Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő merül (317 db)

Akik mérik kaja után a cukrukat azok mennyi idővel mérik?

Terheléses cukrom (cukros lötyivel) 7,8 lett, amire az orvosom azt mondta, hogy határérték, de azért elküldött a diabetológiára. Ott rám néztek, megnézték mennyi lett az érték és azt mondták, hogy akkor holnaptól 160 g-os diéta,kezembe nyomtak pár papírt hogy miben mennyi szénhidrát van, meg hogy mikor mennyit ehetek, és közölték velem, hogy akkor hetente mehetek az sztk-ba vérvételre, meg hozzájuk az eredménnyel. Sajna hetente nem tudok elmenni egy adott 1 órás sávban a diabetológiára, így vettem egy vércukorszint mér?t, hogy itthon is mérjem a cukrom és amikor vissza tudok menni, akkor lássák mikor mennyi volt. (meg persze engem is érdekel) Azt tudom, hogy reggeli el?tt kell mérni éhgyomorra, meg utána 1 órával is, mivel a kórházban is így mérik, de a többi étkezésnél? Minden nap nézitek? A diabetológiától kb semmi infót nem kaptam, nem túl kedvesek ott.

Legjobb válasz: És még annyi, hogy számít hogy mikor van nálam a reggeli? Mert 7:00-ra van a reggeli elõírva, de én általában 11 körül reggelizem, mert 10-nél elõbb nem szoktam felkelni. Viszont így az egész napom csúsztatott, tehát elaludni is csak olyan 12/1 körül szoktam. Így ehhez igazítom az étkezéseket.

A kérdező hozzászólása: És még annyi, hogy számít hogy mikor van nálam a reggeli? Mert 7:00-ra van a reggeli elõírva, de én általában 11 körül reggelizem, mert 10-nél elõbb nem szoktam felkelni. Viszont így az egész napom csúsztatott, tehát elaludni is csak olyan 12/1 körül szoktam. Így ehhez igazítom az étkezéseket.
Szia! Ezt találtam neked: http://piszenpisze.hu/terhessegi-problemak/cukorbetegseg-ter.. Én is cukros voltam terhességem alatt, evés után egy órával kellett mérni, de elvileg a diabetológián meg kellett volna mondaniuk neked.
A kérdező hozzászólása: Éhezni szerencsére nem éhezem, sõt nekem sok a kaja, van hogy úgy tuszkolom magamba a vacsit már, hogy meglegyen azért a bevitt szénhidrát. Az utó vacsiról meg már ne is beszéljünk... Sosem voltam nagyétkû, ezért tartom hülyeségnek, hogy megitatták egyszerre velem a cukros lötyit. Persze hogy felnyomja a cukrom, ha a szervezetem nincs hozzászokva. A Szent Imrébe járok, de eddig nem nagy sikerrel. Próbáltam telefonon segítséget kérni tõlük, de nem sokra mentem, bár személyesen sem voltak túl segítõkészek, nem nagyon érdekelte õket, hogy ez így nekem abszolút nem jó. Én éjszaka olyan jól alszom, és még pisilni sem járok ki, bánnám ha csak a kaja miatt fel kéne kelni!Örülök, hogy végre kicsit ki tudom magam pihenni!
Nekem is pont határérték volt 7.8, szintén 160g-os diétával. Én csak a reggeli elõtt és utána 1 órával mértem, néha, szúrópróbaszerûen az uzsonna után is. De szerintem próbáld meg elintézni, hogy minden héten eljuss a laborba, teljesen pontos értékeket csak itt kaphatsz. Nem éhezel? Mert én borzalmasan éheztem. Ez a cukorbetegség tönkre tette az egész terhességemet. Én kb. 1.5 hónap után nem méregettem magamnak, szemre mérve megettem ami jólesik, a gyümölcsöt nem számoltam bele, a cukrot, csokit, sütit teljesen kizártam. Teljesen egészségesek vagyunk a fiammal. Elodázni nem lehet a témát, de SZERINTEM egy határértékkel ez túl szigorú diéta nekünk. Megkérdezhetem, hogy melyik kórházba jársz diabetológushoz?
Nekem azt mondta anno a doki, hogy csak ezért, de fel kell kelnem és 7-kor reggeliznem. Nagyjából pontosan betartottam az idõpontokat, sõt volt olyan idõszak, amikor azt javasolta, hogy ha véletlenül felébredek éjszaka pisilni (méghogy véletlenül, az ember vagy 5-ször jár már wc-re a vége felé), akkor is kapjak be egy darab sajtot pl. hajnalban, hogy ne teljen el túl sok idõ a utolsó és az elsõ étkezés között. Én minden kaja után mértem 1-1, 5 órával és így a betartott 160-as diéta mellett soha nem ment 7 fölé az érték. A terhelésesem anno 9, 5 volt. :( De így összességében 5, 5 kg-ot híztam a terhesség alatt és 6 kg-val könnyebb voltam utána, mint ahogy belekezdtem. Ja és a legfontosabb, hogy teljesen egészséges normál 3, 5kg-os kiscsajszit szültem, aki azóta már 2 éves.
A kérdező hozzászólása: Igen, lehet, hogy ezért is lett ilyen a terhelés reggel 8-kor. Megpróbálok akkor közelíteni az idõpontokhoz, bár így akkor jóval kevesebb pihenés marad majd! Mindenesetre köszönöm a válaszaidat!
Utólag néztem, lehet, hogy a napirended miatt ennyire szigorúak. Bizony közelíteni kellene a helyes idõponthoz, különben egy kórházi háromnapos vércukorprofilon irreálisan magas eredmények jöhetnek ki. Egyébként is minél elõrehaladottabb a terhesség annál magasabbak az értékek és nõ az ingadozás. Nálunk 6-10 hetenként befektetnek ellenõrizni. Ha nem egyezik az otthoni és a kórházi idõpont, az bekavarhat de nagyon.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is furcsállom hogy ennyire raktak egybõl, meg ennyire szigorú kontrollra.
A reggeli érték a legfontosabb. A fõ étkezések elõtt és egy órával étkezés után mértem. Csodálkozom, hogy egybõl 160-ra állítottak. Nálunk 180 és csak végszükség esetén veszik lejjebb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Ez a napló nagyon jó, fõleg hogy lusta vagyok most egy ilyet összedobni!

