Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet megtanulni angolul mesterfokon (1 db)

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul mesterfokon? Egyedül is meg lehet tanulni, ha enm járok tanárhoz?

Nem igazán szeretnék emiatt angoltanárhoz járni,jobban szeretném egyedül megtanulni az angolt.Alapszinten megy az angol, de én anyanyelvi szintenakarom megtanulni, mert elég jó nyelvérzékem van.

Legjobb válasz: Egyedül tuti nem fog menni. Ha kimész az már sok segítség, mert ott ugye muszály lenne beszélned, és így sok minden ragad, de az írást és a nyelvtant nem biztos hogy jól el tudod sajátítani és a nyelvnek is a szleng részét illetve nem a hivatalos formáját tanulod meg, de kommunikálni tudsz, viszont ha hazajössz a nyelvvizsga nem biztos hogy sikerülne, és a nyelvtanár olcsóbb mint kiutazni, nem? A nyelvvizsgán a hivatalos nyelvhasználatot kérik és a nyelvtanra is jól rámennek, és írnod is tudni kell, nem csak kiejteni. Szerintem tanár nélkül nem fog menni, akár itthon akár kint jársz tanárhoz, az segít.

Egyedül tuti nem fog menni. Ha kimész az már sok segítség, mert ott ugye muszály lenne beszélned, és így sok minden ragad, de az írást és a nyelvtant nem biztos hogy jól el tudod sajátítani és a nyelvnek is a szleng részét illetve nem a hivatalos formáját tanulod meg, de kommunikálni tudsz, viszont ha hazajössz a nyelvvizsga nem biztos hogy sikerülne, és a nyelvtanár olcsóbb mint kiutazni, nem? A nyelvvizsgán a hivatalos nyelvhasználatot kérik és a nyelvtanra is jól rámennek, és írnod is tudni kell, nem csak kiejteni. Szerintem tanár nélkül nem fog menni, akár itthon akár kint jársz tanárhoz, az segít.
Ha te meg szeretnél tanulni angolul, és megy alapszinten, akkor olvass minél többet, hallgass minél több angol nyelvû videót, zenét, podcastot, stb .... Magyarán azt a nyelvet tanuld, amit a való életben használnak, hiszen ha te az igazi nyelvet szeretnéd tudni, akkor csak akkor magolj, ha másképp nem megy. HA nyelvvizsgára akarsz készülni, akkor magold be a nyelvtant, meg célirányosan a szavakat. Persze annál jobb nincs, hogyha külföldön anyanyelviek között vagy. Van egy oldal, a penpalworld.com, ott tudsz keresni chat-társakat.
A nyelvizsgaval kapcsolatban nem ertek egyett... na mindegy. Nem akarom feszegetni a magyar nyelvizsgak szinvonalat. En tobb mint 1 eve elek Angliaban. Mikor kijottem elotte 1, 5 evig tanultam angolul magamtol... semmi nyelvikurzus, semmi tanar. Aztan itt a kinti suliba a level 2-es csoportba tettek be, ami utan mar nem kovetkezik semmi - ESOL rendszer, english for speakers of other languages. Uniersity of Cambridge. Szoval en itt jartam suliba de ugy gondolom hogy ha kijossz egy evre es angolokkal elsz egyutt, ha koztuk mozogsz... ha veluk dolgozol utana konnyeden menne a felsofoku "nivos" magyar nyelvizsga.
A nyelvtanulás idõ, szorgalom és igény kérdése. Ha nem vagy igényes, 3 hónap alatt is megtanulhatsz valamit. Ha igen, 3 hónap + egy emberélet (az anyanyelvi szintre gondolok)és még akkor sem biztos, hogy megvalósíthatod a célodat. (Egy nyelvtanár.)
Hát mondjuk elsõ körben google-t ajánlanám és akkor lakhelyedhez közel is kereshetsz!
Ez a sétáló angol engem is érdekelne! :) Hol lehet megtalálni neten?
Mestefokon még tanártól sem tudsz megtanulni, ahhoz angol anyanyelvû emberek közt kellene élned egy darabig. Már hogyha valóban folyékonyan akarsz beszélni bármirõl és nem csak a papírra hajtasz.
Ha szorgalmas vagy, jó könyvet(ha lehet, többet) szerzel be, interneten is keresgélsz anyagokat, és hallgatsz rádiót vagy tévét, akkor elég gyorsan megtanulhatod a dolgokat.Nem írtad, hogy akarsz-e nyelvvizsgát..mert ott általában az van.amit az elsõ hozzászóló mondott:mást kérnek, mint ami a való életben van, és ami elég ahhoz, hogy jól beszélj és tudj angolul, az a nyelvvizsgán nem lesz elég.
Megcáfolnám az elõttem szólót. Én általános iskola utáni nyáron kezdtem angolt tanulni, gyakorlatilag tök egyedül, itthon - elõtte 6 évig németet tanultam -, és nyár végére a középiskolában a haladó angolosok között a legjobb voltam. A középsuliban angol oktatás nem nagyon folyt az órákon, ezért -sajnos- én is hanyagoltam, de mikor rájöttem, hogy a továbbtanuláshoz jó lenne egy nyelvvizsga: alig két hét alatt fel tudtam készülni a középfokra. Most meg készülök a felsõre. Én konkrétan kb. nem is láttam "rendes" angoltanárt, aki angolt is tanított volna. Úgy érdemes otthon tanulnod, hogy azért a végén biztonság kedvéért befizetsz egy-két órára, hogy megnézzék a kiejtésed, nyelvtanodat. Én se költenék többet rá - minek, ha megy egyedül is. (Amúgy a Deák térnél (ha pesti vagy) be lehet fizetni sétáló angol órákra, akkor kapsz egy anyanyelvi embert, elmentek egy parkba sétálgatni és angolul társalogtok. Nézz utána neten!)
És én is megcáfolnám a legelsõ válaszolót. Én is magamtól kezdtem el, és meg lehet tanulni a nyelvtant. Egyébként pedig messze nem használnak annyi nyelvtant a mindennapi életben az anyanyelviek, mint amit a magyar nyelvvizsgákon -szerintem feleslegesen- kérnek .... Próbálj meg sokat beszélni, az sem baj, ha nem folyékony, vagy ha van benne 1-2 hiba, csak beszélj, használd mindennap a nyelvet.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megkérhetek valakit, hogy ezt fordítsa le nekem valaki?

