Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő merül le az (16 db)

Mennyi idő alatt merül le az Alcatel OT-995?

Legjobb válasz: Ugyanannyi idõ alatt, mint minden más okosteló.Kevesebb nyúzás, átlag használat mellett 1-max. 1.5 nap.Intenzívebb taperolás mellett ezt is töltõre kell lógatni mindenképp a nap végére.

Ugyanannyi idõ alatt, mint minden más okosteló.Kevesebb nyúzás, átlag használat mellett 1-max. 1.5 nap.Intenzívebb taperolás mellett ezt is töltõre kell lógatni mindenképp a nap végére.

Mennyi idő alatt merül le az akkumulátor /aksi/?

... ha csak úgy ülünk a kocsiban és szól a rádió, de a motoron nincs gyújtás? (Az "aksi" azért, ha valaki kés?bb így keres rá...)

Legjobb válasz: Végre valaki, aki átgondoltan írja ki a kérdést! :-) Az akkumulátor kapacitását amperórában (Ah) adják meg. Ez azt mutatja, hogy 1 A erõsségû áramot hány órán át tud leadni. Ha ismered a fogyasztó teljesítményét, ki tudod számolni a rajta átfolyó áramot (P=U*I), abból pedig egy osztással megkapod, hogy a teljesen feltöltött akkumulátor hány órán át tudja szolgáltatni az adott áramerõsséget. Rendkívül változó ez az érték, egy kis teljesítményû, "óccsó" gyári rádiót az akku akár 24 óránál is tovább tud mûködtetni, de láttam már olyanra is példát, hogy két óra zenehallgatás után bikázni kellett az autót (pedig a hifi nem volt különösebben nagy teljesítményû, de hiába nem merült le teljesen az akkumulátor, az indításhoz megfelelõ áramot már nem tudta leadni).

Végre valaki, aki átgondoltan írja ki a kérdést! :-) Az akkumulátor kapacitását amperórában (Ah) adják meg. Ez azt mutatja, hogy 1 A erõsségû áramot hány órán át tud leadni. Ha ismered a fogyasztó teljesítményét, ki tudod számolni a rajta átfolyó áramot (P=U*I), abból pedig egy osztással megkapod, hogy a teljesen feltöltött akkumulátor hány órán át tudja szolgáltatni az adott áramerõsséget. Rendkívül változó ez az érték, egy kis teljesítményû, "óccsó" gyári rádiót az akku akár 24 óránál is tovább tud mûködtetni, de láttam már olyanra is példát, hogy két óra zenehallgatás után bikázni kellett az autót (pedig a hifi nem volt különösebben nagy teljesítményû, de hiába nem merült le teljesen az akkumulátor, az indításhoz megfelelõ áramot már nem tudta leadni).
A kérdező hozzászólása: Köszi az elismerést. :) Ez egy Smart aksija, és a rádió csak halkan döngicsél. Viszont ha már világít az aksi ikonja a kijelzõn, az azt jelenti, hogy inkább kikapcs?
Nem ismerem fejbõl a Smart elektromos rendszerét, ezért nem tudom, milyen töltöttségnél, milyen kapocsfeszültségnél jelez az a bizonyos visszajelzõ - lehet, hogy még 1-2 óra ráidóhallgatás teljesen veszélytelen (talán jön majd valami típust jobban ismerõ ember, aki pontos választ tud adni). De általános érvényû, hogy olyankor már célszerû nem terhelni tovább az akkut, ugyanis az indítás rendkívül nagy (100 A feletti) terhelést jelent neki, amihez még csak nagyságrendileg hasonló sincs (a fényszórók például ritkán igényelnek 10 A-nál többet). Ez pedig azt jelenti, hogy a többi fogyasztó mûködésébõl nem nagyon tudsz következtetni arra, hogy az önindítót meg tudja-e forgatni az autó.
A kérdező hozzászólása: Értem. Ez nagyon hasznos. Köszönöm. :)

Adott árammal terhelve mennyi idő alatt merül le az akkumlátor?

