Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő rá, (497 db)

Akinek pajzsmirigy problémája miatt nem esett teherbe, mennyi időt kellett várnia, hogy próbálkozhassanak? Illetve, mennyi időre rá esett teherbe?

Nekem pont egy éve derült ki, hogy pajzsmirigy túlm?ködésem van, és most az utolsó két havi eredményem jó lett, de még szednem kell gyógyszert. Sokat kell még szerintetek várni? Már több mint 2 éve várjuk a babót! :(

Legjobb válasz: Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23,5) a megengedett 1,2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6,6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?

Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23, 5) a megengedett 1, 2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6, 6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?
Szia! Nekem alulmûködik és tavaly februárban derült ki 37, 9 volt akkor a TSH-m.Most augusztusban kaptuk meg a doki áldását a babához!Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül nekünk is a baba!Ja és nekem azt mondta a doki míg vagyok e földön szednem kell a gyógyszert!

Mióta vagytok házasok a párotokkal, hogy jöttetek össze, mennyi időre rá lett belőle házasság, boldogok vagytok?

Legjobb válasz: Mióta vagytok házasok : 1 éve hogy jöttetek össze : munkahelyi kapcsolat mennyi idõre rá lett belõle házasság: 11 év együttélés után boldogok vagytok?: Igen. nagyon is.

1 éve vagyunk házasok, neten ismerkedtünk meg rá fél évre volt az esküvõnk. :) Nagyon boldogok vagyunk. :)
aug 20-án hogy van esküvõ?Az piros napos ünnep.....
Mióta vagytok házasok : 1 éve hogy jöttetek össze : munkahelyi kapcsolat mennyi idõre rá lett belõle házasság: 11 év együttélés után boldogok vagytok?: Igen. nagyon is.
éve vagyunk együtt jövõre lesz az esküvõ gólyatáborban jöttünk össze, és nagyon nagyon nagyon boldogok vagyunk... Miért kérdezed?
bocsi 8 éve
3 éve vagyunk házasok, neten ismertük meg egymást 5 éve egy közösségi oldalon, 1, 5év után házasodtunk, igen boldogok vagyunk, most is együtt.
2 eve, interneten ismerkedtunk ossze, 10 ev utan hazasodtunk, boldog a kapcsolatunk
10 évig csak kollégák voltunk. Nõnapkor beteg voltam, õ hozta el hozzánk a virágot. Ettõl kezdve sûrûn találkozgattunk és sokat beszélgettünk. (Nem feküdtünk le egymással). Rájöttünk, hogy azonos az érdeklõdési körünk, az élettel kapcsolatos elképzeléseink, és aug.20.-án összeházasodtunk. Ennek már elmúlt 30 éve. Felneveltünk és taníttatunk 3 gyereket, és boldog volt és most is az a házasságunk.
Nem vagyunk még házasok. 5 éve vagyunk együtt. Jövõre lesz az esküvõnk, a 6. évfordulónkon :)
1 éve vagyunk házasok, neten ismerkedtünk. 2, 5 éve vagyunk együtt.
Neten ismerkedtünk meg 5, 5 éve, 4, 5 éve vagyunk házasok és 4, 5 éves a kislányunk. Igen, nagyon boldogok vagyunk! Nekem már volt egy 10 éves házasságom, úgyhogy a mostani férjem nagyon megbecsülöm!
130 napja vagyunk házasok, munkahelyen ismerkedtünk meg. az 5. évfordulónkon, 4, 5 év együtt élés után volt az esküvõ, és igen, úgy érzem, boldogok vagyunk, mindketten :)
több, mint 3 éve vagyunk házasok. amúgy 8 éve vagyunk együtt..5 év együttélés után házasodtunk össze. csak azért vártunk ennyit, mert nem tudtuk eldönteni hogy kicsi vagy nagy lagzink legyen... :D és igen boldogok vagyunk! vannak néha hullámvölgyek, de ez természetes dolog... 27/nõ
25 éve vagyunk házasok.Bemutattak minket egymásnak.2 év múlva házasodtunk össze, és igen boldogok vagyunk jelenleg.
6éve vagyunk együtt, 4éve házasok. Közös lett a baráti társaságunk, és így ismerkedtünk meg. Van már egy gyerkõc is. 14 hónapos! :)
2. szomszédom volt 7 év együtt járás, 2 év együtt élés után idén házasodtunk. Igen boldogok vagyunk, jól megvagyunk. 25/N

