Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet megtanulni angolul mesterfokon (1 db)

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul mesterfokon? Egyedül is meg lehet tanulni, ha enm járok tanárhoz?

Nem igazán szeretnék emiatt angoltanárhoz járni,jobban szeretném egyedül megtanulni az angolt.Alapszinten megy az angol, de én anyanyelvi szintenakarom megtanulni, mert elég jó nyelvérzékem van.

Legjobb válasz: Egyedül tuti nem fog menni. Ha kimész az már sok segítség, mert ott ugye muszály lenne beszélned, és így sok minden ragad, de az írást és a nyelvtant nem biztos hogy jól el tudod sajátítani és a nyelvnek is a szleng részét illetve nem a hivatalos formáját tanulod meg, de kommunikálni tudsz, viszont ha hazajössz a nyelvvizsga nem biztos hogy sikerülne, és a nyelvtanár olcsóbb mint kiutazni, nem? A nyelvvizsgán a hivatalos nyelvhasználatot kérik és a nyelvtanra is jól rámennek, és írnod is tudni kell, nem csak kiejteni. Szerintem tanár nélkül nem fog menni, akár itthon akár kint jársz tanárhoz, az segít.

Egyedül tuti nem fog menni. Ha kimész az már sok segítség, mert ott ugye muszály lenne beszélned, és így sok minden ragad, de az írást és a nyelvtant nem biztos hogy jól el tudod sajátítani és a nyelvnek is a szleng részét illetve nem a hivatalos formáját tanulod meg, de kommunikálni tudsz, viszont ha hazajössz a nyelvvizsga nem biztos hogy sikerülne, és a nyelvtanár olcsóbb mint kiutazni, nem? A nyelvvizsgán a hivatalos nyelvhasználatot kérik és a nyelvtanra is jól rámennek, és írnod is tudni kell, nem csak kiejteni. Szerintem tanár nélkül nem fog menni, akár itthon akár kint jársz tanárhoz, az segít.
Ha te meg szeretnél tanulni angolul, és megy alapszinten, akkor olvass minél többet, hallgass minél több angol nyelvû videót, zenét, podcastot, stb .... Magyarán azt a nyelvet tanuld, amit a való életben használnak, hiszen ha te az igazi nyelvet szeretnéd tudni, akkor csak akkor magolj, ha másképp nem megy. HA nyelvvizsgára akarsz készülni, akkor magold be a nyelvtant, meg célirányosan a szavakat. Persze annál jobb nincs, hogyha külföldön anyanyelviek között vagy. Van egy oldal, a penpalworld.com, ott tudsz keresni chat-társakat.
A nyelvizsgaval kapcsolatban nem ertek egyett... na mindegy. Nem akarom feszegetni a magyar nyelvizsgak szinvonalat. En tobb mint 1 eve elek Angliaban. Mikor kijottem elotte 1, 5 evig tanultam angolul magamtol... semmi nyelvikurzus, semmi tanar. Aztan itt a kinti suliba a level 2-es csoportba tettek be, ami utan mar nem kovetkezik semmi - ESOL rendszer, english for speakers of other languages. Uniersity of Cambridge. Szoval en itt jartam suliba de ugy gondolom hogy ha kijossz egy evre es angolokkal elsz egyutt, ha koztuk mozogsz... ha veluk dolgozol utana konnyeden menne a felsofoku "nivos" magyar nyelvizsga.
A nyelvtanulás idõ, szorgalom és igény kérdése. Ha nem vagy igényes, 3 hónap alatt is megtanulhatsz valamit. Ha igen, 3 hónap + egy emberélet (az anyanyelvi szintre gondolok)és még akkor sem biztos, hogy megvalósíthatod a célodat. (Egy nyelvtanár.)
Hát mondjuk elsõ körben google-t ajánlanám és akkor lakhelyedhez közel is kereshetsz!
Ez a sétáló angol engem is érdekelne! :) Hol lehet megtalálni neten?
Mestefokon még tanártól sem tudsz megtanulni, ahhoz angol anyanyelvû emberek közt kellene élned egy darabig. Már hogyha valóban folyékonyan akarsz beszélni bármirõl és nem csak a papírra hajtasz.
Ha szorgalmas vagy, jó könyvet(ha lehet, többet) szerzel be, interneten is keresgélsz anyagokat, és hallgatsz rádiót vagy tévét, akkor elég gyorsan megtanulhatod a dolgokat.Nem írtad, hogy akarsz-e nyelvvizsgát..mert ott általában az van.amit az elsõ hozzászóló mondott:mást kérnek, mint ami a való életben van, és ami elég ahhoz, hogy jól beszélj és tudj angolul, az a nyelvvizsgán nem lesz elég.
Megcáfolnám az elõttem szólót. Én általános iskola utáni nyáron kezdtem angolt tanulni, gyakorlatilag tök egyedül, itthon - elõtte 6 évig németet tanultam -, és nyár végére a középiskolában a haladó angolosok között a legjobb voltam. A középsuliban angol oktatás nem nagyon folyt az órákon, ezért -sajnos- én is hanyagoltam, de mikor rájöttem, hogy a továbbtanuláshoz jó lenne egy nyelvvizsga: alig két hét alatt fel tudtam készülni a középfokra. Most meg készülök a felsõre. Én konkrétan kb. nem is láttam "rendes" angoltanárt, aki angolt is tanított volna. Úgy érdemes otthon tanulnod, hogy azért a végén biztonság kedvéért befizetsz egy-két órára, hogy megnézzék a kiejtésed, nyelvtanodat. Én se költenék többet rá - minek, ha megy egyedül is. (Amúgy a Deák térnél (ha pesti vagy) be lehet fizetni sétáló angol órákra, akkor kapsz egy anyanyelvi embert, elmentek egy parkba sétálgatni és angolul társalogtok. Nézz utána neten!)
És én is megcáfolnám a legelsõ válaszolót. Én is magamtól kezdtem el, és meg lehet tanulni a nyelvtant. Egyébként pedig messze nem használnak annyi nyelvtant a mindennapi életben az anyanyelviek, mint amit a magyar nyelvvizsgákon -szerintem feleslegesen- kérnek .... Próbálj meg sokat beszélni, az sem baj, ha nem folyékony, vagy ha van benne 1-2 hiba, csak beszélj, használd mindennap a nyelvet.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tudok felkészülni a Rigó Utcai angol középszintű nyelvvizsgára?

