Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idő lehet újra (106 db)

Lézeres körömbenövés-műtét után mennyi idővel lehet újra suliba járni? Mennyi ideig tart a gyógyulás?

Legjobb válasz: Másnap, de harmadnap már biztos, hogy mehetsz iskolába. Az nem az a mûtét, ami után neked sokat kell feküdnöd :)

Másnap, de harmadnap már biztos, hogy mehetsz iskolába. Az nem az a mûtét, ami után neked sokat kell feküdnöd :)
Én másnap még nemmentem, de utána igen.Persze csak ha van olyan cipõd amiben kényelmesen elfér a kötés, mert az azért nem kicsi.

Vetélés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni? Majdnem 6 hetes voltam.

Legjobb válasz: 3-6 hónapra rá már lehet. Azért írtam így, mert orvosa válogatja, ki mennyit javasol.

3-6 hónapra rá már lehet. Azért írtam így, mert orvosa válogatja, ki mennyit javasol.
En 10-11 hetes voltam a tavaly amikor elveteltem, es a doki fejezte be.Az en dokim 3 honapot javasolt, h minden helyre jo9jjon oda bent, de azt mondta, h ha veletlenul hamarabb terhes leszek, az sem baj csak akkor majd jobban oda figyelnek ram. Hat mi megtartottuk a 3 honapot+3 honap volt mire sikerult ujra....most vagyok 12 hetes. Sajnalom, de sok sikert kivanok(a kov. babahoz)!
Szia! Én kilenc hetes voltam , amikor sajnos nem voltak életjelek, és mûtétre került a sor. Az orvos nekünk 2-3 hónapot mondott, vagyis, úgy fogalmazott, hogy 2 mensit várjunk meg. De azt se lehet tudni, hogy mikor jön meg a mûtét után elõször, van akinek csak 6-8 hét múlva. Nekem normálisan megjött a következõ hónapban. bár olyat is hallottam, hogy valaki a mûtét után egyet menstruált és utána már terhes lett, és minden oké volt. Szerintem érdemes várni kicsit tovább, lelkileg is jobb lesz! Kitartás és sok sikert a késõbbiekre!
Ha "természetes" úton ürül ki a méh, akkor ált. a következõ mensi után már lehet próbálkozni. Ha mûtét volt, akkor 3 hónap múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kellett mûtét, de még holnap vissza kell mennem a kórházba még1 uh-ra és vérvételre. De amiket a kórházban csináltak teszteket, már csak halványan volt + azaz a hcg ûrül ki a szervezetembõl. A hõmérséklet mikor fog helyreállni? Mert még mindíg 37, 3 volt reggel, most meg 37, 7. Van hányingerem de lehet hogy csak hirtelen ettem székelykáposztát itthon, mert elötte a kórházban szinte semmit. Kedden kezdõdött a vérzés, akkor be is mentem a kórházba. Azt mondták spontán vetélés. :(

Abortusz után mennyi idővel lehet újra gyermekem?

Legjobb válasz: 3 hónapot szoktak mondani, annyi idõ kell a méhnek, hogy regenerálódjon.

