Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet felkészülni (37 db)

Középszintű matematika érettségire mennyi idő alatt lehet felkészülni?

Már leérettségiztem belőle, de rosszul sikerült. Ki szeretném javítani, legalább 4-es re. Mennyi idő alatt lehet felkészülni rá? És milyen eszközökkel, oktatóanyagokkal? Szűkséges hozzá magántanárhoz járnom? És ha igen akkor milyen gyakorisággal? Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Nézzünk néhány fontos részletet : -Hogyan tanulsz(ha tudnád, nem kérdeznél ilyet"mennyi idõ alatt lehet felkészülni rá", azaz nem sokat tanulhattál ) -Szeretsz-e tanulni -Miért a matek? -Mi célod van vele? -Dolgozol? -Szüleiddel laksz -Mikor érettségiztél és kettesre-e? -Továbbtanuláshoz kell? -Mennyi pénzed van rá? -Ha tanárhoz jársz idõt spórolsz, és pénzt is,ha meg már elmentél ,õ majd felméri a képességeidet és ha korrekt ,el fogja árulni ,hogy a matek neked fekszik-e vagy sem.

Ez sok mindentõl függ. Nézzünk néhány fontos részletet : -Hogyan tanulsz(ha tudnád, nem kérdeznél ilyet"mennyi idõ alatt lehet felkészülni rá", azaz nem sokat tanulhattál ) -Szeretsz-e tanulni -Miért a matek? -Mi célod van vele? -Dolgozol? -Szüleiddel laksz -Mikor érettségiztél és kettesre-e? -Továbbtanuláshoz kell? -Mennyi pénzed van rá? -Ha tanárhoz jársz idõt spórolsz, és pénzt is, ha meg már elmentél , õ majd felméri a képességeidet és ha korrekt , el fogja árulni , hogy a matek neked fekszik-e vagy sem.
Át kell ismételned az egész négyéves anyagot. Fél év-egy év kell hozzá. Tanárhoz mindenképp érdemes járni, mert õ ad olyan feladatokat, amik által gyakorlod a dolgokat.
Nos, én kilencedikben ötös voltam matekból, 10-11-ben év végén hármas, félévkor kettes, 12. év végén ötös, a középszintû matek érettségim pedig 100%-os lett. Megmondjam hogyan csináltam? Leültem a seggemre, és az elsõtõl az utolsóig megírtam a matek érettségiket, szép nyugisan. Ami nem ment, azt megkérdeztem valakitõl (tanártól), hogy hogyan is kéne. Matekot nem lehet úgy tanulni, hogy elmész különtanárhoz, aztán várod, hogy kezdjen veled valamit. Különtanárhoz úgy érdemes menni belõle, hogy tudod, hogy mit nem tudsz. Szépen állj neki csinálni a régi érettségiket és haladj a maiak felé. Ha kell, még engem is zaklathatsz privátban, ha nem megy feladat, ha ráérek és tudom akkor elmagyarázom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, fõleg az utolsót. Így fogok tenni, vigyázz, lehet hogy még szavadon foglak. :)

Mennyi idő alatt lehet felkészülni egy emelt angol érettségire?

Én kb. középhaladó szinten vagyok.

Legjobb válasz: Felkészülni véleményem szerint nem igazán lehet... angolul tudni kell. Rengeteg nyelvtan kell, meg nagy szókincs. Középhaladó, ez alatt nem tudom mit értesz. Az emelt érettségi B2, azaz a középfokú nyelvvizsgának megfelelõ nehézségû.

