Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő nő ki a kertben (1 db)

Mennyi idő alatt nő ki a kertben elültetett fű?

Arra gondolok, amikor már látványosan füves kertként funkcionál a kert.

Legjobb válasz: hónapok. az elvetés után 2 héttel ha locsolva van minden nap (nagy melegben reggel este) akkor már zöldel, de hónapok míg focizni lehet rajta.

hónapok. az elvetés után 2 héttel ha locsolva van minden nap (nagy melegben reggel este) akkor már zöldel, de hónapok míg focizni lehet rajta.
Nem igaz teljesen!Nekünk az elsõ fûszálak 4 nap után bújtak ki.2 hónap és focikész a fû :)
hmmm mi nem igaz ugyan azt írtad le mint én. 4 nap után max van 2 füszállad de arra nem mehetsz rá. 2 hét után sem mehetsz rá de akkor már látványosan zöld, és hónapok 2-3 meddigre rámehtsz. ez attol is függ hogy mikor veted, a lényeg a sok sok locsolás, és a permetszerü locsolás hogy ne mossad ki a magokat.
Rá van írva ez az infó a fûmag zacsijára, nemigaz? :)
Fûmagtól és az idõtõl is függ. Az esõs hûvösebb nem túl hideg idõben hamarabbb kibújik. De szerintem is kell 2 hónap mire erõsebb lesz. Ami a dobozra van írva az nálunk nem jött be. Ja és a parktikeres pár száz forintosat nem ajánlom mert sz...t sem ér. Nálunk, nem tudom a nevét csak azt hogy dobozban van 1 kilos kiszerelésben és fociznak aképen, az vált be. Várd meg még kb 10 centis lesz majd vágdle de csak felére majd 2 hétmmúlva már lehet lejebb állítani a fûnyírot. És kis fûtáp és már kész is a focira fû. Ja és sûrûbbre szórd mint a doboz írja:-)) Tapasztalatom alapja: kb 250 m2 fû.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Veteményesemben összegyűjtött magokat tárolhatom-e sima irodai papírból hajtogatott kis tasakokban?

Biokertészkedem, arra vagyok kíváncsi, hogy a tárolás során oldódik-e ki valami a papírból, egyáltalán a normál papír megfelel-e erre a célra? Aki foglalkozik magfogással, miben tárolja a magokat?

4

Hol lehet ehető rügyű bambusz magjához hozzájutni? Pl. Phyllostachys

Szeretnék a kertemben étkezés céljából bambuszt nevelni, de tanácstalan vagyok, hogy kéne elkezdenem.
Előre is köszönöm!

1

Mettől meddig tart ("számolódik") egy növény tenyészideje?

Mettől?
a) a vetés idejétől
b) a csírázás idejétől
c) palánták esetében a végső helyre kerülés idejétől
---
Meddig?
1.) az első termés megjelenéséig
2.) a termés nagyjának beéréséig
3.) az összes termés beéréséig
4.) a növény haláláig

Ezt azért kérdezem, mert mindenkitől mást hallottam, például a szomszéd kertész azt mondta, hogy szerinte egy karalábé- vagy paradicsompalánta tenyészideje akkor kezdődik, amikor kiültetjük a már megnőtt palántát... Érdekes!

1

Milyen fajta Menta nő nálam? (képre link lejjebb)

Ilyen menta nő nálam, mint itt a legelső képen:

2

Ez milyen gaz?

Http://kepfeltoltes.hu/view/130718/K_p048_www.kepfeltoltes.h
u_. Jpg

7

Mikor lehet ültetni cukkinit?

Sok mindent olvastam a cukkiniről, ezért nem tudom eldönteni mi a jó. Mi a tapasztalótok lehet még ilyenkor ültetni (július közepe)? És miként?
(kezdő veteményező vagyok) :)

4

3 méter magas leylandi ciprus (vagy más tuja, illetve sövény) átültetését hogyan csináljam? Mi az esélye, hogy a növény életben marad egy ilyen művelet után?

3

Egy 20 méter* 20 méteres területem van. Mit tegyek bele ami hasznot hoz? Gondoltam dió vagy akácfára, de nem tudom a távolságot se meg, hogy mennyibe kerülnek. Akácot biztos lehet felszedni az út mentén is. De várok más tippeket is.

8

Néhány darab diót elásva lehet abból diófa később?

hogy kellene csinálni?

7

Hintaágyra szivacsot huzattal melyik áruházban lehet kapni? Jyskben nincs úgy láttam, talán tesco, praktiker? Hová menjek?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!