Ne írd, hogy google fordító!!!!!!

Kurczina Terézia

Töklámpásom

Udvarunkon,
tölgyfa mögött;
Találtam egy
szép nagy tököt.

Kifaragom
egykettőre;
Töklámpás lesz
majd belőle.

Több lyukat is
vágok rája;
Legyen szeme,
orra, szája.

Üregébe
lámpát teszek;
Megcsodálja
minden gyerek!

4

Telc nyelvvizsga levélírás feladatrészhez feladatok, minták, tippek, segítségnyúltás? (B2)

Bármilyen segítséget elfogadnék ezzel kapcsolatosan!

6

Melyikre készüljek? Spanyol közép vagy angol felső?

Van már egy angol közép TELC nyelvvizsgám, és érettségihez szeretném a plusz 40 pontot ezért a felső kettőből kell egyet kihoznom..
Angol könnyebb, és lenne egy felsőfokom amit előbb-utóbb mindenképp szeretnék. Spanyol nehezebb és rosszabbul megy, de diplomához úgyis 2 nyelvvizsga kell majd.

Többnyire otthon fogok felkészülni rá, ti melyiket csinálnátok?
Melyiket hol a legkönnyebb csinálni? Ti hol nyelvvizsgáztatok és miért?
Köszi

5

Mi rimmel ezekhez a sorokhoz/ szavakhoz?

Egy kis vicces versiket mondokat probalok ki talalni angolul Halloween-re de el akadtam, van 5 kis boszorkanyom es 3 tulajdonsagom eddig meg kellene 2 de nem jut eszembe semmi, segitenetek?
Igy szol az a resz ahol el akadtam : I'm the beauty, I'm the bravest, My is the power and...

2

Helyes ez a mondat így és mit jelent pontosan? I'm sorry for all the things I've done just know I never meant to hurt you.

Előre is köszönöm.

3

Valaki írna pár mondatot németül a szépség fontosságáról?

3

Találkozik vkivel - jemanden treffen, vagy sich mit jemandem treffen?

illetve melyik alak mit jelent?

3

Helyes ez a mondat? The bathroom has got a bath, a washbasin under the mirror, a toilet is near the bath mat and a washing-machine .

4

Szerintetek nem gáz ha rákérdezek, esetleg megkérem?

Ebben a tanévben jött egy francia lektor a sulinkban, aki engem is tanít. Van francia nyelvtanulós szakkör, de nem tudok menni, mert nekem másik órám van akkor, de már beszéltem vele és azt mondta menjek nyugodtan. De mivel nem tudok akkor, viszont szükségem lenne a segítségére -a tanárom nem tud, mert nincs rám ideje-, így gondoltam megkérdezem esetleg máskor tudna-e rám fordítani időt.

2

Jó franciások, itt miért nincs igeidő egyeztetés: Je savais que jamais je ne reviendrai ici?

Itt kellene nem? Mivel alárendelő mondtat, a főmondat múlt idő.Esetleg mert egyező alanyok? A revenir igének e szerint conditionel présentben kellene állnia,nem? L20

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!