeszélni sem akarom, de nem gondoltam volna, hogy ilyesmi bajom is lehet...szóval kíváncsi vagyok nektek milyen tüneteitek voltak, és mennyi id? után tudtatok teherbe esni miután gyógyszert kaptatok erre problémára? El?z? terhességemnél haematómám volt, arra kaptam duphastont. Várom válaszaitokat!

Legjobb válasz: Menj el endokrinológushoz!

Menj el endokrinológushoz!
A nõgyógyászom azt mondta menjek haza, nem tud vele mit kezdeni, majd ha gyereket akarok akkor hormonkezelés. Nekem ez a válasz nem tetszett, így endokrinológushoz fordultam aki megállapította hogy milyen anyagcsere eltérés okozza a hormonproblémát, és azt kezdtük el kezelni. 1 évbe telt mire normálisan rendbejöttek az értékeim, akkor kezdtünk el próbálkozni a babával és negyedszerre sikerült. Szerintem ha a nõgyógyászomra hallgatok akkor még most is ott állnánk hogy tömi belém a hormonokat és persze nem sikerül a baba.. Szóval szerintem is menj endokrinológushoz.
Szia! Vérvétellel meg lehet nézni a progeszteron szintedet is , csak egy beutaló kell hozzá. Írtad, hogy szeptember óta szeded az elevitet, csak annyit szeretnék errõl tanácsolni neked, hogy hosszú ideig nem ajánlatos szedni, mert olyan zsírban oldódó vitaminok is vannak benne (E, A pl.) amiket túl lehet adagolni..(a vízben oldódókat simán kipisiled, de ezeket nem, az e vitamin ugy meg vastagíthatja a méhnyálkádat, hogy ha túl vastag, kaparás is lehet belõle)a terhes vitaminokban pedig annyi vitamin van, ami akkor kell, ha pótolnod kell a vitaminokat a szervezetedbe, amiket a baba miatt kell ugyebár pótolni.Tehát több van benne ezekbõl a vitaminokból, az orvosom szerint lehet abból baj is ha túl sokat szedsz belõle.inkább szedd ritkábban.
Szia! Én mindig a 20. napon pecsételtem kicsit, és pecséttel indult a mensim is. Én Women's Creamot kaptam, illetve ha esélyes a hónap (gyógyszerrel kell stimulálni a tüszõérést és azt nem lehet nálam folyamatosan) akkor a ciklus 2. felében kapok Utrogestant is, hogy ha megfogan a baba, akkor be is tudjon ágyazódni. De a hormonvizsgálat az elsõ, amit vagy beutalóval oldasz meg, vagy elmész maszekhoz, ott leveszik a vért, és egy hét múlva megvan az eredmény. Ja, és endokrinológus nõgyógyászhoz menj.

Ha valakinél megindítják a szülést, mennyi időre rá jelentkeznek a fájások?

Van különbség ha megindítják, vagy ha magától indul meg? És most itt pl. a fájásokra gondolok, vagy magára az id?tartamra.

Legjobb válasz: Nekem csak egy indított szülésem volt. Nem volt semmilyen fájásom, csak a hasam keményedett és már eléggé kitágultam. Ahogy megkaptam az oxitocin infúziót egybõl jöttek a fájások rendesen, mondta is a szülésznõ, hogy nagyon jól reagál rá a szervezetem. Igazán akkor lett fájdalmas, mikor a burkot is megrepesztették, de így is az infúzió bekötésétõl számítva 4-5 órán belül meglett a babám úgy, hogy megszorult, ami eléggé lassította a kitolási szakaszt. Én speciel kimondottam örülök, hogy így szültem, mert végig az volt a félelmem, hogyha otthon vagy az utcán jön rám a szülhetnék nem fogom tudni, hogy mit is kell pontosan csinálni, hogy kell a fájásokat számolgatni, mikor kell indulni, stb. Nyilván feltaláltam volna magam, de ez így teljesen jó volt nekem! :) Gyors és könnyû szülést kívánok!

