Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet újra próbálkozni (12 db)

Vetélés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni? Majdnem 6 hetes voltam.

Legjobb válasz: 3-6 hónapra rá már lehet. Azért írtam így, mert orvosa válogatja, ki mennyit javasol.

3-6 hónapra rá már lehet. Azért írtam így, mert orvosa válogatja, ki mennyit javasol.
En 10-11 hetes voltam a tavaly amikor elveteltem, es a doki fejezte be.Az en dokim 3 honapot javasolt, h minden helyre jo9jjon oda bent, de azt mondta, h ha veletlenul hamarabb terhes leszek, az sem baj csak akkor majd jobban oda figyelnek ram. Hat mi megtartottuk a 3 honapot+3 honap volt mire sikerult ujra....most vagyok 12 hetes. Sajnalom, de sok sikert kivanok(a kov. babahoz)!
Szia! Én kilenc hetes voltam , amikor sajnos nem voltak életjelek, és mûtétre került a sor. Az orvos nekünk 2-3 hónapot mondott, vagyis, úgy fogalmazott, hogy 2 mensit várjunk meg. De azt se lehet tudni, hogy mikor jön meg a mûtét után elõször, van akinek csak 6-8 hét múlva. Nekem normálisan megjött a következõ hónapban. bár olyat is hallottam, hogy valaki a mûtét után egyet menstruált és utána már terhes lett, és minden oké volt. Szerintem érdemes várni kicsit tovább, lelkileg is jobb lesz! Kitartás és sok sikert a késõbbiekre!
Ha "természetes" úton ürül ki a méh, akkor ált. a következõ mensi után már lehet próbálkozni. Ha mûtét volt, akkor 3 hónap múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kellett mûtét, de még holnap vissza kell mennem a kórházba még1 uh-ra és vérvételre. De amiket a kórházban csináltak teszteket, már csak halványan volt + azaz a hcg ûrül ki a szervezetembõl. A hõmérséklet mikor fog helyreállni? Mert még mindíg 37, 3 volt reggel, most meg 37, 7. Van hányingerem de lehet hogy csak hirtelen ettem székelykáposztát itthon, mert elötte a kórházban szinte semmit. Kedden kezdõdött a vérzés, akkor be is mentem a kórházba. Azt mondták spontán vetélés. :(

A doki azt mondta lehet, hogy petevezeték átfújást kell csinálni nálam! Után mennyi idővel lehet újra próbálkozni a kisbabával?

Legjobb válasz: Azt majd megmondja a doki, de azért , mert általában váratnak egy mensit, elmondom.. A szomszédnak is ez volt , akkor neki azt mondtam minek vár mensit, ha tiszta az út , akkor hadd menjenek a katonák! Képzeld utána már nem is jött meg, most már nagy a baba. Szóval én nem várnék semmit, minek , hogy megint elzáródjon??

Azt majd megmondja a doki, de azért , mert általában váratnak egy mensit, elmondom.. A szomszédnak is ez volt , akkor neki azt mondtam minek vár mensit, ha tiszta az út , akkor hadd menjenek a katonák! Képzeld utána már nem is jött meg, most már nagy a baba. Szóval én nem várnék semmit, minek , hogy megint elzáródjon??
Minnél elõbb, annál jobb!Szerintem se várjatok vele:)
Nekem decemberben csinálták meg és januárban már teherbe is estem. Napok kérdése és megszületik a kisfiam! Sok sikert neked is!

Vetélés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni?

Tegnap este volt egy kis barna folyásom. Felhívtam az orvosomat, és ma megnézett ultrahangon. 11 hetes lettem volna szerdán, de csak egy 35mm-es petezsák látszik egy nagy szikhólyag és egy 4mm-es ül? magzat. Szívhang nincs, és vér sem áramlik, tehát meghalt. Csütörtökön kitisztítanak. Aki járt hasonlóan, kérem írjon, hogy most mire lehet számítani az elkövetkezend?kben?

Legjobb válasz: Együttérzek veled. Nagy trauma lehet ez, szerintem kérdezd meg a dokit, õ mit javasol.

