Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet megtanulni (168 db)

Te jó ég mennyi idő lehet megtanulni ezt gitáron?

http://www.songsterr.com/a/wsa/sungha-jung-i-m-yours-guitar-..

Legjobb válasz: Elkezdem megtanulni, mert tetszik és megmondom. ☻

Elkezdem megtanulni, mert tetszik és megmondom. ☻
A kérdező hozzászólása: Okok sok szerencsét hozzá! :)
egy kezdõnek rámehet pár hete, egy haladónak néhány óra.
egy óra alatt meg lehet tanulni, azután már csak tökéletesíteni kell

Szerintetek ezt mennyi idő lehet megtanulni?

Ebben a Patrick Stump videóban a ceruzás trükk 01:45-nél

Legjobb válasz: Szerintem sok gyakorlás kell hozzá.

Szerintem sok gyakorlás kell hozzá.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni az eszperantót egy középfokú nyelvvizsgára? Nehéz volt a vizsga? Mik a tapasztalatok? Hogy lehet a leghamarabb elsajátítani ezt a sokak által könnyűnek titulált nyelvet?

Kell magántanár?

Legjobb válasz: Mennyi idõ alatt lehet megtanulni az eszperantót egy középfokú nyelvvizsgára? - Nekem 3 hónap alatt sikerült, bár már szinte semmire sem emlékszem:D Nehéz volt a vizsga? - Nem, bár szóbelin magamról kellett beszélni, ennél csak nehezebbeket húzhattam volna Hogy lehet a leghamarabb elsajátítani ezt a sokak által könnyûnek titulált nyelvet?- Kinyitottam a könyvet és tanultam:D A Szilvási könyvbõl készültem, minden benne volt

Mennyi idõ alatt lehet megtanulni az eszperantót egy középfokú nyelvvizsgára? - Nekem 3 hónap alatt sikerült, bár már szinte semmire sem emlékszem:D Nehéz volt a vizsga? - Nem, bár szóbelin magamról kellett beszélni, ennél csak nehezebbeket húzhattam volna Hogy lehet a leghamarabb elsajátítani ezt a sokak által könnyûnek titulált nyelvet?- Kinyitottam a könyvet és tanultam:D A Szilvási könyvbõl készültem, minden benne volt
Három hónap alatt én le tudtam vizsgázni belõle középfokon! A Rigó utcában nagyon rendesek voltak a vizsgáztatók. Én egy barátomtól tanultam, akivel sokat gyakoroltunk, de inkább csak a vizsga elõtti 2-3 hétben! :D Szerintem magától is meg tudja tanulni az ember, ha van vmi jó könyve és esetleg megveszi a kidolgozott tételeket. (Ha kellenek kidolgozott tételek, vagy segítség a vizsgához, akkor tudom ajánlani, aki nekem is segített.)
utolsó: nekem kellenének tételek :)
Sziasztok! Júniusban készülök középfokú nyelvvizsgára. Engem is érdekelnek a tételek. Írd meg légyszíves hogy juthatnék hozzá! Köszi!
Sziasztok! Engem is érdekelnének a kidolgozott tételek, leírnátok, hogyan juthatnék hozzá! köszi
Sziasztok! Én októberben szeretnék szóbelizni középfokon, sajnos a laboron elbuktam júniusban, ha valakinek vannak kidolgozott tételei, és elküldené, azt megköszönném!


Mennyi idő alatt lehet megtanulni a spanyol nyelvet? Származhat-e előny a német tudásból.

Legjobb válasz: "mennyi ido alatt lehet megtanulni" - attol fugg, napi/heti hany oraban tanulod, napi/heti hany oraban gyakorolod, es, hogy milyen fejed van a nyelvekhez. Ha ki tudnal utazni a spanyolokhoz, vagy Mexikoba egy fel evre, akkor tobbet tanulnal a hat honap alatt, mint magyarorszagon egy gimnaziumi 4 evben (lasd a magyarok angol-tudasat, kezdik mar alsotagozatban, de gondot okoz a diplomanal a nyelvvizsga... tisztelet a kivetelnek) Tehat az idotenyezo szubjektiv, a korulmenyektol fugg. "szarmazhat-e elony a nemet tudasbol" - mindenkeppen, mert a diakok-kollegak-baratok-mindenki korulottem azt allitja, hogy az ELSO nyelv megtanulasa nehezebb, mint a masodik/harmadik/tobbedik. Nekem is ez a velemenyem :) Szoval hajra, a masodik nyelv konnyebb lesz, mint az elso volt. :) Amugy a spanyolt majdnem annyian beszelik, mint az angolt. Az angol a harmadik legtobb ember altal beszelt nyelv, a spanyol a negyedik. (a nemet valahol az elso 10-ben van, de hatul) A spanyolrol tudnod kell, hogy ahogy az angol, ugy a spanyol is kulonbozik kicsit, szohasznalatban es kiejtesben, kicsit nyelvtanban is, a kulonbozo kontinenseken. Ahogy az angol kulonbozik az ausztraloknal a brit-angoltol es az amerikaitol is, ugyanugy a mexikoi spanyol is kicsit mas, mint az europai vagy a boliviai.

