Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet külön (5 db)

Ha külön teszem le a szóbeli és írásbeli nyelvvizsgát, maximum mennyi idő lehet a kettő között hogy komplex nyelvvizsga-bizonyítványt kaphassak? Régen két év volt a maximum idő a kettő között, ez megvan még?

Ha pl. az írásbeli után 3 év múlva mennék szóbelizni, utána megkapnám a komplexet?

Legjobb válasz: Nincs idõkorlát, viszont a legtöbb nyelvvizsgahely nem ad ki ilyenkor komplex bizonyítványt, hanem a két bizonyítványod együtt jelenti ua., mint a komplex.

Nincs idõkorlát, viszont a legtöbb nyelvvizsgahely nem ad ki ilyenkor komplex bizonyítványt, hanem a két bizonyítványod együtt jelenti ua., mint a komplex.
A kérdező hozzászólása: Értem, de jobb lenne ha lenne egy komplex bizonyítvány kettõ helyett :)
Miért? Semmi jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: Igaz, de egyben kevesebb helyet foglal :P

A Dijbeszedő Holding (Viz csekk) mennyi idő után küld felszólitást hogy elmaradásunk van? Vagy m lehet a levélben amit kaptunk?

1 csekkünk nincs befizetve,a januári határidős. S most jött egy levél amit én mint albérlő nem vehettem át. S a postán se vehetem át,mert ugye nem vagyok a rokona... Pedg be vagyunk ide jelentkezve de mégse.. Nem értem én ezt.

Legjobb válasz: Nem tudom nálatok hogy van, nálunk 2 havonta van leolvasás. A januári még én sem fizettem be, ergo.. a márciusi számlában lesz olyan, hogy jelzik az elmaradást. És ajánlott levél jött tõlük? Biztos, hogy tõlük? Csak kicsit furcsállom, mert már 5 éve itt lakunk, elõfordult olyan is, hogy már a 2. csekkel is csúszóban voltam, de még nem küldtek ajánlott levelet. A mérõórák nincsenek a neveden? Mért nem? Ezeket a szerzõdés megkötése után rögtön meg kéne csinálni. Éppen azért, hogy az ilyen eseteket, ill. a kiköltözéskori elszámolási vitákat elkerüljed. Ha be vagy jelentkezve, akkor biztos van szerzõdésed. Én azt tanácsolom, hogy fogjad meg a szerzõdést és menjél be hozzájuk, és beszéld meg a dolgot velük.

Nem tudom nálatok hogy van, nálunk 2 havonta van leolvasás. A januári még én sem fizettem be, ergo.. a márciusi számlában lesz olyan, hogy jelzik az elmaradást. És ajánlott levél jött tõlük? Biztos, hogy tõlük? Csak kicsit furcsállom, mert már 5 éve itt lakunk, elõfordult olyan is, hogy már a 2. csekkel is csúszóban voltam, de még nem küldtek ajánlott levelet. A mérõórák nincsenek a neveden? Mért nem? Ezeket a szerzõdés megkötése után rögtön meg kéne csinálni. Éppen azért, hogy az ilyen eseteket, ill. a kiköltözéskori elszámolási vitákat elkerüljed. Ha be vagy jelentkezve, akkor biztos van szerzõdésed. Én azt tanácsolom, hogy fogjad meg a szerzõdést és menjél be hozzájuk, és beszéld meg a dolgot velük.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is 2havonta van leolvasás. Ez egy albérlet, ahol lakunk.A postás azt mondta(s az s van a papiron) h Dijbeszedõ.Nincs a nevünkön, mert csak ideiglenes lakcimmel jelentkeztünk be.S hamarosan megyünk úgyis sajnos.(Nagyon sajnos...) Bemennék szivesen, de egy közel 2 éves gyerekkel elmenni a Váci útra(oda tartozunk) ilyen hóban..Majd ha alszik átnézem h tényleg az az 1 elmaradás van-e csak. Van szerzõdésünk persze..
Persze, értem én. Mi is albérletben lakunk. De az óra az én nevemen van, még a költözés hetén elintéztük az összeset a tulajjal. És még a lakcímkártyám sem ide szól. Nem az a lényeg, hogy hova vagy bejelentve, hanem hogy kinek a nevén van az óra.
A kérdező hozzászólása: Ja... Nem akartunk mi ilyeneket intézni. Hogy a mi nevünkön legyen..

Ha már a Behajtó cég küld nekem fizetés felszólítást és lejár a levélben levő határidő amikorra fizetnem kellene, akkor még mennyi időm lehet arra hogy rendezzem a tartozásom mielőtt kijönnének?

Haverom azt mondja hogy 1 hetem még b?ven van a határid? lejárta után hogy rendezzem a tartozásom. Ez már csak azért is jó lenne, mert nekem addigra át is lenne utalva az adósságra szánt összeg amivel rendezni tudnám a dolgokat. Valakinek, valami tapasztalat?

