Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet megtanulni angolul (18 db)

140 szót mennyi idő alatt lehet megtanulni angol nyelvből?

2-3 óra? Ki milyen praktikákat alkalmaz szókincsfejlesztésnél?

Legjobb válasz: Ha a megtanulást úgy érted, hogy nem felejted el és használni is fogod tudni késõbb, akkor szerintem 140 szó beletelik 1-2 napba legalább. Szerintem szókincsfejlesztésre a lehetõ legjobb módszer angol nyelvû számítógépes játékok játszása, zeneszámok hallgatása úgy, hogy közben olvasod a szövegét, meg persze a filmezés, sorozatnézés angol nyelven, angol felirattal. Azért ez a 3, mert gyakran elõfordulnak ugyanazok a szavak/kifejezések. Bármelyiket választod, biztosan találsz sok szót amit nem értesz, azokat kikeresed szótárból, és mikor legközelebb látod, nagy eséllyel már érteni fogod.

Ha a megtanulást úgy érted, hogy nem felejted el és használni is fogod tudni késõbb, akkor szerintem 140 szó beletelik 1-2 napba legalább. Szerintem szókincsfejlesztésre a lehetõ legjobb módszer angol nyelvû számítógépes játékok játszása, zeneszámok hallgatása úgy, hogy közben olvasod a szövegét, meg persze a filmezés, sorozatnézés angol nyelven, angol felirattal. Azért ez a 3, mert gyakran elõfordulnak ugyanazok a szavak/kifejezések. Bármelyiket választod, biztosan találsz sok szót amit nem értesz, azokat kikeresed szótárból, és mikor legközelebb látod, nagy eséllyel már érteni fogod.
amit nem tudok megjegyezni, azt leírom párszor. nem olyan sok a a 140, ha nem emelt szintû szókincshez tartozik a szavak többsége.
Ha 2-3 órát rászánsz tényleg, akkor simán meg tudod tanulni. Mindegyikhez írj pédalomdatot. Nézd meg õket a szótárban (Cambridge Advanced Learner's, Longman, Oxford, American Heritage, vagy amelyiket szereted), ott le van írva, melyik mit jelent, angolul.
A kérdező hozzászólása: Nem, legfeljebb középszintû szókincsbe tartoznak a szavak! :)
2-3 óra biztos elég. én a helyedben mondjuk 30-asával tanulnám, ahogy egy szótárfüzet lapján vannak. elõször mindig átolvasom, aztán van ami elsõre megragad, utána amik nem mennek, azokat megjelölöm, aztán csak azokat gyakorlom, aztán újra az összeset, aztán ami még mindig nem megy, azt le is írom stb. nekem ez bevált. ellenõrzésnek szerintem jó olyat csinálni, hogy leírsz kb. 20-25 szót, mint egy szóteszt, és amikor már megtanultad, megnézed, hogy tényleg tudod-e mindet.
2 óra. De 3-4 nap múlva már csak a felére fogsz emlékezni, két hét múlva meg jó, ha a tizedére. Ha újra és újra átismétled (elõször 2 nap múlva, aztán 3, 7, stb. nap múlva), akkor 1-2 hónap alatt rögzül úgy, hogy álmodból felkeltve is tudod, és élõ beszédben is tudod használni. "2-3 óra? Ki milyen praktikákat alkalmaz szókincsfejlesztésnél?" Nem kell semmit kitalálni, vannak erre programok.
kb. fél óra.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: és addig is marad meg? :)

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul középfokig?

Legjobb válasz: Függ attól: - hetente/naponta mennyi idõt szánsz rá - mennyire vág az agyad - mennyire vagy szorgalmas - magadtól tanulsz-e, vagy segítséggel (tanárral, iskolában) Egy alapos középfokhoz szerintem azért kell jó 1 év, hamarabb is meg lehet tanulni felszínesen. Én az ilyen gyorstalpaló hiperszuper intenzív tanfolyamokban nem hiszek, sem az alva tanulásban (relax).