Lányok! Ha ti otthagytátok a barátotokat mert már nem voltatok szerelmesek belé, de szerettétek, akkor mennyi idő után léptetek túl rajta?

komoly kapcsolatokra gondolok, írjátok azt is hogy meddig voltatok együtt, és hány évesek vagytok

Legjobb válasz: 1,5 évig voltunk együtt és most lett vége több mint 2 hete. Én 17L vagyok, a barátom 18F. Már pár hónapja bennem volt, hogy nem szerelemmel szeretem már, ezért lett szünet is, amikor rájöttem, hogy nem hiányzik, hogy vele legyek. Szakítottunk. És jól vagyok, nem sírtam egyáltalán, nem szomorkodtam. Szép volt, jó volt,elmúlt. Szerintem jobb, hogy szakítottunk, rosszabb lett volna, ha utáljuk egymást és úgy válunk el, mert már egymás agyára megyünk. Mondjuk biztos azért is viselem jól, mert a suli eltereli a figyelmem, a barátaim velem vannak, sokat beszélgetünk ilyesmik. Nem úgy gondolok vissza az eltöltött idõre, hogy mennyire hiányzik, hanem hogy mennyire szép volt. Sokat gondolok rá egyébként, de mosolygok, amikor eszembe jut :) Most persze el sem tudom képzelni, hogy valaha járjak valakivel, élvezem az egyedüllétet. Nem tudom elképzelni, hogy valaha szerelmes legyek még :)