Kreatin mennyi idő alatt szívódik fel a gyomorban? ( Mennyi időre rá lehet inni edzés után a protein turmixot? )

Legjobb válasz: Jó akkor mennyi idõ alatt jut el a sejtekhez... lényeg benne van...

A kérdező hozzászólása: Jó akkor mennyi idõ alatt jut el a sejtekhez... lényeg benne van...
A gyomorban az nem szívódik fel.
15-20p, de az edzés utáni adagot célszerü a protein-gyors ch turmixal együtt inni, mert a gyors ch segíti a felszívódást.


Pajzsmirigy túlműködésem volt és egy pár hónapja alulműködésbe ment át. Akinél hasonló probléma volt, mennyi időre rá próbálkozhattatok a babaprojekttel? És mennyi időre rá jött össze?

Már nagyon régóta szeretnénk babát. A gyógyszereken kívül van még esetleg valami, ami gyorsíthatná a gyógyulást? (pl. akupunktúra, gyógynövények?)

Hogy' működött, amiikor vissza akartál menni dolgozni (gyed alatt)? Amikor bejelentetted, hogy vissza szeretnél menni dolgozni, mennyi időre rá kezdhettél? Vagy mennyi időt vártál a válaszra, hogy visszavesznek, vagy milyen beosztásba?

Kisebb, de nagy munkamennyiséggel bíró vállalkozásban dolgoztam.

Legjobb válasz: Én is szóltam, hogy 1 év múlva mennék, de azt a választ kaptam, hogy még nem tudja, hogy vissza fog-e venni. Jelenleg 2 ember van a helyemen. Én még azt nem tudom, ha lemondom a gyest 8 órás meló miatt, viszont kirugnak amint tehetik, akkor vissza tudok-e menni gyesre. Vagy 2 szék közé esek? Én a postai ajánlott levelet tartom a legtisztábbnak, akár még tértivevénnyel is. Sosem lehet tudni, meg hát esetleg a munkaügyi aktádba kellhet is nekik. Tiszta gáz ez, az ember szeretne gyereket, aztán meg a gyed/gyest végig parázza, hogy mi lesz utána, mibõl fogunk megélni.