Együttérzek veled. Nagy trauma lehet ez, szerintem kérdezd meg a dokit, õ mit javasol.
Nekem 3 hónapot mondott a dokim és a 4.hónapban teherbe is estem. Van olyan orvos aki fél évet mond, biztos ami biztos...18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangos orvos 2 hónapot mondott a másik doki 4-et, hallottam mér félévet is most mi az igazság?
Nagyon sajnálom, nem lehet most könnyû neked.Én is 3 hóról tudok, az az általános.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy veleméreztek. Nagyon sajnálom én is, mert már beleéltük magunkat, de annyira mégsem visel meg, mert tudomásul vettem, hogy ennek valami oka van és biztosan így a jobb. Az elsõ 12 hétben mindig a mindent vagy semmit elve érvényesül. Valószínûleg nagyon beteg lett volna ez a baba, akkor meg inkább most legyen így mint késõbb.
Szia! Én is hasonló képen jártam mint te, nekem 3 hónapot mondott az orvos, a nõvérem az elsõ vetélése után kivárta a második baba 18 hónapig nem jött össze, pedig már hat hónapja kezelték hormonnal, végül sikerült.Majd a szülés után egy évvel ismét elvetélt, akkor nem halgatott senkire és rögtön az elsõ menstruáció után terhes lett, és egy gyönyörû nagyfia született. azt gondolom ez rajtad áll mikor vagy rá felkészülve én nehezen estem teherbe, úgyhogy nem várok mi rögtön megpróbáljuk.
Szia Amit a masodik kommentedben irtal, az nagyon igaz, biztosan volt vmi baja a babanak, es tenyleg ugy mindenkinek jobb, h nem szuletett meg betegen. Nekem amikor az egyik ismerosom jart igy, de O elvetelt nem kellett menni abortuszra, akkor az orvosa azt mondta, h neki egy menszeszt kellene varnia es johet is a baba, es jott is nekik. En nagyon drukkolok, h lelkileg atveszeld, mert amikor En voltam igy, csak nekem oltasok miatt mondtak, javasoltk, h inkabb ne kockaztassak, akkor En nagyon megkinlodtam vele, de aztan ugy alltam neki ahogy Te is, es most igaz nem rogton de mar itt van az egeszseges baba a pocakomban. 18 hetes kismama
Nekem novemberben volt a missed ab. Szörnyû volt, de én is így gondolkodtam, mint te! Az én orvosom azt mondta, hogy amikor megjön az elsõ mensi, utána lehet próbálkozni, nem kell várni semmire!! Igaz, mi vártunk még egy hónapot, és utána belehúztunk, 2 hónap után meg lett a "gyümölcse"! Addig is folyamatosan szedtem a Gravidát!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat megnyugtató, hogy vannak pozitív példák. Majd próbálkozunk mi is!!

Operáltak már méhen kívüli terhességgel? Mennyi idő után lehet újra próbálkozni? Mennyi az esélye babának utána?

Most volt a m?tétem, bal oldali petevezet? eltávolítás történt.

Legjobb válasz: Elvileg 50%-os a teherbeesés, miel csak az egyik petefészekbõl kerülnek át a sejtek a méhben. Szerintem egyénileg változó, hogy mennyi idõ kell, próbálkozni kell sûrûn, aztán hátha. Azt nem tudom, hogy mennyi idõ mulva, gondolom az orvos megmondta, hogy mennyi a felépülési idõ Nagyimnak volt ilyen, elsõ gyerek után méhenkivülije lett, aztán a következõ gyerekre 14 évet kellett várni, de összejött neki:)Viszont olyat is ismerek, akinek 1-2 éven belül összejött a másik. És olyat is, akinek a második is méhenkívüli lett:( Õk utána örökbefogadtak, mert mindenképpen szerettek volna babát

Elvileg 50%-os a teherbeesés, miel csak az egyik petefészekbõl kerülnek át a sejtek a méhben. Szerintem egyénileg változó, hogy mennyi idõ kell, próbálkozni kell sûrûn, aztán hátha. Azt nem tudom, hogy mennyi idõ mulva, gondolom az orvos megmondta, hogy mennyi a felépülési idõ Nagyimnak volt ilyen, elsõ gyerek után méhenkivülije lett, aztán a következõ gyerekre 14 évet kellett várni, de összejött neki:) Viszont olyat is ismerek, akinek 1-2 éven belül összejött a másik. És olyat is, akinek a második is méhenkívüli lett:( Õk utána örökbefogadtak, mert mindenképpen szerettek volna babát

Sajnálatos abortusz után mennyi ideig nem lehet szexuális életet élni és kb mennyi idő után lehet újra próbálkozni a gyerekvállalás terén?