Függ attól: - hetente/naponta mennyi idõt szánsz rá - mennyire vág az agyad - mennyire vagy szorgalmas - magadtól tanulsz-e, vagy segítséggel (tanárral, iskolában) Egy alapos középfokhoz szerintem azért kell jó 1 év, hamarabb is meg lehet tanulni felszínesen. Én az ilyen gyorstalpaló hiperszuper intenzív tanfolyamokban nem hiszek, sem az alva tanulásban (relax).
"Egy kis nyelvtanulási tapasztalattal, no meg sok utánaolvasással a hátam mögött már bátran ki merem jelenteni, hogy egy nyelvet, ha nem is anyanyelvi, de professzionális szinten meg lehet tanulni 1500 óra célzott ráfordítással (referencia). A professzionális szintet én úgy definiálnám, hogy a célországban mindenféle akadály nélkül képes az ember funkcionálni: munka, szocializálódás, ügyintézés, satöbbi." Órákban kifejezve ennyi kell neki. Forrás: http://otevotnyelv.blog.hu/2010/05/31/szemleletvaltas_az_ang..
500-600 óra átlagos képességekkel, jó módszerrel és sok motivációval. Szinte minden a motiváción múlik, illetve kisebb mértékben a módszeren.
az utolsó hozzászólással absz. nem értek egyet. nekem volt motivációm, de mivel totál rossz módszerekkel próbálkoztam, absz. nem haladtam és nem éreztem sikerélményt... a módszer nagyon fontos, persze a motiváció is, de a jó módszer megtalálása már fél siker.... egy rossz módszerbe beletolt idõ/energia tul. képpen kidobott pénz/idõ.

Mennyi idõ alatt lehet megtanulni angol középszintre magán nyelvtanárral?

Várom azok válaszát, akik tanultak nyelvet, vagy akár nyelvtanárok. Köszi. :)

Legjobb válasz: nekem 2 év volt, igaz, hogy 12 éves voltam, és csak a második évben kezdtem el intenzíven tanulni. de lehet sokkal kevesebb idõ is :)

nekem 2 év volt, igaz, hogy 12 éves voltam, és csak a második évben kezdtem el intenzíven tanulni. de lehet sokkal kevesebb idõ is :)
Nem az számít, hogy van nyelvtanár, vagy nincs, hanem hogy hányszor látod, azaz hány órát beszéltet és ezen kivül mennyit szánsz rá még idõt. Elvben, ha igyekszel, egy éven belül meg lehet tanulni - én megcsináltam. Valamint lehet tanulni évekig és nem tudni - azt is hoztam egy másik nyelvbõl. :) (Nyelvtanár vagyok, amúgy.)
Ezer dologtól függ. Hány éves vagy, hányadik idegen nyelved, milyen szinten vagy most, mennyire vagy fogékony és lelkes, hány órát tanulsz egy héten, mennyi hft csinálsz stb.
Középfokon egy nyelvet megtnaulni kb 5-600 munkaóra a 0--ról indulva. Ez magántanárral nyilván gyorsabb, de több pénz is. Egy év az ugyebár 52 hét, tehát heti 10-12 óra nyelvtanulással egy éven belül meg lehet bõven csinálni. Ez napi átlag 2 órát jelent, plusz nagyon sokat segít, ha filmeket, meséket nézel eredeti hanggal és angol felirattal, késõbb anélkül. Különösen egyszerûbb elõbb mesékkel kezdeni a könnyebb nyelvezet miatt. Fõleg angolból az internet rogyásig van oktatóanyaggal, feladatokkal, ingyen beszerezhetõ tankönyvekkel, szóval egyedül rajtad múlik, hogy mennyi idõ alatt jutsz el középszintre.
Nekem elég lenne egy alapfokú nyelvvizsga is. Heti 4 tanórát /2X90 perc/veszek magántanártól és itthon minden nap 1 órát tanulok. Szerintetek mennyi idõ alatt lehet így összehozni egy alapfokot! /Hozzáteszem nem vagyok egy nyelvzseni/
Utolsó: az angol nagyon könnyû alapfokon, még ha nem is vagy egy nyelvzseni, csak megtanulod rendesen, amit meg kell, pár hónap alatt meglehetsz vele.
Köszönöm a választ!


Mennyi idö alatt lehet megtanulni angolul?

Ha a nullárol kezdem..napi mennyi idöt kéne vele foglalkoznom,hogy 4-5 honap alatt menjen annyira hogy ha kimegyek Angliába akkor megértsem vagy megtudjam magamat érttetni?Hogy lenne a legkönnyebb és leghatásosabb?