Ismerem az akksi kapacitását és hogy mekkora áram fog folyni. Milyen képlettel tudom kiszámítani, hogy mennyi ideig üzemképes az akkumlátorom?

Legjobb válasz: Ha tudja ráírt kapacitást és teljesen töltött akkor: 2800mAh-ás, és folyik mondjuk 400mA, akkor 2800/400=7 óra

Ha tudja ráírt kapacitást és teljesen töltött akkor: 2800mAh-ás, és folyik mondjuk 400mA, akkor 2800/400=7 óra
Mekkora kapacitás és "mekkora áram" fog folyni? Honnan tudod, hogy mekkora áram fog folyni? Az lehet, hogy változik merülés közben!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :D 2200mAh-os az akksi és 250W-os a villanymotor. kb 6 percet számoltam így
Hm... Azért ez nem így mûködik.. Minden akkumulátor TÍPUSnak van egy rá jellemzõ áramleadási képessége, ez ritkán haladja meg (vagy célszerû e felett igénybevenni) a 2C(kapacitás)-t, azaz a egy 2200-as (mAh) nem igazán tud 4400mA (4.4A) felett leadni. Mert van egy diagram, mely szerint a terhelõáram függvényében hogyan változik a kapacitás, már 1C környékén is csak 70% körül járunk, erõsebben terhelve durván romlik az arány...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válazzt! :D Sejtettem, hogy nem pont így van, mi is tanultunk autó akkumlátorról, és tudom, hogy nem ilyen szép arányosan mûködik...


Mennyi idő alatt merül le az Ipod Shuffle?

Legjobb válasz: A használatától függ.Sok internetezés,-órás zene hallgatás,-mozifilm nézés=GYORS LEMERÜLÉS ez a titok nyitja

A használatától függ.Sok internetezés, -órás zene hallgatás, -mozifilm nézés=GYORS LEMERÜLÉS ez a titok nyitja
Internetezés és mozifilmnézés a Shuffle-n? Melyik univerzumban?
Nem pont Shufflen hanem mindenen!mobiltelefon, ipod, ipad vagy shufflen (tom h zenehallgatásra alkalmas)

Egy tudományos számológépben kb. mennyi idő után merül le az elem?

Casio fx-570ES modellr?l van szó. (NEM napelemes)

Legjobb válasz: hát nekünk volt olyan sharp-unk, amibe 20 évig bírta

hát nekünk volt olyan sharp-unk, amibe 20 évig bírta
A kérdező hozzászólása: Még várnék válaszokat, hogy kb meddig bírja az elem. (általában)
Általában sokáig. Az enyémet 5 éve vettem, még mindig megy.
Elemje válogatja. De igaza van az elsõnek, elõbb rohad szét az elem, mint kifogyna belõle az áram. Egy duracell, vagy energizer elem legalább 4 évig kell, hogy bírja. Ugyanis ennyi a jótállása is
Jut eszembe: a fiam egy elemmel járta ki az egyetemet, a számológépjével. Még a mai nap is mûködik, ha bekapcsolom ( +5 év)
átlag használatnál jó elemmel (pl duracel, és nem 4GP...) akár 10 évig is húzza... :) habár nekem amikor megvettem hibás volt, és nem tudom, hogy hogyan, de kb 2 hét alatt leszívta, de kicserélték, és azóta hibátlan... :)
Az enyém kb 4 éve van meg, és semmi baja. Bár aktívan csak az utolsó 2 évbe kellett használnom.

Mennyi idő alatt merül le az elem a vezeték nélküli egerekben, billentyűzetekben?

Legjobb válasz: attól függ hogy hány MAH-s miniamperos de érdemes aksikat venni töltõvel és ha napi 10-12órát használod mint én akkor minden este felteszed és kész :)

attól függ hogy hány MAH-s miniamperos de érdemes aksikat venni töltõvel és ha napi 10-12órát használod mint én akkor minden este felteszed és kész :)
függ a használat idejétöl és az elem/aku kapacitásátol. aszem 2-3 nap ha nem nagyon használod.