Én is szóltam, hogy 1 év múlva mennék, de azt a választ kaptam, hogy még nem tudja, hogy vissza fog-e venni. Jelenleg 2 ember van a helyemen. Én még azt nem tudom, ha lemondom a gyest 8 órás meló miatt, viszont kirugnak amint tehetik, akkor vissza tudok-e menni gyesre. Vagy 2 szék közé esek? Én a postai ajánlott levelet tartom a legtisztábbnak, akár még tértivevénnyel is. Sosem lehet tudni, meg hát esetleg a munkaügyi aktádba kellhet is nekik. Tiszta gáz ez, az ember szeretne gyereket, aztán meg a gyed/gyest végig parázza, hogy mi lesz utána, mibõl fogunk megélni.
Kedves Válaszoló, kérdezhetnék még tõled? Én a két székes vagyok. Ha jelzem, hogy a gyed után vissza akarok menni, akkor vissza kell-e hogy vegyen, vagy csak a gyes után? Annak idején olyan papírt íratott alá velem a munkaügyes, hogy 3 évre kérem a fizetésnélküli, én mondtam, hogy 2 év után vissza akarok menni, azt mondta, hogy nyugodtan írjam ezt alá. Valszeg rosszul tettem?!
Nem tetted rosszul, a törvény szerint bármikor irhatsz nekik egy hivatalos levelet (javasolt tértivevénnyel feladni a bizonyithatóság kedvéért) és abban megirni, hogy xy dátummal (ez legkorábban egy hónappal a levél után legyen, szóval idõben jelezz!) meg kivánod szakitani a fizetés nélküli szabadságodat és ismét munkába állsz. Kéred, hhogy adják meg, hogy attól az xy naptól számitva mikor jár le a felhalmozott, kötelezõen a visszatéréskor kiveendõ szabadságod letöltése, azaz mikor kell elsõ alkalommal ténylegesen megjelenned munkába a munkahelyeden. Erre kell válaszolniuk, és nem irhatja azt, hogy nem kellesz... Csak azt, hogy mikor kell elsõ alkalommal munnkába menned. És az xy dátumtól kezdve már a fizetésedet kapod, mivel szabadságon vagy.
Neked kell IRÁSBAN belejenteni, hogy mennél vissza xy dátumtól. A levelet xy dátum elõtt min. egy hónappal kell elküldened. Tehát ha te jelzel, akkor egy hónap múlva mehetsz dolgozni. Ezen nincs mit válaszolni, mivel köteles visszavenni. Mondjuk az xy dátumtól el kell kezdened kivenni a felgyülemlett szabikat, tehát nem tudsz TÉNYLEGESEN dolgozni kezdeni azzal a dátummal, csak 1-2 hónappal késõbb, de fizetést már kapsz xy dátumtól kezdve. éppezért nincs is mirõl dönteniük: vissza kell venniük, helyet meg ráérnek csinálni neked, hisz ténylegesen mátül számitott kb. 3 hónap múlva kopogsz be az ajtón elõször...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Arra a munkára, amit én csináltam, most 4 ember van felvéve. Ergo nekem nincs beosztásom. Nem mintha szeretném vissza a régit, mert azt gyerek mellett nagyon nehéz lenne ellátni (16 órákat dolgoztam). Mindig minden megbeszélés kérdése volt a fõnökékkel, eddig is korrektül ment minden, csak mennék már, mert kéne a pénz. Viszont nem tehetem meg csak bejelentésként, mert magasabb fizura szeretnék visszamenni, ergo tárgyalás lesz az új munkakörrõl és a fizumról. Szívóskodni meg nem akarok, mert eszemben sincs máshova menni dolgozni, szeretem a munkahelyemet. Hát, eszerint marad a türelem, illetve ha februárban sem akarnak ezzel foglalkozni, akkor megírom, hogy megyek vissza. Email is jó? Vagy nagyon formálisan, postai úton kell jelezni? Ja, egy kérdés: ajánlhat a korábbi munkához képest alacsonyabb beosztást, ugyanannyi pénzért? Akkor mi van? Mármint ha nem akarom elfogadni.
Most januárban bementem és elmondtam, kislányom márciusban lesz 2éves, onnantól kivenném a szabimat és utána jönnék dolgozni.Március elején majd újra be kell mennem egyeztetni, mennyi lesz pontosan a szabi, és a papírokat elintézni.
Egyébként annyira flúgos a munkaügyes, azt a törvényi hivatkozást hol találom, hogy bármikor kérhetem, hogy visszamenhessek? Már csak hogy esetleg legyen mit az orra alá dugni. Köszi, mégegyszer és nagyon rendes vagy, hogy írsz!!! Remélem a kérdezõ nem haragszik meg.
Ezt találtam: Amennyiben ugyanis egy kismama lemond a fizetés nélküli szabadságról az effektív munkavégzés kedvéért, az addig szünetelõ munkaviszonya mintegy „feléled” – ugyanazok a jogok és kötelezettségek terhelik a két felet: a munkáltatót és a munkavállalót, mint a gyermek születése elõtt. Végül van még 1 évem, de nem akarok felkészületlen lenni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat, egyenlõre kivárok februárig, akkor béralku lesz. Jó lenne megkapni az elõléptetést.