Nekem csak egy indított szülésem volt. Nem volt semmilyen fájásom, csak a hasam keményedett és már eléggé kitágultam. Ahogy megkaptam az oxitocin infúziót egybõl jöttek a fájások rendesen, mondta is a szülésznõ, hogy nagyon jól reagál rá a szervezetem. Igazán akkor lett fájdalmas, mikor a burkot is megrepesztették, de így is az infúzió bekötésétõl számítva 4-5 órán belül meglett a babám úgy, hogy megszorult, ami eléggé lassította a kitolási szakaszt. Én speciel kimondottam örülök, hogy így szültem, mert végig az volt a félelmem, hogyha otthon vagy az utcán jön rám a szülhetnék nem fogom tudni, hogy mit is kell pontosan csinálni, hogy kell a fájásokat számolgatni, mikor kell indulni, stb. Nyilván feltaláltam volna magam, de ez így teljesen jó volt nekem! :) Gyors és könnyû szülést kívánok!
Nekem elfolyt a magzatvizem, de fájásaim nem voltak. Oxytocinnal indították. Fél óra múlva kezdett fájni, de csak kis adagot tudtak adni, lassan csepegtették, mert a baba nem jól reagált ha gyorsítani akarták. 5 óra alatt lett meg.
Reggel 9kor tették fel a tablettát. Délben kezdtek jóslóim lenni, 3 percenként jöttek de csak 10 másodpercig tartottak. 2kor beöntést kaptam, na akkor lettek rendes fájásaim, 3 percenként eltartottak 40-50 másodpercig. Fél 4kor burkot repesztettek, egybõl jöttek is a tolók, 3 percenként. Ez volt a legfájdalmasabb rész, mert fél óráig még nem nyomhattam, el kellett (volna) sóhajtani a fájásokat.
Nekem de.11-kor burok repesztés(semmi fájás)12-kor oxit bekötötték és negyed 1-re 5 perces, fél 1-re 1 perces fájásaim lettek.Este negyed 9-re lett meg a fiam.
Nekem burokrepesztéssel indították. Kb. 20 percen belül 10 perces fájások jöttek, majd 5 perceseknél kaptam oxit. Innen begyorsultak a fájások. A burokrepesztéstõl számított 5 órán belül született meg a fiam. Az oxi után lettek igazán erõs fájásaim, de kibírtam érzéstelenítõ nélkül, pedig nagyon gyáva és nyafogós vagyok.
Egyszer szültem az indított volt.Délelõtt 10:30kor felraktak egy tablettát 16:30 fele kezdõdtek a fájások és 18:10kor már a kezemben volt a pici lányom.Másfél óra volt az egész.Azt hiszem szerencsém volt mert gyorsan megszületett. 3 és fél hónapos a babánk
Engem a nyolcadik napon indítottak, oxytocinnal. Már órák óta be volt kötve az infúzió, meg volt repesztve a burok, de még mindig nem éreztem semmit, pedig a vizsgálatok szerint jól tágultam. Aztán beraktak vízbe, és ott kezdtem el "fájni". Nagyon hamar veszett erõs fájásaim lettek, de mire igazán rossz lett volna, már jött a kitolás. Reggel 9-tõl délután fél 5-ig szültem, de igazából csak az utolsó másfél óra volt nehéz, de azt sem nevezném elviselhetetlennek.
Második vagyok. A sima szüléseim gyorsabbak voltak. Az elsõnél otthon du. 5-kor fájások nélkül megrepedt a burok, este 8-ra meglett a baba. A második fájásokkal indult este 9-kor, éjfélkor szültem. A harmadik szintén fájásokkal indult este 11 körül, hajnali 2-re lett meg a baba.
Nekem 2 indított szülésem volt, és sokkal jobban megviselt, mint amikor magától indult. Nem biztos, hogy ez törvényszerû, nálam valószínûleg az volt a baj, hogy mindkettõ a 38. héten történt. Az elsõnél ballonnal tágítottak éjszaka, ezt nem is éreztem. 4 centis lett a méhszáj, de nagyon vastag volt. Reggel burkot repesztettek, aztán jött az oxitocin. Rögtön csinált összehúzódásokat, de egyáltalán nem fájtak. Jól meg kellett emelni az adagot, hogy egyáltalán tényleg beinduljon a szülés. 8-kor kezdték az oxit, délután 1-ig vígan voltam, onnantól ellenben kemény volt a dolog. Du. 1/2 3-kor lett meg a baba, másfél óra alatt. A másodiknál ugyanúgy ballon volt, de annyira magasan volt a baba feje, hogy nem lehetett burkot repeszteni. Reggel 8-kor oxit kaptam, de délután 4-ig nem csinált vészes fájásokat. 1/2 5-kor sikerült a burokrepesztés, és 10 perccel 5 elõtt lett meg a pici. Gyakorlatilag 20 perc alatt teljesen kitágultam 4 centirõl. Hát az azért durva volt.