Új okostelefon esetén mennyi ideig működik az akkumulátor? Mennyi idő alatt merül le ideális esetben?

Legjobb válasz: Merülés szempontjából ideálisan sose fogod használni. Enyém: dualCore 1.2GHz, 1GB RAM, 4" screen, 2000-es aksi. 5 napig simán elketyeg, de akkor 1-2 rövid telefon naponta. Ha "kergetem", Wifi, Net, állandó frissítések, email figyelés stb. ebéd környékén õ is kajálni szeretne...

Merülés szempontjából ideálisan sose fogod használni. Enyém: dualCore 1.2GHz, 1GB RAM, 4" screen, 2000-es aksi. 5 napig simán elketyeg, de akkor 1-2 rövid telefon naponta. Ha "kergetem", Wifi, Net, állandó frissítések, email figyelés stb. ebéd környékén õ is kajálni szeretne...
A kérdező hozzászólása: Én az elsõ töltés után alig használtam talán 10 perc internet, meg a telefon számokat írtam be és 4 nap alatt le is merült. Igaz, hogy bekapcsolva maradt a wifi lehet hogy ezért merült le olyan gyorsan?
4 nap?! viccelsz? ha rndesen használod, email fiókok facebook messenger, mobilnet, akkor 1 nap. az iphonok jol birják nagyon. ki szokott birni nekem egy napot az iphone 5. estére 20% körül szokott lenni. ennyi használattol egy átlag droid fél nap alatt kész lenne
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint ne menjek reklamálni. :D
Ha nem akarod kinevettetni magad, ne menj sehova...

A mostani új jogosítványok menny idő alatt érkeznek meg? Mert régen nekem 1 hét volt de ez közel 4 év volt aztán az előző jogsimat 1 éve raktam le azt 1 hónapra küldték ki és most változtattak és ez most mennyi lesz? ( Vidéki vagyok)

Legjobb válasz: -ezt minden héten legalább 2 x megkérdezik, -de mi nem tudjuk megmondani neked se,hogy hány nap múlva érkezik, -türelem,és meglesz, -még mindenki megkapta,

-ezt minden héten legalább 2 x megkérdezik, -de mi nem tudjuk megmondani neked se, hogy hány nap múlva érkezik, -türelem, és meglesz, -még mindenki megkapta,
"és most változtattak" Mesélj, mit változtattak? Ez engem is érdekel!
A kérdező hozzászólása: Másabb lett kicsivel a kinézete. maga az adatok elrendezése
Az még nem indok arra, hogy késõbb érkezzen! Amúgy ugyanúgy az ANY Biztonsági (Volt Állami) nyomda készíti mint a régit.
A kérdező hozzászólása: Jó csak régen 4 éve az elsõ jogsim 5 munka nap alatt jött meg. a második egy éve raktam az volt 3 hét majdnem, most meg akkor 1 hónap? mi lesz 5 év múlva? hónapokat fog várni az ember? kicsit felbasz

Ha a méh leszáll mennyi idő van még a szülésig szerintetek (2. baba)? Az első császárral született, mert nem jöttek a fájások.33 hetet töltöttem be meg nem szállt le viszont görcsölget mensi szerűen a hasam.

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy a 2. babánaál már van mikor csak akkor száll le a has, mikor már jön a baba. Az, hogy görcsölget, az csak jósló fájások, nekem is van már a 28. héttõl+ egy csomó keményedés, és most már túlhordom a babát.

Én azt olvastam, hogy a 2. babánaál már van mikor csak akkor száll le a has, mikor már jön a baba. Az, hogy görcsölget, az csak jósló fájások, nekem is van már a 28. héttõl+ egy csomó keményedés, és most már túlhordom a babát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!