3 hónapot szoktak mondani, annyi idõ kell a méhnek, hogy regenerálódjon.
Utolsó elõtti vagyok. Ugyan miért lettem lepontozva, mondja már el valaki?? Vagy szerintetek okés, hogy egyik hónapban elvetetem a babát, másik hónapban meg direkt teherbe esek?
Nekem missed ab. volt 3 hónapot javasolt a dokim.
hát ha önszántadból vállaltad az abortusz, akkor legalább állítsd helyre azokat a dolgokat az életedben, amiért az elsõ babát elvetetted..
Ja, én is azt utálom ebben az oldalban, (a hoxa.hu még durvább ilyen szempontból) hogy mindenki az abortuszt dicsõíti és ha valaki felszólal ellene, rögtön törlik, vagy lepontozzák, vagy beszólnak neki. Én is nagyrészt. Ezért vagyok én is 45%-on. Ha gondolod, írok e-mailt a gyiknek, h. javítsák ki a véletlen lepontozásomat.
Én pontoztalak le, ne haragudj, véletlen volt, kijavítani már nem tudom. Látom, te is elítéled az abortuszt, akárcsak én.
*elírtam, az "én is nagyrészt" nem kell
Nekem másfél évenem jön a baba abortusz után
A kérdező hozzászólása: De mennyi a legrövidebb idõ abortusz után?
Nekem volt abortuszom, nem vagyok rá büszke egyáltalán. Nem volt más megoldásom, Anyuék kiraktak az utcára, a gyerek apja párszor megvert. A szülei közölték hogy lemondanak a gyerekrõl és többet ne keressem. Nem volt hova mennem, az összes barátom elfordúlt mellõlem, védekezés mellett jött össze a baba. Ennek már 5 éve, azóta a mostani párommal (2éve vagyunk együtt) próbálunk babát összehozi, de nem jön :'( Büntetés az élettõl, de ne hidjétek hogy azóta van egy nyugott éjszakám, folyamtosan azt látom magam elött amikor az ultrahangon kalimpál és hallom a szíve dobogását!
Elõzõ: ne várd, hogy sajnáljalak! Megöltél egy ártatlan csepp életet, és ezért bûnhõdsz életed végéig. Ilyen egyszerû. A mérleg mindig helyrebillen! A jó és a rossz emberek is megkapják azt, ami jár nekik!
És mindig van más megoldás, ez nem mentség, hogy nincs! És ha neked összejön a gyerek valamikor, mit fogsz majd mondani neki? Azt, hogy ne haragudj kisfiam, de meggyilkoltam a bátyádat, amikor még a legkiszolgáltatottabb volt? Vagy eltitkolod elõtte és az egész rólad alkotott képe egy hazugság lesz? Hm?
megfogadtam, hogy többet nem írok ilyen kérdéshez, de nem igaz, hogy még akkor sem értitek meg, ha valaki utcán volt és úgy kényszeredett abortuszra. szerintetek biztosan jobb lett volna egy újszülöttnek az utcán. amikor az ember saját magának nem talál betevõ falatot, egy csecsemõt sem tud táplálni. nem véletlen ilyen alacsony a százalékotok, túlságosan elfogultak vagytok. én is alapvetõen abortuszellenes vagyok, ellenben vannak olyan esetek, amikor jobb az anyának és a magzatnak is. nagyon remélem soha nem kerültök olyan kellemetlen helyzetbe, hogy ezt megtapasztaljátok.
Plusz még az elõttem szólóra reagálnék, hogy nekem a nagyszüleim nagyapai részrõl heten voltak testvérek, és megvolt hogy melyik nap ki megy iskolába mert nem volt csak egy öltözet ruhájuk. Nagyanyámék meg tízen voltak testvérek és õk is a társadalom legszegényebb rétegéhez tartoztak. Fõleg azután, hogy az apjukat a szûk vacsora közben fejbe lõtték az ablakon keresztül. Egy gyereket képes elvetetni valaki csak azért mert nem futja rá, hogy felnevelje azt az egyetlen egy gyereket. A másik meg felnevel 10et rosszabb körülmények között-háborúban, éhínségben.- Lehet hogy nem esznek mindennap de akkor is úgy tekintenek mindegyikre mind egy ajándék. Ha nagyon akarta volna és nem cseszte volna el az életét fiatal korában az alkohollal és a drogokkal akkor nem került volna ilyen helyzetbe.
Én nem ítélkezek mások felett, mert biztos, hogy meg volt az abortusz oka, hogy miért kellett. Nekem 2 éve volt egy mûszeres ab. befejezés. Nem volt más választásom nekem sem! Azt mondták az orvosok, hogy 3 hónap a minimum amit várni kell, hogy újból próbálkozhassunk a babaprojekten. Nálam ez már 2 éve tart. Sehol semmi, nem szeretne jönni :( De neked sok sikert!
alkohol? drogok? hogy jött ez ide? ki beszélt ilyesmirõl? pokolra kívántok egy tinit, aki még gyakorlatilag gyerek? :D ez elég nevetséges. hol olvastátok a bibliában, hogy így kell viselkedni és beszélni más emberekkel? nagyon elfogultak vagytok, szembementek azzal amiben hiszitek, miközben azt hiszitek jót tesztek épp... egyébként szerintem ahogy helyreállt a ciklus, már újból lehet gyerek.
Van benne valami, ha elvetetted, akkor rogton ne akarj...Volt elettarsamnak volt abortusza vagy husz eve (es amig egyutt voltunk, akkor is emlegette, hogy most hany eves lenne...), de minimalis sajat egzisztencia nelkul tenyleg ne akarjon az ember gyereket. Nem volt egy oromunnep Neki az abortusz...Viszont husz evvel utana sem jott ossze nekunk a baba. Amikor meg szetmentunk es masik baratja lett, akivel havonta egyszer tudott talalkozni, megfogant....Hat honapra szuletett a gyerek, napokig remenykedtunk az inkubator mellett, hoyg megmarad (mert azert kicsit a magamenak is ereztem). Most negy eves, kicsit nagyobb, mint a vele egykoruak es max. a kisse csampazo futasa emlekeztet arra, hogy 2/3 idore szuletett. Szoval az abortusz nagyon nem jo dolog, csak vegszukseg eseten, jol atgondolva szabad hozzafolyamodni, egesz eletre kihathat. NEM a normal vedekezes resze.... Egyebkent en is azt mondanam, hogy a) minimum 3 honap b) amikor ugy erzed, hoyg kepes vagy felnevelni (nem, nem azt mondom, hogy nyaranta Dubai-ba el tudd vinni sielni, hanem legyen normalis fedel a feje felett, ne kelljen azon gondolkodnod, hogy "ma vajon melyikunk eszik" es hasonlok)