1, 5 évig voltunk együtt és most lett vége több mint 2 hete. Én 17L vagyok, a barátom 18F. Már pár hónapja bennem volt, hogy nem szerelemmel szeretem már, ezért lett szünet is, amikor rájöttem, hogy nem hiányzik, hogy vele legyek. Szakítottunk. És jól vagyok, nem sírtam egyáltalán, nem szomorkodtam. Szép volt, jó volt, elmúlt. Szerintem jobb, hogy szakítottunk, rosszabb lett volna, ha utáljuk egymást és úgy válunk el, mert már egymás agyára megyünk. Mondjuk biztos azért is viselem jól, mert a suli eltereli a figyelmem, a barátaim velem vannak, sokat beszélgetünk ilyesmik. Nem úgy gondolok vissza az eltöltött idõre, hogy mennyire hiányzik, hanem hogy mennyire szép volt. Sokat gondolok rá egyébként, de mosolygok, amikor eszembe jut :) Most persze el sem tudom képzelni, hogy valaha járjak valakivel, élvezem az egyedüllétet. Nem tudom elképzelni, hogy valaha szerelmes legyek még :)
én 28 L 1 évet voltam a párommal, és akkor szakítottam vele, amikor már maximálisan kiszerettem belõle és már elkezdett zavarni a jelenléte is szakítás után megkönnyebbülten éreztem magam és csak az miatt szomorkodom még néha, hogy volt pár olyan jó tulajdonsága, amit azóta sem senkiben nem találok így vele együtt valami kimaradt az életembõl, de csak ez miatt nem kezdeném vele újra, amire õ azóta is nyitott lenne
Ez sokmindentõl függ. A legfontosabb a pozitív hozzáállás... Reménykedned kell és hinned abban, hogy találsz valakit akivel jobb lesz. A felejtés szépen lassan elkezdõdik.
3 évig voltunk együtt. Sokszor szakítottunk majd kibékültünk, mignem véglegesen vége lett. Neki egybõl lett barátnõje, nekem még mindig nincs senkim. Lassan egy éve. Elõször nagyon féltem egyedül lenni, mnost meg attól félek h komolyan belevágjak egy kapcsolatba

Két Németjuhász kutyusom volt. Az egyiket elütötte a vonat, mert kiszökött. A másik látta, ahogy elpusztul és most a házából sem akar kijönni. Szeretnék egy másik kutyust mellé. Mennyi időt várjak vele?

Legjobb válasz: És még azt mondják,a kutyának nincs érzése.Az én kutyám ugyanígy volt.Mi nem vártunk a másikkal,3 nap múlva hazahoztuk.Eleinte (az 1-2.napont)semmit nem reagált az új jövevényre,az meg próbált volna közeledni...De a 3.napon már együtt mászkáltak.Azt nem tudom,tudod-e,hogy a kutyának nincs idõérzéke!Csak azt tudja,hogy mi történt meg.De azt nem hogy mikor.Ezért nem a másik kutya elhalálozásának idõpontjától függ,mikor vidd a másikat,mert náluk nincs olyan mint az embereknél,hogy hogy válasszak magamnak esetleg másik párt mikor az eddigi most ment el. Hanem attól,hogy mennyi idõ alatt tudja megkedvelni a másik kutyut.

És még azt mondják, a kutyának nincs érzése.Az én kutyám ugyanígy volt.Mi nem vártunk a másikkal, 3 nap múlva hazahoztuk.Eleinte (az 1-2.napont)semmit nem reagált az új jövevényre, az meg próbált volna közeledni...De a 3.napon már együtt mászkáltak.Azt nem tudom, tudod-e, hogy a kutyának nincs idõérzéke!Csak azt tudja, hogy mi történt meg.De azt nem hogy mikor.Ezért nem a másik kutya elhalálozásának idõpontjától függ, mikor vidd a másikat, mert náluk nincs olyan mint az embereknél, hogy hogy válasszak magamnak esetleg másik párt mikor az eddigi most ment el. Hanem attól, hogy mennyi idõ alatt tudja megkedvelni a másik kutyut.

Samsung Galaxy S III mennyi idõ alatt merül le? Zenehallgatásra mennyire alkalmas?

Chatelni szoktam, meg nagyon ritkán felmegyek a netre (kb napi 2X) , így mennyi idõ alatt merül le?