"mennyi ido alatt lehet megtanulni" - attol fugg, napi/heti hany oraban tanulod, napi/heti hany oraban gyakorolod, es, hogy milyen fejed van a nyelvekhez. Ha ki tudnal utazni a spanyolokhoz, vagy Mexikoba egy fel evre, akkor tobbet tanulnal a hat honap alatt, mint magyarorszagon egy gimnaziumi 4 evben (lasd a magyarok angol-tudasat, kezdik mar alsotagozatban, de gondot okoz a diplomanal a nyelvvizsga... tisztelet a kivetelnek) Tehat az idotenyezo szubjektiv, a korulmenyektol fugg. "szarmazhat-e elony a nemet tudasbol" - mindenkeppen, mert a diakok-kollegak-baratok-mindenki korulottem azt allitja, hogy az ELSO nyelv megtanulasa nehezebb, mint a masodik/harmadik/tobbedik. Nekem is ez a velemenyem :) Szoval hajra, a masodik nyelv konnyebb lesz, mint az elso volt. :) Amugy a spanyolt majdnem annyian beszelik, mint az angolt. Az angol a harmadik legtobb ember altal beszelt nyelv, a spanyol a negyedik. (a nemet valahol az elso 10-ben van, de hatul) A spanyolrol tudnod kell, hogy ahogy az angol, ugy a spanyol is kulonbozik kicsit, szohasznalatban es kiejtesben, kicsit nyelvtanban is, a kulonbozo kontinenseken. Ahogy az angol kulonbozik az ausztraloknal a brit-angoltol es az amerikaitol is, ugyanugy a mexikoi spanyol is kicsit mas, mint az europai vagy a boliviai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat, sokat segítetteket a döntésben.
Csak annyi, hogy a németben meglévõ e-i és hasonló igetõ-változások a spanyolban is léteznek.

A gyorsírást mennyi idő alatt lehet megtanulni magántanárnál, ha minden nap gyakorolok?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. de én valójában nem a 10 ujjas gépírást kérdeztem, hanem a gyorsírást. És azért gondoltam magántanárra, mert gyorsírás tanfolyamot sehol nem találok, mindenütt csak a 10 ujjas gépírást hirdetik. Szóval a gyorsírást mennyi idõ alatt lehet megtanulni?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. de én valójában nem a 10 ujjas gépírást kérdeztem, hanem a gyorsírást. És azért gondoltam magántanárra, mert gyorsírás tanfolyamot sehol nem találok, mindenütt csak a 10 ujjas gépírást hirdetik. Szóval a gyorsírást mennyi idõ alatt lehet megtanulni?
Szerintem nem éri meg magántanárnál tanulni. Nekem iskolában volt gépírás órám, hát szerintem nem sokat ért. Annyit tanultunk, hogy mit melyik ujjal kell leütni. Szerintem jobban jársz, ha csak gépelsz egy csomót magadtól, és kialakul benned, hogy neked, hogy gyorsabb és kényelmesebb. (Én például nem tudtam elsajátítani a 10 ujjas vakírást, mivel a z-t pl. jobb kéz mutatóujjal kéne leütni, és én balkezes vagyok ezért nekem bal kézzel sokkal könnyebb.) Minden csak gyakorlás kérdése..
gyorsan meg lehet tanulni.
Szerintem szerezz be egy könyvet, amiben vannak gyakorlatok ehhez, és az alapján haladj. Ott minden szépen le van írva, rajzolva, és sokkal olcsóbban megtanulod, mintha magántanárhoz járnál. Nem olyan nagy ördöngõsség, de nagyon hasznos. Sokkal gyorsabban fogsz írni, ha megtanulod a 10 ujjas gépírást, mintha sokat gépelnél, és úgy rögzülne benned valami. Szerintem legalábbis. Én elõtte is sokat gépeltem, mégis mindig le-lenéztem, hogy melyik billentyû hol van. Na ha valaki megtanul rendesen gépírni, akkor nincs ilyen gond.
Szia! Én tanultam gyorsírást! Nem könnyû megtanulni és nem is kevés idõ. Attól függ mennyire vagy szorgalmas. De mindenképpen kell melléd valaki, aki segít. Mert a sebességedet, csak diktálással lehet fokozni. Ha kérdésed van szívesen segítek, írj privátban a [email protected]-ra!