Felkészülni véleményem szerint nem igazán lehet... angolul tudni kell. Rengeteg nyelvtan kell, meg nagy szókincs. Középhaladó, ez alatt nem tudom mit értesz. Az emelt érettségi B2, azaz a középfokú nyelvvizsgának megfelelõ nehézségû.
A kérdező hozzászólása: B1 szintû nyelvvizsgám van, annál valamivel jobban megy. A nyelvtannal nincs bajom, inkább a szókincs az amit fejlesztenem kellene. Három hónap alatt nem hiszem, hogy menni fog, ha most szeretnék felvételizni. Jövõre meg már két emelt szintû érettségi kell.30 éves fejjel én már nem akarok ilyenbe belevágni. Azt hiszem leteszek róla, hacsak nem lesz megoldva, hogy ne kelljen egy diplomával újra érettségizni annak, aki még 1 szakot akarna felvenni.
"Jövõre meg már két emelt szintû érettségi kell." Biztos, hogy nem, ilyen jellegû változtatást nem terveznek. "hacsak nem lesz megoldva, hogy ne kelljen egy diplomával újra érettségizni annak, aki még 1 szakot akarna felvenni." De valahogy akkor is felvételizni kéne az adott intézménybe, tehát ezzel nem lennél elõrébb.
A kérdező hozzászólása: A felvételi az más, mert akkor az adott egyetem/fõiskola döntené el, hogy alkalmas vagyok, vagy nem. Az ellen nem lenne kifogásom. De újra érettségizni 18 éves fruskákkal és fiúkkal, 30 akárhány évesen, az több mint ciki!
Az õszi emelt angol érettségin nem egy 25 feletti szakállas úriember ült velem egy teremben...
A kérdező hozzászólása: OK, de mi van akkor, ha én mondjuk már tanítok, és melette akarnék még tanulni. Azért ciki lenne tanárként érettségizni menni. Nem tudom miért nem fogadják el helyette a nyelvvizsgát, holott ugyanaz a szint. Nevetséges!
A kérdező hozzászólása: helyesen: mellette:)
Mert a nyelvvizsga kb. hatezer-féle lehet, és valóban, elvben ugyanaz a szint, de a gyakorlatban vannak különbségek. Épp ezért érdekes lenne a nyelvvizsgán megszerzett pontot érettségi pontként elszámolni. Nem lenne ez túl igazságos azokkal szemben, akik megírták az egységes érettségit.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, ha pl. nekem lenne egy angol felsõfokúm, akkor elfogadnák azt, és nem kellene érettségiznem újból. A nyelvvizsga vagy sikerül vagy nem, de ha az érettségit eltolom esetleg, akkor ugrott az egész.

Mennyi idő alatt lehet felkészülni középfokú német gazdasági nyelvvizsgára?

Van egy felsőfokú nyelvvizsgám németből és közgáz kéttannyelvű iskolába jártam. a némettudásom már kicsit megkopott mert a nyelvvizsga után annyira nem foglalkoztam vele. Láttam a neten corvinusos gazdasági nyelvvizsga felkészítő könyvet, azzal gondoltam, hogy gyakorolok, viszont tanárhoz nem akarok járni. szóval szerintetek mennyi idő alatt lehet így felkészülni?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyi idõ alatt tudod azon a könyvön átrágni magad. Én már régen vizsgáztam, akkor volt egy ilyen jellegû tankönyv, az a külkereskedelemmel és a gazdasági témákkal foglalkozott. Mivel már van felsõfokú vizsgád, ha van elég szabad idõd hozzá, egy ilyen témájú könyvet fél év alatt fel tudsz dolgozni. Azt nem látom problémásnak, hogy a nyelvtudások már egy kicsit megkopott. ahogy elkezded a könyvet, elõjönnek maguktól a régi dolgok. És mert nem vagy kezdõ a nyelvtanulásban, ha valamiben bizonytalan vagy, nem fogsz nyûglõdni vele, hiszen tudod, hol kell keresni a választ a problémádra. Nem tudom, hogy a vizsga, amire készülsz, ma mibõl áll, tehát csak írásbeli van vagy szóbeli is. Ha szóbeli is van, mindenképpen hangosan tanulj és olvass, mert a szóbelin fontos, hogy a már egyszer hallott dolog "visszacsengjen". Ez nagyon nagy segítség.