Császár után mennyi idővel lehet újra babát vállalni?

Legjobb válasz: Nekem is 2 évet mondott a dokim a 2 szülés között eltelt idõre. Azt mondta, hogy ha az 1. baba 1 éves lesz, elkezdhetünk próbálkozni :)

Nekem is 2 évet mondott a dokim a 2 szülés között eltelt idõre. Azt mondta, hogy ha az 1. baba 1 éves lesz, elkezdhetünk próbálkozni :)
Szia! Nekem elsõ 2006 október 25.én született, második 2007 október 29.én. Szóval egy év négy nap van köztük, ami 2 hónapot jelent, vagyis két hónapos volt a nagyobbik, mikor megfogant a kicsi. Én csaszival szültem mindkettõt.
Èn azt hallottam, hogy több szünet kell, mint rendes szülés utän. Ugyanis fennäl a veszélye, hogy a méh megreped, akkor viszont soaha többet nem lehet gyereked. 2 év minimum.
Szia!Nekem 2 évet javasolt a dokim, minimum.Igy is lett 2 év 2 hónap van a gyerekek között.Minden rendben volt a 2. terhességgel is!
A kérdező hozzászólása: És a másodikat így természetes úton szülted?
Nekem m inimum 6 hónap várakozást mondott, de a kislányom élénksége miatt simán megvárom a 2 évet!:)
SZia, Én csak annyit tudok leírni, mert még az elsõ babám a pocimban van, hogy köztem és a húgom közt 20 hónap van, én császárral születtem, a húgom is az lett volna de nem várta meg míg a doki beért a korházba és természetes úton egyszerûen "kicsússzant" :) De amúgy 2 évet szoktak általában mondani.
Általános a 2 év javaslata a 2 szülés között. Nekem 4 év után jött a kistesó, hüvelyi szülés lett. De igy is alaposan átvizsgált a doki, hogy nem-e lett gond a régi vágás helyén.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

HYCOSY vizsgálat után mennyi idővel lehet újra "babára gyúrni"?

A dokim pár napot mondott, de olvastam olyat is, hogy ebben a ciklusban nem lehet próbálkozni. Mi az igazság?

Legjobb válasz: Nuygodtan lehet abban a ciklusban is próbálkozni.

Nuygodtan lehet abban a ciklusban is próbálkozni.

A doki azt mondta lehet, hogy petevezeték átfújást kell csinálni nálam! Után mennyi idővel lehet újra próbálkozni a kisbabával?

Legjobb válasz: Azt majd megmondja a doki, de azért , mert általában váratnak egy mensit, elmondom.. A szomszédnak is ez volt , akkor neki azt mondtam minek vár mensit, ha tiszta az út , akkor hadd menjenek a katonák! Képzeld utána már nem is jött meg, most már nagy a baba. Szóval én nem várnék semmit, minek , hogy megint elzáródjon??

Azt majd megmondja a doki, de azért , mert általában váratnak egy mensit, elmondom.. A szomszédnak is ez volt , akkor neki azt mondtam minek vár mensit, ha tiszta az út , akkor hadd menjenek a katonák! Képzeld utána már nem is jött meg, most már nagy a baba. Szóval én nem várnék semmit, minek , hogy megint elzáródjon??
Minnél elõbb, annál jobb!Szerintem se várjatok vele:)
Nekem decemberben csinálták meg és januárban már teherbe is estem. Napok kérdése és megszületik a kisfiam! Sok sikert neked is!

Vetélés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni?

Tegnap este volt egy kis barna folyásom. Felhívtam az orvosomat, és ma megnézett ultrahangon. 11 hetes lettem volna szerdán, de csak egy 35mm-es petezsák látszik egy nagy szikhólyag és egy 4mm-es ül? magzat. Szívhang nincs, és vér sem áramlik, tehát meghalt. Csütörtökön kitisztítanak. Aki járt hasonlóan, kérem írjon, hogy most mire lehet számítani az elkövetkezend?kben?