Spanyolul és angolul és németül mennyi idő alatt lehet megtanulni elfogadható szinten?

Legjobb válasz: Szia, németül kb. 3-4-5 év alatt lehet megtanulni. azt mondják ha tanulsz németül akkor utána könnyebb angolul tanulni(vagy fordítva?). Angolul pedig német után kb. 3-4 év alatt lehet megtanulni.

Szia, németül kb. 3-4-5 év alatt lehet megtanulni. azt mondják ha tanulsz németül akkor utána könnyebb angolul tanulni(vagy fordítva?). Angolul pedig német után kb. 3-4 év alatt lehet megtanulni.
Szerintem 4-8 év az elsõ nyelv, utána 1-2 a második.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni franciául?

Viszonylag kés?n kezdeném, 17 évesen. Egy szót sem tudok kb.. de nagyon szeretnék minimum középszinten beszélni franciául. Annyira, hogy magamtól tudjak többé-kevésbé folyékonyan beszélni.. Mennyire nehéz?

Legjobb válasz: Szia! Én is idén kezdtem el franciát tanulni és dec-ben leszek 17 éves. Azt mondta a tanárom, h 2 év alatt (11 és 12 évfolyam) nem lehet megtanulni középszinten a nyelvet sajnos, nálunk heti 3X van. Ha nagyon szeretnél vizsgázni, ajánlom a magántanárt, vagy a Katedrát :D

Szia! Én is idén kezdtem el franciát tanulni és dec-ben leszek 17 éves. Azt mondta a tanárom, h 2 év alatt (11 és 12 évfolyam) nem lehet megtanulni középszinten a nyelvet sajnos, nálunk heti 3X van. Ha nagyon szeretnél vizsgázni, ajánlom a magántanárt, vagy a Katedrát :D
A kérdező hozzászólása: egy normális választ várok rá.. h körülbelül milyen nehézségû a nyelv.. belekezdjek-e vagy sem. angolt és németet tanulok, mindkettõ jól megy, jó nyelvérzékem van de a francia nehezebbnek tûnik számomra.. lehet, hogy azért mert még nem tanultam sosem.. köszi a válaszokat
Ez rengeteg mindentõl függ. Egyrészt hogy tanultál-e más nyelvet és milyet, aztán hogy mennyi idõd van rá napi szinten, mennyire vagy fogékony a nyelvtanulásra és még ezer más dolog.
négyzetgyök pí a hetediken év alatt. ilyen hülye kérdésre mégis milyen választ vársz?
Jó módszerrel, erõs motivációval kb. 500-600 munkaóra nulláról a középfok. A felsõfok ennek másfél-kétszerese. Napi egy óra tanulással ez másfél évnek felel meg. A francia kb. olyan nehéz, mint az angol, azaz nem nehéz. A hallás utáni beszédértést sokat kell gyakorolni, ahogy a kiejtést is. Más nehéz dolog nincs a franciában.
"angolt és németet tanulok, mindkettõ jól megy, jó nyelvérzékem van de a francia nehezebbnek tûnik számomra.." A francia kb. ugyanolyan nehéz, mint az angol, ugyanazok a nehézségek benne (kiejtés, hallás utáni szövegértés). A két nyelv szókincse nagymértékben közös, nyelvtanuk nagyon hasonló. A német sokkal nehezebb a franciánál és az angolnál.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni korcsolyázni?

Legjobb válasz: Nekem 3x1,5 óra alatt (heti egyszer 90 perc) sikerült annyira megtanulni, hogy el mertem merészkedni a palánktól, és ütközés nélkül is meg tudtam állni. Ha ezt érted megtanulás alatt, akkor körül-belül ennyi idõ alatt, ha ennél többet, akkor több.