Tegnap nem volt szívhang és sajnos ma sem volt! Pedig reménykedtünk!

Legjobb válasz: Sajnálom! Nekem az orvos két hónapot mondott, hogy lássuk minden rendben van-e a peteéréssel. Annyit szerintem érdemes várni.

Sajnálom! Nekem az orvos két hónapot mondott, hogy lássuk minden rendben van-e a peteéréssel. Annyit szerintem érdemes várni.
Szia, nagyon sajnálom, ami veled történt:( Én a 20.héten vesztettem el az elsõ babám. Nekem a doki a házaséletre 6 hetet mondott, akkor úgyis kell kontrollra menni, és ott mondja meg, hogy minden oké-e, lehet-e szerelmeskedni. A köv. teherbeesésre pedig 3 hónapot mondott, hogy a szervezet helyrerázódjon.
nekünk is 6 hét szexmentes napokat javasolt, és 6 hónapig pedig védekezni kellett, hogy regenerálódjon a szervezet! tudom, hogy nagyon nehéz, de kitartás!!!
Nekem 2hét szexmentesség, 3honap védekezés.Ne csüggedj, nekem márciusban volt a mûtétem, jelenleg 27hetes terhes vagyok.Sok sikert.
szia 2 hét után már próbálkozhattok a szexel, a babaprojekttel várjatok 1 hónapot. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átéltem már. Sajnos. 2 gyerekes.
Nekem májusban volt a mûtét, most 21 hetes terhes vagyok.

Spontán vetélés után mennyi idö után lehet ujra probálkozni? Mi az esély rá hogy ujra elvetélek?

Legjobb válasz: Szió.Álltalában 3hónapot javasolnak az orvosok.Sajnos én febr 1-én vetéltem el,5hetes voltam.Szerencsére magától kitisztúlt a szervezetem így nem kellett mûtéttel befejezni.Viszont legnagyobb meglepetésünkre márc 27-én +lett a teszt.Soka ismerõs mondta,hogy felelõtlenek voltunk, ám szerencsére semmi baj nem történt.Ma töltöttük a 29hetünket és a mikulás hozza a pici fiúnkat. Ne is gondolj arra,hogy baj történhat újra. Remélem tudtam segíteni.

Szió.Álltalában 3hónapot javasolnak az orvosok.Sajnos én febr 1-én vetéltem el, 5hetes voltam.Szerencsére magától kitisztúlt a szervezetem így nem kellett mûtéttel befejezni.Viszont legnagyobb meglepetésünkre márc 27-én +lett a teszt.Soka ismerõs mondta, hogy felelõtlenek voltunk, ám szerencsére semmi baj nem történt.Ma töltöttük a 29hetünket és a mikulás hozza a pici fiúnkat. Ne is gondolj arra, hogy baj történhat újra. Remélem tudtam segíteni.
Szia. A barátnõm elvetélt, majd 2 hónap múlva újra terhes lett. 4 hét múlva fog szülni.
Vetélés után 6 hónap pihenõt szoktak javasolni, de ez nem jelent semmit.Szerintem minden nõnek 50-50%esélye van.
Szia!Én is átéltem amit Te.Október végén, a 8. hétben tudtam meg, hogy elhalt a baba.Rögtön megmûtöttek.Az én dokim 6 hónapot javasolt, de azt mondta, ha elõbb összejön, az se baj.Ezt a hosszú idõt inkább a lelki felépülésre mondják.Mi már februárban újra próbálkozunk. Nektek is sok sikert!

Nincs egy hete hogy laparoszkópiával műtöttek, elfelejtettem megkérdezni a dokimat hogy mennyi idő után lehet szeretkezni? Kell védekezni egy darabig vagy egyből lehet ujra próbálkozni? Nagyobb esély van a babóra most így a műtét után?