Ha bemegyek az Eonhoz kora reggel, mert kikapcsolták az áramot, és mutatom a befizetett csekket meg befizetem a visszakapcsolási díjat, mennyi időre rá kapcsolják vissza?

Mert holnap már péntek és ha holnap nem kapcsolják vissza most hétvégén áram nélkül leszünk, ráadásul hétf? is munkaszüneti nap :( 16.-áig kellett volna befizetni a csekket, mi 19.-én fizettük be és ma kapcsolták ki.

Legjobb válasz: Kaptál róla valami levelet,hogy tartozásod van? Csak mert mi nyáron voltunk így,de nekünk 40 ezer forintos tartozásunk volt és nekünk nem kapcsolták ki.Kaptunk 1 hónap türelmi idõt, még így is.Nem hiszem,hogy azért kikapcsolják az áramot mert 3 nappal késõbb fizettétek be. Mis soha nem fizettük még be idõbe.Mindig hó elsején kellene,de mivel 10-dikén kapunk fizut így 11-dikén szoktuk befizetni egyszer sem volt ebbõl probléma.

Kaptál róla valami levelet, hogy tartozásod van? Csak mert mi nyáron voltunk így, de nekünk 40 ezer forintos tartozásunk volt és nekünk nem kapcsolták ki.Kaptunk 1 hónap türelmi idõt, még így is.Nem hiszem, hogy azért kikapcsolják az áramot mert 3 nappal késõbb fizettétek be. Mis soha nem fizettük még be idõbe.Mindig hó elsején kellene, de mivel 10-dikén kapunk fizut így 11-dikén szoktuk befizetni egyszer sem volt ebbõl probléma.
A kérdező hozzászólása: Ez két részletfizetési csakk volt ( kétszer 20 ezer ft) és kaptunk értesítõt h 16.-áig be kell fizetni különben ez lesz :S Most abban reménykedek , hogy ha reggel bemegyek hátha valahogy meg lehet oldani h ne maradjunk áram nélkül.
Valószínûleg ez már rég megoldódott, de azért álljék itt a válasz: Ha reggel bemutatod a befizetési csekket, és kifizeted az eljárási díjat, akkor a szolgáltató azonnal intézkedik a visszakapcsolásról. Tehát még aznap lesz áramod. (De ha aznap nem, akkor másnap, 24 órán belül vissza kell kapcsolnia.) A másik: ha befizettél egy kikapcsolásra adott csekket, és ezt a határidõn túl tetted, máskor tessék a befizetési bizonylatot elfaxolni. Az 400 Ft a postáról. A visszakapcsolási díj meg 25000 Ft körül van...
22000ft a visszakapcsolás:S

Akit ugy inditottak mennyi idövel rá lett meg a baba?

Ugy értelmezem a kérdést pl elöször nst ment aztán be kötöték az oxit és rá hány ora?

Legjobb válasz: Elõször ilyen tágító krémet kaptam, nem tudom, mi a neve. Azzal egy idõben kötötték rám az nst. Reggel 9 órakor mentünk be a vajúdóba, és 13: 05-kor született meg a fiam.