Attól függ, hogy mennyi idõ alatt tudod azon a könyvön átrágni magad. Én már régen vizsgáztam, akkor volt egy ilyen jellegû tankönyv, az a külkereskedelemmel és a gazdasági témákkal foglalkozott. Mivel már van felsõfokú vizsgád, ha van elég szabad idõd hozzá, egy ilyen témájú könyvet fél év alatt fel tudsz dolgozni. Azt nem látom problémásnak, hogy a nyelvtudások már egy kicsit megkopott. ahogy elkezded a könyvet, elõjönnek maguktól a régi dolgok. És mert nem vagy kezdõ a nyelvtanulásban, ha valamiben bizonytalan vagy, nem fogsz nyûglõdni vele, hiszen tudod, hol kell keresni a választ a problémádra. Nem tudom, hogy a vizsga, amire készülsz, ma mibõl áll, tehát csak írásbeli van vagy szóbeli is. Ha szóbeli is van, mindenképpen hangosan tanulj és olvass, mert a szóbelin fontos, hogy a már egyszer hallott dolog "visszacsengjen". Ez nagyon nagy segítség.
Nekem közel B2 nyelvtudásom volt, én is szakmai vizsgára készültem (igaz, nekem idegenforgalmi kellett) 3 hónapig jártam heti 2X2 órában tanárhoz, jóformán csak vele tanultam, készülgettem, mert otthon nem sokat vettem elõ a könyveket :/ Simán meglett elsõra a vizsga. Csak a szakmai szókincset kellett megtanulnom, a témában már viszonylag jártas voltam, tudtam róla beszélni, értettem az összefüggéseket, így nem volt nehéz. Miért akarsz C1 általános mellett B2 szakmaizni? A felsõfokúd kiváltja, amennyiben a diplomához az a követelmény, akkor nem kell vizsgázni. Egyébként meg neked is annyi, hogy a szakmai szókincset kell megtanulnod, olvasni pár gazdasági cikket, írni jópár hivatalos levelet a témában és kész. A nyelvtanod emgvan hozzá, a szövegeket nyilván érteni fogod, a beszéddel se lesz gondod, ha érted a szakmai összefüggéseket és mennek a kívánt szakszavak. Jelentkezhetsz a legközelebbi vizsgára, a felkészítõ könyvet vedd meg, gyakorold be a típusfeladatokat, nézd meg a tételsort és hajrá. Ha neked nem megy C1 tudással (mégha megkopott is) akkor senkinek ;) Jó felkészülést!
A kérdező hozzászólása: hú dejó, köszönöm, ezt a hangos olvasós dolgot majd kipróbálom. szóbeli és írásbeli is a nyelvvizsga amúgy. és tényleg szó szerint azt érzem, hogy el vannak veszve a szavak a fejemben. remélem elõjönnek:D igazából nem kell semmihez. ha minden igaz, akkor gyógytornász leszek (még nem vettek fel), csak arra gondoltam, hogyha már így benne vagyok a dolgokban, akkor megcsinálnám most, hátha jól jön még valamikor. most még talán könnyebb elõcsalogatnom a tudást mint pár év múlva, ha esetleg szükség lenne egy ilyen papírra. köszönöm szépen a válaszokat:)
ööö.. gyógytornásznak minek gazdasági nyelvvizsga??? Ha már C1-ed is van, csináld meg felsõfokon, sokkal többet ér, de tényleg nem értem minek akarod?
A kérdező hozzászólása: ezt írtam, hogy lehet, hogy egyszer jól jön, most úgy sem lesz semmi dolgom, hasznosan töltöm az idõm
Rosszul gondolkozol!!! Ha már a C1-es szintet letetted, nagyon felesleges egy alacsonyabb szintû vzsgán gondolkozni, még ha õvített is! C1 szinten is van gazdasági szaknyelv, készülj fel arra. Ugyanis ha egyszer jelentkezel egy olyan BA szakra, ami gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgt kér, arra ott az általános C1, mivel az kiváltja a szakmai középokot! És ha már annyira jó szakember akarsz lenni, akkor C1 szinten beszéld a gazdasági szaknyelvet, na az az igazi kihívás! :) Vagy állj rá egy másik nyelvre és azt fejleszd.