Legjobb válasz: Egyértelmûen nyelviskolába kéne menned. Ott vannak pár hónapos gyorstalpaló kurzusok, arra elég, hogy megértsenek. Persze csak ha szótári angolt beszélnek, de ha szembekerülsz egy skóttal úgysem fogod érteni :)

Egyértelmûen nyelviskolába kéne menned. Ott vannak pár hónapos gyorstalpaló kurzusok, arra elég, hogy megértsenek. Persze csak ha szótári angolt beszélnek, de ha szembekerülsz egy skóttal úgysem fogod érteni :)

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul B2 szinten?

Sziasztok! Egyetemen leszek szeptembertől mesterképzésen, és nagy álmom a PHd. Szeretnék ezért megtanulni angolul, majd nyelvvizsgát tenni belőle. Gimnáziumban 4 évig tanultam ugyan angolt, de az nagyon kevés. Szerintetek mennyi idő alatt lehetne B2 szintre fejlődni?

Legjobb válasz: Szerintem nem kevés a négy év, de ugye az angol nagyon tanárfüggõ tantárgy, fontos, hogy hogyan tanítják. Én két év alatt megtanultam, már most úgy megyek tovább, hogy van vizsgám. Figyelj, ha tényleg nagyon akarod, gyakorolsz rá sokat, szerintem egy év alatt simán le tudod rakni. Mivel már van egy alapod (ugye amit 4 évig tanultál), csak tisztába kell tenni a nyelvtani dolgokat, kicsit rámenni a szókincsre és átnézni a témaköröket, amiket kérdezhetnek a vizsgán, és ennyi tulajdonképpen. De szerintem ennek a titoknak a kulcsa a rengeteg gyakorlás, semmi más.:)

Szerintem nem kevés a négy év, de ugye az angol nagyon tanárfüggõ tantárgy, fontos, hogy hogyan tanítják. Én két év alatt megtanultam, már most úgy megyek tovább, hogy van vizsgám. Figyelj, ha tényleg nagyon akarod, gyakorolsz rá sokat, szerintem egy év alatt simán le tudod rakni. Mivel már van egy alapod (ugye amit 4 évig tanultál), csak tisztába kell tenni a nyelvtani dolgokat, kicsit rámenni a szókincsre és átnézni a témaköröket, amiket kérdezhetnek a vizsgán, és ennyi tulajdonképpen. De szerintem ennek a titoknak a kulcsa a rengeteg gyakorlás, semmi más.:)
A kérdező hozzászólása: Igen, igazság szerint én egy év alatt szeretnék B2-t. A német nyelvvizsgámat pl. úgy szereztem, hogy elmentem egy félévre ösztöndíjjal Németországba. Lehet, hogy pályáznék idén megint, és akkor angolul tanulnék
Csak rajtad múlik! A 4 évnek már elégnek kellett volna lenni! A nyelvtanulás titka a napi rendszeresség és a megfelelõ módszerek.
Ha te ennyire mázlista vagy, akkor tedd meg ezt is.
A kérdező hozzászólása: #2, nem próbálkoztam sose nyelvvizsgával, ráadásul gimit váltottam, így kétszer hallgattam meg ugyanazokat az anyagokat, a csoport, ahova jártam nem volt épp a legjobb színvonal. #3: ez nem mázli volt, 3 évnyi tanulás és annak az eredménye, hogy nem sokan jelentkeznek mûszaki karon erasmusra.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni, angolul társalgás szintűre?

Legjobb válasz: Hát ha nem vagy egy buzgó naponta tobb orát tanulni vágyo ember ,akkor 2 év a reális amíg kifeljleszted az aktív szókincsedet angolul kozépfokra.

Hát ha nem vagy egy buzgó naponta tobb orát tanulni vágyo ember , akkor 2 év a reális amíg kifeljleszted az aktív szókincsedet angolul kozépfokra.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul (középfok)? Mennyi tanulás szükséges?

Hogy a legesgyzser?bb? Ha tanár segit, akkor úgy könnyebb, vagy otthon, egyedül az internet segítségével is lehet?

Legjobb válasz: én internet segítségével tanultam meg, igazából tudat alatt, mert egyszerûen szükségem volt rá. ha van tehetséged a nyelvekhez, akkor szerintem nincs szükség tanárra, bár sosem hátrány, fõleg a kiejtés miatt.