Van kulonbseg. Nekem az elso magatol indult: elfolyt a magzatviz fajas nelkul, zart mehszajjal, kb 3 ora varakozas utan spontan jottek a fajasok, de egybol 3 percenkent es hosszuak, erosek, majd 2 percesek, meg hosszabbak, meg erosebbek, az utolso egy oraban ugy ereztem, hogy szinte folyamatosan faj. Mondjuk megerte, mert osszesen 3 orat vajudtam, majd azt vettem eszre, hogy egyre kevesbe faj, inkabb nyomni kell, szoval folyamatosan ment at tolofajasba. Ez igy szuper volt. Masodik szules inditott volt, mert 1333-asra tagult a mehszajam fajas nelkul, de nem akart megsem megindulni a szules, a dokim pedig attol felt, hogyha otthon indul meg ilyen ertekrol, akkor egy ora alatt megszulok es nem erunk be a korhazba, de befektetni sem akart. Ugyhogy vartunk a 40. het elejeig, mivel nem indult magatol, igy o inditotta. Eleve azzal kezdtek, hogy kaptam beontest, aminek nagyon nem orultem, mert aznap egesz delelott ment a hasam, szoval nem jott ki semmi, viszont a viz folyamatosan csikarta a hasamat, fel orat ultem a budin eredmenytelen belmozgassal. De ez mar arra jo volt, hogy kicsit a mehem is elkezdett fajdogalni. Utana a doki burkot repesztett, majd addig masszirozgatta ki a vizet, hogy mar fajast is csinalt. Utana kaptam oxytocint magas cseppszamban, ennek koszonhetoen durva, eros, de rendszertelen fajasaim lettek. Nem volt meg az, mint az elso szulesnel, hogy 2 perc, vagy 3 perces, hanem volt, hogy percenkent jott, volt, hogy 3 percig semmi, ossze-vissza volt az egesz. Osszesen 2 ora telt el a burokrepesztestol, amikor az egyik durva eros fajas vegen egybol ugy ereztem, hogy nyomni kell. Semmilyen atmenet nem volt, csak egy nagyon-nagyon eros tolofajas, meg szolni sem tudtam semmit, visszatartani sem. Szerencsere bent volt epp a szuleszno, kiabalt, hogy ne toljak, de az oxytocin annyira eros tolofajast csinalt, hogy nem tudtam nem tolni. Kiabalt a szuleszno a tobbieknek, de ennek a fajasnak a vegere mar kint volt a gyerek feje, nem tudtam visszatartani. Piszkos, mocskos nagy makom volt, mert eleve gatvedelmet akartam, de a hirtelen tolas miatt esely sem lett volna masra, szo szerint kirobbant a gyerek. Hala Istennek a gatat nem repesztette, csak a mehszajam szakadt meg 3 helyen a hirtelen tolas miatt. (Hozzateszem, hogy ez ellen nem tudtak volna mit tenni akkor sem, ha van gatmetszes, mert ugye a mehszajat akkor sem metszettek volna, ezt csak akkor lehetett volna elkerulni, ha nem kapok annyi oxytocint es nem lesz ilyen eros a tolofajas). A ferjem teljesen bepanikolt mellettem, pedig az elso szulesnel is bent volt es ott nagyon higgadt maradt vegig, itt viszont megijedt. Ami meg kulonbozott: valamilyen csodas oknal fogva iszonyu rossz erhalozattal rendelkezem, anyukam is, es neki is mind a negy szulesnel volt gondja a placenta levalasaval, nekem is. Az elso szulesemnel is rosszul valt le a placenta, de akkor csak ket darabba szakadt. Az inditottnal viszont ossze-vissza szakadt le, rengeteg pici darab maradt bent, igy ahogy megszuletett a babank egybol kaparasra volt szukseg, nem volt ido varni semmire, arra sem, hogy erzestelenitot kossenek be, mert felt a doki, hogy sok vert fogok vesziteni. Szoval ezek utan meg egy ropke 40 perces erzestelenito nelkuli mehkaparasban es mehszajvarrasban (utobbi nem fajt, az elobbi horrorfilmbe valo volt) is reszt vehettem. Nem mondott senki semmit, de nekem van egy olyan erzesem, hogy az oxytocin nalam tulzott mehtevekenyseget csinalt (ha van ilyen), azert borult fel a vajudas, azert lett ilyen a kitolas es azert szakadt darabokba a placentam is. Lehet, hogy tevedek, de koszonom: en nem szeretnek meg egy inditott szulesben reszt venni, ha nincs ra feltetlenul szukseg. Mondjuk a baratnom azt mondta, hogy a kitolasi szakasz elott mar vissza szoktak venni az oxytocint, tehat kevesebbet adnak, hogy gyenguljon a folyamat. Nalam ez elmaradt, mert minden olyan gyorsan zajlott, lehet, hogy ez is gond volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!