Mennyi idõ alatt lehet felkészülni egy középfokú angol nyelvvizsgára?

Mondjuk,ha az illetõ alapfokon van.

Legjobb válasz: Ezt nem lehet megmondani. Már az se egyértelmû, mi az, hogy alapfokon van. Függ a pillanatnyi tudásától, a nyelvérzékétõl, a ráfordított idõtõl.

Ezt nem lehet megmondani. Már az se egyértelmû, mi az, hogy alapfokon van. Függ a pillanatnyi tudásától, a nyelvérzékétõl, a ráfordított idõtõl.

Kémiából mennyi idő alatt lehet felkészülni egy középszintű érettségire?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mennyire érdekel,hogyan tanulod,segít-e neked tanár a felkészülésben.1 hónap alatt szerintem elég szépen fel lehet készülni.

Attól függ, hogy mennyire érdekel, hogyan tanulod, segít-e neked tanár a felkészülésben.1 hónap alatt szerintem elég szépen fel lehet készülni.

Mennyi idő alatt lehet kb felkészülni középfokú német nyelvvizsgára, ha most kezdeném el tanulni a nyelvet?

Tudtok ajánlani nyelviskolát?

Legjobb válasz: Én inkább magántanárt javasolnék, ha az idõ szorít. Ha mindennap van idõd és nagyon motivált vagy, akkor akár egy év alatt is megtanulhatod. A realitás a két-három év, ha van mellette más dolgod is. Én két és fél év alatt jutottam el a B2 szintre, heti 4 óra tanár melletti tanulással, plusz esténként is gyakoroltam a nyelvtant és magoltam a szavakat.

Én inkább magántanárt javasolnék, ha az idõ szorít. Ha mindennap van idõd és nagyon motivált vagy, akkor akár egy év alatt is megtanulhatod. A realitás a két-három év, ha van mellette más dolgod is. Én két és fél év alatt jutottam el a B2 szintre, heti 4 óra tanár melletti tanulással, plusz esténként is gyakoroltam a nyelvtant és magoltam a szavakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Mennyi idõ alatt lehet felkészülni a történelem érettségire és hogyan a legegyszerûbb?

-ha most kezdek el rá intenzíven tanulni, akkor sikerülhet 5-ösre a májusi középszintû töri érettségi?

Legjobb válasz: Szerintem hamarabb is elkezdhettél volna tanulni rá, de kis dolgok... :). A minimum h elolvasod a 9, 10, 11, 12. osztályos TK-kat, közben a fontosabb dolgokat alá is húzhatod bennük. Ha lesz még utána érettségiig idõd akkor menj végig újra a könyveken és akkor már csak az aláhúzott, fontosabb adatokra figyelj, próbáld meg õket memorizálni. Sok sikert! :)

Szerintem hamarabb is elkezdhettél volna tanulni rá, de kis dolgok... :) . A minimum h elolvasod a 9, 10, 11, 12. osztályos TK-kat, közben a fontosabb dolgokat alá is húzhatod bennük. Ha lesz még utána érettségiig idõd akkor menj végig újra a könyveken és akkor már csak az aláhúzott, fontosabb adatokra figyelj, próbáld meg õket memorizálni. Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Én sem így terveztem, de szerencsére a többi tantárgyból már 10. és 11. osztályban leérettségiztem (akkor egész évben készültem rájuk :D).
Én az érettségi elõtti hétvégén ettem meg az elsõ-másodikos könyvet, aztán az érettségi napján (utolsó voltam) a szomszéd teremben a harmadikost. Nem követendõ, van benne kockázat.

Mennyi idő alatt lehet felkészülni egy emelt történelem érettségire?

Ami legalább 90%-ra sikerül.