Milyen feladattípusok vannak? Hol tudok gyakorolni?

2

Mezőgazdasági szakmáknál milyen nyelvtudás jön jól az angol mellett?

3

Hogy helyes ez a mondat? (német)

Ich habe officiell nie in einem Hotel gearbeitet.
VAGY
Ich habe nie in einem Hotel officiell gearbeitet.

8

Mit jelent ez? It's an extremely close tie.

Tehát ezt a választ egy olyan ki jelentő mondatomra, amiben valamit viszonyítottam valami máshoz. Például: Your girlfriend is twice much gorgeous as I am.
Hogy érthette ezt szerintetek (a kérdésben szereplő mondatot)?

12

Melyik a legjobb angol-magyar szótár?

(nem zsebszótár, hanem normál vagy nagy szótár)

4

Szerintetek kivitelezhető?

Az lenne, hogy 8 évig tanultam német nyelv beállítottságú osztályban németet. Azóta eltelt 1-2 év és felejtettem. Szerintetek nyáron egy intenzív 100 órás tanfolyammal, fel tudnának készíteni egy középfokú nyelvvizsgára? Német szintem, szerintem, olyan szinten van, hogy el tudok beszélgetni, szöveget értelmezni nem tudom mindegyik részét a nyelvtannak nyilván, de szerintetek reális lehet egy nyelvvizsga céljának kitűzése? Előre is kössszönöm mindenkinek a válaszát.

2

Mi a trükkötök nyelvtanulásnál szavak tanulására? Kinek mi vált be?

3

Ismertek olyan weboldalt, ahol közvetlenül lehet beszélgetni skype-on amerikai emberekkel (ingyen)?

0

Van olyan (nem régi kiadású) nyelvkönyv, amivel fel tudok készülni orosz felsőfokra?

orosz, nyelv, felsőfok, vizsga, nyelvvizsga

1

Valaki letudná fordítani?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=504491482977726&set=..

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!