Legjobb válasz: Tudtommal az S3 jelenleg az egyik legjobb üzemidõvel rendelkezõ komolyabb droidos készülék, természetesen, ha a gyári akkut vesszük. Így tehát mindegy, mennyi idõ alatt merül le, üzemidõ szempontjából erõs a konkurenciához képest. Egyébként sem lehet pontosan megválaszolni a kérdésedet, ezt te magad is beláthatod. Kár, hogy az S3 készülékháza erõteljesen kopik és pattog. Tudtommal a késõbb legyártottakra is jellemzõ.

Tudtommal az S3 jelenleg az egyik legjobb üzemidõvel rendelkezõ komolyabb droidos készülék, természetesen, ha a gyári akkut vesszük. Így tehát mindegy, mennyi idõ alatt merül le, üzemidõ szempontjából erõs a konkurenciához képest. Egyébként sem lehet pontosan megválaszolni a kérdésedet, ezt te magad is beláthatod. Kár, hogy az S3 készülékháza erõteljesen kopik és pattog. Tudtommal a késõbb legyártottakra is jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy pontosan nem lehet megmondani. De pl a Galaxy Ace-em, ha neteztem rajta akkor fél napot se bírt ki. Szóval arra vagyok kiváncsi, hogy töltés nélkül, ha használja az ember rendesen, (zenehallgatás, chatelés, néha telefonálás) akkor kibír 1 napot?
1 napot simán kibir
Megkérdezhetem, miért van szükség a mûtétre?
A kérdező hozzászólása: PCOS vagyok, rengeteg tüszõvel, melyek nem érnek meg, mensim sincs... Babát szeretnénk.
Nekem volt laporoszkópiás mûtétem, mert el voltak záródva a petevezetõim, és cisztáim is voltak.Úgy emlékszem 1-2 héten belül már lehetett szexuális életet élni.Én két hétig voltam otthon, de szerintem addig maradj otthon amíg jónak látod.A menszesznek a mûtét után rendes idõre kell megjönnie, a ciklus hosszától függõen.Tehát a mûtét a 0.nap, ha jól emlékszem.Nekünk a mûtét után inszeminációt csináltak, és az másodikra sikerült is!sok szerencsét kívánok!Amúgy a doki mindent el fog mondani, de ha nem túl bõbeszédû akkor kérdezz nyugodtan!
Nekünk 6 hét után lehetett próbálkozni.Méhenkívüli terhesség miatt volt laparoszkópiám. A mensi is megjött 1 hónapon belül. Én úgy vettem észre hogy a sebek gyorsan begyógyultak, nem volt vészes. Én is 2 hétig voltam tp-en.
Nekem is volt laparoszkópiám, cisztát kellett kivenni. A menstruációm nem késett, sõt azóta 4 ciklusom volt, és egy kicsit le is rövidült (2nappal). Én 4 hetet voltam otthon, utána kezdtünk el próbálkozni.Bár a kórházban hallottam, hogy volt olyan aki a 4 hetes kontrollra már babásan ment! :-) Fizikai munkánál jól meg kell gondolni, hogy mikor mész vissza dolgozni!
Elsõ vagyok. Sorstársak vagyunk, Nekem pont 2 éve volt ugyanígy PCO miatt lapar mûtétem. A 3. napon már haza is engedtek. Nem akarlak elkeseríteni, de Én nagyon rosszul voltam utána, nagyon fájt a hasam. A doki Nekem azt mondta, hogy nem kell várni, nyugodtan próbálkozhatunk, és próbálkoztunk is csak sajnos még mindig nem jött össze a baba. Tehát mûtét után kb. 1 héttel már szeretkeztünk mindenféle védekezés nélkül. A mensim pont 1 hónap múlva jelentkezett, és azóta 30-33 napra be is állt a ciklusom. Én már 1 hét múlva sajnos mentem dolgozni, igaz Én irodai munkát végzek. De a felépülésre az orvos 3 hetet mondott. Szóval Mi még azóta is próbálkozunk, sajnos. Egy hónap múlva megyünk a Budai Meddõségibe. Neked melyik kórházban csinálják a mûtétet? De a doki tényleg mindent elmond majd Neked. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Egyébként mélyaltatásban végzik az egész mûtétet. Sok sikert, remlem Neked nagyobb sikered lesz, mint Nekem.