Legjobb válasz: Sok idõ kell hozzá mivel meg kell tanulnod tényleg pontosan a 4 év anyagát! Az egyik volt osztálytársam október környékén kezdett rá tanulni neki azt hiszem 90% körül lett. Mivel októberben már elkezdett tanulni rá ezért még maradt ideje érettségi elõtt átismételni még egyszer, szóval õ konkrétan a 4 év anyagát kétszer tanulta meg és olvasta el! De volt olyan osztálytársam is aki januártól kezdett készülni õ csak egyszer tudott végig menni a 4 év anyagán és nem sok vagy nem is jutott ideje ismételni, neki azt hiszem 40% körül lett!

Sok idõ kell hozzá mivel meg kell tanulnod tényleg pontosan a 4 év anyagát! Az egyik volt osztálytársam október környékén kezdett rá tanulni neki azt hiszem 90% körül lett. Mivel októberben már elkezdett tanulni rá ezért még maradt ideje érettségi elõtt átismételni még egyszer, szóval õ konkrétan a 4 év anyagát kétszer tanulta meg és olvasta el! De volt olyan osztálytársam is aki januártól kezdett készülni õ csak egyszer tudott végig menni a 4 év anyagán és nem sok vagy nem is jutott ideje ismételni, neki azt hiszem 40% körül lett!
A kérdező hozzászólása: Már leérettségiztem 2 éve, de továbbtanulás miatt szükségem van legalább erre az eredményre, a lényeg, hogy bizonyos információ már a birtokomban van, ez amolyan "frissítés" lenne, illetve plusz információ.
Én most õsszel megy érettségizni és én is 2 éve érettségiztem közép szinten. Én június óta egyfolytában tanulok... majd meglátjuk hogy fog sikerülni. Egyenlõre úgy érzem pont megfelelõ mennyiségû idõt fordítok rá ( napi szinten pár órát, segítség nélkül).

Mennyi idő alatt lehet felkészülni és hogyan egy félmaraton lefutására, ha korábban nem szaladtam rendszeresen?

Ne essék félreértés, sportoltam korábban, kerékpározok és úgy érzem, van egy kevés állóképességem. Viszont a szaladásban soha nem voltam kitartó és a nyár elején is kb 2 hét rendszeres szaladás után abba kellett hagynom, mert fájt a térdem. Újra szeretném elkezdeni és eltökélt szándékom, hogy leszaladom a félmaratoni távot, viszont nem szeretném meger?ltetni, túlhajtani a szervezetemet, ezért nem tudom, hogy fogjak neki.

Legjobb válasz: Szándékoztam írni, hogy fájni fog a térded, de látom ez már megesett.. Miért ragaszkodsz az önkárosító sportokhoz? Egyébként futó edzéstervet kell készíteni, illetve találsz is az interneten. Fura, hogy nõk mennyire tartanak attól, hogy megerõszakolják õket (bár harcmûvészet edzésre kevesen járnak) illetve saját maguk meg tönkre teszik a testüket. Fura, bár nem mondom hogy nem megmagyarázható.