Sajnos csak a bal oldali petevezet?m átjárható a jobb nem inszemet javasolt a köv hónapban , de az inszem mellett lehet amúgy is próbálkozni ugye,

Legjobb válasz: szia,tesómnak inszem volt,nekik azt mondta a doki hogy még aznap kötelezõ a szex otthon,inszem után!kislány lett!és hogy az inszembõl vagy a szexbõl ki tudja:-D

szia, tesómnak inszem volt, nekik azt mondta a doki hogy még aznap kötelezõ a szex otthon, inszem után!kislány lett!és hogy az inszembõl vagy a szexbõl ki tudja:-D
A mûtét után legalább 5-6 hetet várjatok a próbálkozással, mert fertõzést kaphatsz!Szerintem inszem mellett nem javasolt próbálkozni ! Én úgy tudom, hogy inszem elõtt nem is szabad együtt lenni, mert hígulnak a spermák, és nem lesznek erõsek! De beszélj mindenképpen az orvosoddal! (Azért gondolom, mert volt tüszõrepesztésem egy pár, és elõtte 5 napig nem lehettünk együtt!
Szia! Ismerõs helyzet.:( Engem endóval mûtöttek, de hasi mûtétem volt. És sajna a kórházban láttam(minden nap hõmérõztek), hogy a mûtét után volt közvetlen pém. De a következõt már simán próbáltuk(pedig vágtak). Mellettem azonban feküdt egy "hasonszõrû". Akit laparral mûtöttek. A doki neki is azt mondta kb. 2 nap és jöhet a mehet, mert a "mi" betegségünk legjobb gyógymódja a baba és hát én is már taposom a 30-at. A lényeg hogy nem kell várni, a lapar tényleg nem olyan megterhelõ beavatkozás. Mondom mi nagy hasi mûtét után is csak egy hónapot hagytunk ki és a doki mondta is nyugodtan lehet próbálkozni(persze azért vigyázva, de lehet). Sajna azóta mi is inszemre várunk, de nem emiatt nem sikerül, hanem a betegség miatt. De szurkolok Nektek.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. NAgyon szépen köszönüm a válaszotokat nagyon aranyosak vagytok. Megyünk inszemre de nincs nagy reményem hozzá , meg a gyogyókat sem tudom mibõl fizetjük majd ki de megoldjuk... Még nem voltunk együtt magvárjuk a két hetet , de nehezen bírom :-DD És remélem az inszem segít majd hogy legyen babónk mert ha nem akkor sajna a lombikra meg fõleg nincsen pénzünk... Mindenkinek mielõbbi babásodást kívánok....

Antibiotikum kúra hatására elmaradhat a peteérés? Mennyi idő múlva lehet újra próbálkozni?

Legjobb válasz: rögtön...én szedtem mikor megjött arcüreggyull volt, de 5 napig szedtem s utána hajrá:)Mondjuk én augmentinit kértem direkt, mert azt terhesen is lehet

rögtön...én szedtem mikor megjött arcüreggyull volt, de 5 napig szedtem s utána hajrá:) Mondjuk én augmentinit kértem direkt, mert azt terhesen is lehet
A kérdező hozzászólása: Tüsszõs-mandulagyulladásra, plusz kaptam Fluimucilt is, ami szintén nem szedhetõ... :( Szerintem pé-m se volt, a hõm szinte egyáltalán nem emelkedett.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én szinte csak olyan gyógyszert kaptam, amit nem lehet terhesen szedni, pedig tudja a doki, hogy próbálkozunk.
szia mire kaptad??Akkor sztem beszélj vele....vagy akkor vártok..-elõzõ vagyok

Sajnos volt egy vetélésem. Mennyi ido múlva lehet újra próbálkozni?

Legjobb válasz: Minimum harom honap,max.fel ev.Ezt az orvosok ajanljak igy,biztos nem hulyesegbol.En egy evet vartam.A meh egy honap alatt visszafejlodik,de foleg ha kaparas is volt akkor jo varni.Pszihikailag szerintem sokkal nehezebb.En most pont anni idos terhes vagyok mint a tavaly amikor elveteltem es allandoan az az erzesem hogy valami folyik belolem,mint amikor elveteltem es erosen vereztem.