Legjobb válasz: menj be a céghez mindenképp és mondd el nekik, hogy meglesz a pénz, csak kicsit késel. max felszámolnak egy 3-4%-os késedelmi kamatot, de nem fogsz tartozni. megértik simán, nekik is az az érdekük, hogy visszafizesd. be kell menni

menj be a céghez mindenképp és mondd el nekik, hogy meglesz a pénz, csak kicsit késel. max felszámolnak egy 3-4%-os késedelmi kamatot, de nem fogsz tartozni. megértik simán, nekik is az az érdekük, hogy visszafizesd. be kell menni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! én telefonra gondoltam, úgy nem lenne elég meggyõzõ szerinted?
Ha ki is mennek, akkor sem csinálhatnak semmit, be se kell engedd õket. Ha fizetési meghagyást bocsájtatnak ki közjegyzõvel, akkor 15 napod lesz kifizetni, ha nem fizetsz, akkor jöhet a végrehajtás, de az sem 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Most azért legalább egy kicsit megnyugodtam :)


Mennyi idő után lehet külön szobában altatni a kicsit?

Még csak várom a babám,de majd szeretném minél elöbb külön szobába tenni,hogy elöbb megszokja,hogy nem velünk alszik.(Bár nem tudom,hogy ha meglesz,akkor is így fogok-e gondolkodni:))Ha van légzésfigyel?,mikortól lehet ezt biztonságosan?

Legjobb válasz: Nálunk mindkét gyerkõc az elsõ pillanattól külön aludt. Volt légzésfigyelõnk,mert anélkül nem mertem volna. De persze az elején 1-2hónapig úgyis néha veletek alszik amíg be nem áll az hogy éjszaka hányszor kel fel és mikor. Ha már csak egyszer akkor már lehet külön altatni.

Nálunk mindkét gyerkõc az elsõ pillanattól külön aludt. Volt légzésfigyelõnk, mert anélkül nem mertem volna. De persze az elején 1-2hónapig úgyis néha veletek alszik amíg be nem áll az hogy éjszaka hányszor kel fel és mikor. Ha már csak egyszer akkor már lehet külön altatni.
A férjem nagyon sokat dolgozik és stresses a munkája, jobb ha éjszaka hétköznap alszik. így külön szobába volt a kezdetöl, van bent egy nromál ágy is, így néha ha nem akar aludni akkor ott alszom. de jobb így a férjem most minek ne aludjon ha ´ö úgy sem tudja szoptatni, csak azért hogy ö sem aludjon. a babóm meg remélhetöleg így megszokja kicsi korától a külön alvást. ja van babymonitorunk, így haljuk egyböl ha felsír (amúgy is).
Rögtön alhat külön (amúgy azt tanácsolják, hogy fél évesen már kerüljön ki a szülõk szobájából - nade erre nincs mindíg mód), ha ehhez szokik hozzá, nem fogja elhanyagoltnak érezni magát.
Nekünk a védõnó azt tanácsolta, hogy 2 hónapos korától már kerüljön külön szobába, mert akkor már ragaszkodik a körülötte lévõ dolgokhoz. Mellesleg nehéz átteni a babát egy másik szobába, inkább nekem volt nehezebb, mint neki. A késõbbiek szempontjából azonban mindenképpen jobb, persze, csak ha megtehetitek!
Én rögötn külön tenném.Nem jó ha veletek alszik egy ágyba.Nem lesz semmi baja.Egyáltalán tudnál segíteni, ha baj van?? Mert ha nem akkor nem sokra mész azzal hogy egy szobában alszotok vagy sem.De te tudod, ahogy neked jó.
Én az ösztöneimre próbálok majd hallgatni. 1 hetes a babám és még velünk alszik. Az elõzõ válaszolónak: Nem azért kell ez, mert valami baj lesz. 9 hónapon át a hasamban volt, nem fogom külön rakni eleinte. Nem azért vállaltam gyereket, hogy megszabaduljsk a nehézségektõl.

Ha egy pasi küld visszahívót, akkor visszahívjam? Vagy mennyi ideig várjak? Mert ha nem hívom vissza, akkor meg lehet bunkónak néz. Hazudozni meg nem akarok

Legjobb válasz: Szerintem csörgesd vissza, és ha újra külld egy visszahívót, akkor hívd vissza.. Abból baj nem lehet.

Szerintem csörgesd vissza, és ha újra külld egy visszahívót, akkor hívd vissza.. Abból baj nem lehet.
Ha nem hívod vissza, az mindenképpen bunkóság. De egyébként miért kéne vele bármennyit is várni? Nem értem a logikád. A pasik nem szeretik a taktikázást, ha erre menne ki a játék.
NIncs pénz a telóján.. lehet akar valamit te meg nem hívod vissza.. lehet az is hogy véletlen hívott, de ha felhívod és megkérdezed akkor nem minket kéne fárasztani fa$zsággal ;D
Én értem a problémád és sztem elég bunkóság visszahívós SMS-t küldeni egy lánynak , hogy õ hívjon vissza. 1szer-2szer még nem de állandóan... Én is ha akarok vmit és nincs pénz a telómon akkor várok míg találokzunk vagy ha fontos elkérek egy használható telefont. 17/F
Szerintem azért küldözgeti állandóan mert gondol rád! Nem? vagy van valami mondanivalója is? kérdezd meg hogy miért küldözgeti!
A kérdező hozzászólása: de ez nem csak egy esetre értettem, hanem állandóan :D bocsi. csak már unom állandóan visszahívni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!