Legjobb válasz: Együttérzek veled. Nagy trauma lehet ez, szerintem kérdezd meg a dokit, õ mit javasol.

Együttérzek veled. Nagy trauma lehet ez, szerintem kérdezd meg a dokit, õ mit javasol.
Nekem 3 hónapot mondott a dokim és a 4.hónapban teherbe is estem. Van olyan orvos aki fél évet mond, biztos ami biztos...18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangos orvos 2 hónapot mondott a másik doki 4-et, hallottam mér félévet is most mi az igazság?
Nagyon sajnálom, nem lehet most könnyû neked.Én is 3 hóról tudok, az az általános.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy veleméreztek. Nagyon sajnálom én is, mert már beleéltük magunkat, de annyira mégsem visel meg, mert tudomásul vettem, hogy ennek valami oka van és biztosan így a jobb. Az elsõ 12 hétben mindig a mindent vagy semmit elve érvényesül. Valószínûleg nagyon beteg lett volna ez a baba, akkor meg inkább most legyen így mint késõbb.
Szia! Én is hasonló képen jártam mint te, nekem 3 hónapot mondott az orvos, a nõvérem az elsõ vetélése után kivárta a második baba 18 hónapig nem jött össze, pedig már hat hónapja kezelték hormonnal, végül sikerült.Majd a szülés után egy évvel ismét elvetélt, akkor nem halgatott senkire és rögtön az elsõ menstruáció után terhes lett, és egy gyönyörû nagyfia született. azt gondolom ez rajtad áll mikor vagy rá felkészülve én nehezen estem teherbe, úgyhogy nem várok mi rögtön megpróbáljuk.
Szia Amit a masodik kommentedben irtal, az nagyon igaz, biztosan volt vmi baja a babanak, es tenyleg ugy mindenkinek jobb, h nem szuletett meg betegen. Nekem amikor az egyik ismerosom jart igy, de O elvetelt nem kellett menni abortuszra, akkor az orvosa azt mondta, h neki egy menszeszt kellene varnia es johet is a baba, es jott is nekik. En nagyon drukkolok, h lelkileg atveszeld, mert amikor En voltam igy, csak nekem oltasok miatt mondtak, javasoltk, h inkabb ne kockaztassak, akkor En nagyon megkinlodtam vele, de aztan ugy alltam neki ahogy Te is, es most igaz nem rogton de mar itt van az egeszseges baba a pocakomban. 18 hetes kismama
Nekem novemberben volt a missed ab. Szörnyû volt, de én is így gondolkodtam, mint te! Az én orvosom azt mondta, hogy amikor megjön az elsõ mensi, utána lehet próbálkozni, nem kell várni semmire!! Igaz, mi vártunk még egy hónapot, és utána belehúztunk, 2 hónap után meg lett a "gyümölcse"! Addig is folyamatosan szedtem a Gravidát!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat megnyugtató, hogy vannak pozitív példák. Majd próbálkozunk mi is!!

Ismeretlen fertőzésben elpusztult macska után mennyi idővel lehet új macskát hozni a házba?

Fenn állhat e az új macska fertőződése? Milyen óvintézkedéseket érdemes tenni? takarítás fertőtlenítés stb...

Legjobb válasz: Olvastam a Noé oldalát, hogy a talált kiscicák elpusztultak egy olyan fertõzésben, ami ellen egyébként oltják a macskákat. Ha jól tudom, pánleukopémia vagy valami ilyesmi a neve. És abban a cikkben asszem fél évet írtak, hogy nem fogadhatnak be még egy állatot.

Olvastam a Noé oldalát, hogy a talált kiscicák elpusztultak egy olyan fertõzésben, ami ellen egyébként oltják a macskákat. Ha jól tudom, pánleukopémia vagy valami ilyesmi a neve. És abban a cikkben asszem fél évet írtak, hogy nem fogadhatnak be még egy állatot.

Méh eltávolítása után mennyi idővel lehet újra elkezdeni sportolni?

Orvos azt mondta 6 hét, de ez nagyon brutálisan hangzik. Én minden nap edzek, vsz. elvonási tüneteim lennének. Akinek volt ilyen műtéte, mennyi idő után kezdett újra fokozatosan sportolni? Esetleg tippek, milyen gyakorlatokkal kezdhetem majd? Mert azt mondták, ez 'nagy' hasműtét, viszont nem nagyon tudok olyan gyakorlatot, amiben EGYÁLTALÁN NINCS hasizom :((

Legjobb válasz: Igaza van az orvosnak, 6 hét.