Elõször ilyen tágító krémet kaptam, nem tudom, mi a neve. Azzal egy idõben kötötték rám az nst. Reggel 9 órakor mentünk be a vajúdóba, és 13: 05-kor született meg a fiam.
Június 10.-én bekerültem a korházba 41+1 napos volta. délután 14:00 kor megkaptam az oxit 17:35 -kor elfolyt a magzatvizem.3 perces fájásaim voltak.22:00 kor 1000 méhszáj orvos szerint reggelnél elöbb baba nem lesz. 22:20 kor tolófájások. 23.:00-kor megszületett a most már 11 hetes gyönyörû kislányom. :)
Indítástól számítva 4 óra múlva lett meg császárral.
Elfolyt a magzatvíz (éjfél), nem voltak fájásaim, nem tágultam. 8 óra múlva prosztaglandin zselét helyeztek fel (ezért javasolják a sexet az utolsó héten, mert az sokkal természetesebb), ettõl 24 órán keresztül 5 perces fájásaim voltak. A szüléshez kevés, alváshoz sok volt. Nem tágultam. Majd másnap reggel 9-kor rámkötötték az oxi infit és az nst-t. Dél körül kezdtem tágulni, már azt gondolták megcsászároznak, mert olyan kimerült voltam. 15:25-re lett meg a baba és még 2 hónapig nem tértem magamhoz a fáradtságtól.
45 perc volt, de 3. baba.
fájásokkal bementem amik ugyan sûrûsödtek de gyengék voltak 40 + 4 napra a fájásgyengeség maitt kaptam oxit, kb negyed palack folyt le amitõl brutál fájások jöttem és 1, 5 óra alatt meglett a babó, de már 4 ujjnyinál tolófájásaim lettek majdnem repedtem mindenhol. második baba volt, az elsõ sima 8 órás szülés volt de inkább azt csinálnám végig még egyszer..
40+6 napra indított a dokim, 1. szülés volt. Elõkészítés után a liftben elkezdett folyni a magzatvíz, így burkot nem kellett repeszteni, 1 ujjnyira sem voltam nyitva. 7, 30kor kötötte be a szülésznõm az oxit, lement kettõ, nem tágultam. Elõször 2kor mondta a dokim, hogy ez császár lesz, 4ig vártunk, 5kor császároztak, és megszületett a fiam. Szóval 9, 5 óra, fájásom nem volt.
1. fájásokkal mentem be, idõ lejárt, nem voltam semennyire kinyílva, délelõtt 10-kor burokrepi, de nem volt víz, utána kaptam oxit, de rosszul reagáltam. Mindenesetre beindult a szülés, és negyed 3-kor délután, igaz vákuummal meglett a lányom. 2. lejárt az idõ, bementem, csak keményedések voltak. Reggel megvizsgált a doki, valami leválasztást vagy mit csinált, az annyit segített, hogy elkezdtem tágulni. Délután négykor mondták, hogy ugyan szóljak már, ha érzek valamicske fájást. Mondtam, hogy nem, csak hosszan elnyúló rendszeres keményedéseket. Mondták, mérjem. 4 perces keményedéseim voltak. rátettek nst-re, és tényleg. Mutatta, és hosszúak is voltak, mondták, hogy örüljek, hogy ilyen szerencsés vagyok, hogy nem fáj. :) Megvizsgált a doki, és már 2, 5 ujjnyira ki is voltam tágulva. Ez volt fél 6-kor és mondták hogy irány a szülõszoba. Mondtam, hogy de nem is fáj. Azt mondták, örüljek, majd fog. :) Fél 8-kor este burkot repesztett a doki, na, onnan jöttek a rendszeres két perces fájások, jött a tolófájás is, és tegnaphoz egy éve 21-én 21:21-kor kibújt az én pici fiam (4730 g-al és 52 cm-el). Oxi nélkül. Gátvédelemmel. Úgyhogy nem lehet ezt tudni.
Nálam így történt: Reggel 9-kor elfolyt magzatvíz, nem vallja be a doki, de szerintem direkt repesztette meg a magzatburkot (41 hetes voltam akkor). 9.50-kor kaptam meg a tágító zselét, du. 3 körül kezdõdtek a fájások, olyan 10 percesek, majd du. 7-kor bevittek a szülõszobába (ekkor már 2 percesek voltak a fájások), kaptam oxitocint (1 vagy 2 adagot, nem tudom mennyit), este negyed 11-kor született meg a fiam.