Szándékoztam írni, hogy fájni fog a térded, de látom ez már megesett.. Miért ragaszkodsz az önkárosító sportokhoz? Egyébként futó edzéstervet kell készíteni, illetve találsz is az interneten. Fura, hogy nõk mennyire tartanak attól, hogy megerõszakolják õket (bár harcmûvészet edzésre kevesen járnak) illetve saját maguk meg tönkre teszik a testüket. Fura, bár nem mondom hogy nem megmagyarázható.
Utolsó : 5km 1 óra alatt kétszer megállva? Ez nem futás, nem a maratonnak lenne a célnak lennie, hanem az 5km-nek fél óra alatt elõször. Akkor már reális idõrõl indulnál ahhoz, hogy késõbb 10km-t tudj futni. A térdfájás lehet, hog csak a terhelés miatt van, ha megerõsödnek az izmok, akkor el fog múlni, addig is valami puha talajt kellene keresni, atlétika pálya a legjobb. kitûzni egy célt, pl fél órát futsz, de a legjobb lenne, ha valamilyen okostelefonos alkalmazással futnál, akkr látnád, hogy mennyit fejlõdsz, gyorsulsz stb ( endomondo, sports tracer, runkeeper stb)
Szia! Nekem is ez a tervem, hogy a félmaratont illetve a maratont le tudjam futni. :) Van a neten egy csomó jó edzés terv ami szerint fogok majd dolgozni de most azon vagyok, hogy az 5 km-ert minden gond nélkül letudjam futni. Ez még sajnos nem megy még 2x meg kell állnom sajnos. De ami késik nem múlik. Én ezt a következõ képen próbálom elérni. 1 futok hegynek fölfelé is. Próbálok emelkedõs terepet keresni mert ugyan az az út sokkal többnek számít. 2 van a parkban egy emelkedõ ami kicsi ugyan de a következõ edzéshez tökéletes. A sebesség intenzitását váltogatom rajta föl sprintelek le kocogok és ezt csinálom jó fél óra egy óráig. Bár ilyenkor nem a kilométer számít hanem az gyorsaság. 3 próbálom párhuzamosan növelni a futó idõt. Ezt az edzéseken túra futásnak hívják amikor lazán futsz és próbálod a futás idejét kitolni. Bár ez nekem még csak az 1 órát jelenti de ami késik nem múlik, hogy elõbb utóbb ez több lesz. :) Én heti szinten még 3-4 alkalommal megyek futni, bár inkább csak 3-at és amikor nem futok akkor láberõsítõ gyakorlatokat csinálok. Közben jógázok is, így megtanultam a helyes légvételt ezáltal sokkal jobban tudok futni. Van pihenõ napom is amikor nem futok és nem is tornázok. Bár ezt nagyon nehéz betartani de igyekszem. Viszont ezt majdnem minden edzésnél olvasom, hogy amíg az 5 km-ert le nem tudja futni az ember addig ne fogjon bele a többi részbe az edzésbe, mert az úgy megerõltetõ lehet. Viszont én úgy gondolom, hogy egy megfelelõ cipõvel nem lesz gond a futással. Én nem hinném, hogy a futás ennyire rossz lenne. Nem egy idõs embert láttam már akiknek semmi baja sincs és még is rendszeresen futnak. Szerintem a gond akkor van, ha valaki sokat fut betonon és nem megfelelõ a cipõje.
A kérdező hozzászólása: :) Bizonyára. Csak sajnos, nem a karatéval kapcsolatban írtam ki kérdést, így maradnék a szaladással kapcsolatos témában és még mindig iszonyúan szeretném leszaladni a félmaratont. Talán így majd önvédelemként elszaladhatok, ha valaki meg akar erõszakolni az úton. ;)
Legyen így. Ha Okinawában élsz, és lehetõséged van Karatét tanulni (mivel nem kell feltételezni, hogy Európai országokban majd nem versenykarate lesz, hanem harcmûvészet) akkor minden a tiéd. Jó sok halat ehetsz, sushit, csomó omega3-at, talán még a térdedet is védeni fogja ennyi hasznos tápanyag :)
A kérdező hozzászólása: Egy dologban azonban tévedsz.... Nem lakom Magyarországon, határon túli magyar vagyok, így fejtegetéseid az ország karate oktatásáról kevésnek bizonyulnak. Na de, hogy mennyire hasznos, vagy nem hasznos.... nem áll jogomban eldönteni, viszont ahogy mondják, "egy jó ütés az élet"