én internet segítségével tanultam meg, igazából tudat alatt, mert egyszerûen szükségem volt rá. ha van tehetséged a nyelvekhez, akkor szerintem nincs szükség tanárra, bár sosem hátrány, fõleg a kiejtés miatt.
barhogy lehet, csak akarni kell. Tanarral es intenziv tanulassal akar 5-6 honap alatt is lehet. De ha nem akarod es nem tanulsz akkor 10 ev is keves.
Szia! Én 5-6 hónap alatt tanultam meg olaszul, teljesen egyedül, még kamaszkoromban, mert nagyon érdekelt és tetszett a nyelv és a kultúra. Szeptemberben kezdtem, januárban nyelvvizsgáztam. Napi 3-4 óra hosszat ezzel foglalkoztam, rengeteg könyvet, kazettát, feladatot beszereztem. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy csak a szóbeli sikerült elsõre, az írásbeli csak márciusban, másodjára. Szóval csak kitartás és kellõ akarat szükséges!
Én két éven keresztül heti 8 órában tanultam angolt és kb. sikerült egy év után eljutnom középfokra. Volt, hogy be sem jártam, mert nem volt kötelezõ, viszont nagyon intenzíven tanultam magamtól és szerintem a tanár ahhoz kell, hogy ott legyen, kontrolláljon, lássa a fejlõdésedet és tudjon tanácsot adni, hogy mi legyen a következõ könyv, amit tanulj, meg kijavítja a hibáidat, de egyedül is lehetséges tanulni. Egy év után szakmai angol jött, majd megint egy intenzív tanfolyam, ezután felsõfokúztam. Szóval szerintem nagyon intenzív tanulással egy év alatt tényleges tudás érhetõ el, viszont angolban úgy van, hogy az eleje könnyû, majd egyre több nyelvtani szabály van. Szóval egyre komplexebb dolgokat kell megtanulni.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul mesterfokon? Egyedül is meg lehet tanulni, ha enm járok tanárhoz?

Nem igazán szeretnék emiatt angoltanárhoz járni,jobban szeretném egyedül megtanulni az angolt.Alapszinten megy az angol, de én anyanyelvi szintenakarom megtanulni, mert elég jó nyelvérzékem van.

Legjobb válasz: Egyedül tuti nem fog menni. Ha kimész az már sok segítség, mert ott ugye muszály lenne beszélned, és így sok minden ragad, de az írást és a nyelvtant nem biztos hogy jól el tudod sajátítani és a nyelvnek is a szleng részét illetve nem a hivatalos formáját tanulod meg, de kommunikálni tudsz, viszont ha hazajössz a nyelvvizsga nem biztos hogy sikerülne, és a nyelvtanár olcsóbb mint kiutazni, nem? A nyelvvizsgán a hivatalos nyelvhasználatot kérik és a nyelvtanra is jól rámennek, és írnod is tudni kell, nem csak kiejteni. Szerintem tanár nélkül nem fog menni, akár itthon akár kint jársz tanárhoz, az segít.