2, 5 óra
3 hete szültem nekem is a negyedik baba, csak õt indították! 40+4 napra az orvosom úgy döntött indítja, másfél órán át kaptam oxi terhelést, ez délután háromkor volt, voltak is aközben fájásaim, de mikor letelt a másfél óra a fájások elmúltak. Késõbb hétkor vizsgált az orvos, azt mondta szivárog a víz három negyed nyolckor szülõszobán feküdtem már, folyamatosan adták az oxitocint, nagyon erõs fájásokat csináltak, de semmit nem tágultam az ég világon, hiába adtak bármit, és az orvos is beleadott apait anyait. Éjféltõl már alig vannak emlékeim, hajnali kettõkor bevittek a mûttõbe császármetszést végeztek! 3 spontán gyors szülés után, a 4. császár! :(
Indítástól számítva 53óra múlva császárral lett meg a babám!
41+4 napon inditottak, eloszor vmi kup szeruseggel. Ezt penteken 2-kor kaptam meg. Mivel ez 12 ora mulva kicsuszott az ejszaka folyaman, masnap, azaz szombaton 10-kor kaptam zselet. Azt modtak, ha ez lejar burok repsztes lesz. De nem lett, csak megvizsgaltak, aminek hatasara erosodtek es surusodtek a fajasok, de nem csinaltak semmit. Szerencsere ejszakara a 3 perces fajasok 5 percesre redukalodtak, es egy kis fajdalomcsillapito segitsegevel tudtam aludni. Masnap reggel egy kivert balhe segitsegevel vittek vegul a szuloszobara. 10-kor volt burok repesztes es 2-kor kezdtek el adagolni az oxyt. A lanyka vegul este 9:45-kor bujt ki. Inditastol szamitott 59 ora mulva.
nekem a magzatvizem folyt el 13 órakor, de nem voltak fájásaim, bementünk, és olyan 4 órakor kaptam meg az oxit, tehát ha úgy vesszük, nekem is indítottak. este 6 körül kezdtem el valamit érezni, 7kor már nagyon fájt úgy 3 percenként. 8 körül egyperceseim voltak, ez éjfélig tartott, tehát nagyon sokáig kinlódtam egypercesekkel, de nem tágultam semmit, ugyanúgy egy ujjnyi volt, mint mikor bementem a kórházba. akkor bekötötték az EDA-t, mondván, azzal majd menni fog, és tényleg ment. hajnali 4re lett meg a kisfiam.
Elsõ babámnál burokrepesztéssel ( :-( ) indítottak, 9-kor, fél 4-re lett belõle baba, 4 adag oxit is kaptam közben fájáserõsítésre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem a lányomat 8kor nst 9kor oxi 10, 35 meg volt reggel inditanak már nyitva vagyok mégis izgulok 4dik baba lesz :)
41+3 inditottak rá 19orara császár metszés lett belõle mert sajnos nem tagultam és a kicsit sem látta el a méhlepény a végére!
szerintem kórháza és szituációja válogatja! nekem : bementen, ügyeletes megvizsgált és egy szülésnõ is! nem volt nyitva a méhszáj legalábbis egyiküksem érezte! (41+4 nap) hívták a fõorvost, addigra befektettek egy szülõszobába! a szülésznõ az ügyeletes és a fõorvos is bent volt, amikor is könyékig felnyúltak megnézni.. kiderült nyitvavagyok kb 1 ujjnyira. utána jöhetett a ballon! kaptak ekközben infúziót a kezembe... antibiotikumot-ezt a szívproblémám miatt! - majd néztek egy nst-t, utána viszont mászkálhattam.. a ballonnal a nunimban.... nem kellett oxitocin mert fájásaim lettek, már elõtte is voltak. 1 óra múlva ballon kicsúszott.. események felgyorsultak... burkot repesztettek, és egy óra múlva már ott volt a kislányom :)
Elsõ baba 39, héten kicsit nyitott méhszáj+burokrepesztés után kb 2-2, 5 órán belül megvolt, második baba 37. héten szintén burokrepesztés után, de telljesen zárt méhszájról indulva+ oxitocin infúzióval 3, 5 óra alatt.