Igaza van az orvosnak, 6 hét.
Nem csak az a baj, hogy hasizmot közvetlenül vagy közvetve igénybe vevõ gyakorlat. Az erõlködéstõl megnõ a hasüregben a nyomás. Egyelõre hanyagold.
A kérdező hozzászólása: Hát azt sajnos sejtettem h igaza van, hiszen ezért orvos =(( De olyan gyakorlat nincs esetleg ami teljesen hasizom mentes? Szülés után is 2 héttel kezdtem edzeni (igaz, akkor nem nyiszálták a hasam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Kaptam haladékot úgyhogy igazából leghamarabb õsszel lesz aktuális a dolog, csak szeretnék addig is tájékozódni, tapasztalatokat/véleményeket/erõt gyûjteni... Csak ilyen egyszerû dolgokra gondoltam, h kényelmes tempóban elkezdek felsétálni a lépcsõn, nyilván nem mindjárt elsõ nap a 10.-re, és aztán meglátom, jólesik-e, hogy bírom stb. Ez rossz ötlet?

Cataflam és No-spa bevétele után mennyi idővel lehet újra szoptatni? Bővebben lent.

6 hetes a kisfiam, szoptatom, sajnos tegnap olyan erős migrénes rohamom volt, hogy muszáj volt gyógyszert bevennem (Cataflam + 2 No-spa). (Nem veszek minden apró-cseprő panaszra gyógyszert még szoptatási időszakon kívül sem, de most nem volt más megoldás, fej-és arcgörccsel, erős vérnyomáskiugrással, hányingerrel, látászavarokkal járó roham volt, sajnos magától ez nem múlik el, és amíg tart iszonyú szenvedés.) Este 8kor megszoptattam a fiamat, utána vettem be a gyógyszert, azóta természetesen nem adok neki a friss tejemből, csak a mélyhűtőből ami még van félretéve, és amikor ő eszik utána én fejek és kiöntöm a tejet. A gyógyszerek tájékoztatójában nincs benne, hogy mennyi idő alatt ürülnek ki a szervezetből. Van itt valaki, aki tudja, hogy ezután mikor szoptathatom újra a babámat?

Legjobb válasz: Cataflam kb. 6 óra, No-spat nem tudom.

Cataflam kb. 6 óra, No-spat nem tudom.
ezekkel a tünetekkel meglátogattad már a neurológiát?
A kérdező hozzászólása: Második: Kamaszkorom óta, majdnem 20 éve vagyok migrénes, már minden létezõ helyen kivizsgáltak, nincs semmi szervi bajom, sajnos a migrén (az igazi migrén, mert sokan a köznyelvben migrénnek hívják a rendszeresebben jelentkezõ, pl. fronthatásra kialakuló fejfájást is) ilyen tünetekkel is járhat. Elsõ: köszönöm!
Én a helyedben akkor is elmennék szakorvoshoz, aki erre a kérdésedre érdemben választ tud adni. Átjut az anyatejbe és ez nem játék, nem itt kell kérdezgetni...felelõtlenségnek tartom. Én most szoptatom a 3. gyerekemet, még egy algopirint is felelõsséggel veszek be végsõ esetben, volt betegségem, elég súlyos és le is kellett állnom a szoptatással, mert egy bizonyos szteroidot kellett napi szinten szednem és amellett nem lehet szoptatni. Ha ilyen réi betegség ez nálad, akkor miért nem kérdezed meg a szakorvost?
Az új ajánlások szerint Cataflam után nyugodtan lehet szoptatni akár azonnal is, mert kevés megy át a tejbe nagyon. (Tudom, hogy a betegtájékoztató nem ezt írja, sõt, a gyerekorvos sem ezt mondja, de a legújabb IBCLC-sek már ezt tanulják. Nagyon megbízható, lelkiismeretes a gyerekorvosunk, aki egyben szoptatási tanácsadó is, tõle tudom.) A No-Spat nem tudom, de én ott sem igazán hagynék ki, ha egyszer még szülés alatt is adnak, plusz akár terhesen is szedhetõ.
Hát, nem tudom... multkor a fogorvos felszólított az érzéstelenítõ injekció után, , hogy igyak rengeteg folyadékot, mert átjut az anyatejbe...
Ötödik válaszoló vagyok: Néztem a No-Spat, összetételét, ajánlásokat, és a fene tudja. Azt megkérdezném szoptatási tanácsadótól. De a Cataflamban biztos vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!