Egyedül tuti nem fog menni. Ha kimész az már sok segítség, mert ott ugye muszály lenne beszélned, és így sok minden ragad, de az írást és a nyelvtant nem biztos hogy jól el tudod sajátítani és a nyelvnek is a szleng részét illetve nem a hivatalos formáját tanulod meg, de kommunikálni tudsz, viszont ha hazajössz a nyelvvizsga nem biztos hogy sikerülne, és a nyelvtanár olcsóbb mint kiutazni, nem? A nyelvvizsgán a hivatalos nyelvhasználatot kérik és a nyelvtanra is jól rámennek, és írnod is tudni kell, nem csak kiejteni. Szerintem tanár nélkül nem fog menni, akár itthon akár kint jársz tanárhoz, az segít.
Ha te meg szeretnél tanulni angolul, és megy alapszinten, akkor olvass minél többet, hallgass minél több angol nyelvû videót, zenét, podcastot, stb .... Magyarán azt a nyelvet tanuld, amit a való életben használnak, hiszen ha te az igazi nyelvet szeretnéd tudni, akkor csak akkor magolj, ha másképp nem megy. HA nyelvvizsgára akarsz készülni, akkor magold be a nyelvtant, meg célirányosan a szavakat. Persze annál jobb nincs, hogyha külföldön anyanyelviek között vagy. Van egy oldal, a penpalworld.com, ott tudsz keresni chat-társakat.
A nyelvizsgaval kapcsolatban nem ertek egyett... na mindegy. Nem akarom feszegetni a magyar nyelvizsgak szinvonalat. En tobb mint 1 eve elek Angliaban. Mikor kijottem elotte 1, 5 evig tanultam angolul magamtol... semmi nyelvikurzus, semmi tanar. Aztan itt a kinti suliba a level 2-es csoportba tettek be, ami utan mar nem kovetkezik semmi - ESOL rendszer, english for speakers of other languages. Uniersity of Cambridge. Szoval en itt jartam suliba de ugy gondolom hogy ha kijossz egy evre es angolokkal elsz egyutt, ha koztuk mozogsz... ha veluk dolgozol utana konnyeden menne a felsofoku "nivos" magyar nyelvizsga.
A nyelvtanulás idõ, szorgalom és igény kérdése. Ha nem vagy igényes, 3 hónap alatt is megtanulhatsz valamit. Ha igen, 3 hónap + egy emberélet (az anyanyelvi szintre gondolok)és még akkor sem biztos, hogy megvalósíthatod a célodat. (Egy nyelvtanár.)
Hát mondjuk elsõ körben google-t ajánlanám és akkor lakhelyedhez közel is kereshetsz!
Ez a sétáló angol engem is érdekelne! :) Hol lehet megtalálni neten?
Mestefokon még tanártól sem tudsz megtanulni, ahhoz angol anyanyelvû emberek közt kellene élned egy darabig. Már hogyha valóban folyékonyan akarsz beszélni bármirõl és nem csak a papírra hajtasz.
Ha szorgalmas vagy, jó könyvet(ha lehet, többet) szerzel be, interneten is keresgélsz anyagokat, és hallgatsz rádiót vagy tévét, akkor elég gyorsan megtanulhatod a dolgokat.Nem írtad, hogy akarsz-e nyelvvizsgát..mert ott általában az van.amit az elsõ hozzászóló mondott:mást kérnek, mint ami a való életben van, és ami elég ahhoz, hogy jól beszélj és tudj angolul, az a nyelvvizsgán nem lesz elég.
Megcáfolnám az elõttem szólót. Én általános iskola utáni nyáron kezdtem angolt tanulni, gyakorlatilag tök egyedül, itthon - elõtte 6 évig németet tanultam -, és nyár végére a középiskolában a haladó angolosok között a legjobb voltam. A középsuliban angol oktatás nem nagyon folyt az órákon, ezért -sajnos- én is hanyagoltam, de mikor rájöttem, hogy a továbbtanuláshoz jó lenne egy nyelvvizsga: alig két hét alatt fel tudtam készülni a középfokra. Most meg készülök a felsõre. Én konkrétan kb. nem is láttam "rendes" angoltanárt, aki angolt is tanított volna. Úgy érdemes otthon tanulnod, hogy azért a végén biztonság kedvéért befizetsz egy-két órára, hogy megnézzék a kiejtésed, nyelvtanodat. Én se költenék többet rá - minek, ha megy egyedül is. (Amúgy a Deák térnél (ha pesti vagy) be lehet fizetni sétáló angol órákra, akkor kapsz egy anyanyelvi embert, elmentek egy parkba sétálgatni és angolul társalogtok. Nézz utána neten!)
És én is megcáfolnám a legelsõ válaszolót. Én is magamtól kezdtem el, és meg lehet tanulni a nyelvtant. Egyébként pedig messze nem használnak annyi nyelvtant a mindennapi életben az anyanyelviek, mint amit a magyar nyelvvizsgákon -szerintem feleslegesen- kérnek .... Próbálj meg sokat beszélni, az sem baj, ha nem folyékony, vagy ha van benne 1-2 hiba, csak beszélj, használd mindennap a nyelvet.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul társalgás szinten?

Legjobb válasz: Itthon mondjuk 6 év, külföldöd kettõ.

Itthon mondjuk 6 év, külföldöd kettõ.

Spanyolul és angolul és németül mennyi idő alatt lehet megtanulni elfogadható szinten?

Legjobb válasz: Szia, németül kb. 3-4-5 év alatt lehet megtanulni. azt mondják ha tanulsz németül akkor utána könnyebb angolul tanulni(vagy fordítva?). Angolul pedig német után kb. 3-4 év alatt lehet megtanulni.

Szia, németül kb. 3-4-5 év alatt lehet megtanulni. azt mondják ha tanulsz németül akkor utána könnyebb angolul tanulni(vagy fordítva?). Angolul pedig német után kb. 3-4 év alatt lehet megtanulni.
Szerintem 4-8 év az elsõ nyelv, utána 1-2 a második.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!