18 hetes kismama vagyok! Mennyire alaposak Szentendrén Pro vitaban 4d genetikai uh-on? Mennyi ideig tart, miket mérnek, milyenek az orvosok?

2 d már voltam de a biztonság kedvéért szeretnék elmenni 4d re is

Legjobb válasz: A 4d-re a 20. hét elõtt ne menj..inkább a 22. héttõl , mert olyan kis csontos a bébi, hogy alig látható valami, de ha csak a biztonság kedvéért akarsz menni,akkor bármikor menj..mindent mérnek, mindent elmondanak amit akarsz..a teljes idõ alatt csak veled foglalkoznak és a babával. Mérés: Fej, ha kar, láb, gyomor vese, szív, szívhang..szóval minden, plusz a méhlepény stb állapota..

A 4d-re a 20. hét elõtt ne menj..inkább a 22. héttõl , mert olyan kis csontos a bébi, hogy alig látható valami, de ha csak a biztonság kedvéért akarsz menni, akkor bármikor menj..mindent mérnek, mindent elmondanak amit akarsz..a teljes idõ alatt csak veled foglalkoznak és a babával. Mérés: Fej, ha kar, láb, gyomor vese, szív, szívhang..szóval minden, plusz a méhlepény stb állapota..

Ha van 2-3kg súlyfeleslegem (leginkább a hasamon látszik) akkor azt mennyi idő alatt lehet ledolgozni, hogy elkezdhessem a hasizom gyakorlatokat, mert addig nincs értelme? Amúgy napi 1-2órát focizok, azzal mennyi idő alatt tűnik el?

Legjobb válasz: Csökkentsd 500 kalóriával a napi energia beviteled így KB.6 hét. De ha elkezded a hasizom erõsítõ gyakorlatokat akkor nem kel a bevitt kalóriát annyival csökkenteni mert amit a gyakorlatok elégetnek ugyan olyan energia hiány mint amennyivel kevesebbet eszel.

Csökkentsd 500 kalóriával a napi energia beviteled így KB.6 hét. De ha elkezded a hasizom erõsítõ gyakorlatokat akkor nem kel a bevitt kalóriát annyival csökkenteni mert amit a gyakorlatok elégetnek ugyan olyan energia hiány mint amennyivel kevesebbet eszel.
Hasizom gyakorlat hasizmot erõsít, nem hasi zsírt éget.
#2: De senki sem utalt helyi fogyásra. Hm, nem értek ehhez a témához sokat, de nem az van, hogy igenis van értelme valamennyi hasizomgyakorlatnak, mert azzal tudatosítjuk a testben, hogy ezeket az izmokat használjuk, ne építse le õket véletlenül se? ;)
Igazából mindet kéne, például járni se a hasizommal fogunk.
Hány kiló vagy?És mennyi idõs?Tegyél fel egy képet.Akkor többet tudok mondani.

LG Optimus One, mennyi a beszélgetési ideje kb? Mennyi idő alatt merül le?

Legjobb válasz: Készenléti idõ 700 óra Beszélgetési idõ 480 perc i'am the god

Készenléti idõ 700 óra Beszélgetési idõ 480 perc i'am the god
A kérdező hozzászólása: Köszi

Ha bemegyek az Eonhoz kora reggel, mert kikapcsolták az áramot, és mutatom a befizetett csekket meg befizetem a visszakapcsolási díjat, mennyi időre rá kapcsolják vissza?

Mert holnap már péntek és ha holnap nem kapcsolják vissza most hétvégén áram nélkül leszünk, ráadásul hétf? is munkaszüneti nap :( 16.-áig kellett volna befizetni a csekket, mi 19.-én fizettük be és ma kapcsolták ki.