Nekem 3x1, 5 óra alatt (heti egyszer 90 perc) sikerült annyira megtanulni, hogy el mertem merészkedni a palánktól, és ütközés nélkül is meg tudtam állni. Ha ezt érted megtanulás alatt, akkor körül-belül ennyi idõ alatt, ha ennél többet, akkor több.
A kérdező hozzászólása: Csak olyan szintre gondoltam, hogy ne boruljak fel 3 méterenként és tudjam élvezni a korcsolyázást.
attól függ, én indigóként 1 hét, más soha
Én csütörtökön voltam életemben elõször korizni :D:D Eleinte a korlátba kapaszkodva húztam magam körbe-körbe, aztán meguntam és megkértem egy barátnõmet, hogy segítsen már, mondja el, mit hogyan kell, aztán szépen lassan belépkapaszkodva mentünk keresztbe pár hosszt, aztán elindultunk kööörbe... :D Tulajdonképpen másfél óra alatt már egyedül is elcsúszkáltam, viszonylag nem tetûlassan. :D Szóval nem nehéz. :)
A kérdező hozzászólása: Ez biztatóan hangzik. :) 2011-re az egyik tervem, hogy megtanulok korizni. A görkori kb. ugyanilyen?
háát én elég jól tudok már régóta görkorizni és amikor elkezdtem a korcsolyázást akkor végülis már szinte 2. alkalommal tudtam menni vele h nem estem el 10 m-enként. Szerintem a görkori meg a jégkori szinte ugyanaz csak a görkori betonon a jégkori meg jégen. ;)
1-2 alkalom alatt meg lehet tanulni, de tanácsos valaki olyannal menned aki már tud jól korizni és akkor az tud segíteni benne.
Nekem a haverom azt mondta (bár eléggé hazudós) hogy õ 3 perc alatt tanult meg korizni jégen.
én 15 perc alatt tanultam meg.

Delphiben körülbelül menny idő alatt lehet megtanulni programozni? (komplettebb programok). Mennyire kell delphi előtt pascalt megtanulni?

Legjobb válasz: Kb egyetértek, ha nincs vmi speciális okod h pont Delphit tanulj, akkor vmi keresettebb nyelvvel jobban jársz, pl. Java, C++, esetleg C# (ha nem zavarnak a microfostos hülyeségek és az erõltetett objektumorientáltság).

Kb egyetértek, ha nincs vmi speciális okod h pont Delphit tanulj, akkor vmi keresettebb nyelvvel jobban jársz, pl. Java, C++, esetleg C# (ha nem zavarnak a microfostos hülyeségek és az erõltetett objektumorientáltság).
Pár hónap, és semennyire (hiszen ha a delfit megtanulod, akkor abban benne van nagyrészt a pacal is). A kérdés, hogy minek szivatnád magad ezzel?

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul középfokig?

Legjobb válasz: Függ attól: - hetente/naponta mennyi idõt szánsz rá - mennyire vág az agyad - mennyire vagy szorgalmas - magadtól tanulsz-e, vagy segítséggel (tanárral, iskolában) Egy alapos középfokhoz szerintem azért kell jó 1 év, hamarabb is meg lehet tanulni felszínesen. Én az ilyen gyorstalpaló hiperszuper intenzív tanfolyamokban nem hiszek, sem az alva tanulásban (relax).

Függ attól: - hetente/naponta mennyi idõt szánsz rá - mennyire vág az agyad - mennyire vagy szorgalmas - magadtól tanulsz-e, vagy segítséggel (tanárral, iskolában) Egy alapos középfokhoz szerintem azért kell jó 1 év, hamarabb is meg lehet tanulni felszínesen. Én az ilyen gyorstalpaló hiperszuper intenzív tanfolyamokban nem hiszek, sem az alva tanulásban (relax).
"Egy kis nyelvtanulási tapasztalattal, no meg sok utánaolvasással a hátam mögött már bátran ki merem jelenteni, hogy egy nyelvet, ha nem is anyanyelvi, de professzionális szinten meg lehet tanulni 1500 óra célzott ráfordítással (referencia). A professzionális szintet én úgy definiálnám, hogy a célországban mindenféle akadály nélkül képes az ember funkcionálni: munka, szocializálódás, ügyintézés, satöbbi." Órákban kifejezve ennyi kell neki. Forrás: http://otevotnyelv.blog.hu/2010/05/31/szemleletvaltas_az_ang..
500-600 óra átlagos képességekkel, jó módszerrel és sok motivációval. Szinte minden a motiváción múlik, illetve kisebb mértékben a módszeren.
az utolsó hozzászólással absz. nem értek egyet. nekem volt motivációm, de mivel totál rossz módszerekkel próbálkoztam, absz. nem haladtam és nem éreztem sikerélményt... a módszer nagyon fontos, persze a motiváció is, de a jó módszer megtalálása már fél siker.... egy rossz módszerbe beletolt idõ/energia tul. képpen kidobott pénz/idõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!