Jobb félni mint megijedni. Én ezt átfogalmazom úgy: jobb számítani a veszélyekre, felismerni õket és kivédeni, mint elbagatelizálni õket. A Karate harcmûvészet (bár erõsítés, egészség tekintetében az eredetije, a kínai Kung fu sokkal hatékonyabb lenne) viszont Te nem tanultál harcmûvészet Karatét. Te magyar versenykaratét tanultál. Néhány komoly karate edzés van csak az országban, oda nem szoktak nõk járni. Az általában oktatott verseny karate egy küzdõsporttal sem veszi fel a kesztyût, nemhogy még hasznos legyen önvédelemre, vagy egészségmegõrzésre. (Sajnálom)
A kérdező hozzászólása: Mit érek el azzal, ha félek? Rettegésben éljem az egész életem és korlátozzam magam mindenben, csak azért, mert nõ vagyok és minden percben féljek, hogy megerõszakolnak? A kerékpározás is káros? Zárójelbe odateszem, hogy hegyi kerékpározás, minden ereszkedõ elõtt megvan az esés lehetõsége, amit már próbáltam is, párszor. Nem próbáltam a tai chit, viszont a karate is harcmûvészet és erõsíti a testet, nem tönkre teszi.
Ha 4 évig karatéztál, és nem félsz akkor hamis önbizalmad van. Az erõszak hasonlóan az ízületeink lassú tönkretételéhez (nem meglepõ, hogy fáj a térded karatés múlttal) sérülés. Az erõszakot persze mások alkalmazzák rajtunk és komoly lelki következménye is lesz. Mindenesetre MEGÕRIZNI kellene az egészségünket, tehát karate és futás helyett például Taichizni, ami egyszerre valóban felhasználható önvédelemre, nem leépíti hanem erõsíti a testet, és ahol jól oktatják bónuszba még táplálkozással, életmóddal kapcsolatban is tanácsot tudnak adni. Egyébként szélsõséges és nem ideillõ példa volt az erõszak, kár volt felhoznom vegyük úgy, hogy nincs összefüggés.
A kérdező hozzászólása: Szerinted azzal, hogy szaladok és van egy táv, amit szeretnék teljesíteni, tönkreteszem a testemet? És hogy jön a megerõszakolós dolog az egészbe, ne haragudj, nem értem :) Amúgy én nem félek és 4 évig karatéztam :P
Nehéz kérdés, mert nagyon nagyon az egyéni különbségek. Félmaratonra szerintem bármelyik egészséges ember fel tud készülni fél/egy év alatt. Amint írtad fájt a térded. Ennek sok oka lehet, de a térdfájás nem elkerülhetetlen dolog, de nem szabad félvállról venni. Ki kell találni, hogy mitõl van: nem megfelelõ cipõ, nem megfelelõ talajfogás, nem megfelelõ testtartás. Az az igazság, hogy amatõr futók között kb 1o% fut úgy, amira azt mondanám, hogy rendben van. A többség nem tud rendesen futni, aminek pedig egyenes következménye a sérülés. Az edzesonline-on van sok olyan cikk, ami a megfelelõ futástechnikáról szól. Nézd át, és próbáld hasznosítani. Amit tanácsolni szoktam kezdõ futóknak az az, hogy minden lépésre próbáljanak figyelni, és amikor már kezdik nagyon kimerültnek érezni magukat, és érzik, hogy a mozgásuk kezd szétesni, inkább lassítsanak, álljanak meg, sétáljanak, de rossz technikával inkább ne fussanak tovább, mert rögzül a nem megfelõ mozás, és a rossz terhelés miatt nõ a sérülésveszély. Meg aki szerint a Tai Chi alkalmas önvédelemre, attól szerintem ne kérj tanácsot futáshoz. :-D
Reméljük.. minden helyzetbõl el lehet futni. http://www.futas.net/cikkek/kocogas-futas-edzes-kezdoknek.php

Mennyi idő alatt lehet felkészülni a fizika középszintű érettségire? És milyen könyvből?

Legjobb válasz: És mi azt honnan tudjuk, hogy mennyire érted egyáltalán? Ha sík hülye voltál eddig belõle, akkor 2 év is kevés, de ha penge, akkor kevesebb. Ezt mi honnan tudjuk?!

És mi azt honnan tudjuk, hogy mennyire érted egyáltalán? Ha sík hülye voltál eddig belõle, akkor 2 év is kevés, de ha penge, akkor kevesebb. Ezt mi honnan tudjuk?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!