Miután felállt a babátok, mennyi időre rá indult el?

Legjobb válasz: Nagyon rosszat teszel vele, ha vezetgeted!! Ne fogd a kezét, akkor induljon el, ha õ is érett rá.

Nagyon rosszat teszel vele, ha vezetgeted!! Ne fogd a kezét, akkor induljon el, ha õ is érett rá.
A kérdező hozzászólása: Kislányom még csak tegnap állt fel és már most nagyon ügyes, mert már van, hogy csak egy kézzel kapaszkodik és ha fogom mind két kezét elölrõl, akkor pár lépést már megy! Neki mennyi idõ lehet?
10 hónaposan állt fel, 14, 5hósan indult el! Szerintem ne járasd õt, persze ez a te dolgod, de csak akkor menj vele kézen fogva, ha õ elengedett kézzel már tesz pár lépést!
A fiam 7 hónaposan állt fel, 13 hónaposan indult el.
10, 5 hónaposan állt fel, most 12, 5 egy-egy lépést megtesz bútorokba kapaszkodva, de egy lépést sem vezetgetjük. Gyógytornász szerint nem jó, majd elindul, ha itt lesz az ideje. Már írták, hogy a vezetgetés a korai miért nem jó: nem jól fejlõdik az egyensúlyozó érzéke. A huppanások kellenek ehhez.....
7 hónaposan állt fel, és lépegetett, ha a kezét fogtam. Utána tanult meg mászni és ülni. Most 10 hónapos és az ágyba kapaszkodva, oldalazva járkál.
Az én babám 9 hónaposan állt fel teljesen egyedül, eddig segítség kellett és fogni kellett a kezét mert könnyen lehuppant a földre. 9 hónaposan már magától állt fel a radiátorba kapaszkodva, de késõbb már egyedül szinte. Elindulni pedig nem nagyon sikerült neki, nem igazán próbálkozott. Persze segítettünk neki kezét fogva lassan lépegetett elõre, meg érezte is hogy akkor ezt kell csinálni, de nem tartott sokáig. Kb 12 hónapos volt amikor felállt egyedül kapaszkodás nélkül akkor odamentem hozzá, megfogtam a kezét és léptettem elõre, majd óvatosan elengedtem a kezét, de persze a kezem ott volt hogy ha eldõlne eltudjam kapni, de nem nagyon kellett, szépen jött felém. Aztán amikor az apja tanitgattam akkor kivitte az udvarra a fûre ott ha esik nem lesz nagy baja. felállítot6ta elengedte a kezét és mondta hogy menjen oda hozzá, akkor jóformán nem is járt hanem szaladt az apja felé, persze eldõlt de az apja megfogta. Végül a sok gyakorlás után már egyedül képes volt járni minden féle gond nélkül.
3 hónap telt el a kettõ között.
5ös:elõzõ elõtti voltam. :) Rosszat azért nem tesz vele, csak késlelteti a folyamatot.
Ha ezt csinálod vele, akkor annál késõbb. Ha nem vezeted kézen fogva, akkor valószínûleg hamarabb, de még hónapok is lehetnek. elõzõ
Egyik babám 8 hónaposan állt fel és 16 hónaposan indult csak el segítség nélkül. A másik szintén 8 hónaposan állt fel, és 11 hónaposan ment, egy évesen már szaladt.
az én babám 2 hónapja állt fel, de még nem indult el!
Az enyém 10 hósan állt fel, és 18 hónaposan indult el önállóan.

Akinek hátrafele kezdett kúszni a babája, mennyi idővel rá tudott előre is kúszni, majd mászni a kicsi?