Legjobb válasz: Kaptál róla valami levelet,hogy tartozásod van? Csak mert mi nyáron voltunk így,de nekünk 40 ezer forintos tartozásunk volt és nekünk nem kapcsolták ki.Kaptunk 1 hónap türelmi idõt, még így is.Nem hiszem,hogy azért kikapcsolják az áramot mert 3 nappal késõbb fizettétek be. Mis soha nem fizettük még be idõbe.Mindig hó elsején kellene,de mivel 10-dikén kapunk fizut így 11-dikén szoktuk befizetni egyszer sem volt ebbõl probléma.

Kaptál róla valami levelet, hogy tartozásod van? Csak mert mi nyáron voltunk így, de nekünk 40 ezer forintos tartozásunk volt és nekünk nem kapcsolták ki.Kaptunk 1 hónap türelmi idõt, még így is.Nem hiszem, hogy azért kikapcsolják az áramot mert 3 nappal késõbb fizettétek be. Mis soha nem fizettük még be idõbe.Mindig hó elsején kellene, de mivel 10-dikén kapunk fizut így 11-dikén szoktuk befizetni egyszer sem volt ebbõl probléma.
A kérdező hozzászólása: Ez két részletfizetési csakk volt ( kétszer 20 ezer ft) és kaptunk értesítõt h 16.-áig be kell fizetni különben ez lesz :S Most abban reménykedek , hogy ha reggel bemegyek hátha valahogy meg lehet oldani h ne maradjunk áram nélkül.
Valószínûleg ez már rég megoldódott, de azért álljék itt a válasz: Ha reggel bemutatod a befizetési csekket, és kifizeted az eljárási díjat, akkor a szolgáltató azonnal intézkedik a visszakapcsolásról. Tehát még aznap lesz áramod. (De ha aznap nem, akkor másnap, 24 órán belül vissza kell kapcsolnia.) A másik: ha befizettél egy kikapcsolásra adott csekket, és ezt a határidõn túl tetted, máskor tessék a befizetési bizonylatot elfaxolni. Az 400 Ft a postáról. A visszakapcsolási díj meg 25000 Ft körül van...
22000ft a visszakapcsolás:S

Sajnos 4 húznivaló fogam van minél előbb ki akarom vetetni őket mert munka mellett nem sok a szabim! Tehát 2 foghúzás között mennyi időnek kellene eltelnie? Ezt a fogpótlás miatt kérdezem! A gyógyulási időre lennék kíváncsi, hogy mennyit kell várni?

Legjobb válasz: Szia! Hát nekem fogszabályozó miatt kellett 4 fogat húzni, én azt választottam,hogy kettesével.Kihúztak 2t, rá 2 hétre a másik 2t. A gyógyulási idõ szerintem nagyon változó, és függ a fog méretétõl is. Nekem speciel egy hónap alatt gyógyul be teljesen a tetejéig.A barátomnak aza egyik 2 hónapig tartott. Gondolom pótlásnál mindenképpen meg kell várni a teljes begyógyulást. Viszont az implantátumnál nem kel annyit várni azt tudom.

Szia! Hát nekem fogszabályozó miatt kellett 4 fogat húzni, én azt választottam, hogy kettesével.Kihúztak 2t, rá 2 hétre a másik 2t. A gyógyulási idõ szerintem nagyon változó, és függ a fog méretétõl is. Nekem speciel egy hónap alatt gyógyul be teljesen a tetejéig.A barátomnak aza egyik 2 hónapig tartott. Gondolom pótlásnál mindenképpen meg kell várni a teljes begyógyulást. Viszont az implantátumnál nem kel annyit várni azt tudom.
Attól is függ hol vannak. Ha mind a 4 máshol (a 4 oldalon), akkor egyben sem lehetetlen, de az nem lehet egy leányálom. Arról nem is beszélve. hogy az 4 injekció, ezt nem hiszem, hogy bevállalják (meg neked sem ajánlom, az egész képedet nem fogod érezni). Szóval reálisan 2 kör.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!