Minimum harom honap, max.fel ev.Ezt az orvosok ajanljak igy, biztos nem hulyesegbol.En egy evet vartam.A meh egy honap alatt visszafejlodik, de foleg ha kaparas is volt akkor jo varni.Pszihikailag szerintem sokkal nehezebb.En most pont anni idos terhes vagyok mint a tavaly amikor elveteltem es allandoan az az erzesem hogy valami folyik belolem, mint amikor elveteltem es erosen vereztem.
Szia! Nekem 12 hetesen volt vetélésem, 3 hónapot mondtak, két mensest megvártunk, a harmadik nem jött:) ).Most 29 hetes vagyok és semmi probléma.
Attól függ mekkora volt a terhesség! Ha még kicsi 5-6 hetes akkor 1 mensit elég megvárni. Nagyobb terhességnél javasolják a 3 hónapot! Nekem 7 hetesen volt missed ab-om, én is azt hittem 3 hónapot kell várnom, de utána a doki azt mondta 1 mensit várjunk. Már 2 héttel a mûtét után volt peteérésem, pont akkor voltam dokinál. Persze a mensit meg kell várni, de kis terhességnél nem kell hónapokat várni hogy rendbe gyere.
Elso vagyok, hat, megoszlanak a velemenyek, nekem kb.nyolc hetesen ment el a baba, a meh teljesen kiurult megis kikapartak a biztonsag kedveert ezert szoktak javasolni a harom honapot, lehet akinel nem tortenik orvosi beavatkozas, annal nem kell annyit varni.
2. vagyok, tényleg megoszlanak :) Nekem 7 hetesen volt a kaparásom, elkezdtem vérezni, görcsölni, szívhang nem volt. Viszont én kérdeztem dokimat, miért mondják azt hogy 3 hónapot kell várni. Õ mondta hogy nagyobb terhességnél kell annyit várni, mert ott több idõ míg helyrejön a méh, mivel eleve nagyobb. Nekem azt mondta elsõ mensi után lehet. És mondom 2 héttel mûtét után minden rendben volt, sõt az ultrahangon doki már látta hogy peteérésem is van. Én vagyok rá az élõ példa :) De persze nálam nem találtak semmi rendelleneset, ami miatt elhalt a baba. Ellenkezõ esetben biztos várni kell pár hónapot.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat. Nekem még nagyon korai volt a terhesség - UH-n még nem is tudták kimutatni. Méhen kívulire gyanakodtak, de hál Istennek mégse az volt, hanem méhen beluli elhalás. A "jobbik" rossz. Nekem a doki 3-4 hónapot mondott. Remélem osszejon!Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, s boldog babavárást!

Mennyi idő után lehet újra próbálkozni a baba vállalással?

Sajnos tegnap este 5.5 hetesen elvetéltem, de szeretnék minden képpen babát. Mikor lehet újra próbálkozni?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom... Szerintem két hónapot mindenképp várjatok, hogy fel tudjon készülni a tested. Javaslom, hogy szedj terhességi vitamint (pl. Elevit). Én a teherbeesés elõtt 1 hónappal kezdtem el szedni. Kitartást és sok sikert! 7 hetes kismama

Nagyon sajnálom... Szerintem két hónapot mindenképp várjatok, hogy fel tudjon készülni a tested. Javaslom, hogy szedj terhességi vitamint (pl. Elevit). Én a teherbeesés elõtt 1 hónappal kezdtem el szedni. Kitartást és sok sikert! 7 hetes kismama
A dokik 3 hónapot szoktak mondani, de valaki egyszer azt mondta itt, és igazat adok neki, hogy a szervezeted addig úgysem engedi beágyazódni az új babát, amíg fel nem készült rá. Szeritnem a te döntésed, mikor érzed késznek magad.
Nekem vetélés után 2 mesit javasoltak, de csak a 4.után estem teherbe, most vagyok 5 hetes. Sajnálom, és együtt érzek veled! Csak kitartást, és feszültségmentes várakozást kívánok! És egyet értek az elõttem válaszolókkal! Ha a porontyod jönni akar úgyis jön! :) szorítok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!