Legjobb válasz: rá 3 hétre mászott rendesen. bár nekem korán,már 6 hónaposan rendesen mászott

rá 3 hétre mászott rendesen. bár nekem korán, már 6 hónaposan rendesen mászott
Nálunk kb egy hét négykézláb rugózás volt, egy hét hátrafele mászás, egy hét elõre, és már térdel egy hete, ma meg már térdrõl is felnyomja magát lábbal. Most nyolc hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Alacsony progeszteron szintnek nálatok mik voltak a tünetei? A doki mit írt fel rá és mennyi időre rá sikerült teherbe esnetek?

Nálam 3 napig tartó barnázás el?zte meg a mostani nemvártamat, hónapok óta nem tudok teherbe esni, pedig id?zítünk, ovu tesztet is csinálok az elevitet pedig szeptember óta szedem. A dokimhoz majd csak a hét végén fogok tudni elmenni, addig is olvasgatok err?l. Nem vagyok orvos, de a tünetek közül sok megvan nekem is és több hónapja vagyok úgy, hogy rosszul érzem magam a b?römben...persze bebeszélni sem akarom, de nem gondoltam volna, hogy ilyesmi bajom is lehet...szóval kíváncsi vagyok nektek milyen tüneteitek voltak, és mennyi id? után tudtatok teherbe esni miután gyógyszert kaptatok erre problémára? El?z? terhességemnél haematómám volt, arra kaptam duphastont. Várom válaszaitokat!

Legjobb válasz: Menj el endokrinológushoz!

Menj el endokrinológushoz!
A nõgyógyászom azt mondta menjek haza, nem tud vele mit kezdeni, majd ha gyereket akarok akkor hormonkezelés. Nekem ez a válasz nem tetszett, így endokrinológushoz fordultam aki megállapította hogy milyen anyagcsere eltérés okozza a hormonproblémát, és azt kezdtük el kezelni. 1 évbe telt mire normálisan rendbejöttek az értékeim, akkor kezdtünk el próbálkozni a babával és negyedszerre sikerült. Szerintem ha a nõgyógyászomra hallgatok akkor még most is ott állnánk hogy tömi belém a hormonokat és persze nem sikerül a baba.. Szóval szerintem is menj endokrinológushoz.
Szia! Vérvétellel meg lehet nézni a progeszteron szintedet is , csak egy beutaló kell hozzá. Írtad, hogy szeptember óta szeded az elevitet, csak annyit szeretnék errõl tanácsolni neked, hogy hosszú ideig nem ajánlatos szedni, mert olyan zsírban oldódó vitaminok is vannak benne (E, A pl.) amiket túl lehet adagolni..(a vízben oldódókat simán kipisiled, de ezeket nem, az e vitamin ugy meg vastagíthatja a méhnyálkádat, hogy ha túl vastag, kaparás is lehet belõle)a terhes vitaminokban pedig annyi vitamin van, ami akkor kell, ha pótolnod kell a vitaminokat a szervezetedbe, amiket a baba miatt kell ugyebár pótolni.Tehát több van benne ezekbõl a vitaminokból, az orvosom szerint lehet abból baj is ha túl sokat szedsz belõle.inkább szedd ritkábban.
Szia! Én mindig a 20. napon pecsételtem kicsit, és pecséttel indult a mensim is. Én Women's Creamot kaptam, illetve ha esélyes a hónap (gyógyszerrel kell stimulálni a tüszõérést és azt nem lehet nálam folyamatosan) akkor a ciklus 2. felében kapok Utrogestant is, hogy ha megfogan a baba, akkor be is tudjon ágyazódni. De a hormonvizsgálat az elsõ, amit vagy beutalóval oldasz meg, vagy elmész maszekhoz, ott leveszik a vért, és egy hét múlva megvan az eredmény. Ja, és endokrinológus nõgyógyászhoz menj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!